Memilih VPN Terbaik Untuk Peranti Android Anda, 3 teratas

Sekiranya anda memiliki telefon pintar atau tablet Android, anda mungkin ingin mempertimbangkan untuk menggunakan VPN. VPN membolehkan anda mengamankan sambungan anda dengan lebih baik di rangkaian Wi-Fi awam dan bahkan mengalirkan Netflix Amerika dari mana sahaja anda berada di dunia. Apa pun alasannya, terdapat banyak VPN untuk Android. Ini menyukarkan membuat pilihan yang tepat untuk VPN yang paling sesuai dengan keperluan anda. Beberapa VPN Android lambat, yang lain cepat tetapi tidak selamat, dan ada yang sebenarnya bukan VPN sama sekali, tetapi proksi. Dalam artikel ini kami akan membantu anda memilih VPN Android terbaik untuk keadaan anda.


Apa yang perlu dicari semasa memilih VPN Android terbaik?

Sekiranya anda mahukan penyedia VPN yang sangat baik untuk Android, pastikan anda memilih VPN yang cepat dan selamat dengan lokasi pelayan yang betul. Bergantung pada yang penting bagi anda, beberapa VPN mungkin lebih sesuai daripada yang lain. Adakah anda banyak menstrim? Kemudian dapatkan VPN pantas. Adakah anda mahu data anda tetap selamat? Kemudian pilih VPN yang selamat. Adakah anda mahu menyahsekat laman web tertentu dari negara lain? Kemudian periksa sama ada VPN yang ingin anda pilih mempunyai pelayan di negara tersebut. Selain itu, tentu saja berguna jika VPN memiliki aplikasi Android.

Semasa memilih VPN, berguna untuk mengetahui beberapa aspek penting dari VPN. Dalam menentukan 3 VPN Android terbaik kami, kami melihat aspek berikut:

 • Keselamatan dan privasi: kami terutamanya melihat polisi pembalakan dan protokol penyulitan VPN. Atas sebab privasi adalah penting bahawa penyedia VPN tidak menyimpan log apa pun, jika tidak, data anda masih akan disimpan oleh syarikat VPN, sesuatu yang anda pasti tidak mahukan ketika menggunakan VPN. Protokol penyulitan VPN sering menentukan betapa sukarnya memecahkan fail yang dienkripsi. Sebilangan besar VPN menggunakan OpenVPN, tetapi ada beberapa yang tidak. Kami mengesyorkan agar anda memilih penyedia VPN yang menggunakan OpenVPN.
 • Kelajuan: kelajuan boleh menjadi sangat penting untuk VPN, terutamanya semasa streaming, memuat turun, dan penggunaan sehari-hari. VPN sedikit sebanyak dapat mengurangkan kelajuan anda, tetapi dengan beberapa VPN anda tidak akan menyedarinya, sementara dengan yang lain anda pasti akan melakukannya. Kami hanya mengesyorkan VPN yang mempengaruhi kelajuan anda sesedikit mungkin.
 • Kemudahan penggunaan: beberapa VPN memerlukan pengetahuan teknikal, yang lain tidak. Dalam memilih penyedia VPN Android terbaik, kami telah fokus pada VPN yang sesuai untuk semua orang. Dengan kata lain, semua VPN di 3 teratas kami dapat digunakan dengan mudah oleh golongan muda dan tua.
 • Pelayan: jika anda menggunakan VPN untuk membuka blokir laman web, sebilangan besar pelayan sangat berguna. Sebagai contoh, jika anda mempunyai VPN yang hanya mempunyai pelayan di Perancis, anda tidak akan dapat menggunakannya untuk membebaskan Netflix Amerika. Sebagai tambahan, VPN akan mempengaruhi kecepatan anda lebih sedikit jika pelayan VPN yang anda gunakan dekat dengan anda.
 • Ciri-ciri tambahan: VPN kadang-kadang menawarkan pilihan tambahan untuk memudahkan pengguna melayari dengan selamat atau melakukan streaming dengan lebih pantas. Kadang-kadang dalam bentuk suis kill, kadang-kadang dalam bentuk IP khusus. Walaupun ini biasanya merupakan faktor yang kurang penting, ada baiknya anda memperhatikan ini jika anda mempunyai keperluan VPN khas.
 • Harga: sebagai tambahan kepada kualiti sebenar perkhidmatan VPN, ada baiknya untuk melihat apakah langganan VPN sesuai dengan anggaran anda. Kemungkinannya anda mahukan VPN yang bagus, tetapi tidak mahu membayar terlalu banyak untuknya. Itulah sebabnya kami memasukkan harga sebagai aspek dalam 3 teratas kami.

VPN terbaik untuk Android: 3 teratas kami

Berdasarkan kriteria yang disebutkan di atas, kami telah memilih tiga penyedia VPN berikut yang kami yakini sebagai VPN terbaik untuk Android pada masa ini:

1. Surfshark

Surfshark adalah salah satu VPN terbaik dan harga yang berpatutan. Pada hampir semua aspek, VPN ini mendapat markah yang sangat baik. Pelayannya cepat, anda mempunyai banyak pilihan lokasi pelayan di sebilangan besar negara, VPN mudah digunakan dan di atasnya VPN ini sangat murah untuk kualiti yang disediakan. Semua ini bermaksud bahawa anda dapat melakukan streaming pada peranti Android anda dengan harga yang sangat rendah tanpa sebarang masalah. Ini berguna jika anda menonton banyak filem atau siri di telefon atau tablet Android anda.

