PIA Review (2020): Biztonságos és olcsó | VPNOverview

PIA (privát internet-hozzáférés) áttekintés (2020) – biztonságos és olcsó lehetőség

A magán-Internet hozzáférés (általában PIA-ként rövidítve) a VPN-piacon jelenleg a VPN-piac egyik legnagyobb szolgáltatója. Az egyik legjobb tulajdonsága a magánéletre való összpontosítás. Szigorú be nem jelenési politikájuk van, így a PIA különösen népszerű a (bit) torrent felhasználók körében. Ezenkívül a magán-Internet-hozzáférés minimalista és kompakt alkalmazásairól és programjairól is ismert. Egyes fogyasztók úgy vélik, hogy ez plusz, míg mások ezt engedménynek tekintik. Kipróbáltuk ezt a VPN szolgáltatást, és megvizsgáltuk a PIA internetes sebességét, biztonságát, adatvédelmét, felhasználóbarát jellegét, szerverhálózatát és az extra funkciókat. Ezt találtuk.


A PIA-t nemrégiben a Kape Technologies vásárolta meg. Ez a társaság az elmúlt néhány évben megvásárolta a CyberGhost és a Zenmate VPN szolgáltatókat is. Ez a PIA változásait jelentheti az elkövetkező években. Nehéz azonban megmondani, hogy mi fog történni pontosan. Figyelni fogjuk, hogy a változásnak van-e hatása felhasználói biztonságára és magánéletére.

Műszaki adatok PIA

 • Egyidejű kapcsolatok: 10
 • Torrents: +
 • Netflix: +
 • Operációs rendszer: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • protokollok: OpenVPN, L2TP / IPsec, PPTP
 • Naplózási politika: Nincs napló
 • szerverek: 3300+ szerver 30 országban
 • Ár: Kezdve 3,33 dollárt havonta
 • Pénzvisszafizetési garancia: 7 nap

Sebesség – Mennyire gyors a PIA?

A VPN-kapcsolat sebessége számos tényezőtől függ. Néhány kulcsfontosságú tényező a saját kapcsolat sebessége, a távolság a hely és a VPN szerver között, valamint annak a kiszolgálónak a sebessége és helye, amellyel adatot cserél, például azzal a webszerverrel, torrent szerverrel vagy hírcsoport szerverrel, amelyet csatlakoztatni kíván nak nek. A ping (válaszidő) és a kapcsolat stabilitása szintén nagyon fontosak.

Ahhoz, hogy jó képet kapjunk arról, hogy miként tartja fenn a magán-Internet hozzáférés a sebesség szempontjából, különféle sebesség-teszteket végeztünk. A PIA napi használat során történő tesztelésével is figyelembe vettük személyes tapasztalatainkat. Az eredmények az alábbiakban találhatók.

Sebességteszt eredménye PIA

Az alábbiakban láthatja a privát internet-hozzáférésen végzett sebességteszt eredményeit. Felhívjuk figyelmét, hogy ezek a mérések mindig helytől, internet-szolgáltatótól és a napszakonként változnak. Ezért referenciaértékként a VPN nélküli kapcsolatunk sebességének tesztelését is beépítettük.

Sebesség VPN nélkül (Speedtest.net):

Leggyorsabb PIA VPN nélkül

Ezek a Speedtest.net eredményei a saját internet-kapcsolatunkról VPN nélkül. Ez egy „üres” teszt, amelyet a többi eredmény összehasonlításához használunk.

Sebesség helyi szerverrel (Speedtest.net):

Leggyorsabb PIA VPN helyi

Ezek az internetkapcsolatunk Speedtest.net eredményei, amikor a PIA szerverhez kapcsolódunk, amely a legközelebb van a helyünkhöz. Az eredmények ígéretesek. A ping kissé, 4-ről 7-re nőtt, de a letöltési és feltöltési sebesség alig csökkent. A gyakorlatban az ilyen eredményeknek azt kell jelenteniük, hogy az ilyen VPN-kiszolgálók használatakor az internet sebességében csak csekély vagy különbséget észlel.

