ProtonVPN áttekintés (2020) – Magas szintű biztonság | VPNoverview.com

ProtonVPN áttekintés (2020) – Magas szintű biztonság

A ProtonVPN egy viszonylag új VPN-szolgáltató Svájcból. Szoftverük ingyenes és fizetett változatát is kínálják, és a ProtonVPN AG tulajdonában vannak. Ez a cég 2014-ben indította el a ProtonMail-t. A ProtonMail gyorsan a világ legnagyobb biztonságos e-mail szolgáltatójává vált, mindenekelőtt az adatvédelmet, az anonimitást és a titkosítást. A ProtonVPN gyorsan váltotta fel a ProtonMail alkalmazást. A VPN-t úgy fejlesztették ki, hogy biztonságos kapcsolatokat biztosítson az ügyfeleknek e-mailen kívül. Ezt a két projektet – a ProtonVPN-t és a ProtonMail-t – két külön vállalkozássá alakították át a Proton ügyfeleinek biztonságának és magánéletének fenntartása érdekében..


A ProtonVPN mögött álló csapat folyamatosan változásokon törekszik a világban: újságírókat képez, nyilvánosságot oktat és szembeszáll a kormányokkal. Emellett 2018-ban kezdtek együttmûködést a Mozilla-val. Mivel székhelye Genfben, Svájcban van, nem kötelesek naplókat vezetni. A ProtonVPN elérhető Windows, MacOS, iOS, Android és Linux rendszerekhez, és számos további testreszabási opcióval rendelkezik. Emellett többféle előfizetés lehetséges, kezdve egy nagyon tisztességes ingyenes verzióval.

Műszaki adatok ProtonVPN

 • Egyidejű kapcsolatok: 2-10
 • Torrents: +
 • Netflix: +
 • Operációs rendszer: Windows, MacOS, iOS, Android, Linux
 • protokollok: IKEv2 / IPSec, OpenVPN
 • Naplózási politika: Csatlakozási naplók
 • szerverek: 698 szerver több mint 40 országban
 • Ár: Havonta 4,00 dollártól
 • Pénzvisszafizetési garancia: 30 nap

Sebesség – Mennyire gyors a ProtonVPN?

Sok felhasználó gyors VPN-t akar. Nem akarod végtelenül várni egy YouTube-videó betöltésére vagy a letölthető fájlra, csak azért, mert biztonságos internetkapcsolatot használ. Az interneten történő streamingnek, játéknak és szörfözésnek egyszerűnek és késleltetés nélkül kell lennie. A VPN lelassíthatja az internetkapcsolatot. Ha ez túl észrevehető, akkor ez a szolgáltatás határozott hátránya.

Annak ellenőrzésére, hogy egy VPN lelassítja-e a kapcsolatot (vagy esetleg gyorsabbá teszi), megvizsgáljuk az összes felülvizsgált VPN-szolgáltatót a sebességükről. Az alábbiakban láthatjuk a különféle sebességteszteket, amelyeket a ProtonVPN-vel végeztünk. A VPN sebességét a napi használat során is teszteltük. Ily módon jó és teljes képet kaphat arról, hogy a ProtonVPN milyen hatással lehet az internetkapcsolatra.

Sebesség teszt eredménye ProtonVPN

Ebben a szakaszban megtalálja azokat a sebességteszt eredményeket, amelyeket a ProtonVPN tesztelésekor kaptunk. A teszteket mind a ProtonVPN Pluss üzletével végeztük, anélkül, hogy aktiváltuk volna a Secure Core-t. Ez a speciális szolgáltatás kétszer átirányítja az internetkapcsolatot, ami tovább lassítja a sebességet, ezért kihagytuk a tesztjeinkből. Ne feledje, hogy ezek a számok mindig függ a tartózkodási helyétől, az internetszolgáltatótól és a napi időtől. Referenciaként felvettük a sima internetkapcsolat sebesség-tesztjét VPN nélkül.

Sebesség VPN nélkül (speedtest.net):

Leggyorsabb VPN nélkül

Ezek a Speedtest.net eredmények, amikor saját internet-kapcsolatunkat VPN nélkül teszteltük. Ezt a tesztet fogjuk használni a többi eredmény összehasonlításához.

Sebesség egy helyi szerverrel (speedtest.net):

Speedtest Server Hollandia

Ezek a Speedtest.net eredményei az internetkapcsolatunknak, ha egy ProtonVPN szervert használunk, amely viszonylag közel áll hozzánk. Az első teszthez képest a ping pontosan ugyanaz maradt. Ez jó jel. Ugyanakkor a letöltési sebesség megközelítőleg felére csökkent, de a feltöltési sebesség sem változott. Úgy tűnik, hogy a ProtonVPN helyi szerverei nagyon jó munkát végeznek.

