5 Penyedia VPN Percuma Terbaik pada tahun 2020. Cari VPN Percuma Terbaik!

Artikel ini menyenaraikan VPN percuma terbaik pada masa ini. VPN membolehkan anda menggunakan internet secara lebih tanpa nama dan selamat kerana ia menyediakan anda sambungan yang dienkripsi. Sebilangan besar penyedia VPN memerlukan anda membayar untuk dapat menggunakan rangkaian pelayan mereka yang selamat. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa penyedia VPN yang menawarkan sambungan VPN percuma.

Apabila anda mula melihat, anda akan menyedari bahawa beberapa perkhidmatan VPN percuma berkualiti. Malah langganan VPN percuma terbaik sering kali mempunyai had data atau had laju. Beberapa penyedia menawarkan aplikasi asas terhad secara percuma, dengan tujuan untuk meyakinkan anda untuk mendapatkan langganan berbayar selepas itu. Dalam artikel ini, anda akan mempelajari lebih lanjut mengenai perkhidmatan VPN percuma, cara kerjanya, dan mengapa anda harus berhati-hati dengannya. Selain itu, kami akan mengesyorkan lima perkhidmatan VPN percuma yang sangat baik yang boleh anda gunakan dengan segera.

Percubaan dengan Penyedia VPN Premium: Perlu dipertimbangkan

Anda mungkin mencari VPN percuma untuk menyemak imbas dan memuat turun torrents tanpa nama, atau untuk melewati sekatan dalam talian yang membuat anda tidak dapat mengakses Facebook di tempat kerja atau sekolah anda, atau bahkan blok geografi. Walaupun beberapa VPN percuma akan berfungsi dengan baik dalam kes-kes ini, tidak semuanya dapat memberikan apa yang anda perlukan. Mereka mungkin tidak dapat membuka blokir halaman yang ingin anda kunjungi. Di samping itu, banyak perkhidmatan mengaku “percuma”, tetapi tetap mengambil sesuatu dari anda, walaupun itu bukan wang. Beberapa VPN percuma, seperti Hola, menjual sambungan data anda kepada orang lain. Penyedia percuma lain malah merakam laman web yang anda lawati sehingga mereka dapat menjual data ini kepada agensi pemasaran. Dengan kata lain, anda mungkin menganggap kehidupan dalam talian anda dilindungi oleh VPN, tetapi sementara itu privasi anda semakin merosot.

Anda mungkin mempertimbangkan VPN percuma kerana anda ingin mencuba VPN (tertentu) sebelum melakukan pembayaran bulanan. Ini dapat difahami, tetapi anda mungkin tidak mendapat pengalaman penuh dengan langganan percuma. VPN berbayar umumnya lebih selamat dan menawarkan lebih banyak pilihan, seperti data tanpa had, kelajuan tanpa had, sokongan pelanggan yang betul, dan akses ke Netflix versi Amerika, di mana sahaja anda berada. Sekiranya anda berhati-hati dengan wang anda, tetapi anda mahukan VPN premium, ada pendatang yang kuat yang kami cadangkan dengan sepenuh hati: Surfshark. Dengan hanya beberapa dolar (kini kurang dari $ 2 sebulan), anda mendapat semua kelebihan VPN premium. Surfshark juga menawarkan jaminan pengembalian wang selama 30 hari yang boleh berguna jika anda akhirnya tidak menikmati VPN – walaupun kami ragu ini akan berlaku.

Sekiranya anda hanya mencari VPN terbaik di pasaran, cubalah ExpressVPN. VPN ini stabil, pantas, dan mempunyai pelayan di hampir 100 negara. Mereka mempunyai jaminan wang yang banyak yang membolehkan anda menguji perkhidmatan mereka tanpa risiko selama 30 hari. Sekiranya anda mendaftar untuk langganan 1 tahun melalui butang di bawah, anda akan mendapat tambahan tiga bulan – secara percuma.


Nasib baik, ada beberapa pilihan yang boleh dipercayai jika VPN percuma benar-benar seperti yang anda cari. Anda mungkin menghadapi had data atau had laju, tetapi penyedia VPN percuma dalam senarai di bawah umumnya cukup bagus. VPN yang akan kita bincangkan dari sini adalah percuma sepenuhnya. Anda tidak perlu mendaftar dengan maklumat pembayaran anda atau menggunakan jaminan wang dikembalikan. Percuma benar-benar percuma dengan penyedia VPN ini.