Speed ​​USA szerverrel (Speedtest.net):

Leggyorsabb PIA VPN USA

Ezek az internetkapcsolatunk sebesség-teszt eredményei, amikor csatlakozunk egy PIA szerverhez az Egyesült Államokban. Ez egy teljesen más képet mutat: a ping jelentősen megnőtt, míg a letöltési és feltöltési sebesség jelentősen csökkent. Más szavakkal, az ilyen eredmények késése észrevehető. Az ilyen eredmények nem meglepő, ha a VPN-kiszolgáló nagy távolságra helyezkedik el a felhasználótól. Végül is, ez a távolság azt jelenti, hogy az összes internetes forgalomnak nagyszerű kitérőt kell haladnia a kiszolgálón, mielőtt azt a megfelelő helyre továbbítja. Ez szinte mindig lelassítja a kapcsolatot.

Sebesség mindennapi használat során

A PIA nagyon kellemes VPN mindennapi használatra. Alig észrevettünk különbséget a VPN nélküli internet-kapcsolathoz képest. Böngészhetünk, közvetíthetünk zenét és videókat, és felhasználhatjuk a YouTube-ot – mindezt késés vagy más probléma nélkül. Az amerikai Netflixet egy amerikai szerverrel is figyeltük. Ha volt valami, a Netflixnek egy kis extra időre volt szüksége az epizód pufferolására, de a videó ezt követően minden probléma nélkül lejátszódott. Online játékot tudtunk lejátszani késés nélkül, és nagyon gyorsan letölthetjük a torrenteket: 15 perc alatt csaknem 2 GB-os fájl. Összességében alig észrevettük, hogy a PIA VPN-kapcsolatunk lehetővé vált, amikor a mindennapi internetes tevékenységekhez használtuk – kiváló minőségű, ha a VPN rendelkezik.

A következtetési sebesség PIA

 • A sebesség-tesztek eredményei vegyesek voltak, néhány jó eredménnyel érkeztek a helyi PIA-kiszolgálókra, néhányuk pedig kevésbé az amerikai szerverre
 • A napi használat során az internet sebessége nem csökken, vagy alig csökken, amikor böngészés, streaming vagy letöltés során

Biztonság – Mennyire biztonságos a PIA?

A VPN-ek a biztonságról és a névtelenségről szólnak. Egy jó VPN-szolgáltatónak óvatosan kell kezelnie az Ön adatait, és ügyelnie kell arra, hogy egyikük sem kerül rossz kezekbe. Biztosítaniuk kell az Ön személyes adatait, és lehetővé kell tenniük, hogy anonim maradhasson, amennyire csak lehetséges, amikor szolgáltatásaikat használja. A PIA elsőbbséget élvez a biztonság és a magánélet védelmén, ezért mindenképpen kiemelkedik ezekkel a szempontokkal. Csak a legerősebb VPN-protokollokat használják, bejelentkezési szabályokat tartanak fenn, és a lehető legkevesebb személyes információt igényelnek. Ebben a szakaszban egy kicsit mélyebben foglalkozunk a magán-internethozzáférés ezen aspektusaival.

jegyzőkönyvek

A biztonság és a titkosítás szempontjából a magán-Internet hozzáférés ügyesen rendben van. Különböző protokollokkal (OpenVPN, PPTP, IPsec / L2TP) működnek, és rendelkeznek SOCKS5 proxyval. A legtöbb felhasználó az OpenVPN-t kívánja választani, mivel ez egy szolid protokoll. Nagyobb sebességet szeretne, és jobban aggódik az adatok titkosítása miatt? Ezután könnyedén kiválaszthatja a PIA szoftverében található többi protokollt. Ha többet szeretne megtudni a protokollokról, olvassa el a cikkünket, amely összehasonlítja a piacon található összes protokollt.

Naplózás és adatvédelem

A privát internet-hozzáférés a magánélet iránti figyelméről ismert, amelyet a szolgáltató minden lépése megmutat. A PIA szigorú bejelentkezési tilalmat folytat. Ez biztonságosabb és anonimabb élményt teremt a felhasználók számára, amelyet elsősorban a PIA értékel. A felhasználó böngészési adatait soha nem tárolja a merevlemezeken, hanem egy speciális null eszközön. Ez egy virtuális eszköz, amely automatikusan úgy tesz, mintha a rajta keresztül küldött adatok nem léteznek. Miután az információ meg lett írva a null eszközre, az nem lesz képes letölteni. Így garantálhatja a PIA a bejelentkezési tilalmat.

