NordVPN pregled (2020): Nema zapisnika i uzvišeno šifriranje

NordVPN pregled (2020) – Nema zapisnika, uzvišene enkripcije i funkcionalnih Netflix poslužitelja!

NordVPN se smatra jednim od najboljih VPN-ova u industriji. U stvari, NordVPN je postao vodeći na tržištu tijekom 2019. To je dijelom i zbog njihovih napora u promociji njihovih usluga na popularnim društvenim medijima kao što je YouTube. Vjerovatno je da ste naišli na videozapis koji je NordVPN sponzorirao prošle godine.


NordVPN je podružnica Tefinkoma & Co. Sa sjedištem njihove holding kompanije koja se nalazi u Panami, NordVPN i njegova korisnička baza uživaju visoku razinu slobode u pogledu internetskog zakonodavstva. Njihovo sjedište u Panami također znači da NordVPN nije podložan razmjeni podataka preko saveza “14 očiju”.

NordVPN osnovan je 2008. godine i od tada se tvrtka naporno trudi da se dokaže kao pouzdan i brz VPN dobavljač s visokim standardima privatnosti. NordVPN je čak prešao daljnju kilometražu i uspio zaobići Netflixovu VPN obranu tako da njihovi korisnici mogu u potpunosti iskusiti mogućnosti proxy mreže, a istovremeno moći gledati američki Netflix. U ovom ćemo pregledu razgovarati o brzini, sigurnosti, prilagođenosti korisnicima, mrežnoj mreži i funkcionalnosti NordVPN-a.

Specifikacije NordVPN

 • Istovremene veze: 6
 • bujica: +
 • Netflix: +
 • Operativni sustavi: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • protokoli: OpenVPN, IKEv2 / IPsec
 • Pravila zapisivanja: Nema trupaca
 • Poslužitelji: 5400+ poslužitelja u 57 zemalja
 • Cijena: Od 3,49 dolara mjesečno
 • Povrat novca zagarantovan: 30 dana

Brzina – Koliko je brzina NordVPN?

Ako koristite VPN, ne želite da previše usporava internetsku vezu. Testirali smo NordVPN na raznim uređajima duže vrijeme kako bismo testirali njegove brzine. Potencijalni gubitak brzine interneta procijenjen je pomoću speedtest.net-a. Naše nalaze možete pogledati u nastavku.

Rezultati ispitivanja brzine NordVPN

Izvanredni nastup NordVPN-a iznenadio nas je. U našem prethodnom pregledu brzina NordVPN-a nije mogla biti konkurentna brzini ostalih davatelja vrhunskih VPN-a. To se jasno promijenilo. Testirali smo i NordVPN servere u našoj zemlji i one u SAD-u. Imajte na umu da se vaši osobni rezultati brzine pomoću NordVPN mogu razlikovati ovisno o brzini vašeg interneta i lokaciji.

Brzina bez VPN-a (Speedtest.net):

Najbrži NordVPN Bez VPN-a

Ovo su rezultati ispitivanja brzine naše ‘gole’ mreže, bez upotrebe VPN-a. Upotrijebit ćemo ove brojeve kao bazno mjerenje za usporedbu svih naših rezultata s.

Brzina s lokalnim poslužiteljem (Speedtest.net):

Najbrži NordVPN NL

Iznad možete vidjeti rezultate ispitivanja brzine naše mreže kada ste povezani na jedan od lokalnih poslužitelja NordVPN-a. Postoje minimalna smanjenja i brzine preuzimanja i prijenosa, ali te su razlike zanemarljive.

Brzina sa poslužiteljem u SAD-u (Speedtest.net):

Najbrži NordVPN SAD

Gornji rezultati detaljno prikazuju brzine koje je naša mreža postigla kada smo se povezali s najbržim američkim poslužiteljem. Osobito brzina prijenosa pokazuje značajno smanjenje. Brzina preuzimanja, međutim, najvažniji je faktor za većinu VPN korisnika. Na ovo potonje nije previše utjecalo, pa stoga izvedbu NordVPN-a još uvijek smatramo izvrsnom. Međutim, zapamtite da smo testirali iz Nizozemske, pa ako ste sami u SAD-u, dobit ćete bolje rezultate na povezivanju s američkim poslužiteljem..

