VPN Terbaik untuk Apple TV | Manfaatkan TV anda sepenuhnya! | Tinjauan VPNO

Kotak hitam dengan logo Apple TV dan perisai biru yang tertera


Hari ini banyak orang memiliki Apple TV. Apple TV pada dasarnya mengubah TV biasa menjadi TV pintar, di mana anda boleh memainkan filem dan siri terus dari internet. Namun sayangnya, biasanya semua lalu lintas internet yang datang dari dan pergi ke Apple TV melakukannya melalui sambungan yang tidak selamat. Ini datang dengan beberapa risiko keselamatan. Nasib baik, anda boleh menjadikan Apple TV anda lebih selamat dengan menggunakan VPN (Virtual Private Network). VPN juga akan membolehkan anda menggunakan Apple TV anda dengan cara yang lebih bebas dan kurang terhad. Lagipun, VPN membolehkan anda menghindari banyak sekatan geografi.

Banyak perkhidmatan penstriman yang dapat digunakan di Apple TV anda, seperti Netflix, Hulu, BBC iPlayer dan YouTube yang menerapkan sekatan geo. Contohnya, tawaran siri dan filem Netflix berbeza di setiap negara. Versi Netflix Amerika misalnya, yang menawarkan lebih banyak pertunjukan daripada versi lain, hanya tersedia di AS. Hulu tidak tersedia sama sekali di luar A.S. Sekatan ini kemungkinan akan mempengaruhi anda sekiranya anda tidak tinggal di A.S. atau jika anda bercuti ke negara asing. Juga, BBC iPlayer, yang digunakan oleh banyak orang untuk menonton siaran Inggeris yang popular, biasanya hanya dapat diakses di UK. VPN bagaimanapun, membolehkan anda melewati banyak larangan geo streaming ini.

VPN menawarkan lebih banyak kelebihan, selain berguna untuk menyekat sekatan geo. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai semua kelebihan ini, lihat artikel ini. Sebilangan besar kelebihan yang ditawarkan oleh VPN termasuk dalam salah satu daripada tiga kategori: keselamatan, privasi dan kebebasan. Pada bahagian seterusnya, kami akan meringkaskan ketiga-tiga jenis kelebihan yang ditawarkan oleh VPN secara ringkas dan jelas.

Apa Kelebihan Menggunakan VPN untuk Apple TV saya?

Terdapat beberapa alasan yang baik untuk menggunakan VPN di Apple TV anda. Sebab yang paling penting adalah:

 • Keselamatan: Terdapat banyak syarikat dan kerajaan di internet yang berusaha membuat “profil digital” pada anda. Sebaliknya, terdapat juga penggodam yang mengikuti maklumat peribadi, akaun dan pembayaran anda. Dengan menggunakan VPN, anda akan mengenkripsi lalu lintas internet anda, menjadikan syarikat, pemerintah dan penggodam lebih sukar untuk mendapatkan maklumat peribadi anda. Oleh itu, anda lebih baik dilindungi dalam talian jika anda menggunakan VPN.
 •  Privasi: VPN berubah dan oleh itu menyembunyikan alamat IP anda. Ini bermaksud laman web akan mempunyai masa yang lebih sukar untuk mengaitkan aktiviti dalam talian anda kepada anda dan, pada dasarnya, mengungkap identiti anda. Ini bermaksud menggunakan VPN meningkatkan tahap anonimiti dan privasi anda.
 • Buka sekatan / kebebasan: Sebilangan besar orang menggunakan VPN kerana kemampuan yang ditawarkan oleh VPN untuk mengelakkan batasan geografi. Dengan menggunakan VPN, Anda dapat memperoleh akses ke kandungan yang biasanya tidak tersedia di negara tempat Anda berada. Contohnya, ini membolehkan anda mengakses Netflix versi Amerika di luar A.S. Atau untuk mendapatkan akses ke BBC iPlayer di luar United Kingdom. Namun, bukan hanya streaming kandungan VPN yang dapat dibebaskan. Kerana kemampuan mereka yang tidak dapat disekat, VPN juga dapat membantu memerangi penapisan dan mendapatkan kebebasan dalam talian seseorang.

