TorGuard Review (2020): Солидна VPN с бързо изтегляне

Contents

TorGuard Review (2020) – Солидна VPN, фокусирана върху бързото изтегляне

Въпреки че името може да означава друго, няма връзка с проекта Tor. Тор в името TorGuard се отнася до изтеглянето на торенти. Това е може би най-силният актив на TorGuard като доставчик на VPN. Те се гордеят с това, че поддържат висока скорост на изтегляне. TorGuard има много прилично количество сървъри и осигурява солидна защита. На своя уебсайт те предлагат допълнителни услуги, като VPN планове за бизнеса и предварително флаш рутери.


Те може да не са най-лесният VPN за потребители, които са нови за концепцията, но за хардкор изтегляне те са една от най-добрите опции там.

Скорост – колко бърза е TorGuard?

За да преценим скоростта на връзката през сървърите TorGuard, ние я тествахме с онлайн тестове за скорост и през ежедневните ни дейности за сърфиране, стрийминг, изтегляне и игри. Проведохме тези тестове от Холандия, така че ако живеете някъде другаде, може да получите различни резултати.

Резултати от тестовете за скорост TorGuard

Тествахме скоростта на връзката TorGuard с инструмента на speedtest.net. Ето резултатите от тестовете без VPN връзка, връзка през TorGuard сървър в Холандия и връзка чрез TorGuard сървър в САЩ.

Скорост без VPN (Speedtest.net):

Най-бърза NL нормална

Това бяха резултатите от скоростта, когато тествахме редовната си интернет връзка без VPN.

Скорост с локален сървър в Холандия (Speedtest.net):

Най-бързият NL torguard

Получихме следните резултати за скорост при свързване към интернет чрез TorGuard сървъри в Холандия. Както можете да видите промените в скоростта са минимални.

Скорост със сървър в САЩ (Speedtest.net):

Най-бързият сървър на САЩ

Това бяха скоростите, когато се свързахме със сървър TorGuard в САЩ. Скоростта на пинг и качване се промени драстично, но скоростта на изтегляне остана почти същата.

Имайте предвид, че скоростта може да варира, когато правите промени в протоколите. За тестовете по-горе запазихме протоколите и настройките по подразбиране. На един от нашите компютри не можахме да накараме TorGuard да работи без да променим някои от протоколите и настройките. Това се отрази много на скоростта.

Скорост по време на ежедневна употреба

Използването на TorGuard не повлия на редовната ни скорост на сърфиране. Не забелязахме разлика по време на ежедневната употреба на социални медии и други уебсайтове.

Предаването с TorGuard премина добре. Зареждането отне малко повече време при някои стрийминг услуги. Като цяло можем да предаваме видеоклипове и музика без големи проблеми.

Изтеглянето е силната страна на TorGuard. Няма загуба в скоростта на изтегляне, както сте виждали в тестовете за скорост. Изтеглянето на торенти не е проблем с този доставчик.

Игрите също не бяха проблем. Въпреки че имаше известно изоставане, това не беше досадно за тестваната от нас игра. Това обаче може да бъде много различно за някои онлайн игри. Ако играете много, винаги е добра идея да тествате своя VPN с любимата си игра, преди да се ангажирате с абонамент.

Скорост на заключение TorGuard

 • Добри скорости за изтегляне
 • Няма забележима разлика в скоростта при ежедневна употреба
 • Скоростта се променя, когато трябва да промените настройките
 • Може да покажете изоставане с някои по-тежки игри

Безопасност – Колко сигурен е TorGuard?

Тъй като фокусът на този доставчик е върху анонимното изтегляне, е от съществено значение да има изградена водонепроницаема система за сигурност. TorGuard има много опции за сигурност и изглежда не поддържа журнали от всякакъв вид.

протоколи

TorGuard поддържа OpenVPN, PPTP, L2TP, IPsec, SSTP и iKEV2 протоколи. За най-добра сигурност те съветват винаги да се използва OpenVPN протокол.

Torguard използва 256-битово криптиране и предлага, както те наричат, „защита от скритост“ срещу смущения в дълбоките пакети. По този начин можете да получите достъп до интернет по сигурен начин.

Освен това, те имат ключ за убийство, който ще гарантира, че вашите данни не се излагат, когато загубите връзката си.

Записване и поверителност

TorGuard казва, че не водят дневници за трафик, дневници за връзка или IP дневници. Доставчикът е разположен в САЩ. САЩ е част от алианса за разузнаване Five Eyes между Австралия, Канада, Нова Зеландия, Обединеното кралство и Съединените щати. Това означава, че те си помагат взаимно в разследванията, като обменят информация, която са събрали. Това обаче няма никакво значение, ако TorGuard не поддържа журнали, защото тогава няма какво да се споделя.