Brzina tijekom svakodnevne uporabe

Je li NordVPN brz u svakodnevnoj uporabi? Odgovor je definitivno da. Isprobali smo ovaj VPN tijekom nekoliko svakodnevnih aktivnosti, uključujući jednostavno pregledavanje, hard-core igranje i preuzimanje. Oba preuzimanja putem P2P-a i namjenskih platformi poput Steam-a također su prošla nevjerojatno brzo. Nakon svih tih ispitivanja, sa sigurnošću možemo zaključiti da ne postoji primjetna razlika u brzini između veze putem NordVPN-a i veze bez VPN-a. Kod nas je sve teklo jednako glatko.

Većina modernih VPN pružatelja usluga automatski vam omogućuje povezivanje s njihovim najbržim mogućim poslužiteljem na određenom mjestu, a NordVPN nije iznimka. Ovaj sustav, u kombinaciji s brojnim poslužiteljima NordVPN-a, jamči stabilnu i brzu vezu.

Zaključna brzina NordVPN

 • NordVPN je stvarno brz
 • Ispitivanja brzine pokazuju samo malo smanjenje brzine
 • Tijekom svakodnevne uporabe ne primjećuju se razlike u brzini, čak ni tijekom igranja
 • NordVPN se automatski povezuje na najbrži dostupni poslužitelj na raspolaganju
 • Preuzimanje P2P-a bilo je vrlo jednostavno uz NordVPN

Sigurnost – Koliko je siguran NordVPN?

Drugi važan dio našeg VPN postupka pregledavanja je provjera sigurnosnih i privatnih politika. Ovo je definitivno jače odijelo NordVPN-a. Kao što je ranije spomenuto, sjedište tvrtke NordVPN nalazi se u Panami. U ovom ćemo dijelu objasniti zašto je to definitivna prednost. Nadalje, istražit ćemo protokole koji podržavaju NordVPN, njihovu politiku bilježenja i opciju prebacivanja.

protokoli

NordVPN ima vojnu razinu šifriranja. Najvažnije je da koriste 256-bitnu AES enkripciju podataka. To, uz dobro zaštićene poslužitelje i odličan vatrozid, čini sigurnost NordVPN-a vrlo čvrstom. Štoviše, oni nude podršku za puno različitih protokola, uključujući i brži IKEv2 / IPsec. No, preporučujemo OpenVPN protokol, jer se on općenito smatra najsigurnijom opcijom. NordVPN podržava sljedeće protokole:

 • OpenVPN
 • IKEv2 / IPsec

Zapisivanje i privatnost

Ikona dnevnika NordVPNKao što je ranije spomenuto, NordVPN je registriran u Panami. U ovoj zemlji imaju veliko zakonodavstvo o privatnosti, što znači da NordVPN nije primoran voditi zapisnike svojih korisnika. Nema puno pružatelja usluga koji istinski mogu reći da ne vode evidenciju svojih kupaca, kao što to čini Nord. Da bi se to osiguralo i izbjeglo moguće zlostavljanje poslužitelja, NordVPN radi na RAM poslužiteljima bez diska, koji uopće ne sadrže osjetljive podatke. U slučaju hake, na njemu se neće naći podaci ili konfiguracijske datoteke – tako da nema podataka za krađu.

Štoviše, NordVPN također podržava obfsproxy. Ova (Tor) tehnika namijenjena je sprječavanju dubinske provjere paketa, koja omogućava da VPN ostane skriven. To bi moglo omogućiti korisnicima u zemljama poput Kine i Turske, gdje je upotreba VPN-a općenito zabranjena, da dobiju VPN za rad. NordVPN nudi i dodatnu zaštitu od propuštanja IP-a.

Hakiran je finski poslužitelj

U 2019. NordVPN je otkrio da je jedan od finskih poslužitelja NordVPN-a hakiran prethodne godine. Neovlaštena osoba uspjela je dobiti pristup centru datacentra koji je posjedovao poslužitelj. Iako je ovo bilo ozbiljno pitanje i došlo je kao pravi šok, NordVPN je dobro sredio situaciju. Nisu procurili nikakvi osobni podaci ili zapisi korisnika jer davatelj ne vodi nijednu evidenciju. Posluženi zahvat više se ne koristi i NordVPN je raspisao ugovor s centrom podataka.