Szerver az Egyesült Államokban (speedtest.net):

Speedtest Server USA

Ezek a Speedtest.net eredményei az internetkapcsolatunknak, miközben ProtonVPN szervert használunk az Egyesült Államokban. Ezúttal a ping jelentősen megnőtt. Sőt, a letöltési sebességnek csak egytizedét hagyták el, annak ellenére, hogy a feltöltési sebesség valamivel jobb.

Összegzésképpen: bár az amerikai szerver meglehetősen lassú, a helyi szerver nagyon jól teljesített.

Sebesség napi használat közben

Ezekkel a sebesség-teszt eredményekkel kíváncsi voltunk kideríteni, hogy a ProtonVPN hogyan fog teljesíteni a napi használat során. Böngészés közben kevés vagy késéssel nem volt tapasztalható. A torrent letöltés ugyanolyan gyorsan ment: tizenöt percen belül letölt egy tisztességes méretű fájlt. A YouTube videóit ugyanúgy nézhetjük meg, mint általában, bár a videóknak több időre volt szükségük a puffereléshez. A játék is rendben volt: a megfelelő oldalak és a grafika betöltése egy kicsit hosszabb időt vehet igénybe, mint általában, de ezt követően a játék úgy működött, ahogy kellene. A Netflix streaming és nézése szintén működött, de egyetlen hátrányával. Az amerikai Netflix megtekintéséhez amerikai szervert kellett használnunk. Ez a kapcsolat számunkra meglehetősen lassú, és hosszú késésekkel járt.

Következtetési sebesség ProtonVPN

 • A sebességtesztek tisztességes eredményeket mutattak, különösen egy helyi szerverrel való együttműködéskor.
 • Az amerikai szerver lényegesen lassabb volt, mint a helyi szerver.
 • Az internet sebessége a böngészés, a streaming és a letöltés során megfelelő volt.
 • Az American Netflix elérése némi késést okozott.

Biztonság – Mennyire biztonságos a ProtonVPN?

Lehet, hogy a biztonság csak a VPN legfontosabb minősége. A VPN-ket leginkább arról tudják meg, hogy képesek megvédeni a felhasználók adatvédelmét és névtelenségét. Az emberek a VPN-ket arra használják, hogy szörfözzenek az interneten anélkül, hogy követnék őket vagy követnék őket. Annak biztosítása érdekében, hogy a VPN valóban sikeresen megtörténjen, megvizsgáljuk az összes felülvizsgált VPN biztonságát.

Ebben a szakaszban mindent elolvas a ProtonVPN biztonságáról. Milyen protokollokat használnak? Nincsenek naplózási politikájuk? Ölj kapcsolót? Milyen személyes információkat kérnek tőled? Miután megválaszoltuk ezeket a kérdéseket, levonjuk végső döntésünket a ProtonVPN biztonságáról.

jegyzőkönyvek

A ProtonVPN két különféle protokollt használ a VPN szerver hálózatához. Ezek a protokollok segítenek az adatok titkosításában. A ProtonVPN jelenleg együttműködik az IKEv2 / IPSec-vel és az OpenVPN-kel. A ProtonVPN kliens használatakor Ön dönthet úgy, hogy UDP (standard) vagy TCP-t szeretne használni.

A ProtonVPN készítői úgy döntöttek, hogy nem működnek együtt olyan kiszolgálókkal, amelyek PTTP-t vagy L2TP / IPSec-t használnak. Ezeket a protokollokat olcsóbb fenntartani, de általában nem olyan biztonságos, mint például az OpenVPN. A ProtonVPN csak a legjobbakat akarja kínálni ügyfeleinek. Ezért csak a legbiztonságosabb protokollokkal működnek.

Naplózás és adatvédelem

A VPN naplózási politikája kimondja, hogy a VPN szolgáltató gyűjt-e és tárol-e bármilyen adatot az ügyfelek internethasználatáról. Ebben az esetben közvetlenül érinti az Ön személyes adatait. A mentett adatokat meg lehet osztani harmadik felekkel, vagy a hackerek ellophatják őket. Egyes VPN-szolgáltatókra még a helyi törvények vonatkoznak, amelyek arra kötelezik őket, hogy információkat adjanak át a kormányoknak.