Perkhidmatan VPN Terbaik untuk Apple TV

VPN yang baik adalah selamat dan boleh dipercayai, cepat, mesra pengguna dan mempunyai pelayan di sebilangan besar negara. VPN untuk Apple TV anda harus cepat, kerana jika tidak, streaming siri dan filem akan sangat menyakitkan. Sudah tentu, anda tidak mahu menunggu selama-lamanya untuk persembahan kegemaran anda. Tambahan pula, sangat penting VPN mempunyai sebilangan besar pelayan dan lokasi pelayan. Bagaimanapun, semakin banyak lokasi pelayan yang ditawarkan oleh VPN, semakin banyak kandungan yang dapat anda buka blokirnya, kerana anda perlu menyambung ke pelayan di negara / negara di mana kandungannya dibatasi. Oleh itu, mempunyai pelayan di banyak negara pada dasarnya adalah mustahak untuk Apple TV VPN. Malangnya, kebanyakan VPN percuma tidak memenuhi kriteria di atas. Oleh itu, kami mengesyorkan menggunakan salah satu daripada tiga penyedia VPN premium berikut.

ExpressVPN untuk Apple TV

ExpressVPN mungkin merupakan penyedia VPN terbaik sekarang. Penyedia ini menawarkan perisian yang sangat mesra pengguna dan sangat pantas. Perisian ExpressVPN tersedia di Windows, Mac Os, iOS, Android dan Linux. ExpressVPN sangat sesuai untuk melewati sekatan geografi, kerana VPN mempunyai lebih dari 3000 pelayan di 94 negara yang berbeza. Juga, ExpressVPN menawarkan panduan yang jelas dan mudah diikuti untuk membuat sambungan ExpressVPN di Apple TV anda. Ini semua bermaksud ExpressVPN pasti merupakan salah satu penyedia VPN terbaik untuk Apple TV. Selain itu, anda boleh mencuba ExpressVPN selama 30 hari dan melihat apakah itu penyedia yang tepat untuk anda, kerana mereka menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

NordVPN untuk Apple TV

NordVPN adalah salah satu penyedia VPN premium yang lebih berpatutan yang ada. Selain itu, ia adalah salah satu pilihan VPN paling selamat selain di sana. Bagaimanapun, NordVPN menawarkan gred ketenteraan (berganda), penyulitan 256-bit AES. Ini dianggap jenis enkripsi yang sangat selamat. Selanjutnya, NordVPN menawarkan perisian yang sangat intuitif dan mesra pengguna. Ini menjadikan VPN mudah digunakan, bahkan untuk pengguna VPN pertama kali. Selain menawarkan nilai hebat, NordVPN juga memberikan jaminan wang dikembalikan kepada semua pelanggannya selama 30 hari.

Surfshark Apple TV

Sekiranya anda mencari VPN yang sangat berpatutan untuk Apple TV anda, yang dapat bersaing dengan pesaing premiumnya, Surfshark adalah penyedia yang hebat untuk dilayari. Memandangkan harga Surfshark sangat kompetitif, kelajuan yang dikendalikannya sangat mengagumkan. Terutama pelayan A.S. yang kami uji (dari pejabat kami di Belanda), berprestasi hebat dan sangat pantas. Sudah tentu, ini bagus untuk orang yang suka menggunakan Apple TV mereka untuk menggunakan perkhidmatan streaming Amerika, seperti Netflix dan Hulu.

Tambahan pula, Surfshark mempunyai lebih daripada 1000 pelayan di 61 negara. Ini menjadikan Surfshark VPN yang sangat sesuai untuk tujuan menyahsekat. Surfshark juga menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari, yang membolehkan anda mencubanya sebelum benar-benar melakukan sesuatu.

Menyiapkan VPN di Apple TV anda

Sebaik sahaja anda mendapat langganan VPN, tentunya anda ingin menyiapkan VPN anda di Apple TV anda. Ini dapat dilakukan dengan memasang VPN pada penghala atau pada penghala maya pada PC Windows atau Mac anda. Sebaik sahaja anda menyambungkan Apple TV ke penghala, Apple TV anda juga akan disambungkan ke VPN anda. Adakah anda ingin mengetahui dengan tepat cara memasang VPN pada penghala anda? Kemudian baca panduan mendalam kami untuk melakukannya.

Pemikiran Akhir

Dalam artikel ini, anda dapat membaca mengapa penting dan berguna untuk menggunakan VPN di Apple TV anda. Dengan VPN yang berjalan di Apple TV anda, anda akan menjadi lebih tanpa nama, lebih selamat dan lebih bebas dalam talian. Artikel ini juga membincangkan tiga VPN terbaik untuk Apple TV anda. Penyedia seperti ExpressVPN, NordVPN dan Surfshark dapat membantu anda untuk menggunakan Apple TV anda dengan selamat. Akhirnya, artikel ini menerangkan cara menyediakan VPN di Apple TV anda.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map