VPN terbaik untuk iPhone. Pilihan terbaik dicuba dan diuji. Tinjauan VPNO

Hari-hari ini menjadi semakin penting untuk mengambil langkah berjaga-jaga tambahan setiap kali anda berada dalam talian. Rangkaian Wi-Fi awam tidak selalu selamat digunakan, dan banyak laman web dan organisasi mengesan aktiviti dalam talian anda. Oleh itu, untuk memastikan diri anda tidak ada pihak (jahat) yang menonton setiap pergerakan anda dalam talian, ada baiknya anda mengambil beberapa langkah keselamatan, seperti menggunakan VPN (Virtual Private Network).


Pengguna iPhone juga boleh mendapat keuntungan dengan menggunakan sambungan VPN. Memang benar bahawa iPhone umumnya mempunyai ciri anti-malware yang baik. Namun, ini tentu tidak mempengaruhi keselamatan rangkaian yang anda sambungkan, yang mungkin masih tidak selamat. Perisian hasad atau tanpa perisian hasad, menggunakan rangkaian yang tidak terjamin dapat menimbulkan pelbagai masalah, hanya fikirkan peretas mencuri data anda misalnya. Itulah sebabnya adalah idea yang baik untuk memasang VPN, yang membantu memastikan keselamatan sambungan anda. Ini sangat penting kerana banyak pengguna iPhone dan telefon pintar bergantung pada rangkaian Wi-Fi awam hari ini, terutama ketika dalam perjalanan.

Nasib baik, memasang VPN pada iPhone anda mudah dan senang. Kita akan sampai kemudian. Tetapi pertama, lihat panduan kami untuk memilih VPN yang baik untuk iPhone anda dan 3 VPN teratas kami untuk iPhone.

VPN mana yang harus dipilih untuk iPhone anda? – 3 teratas kami

Tidak perlu dikatakan, untuk memilih VPN yang tepat, pertama anda harus mengetahui apa yang anda cari dalam VPN. Beberapa kriteria penting yang kami beri perhatian khusus dalam memilih 3 teratas kami dan yang mungkin penting untuk anda pertimbangkan, boleh didapati di bawah.

 • Kepantasan: VPN mengurangkan kelajuan sambungan internet anda ke tahap tertentu. Walau bagaimanapun, terdapat perbezaan besar dalam penurunan kelajuan ini antara penyedia yang berbeza. Dengan sebilangan orang anda hampir tidak akan melihat apa-apa dan dengan yang lain anda akan melihat perbezaan yang ketara. Itulah sebabnya kami memberi perhatian kepada perkara ini ketika menguji VPN yang berbeza di iPhone kami.
 • Keselamatan dan privasi: Untuk menentukan tahap keselamatan dan privasi yang ditawarkan oleh VPN, kami melihat protokol yang ditawarkan dan dasar pembalakan VPN. Kami juga mempertimbangkan sama ada VPN mendapat liputan berita negatif yang berkaitan dengan keselamatan atau pelanggaran privasi. Terakhir, kami mengambil kira ciri keselamatan, seperti kill-switch. 
 • Keramahan pengguna: Kerana, jelas, orang kurang berminat untuk memasang dan menggunakan VPN yang sukar dinavigasi dan tidak mesra pengguna, kami juga menganggap keramahan pengguna sebagai kriteria penting. Ini bermaksud kami juga memperhatikan reka bentuk dan tampilan antara muka VPN dan kualiti pasukan perkhidmatan pelanggannya.
 • Pelayan: jika anda menggunakan VPN untuk membuka blokir laman web, anda ingin VPN mempunyai banyak pelayan yang berlainan di berbagai negara. Contohnya, jika anda menggunakan pelayan VPN di Jerman, anda tidak akan dapat mengakses American Netflix. Juga, semakin dekat pelayan VPN ke lokasi anda, semakin cepat kelajuan yang akan anda perolehi.
 • Ciri dan pilihan tambahan: Tidak semua VPN dibuat sama, tentu saja. Ini juga berlaku untuk pilihan tambahan yang ditawarkan oleh penyedia VPN yang berbeza. Walaupun beberapa VPN boleh dianggap sebagai penyelesaian privasi “tanpa embel-embel”, penyedia lain berusaha keras untuk menawarkan pilihan tambahan. Ini boleh terdiri dari pelacak anti iklan hingga pelayan yang tidak jelas. Kami juga memberi perhatian kepada pilihan tambahan seperti keupayaan menyekat geo dan keserasian Netflix.
 • Kos: Sudah tentu, semua orang suka menjimatkan sedikit wang. Itulah sebabnya kami juga memastikan untuk mempertimbangkan kos dan nilai.

