Ketahui cara menggunakan VPN dengan Fire TV Stick anda di sini!

Amazon Fire TV Stick menggabungkan semua perkhidmatan streaming kegemaran anda di satu tempat. Dengan tongkat anda boleh menjadikan TV biasa anda menjadi TV Pintar. Untuk meningkatkan kemudahan ini, anda boleh menggunakan Fire TV Stick dengan VPN. VPN memastikan anda dapat melakukan streaming tanpa nama dan selamat dan membolehkan anda menonton kandungan yang disekat secara geo.


Mengapa Menggunakan VPN dengan Amazon Fire TV Stick Anda

Perkhidmatan seperti Amazon Fire TV Stick sangat sesuai untuk mengumpulkan semua perkhidmatan penstriman anda di TV anda. Namun, anda harus ingat bahawa ini menggunakan internet sama seperti peranti anda yang lain. Dengan internet, kita mesti sentiasa mempertimbangkan privasi dan kerahsiaan kita. Dengan VPN, anda dapat menjamin aktiviti dalam talian anda dan memperoleh kebebasan dan tanpa nama.

Memintas Sekatan Geografi

Mungkin ciri VPN yang paling penting bagi peminat filem dan muzik adalah keupayaan untuk memintas bahan yang disekat geo. Perkhidmatan penstriman seperti Netflix, HBO, dan Hulu telah meletakkan sekatan geografi pada beberapa bahan. Mereka harus melakukan ini kerana kontrak yang mereka ada dengan pengedar di negara yang berbeza. Oleh itu, anda mungkin tidak dapat menonton filem tertentu di negara anda, sementara jika anda pergi ke AS anda akan dapat menontonnya. Dengan VPN anda boleh menukar lokasi maya anda dan berpura-pura mengakses internet dari negara lain. Atas sebab ini orang suka menggunakan VPN untuk mendapatkan akses ke bahan yang disekat geo ini.

Tanpa Nama dan Keselamatan

Ciri terpenting dari VPN adalah perlindungan yang ditawarkan. Perisian VPN menyulitkan semua lalu lintas dalam talian anda dan memastikan bahawa tidak ada yang dapat mengakses data peribadi anda. Lebih-lebih lagi, alamat IP anda yang merupakan cap jari aktiviti dalam talian anda disembunyikan. Apabila anda menggunakan VPN, anda akan mengambil alamat IP pelayan VPN yang anda sambungkan. Tidak ada yang akan melihat alamat IP sebenar anda. Oleh itu, tiada siapa yang dapat menghubungkan aktiviti dalam talian anda ke sambungan internet, lokasi, dan akhirnya orang anda. Anda boleh menjadi tanpa nama. Ketahui semua yang anda ingin ketahui dalam artikel kami yang luas mengenai penggunaan VPN.

Apa yang Perlu Diperhatikan dalam Penyedia VPN Untuk Amazon Fire TV Stick

Setiap penyedia VPN menawarkan pakej ciri yang sedikit berbeza. Sebilangan penyedia memberi tumpuan kepada pengguna internet umum dan yang lain lebih tertumpu pada pemain susah payah. Untuk mengetahui penyedia VPN apa yang sesuai dengan penggunaan Amazon Fire TV Stick terdapat beberapa perkara yang perlu diingat.

Pertama sekali kelajuan dan kestabilan sambungan adalah penting. Semasa anda mengalirkan media, anda tidak mahu menunggu satu jam untuk filem dimuat. Kelajuan adalah sesuatu yang perlu diperhatikan kerana sebilangan penyedia melambatkan sambungan anda kerana langkah keselamatan tinggi yang mengubah jalan internet anda. Nasib baik, ada banyak penyedia yang hampir tidak melambatkan sambungan anda. Sekiranya anda ingin menggunakan VPN untuk banyak penstriman, inilah penyedia perkhidmatan yang perlu diperhatikan.

Kedua, jika anda menggunakan VPN untuk memotong sekatan geografi, anda memerlukan pelayan yang mencukupi di pelbagai negara, jadi anda boleh beralih antara lokasi. Oleh itu, jumlah pelacur dan lokasinya adalah sesuatu yang harus diperhatikan semasa anda mencari VPN. Selalunya, beberapa negara yang berbeza untuk dihubungkan cukup untuk menonton semua yang anda suka. Namun, mungkin anda ingin menonton televisyen dari negara tertentu. Sekiranya ini berlaku, adalah lebih baik untuk memeriksa terlebih dahulu jika penyedia mempunyai pelayan di negara itu.

