Surfshark Review (2020): Izvrsna nova VPN! | VPNOverview

Surfshark pregled (2020) – izvrstan VPN za izvrsnu cijenu

Surfshark je relativno novi VPN pružatelj usluga koji je u posljednjih nekoliko mjeseci postao vrlo omiljen kod nas. Ova VPN usluga započela je 2018. godine i nalazi se na Britanskim Djevičanskim otocima. Brzi pogled na Surfshark pokazuje da su njihove sjedišta doista smještene tamo, ali da je vjerojatno da djeluju iz Ujedinjenog Kraljevstva, zemlje sa 5 očiju.


Surfshark je VPN s jakom enkripcijom i vrlo korisnim softverom. Njihove niske cijene i susretljivost čine Surfshark fantastičnim VPN-om. Bez sumnje, ovaj starter je već usporedo s dugoročnim prvacima, poput ExpressVPN, NordVPN ili CyberGhost.

Specifikacije Surfshark

 • Istovremene veze: Nema ograničenja
 • bujica: +
 • Netflix: +
 • Operativni sustavi: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • protokoli: OpenVPN, IKEv2
 • Pravila zapisivanja: Nema trupaca
 • Poslužitelji: 1040 poslužitelja u 61 zemlji
 • Cijena: Od 1,99 dolara mjesečno
 • Povrat novca zagarantovan: 30 dana

Brzina – Koliko je brz Surfshark?

Ključno je imati VPN koji ne utječe na brzinu vašeg interneta. VPN-ovi koji osiguravaju održavanje velikog dijela brzine za preuzimanje i prijenos omogućuju vam da uživate u svim prednostima VPN-a bez ugrožavanja brzine interneta. Međutim, ako je VPN spor, postaje neupotrebljiv. Drugim riječima, brzina može stvoriti ili slomiti VPN. Da bismo mogli izvući neke zaključke o performansama Surfsharka, detaljno smo istražili Surfshark provođenjem višestrukih testova brzine. Također smo testirali VPN tijekom svakodnevne uporabe. O našim nalazima možete pročitati dolje.

Rezultati ispitivanja brzine Surfshark

Ovo su rezultati ispitivanja brzine koji smo pronašli prilikom testiranja Surfsharka. Imajte na umu da se ovi rezultati uvijek razlikuju ovisno o vašoj lokaciji, davatelju internetskih usluga i doba dana. Kako bismo mogli uzeti u obzir ove varijable, uključili smo i brzi test vlastite veze bez VPN-a kao referentne vrijednosti.

Brzina bez VPN-a (Speedtest.net):

Surfshark Speedtest Nema VPN-a

Ovo su rezultati vlastite veze speedtest.net bez korištenja VPN-a.

Brzina s lokalnim poslužiteljem (Speedtest.net):

Surfshark Speedtest Nizozemska

Ovo su najbrži rezultati naše veze kada smo se povezali na najbrži Surfshark VPN server najbliži našem mjestu testiranja. Napravili smo ovaj test kako bismo pokazali brzinu koju može doseći poslužitelj u blizini vaše lokacije (također ovisno o vašem podatkovnom planu). Što se server više približi vašoj stvarnoj lokaciji, to je manji obilazak vaših podataka kako bi se prošli kroz taj poslužitelj, što znači da će kašnjenje brzine općenito biti manje.

Brzina kada ste povezani s udaljenim serverom (Speedtest.net):

Surfshark Speedtest SAD

Ovo su najbrži rezultati naše veze kada se povežemo sa slučajnim Surfshark VPN serverom koji je daleko od nas (u ovom slučaju SAD-a).

Kao što vidite, brzina interneta smanjuje se kada koristimo Surfshark. Naš lokalni Surfshark poslužitelj ima nešto veći ping i nešto sporije brzine preuzimanja i slanja. Kod udaljenih poslužitelja ta je razlika prilično značajna, s tim da je vrhunac pinga, a posebno brzina prijenosa, prilično drastično.