Od haka, NordVPN je učinio sve što je u njihovoj moći kako bi povećao njihovu sigurnost. Niti jedan njihov drugi poslužitelj nije pogođen. Bez obzira na to, davatelj pažljivo provjerava i kontrolira svoje poslužitelje. Planiraju i cjelokupnu reviziju infrastrukture kao i novu reviziju ne-dnevnika.

Štoviše, pridružili su se inicijativi VPN Trust zajedno s drugim cijenjenim pružateljima usluga, kao što su Surfshark i ExpressVPN. NordVPN je također pokrenuo program za podmetanje pogrešaka, ohrabrujući etičke “bijele šešire” hakere da pretražuju bugove u sustavu NordVPN-a, pa ih mogu riješiti. NordVPN sada koristi RAM poslužitelje bez diska i povećao je standard sigurnosti davatelja svojih poslužitelja. Konačno, oni grade vlastitu mrežu poslužitelja, isključivo u vlasništvu NordVPN-a. Sve ovo pokazuje koliko ozbiljno shvaćaju sigurnost svojih kupaca.

Unatoč hacku, NordVPN ostaje jedan od najsigurnijih premium VPN-ova na tržištu. Njihova lokacija i snažna pravila o ne-zapisu dokazuju da će NordVPN vaše osobne podatke čuvati i zaštititi vašu privatnost.

Ubojiti prekidač

Radi dodatne zaštite, NordVPN ima i svoju opciju prebacivanja. Ova je opcija vrlo slična prekidaču za uklanjanje ostalih VPN usluga. Osigurava da nećete procuriti nikakve osobne podatke kada privremeno izgubite vezu s VPN serverom. Umjesto toga, internetska veza bit će potpuno prekinuta sve dok se VPN veza ne izradi i ne pokrene.

Osim toga, NordVPN omogućuje vam postavljanje određenih aplikacija i programa na posebnu listu ubijanja aplikacija. Na ovaj način isključit će se samo one određene aplikacije ako padne VPN veza. To može biti vrlo korisno. Zamislite da jedan preglednik obično koristite za privatne aktivnosti, dok drugi koristite za manje osjetljivo internetsko surfanje. Dodavanjem prvog preglednika na popis kill, osigurati ćete da se ovaj preglednik isključi nakon što se izgubi sigurna VPN veza, dok drugi preglednik nastavi raditi. Imat ćete potpunu kontrolu nad onim što možete, a što ne možete dok vam VPN padne. Drugim riječima: ovaj prekidač kill je izuzetno koristan i siguran.

Kakve informacije trebaju NordVPN?

Ikona podataka NordVPNZa stvaranje računa s NordVPN-om potrebna vam je samo adresa e-pošte i zaporka. Ako želite ostati anonimniji, možete upotrijebiti jednokratnu adresu e-pošte. NordVPN neće tražiti dodatne informacije poput vašeg telefonskog broja ili kućne adrese. Oni također pružaju mogućnost plaćanja kripto valutama poput Bitcoina. Na taj način možete ostati (gotovo) potpuno anonimni dok stvarate svoj NordVPN račun. Imajte na umu da, ako koristite bilo koji drugi oblik plaćanja, morat ćete NordVPN-u dati neke svoje osobne podatke, poput broja vašeg bankovnog računa.

Zaključak sigurnosti NordVPN

 • Sjedište tvrtke NordVPN nalazi se u Panami
 • NordVPN nudi snažnu AES 256-bitnu enkripciju
 • NordVPN podržava većinu protokola za sve uređaje (OpenVPN en IKEv2 / IPSec)
 • Tvrtka ima strogu politiku no-log
 • Za veću zaštitu možete koristiti njihovu mogućnost prebacivanja
 • Za stvaranje NordVPN računa potrebna vam je samo adresa e-pošte i zaporka

Upotrebljivost – Kako je NordVPN jednostavan za korištenje?

NordVPN pokušava pojednostaviti njihov softver i aplikacije, ali ne na štetu mogućnosti i postavki. Uspjeli su stvoriti savršeno uravnotežen izgled koji je također ugodan oku.

Ispod ćete moći pročitati sve o prijatnosti NordVPN-a prema korisniku. Štoviše, saznat ćete o dizajnu njihovih aplikacija i različitim načinima plaćanja koji nude.

Web stranica NordVPN

NordVPN ima jednostavnu i jasnu web stranicu. Koriste umirujuće boje koje su jednostavne za oči i korisniku pružaju tek dovoljno informacija. Ova kombinacija ga čini jednom od najboljih VPN web stranica na webu.