A ProtonVPN-nek nem kell foglalkoznia ilyen törvényekkel. A ProtonVPN székhelye Svájcban található, amely az adatvédelmi törvényeiről ismert. Az ország nem része a 14 szemnek, és mentesül az Európai Unió számos szabálya alól. Ezen okok miatt Svájcot általában jó helynek tekintik a VPN-szolgáltató számára. Az ott található szolgáltatóknak nem kötelesek ügyfeleik naplóját vezetni, és nem kell feladniuk az ügyféladatokat.

A webhelyükön a ProtonVPN azt állítja, hogy naplók nélküli politikával működnek. A kapcsolattal vagy a böngészéssel kapcsolatos információkat nem menti. A dolgok azonban nem olyan egyszerűek: a ProtonVPN gyűjti a „kapcsolatnaplókat”. Ezeket az adatokat kizárólag annak biztosítására használják, hogy fiókja biztonságban maradjon, és úgy működjön, ahogy kellene. Ebből a célból elmenti a legutóbbi bejelentkezés időbélyegét. Ez a bélyegző felülíródik, amikor bejelentkezik. A helyére, a VPN-kapcsolatra töltött időre, vagy a helyre, ahonnan bejelentkezett, semmi információ nem kerül mentésre..

Ezekre a csatlakozási naplókra van szükség annak biztosítása érdekében, hogy fiókját ne használják vissza. Az időbélyeg csak a fiókjához kapcsolódik, nem pedig az Ön IP-címéhez. Az utolsó ismert bejelentkezést addig menti, amíg a fiók aktív, kivéve, ha a felhasználó felszólítja az adatok törlésére.

Nyílt forráskód

A ProtonVPN alkalmazások a közelmúltban nyílt forrásúvá váltak, ami azt jelenti, hogy mindenki pillantást vehet a színfalak mögé, és így megnézheti az alkalmazás mögötti technológiát. Ily módon mindenki megvizsgálhatja, hogy a vállalat állításai helytállóak-e. Így a társaság semmit nem tud elrejteni. Felhívják a szakértőket, hogy vessenek pillantást és közzéteszik megállapításaikat. Ily módon a ProtonVPN megmutatja, hogy valóban azt teszik, amit mondnak.

Öld meg a kapcsolót

A ProtonVPN beépített kill kapcsolóval rendelkezik. Be- és kikapcsolhatja a VPN irányítópultjának beállításaiban. Az aktivált kikapcsoló biztosítja, hogy ne legyen veszélyben, ha a VPN-kapcsolat átmenetileg elveszik: az összes internetes forgalom automatikusan le van tiltva, így soha nem lehet visszakeresni veled.

A kill kapcsolón kívül a ProtonVPN rendelkezik egy „Mindig bekapcsolt VPN funkcióval”. Ez az opció automatikusan csatlakozik egy másik szerverhez, amikor kapcsolatproblémák merülnek fel. Így mindig online vagy, de folyamatosan védett.

Milyen információkra van szüksége a ProtonVPN-hez?

Annak érdekében, hogy fiókot hozzon létre a ProtonVPN-n, meg kell osztania néhány adatot velük. Ez elsősorban az e-mail és a fizetési adatokra vonatkozik. Az ingyenes verzió használatához csupán annyit kell tennie, hogy megad egy e-mail címet. A fizetési oldal kijelenti, hogy ezt az e-mail címet soha nem osztják meg harmadik felekkel, és csak a fiókkal kapcsolatos kérdésekre, a kommunikációra és a helyreállításra használják. Természetesen könnyen létrehozhat egy anonim e-mail címet, amelyre nem vezethető vissza Önnel (például a ProtonMail használatával).

Minden fizetett ProtonVPN előfizetéshez meg kell adnia a fizetési adatokat. PayPal vagy hitelkártyával történő fizetéskor meg kell adnia néhány személyes adatát. Vannak azonban névtelen lehetőségek is. Később visszatérünk erre.

Következtetések biztonsága ProtonVPN

 • A ProtonVPN csak a legbiztonságosabb és legjobban titkosított protokollokat használja.
 • Naplózási politika: csak a kapcsolatnaplók, amelyek a legutóbbi bejelentkezés időbélyegéből állnak.
 • A ProtonVPN alkalmazások nyílt forráskódúak.
 • A ProtonVPN rendelkezik beépített kill kapcsolóval és a kiszolgálók automatikus váltásának lehetőségével, amikor a kapcsolat leáll.
 • Fiók létrehozásához a ProtonVPN-nek szüksége van az Ön e-mail címére és a fizetési adatokra.