Molim Zabilježite: to ne znači da je kvaliteta američkih poslužitelja lošija od kvalitete naših lokalnih poslužitelja. To samo pokazuje da serveri udaljeni od vas utječu na vašu brzinu više od onih koji su zatvoreni. Američki poslužitelji su i dalje vrlo dobre kvalitete i savršeni su za gledanje američkog Netflixa.

Brzina tijekom svakodnevne uporabe

Zbog rezultata ispitivanja, posebno onih na američkom poslužitelju, imali smo sumnje u performanse Surfsharka kada je u pitanju brzina interneta. Iznenađujuće, pokazalo se da VPN fantastično funkcionira tijekom svakodnevne uporabe. Surfshark smo testirali dok smo surfali, gledali Netflix, preuzimali torrente i igrali online igrice, i to nas je iznenađivalo svaki put.

Tijekom pregledavanja uopće nismo primijetili učinak Surfsharka na brzinu našeg interneta. Web stranice se brzo učitavaju i slanje e-pošte, preuzimanje privitaka i pregledavanje društvenih medija sve je prošlo vrlo brzo. Nismo imali problema s gledanjem videozapisa na YouTubeu i Netflixu. Čini se da se Netflix međusobno spaja brže nego kod ostalih pružatelja VPN-a. To je prilično izvanredno kada se uzmu u obzir rezultati ispitivanja brzine. Ipak, sa sigurnošću možemo reći da Surfshark izvrsno djeluje za streaming (posebno Netflix).

Skidanje bujice prošlo je i bez napora. Uspjeli smo u kratkom vremenu preuzeti relativno velike datoteke. Štoviše, Surfshark je čak primijetio da koristimo torrenting program i automatski smo prešli s običnog VPN poslužitelja na specijalizirani P2P poslužitelj radi lakšeg preuzimanja. Otkrili smo da je ovo vrlo korisno.

Isto tako, nismo iskusili nikakav zaostatak dok smo igrali. Koristili smo i lokalne i američke servere bez primjetnih odgađanja. Igrajući internetski pucač prve osobe, također nismo primijetili ni razliku u brzini reakcije.

Zaključak brzine surfanja

Rezultati brzih testova nisu bili fantastični, ali nisu bili ni loši. Tokom svakodnevne uporabe nismo imali problema. U nekim se situacijama Surfshark čak pokazao i bržim od nekih drugih naših VPN pružatelja usluga. Dakle, ukratko, ovo su naša otkrića:

 • Surfshark-ov VPN ima velike internetske brzine tijekom svakodnevne upotrebe
 • Testovi brzine pokazuju neznatno i relativno jako smanjenje brzina prijenosa i preuzimanja
 • Prema našem mišljenju, Surfshark je VPN s iznadprosječnim internetskim brzinama, zbog fantastičnih performansi tijekom svakodnevne uporabe

Sigurnost – Koliko je siguran Surfshark?

Internet sigurnost može biti najvažniji faktor pri odabiru VPN-a. Kad je u pitanju ovaj faktor, vrlo smo zadovoljni s Surfsharkom. Surfshark poduzima sve potrebne mjere opreza kako bi zajamčio sigurnu vezu. Osim sigurnih poslužitelja s jakim protokolima šifriranja, nude mogućnost povezivanja putem dva VPN poslužitelja istovremeno (MultiHop). To znači da ćete biti još sigurniji. Surfshark također ima prekidač kill. Nakon što to aktivirate i VPN veza prekine, vaši podaci neće se slati putem interneta dok veza ne bude uspostavljena. Na ovaj način još uvijek možete pregledavati i preuzimati bez brige o sigurnosti ili znatiželjnim očima.

Nadalje, Surfshark se nalazi na Britanskim Djevičanskim otocima, što je vrlo sigurno mjesto za sve davatelje VPN-a. Jedina je mana to što djeluju iz Britanije, gdje zakoni o privatnosti nisu tako dobri kao što možda mislite. Zbog toga ne možemo dati Surfshark savršenu ocjenu sigurnosti. Unatoč tome, ovaj VPN općenito je sigurniji od većine ostalih, posebno besplatnih VPN-ova.

protokoli

Surfshark koristi isključivo dva najsigurnija protokola: OpenVPN i IKEv2. Iako to znači da imaju ograničen izbor protokola, oni koji nude su vrlo jaki. Očito nisu spremni na kompromise kada je u pitanju sigurnost njihovih korisnika.

