VPN di TV Android Anda. Gabungan Sempurna!

Sistem operasi Android yang mesra pengguna lebih kerap digunakan di TV Pintar. Pada TV Android anda boleh mengakses Gedung Google Play dengan mudah dan memuat turun banyak aplikasi (streaming) ke TV anda. Oleh kerana anda melakukan semua ini melalui sambungan internet, adalah bijak untuk memikirkan menggunakan VPN (Virtual Private Network). Lagipun, VPN menawarkan banyak kelebihan yang berkaitan dengan privasi dan keselamatan, serta kemungkinan untuk mengakses banyak kandungan yang disekat geo.


Di TV Android anda, anda mempunyai akses ke semua perkhidmatan penstriman yang popular, seperti Netflix, Hulu, HBO, dan banyak lagi. Malangnya, perkhidmatan penstriman tidak menawarkan kandungan yang sama di seluruh dunia. Terdapat banyak sekatan geografi yang dapat membatasi keseronokan menonton anda. Dengan VPN, anda boleh melewati sekatan geografi ini dan mendapatkan akses ke semua filem dan siri perkhidmatan streaming kegemaran anda. Lebih-lebih lagi, ini boleh berguna semasa anda bercuti tetapi anda ingin menonton rancangan di salah satu perkhidmatan streaming nasional di negara asal anda. Dengan VPN, anda boleh menyambung ke pelayan di negara asal dan menontonnya juga.

Kelebihan VPN pada TV Android anda

Terdapat beberapa sebab mengapa VPN akan meningkatkan pengalaman Android TV anda.

  • Keselamatan: Setiap kali anda menyambung ke internet, ini menimbulkan risiko kepada peranti dan keselamatan dalam talian anda. Dengan VPN data anda dienkripsi, menjadikannya lebih sukar bagi orang lain untuk mengintip anda. Ini menyukarkan, walaupun penyedia perkhidmatan internet anda, untuk melihat laman web apa yang anda lawati atau filem apa yang anda streaming.
  • Tanpa Nama: VPN membolehkan anda menukar alamat IP anda. Oleh itu, mencari kembali aktiviti dalam talian anda ke lokasi atau orang anda, menjadi jauh lebih kompleks.
  • Kebebasan: Seperti yang telah disebutkan sebelumnya, ini adalah alasan terpenting untuk menggabungkan penggunaan TV Android anda dengan VPN yang bagus. Dengan menyambung ke pelayan VPN, anda mengakses internet dengan alamat IP pelayan VPN dan sepertinya anda berada di tempat lain di dunia. Dengan cara ini anda dapat dengan mudah melewati banyak batasan geografi.

VPN Terbaik untuk TV Android

Penyedia VPN yang baik selamat, pantas, mempunyai pelayan di banyak negara dan mesra pengguna. Kelajuan sambungan anda penting ketika anda ingin menstrimkan siri atau filem, kerana tidak menyenangkan menunggu selama-lamanya sehingga filem anda disangga. Jumlah lokasi pelayan VPN penting jika anda ingin mengatasi sekatan geografi. Atas sebab-sebab ini, selalunya bukan idea yang baik untuk menggunakan perkhidmatan VPN percuma di TV Android anda. Perkhidmatan percuma sering kali menghadkan kelajuan, data, dan pelayan dan kadangkala tidak selamat. Penyedia VPN berikut menawarkan perkhidmatan hebat yang berfungsi dengan baik dengan TV Android.

VPN terbaik untuk semua Android TV: ExpressVPN

ExpressVPN cepat, selamat, mesra pengguna, dan mempunyai dasar log sifar. Perisian ExpressVPN tersedia untuk Windows, Mac, iOS, Android, dan Linux. Mereka mempunyai lebih dari 3000 pelindung di lebih dari 94 negara yang berbeza, yang mungkin akan memberi anda pilihan yang cukup untuk melewati batasan geografi. Yang paling penting, mereka mempunyai aplikasi mudah untuk Android TV, yang menjadikan pemasangan dan penggunaan ExpressVPN menjadi sebiji kek. Tidak pasti sama ada ExpressVPN adalah penyedia terbaik untuk anda? Cubalah perkhidmatan mereka dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

VPN belanjawan terbaik untuk Android TV: Surfshark VPN

Surfshark bukan sahaja VPN yang pantas dan boleh dipercayai, tetapi juga VPN yang sangat berpatutan. Harga langganan termurah mereka hanya di bawah $ 2 sebulan. Dengan harga tersebut, anda mendapat VPN yang menawarkan protokol keselamatan yang hebat, tetapi juga lebih daripada kelajuan yang pantas untuk penstriman, banyak pelayan (lebih dari 1000 di 61 negara yang berbeza) untuk pemblokiran geo dan aplikasi Android yang sangat mesra pengguna.

