Mullvad áttekintés (2020) – Kiváló a magánélet és a sebesség szempontjából

Mullvad áttekintés (2020) – Kiváló a magánélet és a sebesség szempontjából

A Mullvad Svédországban („14 szem” országban) található VPN-szolgáltató, amely elsősorban a magánélet védelmére koncentrál. Nagyon komolyan veszik küldetésüket: akkor is nem kell e-mail címre regisztrálnia egy fiókot. A webhelyükön a Mullvad egyedi kódot fog biztosítani Önnek, amely lehetővé teszi a bejelentkezéshez és a fizetett előfizetéshez. A fizetést névtelenül is meg lehet fizetni.


A nagyon magánrendszeren kívül a Mullvad a VPN-protokollokkal szemben is a játék előtt áll. A Mullvad felhasználók például a WireGuard protokollt használhatják. Ezt a protokollt kifejezetten a Linux felhasználók számára fejlesztették ki, és várhatóan még jobban teljesít, mint az IPsec és az OpenVPN.

Műszaki adatok Mullvad

 • Egyidejű kapcsolatok: 5
 • Torrents: +
 • Netflix:
 • Operációs rendszer: Windows, Mac, Android, Linux
 • protokollok: OpenVPN, WireGuard
 • Naplózási politika: Nincs napló
 • szerverek: 410 szerver 39 országban
 • Ár: 5 €, – egy hónap
 • Pénzvisszafizetési garancia: 30 nap

Sebesség – Mennyire gyors a Mullvad?

Szeretne könnyedén böngészni, streamálni és letölteni, miközben egy VPN védett? Akkor szüksége lesz egy olyan VPN-re, amely alig befolyásolja az internet sebességét. Ezért teszteltük alaposan a Mullvad sebességét. Az alábbiakban bemutatjuk a teszt eredményeinket.

Sebességteszt eredményei Mullvad

A Mullvad tesztelése előtt először teszteltük saját „csupasz” kapcsolatunkat VPN nélkül VPN-n keresztül a speedtest.net-en keresztül. Ezután bekapcsoltuk a Mullvadot, és egy helyi szervert választottunk annak ellenőrzésére, hogy a letöltési és feltöltési sebességet milyen mértékben befolyásolták. Ugyanezt tettük egy szerverrel az Egyesült Államokban. Megpróbáltuk a tesztváltozókat a lehető legkövetkezetesebben tartani.

Sebesség VPN nélkül (speedtest.net):

Mullvad Speedtest nincs VPN

Ez volt a kapcsolat sebessége, amikor nem használtunk VPN-t. Ezeket az eredményeket használjuk más tesztek összehasonlításához.

Helyi szerver (speedtest.net):

Mullvad leggyorsabb helyi szerver

Ez a kapcsolatunk leggyorsabb eredménye, miután csatlakoztunk a Mullvad által biztosított helyi szerverhez Hollandiában. A feltöltési és a letöltési sebességet alig befolyásolta.

Szerver az Egyesült Államokban (speedtest.net):

A Mullvad leggyorsabb USA szervere

A Mullvad amerikai szerverei rendkívül gyorsak, mint más VPN-szolgáltatók. Mint általában, a ping erősen növekedett, de a letöltés és a feltöltés sebessége továbbra is magas maradt.

Sebesség napi használat közben

Hihetetlen a Mullvad leggyorsabb eredményei. Ezért nem lepődtünk meg, amikor nem észrevettük a sebességkülönbséget, amikor a Mullvad-ot napi internethasználatunk során aktiváltuk. Streaming a YouTube-on, játék a Steam-en keresztül, letöltés mind a böngészőnkben, mind a torrent-hálózatokon keresztül, és minden más internethasználat zökkenőmentesen és csuklás nélkül ment: a sebességet a Mullvad alig befolyásolta. Ezekkel az eredményekkel a Mullvad az egyik leggyorsabb VPN, amelyet teszteltünk.