Surfshark protokoli

Zapisivanje i privatnost

Surfshark ima pravilo “bez zapisa”. Potrudili su se da zatraže što je manje moguće osobnih podataka kako bi vaš VPN mogao raditi. Međutim, to ne znači da ne trebaju nikakve informacije. Baš kao i većina drugih davatelja usluga, trebat će vam adresa e-pošte za stvaranje računa i podataka o plaćanju kako bi mogli obrađivati ​​vaša plaćanja. Više o tome kasnije.

Drugo, Surfshark – kao i većina VPN-a – zahtijeva određene informacije za praćenje njihove usluge. Na primjer, oni koriste anonimne podatke da bi pratili koliko su njihovi poslužitelji zauzeti i da vide postoje li problemi s vezom. Ovi se problemi ne mogu pratiti do određenog korisnika i odnose se samo na opću upotrebu njihovih poslužitelja i usluga. Pored toga, čini se da Surfshark ne vodi nikakve zapisnike. Kao što smo već spomenuli, oni imaju striktno pravilo “bez zapisa”, a mi u njihovim propisima ne možemo pronaći ništa što bi bilo u suprotnosti s tim.

Kakve informacije trebaju Surfsharku?

Sve što je potrebno da napravite račun na Surfshark-u je da VPN-u dostavite svoju adresu e-pošte i zaporku. Stoga, ako se potrudite da ne sadrže nijednu informaciju o vama, dobro ste. Ako želite ostati još anonimniji, preporučujemo plaćanje putem anonimne usluge kao što je Bitcoin. Ako se odlučite platiti uslugom poput PayPal-a, morat ćete podijeliti neke podatke o svom PayPal računu kako biste dovršili plaćanje.

Zaključak sigurnosti Surfanje

Pronašli smo Surfshark kao relativno siguran VPN pružatelj usluga. Jedina mana s kojom smo se susreli su stvari s kojima se gotovo svaki VPN bori. Zbog toga smo došli do sljedećih zaključaka o sigurnosti Surfsharka:

 • Sjedišta tvrtke Surfshark nalaze se na Britanskim Djevičanskim otocima, ali čini se da djeluju iz Britanije, što nije idealno
 • Surfshark je siguran VPN s vrlo jakim protokolima šifriranja (OpenVPN i IKEv2)
 • Surfshark ne vodi zapisnike
 • Možete platiti pomoću Bitcoina za stvaranje Surfshark računa, a samo im morate dati svoju adresu e-pošte i lozinku
 • Surfshark ne prati određene korisničke podatke, ali koristi anonimne podatke kako bi utvrdio učitavanje njihovog poslužitelja i uočio moguće probleme s vezom.

Upotrebljivost – Koliko je korisnik Surfshark jednostavan za upotrebu?

Surfshark se odlikuje lakoćom rada. Njihov je softver vrlo jednostavan za korištenje, jer ima nekoliko super prikladnih opcija. Povrh toga, njihova je korisnička usluga vrlo lako doći ako vam ipak treba pomoć.

Web stranica Surfshark

Web stranica Surfshark pomalo nas podsjeća na NordVPN. Web stranica je dobro organizirana, nije previše zauzeta, a sve dostupne informacije lako su dostupne. Pored ključnih informacija, kao što su značajke i cijene u gornjoj traci, u podnožju možete pronaći i vezu do FAQ-a. Odjeljak FAQ često je vrlo jasno organiziran. Surfshark je usluga koja se u potpunosti fokusira na što je moguće učinkovitije informiranje svojih čitatelja i korisnika.

U tu svrhu zadržali su odjeljak “Moj račun” na web mjestu što je jednostavnije moguće. Postoji nekoliko gumba za preuzimanje softvera za određene uređaje i operativne sustave. Također možete vidjeti kada će se pretplata završiti, a tu je i gumb za promjenu zaporke i jedan za odjavu. Kao rezultat, upravljanje Surfershark računom vrlo je jednostavno.

