Penyedia VPN terbaik untuk Mac. VPN Mac 3 Teratas | Gambaran keseluruhan VPN

Dengan VPN yang baik untuk Mac anda, anda dapat memastikan bahawa anda boleh melayari laman web dengan selamat dan tanpa nama. Sebagai tambahan, VPN menolong anda memperoleh lebih banyak kebebasan internet, yang boleh anda gunakan, misalnya, untuk menonton kandungan Netflix di negara lain. Selain itu, anda boleh menggunakan rangkaian Wi-Fi awam tanpa perlu risau penggodam mencuri maklumat peribadi anda. Dalam artikel ini, anda akan mengetahui apakah penyedia VPN terbaik untuk Mac.


VPN untuk Mac: apa yang perlu diperhatikan

Penghala mayaTerdapat banyak penyedia yang boleh dipilih semasa anda mencari VPN untuk Mac anda. Keadaan yang paling penting ialah penyedia menawarkan perisian untuk MacOS, sistem operasi Mac. Nasib baik, hampir semua penyedia VPN premium melakukannya.

Perkara lain yang perlu diperhatikan adalah kelajuan sambungan. Ini sangat menjengkelkan jika internet anda diperlahankan oleh VPN anda. Itulah sebabnya mengapa kami meminta semua penyedia VPN menjalani ujian laju untuk melihat apakah mereka berprestasi dengan baik. Oleh kerana hasilnya boleh sangat berbeza, ada baiknya kita mengingatnya ketika memilih VPN untuk Mac.

Akhirnya, terdapat banyak pilihan peribadi mengenai VPN. Satu orang mungkin sangat penting bahawa penyedia VPN membenarkan muat turun torrent, sementara yang lain ingin dapat menggunakan akaunnya pada 5 peranti pada masa yang sama. Penyedia VPN terbaik memenuhi keperluan semua orang dan menawarkan nilai wang yang besar.

Pembekal VPN Terbaik untuk Mac

Mengingat semua ciri penting, pemilihan penyedia VPN berikut sangat sesuai untuk MacOS. Semua penyedia di bawah ini mempunyai perisian dan aplikasi hebat untuk sistem operasi lain, seperti Android, iOS, dan Windows.

ExpressVPN untuk Mac

Anda tidak boleh membuat senarai penyedia VPN yang baik untuk Mac tanpa menyebut ExpressVPN. Mereka menawarkan sebilangan besar pelayan (3000+) di sebilangan negara yang sama mengagumkan (94). Pelayan ini membolehkan sambungan cepat dan stabil. Anda boleh memuat turun melalui rangkaian P2P dan ExpressVPN bahkan berfungsi dengan Netflix, yang bermaksud, anda boleh, misalnya, menonton banyak pilihan filem dan siri Netflix versi AS.

ExpressVPN mempunyai aplikasi yang sangat baik untuk semua sistem operasi. Aplikasi untuk MacOS sangat mudah dan jelas. Langkah keselamatan mereka mematuhi piawaian antarabangsa tertinggi sehingga anda akan sangat selamat dan tanpa nama. ExpressVPN telah berada dalam 5 teratas kami sejak beberapa tahun kebelakangan ini.

Surfshark untuk Mac

Surfshark bukan hanya penyedia VPN yang sangat berpatutan, tetapi juga menawarkan rangkaian pelayan yang besar, yang terdiri daripada lebih dari 1000 pelayan di 61 negara. Lebih-lebih lagi, Surfshark sangat mengejutkan untuk mendapatkan VPN dalam julat harganya dan bahkan memberikan pesaing yang lebih mahal untuk mendapatkan wang mereka. Juga, Surfshark juga menawarkan aplikasi hebat untuk MacOS, yang sangat mesra pengguna dan berfungsi dengan sangat intuitif.

Sejauh keselamatan dan privasi, Surfhark juga ada yang terbaik. Surfshark mendakwa ia tidak mengumpulkan dan menyimpan log pengguna, yang kami dapati tuntutan yang boleh dipercayai, memandangkan bidang kuasa yang diikat olehnya (Kepulauan Virgin Britain).

Surfshark juga memungkinkan untuk memuat turun torrent, yang mana ia juga menawarkan pelindung P2P khas untuk. Tidak semua penyedia VPN membenarkan muat turun torrent tetapi Surfshark adalah penyedia VPN yang mesra muat turun. Apa yang menarik untuk diketahui ialah Surfshark berfungsi dengan baik dengan Netflix versi AS.

Anda boleh mencuba Surfshark di Mac anda selama 30 hari dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Akses Internet Peribadi untuk Mac

Akses Internet Peribadi juga mempunyai aplikasi yang bagus untuk MacOS. Penyedia ini meletakkan privasi pelanggan mereka di tempat pertama. Mereka menawarkan standard keselamatan yang sangat baik, protokol penyulitan yang selamat dan tidak menyimpan log. PIA juga membenarkan muat turun torrent.

Satu lagi kelebihan besar ialah PIA sangat berpatutan. Oleh kerana Mac cukup mahal, mungkin bagus untuk menjimatkan wang di VPN anda. Anda boleh mendapatkan langganan dengan PIA dengan hanya beberapa dolar sebulan.

Memasang VPN pada Mac

Dengan berlangganan salah satu penyedia yang disebutkan di atas, sangat mudah untuk membuat sambungan VPN di Mac anda. Sebilangan besar penyedia VPN premium menawarkan aplikasi mudah yang menjadikan VPN mereka sangat mesra pengguna. Walau bagaimanapun, anda mungkin mahu membuat sambungan VPN anda sendiri. Gunakan langkah-langkah berikut untuk menyiapkan VPN untuk Mac anda:

  • Di menu Apple, pergi ke “Pilihan sistem”.
  • Pilih “Rangkaian”.
  • Klik pada tanda tambah di sudut kiri bawah.
  • Pilih “VPN” di bawah Antara Muka.
  • Pilih protokol yang anda sukai. OpenVPN adalah pilihan paling selamat dan umumnya terbaik.
  • Isi maklumat log masuk anda. Anda boleh mendapatkan maklumat ini dari laman web penyedia VPN anda.

Kami mengesyorkan menggunakan wizard pemasangan mudah dan aplikasi yang ditawarkan oleh kebanyakan penyedia VPN, hanya kerana lebih mudah. Lebih-lebih lagi, jika anda membuat sambungan VPN secara manual dan anda ingin menukar tetapan, anda harus kembali ke pilihan sistem anda, sementara aplikasi VPN dapat mengubah semuanya untuk anda secara automatik.

Pemikiran Akhir

ExpressVPN, Surfshark, dan Akses Internet Peribadi adalah semua pilihan yang baik jika anda ingin menggunakan VPN untuk Mac anda. Untuk beberapa dolar setiap bulan, anda boleh menjadi lebih dilindungi dan tanpa nama dalam talian. Gunakan aplikasi mudah mereka untuk membuat sambungan yang selamat melalui salah satu pelayan VPN mereka. Sekiranya anda mahu, anda juga boleh mengatur sendiri sambungan VPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me