Berdasarkan kriteria di atas, kami menghasilkan 3 VPN terbaik berikut untuk iPhone.

1. ExpressVPN

Kami mengesyorkan ExpressVPN kepada semua pengguna iPhone, kerana VPN premium ini hampir tidak mempunyai kekurangan dalam hal keselamatan, kecepatan dan keramahan pengguna. VPN ini akan melindungi data anda dan mempunyai rangkaian pelayan yang lebih besar daripada 3000 pelayan di 94 negara. Untuk menjadikan keadaan lebih baik, ExpressVPN sangat sesuai untuk iPhone, berkat aplikasinya yang hebat. Aplikasi ini direka dengan baik dan mudah dilayari. ExpressVPN boleh dikatakan VPN terbaik sekarang, yang kebetulan sangat sesuai untuk iPhone. Satu-satunya kelemahan: VPN ini agak lebih mahal daripada banyak pesaingnya. Nasib baik, bagaimanapun, anda boleh mencuba VPN secara percuma, berkat jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

2. CyberGhost

CyberGhost adalah penyedia VPN yang hebat dengan harga yang sangat berpatutan. Pelayannya pantas, keselamatannya pasti terkini dan aplikasinya sangat mesra pengguna. Kelebihan lain yang ditawarkan CyberGhost adalah jaminan wang dikembalikan selama 45 hari. Ini adalah jaminan pengembalian wang yang lebih lama daripada yang ditawarkan oleh kebanyakan penyedia VPN lain. Oleh itu, anda boleh mengatakan bahawa anda mempunyai “tempoh percubaan” yang lebih lama dengan CyberGhost. Satu-satunya negatif, jika anda mahu, yang dimiliki oleh CyberGhost, adalah bahawa pelayannya sedikit lebih perlahan daripada pelayan ExpressVPN dan pelayan Surfshark, menurut ujian kami. Walaupun begitu, CyberGhost masih menjadi pilihan terbaik untuk VPN yang bagus di iPhone anda.

3. Surfshark

Surfshark pastinya VPN yang kami cadangkan kepada pengguna iPhone dan pengguna VPN secara umum. Salah satu sebabnya adalah bahawa ia boleh dikatakan menawarkan nilai terbanyak dari VPN premium di luar sana. Ada kemungkinan penyedia VPN utama termurah, hanya $ 1,99 untuk langganan 2 tahun. Ia juga menawarkan kelajuan yang baik dan aplikasi mudah alih yang hebat dan mudah dilayari. Keselamatan dan privasi yang ditawarkan oleh Surfshark adalah yang terbaik. Surfshark agak baru di pasaran VPN, setelah menunjukkan banyak peningkatan dalam jangka waktu yang singkat. Sebab utama bagi kebanyakan pengguna dengan penyedia ini adalah harga yang rendah dan nilai yang ditawarkannya. Surfshark juga menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Aplikasi VPN percuma vs berbayar untuk iPhone

Dengan begitu banyak VPN di luar sana, tentu ada juga beberapa Rangkaian Peribadi Maya percuma. Walaupun ini nampaknya hebat pada mulanya, kebanyakan VPN mempunyai beberapa kekurangan yang ketara. Contohnya, banyak VPN percuma menguatkan had data, had laju dan kadangkala had pelayan. Lebih-lebih lagi, terdapat kajian yang menunjukkan bahawa privasi dan keselamatan yang ditawarkan oleh VPN percuma seringkali tidak sampai awal.