Mivel a PIA semmit nem naplóz, bírósági végzés esetén nem tudják átadni az információkat. A PIA székhelye az Egyesült Államokban található, ami tudatos választás volt. Az Egyesült Államok azon kevés nemzet egyike a világon, ahol nincs kötelező adatmegőrzési politikája. Ez azt jelenti, hogy a PIA-nak nincs kötelezettsége arra, hogy egy meghatározott ideig információt tároljon, amint ez gyakran előfordul Európában. Mivel azonban a PIA az Egyesült Államokban található, akkor valószínűleg kötelesek lesznek egy adott felhasználó adatainak naplózását megkezdeni, hogy bírósági végzés után azonosítsák őket. Több vizsgálat és vizsgálat során a PIA bebizonyította, hogy nem rendelkezik semmilyen információval az ügyfelek VPN-használatáról.

A PIA bebizonyította, hogy többször is nagyon komolyan veszik ügyfeleik magánéletét. Erre példa az orosz szerverek eltávolítása a szerverhálózatról. Néhány évvel ezelőtt Oroszország úgy döntött, hogy az összes belföldi adatforgalmat legalább egy évig naplózni kell. Ez a törvény lehetetlenné tette a PIA számára, hogy garantálják felhasználói adatvédelmüket, ezért úgy döntöttek, hogy már nem kínálnak orosz szervereket.

Külső VPN-szolgáltató használatakor a magánélet egy részét mindig a kezükbe helyezik. Ez azt jelenti, hogy bízik bennük. Szerencsére eddig nem volt arra utaló jel, hogy a PIA bármikor sértette ügyfeleik magánéletét. Éppen ellenkezőleg, minden fordulaton állnak vevőik mellett.

Öld meg a kapcsolót

Öld KikapcsolásA privát Internet hozzáférésnek van egy kill kapcsolója, amelyet az irányítópult beállításaiban talál. Az aktivált kikapcsoló biztosítja, hogy véletlenül semmilyen információ ne szivárogjon be, ha a VPN-kapcsolat egy percre elveszik. Ezenkívül a VPN egyedülálló módon blokkolja azokat a domaineket, amelyeket hirdetések, nyomkövetők és rosszindulatú programok számára használnak. Ezt a funkciót PIA MACE-nek hívják, és megtalálható a kill kapcsoló alatt található beállításokban.

Milyen információra van szüksége a PIA-nak?

Mielőtt elkezdené használni a PIA VPN-szolgáltatását, a vállalatnak szüksége lesz az Ön fizetési adataira. A privát internet-hozzáférés számos lehetőséget kínál anonim fizetésre, amire később visszatérünk. De csak tudd, hogy erre a célra nem kell személyes információt adnia számukra, ha nem akarja. Az t.y Bitcoin-nal fizetni nagyon könnyű. Ezért csak működő e-mail címet kell megadnia, így a PIA hozzákapcsolhatja fiókját ehhez. Természetesen regisztrálhat egy új e-mail címet kifejezetten a PIA számára, hogy az ne lehessen visszakereshető.

Ezután a PIA létrehoz egy számlanevet az Ön számára, és a fizetés után egy „visszaigazolási azonosítót” kap egy megerősítő e-mailen. Ezeket a kódokat akkor használhatja, amikor például kommunikálni kell a támogatási csoporttal. Ehhez minden amire szükséged van: működő e-mail cím. Ezen kívül a PIA teljesen névtelenül használható.

Következtetésbiztonsági PIA

 • A PIA különféle erős protokollokkal működik, mint például az OpenVPN
 • A PIA-nak szigorú bejelentkezési tilalma van
 • A PIA beépített kill kapcsolóval és PIA MACE-vel rendelkezik a hirdetések, a követők és a rosszindulatú programok blokkolására
 • A számla létrehozásához csak annyit kell megadnia, mint egy e-mail cím és a fizetési információk, de mindkettőt névtelenül meg lehet tenni.

Használhatóság – Mennyire felhasználóbarát a PIA?

A felhasználóbarátság megteremtheti vagy megszakíthatja a VPN szolgáltatást. A könnyen kezelhető irányítópult azt jelenti, hogy a VPN-t bármikor beállíthatja. A jó ár alacsonyabbá teszi az online védelem felé tett lépést. A jól megszervezett webhely azt jelenti, hogy a számítógépén nincs idő alatt működőképes irányítópult. És végül: egy jó ügyfélszolgálat segít gyorsan visszatérni online, aggodalom nélkül, amikor problémát tapasztal.

Mindezek fontosak a VPN-szolgáltatók felhasználóbarát tulajdonságainak meghatározásakor. A PIA mindegyik szempontból nagyon kielégítően értékelt.