A következtetési sebesség Mullvad

A Mullvad sebességére vonatkozó kezdeti várakozásaink kezdetben alacsonyak voltak, mivel ez a VPN-szolgáltató annyira nagy hangsúlyt fektet a biztonságra. Függetlenül attól, hogy a Mullvad elképesztően teljesített, amikor a sebességről volt szó, és sikerült meglepnie minket. Íme a következtetések:

 • A Mullvad nagyon nagy sebességet ért el a kiterjedt sebességtesztjeink során
 • Internetes sebességünket a napi internethasználat során alig befolyásolta a Mullvad
 • A Mullvad rendkívül gyors VPN-szolgáltató – gyorsabb, mint a legtöbb más VPN

Biztonság – Mennyire biztonságos a Mullvad?

Bármely VPN vitathatatlanul a legfontosabb szempontja a biztonsága. Ez szorosan kapcsolódik a magánélethez. Ezen a fronton a Mullvad nagyszerű választás. A legbiztonságosabb protokollokat használják, sőt egyedülálló rendszerre gondolnak az ügyfélszámlák kezelésére, így a lehető legkevesebb személyes adatot kérnek tőled..

jegyzőkönyvek

A Mullvad csak a legbiztonságosabb protokollokat választja: OpenVPN és WireGuard. Az OpenVPN lassan a VPN-szolgáltatók szabványává vált. A WireGuard egy viszonylag új protokoll, amely még fejlesztés alatt áll, de állítólag már jobb, mint az IPsec és az OpenVPN. Más szavakkal: amikor a protokollokról van szó, a Mullvad megelőzi a játékot.

Naplózás és adatvédelem

A Mullvad szigorú bejelentkezési szabályokkal rendelkezik. Adatvédelmi nyilatkozatuk nagyon világos, mindenki pontosan megmondja, mit csinál, és nem jelentkezik. Általában kevés információt tartalmaznak, hogy nincs információ rólad. Még megemlítik, hogy az általuk összegyűjtött adatok hogyan mennek el és mennyi ideig. Azt is nyíltan elismerik, hogy ha konkrét fizetési módokat használ, akkor vannak olyan felek, akik bizonyos információkat kapnak rólad.

A Mullvad adatvédelmi politikája egyedülálló. Annak ellenére, hogy nagyon sok szolgáltató nagyon nyitott politikájával manapság, a Mullvad lehet az egyetlen, aki megmutatja, hogyan működik ez nyíltan. Ez nem annyira furcsa, hogy látják, ahogy semmi mellett nem jelentkeznek, és a számlájuk létrehozásához csak a fizetési mód szükséges (amelyhez további személyes fizetési információk tartozhatnak). Ehhez a VPN használatához nem is kell e-mail címre. Ha e-mailt szeretne küldeni, például kapcsolatba lépni az ügyfélszolgálattal, használhat egy PGP titkosított e-mailt. Röviden: Mullvad mindent átgondolt, amikor a magánélet védelméről van szó.

Milyen információra van szüksége Mullvad-nak?

A Mullvad nem követeli meg, hogy adja meg számukra az e-mail címét. Ez meglehetősen egyedi, mivel a legtöbb más magán VPN szolgáltatónak szüksége lesz az Ön e-mailjére, hogy számlát nyisson az Ön számára. A Mullvad-hoz csak egy egyedi kódra van szüksége, amelyet nekik nyújtott. Összekapcsolhatja előfizetési fizetését ezzel a kóddal. Ehhez csak a Mullvad-nak hozzáférést kell biztosítania a VPN-hálózatához.

Következtetések biztonsága Mullvad

A Mullvad rendkívül biztonságos VPN. Lehet, hogy ez az egyik legbiztonságosabb prémium VPN, amellyel eddig szembesültünk. Ezért következtetéseink a következők:

 • A Mullvad csak a legbiztonságosabb protokollokat használja: az OpenVPN és a WireGuard
 • A Mullvad semmilyen naplót nem vezet
 • Nincs szüksége e-mail címre a VPN-fiók létrehozásához a Mullvadon
 • Az e-maileket az ügyfélszolgálathoz a PGP titkosított e-mailekkel is elküldhetjük
 • Az egyetlen figyelemre méltó dolog, hogy a Mullvad egy „14 szem” országban található, ami azt jelentené, hogy a Mullvadot nyomás alá lehet helyezni (most vagy a jövőben), hogy feladja a naplókat (bár nem rendelkeznek velük, így nem tudják megosztani őket)

Használhatóság – Mennyire felhasználóbarát a Mullvad?

