Cara Menggunakan VPN dengan Chromecast Anda pada 2019 | Tinjauan VPNO

Google Chromecast adalah pemain media berguna yang membolehkan anda menstrim filem, siri, sukan dan muzik dari peranti anda ke TV anda. Anda boleh menggunakan sebaik mungkin dari dongle Chromecast anda dengan VPN. Dalam artikel ini, kami akan memberitahu anda tentang berbagai kelebihan menggunakan Chromecast anda dalam kombinasi dengan VPN dan cara menggunakannya.


Dengan Chromecast, anda boleh mengalirkan media ke televisyen anda dengan mudah. Walau bagaimanapun, beberapa perkhidmatan penstriman dapat mengenakan sekatan geografi pada kandungan tertentu. Untuk mendapatkan akses ke semua bahan terlarang ini, anda dapat menggunakan VPN. Lebih-lebih lagi, VPN memastikan bahawa semua yang anda lakukan dalam talian, termasuk penstriman, adalah tanpa nama dan selamat. Tidak ada penggodam atau pemerintah yang dapat melihat apa yang anda streaming, betul?

Penyedia VPN Terbaik untuk Google Chromecast

Apa yang harus anda cari dalam VPN untuk Google Chromecast? Mungkin ciri yang paling penting ialah kelajuan. Menstrim filem atau muzik memerlukan sambungan cepat dan stabil ke internet. Beberapa penyedia VPN melambatkan sambungan anda sedikit kerana berlainan tahap keselamatan. Sekiranya anda mencari VPN yang bagus untuk disalurkan, kelajuan penting untuk dicari.

Sebilangan besar penyedia VPN mempunyai pelayan di banyak negara. Lokasi pelayan mereka sangat penting jika anda merancang untuk menukar lokasi maya anda dengan VPN. Sangat praktikal untuk memilih banyak negara kerana ini meningkatkan peluang anda mencari negara di mana aliran anda tersedia.

Akhirnya, kualiti keseluruhan VPN akan mempengaruhi pengalaman anda dalam kombinasi dengan Chromecast anda. Penyedia VPN terbaik mempunyai aplikasi yang mesra pengguna dan perkhidmatan pelanggan yang hebat. Baca juga artikel kami dengan ulasan penyedia VPN terbaik secara keseluruhan.

Dengan mempertimbangkan ciri-ciri ini, kami membuat tiga penyedia VPN terbaik untuk digunakan bersama dengan Chromecast anda.

1. ExpressVPN untuk Chromecast

ExpressVPN telah menjadi salah satu penyedia VPN teratas selama bertahun-tahun sekarang. Mereka mempunyai lebih daripada 2000 pelayan di lebih dari 90 negara yang berbeza. Ini lebih daripada cukup untuk sentiasa mencari negara yang anda perlukan untuk aliran tertentu anda.

ExpressVPN sangat pantas, jadi streaming filem, siri, dan muzik seharusnya tidak menjadi masalah.

Aplikasi mereka mesra pengguna dan jelas. Lebih-lebih lagi, jika anda tidak dapat mengetahui cara mendapatkan sesuatu untuk berfungsi, perkhidmatan pelanggan mereka akan dengan senang hati membantu anda pada bila-bila masa. Baca semua mengenai penyedia ini dalam penilaian ExpressVPN lengkap kami.

2. Surfshark untuk Chromecast

Surfshark dalam masa yang singkat terbukti menjadi perkhidmatan yang sangat dipercayai dan berpatutan. Mereka mempunyai salah satu tawaran terbaik di luar sana dengan $ 1,80 sebulan dan rangkaian pelayan yang sangat dipercayai dari lebih dari 1000 pelayan yang berbeza di 61 negara. Surfshark juga mempunyai perkhidmatan pelanggan yang cukup baik yang akan menjawab semua soalan anda melalui e-mel, walaupun mungkin memerlukan waktu sehari. Penyulitan dan kemudahan penggunaan mereka juga hebat. Secara keseluruhan, surfshark adalah pilihan terbaik untuk streaming Chromecast.

3. CyberGhost untuk Chromecast

CyberGhost mempunyai lebih daripada 2700 pelayan di seluruh dunia. Tawaran ini memberi anda pilihan yang cukup untuk selalu mengakses bahan yang disekat geo.