A PIA weboldala

A Privát Internet hozzáférés weboldal tehergépjármű-információkat tartalmaz, kényelmesen egyértelmű menüelemekre bontva. A honlap a szolgáltatásukkal kapcsolatos legfontosabb információk összefoglalását tartalmazza, amely magában foglalja a VPN használatának okait, egy rövid videofelvételt, amely ismerteti a VPN tevékenységét, a különféle előfizetések árait, a PIA különféle jellemzőit és néhány áttekintést..

A PIA honlapja

A felső menü segítségével elérheti a weboldal többi részét. Itt többet megtudhat arról, hogyan működik a VPN, és hogyan néz ki a PIA szerverhálózata. Ezen felül megtalálja a letöltéseket, az ügyfélszolgálatot, a blogokat és a személyes fiókjának bejelentkezési oldalát. A weboldal (szinte teljes egészében) több nyelven elérhető.

A fiók létrehozása nagyon egyszerű, és automatikusan megtörténik, amikor regisztrál előfizetésre. Ezt úgy teheti meg, hogy kiválasztja az előfizetések egyikét a kezdőlapon, vagy a menüben a „Regisztrálás most” elemre kattint. Válassza ki előfizetését, válassza ki a fizetési módot, és fejezze be a regisztrációt a többi szükséges információ kitöltésével. Csak annyit kell tennie, hogy letölt a szoftvert.

A PIA telepítése

A PIA szoftver letölthető Windows, MacOS, Linux, iOS és Android rendszerekre. Vannak kiterjesztések a Chrome, a Firefox és az Opera számára is. A PIA tehát szinte minden eszközzel kompatibilis. A PIA webhelyének „Letöltése” oldala az összes lehetőséget szépen megjeleníti. Egyszerűen kattintson a megfelelő operációs rendszerre a vonatkozó fájl letöltéséhez.

PIA letöltési képernyő

A PIA Windows alkalmazását használtuk, ezért a letöltésre vonatkozó utasítások, amelyeket magyarázunk, a Windows rendszerre vonatkoznak. Amint megnyitja a letöltött fájlt, elindul a telepítő. A műszerfal telepítése kevesebb, mint egy percet vesz igénybe, mindazonáltal a PIA részletesen ismerteti lépésről lépésre. A bejelentkezéshez használja a fiókja adatait. Most már valóban meg tudja kezdeni.

PIA-Screenshot Windows-Home

A PIA megjelenése és könnyű kezelhetősége

A PIA szoftverét úgy tervezték, hogy minél kevesebbet érjen el az utadon. Az irányítópult megnyitásakor megjelenik egy nagy „BE” gomb, egy kis térkép és az Ön számára kiválasztott VPN-szerver. A VPN-kiszolgálóval történő csatlakozás után az alján megtalálja IP-címét, valamint az abban a pillanatban használt VPN-kiszolgáló IP-jét. Ha rákattint az alsó nyílra, akkor további információk és lehetőségek láthatók: rendszeresen kiválasztott VPN-kiszolgálók, a kapcsolat teljesítménye és használata, a gyors beállítások és az előfizetés típusa.

PIA Screenshot App kezdőképernyő

Ha rákattint a három pontra a jobb felső sarokban, akkor hozzáférhet az átfogóbb beállításokhoz. Például beállíthatja a nyelvet, a témát és az általános preferenciákat az “Általános” alatt, vagy áttekintheti fiókja adatait a “Fiók” alatt. A kill kapcsoló és a PIA MACE az „Adatvédelem” alatt található. Ezenkívül beállíthatja a hálózati preferenciákat a „Hálózat” alatt, a kapcsolódási preferenciákat a „Kapcsolat” alatt. Ezek a beállítások kissé fejlettebbek, de a legjobb beállításokhoz vannak konfigurálva azon felhasználók számára, akik alapértelmezés szerint azonnal szeretnének indulni. Végül a „Súgó” részben talál támogatást – például a szoftver áttekintését és egy linket az ügyfélszolgálathoz -..

PIA képernyőképe az iOS beállításai

Az irányítópult eltűnik a kijelzőről, ha nem használja. Ha szüksége van rá, megtalálhatja a tálcán. Előfordulhat, hogy a képernyő jobb alsó sarkában lévő kis nyílra kell kattintania (^). Erre rá kell kattintania, ha engedélyezni vagy tiltani szeretné a kapcsolatot. Ilyen módon az alkalmazás rejtett marad, kivéve, ha igazán szüksége van rá. Ez egy hasznos szolgáltatás, ha el szeretné távolítani a VPN-t, de bosszantó lehet, ha valamit meg akar tenni az irányítópulton: amint rákattint valamelyik másik helyre a kijelzőn, a műszerfal ismét eltűnik..