Surfshark Screenshot Account Pagina

Instaliranje Surfsharka

Postupak instalacije Surfsharka nevjerojatno je jednostavan i jasan. Na mobilnim uređajima možete preuzeti VPN aplikaciju iz App Store-a ili Google Play-a. Na Mac ili PC-u jednostavno kliknite relevantnu ikonu na web mjestu.

Stvarna instalacija ide ovako:

 1. Odaberite pretplatu i prođite kroz korake postupka naručivanja
 2. Prijaviti se na web mjesto Surfshark
 3. Kliknite ikonu vašeg operativnog sustava
 4. Otvorite .exe datoteku ste preuzeli
 5. Prođite kroz korake čarobnjaka za instalaciju
 6. Otvorite Surfshark softver klikom na hipervezu
 7. Prijaviti se s podacima za prijavu koje ste stvorili za svoj račun
 8. Ako želite, odaberite poslužitelj, a zatim omogućiti Surfshark

Izgled i jednostavnost upotrebe Surfsharka

Surfshark softver

Izgled i jednostavnost upotrebe programa Surfshark možda su jedna od najboljih karakteristika ovog VPN-a. Jednom kada se prijavite, nećete biti preplavljeni bezbroj opcija i postavki. Umjesto toga, prikazujete samo one stvari koje su važne prosječnom VPN korisniku. Sve mogućnosti i postavke uključuju jasan opis i po svim je izbornicima jednostavno kretanje.

Surfshark ne zahtijeva da ručno odaberete pravi poslužitelj za sve što planirate raditi na mreži. Jednostavno se povežite s surfarskim VPN-om Surfsharka i on će se prepoznati automatski, primjerice, kad trebate preuzeti torrent. U tom slučaju nećete morati ručno odabrati P2P poslužitelj, jer će program to učiniti umjesto vas. Štoviše, čini se da svi američki poslužitelji rade s Netflixom, a čak i bez napora možete postaviti dvostruki VPN tunel. Svi ovi zasebni elementi čine Surfshark vrlo uspješnim VPN-om i vrlo je jednostavan za upotrebu.

Surfshark i Linux

Surfshark je dostupan i za Linux korisnike. Konkretno, aplikacija terminala dostupna je Ubuntu i Debian korisnicima. Nažalost, to nije gotovo toliko koliko imaju neki konkurenti kao što su NordVPN i ExpressVPN. Međutim, korisnici drugih distribucija mogu koristiti ručne OpenVPN servere. U nastavku možete pročitati kratak sažetak našeg iskustva s korištenjem SurfSharka na Debian sustavu.

Broj poslužitelja dostupnih Linux korisnicima donekle je ograničen u usporedbi s ukupnom mrežom poslužitelja Surfsharka. Umjesto 1040+ poslužitelja, korisnici Linuxa imaju pristup do oko 102 poslužitelja koja su raspoređena u 61 zemlji. Nažalost, kvaliteta vaše veze prilično ovisi o poslužitelju kojeg ste odabrali. Neki od Surfsharkovih poslužitelja mogu se natjecati s najboljim VPN davateljima. Ostali jedva uspijevaju postići četvrtinu vaše ukupne brzine interneta. Kao takav, obavezno pokrenite brzi test brzine kada se povežete s novim poslužiteljem i provjerite imate li dobar.

Još zabrinjavajuće je da korisnici Linuxa pate od curenja DNS-a ili prozirnih proxyja dok su povezani sa Surfsharkom. Ovaj se problem može riješiti ako ste osobito umjereni na Linux ili uz pomoć službi za korisnike. Ipak, problem se ne bi trebao pojaviti na prvom mjestu.