Stranica osobnog računa također je vrlo jasna. Sve bitne informacije nalaze se na kartici “nadzorna ploča”. Dvije druge kartice su “preuzimanja”, gdje možete pronaći sav softver i aplikacije za različite uređaje, i “promijenite lozinku”, gdje možete promijeniti zaporku. Ovaj pregled informacija sve što korisniku stvarno treba s VPN web stranice.

Instaliranje NordVPN-a

Instaliranje NordVPN-a je komad torte. Putem stranice vašeg računa možete preuzeti potreban softver za većinu operativnih sustava. Također možete preuzeti instalacijski program Nord na svoj uređaj. Na ovaj se način trebate prijaviti samo za početak korištenja njihove usluge. Na mobilnim uređajima i tabletima možete preuzeti aplikaciju NordVPN iz App Store-a. Danas je preuzimanje VPN-a dječja igra. Svi veliki davatelji VPN-a imaju softver za jednostavno instaliranje i posebne aplikacije za sve vrste uređaja. NordVPN nije iznimka. Uz to, nude proširenje preglednika za Chrome, Brave i Firefox.

NordVPN Operativni sustavi

Ako naiđete na probleme pri instaliranju NordVPN-a, pogledajte njihovu stranicu za podršku. Ovdje vam pružaju priručnike za instaliranje njihovog softvera, između ostalog. Tamo možete pronaći i vodič za postavljanje NordVPN-a za gledanje Netflixa ili postavljanje bilo kojeg drugog pitanja koja imate.

Izgled i jednostavnost upotrebe NordVPN-a

Aplikacija za radnu površinu za Windows i Mac ima veliki izbor izbora i mogućnosti instalacije.

Softver NordVPN jasan je i vizualno atraktivan. U aplikaciji postoje različiti načini za odabir poslužitelja. Jedna je mogućnost odabir lokacije vašeg poslužitelja na karti svijeta. Alternativno, svoj poslužitelj možete odabrati i na temelju određene značajke, poput preuzimanja P2P ili gledanja Netflixa. Druga je mogućnost odabir poslužitelja koji je najbrži za vašu lokaciju. Također možete stvoriti popis poslužitelja na temelju zemlje iz koje želite strujati.

Aplikacija je stabilna i brza. Bilo bi lijepo da su u aplikaciju uključili test brzine da sami pronađete najbrži poslužitelj. Međutim, stvarno nam to nije nedostajalo, jer NordVPN može sam pronaći vrlo brz server za vas.

NordVPN Screenshots Windows

Osim karte svijeta, možete također odabrati svoj poslužitelj s abecednog popisa poslužitelja. Ako odaberete zemlju, možete birati između različitih poslužitelja u toj zemlji. Na taj način možete ručno odabrati drugi poslužitelj ako vas web stranica ili usluga struje blokiraju na jednom poslužitelju. Popis poslužitelja također prikazuje udaljenost između vaše lokacije i lokacije poslužitelja. Uz to, oni vam govore i da li puno poslužitelja koristi poslužitelj ili ne.

NordVPN iOS aplikacija je također jednostavna za korištenje i ima stabilne veze. Nemojte zaboraviti dopustiti aplikaciji pristup vašem uređaju. Aplikacija može upravljati vezama umjesto vas. Spajanje na VPN poslužitelj bit će brzo i jednostavno. U ovoj aplikaciji možete odabrati i vrstu VPN poslužitelja koji želite koristiti, a NordVPN će vam osigurati vezu s najbržim poslužiteljem..

Snimke zaslona za iPhone NordVPN

Malo je i nema razlike između mobilne aplikacije i softvera za radnu površinu koji nudi NordVPN. Obje su jasne, jednostavne za upotrebu i jednoličnog su izgleda. To NordVPN-u pruža određeni izgled i osjećaj koji je korisniku vrlo ugodan.

NordVPN i Linux

Sve više i više ljudi počinje upotrebljavati plaćene VPN-ove na Linuxu Distros. NordVPN je to shvatio i uložio je dodatni napor da postavi razne vodiče o tome kako koristiti NordVPN poslužitelje putem Linux terminala. Oni također zapošljavaju dovoljno ljudi da odgovore na sva pitanja vezana uz Linux.