Általában véve a PIA szoftvere átlátszó és kellemesen használható. Nyugodt megjelenése és világos lehetőségei vannak.

Árképzés és fizetési módok

A PIA három feliratkozást kínál: havi, 6 hónapos és éves opciót. Ha úgy dönt, hogy havi terv– amelyet minden hónap után visszavonhat – költségekbe kerül Havonta 9,95 USD. A 6 hónapos növény jön le Havonta 5,99 USD. Ha a éves terv, csak költeni fogsz Havonta 2,85 USD. Ez azt jelenti, hogy több mint 50% -ot takarít meg egy havi előfizetéshez képest. Röviden: minél hosszabb az előfizetés, annál olcsóbb az Ön számára.

Árak PIA

A privát internet-hozzáférés összes előfizetése teljes hozzáférést biztosít a teljes VPN-hálózathoz. Ezenkívül 7 napos pénz-visszatérítési garanciát nyújtanak, amely lehetővé teszi, hogy kipróbálhassa a VPN-t, mielőtt szerződést kötne.

A PIA sok különféle fizetési módot fogad el:

 • PayPal
 • Hitelkártya (Visa, MasterCard, Amex, Discover, JCB)
 • AmazonPay
 • Bitcoin
 • BitcoinCash
 • Zcash
 • Ethereum
 • litecoin
 • Bitpay
 • ideál
 • sofort
 • Menta előre fizetett
 • Gerenda

Szerintem rengeteg lehetőség van előfizetésének fizetésére. Különböző anonim fizetési módok léteznek, például a Bitcoin, amelyek lehetővé teszik a teljes magánélet fenntartását, még akkor is, ha VPN-kapcsolata van. A PIA ismét névtelenséget helyez előtérbe, amelyet sok felhasználó – köztük mi magunk is – nagyra értékel.

PIA és Linux

A PIA gondoskodik Linux felhasználói számára. Debian, Fedora, Slackware és Arch disztribúciós felhasználók számára az OpenVPN telepítése a terminálon keresztül lehetséges. Sokkal jobb, ha a Windows felhasználói felületét Linuxra telepítik. Ez különösen hihetetlenül kényelmes lehet, különösen a Linux új felhasználói számára. A Linux számára elérhető ilyen felhasználói felülettel a PIA azon kevés VPN-szolgáltató egyike, amely megkísérelte megkönnyíteni a Linux felhasználók életét. Sajnos az alkalmazás csak azoknak a Linux disztribúcióknak érhető el, amelyek szintén rendelkeznek a rendszerezett szoftvercsomaggal. Ide tartoznak a Linux Mint, az Ubuntu, a Debian és az Arch.

A PIA szerverhálózata nem a legszélesebb körű, és nem tartalmazza a leggyorsabb kiszolgálókat is – ez a megtiszteltetés az ExpressVPN-hez tartozik. De a felhasználók túlnyomó többsége számára rengeteg szerver létezik, és a legtöbb szerver észrevehető mértékben megbízható és konzisztens. A PIA tesztelése során semmilyen biztonsági kérdéssel nem találkoztunk. Mindemellett a PIA számos hasznos kiegészítő szolgáltatást kínál. Először is létezik a PIA saját „Mace” nevű programja. Ez a program további biztonságot nyújt a reklámok, a trackerek és a rosszindulatú programok ellen. Az alkalmazásban lehetősége van arra is, hogy átváltjon egyéni DNS-kiszolgálókra, vagy megváltoztassa a titkosítás szintjét. Természetesen létezik egy kill kapcsoló is, és végül dönthet úgy, hogy a forgalmat egy SOCKS5 proxy segítségével továbbítja az SSH-n keresztüli további alagút kialakításához..

Lehet, hogy a PIA nem rendelkezik a legtöbb szerverrel vagy a leggyorsabb szerverrel, de a PIA versenyképesek és egységesek minden kategóriában. Legyen szó akár sebességről, biztonságról, akár használhatóságról, a PIA minőségi terméket kínál, amely nagyszerű választás a legtöbb Linux felhasználó számára.

