Bermain dengan VPN: Pilihan VPN Terbaik | Gambaran keseluruhan VPN

Menggunakan VPN semasa permainan mungkin tidak kelihatan seperti kombinasi yang paling jelas. Sebilangan besar pemain takut ketinggalan tidak dapat dielakkan dengan sambungan VPN. Walaupun benar bahawa perkhidmatan VPN dapat memperlambat sambungan anda kerana semua langkah keselamatan, ada penyedia VPN yang mencegah hal ini terjadi. Di bawah ini anda dapat mengetahui ciri VPN yang penting jika anda ingin menggunakannya semasa bermain. Selain itu, kami akan menyenaraikan penyedia VPN terbaik untuk permainan.


Apa yang perlu dicari dalam VPN untuk Permainan

Sekiranya anda ingin menggunakan VPN untuk permainan, ada beberapa faktor yang mungkin ingin anda pertimbangkan. Inilah yang paling penting.

Kepantasan

Perkara yang paling dihargai oleh kebanyakan pemain dalam VPN adalah kelajuan dan kestabilan sambungan. Untuk permainan berbilang pemain dalam talian, sambungan yang baik adalah mustahak. Anda akan mendengar pemain mengeluh atau membual tentang ping mereka. Ping merujuk kepada kependaman antara klien pemain dan pelayan permainan. Angka tersebut merujuk pada masa dalam milisaat (ms) yang diperlukan untuk maklumat bergerak di antara pelayan. Semakin rendah ping, permainan anda akan berjalan dengan lebih baik. Ping yang lebih tinggi boleh menyebabkan ketinggalan yang sangat menjengkelkan semasa anda sedang bermain permainan kompetitif dalam talian.

Beberapa permainan bahkan akan memutuskan pemain jika ping mereka terlalu tinggi untuk berfungsi dengan baik dalam permainan. Atas sebab ini, penyedia VPN di bawah dipilih terutamanya pada kelajuan tinggi dan ping stabil.

Keselamatan

Setiap kali anda mengakses internet, anda menghadapi risiko diserang, sama ada anda hanya melayari internet atau bermain penembak berbilang pemain. VPN menawarkan perlindungan terhadap bahaya ini dengan menyulitkan semua data anda dan menganonimkan aktiviti dalam talian anda.

Dalam permainan dalam talian yang sangat sengit dan berdaya saing, kadang-kadang pasukan lawan akan membuat pemain DDoS dari pasukan lain. Ini bermaksud mereka akan menghantar banyak trafik ke alamat IP lawan mereka. Anda boleh melindungi diri anda daripada taktik jahat ini dengan VPN.

Kebebasan

Sebilangan pembangun permainan hanya melancarkan permainan baru di satu bahagian dunia, selalunya untuk menguji tindak balas dan mencari pepijat. Sekiranya anda ingin menjadi yang pertama bermain permainan baru tetapi anda tinggal di bahagian dunia yang tidak memberi anda akses awal, VPN mungkin adalah penyelesaiannya.

Lebih-lebih lagi, beberapa negara melarang permainan tertentu kerana sifatnya yang ganas atau seksual. Nasib baik, ada jalan penyelesaian penapisan ini. Sekiranya anda berada di salah satu negara ini tetapi ingin dapat memainkan permainan tersebut, anda boleh melewati sekatan ini dengan VPN.

Penyedia VPN sering mempunyai pelayan di sebilangan besar negara. Dengan menyambung ke pelayan di luar negara anda, anda boleh memotong sekatan yang dikenakan oleh lokasi geografi anda. Anda akan mengakses internet seolah-olah anda berada di negara itu. Ini bermaksud sekatan geografi negara anda tidak lagi berlaku untuk anda.

Untuk memastikan bahawa kelajuan sambungan anda tidak terlalu banyak, anda boleh menyambung ke pelayan di negara yang berdekatan dengan negara anda. Semakin jauh pelayan, semakin perlahan sambungan anda.

Sebilangan besar penyedia VPN menyokong protokol yang berbeza untuk keselamatan dalam talian anda. Beberapa protokol lebih pantas daripada yang lain. Walau bagaimanapun, seringkali protokol terpantas paling kurang selamat. Di kebanyakan antara muka aplikasi VPN, mudah beralih antara protokol. Apa yang dapat anda lakukan ialah menghidupkan protokol terpantas setiap kali anda memulakan permainan.