От каква информация се нуждае TorGuard?

За да създадете TorGuard акаунт, се нуждаете само от валиден имейл адрес и достъп до един от техните методи за плащане. Докато се уверите, че името на имейл адреса не ви проследи по никакъв начин, можете да останете анонимни. TorGuard не изисква друга информация за контакт.

Ако искате да останете напълно анонимни, TorGuard също предлага опция за плащане с биткойни. Други методи на плащане, като кредитна карта или PayPal, ще разкрият вашата идентичност на TorGuard. Плащайки с биткойни, ще можете да останете напълно анонимни.

Заключение за безопасност TorGuard

 • TorGuard предлага 256 битово криптиране
 • Те имат ключ за убийство, в случай че може да загубите връзката си с TorGuard
 • TorGuard казва, че не водят дневници
 • Те поддържат OpenVPN, PPTP, L2TP, IPsec, SSTP и iKEV2 протоколи
 • Трябва ви само имейл адрес, за да създадете акаунт

Използваемост – колко удобен за потребителите е TorGuard?

За да видим дали TorGuard е удобен за потребителя, ние разгледахме уебсайта, процеса на инсталиране, софтуера, методите за плащане и обслужването на клиентите. Забелязахме, че може да има доста голяма разлика между потребителските преживявания с TorGuard VPN. Макар че работи перфектно добре за някои, това може да е доста борба за други. Ако услугата не работи веднага, удобството за потребителя е още по-важно.

Уебсайтът Torguard

Уебсайтът TorGuard е много чист и минималистичен. Ще намерите начална страница с цялата съществена информация. Разделите в горната част на страницата ви водят към различните продукти, които предлагат: Anonymous VPN, Anonymous Proxy, Business VPN, Email и Router. Когато кликнете върху „рутер“, ще се отвори нов прозорец с техния уеб магазин за рутери. Последният раздел е раздел „Купете сега“, който ви насочва към техния магазин. Ако вече имате акаунт, тук намирате страницата на вашия акаунт. На страницата на вашия акаунт можете да управлявате профила си.

Уебсайт на TorGuard

Уебсайтът изглежда ясен, но когато търсите по-конкретна информация, това понякога може да бъде трудно да се намери. Уебсайтът няма функция за търсене, което е твърде лошо, защото е трудно да се намери някаква информация.

Те предлагат минимална информация за техните допълнителни услуги. В секцията на блога има по-обширна информация, но това е много трудно за търсене и навигиране.

Вместо лента за търсене можете да използвате полето за чат за обслужване на клиенти, за да получите необходимата информация.

Инсталиране на TorGuard

Инсталирането на TorGuard на вашите устройства е много лесно.

На вашия компютър можете да влезете в уебсайта и ще намерите преглед на програмите, които можете да изтеглите. На вашия смартфон можете да отидете в магазина за приложения и да изтеглите приложението им от там.

Инсталиране на TorGuard:

 1. Изберете абонамент за TorGuard, който харесвате на уебсайта TorGuard.
 2. Завършете процедурата за плащане, като попълните необходимата информация.
 3. Изтеглете програмата / приложението на вашето устройство.
 4. Влезте с данните на вашия акаунт.
 5. Изберете предпочитаните протоколи или го оставете в настройките по подразбиране.
 6. Натиснете свързване и се насладете на TorGuard.

При опит за влизане в приложението получихме известие, че паролата ни не е правилна, въпреки че бяхме сигурни, че това е правилната парола. Трябва да отбележим, че това очевидно се случва по-често на потребителите на TorGuard. Свързахме се с поддръжката на клиентите и те бяха много полезни. За да разрешим проблема, трябваше да променим паролата си, преди да можем да получим достъп до приложението. Това също означаваше, че трябва да променим информацията си и на нашия компютър.

Външен вид и лекота на използване на TorGuard

Донякъде тромавият вид на приложенията оставя място за подобрения. Може дори да се почувства донякъде остаряла, което не е грешно, просто по-малко привлекателно. Приложението също така показва някои неща, които повечето потребители няма да разберат или имат нужда. Тези опции претрупват инструмента, който би бил по-чист и изчистен без тях. Въпреки това, всички функции, от които редовни потребители ще се нуждаят, са на разположение, като бутон „изберете сървър“ и ясен бутон „свързване“ и „изключване“.

Мобилното приложение е малко по-ясно, но липсват някои от функционалностите на приложението TorGuard за компютър. Обикновеният потребител няма да пропусне тази опция, но изродът на сигурността може би.

Цени и начини на плащане

Разходите за полугодишен и годишен абонамент за TorGuard спадат до 5 долара на месец. Тримесечният абонамент намалява до $ 6,70 на месец, а месечният абонамент е най-скъп със своите $ 9,99 на месец. Както можете да видите на снимката по-долу, няма разлика между функциите, които ще получите при различните планове, единствената разлика е продължителността на абонамента.