Használhatóság – Mennyire felhasználóbarát a ProtonVPN?

A VPN fut az eszköz háttérben. Nagyon beavatkozás nélkül, biztonságos és névtelen internetes élményt nyújt. Ezért fontos, hogy a VPN-sel könnyen kezelhető és felhasználóbarát legyen. Ha a VPN telepítése és beállítása gyorsan megy, akkor hamarabb elindulhat. A jó támogató csapat és az alacsony ár szintén segít a VPN felhasználóbarát jellegében. A legjobb élmény biztosítása érdekében ebben a szakaszban a ProtonVPN általános felhasználóbarát jellegét vizsgáljuk meg. Megvizsgáltuk weboldalunkat, a telepítési folyamatot, a szoftvert, az árat és az ügyfélszolgálatot, és véleményünket közöljük mindegyikről.

A ProtonVPN webhely

A ProtonVPN webhely kezdőlapja jól néz ki, és könnyen navigálható. Azonnal megjelenik egy link, amely közvetlenül a fizetési oldalhoz vezet a különböző ProtonVPN előfizetésekkel. Lefelé görgetve információkat talál a ProtonVPN különféle funkcióiról és általában egy VPN előnyeiről. A honlap megosztja a felhasználók tweetjeit is, amelyek tapasztalataikról beszélnek.

A felső sáv lehetővé teszi a navigációt a weboldal különböző oldalain: információk, szolgáltatások, árak, blog és támogatás. A bejelentkezés gomb és a ProtonVPN közösségi médiához mutató közvetlen linkek szintén rendelkezésre állnak. A weboldal csak angol nyelven érhető el.

ProtonVPN Weboldal

Ha valamelyikre kattint Most szerezze be a ProtonVPN-t vagy Árazás, a feliratkozási oldalra kerül, ahol választhat a különböző ProtonVPN feliratkozások között. Az egyik kiválasztása automatikusan a fizetési oldalra vezet, ahol kitölti adatait.

Röviden: a weblapon nagyon könnyű navigálni, miközben rengeteg információt nyújt a ProtonVPN-ről és általában a VPN-ekről.

A ProtonVPN telepítése

A ProtonVPN használatához fiókra van szüksége. Fiók létrehozásához meg kell adnia néhány információt, nevezetesen e-mailjét (bár ezt névtelenül meg lehet tenni a ProtonMail segítségével) és a fizetési részleteket. Gondolnia kell egy fióknevet és jelszót is. Miután megvásárolta a fiókját, ideje letölteni a ProtonVPN kliens szoftvert. Ezt az oldalt könnyen megtalálhatja, amikor éppen létrehozott egy fiókot, de különben kissé el van rejtve. Megtalálásához görgessen le egészen a weboldal aljára, és kattintson az OK gombra Letöltés a bal alsó sarokban.

ProtonVPN webhely letöltése

Az irányítópult letölthető Windows, MacOS és Linux rendszerekre. Emellett a letöltési oldal linkeket kínál a Google Play és az App Store alkalmazásokhoz. Letöltöttük az ügyfelet a Windows rendszerre, és ezt az eljárást értékeljük, és itt tárgyaljuk.

Kattintás után Letöltés Windows rendszerhez, megnyitottuk a letöltött fájlt.

ProtonVPN letöltési képernyő

A megjelenített képernyő magától értetődő volt: kövesse az utasításokat és telepítse a ProtonVPN-t. Csak annyit kellett tennünk, hogy engedélyt adottunk a programnak a készüléken történő felhasználásra.

ProtonVPN műszerfal Bejelentkezés

A telepítés befejezése után, amely nem haladhat meg több mint egy percet, a szoftver önmagában elindul, és megjelenik egy műszerfal. Itt jelentkezhet be fiókja adataival.

Röviden: a telepítési folyamat könnyű, bár a letöltési oldalt kissé nehéz megtalálni, ha már van fiókja, és csak meg kell szereznie a szoftvert.

A ProtonVPN megjelenése és könnyű kezelhetősége

A ProtonVPN szoftvere könnyen navigálható és szép a szemén, ugyanakkor elfoglalt is. Az irányítópult tartalmazza a képernyő oldalán található országok listáját, beleértve a keresősávot és a ProtonVPN speciális biztonságos magjának engedélyezésének lehetőségét (a ProtonVPN Plus vagy a Visionary felhasználók számára). Ez az opció extra védettséget biztosít. Van egy Gyors csatlakozás gomb is, amely automatikusan kiválasztja a pillanatban a leggyorsabb vagy legközelebbi szervert, és csatlakoztatja Önt ehhez. A kiszolgálók helyét tartalmazó lapon kívül van egy „Profilok” lap is. Itt állíthat be személyes profilokat saját preferenciáival, legyen az adott ország, szerver vagy protokoll. Az Ön IP-címe a képernyő tetején jelenik meg, és a csatlakozás után ProtonVPN IP-re vált.