Penyedia ini mempunyai kelajuan yang cukup tinggi untuk semua sesi penstriman anda. Lebih-lebih lagi, CyberGhost lebih senang jika anda ingin mengakses perkhidmatan streaming seperti Netflix.

CyberGhost membolehkan 7 peranti menyambung ke internet secara serentak dengan hanya satu langganan. Juga, mereka sangat berpatutan. Lihat laporan ujian CyberGhost kami untuk mengetahui lebih lanjut.

Mengapa Menggunakan VPN dengan Google Chromecast Anda?

Terdapat beberapa sebab mengapa menggunakan VPN dengan Google Chromecast anda boleh mempunyai kelebihan. Yang paling penting, ia membolehkan anda memintas sekatan geografi. Ini juga menjamin sambungan internet anda dan menganonimkan aktiviti dalam talian anda.

Abaikan Sekatan Geografi dengan VPN

Sebab yang paling penting bagi orang untuk menggunakan VPN dalam kombinasi dengan Chromecast mereka adalah mendapatkan akses ke lebih banyak kandungan. Beberapa kandungan pada perkhidmatan streaming seperti Netflix tersembunyi di sebalik sekatan geografi. Ini bermaksud bahawa ada negara di mana kandungan tertentu tersedia dan yang lain tidak ada. Sebagai contoh, Netflix US mempunyai lebih daripada tiga kali jumlah kandungan yang dimiliki oleh perkhidmatan streaming di kebanyakan negara lain. Penyebaran hak dan masalah hak cipta menghalang perkhidmatan streaming daripada menawarkan kandungan yang sama di seluruh dunia.

Dengan VPN, anda dapat mengakses perkhidmatan streaming anda seolah-olah anda berada di negara lain. Penyedia VPN mempunyai pelayan di banyak negara yang berbeza. Apabila anda memasang perisian VPN, anda hanya menyambung ke pelayan di negara pilihan anda. Sekiranya anda berada di Perancis tetapi anda menyambung ke pelayan AS, sepertinya anda mengakses internet dari AS. Anda kini mempunyai akses ke semua kandungan AS pada perkhidmatan streaming anda yang berbeza. Terdapat banyak lagi yang boleh dihantar ke Chromecast anda dengan VPN!

Chromecast sangat kecil, senang dibawa ke mana sahaja anda pergi. Sekiranya anda bercuti dan ingin menggunakan perkhidmatan streaming yang hanya tersedia di negara asal anda, anda juga boleh menggunakan VPN anda untuk menyambung ke pelayan di negara asal anda.

Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai menonton kandungan Netflix AS, baca artikel kami mengenai menonton Netflix dengan VPN.

Keselamatan Dalam Talian dengan VPN

VPN menyulitkan semua lalu lintas data anda dan menjamin sambungan anda ke internet. Dengan cara ini, tidak ada pemerintah, penggodam, pengiklan, penyedia perkhidmatan internet, atau syarikat yang dapat melihat apa yang anda lakukan dalam talian. Anda akan mempunyai nama tanpa nama dan maklumat peribadi anda, seperti data log masuk dan kata laluan, adalah selamat. Anda mungkin berfikir bahawa anda tidak mempunyai apa-apa yang perlu disembunyikan. Namun, syarikat boleh menggunakan maklumat yang mereka peroleh dari tingkah laku streaming anda untuk menargetkan anda untuk iklan atau kandungan tertentu. Dengan cara ini, mereka memutuskan apa yang anda dapat lihat dalam talian dan anda akan kehilangan sebahagian daripada kebebasan dalam talian anda. Baca lebih lanjut mengenai penggunaan VPN ini dalam artikel kami mengenai penyemakan imbas tanpa nama.

VPN dalam Gabungan dengan Kodi

Kodi adalah pemain multimedia sumber terbuka yang popular. Ini menggabungkan semua perkhidmatan streaming kegemaran anda dalam satu perkhidmatan sehingga anda tidak perlu beralih di antara mereka. Seperti yang anda dapat gambar perkhidmatan Google Chromecast, Kodi, dan VPN sangat sesuai untuk digabungkan. Anda akan mempunyai segalanya di satu tempat, anda akan dapat menghantarnya ke set televisyen anda, dan VPN akan memberi anda lebih banyak kandungan dan sambungan yang selamat.