Prijateljstvo je, međutim, u redu. Instalacija je komad torte, a izbor naredbi koje morate naučiti je ograničen i intuitivan. Surfshark također uključuje niz urednih dodatnih značajki, poput automatiziranog odabira najboljeg dostupnog poslužitelja, prekidača kill, multi-hop-a i mogućnosti jednostavnog prebacivanja između UDP i TCP poslužitelja. Nažalost, ove dodatne značajke ne nadoknađuju curenje DNS-a, prozirne proxye ili neujednačenu kvalitetu dostupnih poslužitelja. Štoviše, prilično često ove značajke nisu ni dostupne. Zbog svih ovih negativa SurfShark nije na našoj listi najboljih VPN-a za Linux.

Cijene i načini plaćanja

Surfshark je vrlo povoljne cijene. To je jedna od najjeftinijih opcija. Kao i kod većine ostalih VPN-a, popust ostvarujete kada se pretplatite na dulje razdoblje. mjesečna pretplata košta 11,95 USD mjesečno, 1-godišnja pretplata košta 5,99 dolara mjesečno, i a Dvogodišnja pretplata košta samo 1,99 dolara mjesečno. Na njihovoj web stranici ove su cijene također dostupne u eurima, dolarima AUS / CAN, kineskom juanu i britanskim funtama.

Cijene Surfshark

Bez obzira koju pretplatu ste dobili, Surfshark nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca, a pretplatu možete koristiti na neograničenom broju uređaja. Načini plaćanja uključuju sljedeće opcije:

 • Kreditna kartica (Mastercard, Visa, American Express i otkrivačka kartica)
 • PayPal
 • Google Pay
 • Bitcoin i druge kripto valute (koristeći CoinGate ili CoinPayments)
 • sofort
 • Ostale, lokalne mogućnosti plaćanja

Služba za korisnike

Surfshark ima izvrsnu korisničku uslugu. Kada smo isprobali funkciju chata na njihovoj web stranici, kontaktirali smo i pomogli stvarni zaposlenik u roku od minutu. Naš problem je bio što isprva nismo mogli gledati američki Netflix, ali služba za korisnike uspjela nam je pomoći da to ispravimo u trenu. Cijenili smo i činjenicu da smo razgovarali sa stvarnom osobom. Nismo primili nikakve automatske odgovore od robota. Ovo je olakšanje u usporedbi s uslugom za korisnike na nekim drugim VPN-ovima.

Zaključak upotrebljivosti Surfshark

Na temelju naših iskustava sa Surfsharkom, došli smo do sljedećih zaključaka:

 • Surfshark je VPN vrlo prilagođen korisnicima
 • Softver Surfsharka intuitivan je i lako razumljiv
 • Stvaranje i upravljanje računom vrlo je jednostavno
 • Instaliranje softvera Surfshark je jednostavno
 • Surfshark-ova služba za korisnike brzo reagira i osoblje se održava od strane stvarnih ljudi
 • Surfshark je jedan od najjeftinijih VPN pružatelja usluga i nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca za sve njihove pretplate

Mreža poslužitelja Surfshark

Surfshark ima široku mrežu poslužitelja: imaju 1040 poslužitelja u 61 zemlji i na svim lokacijama. Ovo je vrlo povoljno za zaobilaženje geo blokova. U većini zemalja imaju više poslužitelja. Naročito su američki poslužitelji brojni, što će najvjerojatnije osigurati da Netflix nastavi raditi u ovoj zemlji.

Nadalje, svi serveri Surfsharka prilagođeni su P2P. To znači da, primjerice, nećete morati odabrati poseban P2P poslužitelj ako želite preuzeti torrente. Nadalje, Surfshark vam daje mogućnost povezivanja s dva VPN poslužitelja odjednom (MultiHop). Vaši će se podaci slati kroz ne jedan, već dva VPN poslužitelja. To povećava vašu sigurnost na mreži i anonimnost. To ne podržavaju svi poslužitelji Surfsharka. Umjesto toga, postoji trinaest unaprijed odabranih kombinacija dva poslužitelja koja možete koristiti. Tri od njih imaju američki poslužitelj kao izlazni poslužitelj. Ovo je vrlo korisno za deblokiranje velikog broja geo-ograničenih sadržaja, poput američke verzije Netflixa, a istovremeno je dodatno sigurno.