A képernyő nagy részét egy világtérkép foglalja el. A térképen szereplő háromszögek jelölik a választható szerverhelyeket. A képernyő alján nyomon követheti, hogy mennyit töltött le és töltött fel a jelenlegi munkamenet során, milyen gyors a kapcsolat, és meddig tartott az ülés addig a pontig. A térkép megjelenése nagyon vonzó. Összességében az egész műszerfal megjelenése profi és kellemes.

ProtonVPN műszerfal

A ProtonVPN rengeteg lehetőséget kínál. Sok közvetlenül elérhető a főképernyőn. A többi megtalálható a beállításokban. Menj Ról ről információkat talál a szoftver verziójáról. Alatt számla módosíthatja a fiókját és az előfizetési tervet. profilok megmutatja a különböző profilokat, amelyeket készített.

Alatt Beállítások megváltoztathatja a program indulásának módját és időpontját, valamint hogy az értesítések megjelennek-e a képernyőn. Választhat egy protokollt is, választhatja az automatikus csatlakozást vagy aktiválhatja a Gyors csatlakozást. Menj a Fejlett fül a megszakító kapcsoló, a DNS szivárgás elleni védelem és a megosztott alagút megtalálásához.

A ProtonVPN szoftver előnye, hogy sok lehetőség egyetlen kattintással elérhető. Könnyedén testreszabhatja tapasztalatait. Ez hasznos azok számára, akik tapasztalattal rendelkeznek a VPN-ekkel kapcsolatban, de akadályt jelenthet a kezdők számára.

Árképzés és fizetési módok

A ProtonVPN négy különféle VPN-előfizetéssel rendelkezik. A választott előfizetéstől függően különböző szolgáltatások lesznek elérhetők.

Az a ProtonVPN ingyenes verziója nem kerül semmibe, és hozzáférést biztosít három különböző ország szervereihez (Hollandia, az Egyesült Államok és Japán). Ez a verzió egyszerre csak egy eszközön működik. Nincs sebességkorlátozás, de az elérhető kiszolgálók kis száma befolyásolja az internet sebességét. Minél több ember használja ugyanazt a szervert, annál lassabb lesz. Ennek eredményeként a sebessége sokkal alacsonyabb lehet, mint régen. A ProtonVPN Free nincs adatkorlát, tehát határozatlan ideig használhatja. A ProtonVPN Free azonban nem ad hozzáférést a Secure Core szoftverhez, és nem támogatja a streaming, a torrent vagy a Tor.

Felhívjuk a legolcsóbb fizetős opciót a ProtonVPN számára Alapvető. Ha egy éves szerződést választ, ahelyett, hogy a havi fizetéseket választja, akkor akár 20% -os kedvezményt kap az előfizetésnél, és ez vonatkozik a ProtonVPN összes előfizetésére. Az alapvető ProtonVPN szolgáltatás hozzáférést biztosít azok szerverhelyeihez, lehetővé teszi két eszköz védelmét bármikor, és védelmet nyújt a P2P használata közben..

Az ProtonVPN Plus csomag valamivel drágább, mint az Alap opció, és mindent tartalmaz a csomagtól és még sok minden mástól: a Tor és a streaming támogatás, a Plus szerverek és a Secure Core. Ezt az előfizetést egyszerre akár öt eszközön is felhasználhatja.

Ha a teljes csomagot szeretné, ProtonVPN látomásos az üzlet az Ön számára. Ez biztosítja a Plus összes előnyeit, a hozzáférést tíz eszközhöz és a ProtonMail Visionary bármikor. Ilyen módon használhatja a Proton elképesztő adatvédelmi irányultságú e-maileit, valamint VPN-jüket.

ProtonVPN Árak

A kívánt előfizetés típusától függően valószínűleg van egy lehetőség a ProtonVPN-nél. A ProtonVPN egyik előnye, hogy nagyon tisztességes ingyenes VPN-t kínálnak. Ráadásul fizetett előfizetéseik jól fizetnek.