VPN percuma

Anda mungkin tidak mahu mengeluarkan wang untuk kelebihan yang ditawarkan oleh VPN. Sekiranya ini berlaku, anda boleh melihat artikel kami mengenai perkhidmatan VPN percuma terbaik. Namun, jika anda mempertimbangkan untuk menggunakan VPN untuk streaming, VPN percuma tidak akan ada gunanya. Sebilangan besar penyedia VPN percuma mengehadkan jumlah data yang dapat anda gunakan setiap bulan. Selalunya jumlah data ini tidak mencukupi untuk menayangkan satu filem.

Lebih-lebih lagi, mereka mengehadkan kelajuan pengguna yang tidak berbayar. Ini bermaksud memerlukan masa yang lama untuk memuatkan video atau lagu. Tambahkan ke fakta bahawa kemungkinan besar anda tidak akan dapat mengakses perkhidmatan penstriman seperti Netflix, anda mungkin ingin memikirkan semula tentang menggunakan VPN percuma. Sekiranya anda hanya ingin melayari internet tanpa nama, VPN percuma boleh menjadi apa yang anda perlukan.

Pasang VPN Anda di Chromecast Anda

Terdapat pelbagai cara untuk memasang VPN sehingga berfungsi dengan Chromecast anda. Anda tidak dapat memasang VPN secara langsung pada Chromecast tetapi anda dapat memasangnya pada perangkat yang anda gunakan untuk menghantar ke Chromecast. Sebilangan besar penyedia membuat proses ini sangat mudah dengan penyihir pemasangan yang bagus.

Pilihan paling selamat adalah memasang VPN anda pada penghala anda sehingga semua perangkat yang disambungkan melalui penghala tersebut akan dilindungi. Pilihan kedua adalah membuat hotspot pada PC atau Mac anda tetapi ini mungkin memperlahankan sambungan.

Ilustrasi Penyediaan Chromecast Google

Memasang dan menggunakan Chromecast untuk Linux

Sebilangan pengguna Linux mungkin ingin mengalirkan aliran mereka di layar yang lebih besar juga. Anda boleh membaca di sini untuk mencari VPN yang tepat untuk Linux. Ia berbeza mengikut pengedaran, tetapi jika anda menjalankan Linux Mint, Ubuntu, atau distro berasaskan debian lain, anda boleh menggunakan MkChromecast atau versi terbaru pemutar media VLC (Ia mesti sekurang-kurangnya versi 3.0).

Anda boleh memuat turun kedua-duanya dengan mengikuti arahan ini

  • sudo apt-get install mkchromecast
  • sudo apt-get install vlc

Sebaik sahaja anda membuka fail dengan VLC, anda boleh mengklik di menu atas di Main semula > Penyampai > dan kemudian pilih Chromecast.

Dengan MKChromecast, anda mesti membiarkan terminal terbuka dan menggunakan arahan ini.

  • mkchromecast –video -i “/path/to/file.mp4”

Sekiranya anda mahu menambahkan sari kata:

  • mkchromecast –video -i “~ / Video / Contoh.mp4” –subtitle ~ / Video / Contoh.srt

Sekiranya anda ingin menghantar video dari laman web:

  • mkchromecast -y https://www.youtube.com/watch?v=NxD_kWK8A5M –video

Pemikiran Akhir

Menggunakan VPN dalam kombinasi dengan Chromecast anda mempunyai banyak kelebihan. Ia membolehkan anda memintas sekatan geografi dan mengakses kandungan dari seluruh dunia. Selain itu, ia memastikan hubungan anda dilindungi daripada penglibatan pihak ketiga dan anda tetap tidak dikenali semasa streaming.

ExpressVPN, Surfshark, dan CyberGhost adalah penyedia kukuh yang dapat membantu anda mencapai yang terbaik dengan Chromecast anda. Mereka semua mendapat skor yang baik pada kelajuan dan lokasi pelayan.

Anda mungkin mengira anda mahukan VPN percuma tetapi akan mengetahui bahawa itu bukan pilihan jika anda ingin menstrim filem atau muzik.

Memasang VPN untuk Chromecast anda boleh mencabar tetapi ada panduan yang akan membawa anda melalui proses langkah demi langkah.

Nikmati streaming secara bebas dan tanpa nama!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me