A Mullvad felhasználóbarát jellege tisztességes. Sok VPN szoftver hasonlóan néz ki manapság, és a Mullvad sem kivétel. Ez az ismerős formula a Mullvadot nagyon felhasználóbarát VPN-szolgáltatóvá teszi. Ennek ellenére van néhány olyan lehetőség, amelyet hiányozunk, amikor összehasonlítjuk a szolgáltatást például a NordVPN szolgáltatásával. Ez leginkább akkor jelentkezik, amikor kisebb jelentőségű dolgokról van szó, például amikor nem látom, hogy a szerverek mekkora zsúfoltságot mutatnak, és mely szerverek a legmegfelelőbbek a torrentokhoz vagy a streaminghez. Sőt, nem telepítheti a Mullvadot az iPhone készülékére az AppStore segítségével. Ehelyett OpenVPN vagy WireGuard konfigurációs fájlokon keresztül kell ezt megtennie.

A Mullvad honlapja

A Mullvadnak strukturált weboldala van, amely hasznos információkat tartalmaz. A legtöbb, amit keres, megtalálhatja a kezdőlapon. Bármilyen mélyebb és konkrétabb információ megtalálható a GYIK oldalukon. Véleményünk szerint ez nem mindig kényelmes. Noha van egy „körülbelül” oldal, amely a Mullvad mögött található vállalatról és a szolgáltató jövőképéről szól, hiányzik a gyakorlati információ, amelyet a legtöbb más VPN szolgáltató tárolt volna a „Szolgáltatások” oldalon..

A Mullvad VPN webhelyének honlapja

A weboldalra való belépéshez és a „Saját fiók” oldal eléréséhez csak a VPN-fiókhoz használt kódra van szüksége. Ez a kód tökéletes az adatvédelem szempontjából, de a nagy hátránya az, hogy mindenki bejelentkezhet a fiókjába, ha már rendelkezik a kóddal. A gyakorlatban ez alig változtat, mivel a weboldal ezen részén csak a kikötők kezelése és a fizetés lehetősége áll rendelkezésre. Függetlenül attól, hogy tud valamit. Végül is az emberek használhatják a fiókját, ha megvan a kódod és letöltötték a szoftvert. Ezért fontos, hogy soha ne ossza meg fiókja kódját másokkal.

Ha szeretné letölteni a Mullvadot, akkor nem kell először bejelentkeznie. Egyszerűen töltse le a szoftvert, ha rákattint a tiszta zöld „Letöltés” ​​gombra a kezdőlap tetején. Miután elérte a letöltési oldalt, akkor kiválaszthatja az operációs rendszeréhez megfelelő szoftvert.

A Mullvad telepítése

A Mullvad telepítése egyszerű, de nem ugyanúgy működik, mint bármely más VPN-szolgáltató telepítése. Ezért akartuk időt venni, hogy elmagyarázzuk, hogyan működik. Kezdheti a szoftver letöltésével vagy a számlaszám létrehozásával. Az egyik vagy a másik elvégzése nem igazán változtatja meg az eljárást. Először úgy döntöttünk, hogy előállítunk egy számlaszámot, amelyet az alábbiakban magyarázunk.

 1. Lépjen a Mullvad kezdőlapjára, görgessen lefelé, és kattintson a “Fiók létrehozása” elemre.. Megtalál egy egyedi kóddal rendelkező oldalt. Ez a kód mindössze annyit igényel, hogy bejelentkezzen és konfigurálja a fiókját, ezért ügyeljen arra, hogy biztonságban maradjon.
 2. Töltse ki a fizetést úgy, hogy kiválasztja a fizetési módot a számla oldalon, és követi a megadott lépéseket.
 3. Töltse le a Mullvad VPN szoftvert a .exe telepítő fájl letöltésével az operációs rendszerre.
 4. Kövesd a lépéseket a Mullvad VPN telepítési képernyője jelzi.
 5. Nyissa meg a Mullvad szoftvert miután a telepítés befejeződött.
 6. Töltse ki számlaszámát és csatlakozzon a kívánt Mullvad VPN szerverhez!