Vevőszolgálat

A PIA ügyfélszolgálata különféle lehetőségeket kínál. Ha problémája van, akkor megkeresheti azok adatbázisát vagy használati utasítását. Visszajelzés is adható, ha úgy gondolja, hogy a PIA-nak javítania kell egy létező problémát vagy hozzá kell adnia egy funkciót. Más felhasználók „szavazhatnak” érte, ekkor a PIA meg fogja határozni, hogy tud-e csinálni valamit a visszajelzéssel.

PIA támogatási oldal

Ha olyan problémát tapasztal, amelyet az adatbázis megkeresése után nem sikerül megoldani, akkor a PIA-val is kapcsolatba léphet egy kapcsolattartási űrlap kitöltésével. Meg kell adnia néhány információt a fiókjáról, és fel kell tennie a kérdését. Ezt az űrlapot angolul kell kitölteni. E-mailben megkapja a válaszát.

Maguk küldtük el nekik egy kérdést, és 6 óra múlva kaptuk meg a választ. Az e-mail részletesebb információkat és nyomonkövetési kérdéseket tartalmazott, amelyek segítséget nyújthatnak nekünk, ha szükségünk van rá. Összességében a válasz elég alapos volt. Annak ellenére, hogy a PIA nem kínál élő csevegést, és ezért egy kicsit meg kell várni a választ, úgy gondoljuk, hogy a mostani rendszerük nagyon megfelelő.

Következtetés használhatóság PIA

 • A PIA honlapja nagyon informatív és világos
 • A PIA telepítése gyors és könnyű
 • A PIA szoftvere megtalálható a tálcán, és könnyen navigálható
 • Három PIA előfizetés van, amelyek közül egyéves terv a legolcsóbb opció, havonta 2,85 dollár
 • A PIA számos különféle és rengeteg névtelen fizetési lehetőséget kínál
 • Az ügyfélszolgálat hasznos és online űrlapon és e-mailben működik, bár egy kicsit lassú

Szerverhálózat PIA

A VPN-szolgáltató szerverhálózata határozza meg lehetőségeit. A földrajzi korlátozást megkerülve több kiszolgálóhely közül választhat. Például, ha meg akarja nézni az amerikai Netflix ajánlatát egy másik országból. Ebben a szakaszban megmondjuk, hány szerver és kiszolgálóhely kínál privát internet-hozzáférést. Röviden ismertetjük azt is, hogy a PIA miért döntött úgy, hogy nem kínál dedikált IP címeket.

Szerverek száma és helyek

Ebben a pillanatban a privát internet-hozzáférés több mint 3300 szerverrel rendelkezik 30 országban. A legtöbb felhasználó számára ez több, mint elég kiszolgáló bőséges helyszíneken. A PIA azt jelzi, hogy folyamatosan dolgoznak a szerverhálózat bővítésén, így ellenőrizheti webhelyüket, hogy megtudja a legújabb fejleményeket.

PIA Régiók képernyőképe

Az írás idején a PIA különböző szerverekkel (és kiszolgálóhelyekkel) rendelkezik 30 országban:

Ország
Szerverhelyek száma
Szerverek száma
Ausztrália3142
Ausztria117
Belgium115
Kanada3246
Cseh Köztársaság117
Dánia126
Finnország120
Franciaország148
Németország279
Hong Kong116
Magyarország110
India14
Írország110
Izrael18
Olaszország113
Japán116
Luxemburg110
Mexikó133
Hollandia1548
Új Zéland116
Norvégia128
Lengyelország110
Románia128
Singapore120
Spanyolország114
Svédország1100
Svájc185
Egyesült Arab Emírségek14
Egyesült Királyság3188
Egyesült Államok14 1525

Dedikált IP-cím

A privát internet-hozzáférés nem kínál dedikált IP-címeket. Mindig a lehető legnagyobb névtelenséget akarják kínálni, ezért minden IP-címük megosztott cím. Ez jobban védi online adatvédelmét. A PIA egy dedikált IP-t nem más, mint egy normál, nem biztonságos internetkapcsolatnak tekint, ezért nem lát okot a szolgáltatás nyújtására..

Összegző szerverhálózat PIA

 • Jelenleg a PIA több mint 3300 szerverrel rendelkezik 30 országban
 • 14 szerverhelyük van az Egyesült Államokban
 • A PIA nem kínál dedikált IP-címeket

A PIA opciói

A legtöbb felhasználó fontosnak tartja, hogy a VPN biztonságban és név nélkül tartsa őket, de a VPN nagyobb szabadságot biztosít az internet használatához. Például hozzáférhet a különböző országok Netflix ajánlatához, ami azt jelenti, hogy megnézheti a műsorok és filmek nagyobb választékát. A torrent letöltése VPN esetén sokkal biztonságosabb is. E lehetőségeket ebben a szakaszban tárgyaljuk.