Broj poslužitelja i lokacija

Surfshark ima 1040 poslužitelja na 61 lokaciji. Te su lokacije raspoređene u sljedećim zemljama:

Zemljište
Albanija
Australija
Austrija
Belgija
Bosna i Hercegovina
Brazil
Bugarska
Kanada
Čile
Hrvatska
Kostarika
Hrvatska
Kipar
Češka Republika
Danska
Estonija
Finska
Francuska
Njemačka
Grčka
Hong Kong
Mađarska
Island
Indija
Indonezija
Irska
Izrael
Italija
Japan
Kazahstan
Letonija
Libija
Luksemburg
Malezija
Moldavija
Nizozemska
Novi Zeland
Nigerija
Sjeverna Makedonija
Norveška
Paragvaj
Poljska
Portugal
Rumunjska
Rusija
Singapur
Srbija
Singapur
Slovačka
Slovenija
Južna Afrika
Južna Korea
Španija
Švedska
Švicarska
Tajvan
Tajland
purica
Ukrajina
Ujedinjeni Arapski Emirati
Ujedinjeno Kraljevstvo
Ujedinjene države
Vijetnam

Namjenska IP adresa

Do sada Surfshark ne nudi mogućnost traženja namjenske IP adrese. No obično ćete povezati isti poslužitelj i istu IP adresu kad odaberete određeni poslužitelj. Ali to nije uvijek slučaj: ako odaberete opciju “optimalne lokacije”, vjerovatno je da ćete svaki put dobiti drugi poslužitelj. To je zato što Surfshark pregledava količinu prometa na raznim poslužiteljima i odabire poslužitelj koji u tom trenutku najbolje funkcionira.

No, nedavno je Surfshark dodao neke poslužitelje sa ‘statičkom’ IP adresom. To znači da će IP adresa ovih poslužitelja uvijek biti ista. Iako ne bismo preporučili da ih koristite od ovog trenutka, jer izgleda da su zajednički i nisu posvećeni. Međutim, teoretski biste mogli upotrebljavati ove servere za pristup web lokacijama i aplikacijama koje vas blokiraju ako se prijavite s druge IP adrese od uobičajene, ali i dalje uživate određenu dodatnu zaštitu zbog Surfshark-ovog VPN tunela i enkripcije. Međutim, sami nismo testirali funkcionira li to dobro, pa ne možemo garantirati da je ovo održiv i dobar način da pristupimo tim uslugama..

Zaključak mreže poslužitelja Surfshark

Ovo su zaključci do kojih smo došli u vezi s mrežom i lokacijama poslužitelja Surfsharka:

 • Surfshark ima izvrsnu mrežu poslužitelja od 1040 poslužitelja na 61 lokaciji
 • Postoji mnoštvo američkih poslužitelja i čini se da svi rade s Netflixom
 • Surfshark ima posebne P2P poslužitelje, na koje ste automatski povezani
 • Moguće je istovremeno slati svoje podatke putem dva VPN poslužitelja

Opcije Surfanja

Osim standardnih mogućnosti, Surfshark nudi i korisne dodatne značajke. Na primjer, Surfshark ima opcionalni prekidač za isključivanje, mogućnost povezivanja putem dva VPN poslužitelja istovremeno (oni to nazivaju MultiHop), Whitelister koji vam omogućuje da posjetite određene web stranice ili aplikacije bez prethodnog prolaska kroz VPN, te CleanWeb opcija koja blokira oglase, tragače i zlonamjerni softver. Povrh svega, i Netflix i bujica dobro su surađivali sa Surfsharkom.

MultiHop, Whitelister i CleanWeb

Surfshark screenshot MultiHopSve tri ove Surfshark funkcije pravilno su funkcionirale kada smo ih isprobali. CleanWeb je uspio blokirati oglase koji su uspjeli promaknuti čak i pored naših redovnih adblockers. Opcija MultiHop pruža dodatnu sigurnost, ali ima negativan utjecaj na vaše brzine interneta. Uostalom, vaš promet mora proći kroz dva VPN poslužitelja umjesto jednog. Popis bijelih aplikacija i web mjesta omogućuje vam povezivanje s određenim aplikacijama i web lokacijama u koje imate povjerenja koristeći vlastitu IP adresu umjesto VPN poslužitelja. To bi se u nekim situacijama definitivno moglo pokazati zgodnim.