Akhirnya, kualiti penyedia sangat penting bagi pengalaman penstriman anda. Kualiti perlindungan, perkhidmatan pelanggan, dan aplikasi mereka semua penting untuk keramahan pengguna yang ditawarkan oleh penyedia. Kami menguji semua ciri ini secara menyeluruh sehingga anda tidak perlu melakukan ini sendiri.

Penting: Walaupun VPN dapat memberi anda akses ke bahan yang disekat geo pada beberapa perkhidmatan penstriman, anda harus mempunyai langganan untuk perkhidmatan ini untuk memulai.

Penyedia VPN Terbaik untuk Amazon Fire TV Stick

Mengingat kelajuan, pelayan, dan kualiti penyedia yang lebih baik, kami boleh mengesyorkan dua perkhidmatan berikut untuk digunakan bersama dengan Amazon Fire TV Stick.

1. ExpressVPN

ExpressVPN adalah salah satu penyedia kegemaran kami untuk digunakan bersama dengan Amazon Fire TV Stick. Ia mempunyai enkripsi 256-bit yang kuat dan sokongan pelanggan yang hebat. Aplikasi mereka sangat mesra pengguna dan tersedia untuk Amazon Fire TV Stick, yang sangat sesuai untuk tujuan pemasangan dan konfigurasi.

Kelajuan sambungan mereka sangat tinggi sehingga anda hampir tidak akan melihat perbezaan dengan kelajuan biasa anda. Ini memudahkan streaming dan menonton filem, siri, dan muzik tanpa ketinggalan.

Dengan lebih daripada 1700 pelayan di lebih dari 90 negara yang berbeza, anda akan selalu dapat mencari pelayan yang dapat membuka blokir video kegemaran anda.

Oleh kerana ExpressVPN yang berkualiti tinggi, semuanya lebih mahal daripada perkhidmatan VPN biasa anda.

2. Akses Internet Peribadi

Akses Internet Peribadi (PIA) adalah alternatif yang tepat jika anda mencari perkhidmatan yang lebih berpatutan. PIA terkenal dengan perlindungan privasi anda yang hebat dan tidak menyimpan sebarang catatan.

Mereka mempunyai lebih daripada 3000 pelayan di 25 negara yang berbeza, yang cukup untuk memenuhi semua keperluan penstriman anda. Kelajuan dan kestabilan sambungan mereka cukup baik untuk disiarkan tanpa berlengah lagi.

Memasang VPN untuk Fire TV Stick anda

Terdapat beberapa cara untuk memasang VPN di Amazon Fire TV Stick anda. Lihat panduan terperinci kami yang menerangkan bagaimana anda boleh melakukannya. Anda akan melihat bahawa terdapat beberapa aplikasi yang boleh anda pasangkan terus ke Fire TV Stick anda. Namun, dalam kebanyakan keadaan, ini tidak mungkin dilakukan. Anda harus memasang VPN pada penghala atau penghala maya di PC atau Mac anda. Manfaat kaedah terakhir ini ialah semua peranti rumah anda akan dilindungi. Setelah memasang VPN, anda akan dapat melakukan streaming secara bebas, tanpa nama, dan selamat dengan Fire TV Stick anda.

Ilustrasi Penyediaan Tongkat Api Amazon

Pemikiran Akhir

Menggabungkan fungsi Amazon Fire TV Stick anda dengan ciri-ciri perkhidmatan VPN adalah kaedah terbaik untuk menstrim filem dan muzik tanpa nama. VPN akan membolehkan anda memintas sekatan geografi dan melakukannya melalui sambungan yang disulitkan. Melihat jumlah pelayan dan kelajuan dan kestabilan sambungan akan membantu anda mencari penyedia yang tepat untuk tujuan penstriman. ExpressVPN dan PIA kedua-duanya merupakan pilihan yang baik untuk streaming di Fire TV Stick anda secara riang.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me