VPN terbaik untuk TV pintar | Manfaatkan TV anda dengan lebih banyak! | VPNOverview.com

Sekiranya anda memiliki TV pintar, sangat mudah untuk menayangkan filem dan siri kegemaran anda, tanpa perlu menggunakan perkakasan tambahan. Anda tidak perlu menyambungkan komputer riba ke TV anda untuk mengakses Netflix atau Hulu misalnya. Bagaimanapun, keseluruhan TV pintar USP adalah kemampuan mereka untuk berhubung terus ke internet.


Walaupun begitu, walaupun dengan TV pintar, anda mungkin menghadapi beberapa masalah semasa menonton rancangan kegemaran anda. Masalah biasa disebut penyekat geo. Ini bermaksud bahawa banyak perkhidmatan penstriman, seperti Netflix, Hulu, BBC iPlayer dan juga Youtube, menyekat (sebahagian) kandungan mereka untuk penonton di wilayah atau negara tertentu. Sebagai contoh, versi A.S. Netflix, yang mempunyai jumlah filem dan siri terbanyak, hanya dapat diakses untuk pita yang berada di Amerika Syarikat. Begitu juga, mengakses iPlayer BBC biasanya hanya boleh dilakukan dari UK.

Terdapat jalan penyelesaian yang sangat mudah, untuk mengelakkan sekatan geografi ini dan sebahagian besarnya. Ini dapat dicapai tanpa terlalu banyak kerumitan dengan menggunakan VPN (Virtual Private Network).

Adakah anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai kemungkinan dan kelebihan yang dibawa oleh VPN dan VPN mana yang sesuai untuk TV pintar anda? Sekiranya demikian, teruskan membaca di bawah.

Mengapa Saya Memasang VPN di TV Pintar saya?

Seperti yang dinyatakan di atas, menggunakan VPN adalah cara terbaik untuk mengelakkan sekatan geografi pada TV pintar anda. Ini bermaksud VPN adalah cara terbaik untuk mendapatkan akses ke lebih banyak filem, siri dan rancangan untuk ditayangkan di TV pintar anda.

Kelebihan utama lain menggunakan VPN adalah kesan positif terhadap privasi dan keselamatan dalam talian anda, kerana penyulitan dan alamat IP yang diubah yang ditawarkan oleh VPN yang baik. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai ini, lihat artikel ini.

Mengatasi Sekatan Geografi di TV Pintar Anda

Dengan VPN untuk TV pintar anda, anda akhirnya dapat menonton filem dan rancangan yang biasanya anda akan dihalangi untuk mengakses, berdasarkan lokasi geografi anda. Tidak perlu dikatakan, ini mempunyai beberapa kelebihan yang berbeza, seperti kemampuan untuk mengakses versi Netflix A.S. yang luas dari mana sahaja di dunia. Atau kemampuan untuk menonton Hulu di luar A.S., atau kandungan dari BBC iPlayer di luar UK, atau mengakses video YouTube yang disekat.

Tonton versi A.S. Netflix di mana sahaja

Seperti yang anda ketahui, versi A.S. Netflix, yang mengandungi jumlah siri dan filem terbanyak setakat ini, di antaranya banyak tajuk eksklusif A.S., biasanya tidak dapat diakses jika anda tidak berada di AS. Ini mungkin bermaksud bahawa jika anda tidak tinggal di AS atau jika anda bercuti, anda tidak akan dapat menonton rancangan atau filem kegemaran anda. Nasib baik VPN sering memudahkan untuk mengatasi sekatan Netflix ini.

Banyak perkhidmatan streaming hari ini, termasuk Netflix, mengesan dan menyekat pengguna VPN. Mereka melakukannya dengan menyekat alamat IP tertentu, jika mereka melihat banyak lalu lintas (kemungkinan pengguna VPN atau proksi) berasal dari alamat tersebut. Itulah sebabnya membayar untuk melabur dalam VPN yang baik dengan banyak pelayan (alamat IP) dan ciri berguna untuk memerangi sekatan geografi, seperti

Dapatkan akses ke BBC iPlayer di luar United Kingdom

Sama seperti Netflix, BBC iPlayer adalah perkhidmatan streaming yang sangat popular. Pemain media dalam talian BBC (British Broadcasting Corporation), membolehkan anda mengikuti rancangan Britain kegemaran anda secara langsung atau menontonnya kemudian.