A ProtonVPN az alábbi fizetési módokat fogadja el:

 • Visa, Mastercard
 • PayPal
 • Bitcoin
 • Készpénz

Mint láthatja, a ProtonVPN-nél több fizetési lehetőség is létezik. Anonim módon lehet fizetni, például a Bitcoin használatával. Fizethet készpénzben is, amennyiben van ProtonVPN számlája. Erről bővebben a ProtonVPN webhelyen olvashat. Ha PayPal-nal vagy hitelkártyával fizet, akkor meg kell adnia néhány személyes információt. A ProtonVPN azonban biztonságos SSL-titkosított fizetésekkel működik, tehát azon kívül, hogy az Ön adatait fizetés céljából megküldik a ProtonVPN-nek, az Ön biztonsága sem sérül..

Az összes fizetett ProtonVPN előfizetésre 30 napos pénz-visszatérítési garancia vonatkozik: ha nem vagy elégedett a szolgáltatással, csak üzenetet küld nekik, és ők visszafizetik a pénzt. Ennek azonban van egy oldalsó megjegyzése: ha névtelenül fizetett, a szolgáltatónak sokkal nehezebb visszatéríteni a pénzt..

Vevőszolgálat

A ProtonVPN weboldalon széles körű GYIK található, amely választ ad mindenféle kérdésre. Ezt „tudásbázisuknak” nevezik, és a Támogatás alatt találja meg. Ha kérdése nem szerepel a listán, vagy a válasz nem oldotta meg a problémát, akkor mindig forduljon a ProtonVPN támogatási csoporthoz. A Támogatás oldal alján található egy link, amely átirányítja Önt egy kapcsolattartási űrlapra. Írja be operációs rendszerét, felhasználónevét és e-mail címét, és magyarázza meg a problémát. A támogatási csoport egy vagy két munkanapon belül e-mailben kapcsolatba lép Önnel.

Amikor problémát mutattunk be a csapatnak, egy napon belül választ kaptunk. Az ügyfélszolgálat magyarázatot adott nekünk, elküldött egy linket egy oldalra a GYIK-ban és további információkat kért bennünket. Miután válaszoltunk, számos megoldást kínáltak felénk. Ebből el lehet távolítani, hogy a támogatási csapat nagyon alapos: megpróbálják pontosan megtudni, mi okozza a problémát, és mindent megtesznek annak megoldása érdekében. Eltekintve attól, hogy a ProtonVPN válaszolása eltarthat egy ideig, ez viszonylag jó tapasztalat volt. Javításának egyetlen módja az lenne, ha a ProtonVPN élő chat-szolgáltatást vezetne be.

Következtetés használhatóság ProtonVPN

 • A ProtonVPN weboldal sok információt tartalmaz, de könnyen navigálható.
 • A ProtonVPN telepítési folyamata gyors és ésszerűen egyszerű.
 • A ProtonVPN szoftvernek számos lehetősége van, ami nehéz lehet a kezdők számára.
 • A ProtonVPN ingyenes verziója korlátozott kiszolgálókkal rendelkezik.
 • Az éves előfizetés kiválasztásakor 20% kedvezményt kap.
 • A ProtonVPN számos fizetési módot támogat, beleértve az anonim módszereket is.
 • Az ügyfélszolgálat nagyon hasznos, de csak űrlapokon és e-mailben működik.

ProtonVPN szerverhálózat

A széles és jól működő szerverhálózat számos okból nagyszerű előnye minden VPN-szolgáltatónak. Mindenekelőtt a széles hálózat akkor hasznos, ha el akarja kerülni a földrajzi blokkolást. Minél több szerver található a szolgáltatónál, annál valószínűbb, hogy köztük van a szükséges ország. Ez vonatkozik az American Netflix USA-n kívüli nézésére, de akkor is, ha egy speciális online újságot szeretne olvasni, amely a világon nem elérhető szabadon.

Ebben a szakaszban megvizsgáljuk a ProtonVPN különféle kiszolgálóit és azok kiszolgálóhelyeit. Azt is megvitatjuk, hogy lehetséges-e dedikált IP-címet kérni.