PIA és Netflix

Netflix App ikonraA (külföldi) Netflix figyelése forró téma a VPN világában. A Netflix keményen harcol a VPN-ekkel, és blokkolja minden IP-címet, amelyről tudják, hogy egy VPN-szolgáltatótól származik. Ennek eredményeként sok szolgáltató számára nehéz a Netflix működése a VPN-kapcsolattal. A PIA mindent megtesz annak érdekében, hogy továbbra is lehetővé tegye számodra.

Amikor elvégeztük a tesztet, a New York-i VPN-kiszolgálón keresztül Hollandiából érhetjük el az amerikai Netflix-et. A PIA elmondta nekünk, hogy a Netflix az amerikai, kanadai és brit szerverein működik. Ez azt sugallja, hogy keményen dolgoznak annak fenntartásán. Mindenesetre ebben az időben a PIA segítségével megnézheti más országokból származó amerikai Netflix ajánlatát..

PIA és a torrentek

A privát internet-hozzáférésű szerverek használatakor a fájlok letölthetők a P2P-n keresztül. A torrent letöltése egyszerű és gyors. Még azt sem veszi észre, hogy VPN-t használ, kivéve, hogy valójában védelem alatt áll és anonim módon tölt le.

PIA böngésző kiterjesztés

A PIA szoftver mellett a PIA praktikus böngésző-kiterjesztéssel is rendelkezik. Ez nagyjából megegyezik a szokásos asztali és okostelefon szoftverrel. A különbség az, hogy a böngésző kiterjesztése csak azt biztosítja, hogy a böngésző forgalma a VPN-en keresztül zajlik. Más, az internetet használó, de a böngészőn nem futó alkalmazásokat a VPN-kapcsolat nem védi. Mellesleg, a böngészőbővítmény további lehetőségeket nyújt a követéshez, amint azt az alábbiakban a bővítménybeállítások képernyőképe mutatja.

A PIA böngésző kiterjesztésének beállításai

PIA Squid-Proxy

Ha megnézi a PIA webhelyét, akkor észrevette, hogy ők is beszélnek valamiről, amelyet „Squid Proxy” -nak hívnak. Láttuk, hogy nagyon sok kérdés merül fel erről az internetről, ezért úgy gondoltuk, hogy röviden el kell magyaráznunk, mi ez. A PIA Squid Proxyt használják a böngésző kiterjesztés használatakor. A PIA ezeket a Squid proxykat használja a böngésző-kiterjesztés forgalmának különválasztására a szokásos VPN-alkalmazás forgalmától. A Squid Proxyk gyorsítótárazhatják a webhelyeket, hogy gyorsabban töltsék be őket, ha ugyanazon a webhelyen többször is felkeresik.

Következtetési lehetőségek PIA

 • Nézheti az amerikai, brit és kanadai Netflixet a PIA-val
 • A torrent letöltése a PIA-val egyszerű, gyors és biztonságos
 • A PIA Squid Proxieket használ böngésző-kiterjesztéséhez

Interjú a PIA-val

Lehetőségünk volt arra, hogy néhány kérdést feltessünk a színfalak mögött álló személyek számára a Privát Internet hozzáférés keretében. Beszéltünk szolgáltatásuk biztonságáról és adatvédelméről, valamint a szerverük kezeléséről. Tudja meg, mi volt a kérdéseink, és milyen válaszokat adott a PIA számunkra (bár az kissé összevont változat).

1. Van olyan napló, amely lehetővé teszi az IP-cím összekapcsolását egy adott felhasználóval?

“Nem, semmilyen naplót nem vezetünk.”

2. Tudna egy kicsit többet megmondani arról az adatmegőrzési törvényről, amelyet be kell tartania?

“Jelenleg az Egyesült Államokban nincs olyan törvény, amely a VPN szolgáltatókat kötelezi az adatok tárolására.”