VPN Percuma Terbaik

pialaBilakah perkhidmatan VPN percuma layak untuk senarai kami? Baiklah, a VPN percuma yang baik sekurang-kurangnya harus – anda meneka – percuma. Selain itu, terdapat beberapa perkara yang perlu diperhatikan: had data, had laju, jumlah sambungan serentak (pada peranti yang berbeza) yang dibenarkan, dan lokasi pelayan yang ditawarkan oleh VPN. VPN percuma sering kali mempunyai kombinasi faktor pembatas yang berbeza mengenai data, kelajuan internet dan ketersediaan pelayan. Oleh itu, VPN percuma yang paling sesuai bergantung pada kehendak dan keperluan peribadi anda.

Sekiranya anda mahukan VPN cepat, anda harus berusaha mencari perkhidmatan VPN percuma yang mempunyai pelayan di negara anda dan tanpa had laju (yang mungkin sukar memandangkan jumlah pelayan yang ditawarkan oleh sebilangan besar VPN percuma). Adakah anda bermaksud menggunakan VPN untuk streaming? Maka penting untuk mempunyai had data yang besar (atau idealnya, tidak ada had sama sekali) dan kelajuan yang baik. Walau bagaimanapun, dalam hal streaming, perkhidmatan VPN berbayar biasanya memberikan yang lebih baik untuk tujuan ini, kerana kelajuannya yang lebih tinggi dan kekurangan had data. Walaupun langganan VPN percuma biasanya kurang berkualiti daripada yang dibayar, ada pasangan yang patut dicuba.

Pertama, kami akan memberikan 5 VPN percuma terbaik kami dalam urutan rawak. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai penyedia ini, tatal ke bawah dan teruskan membaca.

5 VPN percuma teratas kami

Penyedia VPN Percuma
Topi kelajuan
Had data bulanan
Bilangan lokasi pelayan
Netflix Amerika Syarikat
Memuat turun Tanpa Nama
ProtonVPNTidak *Tiada3YaTidak
Sembunyikan.meTidak10GB5TidakYa
TunnelBearTidak500MB (1.5GB jika anda berkongsi melalui Twitter)23TidakTidak
Langkau anginTidak2GB (10GB jika anda mendaftarkan e-mel anda)10TidakYa
ZoogVPNYa2GB3YaYa

* Perkhidmatan percuma ProtonVPN mempunyai bilangan pelayan yang terhad. Apabila banyak pengguna menggunakan pelayan ini pada masa yang sama, yang sering berlaku, ini boleh memberi kesan negatif terhadap kelajuan internet anda.

Di bawah ini anda akan mendapat beberapa maklumat yang lebih mendalam mengenai VPN percuma dalam senarai kami.

ProtonVPN

sepanduk proton

Spesifikasi ProtonVPN Percuma

 • Torrents:
 • Netflix: +
 • Sambungan serentak: 1
 • Lokasi pelayan: 3
 • Had data: Tiada
 • Cap kelajuan: Tiada
 • Harga: Sepenuhnya percuma

ProtonVPN adalah penyedia VPN yang popular dari Switzerland yang juga menawarkan perkhidmatan percuma. Perisian mereka sangat mesra pengguna, dan tahap keselamatannya hebat. Versi percuma ProtonVPN tidak mempunyai had data atau had laju, walaupun pelayan mereka boleh menjadi agak perlahan apabila banyak orang menggunakannya pada masa yang sama, yang sering berlaku. ProtonVPN tidak menyokong muat turun torrent, tetapi sesekali memberi anda akses ke Netflix, bergantung pada pelayan.

Walau bagaimanapun, kami mesti memberitahu anda bahawa lebih baik menggunakan tempoh percubaan percuma ProtonVPN jika anda berminat menonton Netflix dengan VPN. Percubaan ini memberi anda ciri premium sehingga anda akan mendapat akses ke pelayan yang jauh lebih banyak daripada hanya lapan pelayan di Amerika Syarikat, Belanda dan di Jepun. Semasa ujian keserasian ProtonVPN terbaru dengan Netflix (pada 27 Mac – kami menguji versi percubaan percuma kerana penguji kami secara automatik mendapat akses ke ini setelah mendaftarkan akaun baru) kami mendapati bahawa banyak pelayan ProtonVPN disekat oleh Netflix. Walau bagaimanapun, akhirnya kami menjumpai pelayan yang boleh kami gunakan untuk menonton Netflix. Oleh itu, kami menasihatkan anda untuk menggunakan versi percubaan percuma untuk Netflix sehingga anda lebih cenderung mencari pelayan yang berfungsi dengan perkhidmatan penstriman.