Szerverek száma és helyek

Az írás idején a ProtonVPN közel 700 szerverrel rendelkezik több mint 40 országban. A különféle kiszolgálóhelyek az alábbiakban vannak felsorolva:

 • Ausztrália
 • Ausztria
 • Belgium
 • Brazília
 • Bulgária
 • Kanada
 • Costa Rica
 • Cseh Köztársaság
 • Dánia
 • Észtország
 • Finnország
 • Franciaország
 • Görögország
 • Németország
 • Hong Kong
 • India
 • Írország
 • Izrael
 • Japán
 • Olaszország
 • Lettország
 • Litvánia
 • Luxemburg
 • Moldova
 • Hollandia
 • Új Zéland
 • Norvégia
 • Portugália
 • Románia
 • Oroszország
 • Szerbia
 • Singapore
 • Spanyolország
 • Dél-Afrika
 • Dél-Korea
 • Svédország
 • Svájc
 • Taiwan
 • Ukrajna
 • Egyesült Királyság
 • Egyesült Államok

A ProtonVPN folyamatosan dolgozik a szerverhálózatukon, azaz a rendelkezésre álló országok és szerverek folyamatosan változnak. Látogasson el a webhelyükre a helyek naprakész listájához.

A ProtonVPN összes szervere a szolgáltató tulajdonában van, és el van látva vele, de nem minden felhasználó számára elérhető. A kiszolgálók száma, amelyekhez hozzáféréssel rendelkezik, részben az előfizetéstől függ. A … val ingyenes verzió A ProtonVPN verziója csak Japánban, Hollandiában és az Egyesült Államokban érhető el meghatározott ingyenes kiszolgálókkal. Az Basic, a Plus és a Visionary előfizetések hozzáférhetnek minden szerver helyhez.

A ProtonVPN speciális kiszolgálókat is kínál a P2P (Svájcban, Hollandiában, Szingapúrban és Svédországban) és szerverek, amelyek támogatják a kettős felhasználást Tor (Hongkongban, az Egyesült Államokban és Svájcban).

Végül, a kiszolgálói helyek használata a biztonságos központi módban kissé eltérően működik. Az Biztonsági mag A kiszolgálók egy extra védelmi réteget adnak a kapcsolatokhoz dupla alagút létrehozásával. Ez azt jelenti, hogy csatlakozni fog a választott szerverhelyhez egy Secure Core szerver segítségével, Svájcban, Izlandon vagy Svédországban. A kiszolgáló által a Secure Core által kínált lehetőségek:

Secure Core szerver
Szerver helye
IzlandBelgium, Brazília, Kanada, Costa Rica, Németország, Írország, Izrael, Hollandia, Norvégia, Oroszország, Spanyolország, Egyesült Államok
SvédországÉsztország, Finnország, Franciaország, Hong Kong, Japán, Új-Zéland, Portugália, Oroszország, Dél-Afrika, Dél-Korea, Tajvan
SvájcAusztrália, Ausztria, Bulgária, Kanada, Cseh Köztársaság, Dánia, Görögország, India, Olaszország, Lettország, Luxemburg, Portugália, Románia, Szerbia, Szingapúr, Ukrajna, Egyesült Királyság, Egyesült Államok

Dedikált IP-cím

A ProtonVPN jelenleg nem kínál dedikált IP címeket. Ez azt jelenti, hogy csak olyan kiszolgálókat használhat, amelyek más ügyfelek számára is elérhetők. Más szavakkal, megoszt egy IP-címet több emberrel. Az IP-címek megosztása másokkal ugyanazt a VPN-t használva jobb az Ön személyes biztonsága és magánélete szempontjából: ha mindenki ugyanazt az IP-t használja, különösen, ha minden rajta lévő adat titkosítva van, nehezebb, ha nem lehetetlen az online forgalom visszakeresése egy személyhez. . Ezért a ProtonVPN csak dinamikus, megosztott IP-címekkel rendelkezik.

Összegző szerverhálózat ProtonVPN

 • A ProtonVPN közel 700 szerverrel rendelkezik több mint 40 országban.
 • A kiszolgálók száma és a hozzáférhető helyek részben az előfizetéstől függnek (ingyenes vs prémium).
 • A ProtonVPN nem kínál dedikált IP-címeket.

A ProtonVPN lehetőségei

A szoftveren elérhető lehetőségek mellett – amint azt a felhasználóbarát részben tárgyaltuk – a ProtonVPN számos más funkcióval is rendelkezik. A ProtonVPN használatával (korlátozottan) férhet hozzá a Netflixhez, és név nélkül letöltheti a torrenteket az egyik speciális szerverük használatával. Ebben a szakaszban többet fogunk mondani ezekről a lehetőségekről, valamint a ProtonVPN biztonságos magjáról..

ProtonVPN és Netflix

A VPN-ekkel kapcsolatban gyakran feltett kérdés az, hogy felhasználhatja-e őket a Netflix nézésére. A Netflix megpróbálja megakadályozni a VPN-eket, hogy hozzáférjenek tartalmukhoz annak érdekében, hogy a szerződéseikben összhangban maradjanak a földrajzilag korlátozott záradékokkal. Sok VPN azonban folytatja a harcot, és megpróbálja kikerülni ezeket a blokkokat. A ProtonVPN emellett megpróbálja tartani a Netflix működését a felhasználók számára, vegyes eredményekkel.