Sayangnya kerana masalah hak, BBC iPlayer biasanya hanya dapat diakses dari dalam Britania Raya. Nasib baik, ada cara untuk mengatasi ini dan, anda dapat meneka, menggunakan VPN adalah salah satu kaedah terbaik untuk melakukannya. VPN yang baik akan membolehkan anda terus mengikuti banyak rancangan TV Inggeris kegemaran anda dan selamat dan tanpa nama semasa anda melakukannya.

Saksikan Hulu di luar A.S..

Hulu adalah perkhidmatan streaming seperti Netflix. Salah satu perbezaan utama adalah, Hulu tidak tersedia sama sekali di luar AS (tidak seperti Netlflix, yang menawarkan pertunjukan berbeza berdasarkan negara tempat anda berada). Banyak hadiah Hulu untuk tawaran filem dan siri yang besar. Dengan menggunakan VPN, anda dapat menjadi salah satu dari sekian banyak orang yang menikmati pilihan filem dan siri Hulu, sama ada anda berada di AS atau tidak!

Akses video YouTube yang disekat

Kadang-kadang ketika anda cuba memainkan video di YouTube, anda akan melihat pesan yang mengatakan “Video ini tidak tersedia di negara anda” atau sesuatu yang serupa. Ini tentu saja merupakan contoh utama sekatan geografi. Mungkin cara terbaik untuk mengelakkan ini adalah dengan menyambung ke pelayan VPN di salah satu negara di mana video itu tersedia.

VPN Terbaik untuk TV Pintar Anda

Sekiranya anda mencari VPN yang bagus untuk TV pintar anda, sangat penting untuk memastikan anda memilih VPN yang menawarkan kelajuan yang baik. Oleh kerana anda akan menggunakan TV pintar anda untuk menstrim kandungan sederhana hingga panjang, VPN yang mengurangkan kelajuan internet anda boleh menjadi lebih senang. Inilah sebabnya mengapa secara umum, kami tidak mengesyorkan menggunakan perkhidmatan VPN percuma. Bagaimanapun, banyak perkhidmatan VPN percuma yang menguatkan kelajuan dan atau batasan data. Dua perkara yang anda ingin elakkan semasa menonton siri dan filem yang lengkap.

Juga, VPN berbayar biasanya menawarkan lebih banyak pelayan dan lokasi pelayan daripada rakan-rakan mereka yang percuma, memberikan anda lebih banyak pilihan ketika membuka blokir siri dan filem kegemaran anda. Semua perkara ini dipertimbangkan, kami memilih beberapa penyedia VPN yang kami percaya adalah pilihan VPN yang paling sesuai untuk TV pintar di luar sana.

VPN serba terbaik untuk TV pintar: ExpressVPN

ExpressVPN adalah penyedia VPN yang hebat yang, terus terang, menunjukkan prestasi yang baik di semua bidang. Keselamatan yang hebat, sebilangan besar pelayan dan sambungan pantas secepat mungkin adalah beberapa perkara yang ditawarkan oleh ExpressVPN. Khusus untuk Android TV, yang merupakan jenis TV pintar yang popular, ExpressVPN adalah pilihan yang bagus, berkat aplikasi Androidnya yang sangat mesra pengguna.

ExpressVPN menawarkan lebih daripada 3000 pelayan di 94 negara, menjadikannya VPN yang hebat untuk tujuan penyahsekat. Juga, ExpressVPN menawarkan enkripsi 256-bit, sokongan pelanggan yang sangat baik dan polisi tanpa log yang ketat.

