Avast SecureLine VPN áttekintés (2020) – Gyors, de naplókat tart

Avast SecureLine VPN áttekintés (2020) – Gyors, de naplókat tart

Az Avast leginkább antivírus szoftveréről ismert. Ez a szoftver ingyenes, és világszerte több mint 400 millió ember használja. A víruskeresőktől eltekintve az Avast VPN szolgáltatást is kínál: Avast SecureLine VPN. Míg először az Avast csak az eszközök védelmére összpontosított a rosszindulatú programok és a számítógépes bűnözés ellen, a vállalat most a felhasználók adatforgalmának titkosítását és védelmét is célozza..


Az Avast a világ egyik legnagyobb biztonsági vállalata. Székhelyük Prágában található, a Cseh Köztársaságban. A VPN gyors, egyszerű és intuitív szoftverrel rendelkezik. Az American Netflix-szel működik, és lehetővé teszi a torrent biztonságos letöltését. Sajnos szerverhálózata nagyon kicsi, és sok probléma merül fel a biztonság és a magánélet szempontjából. Ezen áttekintés során az összes fenti tényezőt megvitatjuk.

Műszaki adatok Avast SecureLine VPN

 • Egyidejű kapcsolatok: 5
 • Torrents: +
 • Netflix: +
 • Operációs rendszer: Windows, Mac, iOS, Android
 • protokollok: OpenVPN, IPsec, IKEv2
 • Naplózási politika: Naplókat tart
 • szerverek: 55 szerver 34 országban
 • Ár: Havonta 7,50 USD
 • Pénzvisszafizetési garancia: 30 nap

Sebesség – Mennyire gyors az Avast SecureLine VPN?

A gyors VPN biztosítja, hogy az internet sebessége ne csökkenjen drámaian. Végül is nem akarja várnia, hogy a Netflix betöltődik, csak azért, mert VPN-kapcsolatot használ. Kipróbáltuk az Avast SecureLine sebességét, így tudod, mire számíthat ez a VPN.

Leggyorsabb eredmények Avast SecureLine VPN

Az Avast SecureLine tényleges sebességének meghatározásához ezt a VPN-t a Speedtest.net segítségével teszteltük. Az alábbiakban láthatja az internet-kapcsolatunk eredményeit az Avast SecureLine tesztelése közben. Ezeket a teszteket Hollandiából végezték, és figyelembe veszik a helyi és az amerikai Avast SecureLine szervereket. Üres teszt segítségével VPN nélkül is teszteltük internetes sebességünket.

Sebesség VPN nélkül (Speedtest.net):

Sebességteszt Avast SecureLine VPN nélkül

Ezek a VPN nélküli kapcsolatunk sebesség-teszt eredményei. Ezeket az eredményeket használjuk az Avast SecureLine szerverek sebességének összehasonlításához.

Sebesség helyi szerverrel (Speedtest.net):

Sebességteszt Avast SecureLine Local Server

A kapcsolatunk elérte a fenti sebességet, amikor kapcsolatba léptünk egy helyi (ebben az esetben holland) Avast SecureLine VPN szerverrel. Az Avast SecureLine szoftvere szerint ez volt a legoptimálisabb kiszolgáló a felhasználáshoz. Noha a ping emelkedett az üres tesztünkhöz képest, a letöltési és a feltöltési sebesség körülbelül azonos maradt. Ez nagyon jó eredmény. Az Avast SecureLine helyi szervere alig befolyásolja internetes sebességünket.

Speed ​​USA szerverrel (Speedtest.net):

Sebességteszt Avast SecureLine American Server

Az amerikai Avast SecureLine szerver sebességteszt eredményei más történetet mondnak. Nem szokatlan, hogy az internet sebessége lelassul, ha olyan VPN szervert használ, amely távol van a tényleges helyétől. Végül is az Ön adatait mindaddig át kell irányítani. Ennek ellenére a ping jelentősen megnőtt ebben az esetben. A letöltési sebesség kevésbé felére esett vissza, mint eleinte. Feltöltési sebességünk stabil maradt. Noha ezek az eredmények nem félelmesek, ők sem nagyok.

Sebesség napi használat közben

A sebességteszt eredményei hasznosak lehetnek, de ennél fontosabb látni, hogy a VPN sebessége hogyan befolyásolja a felhasználói élményt. Ezért hosszabb ideig kipróbáltuk az Avast SecureLine alkalmazást .