A ProtonVPN a GYIK-ben kijelenti, hogy nem akarja ösztönözni a szerzői jogi törvények és nyilatkozatok megsértését, ahogyan azt a Netflix előterjesztette. Mégis úgy vélik, hogy a Netflix nem tilthatja meg a VPN-k használatát, mivel a VPN biztonságot és adatvédelmet kínál. A ProtonVPN azt akarja, hogy a felhasználók biztonságosan használhassák a Netflix-et anélkül, hogy azt feltétlenül a földrajzi akadályok megkerülésére használnák..

Függetlenül attól, hogy a ProtonVPN használatakor az Egyesült Államokon kívülről is megtekinthető az American Netflix. Miután csatlakoztunk egy amerikai szerverhez, megnézhetjük a The Office US-hez hasonló sorozatokat, amelyek általában nem lennének elérhetők számunkra. A betöltés valamivel tovább tartott, mint általában, de ennek van értelme, mert Hollandiában teszteljük VPN-einket. A Proton segítségével elérheti a Netflix amerikai, brit és német verzióját.

ProtonVPN és torrentek

A torrent letöltése a ProtonVPN segítségével gyors és egyszerű. Nem sikerült letölteni egy tisztességes méretű fájlt. A letöltés közben észrevehető késések nélkül szörfözhetünk az interneten. Ehhez a ProtonVPN egyik dedikált P2P szerverét használtuk, ami elengedhetetlen. Ha valamit letölt a ProtonVPN használatával, és meg akarja győződni arról, hogy a kapcsolat biztonságos, akkor mindig használjon egyet a P2P szerverek közül, különben nem lesznek védett.

Biztonsági mag

A ProtonVPN különlegessége a Secure Core hálózat. A Secure Core segítségével még nagyobb biztonságot kínálnak a felhasználóknak. A Secure Core kettős VPN-alagutat hoz létre, amely biztonságban tartja a kapcsolatot a hálózati alapú támadásoktól. A Secure Core átirányítja az internetes forgalmat különböző szerverekre, mielőtt elhagyná a ProtonVPN hálózatot. Az erre a célra elkülönített Secure Core szerverek székhelye Svájcban, Izlandon és Svédországban található, ahol a ProtonVPN adatközpontokat felállították..

A Secure Core elérhető a ProtonVPN Plus és a Visionary számára, és manuálisan is be- és kikapcsolható. Ezenkívül, a „Szerverhálózat” cím alatt leírtak szerint, a kilépési kiszolgáló helyétől függően kiválaszthatja, hogy melyik Secure Core szerverre szeretne adatokat küldeni..

Következtetési lehetőségek ProtonVPN

 • Lehetőség van az American Netflix nézésére, bár a betöltés a helyétől függően a szokásosnál hosszabb ideig tarthat.
 • A ProtonVPN speciális P2P-kiszolgálókkal rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a torrentek biztonságos letöltését.
 • A ProtonVPN Secure Core extra védelmet kínál.

Következtetés – A ProtonVPN-vel kapcsolatos tapasztalataink

Előnyök
Hátrányok
Könnyen telepíthetőA támogatási csoport csak kapcsolatfelvételi űrlapon érhető el
A webhelyen könnyű navigálniA sok lehetőség zavaró lehet a kezdők számára
Rengeteg lehetőség
Erős titkosítás
Hozzáférés a Netflixhez
Kedvező árú
Biztonsági mag az extra biztonságért

A ProtonVPN már jó hírnevet szerzett magának. Nagyon jól kezelik szervereik biztonságát, és számos lehetőséget kínálnak annak továbbfejlesztésére. A Secure Core biztosítja, hogy a prémium felhasználóknak lehetőségük legyen megvédeni magukat kettős VPN-alagút használatával. Sőt, a VPN kedvező árú, működik a Netflix-szel és a letöltésekkel, és jó megjelenésű. Helyi szervereink kevés veszteséget mutattak a sebességnél. Sajnos az amerikai szerverek nem teljesítettek minket. Emellett az ügyfélszolgálat kissé nehézkes, bár a kapott segítség nagyon teljes és tisztességes volt. Mindent összevetve, a ProtonVPN egyértelműen jó választás, ha sok lehetőséggel és erős titkosítással rendelkező VPN-t keres..

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map