Sekiranya anda menggunakan versi percuma ini, perisian akan secara berkala berusaha meyakinkan anda untuk meningkatkan ke versi berbayar. ProtonVPN memberi anda akses ke tiga lokasi pelayan: tiga terletak di Belanda, tiga di Jepun dan dua di AS. Anda boleh menggunakan ProtonVPN Percuma di satu peranti pada satu masa, tetapi kerana secara percuma, anda secara teori boleh mendaftar berkali-kali dengan alamat e-mel yang berbeza.

Selain perkhidmatan percuma ProtonVPN, kami juga telah mengkaji versi premium (berbayar) penyedia ini. Kami sangat berpuas hati dengan ProtonVPN secara umum, dan anda boleh membaca ulasan penuh kami di sini.

Sembunyikan.me

logo hide.me

Spesifikasi Hide.me VPN

 • Torrents: +
 • Netflix:
 • Sambungan serentak: 1
 • Lokasi pelayan: 5
 • Had data: 10GB sebulan
 • Cap kelajuan: Tidak
 • Harga: Sepenuhnya percuma

Hide.me menawarkan VPN berbayar dan percuma. Langganan percuma memberi anda akses ke lima pelayan: di Belanda, Kanada, Singapura, dan dua di AS. Versi percuma Hide.me mempunyai had data sebanyak 10GB sebulan. Anda hanya dapat melindungi salah satu peranti anda pada satu masa, tetapi perkhidmatan ini tetap mematuhi kebijakan “tanpa log”.

Dengan sokongan untuk Windows, iOS, MacOS, Android, dan FireOS, Hide.me dapat digunakan di hampir semua peranti. Perkhidmatan ini juga membenarkan lalu lintas P2P, walaupun dengan langganan VPN percuma. Ini bermakna anda boleh memuat turun torrents, walaupun anda mungkin akan mencapai had data dengan cepat jika anda memilih untuk menggunakan VPN untuk tujuan ini. Versi percuma Hide.me juga memberi anda akses 24/7 ke sokongan pelanggan.

TunnelBear

Logo Tunnelbear

Spesifikasi VPN TunnelBear

 • Torrents:
 • Netflix:
 • Sambungan serentak: 5
 • Lokasi pelayan: 20
 • Had data: 500MB – 1.5GB sebulan
 • Cap kelajuan: Tidak
 • Harga: Sepenuhnya percuma

TunnelBear adalah pilihan lain yang baik jika anda mencari VPN percuma. Antaramuka jelas, menyeronokkan dan mudah digunakan. Memasang VPN juga pantas dan mudah. Selain itu, keselamatan dan enkripsi adalah setara. Versi percuma TunnelBear tidak membatasi kelajuan. Walau bagaimanapun, ia mempunyai had data 500MB sebulan. Anda boleh meningkatkan had ini hingga 1.5GB dengan mempromosikan TunnelBear di Twitter.

Walaupun dengan versi percuma, TunnelBear membolehkan anda memilih dari semua versi mereka 23 pelayan. Ini bagus, kerana ini bermaksud pelayan tidak akan melambatkan sama seperti pelayan milik VPN percuma dengan hanya sebilangan pelayan. Dari segi lokasi pelayan, pilihan anda termasuk (tetapi tidak terhad kepada) AS, UK, Kanada, Jerman, Jepun, Belanda, dan Itali. Kami dapat menggunakan beberapa perkhidmatan streaming dalam talian yang berbeza, iaitu Hulu, BBC iPlayer dan YouTube. TunnelBear tersedia untuk Windows, Mac, Android dan iOS. Penyedia ini mempunyai beberapa batasan, tetapi masih merupakan VPN percuma yang sangat baik. Sekiranya anda ingin memuat turun versi percuma, klik ‘Harga’ di bahagian atas laman web mereka. Kemudian pilih langganan percuma.