Böngészés közben nem tapasztaltunk problémát. A weboldalak gyorsan és probléma nélkül betöltődnek. A streaming a legtöbb esetben is nagyon simán ment. A Spotify késés nélkül működött, a YouTube-ra is alig volt szükség a videók betöltéséhez. A Netflix amerikai verziójának nézése szintén működött, bár a videók feltöltéséhez némi időre volt szükség.

A letöltés meglehetősen egyszerű volt, ha az Avast speciális P2P szervereit használtuk. Az e-mailekből származó fájlokat egy pillanat alatt letöltötték. Ezzel a VPN-rel biztonságosan letöltheti a torrenteket. Míg a helyi szerverünk nem adott hozzáférést a The Pirate Bay-hez, egy amerikai szerverrel gyorsan meg tudtuk tölteni. Az online játék során alig észrevettünk különbséget a szokásos internetes élményünkhöz képest.

Összegzés sebessége Avast SecureLine VPN

 • Az Avast SecureLine VPN rendkívül tisztességes sebességet érhet el.
 • A frissítési és letöltési sebességet alig befolyásolta, amikor helyi szervert használtunk.
 • Az Avast SecureLine USA szerverei észrevehetően lassabbak (Európában), mint a helyi szerverek.
 • Nagyon kevés különbséget tapasztaltunk a böngészés, letöltés, játék és streaming közben, annak ellenére, hogy hosszabb időbe telt a Netflix betöltése.

Biztonság – Mennyire biztonságos az Avast SecureLine VPN?

Általánosságban elmondható, hogy a biztonságos VPN jó VPN. Végül is sokan használnak VPN-t az online biztonság és magánélet védelmére. Ezért szorosan vizsgáljuk minden tesztelt szolgáltató biztonságát. Többek között megvizsgáljuk az Avast SecureLine protokolloit, valamint azok naplózási politikáját.

jegyzőkönyvek

Az Avast SecureLine VPN erős AES 256 bites titkosítást használ. Emellett ennek a szolgáltatónak különféle protokolljai voltak, köztük az OpenVPN, IPsec és IKEv2. A VPN-kapcsolathoz használt protokoll az operációs rendszertől függ:

Operációs rendszer
Használt protokoll
ablakokOpenVPN (UDP)
MacIPsec
AndroidOpenVPN (UDP)
iOSIPsec / IKEv2

Ne feledje, ha az Avast SecureLine VPN-t Mac számítógépen használja, az, hogy az IPsec-et nem használják az L2TP-vel kombinálva, mint általában. E két protokoll kombinációja sokkal biztonságosabbá teszi a rendszert. Az IPsec azonban a titkosításért felel, vagyis az Avast SecureLine for Mac esetén legalább a kapcsolat kódolásra kerül. Ennek ellenére érdemes figyelembe vennie a VPN kiválasztásakor.

Naplózás és adatvédelem

Sokat lehet mondani az Avast SecureLine naplózási politikájáról és arról, hogy az Avast hogyan kezeli az ügyfelek adatvédelmét. Mindenekelőtt a VPN adatvédelmi irányelveiben foglaltak szerint vizsgáltuk meg a tényeket. A legfelső tetején van egy kissé aggasztó nyilatkozat: “Miközben tiszteletben tartjuk az Ön személyes adatait, és erőfeszítéseket teszünk annak védelme érdekében, ez nem jelenti azt, hogy teljesen anonim vagy nekünk”. Más szavakkal, az Avast SecureLine azt mondja, hogy nem teszik a felhasználóikat teljesen névtelenné, legalábbis magának a társaságnak nem. Mindenféle információt gyűjtnek, hogy szolgáltatásuk helyesen működjön, de sokkal tovább mennek, mint a legtöbb tisztességes VPN-szolgáltatás.