NordVPN serveri mogu se instalirati za distributere na bazi Debian-Fedora i openSUSE. Moguće je povezivanje i na NordVPN poslužitelje QubesOS i RHEL. To znači da će se vaš sustav najvjerojatnije moći pokrenuti na svojim poslužiteljima. Nažalost, ne postoji nijedna aplikacija utemeljena na korisničkom sučelju za Linux, pa ćete morati sve postaviti putem terminala. Naravno, većina obožavatelja hardcore-Linuxa to uopće neće imati na umu.

Bez obzira koji sustav koristite, najprije morate preuzeti spremište NordVPN poslužitelja. Dostupne su u .deb i .rpm formatu. Možete ih instalirati klikom na preuzimanje i pokretanjem preko upravitelja paketa ili davanjem naredbe u terminalu. Na web stranici NordVPN naći ćete i detaljne vodiče za svaku distrostruku.

Konačno, moguće je i lako promijeniti DNS poslužitelje u Linuxu u NordVPN DNS poslužitelje u slučaju da ste zabrinuti zbog bilo kakvih DNS propuštanja.

Cijene i načini plaćanja

NordVPN ima jedan pretplatni paket s različitim cijenama, ovisno o trajanju vašeg plana. To znači da ako dobijete pretplatu na dulje razdoblje, vaša mjesečna naknada bit će manja. Svi planovi omogućuju vam pristup više od 5400 poslužitelja širom svijeta i možete koristiti jednu pretplatu na 6 uređaja istovremeno. Napokon, svi planovi pretplate imaju 30-dnevno jamstvo povrata novca. U nastavku možete dobiti pregled njihovih pretplatničkih planova.

Nord VPN cijene pretplate nove

 • Jednomjesečni plan: Ovim planom dobivate NordVPN uslugu na mjesec dana. To je posebno lijepo ako želite isprobati ovaj VPN. Možete dobiti ovaj plan za 11,95 USD mjesečno.
 • Jednogodišnji plan: Ovaj plan će vam omogućiti korištenje NordVPN usluga 12 mjeseci. To možete dobiti samo 6,99 USD mjesečno (Ukupno 83,88 USD).
 • Dvogodišnji plan: Da biste još duže uživali u zaštiti od NordVPN-a, ovu pretplatu možete dobiti na 24 mjeseca. Obvezujući se na duže razdoblje, morate samo platiti $ 4,99 mjesec.
 • Trogodišnji plan: Želite izaći sve i stvarno prigrliti NordVPN način života? Tada tu pretplatu možete dobiti 36 mjeseci. Cijene za ovu pretplatu još više padaju na 3,49 dolara mjesečno. Ovo je vrlo jeftina opcija za vrhunski premium VPN!

Metode plaćanja NordVPNNordVPN nudi nekoliko različitih načina plaćanja. Pretplatu možete platiti kreditnom karticom, PayPalom ili Amazon Payom. Nadalje, nude mnogo regionalnih načina plaćanja što je idealno ako nemate drugog načina plaćanja. Konačno, oni također imaju mogućnost plaćanja s različitim kripto valutama poput Bitcoin, Ripple i Monero. Ove su opcije osobito lijepe ako želite ostati (gotovo) potpuno anonimni.

Služba za korisnike

NordVPN pruža izvrsnu korisničku uslugu. Ako ne možete pronaći odgovor na svoje pitanje u velikoj bazi podataka na njihovoj web stranici, možete s njima stupiti u kontakt putem e-pošte i mogućnosti live chat-a koji lako možete pronaći na njihovoj početnoj stranici. Na ovaj način, uvijek možete dobiti brz odgovor na sva pitanja. Međutim, za razgovor uživo morate dati ime i adresu e-pošte. Ovo je za sprečavanje ljudi ili neželjenih poštara da zloupotrebe opciju.

Odgovore na većinu pitanja možete pronaći na njihovoj stranici FAQ. Kad smo testirali korisničku podršku, primijetili smo da možete dobiti odgovor putem chata uživo u roku od jedne minute. Međutim, naišli smo na neke zaposlenike NordVPN-a koji nisu bili u tijeku o svim događanjima u tvrtki. Na primjer, jedan od ljudi s kojima smo razgovarali nije bio svjestan NordVPN-ove usluge za tvrtke. To nije veliki problem, ali naiđe na pomalo neprofesionalno.

Sve u svemu, bili smo zadovoljni NordVPN uslugom za korisnike. Lako ih je doći i odmah će vam pomoći.