Sekiranya anda masih ingin melihat apakah VPN percuma sesuai untuk anda, kami menasihatkan anda untuk membaca artikel kami mengenai perkhidmatan VPN percuma terbaik. Dalam artikel ini kita membincangkan beberapa penyedia VPN percuma yang, bertentangan dengan banyak perkhidmatan VPN percuma, adalah VPN yang sangat baik. Perhatikan bahawa kami tidak memberi perhatian khusus kepada keserasian iPhone semasa membuat senarai VPN percuma terbaik kami.

Mengapa menggunakan VPN untuk iPhone?

Sekiranya anda menggunakan rangkaian Wi-Fi awam, selalu ada kemungkinan orang lain mencuri data anda. Terutama di beberapa tempat percutian, rangkaian Wi-Fi awam tidak selalu selamat. Dengan menggunakan VPN, anda boleh menjadikan penjahat siber lebih sukar untuk mendapatkan data anda, seperti log masuk e-mel atau perincian perbankan dalam talian anda. Juga, VPN membantu anda mendapatkan semula privasi dalam talian anda. Juga, dengan VPN anda boleh memotong sekatan geo yang disebut. Sebagai contoh, VPN dapat membantu anda mengakses Netflix versi Amerika, tidak kira di mana anda berada di dunia.

Sekarang, anda mungkin sudah tahu apa yang boleh dilakukan oleh VPN untuk anda. Walaupun begitu, di bawah ini anda akan mendapat ringkasan ringkas mengenai kelebihan menggunakan VPN pada iPhone anda.

Sebab
Penjelasan
Menjadikan sambungan internet anda lebih selamat.Bagi kebanyakan pembaca kami, inilah sebab utama penggunaan VPN. Pengguna iPhone tidak selalu mengetahui risiko yang ditimbulkan oleh rangkaian Wi-Fi awam kepada mereka. Oleh kerana menggabungkan ciri keselamatan iPhone sering kali tidak memerlukan perisian anti-virus tambahan, pengguna iPhone kadang-kadang lupa bahawa rangkaian juga boleh membahayakan. Rangkaian Wi-Fi awam boleh dieksploitasi oleh penjenayah siber untuk mendapatkan akses ke data anda, seperti kata laluan, gambar dan bahkan maklumat masuk untuk perbankan dalam talian. Oleh itu, alasan terpenting bagi kebanyakan pengguna iPhone untuk mendapatkan VPN, adalah untuk memastikan sambungan mereka.
Melindungi privasi dalam talian andaRamai orang, pengguna iPhone atau sebaliknya, tidak melihat mata-mata sejauh kehidupan dalam talian mereka. Bagaimanapun, syarikat boleh menggunakan maklumat peribadi anda untuk menayangkan iklan yang disasarkan dan gangguan lain. Bagi kebanyakan orang, melindungi privasi mereka sangat penting. Juga, di beberapa negara yang tidak dicirikan oleh banyak kebebasan politik atau agama, malah berbahaya untuk mengunjungi laman web tertentu atau menyatakan idea tertentu dalam talian tanpa menggunakan sesuatu untuk menjadikan diri anda lebih tidak dikenali dalam talian, seperti VPN. Terakhir, banyak orang menggunakan VPN untuk memuat turun tanpa nama.
Buka sekatan laman web dan perkhidmatan penstrimanSebab lain orang menggunakan VPN, yang semakin popular pada masa ini, adalah kemampuan VPN untuk membuka blokir banyak kandungan yang dilarang geo. Sebagai contoh, VPN dapat membantu anda mengakses laman web atau kandungan asing, yang sebaliknya akan disekat. Sebagai contoh, ia dapat membantu anda mengakses Netflix versi Amerika, walaupun tidak berada di AS, atau BBC iPlayer, tanpa berada di UK.