Az Avast megígéri, hogy soha nem menti el a teljes IP-címet, a DNS-kéréseket vagy a tevékenységi naplókat. Ennek ellenére rengeteg más adat van aktívan naplózva. Mindenekelőtt az Avast-nak szüksége van az Ön adataira ahhoz, hogy fiókot hozzon létre. Gondoljon az e-mail címére, a felhasználónevére, a jelszavára és a fizetési módra. Az Avast még több információt fog menteni rólad, amikor a SecureLine szolgáltatást használja. Ebbe beletartozik:

 • A kapcsolat időbélyegzői
 • Az IP-cím alhálózata (amely majdnem az egész IP, kivéve az utolsó számjegyeket)
 • A használt VPN-kiszolgáló IP-címe
 • A kapcsolaton keresztül küldött adatmennyiség

Ez az információ nagyon érzékeny lehet. Bár az Avast nem naplózza a teljes IP-címét, a cím hatalmas részét ismeri. Csak az utolsó számjegyek anonimizálódnak. Ez azt jelenti, hogy nagyjából tudják, hol vagy. Az összes fent említett adat harminc napig tárolódik. Az operációs rendszerre, a használt VPN szoftververzióra, valamint a szoftverben beállított lehetőségekre (például a kill kapcsoló aktiválására) vonatkozó információkat naplózza és legfeljebb két évig tárolja..

Ezen felül az Avast együttműködik harmadik felekkel. Különösen az iOS és az Android esetében, ez problémás lehet. A SecureLine információkat gyűjt ezekről az operációs rendszerekről, majd megosztja azokat a Google Firebase Analytics (névtelenített), a Google Fabric Crashlytics (nem személyesen azonosítható) és az AppsFlyer Analytics (a következő marketing kampányok) számára..

Adatvédelmi politikájuk alján az Avast SecureLine megemlíti, hogy esetleg megoszthatják az Ön személyes adatait külső felekkel, ha erre törvényi követelmények vonatkoznak. Összességében elég világos, hogy az Avast SecureLine nem nyújt teljes névtelenséget.

Az Avast eladta a személyes felhasználói adatokat

Noha az Avast SecureLine VPN nem ugyanazzal az adatvédelmi nyilatkozattal működik, mint az Avast millió dolláros társaság fennmaradó része, érdemes megnézni, hogy az Avast hogyan kezeli a felhasználók adatvédelmét. Az Avast egyik leányvállalatát nemrégiben elfogták a szabad Avast víruskereső felhasználók böngészési előzményeinek adatainak eladása más felek számára. Noha ezeket az információkat nem az Avast VPN felhasználóitól szerezték be, ez a felfedezés aggasztó. Ez nem túl jó a társaság magánéletének és biztonságának értelmezésére.

Öld meg a kapcsolót

Az Avast SecureLine beépített kill kapcsolóval rendelkezik. Aktiválásához először kattintson a „Menü”A VPN irányítópultján, majd válassza a„Beállítások”. Kattintson a „Hálózati biztonságMajd az üres mező a „Aktiválja a Gyilkos kapcsolót”Opció bekapcsolásához. A kill kapcsoló megszakítja az internetkapcsolatot, ha a VPN megszakad. Ilyen módon soha nem véletlenül szivároghat személyes vagy érzékeny információkat az interneten.

Milyen információkra van szüksége az Avast SecureLine VPN-hez?

Ha fiókot hoz létre az Avast SecureLine szolgáltatással, több információt kell megosztania velük. Ezenkívül több azonosító címkét is kapsz, amely csatolva lesz a fiókjához. Ebbe beletartozik:

 • E-mail (kommunikációhoz és számlákhoz)
 • Felhasználónév
 • Licenckulcs (az előfizetés aktiválásához)
 • Az előfizetés befejezési dátuma
 • Információ a próbaidőszakokról

A fent említett adatokat a szolgáltatás igénybevétele mindaddig elmenti. Sok esetben ez lehetővé teszi a szolgáltatás megfelelő működését. Használhat névtelen e-mail címet és felhasználónevet a magánélet bizonyos fokig történő védelméhez.

Következtetések biztonsága Avast SecureLine VPN

 • Az Avast SecureLine VPN a következő protokollokat használja: OpenVPN (UDP), IPSec és IKEv2, a használt operációs rendszertől függően.
 • Az Avast naplózási politikája problémás: az IP-je egy részét naplózza más információkkal együtt.
 • Ez a VPN nem naplózza a felhasználók böngészőtevékenységét vagy DNS-kéréseit.
 • A szabad Avast felhasználók böngészőadatait múltban eladták más feleknek.
 • Az Avast SecureLine beépített kill kapcsolóval rendelkezik.
 • Ha Avast SecureLine fiókot szeretne létrehozni, meg kell osztania az e-mail címét és a felhasználónevét.

Használhatóság – Mennyire felhasználóbarát az Avast SecureLine VPN?