Tempoh ujian

Sebilangan besar penyedia VPN mempunyai tempoh ujian atau jaminan pengembalian wang yang membolehkan anda menguji perkhidmatan mereka sebelum melakukan langganan. Kami menasihati anda untuk memanfaatkan tempoh ujian ini dengan baik. Terutama ketika anda merancang untuk menggunakan VPN anda semasa bermain. Kami menguji penyedia VPN dari Belanda tetapi jika anda berada di tempat lain di dunia, penyedia mungkin berprestasi sangat berbeza. Gunakan tempoh ujian untuk melihat bagaimana prestasi perkhidmatan ini digabungkan dengan permainan kegemaran anda. Sekiranya anda melakukan ini, anda mempunyai peluang terbaik untuk mencari VPN yang sesuai untuk anda.

Penyedia VPN Terbaik untuk Permainan

Dengan menggunakan pertimbangan yang dinyatakan di atas dan menguji penyedia yang berbeza, kami berjaya menemui beberapa VPN yang sangat baik yang sesuai untuk permainan. Adakah anda mahu kekal selamat dan tanpa nama dalam talian, sambil bermain permainan kegemaran anda tanpa ketinggalan? Pertimbangkan untuk mencuba salah satu VPN berikut.

ExpressVPN

ExpressVPN adalah salah satu penyedia VPN terbaik di luar sana. Sambungan mereka cepat dan stabil dan mereka mempunyai lebih daripada 2000 pelayan di lebih dari 90 negara yang berbeza. Dengan pelayan yang cukup untuk dipilih, anda dapat dengan mudah mencari yang terpantas dan menikmati perlindungan mereka semasa bermain permainan dalam talian. Mereka sedikit lebih mahal daripada perkhidmatan VPN lain tetapi anda mendapat pakej kelajuan dan keselamatan terbaik sebagai balasannya.

Anda boleh mencuba perkhidmatan ExpressVPN dengan jaminan pengembalian wang 30 hari untuk melihat bagaimana anda menyukainya dengan permainan kegemaran anda.

IPVanish

IPVanish adalah salah satu perkhidmatan VPN terpantas dan dengan demikian sesuai untuk permainan dalam talian. Mereka mempunyai sebilangan besar pelayan di lebih dari 60 negara untuk memastikan bahawa anda sentiasa dapat mencari pelayan cepat di dekat anda.

Dengan perlindungan kukuh mereka, anda tidak akan menjadi mangsa serangan DDos dan anda akan dapat menghancurkan lawan anda tanpa sebarang kelewatan.

Cubalah perkhidmatan ini dengan jaminan wang dikembalikan selama 7 hari untuk melihat bagaimana ia berfungsi dalam kombinasi dengan permainan kegemaran anda.

Akses Internet Peribadi (PIA)

Akses Internet Peribadi adalah penyedia VPN yang popular dengan penyulitan yang hebat dan sambungan pantas dan stabil. Mereka akan membolehkan anda menikmati permainan anda tanpa menyedari bahawa anda dilindungi sepenuhnya. Benar-benar VPN yang hebat dan berpatutan untuk pemain.

Sebelum anda mendapat langganan dengan PIA, periksa sama ada mereka menyediakan pelayan berhampiran tempat anda berada. Berbanding dengan penyedia di atas, mereka tersedia di lebih sedikit negara. Walau bagaimanapun, jika mereka ada di daerah anda, ini tidak menjadi masalah bagi anda.

Pemikiran Akhir

Gabungan permainan dan VPN mungkin bukan yang paling jelas tetapi sebenarnya mustahak. Banyak permainan sekarang dimainkan dalam talian. Semua yang anda lakukan semasa anda menyambung ke internet boleh dikenakan tindakan penggodaman dan bahaya lain. Perkhidmatan VPN diketahui melambatkan sambungan anda yang menakutkan pemain. Walau bagaimanapun, banyak penyedia berusaha menuju sambungan cepat dan stabil dan dapat digunakan semasa bermain, tanpa menghasilkan ketinggalan. Kami mengesyorkan ExpressVPN, IPVanish, dan PIA jika anda ingin menggunakan VPN anda semasa bermain. Selalu terbaik untuk mendapatkan penyedia VPN dengan tempoh ujian atau jaminan wang dikembalikan sehingga anda dapat melihatnya bahawa mereka berfungsi dengan baik untuk lokasi dan sambungan internet anda.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me