Zaključak upotrebljivosti NordVPN

 • Web stranica NordVPN je jasna i organizirana
 • Softver NordVPN jednostavno se instalira na većinu operativnih sustava i uređaja
 • NordVPN ima veliku bazu podataka često postavljanih pitanja i priručnika
 • Softver je čistog izgleda i djeluje vrlo intuitivno
 • Planiranje za NordVPN plan možete platiti kreditnom karticom, PayPalom, kripto valutama i mnogim drugim opcijama
 • NordVPN korisničku podršku lako je dobiti i brzo vam se javiti

Mreža poslužitelja NordVPN

U trenutku pisanja teksta, NordVPN ima više od 5400 poslužitelja u 57 zemalja. Za razliku od mnogih drugih pružatelja VPN-a, NordVPN poslužitelji nisu isti.

Postoje neki poslužitelji koji nude dvostruku VPN vezu radi dodatne sigurnosti. Ovi poslužitelji stvaraju vezu između poslužitelja u dvije različite zemlje pored vaše veze s VPN poslužiteljem. Drugi poslužitelj specijalnosti koje možete izabrati su poslužitelji „Onion over VPN“ koji pružaju dodatnu zaštitu od DDoS napada. S ovim poslužiteljima dobivate zaštitu poput Tor bez upotrebe preglednika Tor.

Uz to, NordVPN ima poslužitelje koji su posebno postavljeni za Netflix ili P2P promet. Konačno, nude i namjenske IP poslužitelje za one koji žele statičku IP adresu. NordVPN poslužiteljska mreža idealna je za deblokiranje bilo kojeg ograničenog sadržaja na mreži.

Broj poslužitelja i lokacija

NordVPN ima preko 5400 poslužitelja raspoređenih u 57 zemalja. Njihove poslužitelje možete pronaći u sljedećim zemljama.

NordVPN poslužitelji širom svijeta

 • Amerika: SAD, Kanada, Brazil, Meksiko, Kostarika, Argentina, Chili
 • Europa: Velika Britanija, Nizozemska, Njemačka, Francuska, Švedska, Danska, Švicarska, Belgija, Norveška, Poljska, Italija, Španjolska, Austrija, Luksemburg, Finska, Češka, Rumunjska, Island, Mađarska, Portugal, Bugarska, Hrvatska, Estonija, Irska, Albanija, Bosna i Hercegovina, Slovačka, Latvija, Gruzija, Sjeverna Makedonija, Moldavija, Ukrajina, Cipar, Griekenland, Srbija
 • Azija-Pacifik: Australija, Singapur, Japan, Hong Kong, Novi Zeland, Tajvan, Indonezija, Malezija, Južna Koreja, Tajland, Vijetnam
 • Afrika, Bliski Istok i Indija: Indija, Južna Afrika, Turska, Izrael

Namjenska IP adresa

NordVPN namjenski IPNordVPN ima namjensku IP uslugu. To znači da s NordVPN pretplatom možete dobiti posvećenu IP adresu. U trenutku pisanja ponuda nude samo IP adrese na poslužiteljima na sljedećim lokacijama:

 • Sad.
 • Njemačka
 • Ujedinjeno Kraljevstvo.
 • Nizozemska
 • Francuska

Zaključak mreže poslužitelja NordVPN

 • NordVPN ima preko 5400 poslužitelja u 57 zemalja
 • Možete dobiti namjensku IP adresu na ograničenoj količini poslužitelja
 • NordVPN nudi različite vrste poslužitelja radi dodatne zaštite, korištenje Netflixa i preuzimanje putem P2P mreža

Opcije NordVPN-a

Nakon uvida u brzinu, sigurnost, prilagođenost korisnicima i poslužiteljsku mrežu NordVPN-a, sada ćemo istražiti neke od njihovih dodatnih opcija. Ispod možete pronaći pregled ovih dodataka koji NordVPN čine posebnim.

NordVPN i Netflix

NordVPN strujanje

Pomoću NordVPN možete pristupiti svom Netflix računu. Štoviše, lako je dobiti i sadržaj SAD-a Netflix. Njihova značajka Smartplay omogućuje nevjerojatno lako strujanje sadržaja iz druge države. Jednostavnim povezivanjem s poslužiteljem u, primjerice, SAD-u, dobit ćete pristup američkom Netflix sadržaju. Neki Netflix sadržaj specifičan je za SAD ili Veliku Britaniju, što znači da nećete moći gledati te filmove ili serije ako ste u Japanu ili Njemačkoj. Međutim, s VPN-om poput NordVPN-a možete se pretvarati da ste u SAD-u i na taj način dobiti pristup ovom sadržaju.