Annak érdekében, hogy az emberek sikeresen használják a VPN-t, felhasználóbarátnak kell lennie. Ebben a szakaszban különféle tényezőket vizsgálunk meg az Avast SecureLine használhatóságának meghatározására, ideértve a webhelyet, a telepítést, a szoftvert és az általános támogatást..

Az Avast SecureLine VPN webhely

Az Avast SecureLine VPN-nek nincs külön weboldala. Ehelyett az Avast általános weboldalán található egy informatív személyhívó a SecureLine-ről. Minden információ egy helyen található, de sajnos ez az információ nagyon korlátozott.

Az Avast SecureLine VPN honlapja

Az oldal nagyon szervezett és tiszta. Magyarázatokat talál a VPN különféle funkcióiról, különféle kiszolgálóiról, árairól és az extra lehetőségekről. Minden szakasznak van egy kis nyílja, amelyre kattintva olvashatja el a részletesebb információkat. Sajnos még ez a rész csak néhány mondatból áll. Noha a webhely nagyon szervezettnek tűnik, a VPN különféle aspektusait nem magyarázzuk el olyan jól, mint mi szeretnénk.

Az Avast SecureLine VPN telepítése

Az Avast SecureLine telepítése egyszerű. Telepítettük a szoftvert a Windows számítógépre, de vannak lehetőségek Android, iOS és Mac számára is. A letöltés gomb a webhelyen attól függ, hogy melyik operációs rendszert használja az oldal eléréséhez. Ha segítségre van szüksége az Avast Secureline telepítéséhez, akkor kövesse az alábbi lépéseket:

 1. Kattintson a „Töltse le PC-re”Az Avast SecureLine hivatalos weboldalán. A fájl automatikusan letöltésre kerül.
 2. Kattintson a letöltésre, majd a „Fuss”.
 3. Válassza ki a kívánt nyelvet, majd kattintson a „rendben”.
 4. Kövesse a lépéseket, majd kattintson a „Telepítés”. Várja meg a program telepítését.
 5. Kattintson a „Befejez”. A szoftver automatikusan megnyílik, és azonnal használható.

Ugyanolyan egyszerű a fiók létrehozása az Avast SecureLine használatához. Ezt megteheti kétféle módon. Először is azonnal kaphat előfizetést. Ebben az esetben létrehozhat egy Avast-fiókot, amelynek segítségével bejelentkezhet. A másik lehetőség az, hogy a hét napos ingyenes próbaidőszakot használja a szolgáltatás elkötelezettsége előtt..

Az Avast SecureLine VPN megjelenése és könnyű kezelhetősége

Az Avast SecureLine szoftver nagyon egyszerű és intuitív. Mint a legtöbb más szolgáltató esetében, egy nagy „BE” gombot tartalmazó irányítópulton fog dolgozni. Ha rákattint erre a gombra anélkül, hogy először kiválasztana egy helyet, akkor automatikusan kapcsolódni fog a legoptimálisabb (általában a legközelebbi) szerverhez. Ha meg akarja változtatni a szoftver nyelvét, lépjen a „MenüÉs kattintson a „Beállítások”.

Az Avast SecureLine Software VPN bekapcsolva

Az irányítópult megmutatja az Ön IP-címét, a használt VPN-kiszolgáló IP-címét, valamint azt az időtartamot, ameddig már csatlakozik a szerverhez. A hely beállításához kattintson a „Helyváltozatás”. Ezzel eljut a szerver listára.

A szoftver elég sok előugró ablakot mutat, mivel csatlakozik. Szerencsére könnyedén kikapcsolhatja ezeket az „Menü”És a beállítások megváltoztatása. Itt aktiválhatja a kill kapcsolót is (amikor a „Hálózati biztonság”), És töltse le a Firefox, a Chrome és az Avast Secure Browser böngészőbővítményeit (amikor a„Böngésző-integráció„).

Az Avast SecureLine szoftvere úgy működik, ahogy kellene. Ennek ellenére van néhány hátránya. A legnagyobb gyászunk a szoftver által kínált lehetőségek hiánya volt. Ennek nem feltétlenül jelent problémát a kezdő felhasználó számára, de kellemetlennek bizonyulhat a tapasztaltabb VPN-felhasználó számára..