A Mullvad megjelenése és könnyű kezelhetősége

A Mullvad csatlakoztatta a Chicago szervertNoha a Mullvad szoftvere a legtöbb prémium VPN-hez hasonlóan néz ki, mégis van mit mondani a minimálisan megengedett lehetőségeknél. Mivel a Mullvad úgy döntött, hogy korlátozza a VPN-protokollok közötti választást, többek között a szoftver nagyon egyszerűen használható. Az egyetlen hátrány, hogy nagyon kevés információ áll rendelkezésre a különféle szerverekről, például arról, hogy mennyire elfoglaltak és mennyire alkalmasak torrentek letöltésére és a Netflix amerikai verziójának blokkolására..

Ezen apró dolgok mellett kevés mondanivaló van a Mullvad használhatóságáról. A szoftver nem rendkívüli, de mindent könnyű megtalálni és jól működik. Kismértékű bosszankodása az volt, hogy a szoftver kapcsolódik a tálcához, és minimalizálja azt, amikor bármire kattint, a képernyőn kívül. Általában azonban a Mullvad tisztességes, minimalista VPN, amikor megjelenése és könnyű kezelhetősége van.

Árképzés és fizetési módok

Nál nél 5 €, – egy hónap, ami körülbelül 5,50 USD, a Mullvad meglehetősen drága. Ez az ár nem változik, függetlenül attól, hogy előfizetést szeretne csak egy hónapra, vagy még sok másra. Elősegítik a Bitcoin vagy a Bitcoin Cash útján történő fizetést azáltal, hogy 10% kedvezményt nyújtanak Önnek, ha úgy dönt, hogy fizet a fenti módok egyikén. Noha ez nem óriási kedvezmény, akkor érdemes megnézni, ha hosszabb ideig akarja használni a Mullvadot..

Mullvad fizetési módok

A fizetési módokról a következő lehetőségek közül választhat:

 • Paypal
 • Hitelkártya
 • banki átutalás
 • Suhog
 • Bitcoin
 • Bitcoin Cash
 • Készpénz
 • Utalvány

A Bitcoin vagy a Bitcoin Cash segítségével történő fizetés a leginkább anonim lehetőség. Az is lehetséges, hogy a pénzt közvetlenül a bankszámlájáról átutalja az övéknek. Ebben az esetben az átutalás során megosztja fiókja adatait, azaz már nem leszel teljesen névtelen. Egy másik említésre méltó dolog, hogy a Mullvad 30 napos pénz-visszafizetési garanciát kínál.

Vevőszolgálat

A Mullvad kiváló ügyfélszolgálatot kínál. Noha nem kínálnak helyszíni élő csevegést, gyorsan válaszolnak az e-mailekre. 10 perc alatt gyakran kapott választ a kérdéseinkre. Nyilvánvaló volt, hogy a tényleges alkalmazottak válaszoltak nekünk, és valóban megkíséreltek segíteni nekünk ahelyett, hogy szabványos válaszokat adtak volna nekünk, amit nagyra értékelünk.

Az egyetlen dolog, amiben nem tudtak segíteni, a Netflix amerikai verziójának feloldása volt. Mivel a Mullvad a biztonságra és a magánéletre összpontosít, úgy döntöttek, hogy nem próbálják felszabadítani a Netflix blokkolását. Ez szégyen, de megértjük a magánélet védelmére irányuló szolgáltatót, például a Mullvadot, amely döntést hoz.

Következtetés használhatóság Mullvad

A Mullvad tesztelése után a következő következtetésekre jutottunk a szolgáltató használhatóságával kapcsolatban:

 • A Mullvad egy minimalista, de felhasználóbarát VPN-szolgáltató
 • A Mullvad szoftver gyors és egyszerűen használható
 • A fiók létrehozása egyszerű és pár kattintással megtehető
 • A Mullvad telepítése egyszerű
 • A Mullvadnak nincs iOS-alkalmazása az AppStore-ban
 • A Mullvad ügyfélszolgálata meglepően gyorsan reagál e-mailben
 • Mivel az előfizetés havonta 5 eurót fizet (kb. 5,50 dollárt), a Mullvad nem a legolcsóbb VPN
 • A Mullvad 30 napos pénz-visszafizetési garanciát kínál

Szerverhálózat Mullvad

A Mullvadnak meglehetősen nagy szerverhálózata van. Nem olyan nagy, mint az ExpressVPN vagy a CyberGhost, de tartalmaz néhány száz szervert. A Mullvad szervereit három kategóriába osztotta:

 • OpenVPN-kiszolgálók (minél „standardabb” VPN-kiszolgálók)
 • WireGuard szerverek (az „új” VPN szerver: ezeknek gyorsabbaknak kell lenniük, mint az OpenVPN szervereknek, de még mindig fejlesztés alatt állnak)
 • Hidak (egy speciális típusú VPN szerver, amikor más szerver nem áll rendelkezésre az online cenzúra miatt)

A Mullvad nem különbözik egymástól a streaming és a P2P szerverek között. Sőt, nem kínálnak speciális „hagyma” szervert a Tor hálózathoz, mint ahogy azt a NordVPN teszi.

Szerverek száma és helyek

A Mullvad összesen 410 szerverrel rendelkezik, 39 ország 63 városában. A kiszolgálók elhelyezkedése az alábbi táblázatokban látható:

Mullvad OpenVPN szerverek

Ország
Szerverek száma
Helyszínek
Albánia1Tirana
Ausztrália10Adelaide, Brisbane, Canberra, Melbourne, Perth, Sydney
Ausztria3Bécs
Belgium3Brüsszel
Brazília2Sao Paulo
Bulgária2Sofia
Kanada13Montreal, Toronto, Vancouver
Cseh Köztársaság3Prága
Dánia6Koppenhága
Finnország6Helsinki
Franciaország3Párizs
Németország20Frankfurt
Görögország1Athén
Hong Kong2Hong Kong
Magyarország2Budapest
India1Pune
Izrael1Tel Aviv
Olaszország2Milánó
Japán2Tokyo
Lettország1Riga
Luxemburg1Luxemburg
Moldova1Chisinau
Hollandia18Amszterdam
Új Zéland1Auckland
Norvégia7Oslo
Lengyelország3Varsó
Portugália1Lisszabon
Románia2Bukarest
Szerbia2Belgrád, Nis
Singapore2Singapore
Dél-Afrika1Johannesburg
Spanyolország3Madrid
Svédország57Göteborg, Helsingborg, Malmö, Stockholm
Svájc9Zürich
Ukrajna1Kijev
Egyesült Arab Emírségek1Dubai
Egyesült Királyság27London, Manchester
Egyesült Államok67Atlanta, Chicago, Dallas, Denver, Los Angeles, Miami, New York, Phoenix, Piscataway, Salt Lake City, San Francisco, Seattle, Secaucus

Mullvad WireGuard szerverek

Ország
Szerverek száma
Helyszínek
Ausztrália4Melbourne, Sydney
Ausztria2Bécs
Belgium2Brüsszel
Brazília1Sao Paulo
Bulgária3Sofia
Kanada7Montreal, Vancouver
Cseh Köztársaság3Prága
Dánia2Koppenhága
Finnország1Helsinki
Franciaország3Párizs
Németország5Frankfurt
Hong Kong1Hong Kong
Magyarország2Budapest
India1Pune
Írország1Dublin
Olaszország3Milánó
Japán2Tokyo
Lettország1Riga
Moldova1Chisinau
Hollandia3Amszterdam
Új Zéland2Auckland
Norvégia3Oslo
Lengyelország3Varsó
Románia3Bukarest
Szerbia2Belgrado
Singapore1Singapore
Spanyolország3Madrid
Svédország9Göteborg, Malmö, Stockholm
Svájc4Zürich
Ukrajna1Kijev
Egyesült Királyság7London, Manchester
Egyesült Államok19Atlanta, Chicago, Dallas, Los Angeles, Miami, New York, Phoenix, Piscataway, Salt Lake City, Seattle

Mullvad hidak

Ország
Szerverek száma
Helyszínek
Ausztrália1Sydney
Kanada1Montreal
Németország1Frankfurt
Hong Kong1Hong Kong
Hollandia1Amszterdam
Norvégia1Oslo
Lengyelország1Varsó
Románia1Bukarest
Singapore1Singapore
Svédország3Göteborg, Helsingborg, Malmö
Egyesült Államok4Chicago, Los Angeles, Miami, New York
Egyesült Királyság1London

Dedikált IP-cím

A Mullvad nem kínál dedikált IP-ket. Az összes IP-címük meg van osztva, és nem várhatjuk, hogy ez hamarosan megváltozzon. A Mullvad a magánéletre és a biztonságra összpontosít, és a statikus IP-címek, például egy dedikált IP, könnyebben visszakereshetők egy személyre. Ezért van értelme, hogy úgy döntenek, hogy nem kínálják ezeket.