Langkau angin

Sepanduk Windscribe

Spesifikasi Windscribe VPN

 • Torrents: +
 • Netflix:
 • Sambungan serentak: Tanpa had
 • Lokasi pelayan: 11
 • Had data: 2GB – 10GB sebulan
 • Cap kelajuan: Tidak
 • Harga: Sepenuhnya percuma

Windscribe mempunyai perisian dan aplikasi yang mesra pengguna yang mudah dipasang. VPN percuma ini mempunyai had data 2GB sebulan. Namun, jika anda memilih untuk berkongsi alamat e-mel anda dengan Windscribe, anda akan dapat menggunakannya sehingga 10GB sebulan. Sekali lagi, ingat bahawa ini adalah pembayaran secara teknikal: anda membayar dengan alamat e-mel anda dan mendapatkan lebih banyak data sebagai balasannya. Walaupun dengan had itu, anda akan kehabisan data dengan cepat setelah seharian menggunakan internet, terutamanya ketika anda memuat turun atau streaming. Selain itu, versi percuma Windscribe tidak menawarkan tahap keselamatan yang sama dengan versi berbayar. Bukan bahawa keselamatan Windscribe kurang, tetapi mungkin lebih baik.

Tawaran Windscribe 11 pelayan di pelbagai negara kepada penggunanya yang percuma. Ini semestinya banyak untuk pengguna VPN percuma. Terlebih lagi, anda boleh menggunakan Windscribe pada seberapa banyak peranti yang anda suka.

ZoogVPN

Sepanduk zoog

Spesifikasi Zoog VPN

 • Torrents: +
 • Netflix: +
 • Sambungan serentak: 1
 • Lokasi pelayan: 3
 • Had data: 2GB sebulan
 • Cap kelajuan: Ya
 • Harga: Sepenuhnya percuma

ZoogVPN adalah perkhidmatan VPN percuma dengan sambungan yang cukup selamat. Zoog VPN nampaknya tidak mencatat lalu lintas internet anda. Mereka menunjukkan bahawa versi berbayar mereka lebih selamat daripada versi percuma mereka, bagaimanapun. ZoogVPN mempunyai tiga pelayan tersedia untuk pengguna percuma: satu di Amsterdam (Belanda), satu di London (UK) dan satu di Washington (AS). Versi percuma hanya boleh digunakan di satu peranti pada satu masa. Di samping itu, ZoogVPN mempunyai kedua-duanya had data 2GB sebulan dan a topi kelajuan. Penyedia VPN ini cukup pantas, tetapi jika pelayannya mengalami lalu lintas yang padat, pengguna percuma akan menjadi yang pertama yang memerhatikan. Sambungan mereka akan perlahan.

VPN percuma vs VPN Berbayar

Anda harus berhati-hati ketika menggunakan perkhidmatan VPN percuma. Kajian di antara lebih dari 300 aplikasi VPN percuma menunjukkan bahawa banyak dari mereka tidak berfungsi dengan baik atau tidak memperlakukan data anda dengan baik. Diminta akses ke semua jenis maklumat sensitif yang tidak perlu (seperti kenalan, foto dan media sosial), dan beberapa penyedia percuma bahkan menjangkiti peranti anda dengan perisian intip dan perisian hasad lain. Banyak perkhidmatan VPN percuma juga dimiliki oleh syarikat China, yang mungkin menyebabkan anda mempunyai kecurigaan mengenai niat mereka dan tahap keselamatan VPN. Oleh kerana kita semua menggunakan internet tanpa henti akhir-akhir ini, membayar untuk menggunakan perkhidmatan VPN yang baik dan boleh dipercayai.

Perkhidmatan VPN berbayar secara amnya akan lebih memperhatikan privasi anda dan menawarkan tahap keselamatan yang lebih maju, serta banyak lagi ciri tambahan lain. Contohnya, sambungan cenderung lebih pantas, anda dibenarkan melakukan banyak sambungan serentak (jadi anda boleh berkongsi langganan anda dengan rakan dan keluarga atau hanya menggunakan satu akaun di komputer riba dan telefon anda), dan anda mungkin juga mendapat akses ke penstriman perkhidmatan seperti Netflix. Anda juga boleh memuat turun torrent dengan selamat dan tidak perlu risau tentang had data. Sebilangan besar ciri ini tidak tersedia dengan perkhidmatan percuma. Terlebih lagi, langganan VPN berbayar menjadi sangat murah. Sekiranya anda ingin mengetahui penyedia mana yang merupakan perkhidmatan VPN terbaik buat masa ini, kami ingin merujuk anda kepada ikhtisar ini:

VPN Murah

Terdapat perbezaan harga yang besar antara VPN berbayar. Terutama jika anda mencari VPN percuma, harga sebilangan penyedia VPN premium mungkin mengejutkan anda. Nasib baik, ada sebilangan penyedia VPN yang menawarkan sambungan VPN yang hebat dengan harga yang sangat rendah. Hanya dengan beberapa dolar sebulan, anda boleh mendapatkan VPN yang sangat baik dan menikmati ketenangan hati mengenai keselamatan sambungan internet dan data anda. Contoh baik VPN hebat yang berharga sedikit, adalah Surfshark. Ingin mengetahui lebih lanjut mengenai pelbagai VPN murah di luar sana? Anda mungkin ingin melihat artikel kami:

VPN Percuma Tanpa Had Data

Seperti yang anda lihat, VPN percuma yang paling baik dilengkapi dengan had data. Pengguna VPN percuma dibatasi dengan cara ini, kerana menjaga pelayan VPN dan sambungan VPN memerlukan biaya. Had data membolehkan pembekal mengizinkan anda mengenali perkhidmatan VPN mereka tanpa memerlukan banyak wang. Walaupun begitu, ada satu VPN percuma yang baik tanpa had data: ProtonVPN. Daripada had data, versi percuma VPN ini kadang-kadang agak perlahan, kerana semua pengguna percuma tersebar hanya di tiga pelayan. Apabila pelayan ini terlalu ramai, kelajuan anda akan turun. Proton berharap ini menjadikan penggunaan perkhidmatan percuma mereka lama kurang menarik. Sekiranya kelajuan yang dikurangkan tidak menjadi masalah bagi anda (contohnya ketika anda tidak memerlukan VPN anda semasa streaming), ProtonVPN tentunya patut dipertimbangkan.

Kelemahan besar pada had data VPN percuma adalah bahawa ia sering akan membuat anda tidak menonton keseluruhan filem atau tayangan. Sekiranya anda menonton sesuatu di aliran dalam talian, atau bahkan di Netflix, anda akan mencapai had data anda setelah kira-kira satu atau dua jam sudah. Oleh itu, walaupun kelajuan sambungan tidak menjadi masalah, keseronokan menonton anda tidak lama lagi.

VPN percuma tanpa had kelajuan

Oleh kerana kebanyakan VPN percuma sudah menggunakan had data, mereka tidak melihat keperluan untuk menerapkan had laju. Hasilnya, VPN ini seringkali secepat VPN berbayar. Beberapa VPN percuma memilih untuk tidak menggunakan had laju kerana pelayan percuma mereka sangat sibuk sehingga sambungannya tidak akan menjadi sangat cepat. Nasib baik, ada penyedia yang menawarkan pelayan yang relatif banyak sebagai sebahagian daripada langganan percuma mereka, seperti TunnelBear dan Windscribe. Ini bermaksud, walaupun sambungan VPN percuma, kelajuan masih sangat baik. Terutama TunnelBear menunjukkan dengan jelas bagaimana langganan berbayar dengan mereka, kerana mereka memberi anda akses ke semua pelayan mereka.

VPN Percuma Untuk Semua Peranti Anda

VPN percuma yang paling baik menawarkan perisian dan aplikasi yang serasi dengan peranti dan sistem operasi yang paling biasa. Ini bermaksud bahawa VPN seperti itu mudah dipasang di komputer, telefon pintar dan tablet anda. Beberapa VPN bahkan menawarkan perisian untuk sistem operasi yang kurang terkenal, sehingga memungkinkan untuk menggunakan VPN gratis di Linux, misalnya. Kami akan membincangkan secara ringkas pelbagai peranti di bawah.

VPN percuma untuk komputer atau Mac anda

Sebilangan besar VPN percuma tersedia untuk Windows dan Mac. Terdapat dua cara di mana anda dapat menggunakan VPN di komputer: anda memuat turun aplikasi untuk sistem operasi anda, atau menambahkan pelanjutan penyemak imbas ke penyemak imbas anda. Beberapa VPN hanya tersedia sebagai pelanjutan penyemak imbas, untuk Chrome atau Firefox, misalnya. Ini bermakna mereka TIDAK melindungi semua lalu lintas internet anda, termasuk torrents dan e-mel. Satu-satunya perkara yang dilindungi oleh pelanjutan penyemak imbas VPN, adalah lalu lintas internet melalui penyemak imbas anda, seperti perbankan dalam talian melalui laman web bank anda.

Sistem operasi yang berbeza memerlukan pelbagai jenis perisian VPN. Pengguna Linux selalunya akan mempunyai waktu yang lebih sukar untuk membuat sambungan VPN daripada pengguna Windows atau Mac. Memasang VPN pada Windows atau Mac biasanya hanya memuat turun dan memasang program, sedangkan pengguna Linux selalunya harus mengkonfigurasi sambungan VPN mereka secara manual.