Árképzés és fizetési módok

Az Avast SecureLine VPN szokatlan árazási rendszerrel rendelkezik, mint más szolgáltatók. A legtöbb VPN, például az ExpressVPN és a Surfshark alacsonyabb havi árat kínál, ha hosszabb előfizetést választ (például egy éves előfizetés havi előfizetés helyett). Az Avast SecureLine azonban rögzített árakat tartalmaz. Ezek az árak csak a védeni kívánt eszközök számától és típusától függenek.

Ha a VPN-t PC-n vagy Mac-en szeretné használni, akkor ez költségekbe kerül Évben 69,99 USD (5,83 USD / hónap) vagy Évente 59,99 USD (havonta 5,00 USD). Szeretné a VPN-t Androidra vagy iPhone / iPad-re? Akkor igazságos lesz Évben 19,99 USD (1,67 USD / hónap). Ha egyszerre több különböző eszközt szeretne védeni, akkor előfizetésre is lehetősége van Évben 89,99 USD (7,50 USD / hó). Ez a végső előfizetés mind az okostelefonokat, mind az asztali számítógépeket támogatja, és több eszköz számára elérhető, akár öt egyidejű kapcsolat létesítésére. Az előfizetés ára összehasonlítható (bár egy kicsit drágább, mint egy) ExpressVPN előfizetés. Más szavakkal: ez messze a legolcsóbb VPN-től a jelenlegi piacon.

Árak előfizetés Avast SecureLine

Az Avast SecureLine előfizetéseinek 30 napos pénz-visszatérítési garanciája van. Sőt, van egy hetes próbaidőszak, így kipróbálhatja a szolgáltatást, mielőtt vállalja az éves előfizetést.

Az előfizetésért különféle módon fizethet:

 • Hitelkártya (VISA, MasterCard, Discover, American Express és így tovább)
 • Közvetlen banki átutalás
 • PayPal
 • Helyi fizetési lehetőségek

Ez azt jelenti, hogy nincs teljesen anonim fizetési mód, például a Bitcoin esetén. A plusz oldalon országspecifikus fizetési lehetőségek vannak, például az iDeal Hollandiában.

Vevőszolgálat

Az Avast SecureLine ügyfélszolgálata csak angol nyelven érhető el, és ingyenes fiókja esetén nem érhető el. Lehet, hogy választ találhat kérdéseire az Avast SecureLine tudásbázisban, de ha valóban bajba kerül, fizetett fiókra van szüksége a segítségért..

Amikor ingyenes felhasználó vagy, és megpróbálja felvenni a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal, vissza kell mutatnia az adatbázishoz és az Avast fórumhoz, ahol más felhasználók segítséget nyújthatnak Önnek. Ettől eltekintve azonban nem kapott segítséget és lehetőséget sem arra, hogy élő csevegéssel vagy e-mailen keresztül kapcsolatba lépjünk az Avast SecureLine alkalmazottjával.

Ügyfélszolgálat Avast SecureLine

Végül nem tudtuk feltenni kérdéseinket az Avast ügyfélszolgálatának. Ez furcsa: nyilvánvalóan nem lehet támogatást igénybe venni, ha ingyenes felhasználó vagy.

Következtetés használhatóság Avast SecureLine VPN

 • Az Avast SecureLine weboldala egy olyan személyhívó, amely tiszta, de nem túl informatív.
 • Az Avast SecureLine szoftver telepítése egyszerű és intuitív.
 • A szoftverrel könnyen kezelhető, de nem kínál sok lehetőséget.
 • A teljes Avast SecureLine előfizetés ára nagyon magas.
 • Az Avast SecureLine különféle fizetési módszereket kínál, többek között a PayPal-t és a hitelkártyát.
 • Az Avast SecureLine 30 napos pénz-visszafizetési garanciával rendelkezik.
 • Ennek a VPN-nek van egy GYIK szakasza (a tudásbázis) és egy fórum. Az ügyfélszolgálat (e-mailben és élő csevegésen keresztül) azonban csak fizető ügyfelek számára érhető el.

Szerverhálózat Avast SecureLine

Az Avast SecureLine szerverhálózata 55 szervert tartalmaz 34 országban. Az Avast SecureLine speciális P2P-kiszolgálókat, valamint streaming-kiszolgálókat kínál. Ez a szakasz további információkat mutat be az Avast SecureLine szervereiről és azok kiszolgálási helyeiről.