Memasang aplikasi VPN pada iPhone

Terdapat pelbagai cara untuk memasang aplikasi VPN di iPhone anda. Juga, kebanyakan penyedia VPN telah menyelaraskannya menjadi proses yang mudah dan senang. Walaupun begitu, kami akan memberi anda panduan langkah demi langkah ringkas di bawah yang boleh digunakan untuk kebanyakan pengguna iPhone.

 1. Dapatkan langganan dengan penyedia VPN (yang anda tahu mempunyai aplikasi iPhone).
 2. Muat turun aplikasi VPN dari app store.
 3. Buka aplikasi dan log masuk dengan maklumat log masuk anda.
 4. Sekiranya anda mahu, anda boleh mengubah tetapan VPN mengikut keinginan anda. Fikirkan protokol, pilihan keselamatan tambahan, dll.
 5. Terakhir, hidupkan sambungan VPN. Setelah anda menekan sambung, iPhone anda kemungkinan besar akan meminta anda menyesuaikan konfigurasi sambungan VPN. Cukup ikuti langkah-langkahnya.

Memasang VPN pada iPhone anda secara manual

Selain memasang aplikasi khusus, anda juga boleh memasang VPN pada iPhone anda secara manual. Untuk melakukan ini, anda memerlukan beberapa butiran, seperti yang ditunjukkan pada tangkapan skrin di bawah.

Tambah Tangkapan Skrin Konfigurasi VPN

Sebaik sahaja anda sampai ke skrin ini, anda perlu mengisi beberapa butiran yang anda dapati di laman web penyedia VPN anda.

Untuk sampai ke skrin ini, ikuti langkah berikut:

 1. Pertama, pergi ke Tetapan.
 2. Setelah sampai, tatal ke bawah ke “Am“.
 3. Sekarang tatal hingga ke bawah dan pilih “VPN“.
 4. Akhir sekali, pilih “Tambah Konfigurasi VPN“.

Dengan cara ini anda boleh memasang VPN secara manual pada iPhone anda. Namun, perhatikan cara melakukan perkara ini jauh lebih kurang “mesra pengguna”. Lagipun, jika anda ingin mengubah sambungan VPN anda dengan cara apa pun, anda harus selalu kembali ke skrin ini dan mengubah sesuatu secara manual. Walaupun menggunakan aplikasi VPN ini jauh lebih mudah, sering berlaku secara automatik dan menukar pelayan jauh lebih mudah.

Kesimpulan: VPN terbaik untuk iPhone

Ringkasnya, VPN terbaik untuk iPhone sekarang dalam buku kami, adalah tiga perkara berikut:

 1. ExpressVPN
 2. CyberGhost
 3. Surfshark

Semua VPN di atas berfungsi dengan baik pada iPhone. Lagipun, mereka semua mendapat aplikasi hebat dan mesra pengguna untuk iPhone dan berkinerja sangat baik dalam hal kelajuan dan keselamatan. Lebih-lebih lagi, ExpressVPN bukan sahaja salah satu VPN terbaik untuk iPhone, tetapi juga VPN terbaik secara umum pada pendapat kami. CyberGhost menawarkan nilai hebat pada harga yang sangat berpatutan, sementara Surfshark sangat berpatutan untuk VPN premium, sehingga menjadikannya VPN pertama kali yang hebat untuk pengguna iPhone. Sekiranya anda tidak dapat menjumpai VPN yang anda sukai di antara ketiga-tiga pilihan ini, anda juga dapat melihat gambaran keseluruhan berguna dari semua VPN yang kami uji. Selain itu, butang ini membolehkan anda menyaring VPN mengikut segalanya dari harga, ke ciri hingga keserasian iPhone. Melayari yang selamat dan selamat!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me