2. ExpressVPN

ExpressVPN adalah VPN yang hebat untuk Android. VPN sangat pantas, mempunyai banyak pelayan dan sangat mudah dipasang dan disediakan pada peranti Android. Aplikasi ini secara automatik melihat bahasa yang ditetapkan oleh peranti anda dan menyesuaikannya dengan sewajarnya. Selain kelajuan tinggi, ExpressVPN juga mempunyai enkripsi yang sangat baik. Anda tidak boleh salah dengan ExpressVPN. Berbanding dengan Surfshark kita akan mengatakan bahawa ExpressVPN sedikit lebih baik dari segi kualiti, tetapi juga jauh lebih mahal. Itulah sebabnya, sejauh yang kami fikirkan, ia mendapat tempat kedua dalam senarai ini.

3. Akses Internet Peribadi – PIA

Akses Internet Peribadi (PIA) adalah alternatif VPN yang sangat baik untuk pengguna yang mencari VPN yang sangat selamat dan berorientasikan privasi. PIA sangat menumpukan pada keselamatan dalam talian dan masih mengekalkan kelajuan yang sangat baik. PIA sedikit lebih perlahan daripada ExpressVPN dan sedikit lebih mahal daripada Surfshark, tetapi masih VPN ini adalah pilihan yang bagus untuk Android. Kami sangat menyukai keselamatan dan penyulitan penyedia ini.

VPN percuma berbanding berbayar untuk Android

Selain perkhidmatan VPN berbayar, Anda juga memiliki pilihan untuk menggunakan VPN gratis. Walaupun terdapat sebilangan perkhidmatan VPN percuma yang baik, kebanyakannya tidak sesuai untuk penggunaan jangka panjang. Banyak perkhidmatan VPN percuma mempunyai batasan kelajuan, jumlah data yang dapat Anda gunakan per bulan atau lokasi pelayan. Selalunya had data tidak akan membenarkan anda menonton keseluruhan filem. VPN percuma tanpa had data atau dengan had yang sangat tinggi selalunya lambat atau tidak selamat. Itulah sebabnya kami biasanya mengesyorkan menggunakan VPN berbayar.

Aplikasi VPN Android percuma yang bukan VPN sebenar

Sekiranya kita membincangkan aplikasi VPN percuma untuk Android, ada baiknya kita menyebut proksi secara ringkas. Ini adalah aplikasi yang sering percuma dan diiklankan sebagai VPN. Namun, biasanya ini adalah proksi: perkhidmatan yang mengubah alamat IP anda tetapi tidak menyulitkan data anda. Contohnya ialah Hola. Perkhidmatan ini mengiklankan dirinya sebagai VPN, tetapi hanya mengubah alamat IP anda ke alamat pengguna Hola yang lain. Sekiranya anda menggunakan Hola, sambungan anda juga akan digunakan oleh pengguna Hola yang lain. Perkara ini sangat tidak selamat kerana orang lain dapat menggunakan sambungan anda dan siapa tahu mereka menggunakannya.

Mengapa VPN untuk Android?

Setiap orang mempunyai alasan yang berbeza untuk menggunakan VPN. Sebab yang paling biasa adalah seperti berikut:

Sebab
Penjelasan
KeselamatanKerana trafik internet anda dienkripsi dengan VPN, yang lain tidak hanya dapat mengakses data anda. Sebagai contoh, penggodam, kerajaan dan penyedia internet tidak dapat melihat apa yang anda lakukan dalam talian. Ini sangat penting untuk peranti Android kerana anda sering menyambung ke rangkaian Wi-Fi awam dengan telefon pintar atau tablet anda.
PrivasiTerima kasih kepada VPN, alamat IP anda tersembunyi dan anda mendapat alamat IP yang berbeza dari salah satu pelayan VPN. Akibatnya, tindakan dalam talian anda tidak dapat ditelusuri kembali ke peranti anda atau kepada anda sebagai orang. Ini sering digunakan bersama dengan memuat turun torrents untuk mengelakkan denda. Privasi dan perundangan juga menjadi alasan mengapa wartawan, yang tinggal di negara-negara dengan banyak penapisan, menggunakan VPN untuk menyatakan pendapat mereka menggunakan forum tanpa nama..
Tidak menyekatBeberapa laman web dan perkhidmatan menyekat kandungannya berdasarkan lokasi anda. Sebagai contoh, Netflix mempunyai tawaran filem dan siri yang lebih besar di Amerika berbanding di kebanyakan negara lain. Dengan bantuan VPN, anda boleh memintas sekatan geografi seperti ini untuk tetap menonton filem dan siri dari negara lain. Ini juga merupakan sebab mengapa VPN sering digunakan di China, di mana laman web seperti YouTube dan Facebook disekat.

Cara memasang VPN di Android

Terdapat beberapa cara untuk memasang VPN pada peranti Android. Yang paling mudah adalah melalui aplikasi dari Play Store:

 1. Langgan penyedia VPN;
 2. Muat turun aplikasi VPN dari Play Store;
 3. Buka Aplikasi;
 4. Laraskan tetapan jika perlu;
 5. Hidupkan VPN (Peranti Android anda mungkin akan meminta anda mengubah konfigurasi sambungan VPN di bawah ‘networking’, izinkan ini).

Ringkasnya: VPN terbaik untuk Android, 3 teratas kami

Berdasarkan kriteria yang kami sebutkan sebelumnya, kami akan mengesyorkan VPN berikut untuk Android:

 1. Surfshark
 2. ExpressVPN
 3. PIA

Semua penyedia ini mempunyai perisian Android yang sangat baik dan baik dari segi harga, kelajuan dan keselamatan. Surfshark adalah VPN premium yang paling berpatutan, ExpressVPN mungkin sedikit lebih baik tetapi juga jauh lebih mahal, dan PIA mengambil langkah tambahan dalam hal keselamatan. Sekiranya tidak ada penyedia yang menarik perhatian anda, anda selalu dapat melihat gambaran keseluruhan kami mengenai semua VPN yang disemak:

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me