Szerverek száma és helyek

Az Avast SecureLine-nek nincs hatalmas szerverhálózata 34 országgal és 55 szerverrel. Különösen kicsi a kiszolgálók ezreivel szemben, amelyeket például a CyberGhost és a NordVPN kínál. Ennek ellenére az Avast SecureLine számos hasznos lehetőséget kínál. Például a szoftver automatikusan meghatározza, melyik szerver az optimális tartózkodási helye, így felhasználhatja annak biztosítására, hogy a leggyorsabb kapcsolat létrejött..

Az Avast SecureLine VPN szerver helye

Itt található az Avast SecureLine VPN által jelenleg elérhető összes szerverhely áttekintése:

 • Ausztrália (Melbourne)
 • Ausztria (Bécs)
 • Belgium (Brüsszel)
 • Brazília (Sao Paulo)
 • Kanada (Montreal, Toronto)
 • Kína (Hong Kong)
 • Cseh Köztársaság (Prága)
 • Dánia (Koppenhága)
 • Finnország (Helsinki)
 • Franciaország (Párizs)
 • Németország (Berlin, Frankfurt)
 • Magyarország (Budapest)
 • Izrael (Petach Tikwa)
 • Olaszország (Milánó)
 • Japán (Tokyo)
 • Luxemburg (Luxemburg)
 • Malaysia (Johor Bahru)
 • Mexikó (Mexikó város)
 • Hollandia (Amszterdam)
 • Új Zéland (Auckland)
 • Norvégia (Oslo)
 • Lengyelország (Varsó)
 • Portugália (Leiria)
 • Oroszország (Moszkva, Szentpétervár)
 • Singapore (Singapore)
 • Dél-Afrika (Johannesburg)
 • Dél-Korea (Szöul)
 • Spanyolország (Barcelona, ​​Madrid)
 • Svédország (Stockholm)
 • Svájc (Zürich)
 • Taiwan (Taipei)
 • pulyka (Isztambul)
 • Egyesült Királyság (Glasgow, London, Wonderland)
 • Egyesült Államok (Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Gotham City, Honolulu, Jacksonville, Las Vegas, Los Angeles, Miami, New York, Phoenix, Salt Lake City, San Francisco, Seattle, Washington DC)

Mint már észrevetted, az Avast SecureLine néhány szokatlan helyet kínál. A Wonderland az Egyesült Királyságban és a Gotham City az Egyesült Államokban fiktív helyszínek, amelyek Alice in Wonderland és a Batman képregények között jelennek meg. Ha kiválasztja az egyik ilyen helyet, akkor a következőket fogja látni:

Avast SecureLine VPN szerver helye Gotham City

Az Avast azt állítja, hogy az Ön többi online felhasználójának helyzete „Gotham City, USA” lesz. Természetesen ez a hely valójában nem létezik. Ehelyett kap egy IP-címet New York-ban (és egy Londonban, ha a Wonderland lehetőséget választja). Az idegen emberek számára az interneten úgy tűnik, mintha a kitalált városok helyett valamelyik városban lennél.

Az Avast SecureLine speciális szerverekkel rendelkezik, amelyek a P2P forgalomhoz és streaminghez működnek. Ezek a szerverek elősegítik a névtelen letöltést, a könnyű és szabad adatfolyamot.

Célja:
Elérhető szerver helyek:
P2P forgalomNémetország (Frankfurt), Franciaország, Hollandia, Cseh Köztársaság, Egyesült Királyság (Londen), Egyesült Államok (Miami, New York, Seattle)
streamingNémetország (Frankfurt), Egyesült Királyság (Wonderland), Egyesült Államok (Gotham City, Miami, New York)

Dedikált IP-cím

Jelenleg nem lehet külön dedikált IP-címet kérni az Avast SecureLine segítségével.

Összegző szerverhálózat Avast SecureLine

 • Az Avast SecureLine egy kicsi szerverhálózattal rendelkezik, 34 országban 55 szerverrel.
 • Különleges szervereket kínálnak streaming és letöltés céljából.
 • Két fiktív szerver, a Gotham City és a Wonderland szintén a szerverhálózat részét képezi.
 • Az Avast SecureLine nem igényel dedikált IP-címet.