Összegző szerver netwerk Mullvad

Ezek a következtetések a Mullvad szerverhálózatával kapcsolatban:

 • A Mullvadnak ésszerű számú szervere van a világ minden tájáról
 • A Mullvadnak 288 OpenVPN szervere, 105 WireGuard szervere és 17 hídja van
 • A Mullvad felhasználói csak megosztott IP-ket használhatnak

Mullvad lehetőségei

A Mullvad egy egyszerű és funkcionális VPN. A jó kill kapcsolón és a Bridge szervereken kívül nem kínálnak további funkciókat, mint például a Surfshark szolgáltatói. Nincs engedélyezve, nincs lehetőség MultiHop-kiszolgálók használatára vagy nyomkövető blokkolásra. Bizonyos értelemben ez a Mullvad erősségének része: privát és biztonságos VPN-t kínálnak. Minden egyéb luxus a második.

Mullvad és Netflix

Netflix App ikonraNem garantálhatjuk, hogy a Mullvad a Netflix amerikai verziójának feloldására törekszik. A Netflix aktívan megpróbálja megakadályozni a VPN-felhasználókat, hogy használják szolgáltatásaikat, és a Mullvad szerverei úgy tűnik, hogy nem tudják megkerülni ezt a blokkot. Amikor erről feltettük a kérdést, a Mullvad tudatta velünk, hogy néhány felhasználónak sikerül hozzáférnie a Netflixhez, amikor a SOCKS5 proxyt és egy New York-i szervert használja, de ez nem működött nekünk. Ez valódi szégyen egy olyan VPN számára, amely eléri az ilyen sebességet, és tökéletes lenne a Netflix streaminghez, ha csak sikerült hozzáférést adnia.

Mullvad és a torrent

Bittorrent logóMíg Mullvadnak nincs külön P2P-kiszolgálója, a helyi szervereink a torrent letöltés közben működtek. A fájlokat gyorsan letöltötték a Mullvad szervereinek nagy sebessége miatt. Ezen felül extra utasításokat találhat a BitTorrent kliens védelmére a Mullvad webhelyen. Más ügyfeleket nem támogat a Mullvad, mivel ezek nem nyílt forráskódúak, tartalmaznak hirdető- vagy kémprogramokat, vagy egyszerűen nem kínálnak tisztességes adatvédelmi beállításokat.

Következtetési lehetőségek Mullvad

 • A Mullvad nem működik a Netflix-rel
 • Torrent letöltés a Mullvad programmal lehetséges, és a BitTorrent számára további biztonsági lehetőségek vannak
 • Mullvadnak van egy kill kapcsolója
 • A Mullvad’s Bridge szerverei segíthetnek az erős tűzfalak megkerülésében

Következtetések – A Mullvad tapasztalatai

Előnyök
Hátrányok
Nagyon jó a biztonság és a magánélet szempontjábólA Netflix nem működik
Nem vezet naplókatViszonylag drága
Csak a legerősebb VPN-protokollokat használjaNincs szoftver iOS-hoz
Rendkívül gyors kiszolgálókTalálható egy “14 szem” országban
Nagyon felhasználóbarát szoftver
Az ügyfélszolgálat gyorsan reagál
Opcionális WireGuard szerverek
Töltse le torrentekkel

Összességében a Mullvad kiváló VPN-szolgáltató. Annak ellenére, hogy elsősorban a biztonságra és a magánéletre összpontosítanak, a sebesség és a használhatóság szempontjából is nagyon jó pontszámot mutatnak. Véleményünk szerint a Mullvad kétségkívül az egyik legjobb VPN. Az egyetlen hátrány, hogy a Mullvad meglehetősen drága, és nem működik együtt a Netflix (az amerikai verzióval). Néhány felhasználó számára ez elég ok ahhoz, hogy olcsóbb VPN-t válasszon, amely hozzáférést biztosít a Netflixhez.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me