VPN terbaik untuk pemblokiran geo TV Android: NordVPN

NordVPN benar-benar bersinar ketika datang ke aplikasi VPN yang paling penting untuk pengguna Android TV: mengatasi sekatan geografi. Bagaimanapun, NordVPN bukan hanya VPN yang sangat baik untuk harga yang hebat dengan kelajuan yang baik dan ciri keselamatan yang hebat. Ia juga menawarkan ciri tambahan yang sangat berguna untuk menyekat penyekat (streaming) kandungan, yang tidak ditawarkan oleh ExpressVPN dan Surfshark (belum): alamat IP khusus. Alamat IP khusus adalah alamat IP yang unik yang menjadikannya lebih sukar untuk perkhidmatan streaming seperti Netflix untuk mengesan anda menggunakan VPN. Sebabnya ciri ini berguna ialah perkhidmatan streaming sering menyekat pengguna VPN. Selain itu, NordVPN juga menawarkan pelayan kabur, menjadikannya lebih sukar untuk mengesan pengguna NordVPN.

Dengan kata lain, jika anda mencari VPN hebat dengan harga yang berpatutan, yang bagus untuk menyekat penyekat kandungan geografi, kami mengesyorkan NordVPN dengan sepenuh hati.

VPN vs DNS di TV Android Anda

Sekiranya anda hanya ingin memintas sekatan geografi, SmartDNS juga boleh menjadi pilihan untuk anda. Dengan DNS, anda dapat membuat laman web menganggap anda mengakses internet dari lokasi yang berbeza. Kelemahan untuk DNS adalah bahawa ia tidak menyulitkan sambungan anda seperti VPN atau menyembunyikan alamat IP anda. Selain itu, banyak pilihan SmartDNS juga dibayar, jadi anda juga boleh membayar VPN dan mendapat balasan lebih banyak.

Dengan DNS anda harus berhati-hati untuk rampasan DNS. Penyedia perkhidmatan internet anda akan melewati DNS dan melampirkan IP ke sambungan anda, yang bermaksud anda tidak dapat mengelakkan penyekat geo. Dalam keadaan terburuk, peranti anda boleh dijangkiti perisian hasad. Atas sebab-sebab ini, kami selalu mengesyorkan penggunaan VPN berbanding penggunaan DNS.

Kodi di TV Android Anda dengan VPN

kodi tv vpnKodi adalah perkhidmatan penstriman popular yang sangat sesuai digunakan dalam kombinasi dengan TV Android. Aplikasi ini menggabungkan semua perkhidmatan streaming kegemaran anda di satu tempat dan memudahkan anda beralih antara perkhidmatan yang berbeza. Atas sebab ini adalah aplikasi yang popular untuk dipasang di TV Android. Kami mengesyorkan agar anda selalu menggunakan Kodi dalam kombinasi dengan VPN. Dengan cara ini anda boleh selamat dan tanpa nama. Ini mustahak dengan aplikasi yang membolehkan alat tambah buatan pengguna yang tidak selalu disahkan.

Memasang VPN di TV Android Anda

Terdapat beberapa cara untuk memasang VPN di TV Android anda. Cara termudah adalah dengan aplikasi VPN dari Google Play Store. Sekiranya anda ingin melindungi semua peranti anda sekali gus mungkin lebih mudah untuk memasang VPN anda pada penghala anda.

Pemikiran Akhir

VPN sangat sesuai jika anda ingin memanfaatkan sepenuhnya perkhidmatan penstriman anda di TV Android anda. Anda boleh melewati sekatan geografi sehingga anda dapat menonton rancangan kegemaran anda semasa bercuti atau mendapat akses ke kandungan yang biasanya hanya tersedia di negara tertentu. Oleh kerana anda mempunyai akses mudah ke Gedung Google Play di TV Android, sangat mudah untuk memuat turun aplikasi VPN. VPN akan memberi anda lebih banyak kandungan dan menjadikan anda selamat dan tanpa nama pada masa yang sama. Tidak ada yang dapat melihat apa yang anda tonton di Android TV anda kecuali anda. Kami mengesyorkan ExpressVPN, Surfshark, atau NordVPN dalam kombinasi dengan TV Android, tetapi jika anda mahukan satu lagi penyedia VPN terbaik, anda juga dapat melihat 5 VPN teratas kami sekarang.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me