3. Milyen eszközöket használ a szolgáltatásainak nem megfelelő felhasználásának megfigyelésére és leküzdésére?

„Nem figyeljük és naplózjuk felhasználóink ​​tevékenységeit. Ez néha problémákat okozhat, ha kiszolgálóinkat visszaéljük, mert nem tudjuk azonosítani a szabályokat megszegő felhasználót. Részletesen felsoroljuk, mi és mi nem megengedett felhasználási feltételekben. Időnként egy ügyfél felveszi velünk a kapcsolatot, mert segítségre van szüksége a szabályaink technikai megsértésében (például azért, mert csapkodni, elcsúfolni vagy más illegális tevékenységet végezni). Mindig megszüntetjük ezeket a számlákat. ”

4. Mi történik, ha egy DMCA-lemondási értesítést, vagy annak európai megfelelőjét kapják meg?

„A DMCA lemondási értesítéseit a Jogi Osztály kezeli. Ugyanakkor lehetetlen számunkra összekapcsolni az információkat egy bizonyos felhasználóval, mivel nem tartunk naplókat. “

5. Milyen lépéseket kell tenni, ha egy adott felhasználó felkutatására bírósági végzést bocsátanak ki? Előfordult már valaha? Meg tudná-e azonosítani egy felhasználót ilyen esetben?

„A bírósági végzéseket a Jogi Osztály kezeli. De mivel semmit nem naplózunk, semmilyen adatot nem adhatunk át. ”

6. Az összes kiszolgálón engedélyezett a BitTorrent és más fájlmegosztó forgalom?

„Igen, a torrenting minden szerveren megengedett, bár az illegális anyagok letöltését és megosztását a törvény nem engedélyezi. Időről időre vannak olyan szolgáltatók, akik blokkolják a torrentokhoz használt portálokat. Ezért van néhány kiszolgálónk, amelyek lehetővé teszik a portok továbbítását, így megkerülhetjük ezeket a blokkokat. ”

7. Van saját DNS-kiszolgálója?

„Igen, megvan a saját DNS-kiszolgálóink. Ezek megakadályozzák a lehetséges DNS-szivárgásokat. PIA-alkalmazásaink automatikusan használják ezeket a DNS-kiszolgálókat. ”

8. Van fizikai ellenőrzése az összes szerver felett?

„Jelenleg több mint 29 országban 3292 szerverünk van. Ezért számos külső adatközpont és szolgáltató igénybevételére kényszerülünk, mindegyiket szigorú megállapodások kötelezik, amelyek összhangban állnak a magán-Internet hozzáférés értékeivel. Folyamatosan figyelemmel kísérjük azoknak az államoknak a helyzetét és előírásait is, amelyekben szervereink találhatók. Ha változások történnek a rendeletekben, akkor meghatározzuk, hogy a „költségek és haszon” továbbra is megfelel-e követelményeinknek. Egyes egyedi esetekben ez szolgáltatásaink felfüggesztését vonja maga után egy adott országban (például 2016-ban Oroszországban). ”

Következtetés – A PIA-val kapcsolatos tapasztalataink

Előnyök
Hátrányok
Erős biztonságNincs élő ügyfélszolgálat
Nincs naplóAz irányítópult a tálca része
Erősen koncentrál a magánéletre
Sok szerver
Gyors szerverek
Viszonylag olcsó
Az USA Netflix működik
Egyszerű és áttekinthető szoftver és weboldal

A magán-Internet hozzáférés a pillanat egyik legnagyobb VPN-szolgáltatója. Ők ismertek arról, hogy a biztonságra és a magánéletre összpontosítanak. És jó okból: a naplózás tilalma légmentes, és figyelemmel kíséri a világ minden olyan változását, amely befolyásolhatja felhasználóik magánéletét. Ezen felül kiszolgálók és szerverhelyek széles választékát kínálják, amelyek általában stabil és gyors kapcsolatot biztosítanak. Úgy tűnt, hogy az American Netflix és más streaming szolgáltatások megfelelően támogatottak.

Mindemellett a PIA nagyon kedvező árú, ha hosszabb ideig regisztrál előfizetésre. Ez az egyszerű és tiszta szoftverrel kombinálva boldogan ajánljuk a PIA-t, ha minőségi VPN-t keres. Az egyetlen hátránya, hogy nincs közvetlen csevegés az ügyfélszolgálattal, és az a tény, hogy az irányítópult eltűnik, amikor a kijelző valamelyik helyére kattint. Magától értetődik, hogy ezek kisebb hátrányok, amelyeket egyesek akár eszköznek is tekinthetnek. Összefoglalva: a PIA nagyon megbízható, gyors és jó VPN-szolgáltató.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map