VPN percuma untuk iOS dan Android

VPN di telefon bimbitSelain VPN untuk komputer desktop, VPN untuk telefon pintar menjadi semakin popular. Bukan sahaja kita menggunakan telefon pintar kita lebih banyak, kita juga cenderung menghubungkannya ke rangkaian Wi-Fi yang tidak dilindungi lebih kerap daripada yang kita lakukan dengan komputer. Oleh itu, VPN percuma semestinya memberi nilai tambah bagi mana-mana pengguna telefon pintar yang sering mendapati dirinya keluar dan menggunakan rangkaian ini. Selain Windows dan Mac, hampir semua VPN percuma yang baik menawarkan perisian untuk Android dan iOS. Semua VPN yang kami senaraikan di atas sebagai VPN percuma terbaik buat masa ini menawarkan perisian untuk Android dan iOS.

VPN percuma untuk tablet

Telefon pintar bukan satu-satunya peranti yang berjalan di Android dan iOS: iPad dan tablet Android juga. Sangat mudah untuk memasang dan menyiapkan perisian VPN percuma di tablet jika anda sudah memilikinya di telefon anda, kerana ini berfungsi sama untuk kedua-duanya. Ini sangat sesuai jika anda ingin menonton Netflix versi Amerika di iPad anda, misalnya. Sama seperti untuk telefon pintar, semua VPN percuma yang disenaraikan di atas mempunyai perisian untuk kedua-dua iPad dan tablet Android.

Lokasi pelayan VPN percuma

Sejauh lokasi pelayan, kebanyakan VPN percuma menawarkan ukuran sampel langganan berbayar mereka yang kecil, kecuali TunnelBear. TunnelBear memberi anda akses ke rangkaian pelayan global keseluruhannya.

VPN percuma
Lokasi pelayan
ProtonVPNAS, Belanda, dan Jepun
Sembunyikan.meAS (Timur, Barat, Tengah), Belanda, Jerman, dan Kanada
TunnelBearSemua pelayan global mereka termasuk AS dan UK
Langkau anginAS, UK, Belanda, Kanada, Hong Kong, Perancis, Jerman, Switzerland, Norway, dan Romania
ZoogVPNAS, UK dan, Belanda

Kesimpulan: Apakah VPN Percuma Terbaik?

VPN percuma sesuai apabila anda hanya menggunakannya sesekali, dan tidak memerlukan terlalu banyak data. Sebagai contoh, VPN percuma berguna untuk dengan cepat memotong blok alamat IP (geo-). Perkhidmatan VPN percuma yang telah kita bincangkan dalam artikel ini umumnya menyokong pelbagai platform dan sistem operasi. Oleh itu, sama ada anda mencari VPN percuma untuk iPad, VPN percuma untuk Android, atau VPN percuma untuk iPhone, perkhidmatan VPN yang disebutkan di atas semestinya berfungsi untuk peranti anda. Namun, pada saat anda mula menggunakan VPN percuma untuk Netflix atau Popcorn Time, anda mungkin menghadapi masalah dengan had data dan had laju. Begitu juga, anda akan mengalami sekatan untuk memuat turun rancangan dan filem dengan versi percuma. Hasilnya, anda mungkin memerlukan VPN berbayar sepanjang masa jika anda ingin memuat turun atau menggunakan perkhidmatan streaming video dan audio.

Tidak mudah untuk memberikan jawapan yang jelas untuk persoalan perkhidmatan VPN percuma mana yang terbaik. Sekiranya anda ingin mendapatkan perkhidmatan VPN percuma, pastikan anda memilih salah satu penyedia yang telah kami senaraikan. Terutama kerana banyak aplikasi VPN percuma di Play Store dan App Store tidak berfungsi dengan betul — atau bahkan membahayakan peranti / privasi anda — kami mengesyorkan agar anda tidak memuat turun VPN percuma pertama yang anda dapati. Sebagai contoh, jauhi VPN Hola percuma. Lagipun, keselamatan internet bermula dengan VPN yang baik, dan VPN yang buruk boleh memberi kesan sebaliknya.

Di bawah ini, anda akan menemui jadual yang mengandungi apa yang kami anggap sebagai penyedia VPN percuma terbaik apabila mempertimbangkan kriteria yang berbeza:

Kriteria
Pilihan VPN percuma terbaik
KepantasanLangkau angin
DataProtonVPN
Lokasi pelayanTunnelBear
KeselamatanProtonVPN
Kemudahan penggunaanTunnelBear
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me