To smo testirali iz Nizozemske i mogli bismo strujati Netflix bez ikakvih poteškoća. Ovisno o vašoj lokaciji mogli biste naići na neko zaostajanje. Ako se to dogodi, uvijek možete isprobati različite poslužitelje da biste vidjeli hoće li postati bolje.

Netflix se jako trudi da zaustavi VPN-ove da nam pomognu u promjeni naše IP adrese. Posljednjih nekoliko mjeseci primijetili smo da će Netflix ponekad vidjeti kako koristimo proxy ili VPN kada pokušavamo koristiti njihovu uslugu s NordVPN-om. Međutim, kad odaberemo drugi poslužitelj u NordVPN aplikaciji, moći ćemo strujati. Ponekad može pomoći i jednostavno osvježavanje stranice nekoliko puta. Ovo je pomalo neugodno, ali sigurno nije kraj svijeta.

NordVPN i bujice

NordVPN P2PNordVPN također ima posebne poslužitelje za skidanje torrenta. Ovi P2P poslužitelji omogućavaju preuzimanje i učitavanje bujica. Pomoću jednostavnog softvera NordVPN možete odabrati jedan od ovih poslužitelja i početi sigurno i anonimno preuzeti torrente. Budući da je većina NordVPN servera vrlo brza, možete preuzeti datoteke ni u kojem trenutku.

NordVPN je bez sumnje dobar pružatelj P2P prometa. Iz tog razloga često ga koriste oni koji žele spriječiti novčane kazne za ilegalno preuzimanje.

CyberSec

CyberSec je dodatna sigurnosna značajka koju NordVPN omogućuje blokiranje dodavanja i zaštitu od zlonamjernog softvera, krađe identiteta i drugih internetskih prijetnji. Ova izvrsna sigurnosna značajka tvrtke NordVPN osigurava da se vaš uređaj ne može koristiti u DDoS napadima. Niti se može zaraziti zlonamjernim softverom. NordVPN pazi na svoju internetsku sigurnost.

Proširenje preglednika NordVPN za Chrome, Brave i Firefox

NordVPN ima lako proširenje preglednika za Chrome, Brave i Firefox. Ovo će proširenje u osnovi omogućiti HTTPS za većinu web stranica i osigurati vaš promet značajkom CyberSec.

NordVPN poslovna rješenja

NordVPN PosaoOsim redovnog servisa za privatnu upotrebu, NordVPN ima i specifičnu uslugu za tvrtke. Pomoću ovih pretplata dobit ćete prioritetnu podršku i namjenskog upravitelja računa. Štoviše, administracija je vrlo jednostavna i možete se prijaviti za namjenski IP za sve svoje račune. Ovaj paket čini izuzetno atraktivnim za tvrtke da započnu koristiti VPN za zaštitu svojih podataka. Možete dobiti NordVPN sigurnosni standard za sve uređaje u uredu!

Zaključak – Naše iskustvo s NordVPN-om

prozodija
kontra
Netflix djelujeDogodio se sigurnosni incident s njihovim finskim poslužiteljem još u 2018. godini
Pravila o ne-zapisu (vrlo dobre postavke privatnosti)
Snažna enkripcija i velike brzine
Čisto i ujednačeno korisničko sučelje
Ima prekidač za ubijanje
Relativno jeftino
Nudi posebne P2P, torrent i Tor VPN poslužitelje
Nudi VPN poslužitelje s dvostrukom VPN vezom
Izvrstan izbor u poslužiteljima
Dostupan IP namjenski

Sve u svemu, NordVPN usluga nam se jako sviđa. Njihova pravila zapisivanja nisu dobra, a njihov širok izbor poslužitelja čini je vrlo privlačnom za svakog korisnika. Štoviše, VPN je savršen za internet potpuno anoniman. NordVPN ima puno dodatnih opcija za poboljšanje vaše mrežne sigurnosti što ih definitivno čini najsigurnijim premium pružateljem VPN usluga. Oni pružaju ovu fenomenalnu uslugu za više nego razumnu cijenu, što je uistinu čini jednim od naših omiljenih.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me