VPN belanjawan premium terbaik untuk TV pintar: Surfshark

Surfshark adalah perkhidmatan VPN yang sangat baik, tetapi juga sangat berpatutan. Terutama apabila anda menganggap langganan yang paling berpatutan bermula pada hanya $ 1,99 sebulan, Surfshark menawarkan kelajuan streaming yang sangat baik. Dalam tinjauan kami mengenai Surfshark, yang dilakukan dari pejabat kami di Belanda, kami perhatikan bahawa terutamanya pelayan A.S. nampaknya sangat pantas. Ini menjadikan Surfshark VPN yang hebat untuk menonton Netflix versi Amerika yang luas, di mana sahaja anda berada.

Selanjutnya, Surfshark adalah VPN yang sangat mesra pengguna yang menawarkan sokongan pelanggan yang hebat dan antara muka yang sama mengesankan, jelas dan mesra pengguna. Ini, digabungkan dengan kemampuannya, menjadikan Surfshark VPN yang hebat untuk pengguna TV pintar yang belum pernah menggunakan VPN sebelumnya. Selain itu, pengguna TV pintar Android akan senang mendengar Surfshark mempunyai aplikasi Android yang hebat.

VPN hebat untuk menyahsekat TV pintar: VyprVPN

Sama seperti Surfshark dan ExpressVPN, VyprVPN menawarkan aplikasi Android hebat yang senang dipasang pada TV Android, yang merupakan bonus yang bagus untuk pemilik TV pintar jenis ini. Tambahan pula, VyprVPN adalah VPN yang selamat dan pantas dengan sebilangan besar pelayan. Juga, dengan enkripsi VPN “Chameleon”, VyprVPN sangat bagus untuk menyahsekat kandungan Netflix dan sekatan geo yang lain. Ringkasnya, VyprVPN adalah VPN yang hebat untuk TV pintar anda.

Keserasian VPN Dengan TV Pintar

Nasib baik, hampir semua TV pintar membolehkan anda menyambung ke VPN, dengan menyediakan VPN pada penghala anda atau pada penghala maya pada komputer Windows atau komputer Mac anda. Mungkin anda lebih suka menggunakan aplikasi VPN yang mudah disediakan terus dari gedung permainan atau gedung aplikasi. Dalam kes ini, anda memerlukan jenis TV pintar tertentu, iaitu TV Android atau Apple TV.

Menyiapkan VPN di TV Pintar Anda

Menyiapkan VPN di TV pintar anda boleh dilakukan dengan beberapa cara yang berbeza. Salah satu cara yang paling umum adalah dengan menyiapkan VPN pada penghala anda, yang bermaksud semua perangkat yang disambungkan ke penghala ini, termasuk TV pintar anda, secara otomatis juga akan disambungkan ke VPN. Cara lain untuk menyiapkan VPN di TV pintar anda adalah: menyiapkan VPN pada penghala maya di komputer anda atau dengan hanya memuat turun aplikasi VPN langsung ke TV pintar anda. Perhatikan kaedah terakhir ini hanya berfungsi apabila anda mempunyai TV Android atau Apple TV. Adakah anda memerlukan lebih banyak bantuan dengan menyiapkan VPN di Smart TV anda? Kemudian sila baca manual ini.

Pemikiran Akhir

Menggunakan VPN di TV pintar anda adalah kaedah terbaik untuk mengelakkan blok geo. Ini menjadikan VPN sebagai kaedah terbaik untuk menonton filem dan filem yang tidak dapat diakses di tempat anda tinggal atau di mana anda menghabiskan percutian anda. Selain itu, menggunakan VPN di TV pintar anda, sama seperti pada peranti lain, juga bermaksud identiti anda akan dilindungi dengan lebih baik daripada kerajaan, syarikat, pemasar dan penggodam. Ini membantu anda mendapatkan kembali privasi dalam talian anda dan melindungi maklumat peribadi anda dengan lebih baik. Secara keseluruhan, kami pasti mengesyorkan anda menyambungkan TV pintar anda ke VPN. Untuk tujuan ini, kami biasanya menasihati menggunakan ExpressVPN, Surfshark atau VyprVPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me