Surfshark Screenshot CleanWeb Whitelister

Povrh svega, Surfshark je nedavno dodao dvije nove značajke: HackLock i BlindSearch. HackLock je opcija koju možete koristiti koja će vas obavijestiti kada može postojati opasnost od ugrožavanja vaše e-pošte ili zaporki. BlindSearch je Surfsharkov odgovor na anonimnu tražilicu DuckDuckGo. Međutim, i HackLock i BlindSearch i dalje su u beta verziji.

Surfshark screenshot HackLock BlindSearch

Surfshark i Netflix

Surfshark ima za cilj deblokiranje Netflixa za sve svoje korisnike. Tijekom naših testova, činilo se da svi američki poslužitelji rade s Netflixom. Osim toga, Surfshark vam omogućuje i pristup ostalim lokalnim verzijama Netflixa. Surfshark se aktivno fokusira na omogućavanje knjižnice petnaest zemalja dostupnim svojim korisnicima. To su: Sjedinjene Države, Velika Britanija, Kanada, Francuska, Njemačka, Japan, Nizozemska, Italija, Indija, Turska, Brazil, Singapur i Norveška.

Ako za posjet Netflix koristite drugu lokaciju poslužitelja, automatski ćete biti poslani na američku (američku) verziju Netflixa. Na njihovoj web lokaciji Surfshark spominje da ih možete pitati o bilo kojoj Netflix biblioteci kojoj biste željeli pristupiti, ali nije na njihovom popisu. Možda će vam to moći otključati.

U slučaju da još uvijek ne možete kontaktirati Netflix s ovim pametnim sustavom, ne oklijevajte kontaktirati Surfshark. Njihova korisnička podrška uživo govori učinkovito i obično može pomoći. Oni vam mogu dati savjet koji poslužitelj odabrati ili pokušati riješiti problem s njihove strane. Obično vam mogu pomoći za nekoliko minuta. Ukratko, Surfshark je vrlo pogodan za streaming i Netflix.

Surfshark i bujica

Surfshark ima specijalizirane P2P poslužitelje koji vam pružaju dodatnu sigurnost dok preuzimate bujice. Ne morate ručno birati ove poslužitelje: oni se automatski aktiviraju kada otvorite program bujice. VPN poslužitelj prepoznat će P2P promet i povezati vas s P2P poslužiteljem. Čak sumnjamo da bi vas mogla automatski povezati putem MultiHop poslužitelja. To znači dodatnu zaštitu od znatiželjnih očiju.

Zaključak mogućnosti Surfshark

 • Surfshark nudi razne značajke koje blokiraju oglase, bijele web stranice i nude veću razinu sigurnosti
 • I američki poslužitelji i serveri drugih zemalja radili su s Netflixom
 • Torrents možete surfati Surfsharkom sigurno i jednostavno
 • Surfshark za Linux nije ni približno tako dobar kao Windows verzija

Zaključak – Naše iskustvo s Surfsharkom

prozodija
kontra
Vrlo jednostavan za upotrebuSoftver je dostupan samo na engleskom jeziku
Jednostavan za instalacijuNema mogućnosti za ručni odabir poslužitelja
Dostupni su samo sigurni protokoli i nema zapisnikaRazlika u brzini između poslužitelja može biti prilično velika
Vrlo jeftino
Netflix djeluje u svim zemljama
Preuzimanja bujica je dopušteno
Izvrsna brzina tijekom redovite uporabe interneta
Korisne dodatne značajke kao što su AdBlocker i Whitelister
Izvrsna usluga kupcima

Što se nas tiče, Surfshark je izvrstan pružatelj VPN-a koji je jednak današnjim najvećim i najpopularnijim VPN-ovima. Niske cijene, pristupačni softver i korisne dodatne značajke naveli su nas da Surfshark plasiramo visoko na našu ljestvicu.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me