Az Avast SecureLine lehetőségei

Csakúgy, mint sok más VPN, az Avast SecureLine több böngésző-kiterjesztést is kínál. Ráadásul megszakító kapcsolóval és néhány lehetőséggel rendelkezik, amelyek sokkal megkönnyítik a VPN-sel való együttműködést. Például a VPN automatikusan csatlakozhat, amikor elindítja a készüléket, mihelyt elérhető internet-kapcsolat. A legtöbb tisztességes VPN-nek van ilyen lehetősége, ami nem teszi az Avast SecureLine-t nagyon egyedivá. A Secureline határozott pluszja azonban az, hogy együtt működik az American Netflix-rel és a torrent letöltésére.

Avast SecureLine VPN és Netflix

Az Avast SecureLine speciális streaming szervereket kínál. Ezekkel megnézheti a Netflix amerikai verzióját. A Netflix bármely más helyi verziója nem tűnik elérhetőnek a tesztelés pillanatában. Ezért előfordulhat, hogy francia szerver használata a Netflix francia változatához való hozzáféréshez (mindig) nem biztosítja a hozzáférést a platformhoz.

Avast SecureLine Netflix hiba

Szerencsére az USA-ban, Németországban és az Egyesült Királyságban található streaming szerverek lehetővé teszik az online streaming-tartalom feloldását és megtekintését. Lehetőség van például a BBC iPlayer nézésére is. Az amerikai Netflix-et teszteltük a Gotham City (New York) szerverrel, és ez tökéletesen működött. Időnként a filmek betöltése valamivel hosszabb időt vett igénybe, mint régen, de ez elsősorban a sebességcsökkentésnek tudható be, amelyet az amerikai szerver használata okozott, amíg Európában állunk..

Avast SecureLine VPN és torrentek

Az Avast SecureLine lehetővé teszi a torrentek biztonságos letöltését. A VPN speciális kiszolgálókat kínál a P2P adatokhoz. Ezek a szerverek Németországban, Franciaországban, Hollandiában, a Cseh Köztársaságban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban érhetők el. Bár egyes szerver nem biztosítja a hozzáférést a The Pirate Bay-hez (például a holland szerverhez), egyébként nagyon jól működnek.

Következtetések – Az Avast SecureLine VPN szolgáltatással kapcsolatos tapasztalataink

Előnyök
Hátrányok
Nagyon gyors helyi kiszolgálókMenti a csatlakozási naplókat és az IP-cím egy részét
Biztonságos protokollok (de legyen óvatos, ha az IPsec-t Mac alatt használja)Az ügyfélszolgálat csak fizető ügyfelek számára érhető el
Intuitív szoftverKis szerverhálózat
Könnyen telepíthetőAz Avast korábban adatvédelmi botrányokkal küzdött
Speciális P2P és streaming szerverekA streaming időnként lassú lehet
Hozzáférést biztosít az American NetflixhezViszonylag drága
30 napos pénz-visszafizetési garancia
Olcsó előfizetés okostelefonra

Az Avast SecureLine VPN egy gyors VPN, amely sok kívánnivalót hagy a biztonság szempontjából. Kis szerverhálózattal rendelkezik, mindössze 55 szerverrel, és csak ügyfélszolgálatot kínálnak a fizető ügyfelek számára. Ezenkívül előfizetésük viszonylag drága, ha egyszerre egynél több készüléken szeretné használni a VPN-t.

Kiváló sebességű teszteredményeivel, különösen helyi kiszolgálók használatakor, valamint a speciális P2P és streaming szolgáltatásokkal, az Avast SecureLine is erős öltönyökkel rendelkezik. A szoftver használata egyszerű, titkosítási technológiájuk viszonylag biztonságos. Ez azonban a VPN-vel kapcsolatos legsúlyosabb kérdésünkhöz vezet: a naplózási politikájukhoz.

Az Avast SecureLine nyilvántartást vezet ügyfeleiről. Nyíltan elismerik, hogy felhasználói soha nem lesz teljesen névtelen. Az Avast SecureLine többek között tartja a csatlakozási naplókat és a felhasználói IP-címeket (azok részét is). A közelmúltban derült fényre, hogy százmillió Avast vírusvédelmi felhasználó böngészési előzményeit harmadik feleknek adták el, ami nagyon aggasztó. Ezen adatvédelmi és biztonsági problémák miatt nem javasoljuk az Avast SecureLine alkalmazást, ha VPN-t szeretne névtelenül böngészni az interneten. Ehelyett jobb, ha privát, jobban titkosított VPN-t keres, például ExpressVPN vagy PIA..

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me