Те предлагат 7-дневна гаранция за връщане на парите, така че ако не сте доволни от услугата, можете да си върнете парите.

Анонимни VPN планове

TorGuard предлага следните методи на плащане:

 • Кредитни карти
 • PayPal
 • Биткойн и други криптовалути
 • Много други опции чрез paywall

TorGuard има над 80 различни опции за плащане. Това означава, че вероятно ще намерите подходящ за вас начин на плащане.

Обслужване на клиенти

Тъй като уебсайтът TorGuard не е много лесен за навигиране, поддръжката на клиенти е още по-важна. По-лесно е да използвате услугата LiveChat, за да намерите своя път на уебсайта, отколкото да търсите нещо сами. Те имат денонощна услуга за поддръжка на клиенти. Понякога можете да говорите с някого директно, което е приятно и работи добре през повечето време. В други моменти трябва да попълните лична информация, преди да започнете да говорите с някого. Това може да бъде доста досадно, ако не искате да споделяте тази информация.

LiveChat начален край

В LiveChat получавате сравнително бързи отговори и хората, с които разговаряхме, бяха много учтиви.

Можете също да подадете билет до поддръжката на TorGuard или TorGuard Sales или партньорска поддръжка. Когато направите това, те попълват информацията, която вече имат (ако вече използвате тяхната услуга). Освен това можете да добавите снимки и скрийншоти към билета си, за да подкрепите въпроса си. Очевидно са се опитали да направят това възможно най-удобно за потребителя.

Ако настройките по подразбиране не работят на вашето устройство, обслужването на клиенти може да ви помогне да промените настройките и протоколите по начин, който ще работи за вашето устройство. Това обаче означава, че не всеки има еднакъв избор в настройките и протоколите. По тази причина би било най-добре да използвате периода на връщане на парите от 7 дни, за да проверите дали услугата работи на всички ваши устройства.

Заключение използваемостта TorGuard

 • Уебсайтът Torguard може да бъде по-добър.
 • Инсталирането на TorGuard е сравнително лесно.
 • Софтуерът изглежда остарял, но функционира отлично.
 • TorGuard предлага над 80 възможности за плащане.

Сървърна мрежа TorGuard

TorGuard има голяма мрежа от сървъри. Освен това те предлагат специални IP адреси срещу допълнително заплащане.

Брой сървъри и местоположения

TorGuard има над 3000 сървъра в повече от 50 страни. Тази голяма оферта от сървъри е добре разпространена по целия свят. По-специално, те имат сървъри в Саудитска Арабия, Египет и Виетнам, които обикновено не виждате с други VPN услуги. Ако търсите специално сървър в една от тези страни, TorGuard може да е VPN за вас.

Можете да изберете сървър, преди да се свържете. Приложението ви показва сървърите, които са налични за избраните от вас протоколи и настройки.

TorGuard сървъри

Специализиран IP адрес

TorGuard предлага специализирана услуга за IP адреси. Това означава, че ще получите присвоен IP адрес, който ще бъде използван само от вас. Обикновено с VPN получавате достъп само до IP адреси, които споделяте с други. Като цяло това всъщност няма значение. Някои услуги за стрийминг обаче вече могат да открият количеството потребители на един IP адрес и да блокират тези адреси. За да заобиколите географските ограничения на Netflix, се нуждаете от специализиран IP с вашия абонамент за TorGuard.

Освен това с нормален абонамент превключвате между различни IP адреси. Някои уебсайтове забелязват това и искат допълнителна проверка на вашата самоличност, за да проверят дали наистина вие се опитвате да получите достъп до техния уебсайт. Ако използвате специален IP адрес, всеки път ще получите достъп до техния уебсайт от един и същ IP адрес, което не предизвиква никакво подозрение.

След като платите за съответния IP адрес, можете да се свържете с отдела за поддръжка на TorGuard с предпочитаното от вас местоположение. Те ще ви присвоят IP адрес в държавата, която сте избрали. Понякога ще трябва да поръчат нови IP адреси, което означава, че може да се наложи да изчакате 1 или 2 дни.

TorGuard също нарича тези специализирани IP адреси „поточни IP адреси“. Специализираният IP ще ви върне $ 7,99 всеки месец над цената на вашия абонамент за VPN.

Заключение сървърна мрежа TorGuard

 • TorGuard има над 3000 сървъра
 • Сървърите са разпространени в повече от 50 различни страни
 • TorGuard предлага специални IP адреси

Опциите на TorGuard

Освен обикновените VPN функции, TorGuard предлага и няколко екстри. По-долу ще намерите информация за TorGuard за бизнеса и техните специални предварително мигащи рутери.

TorGuard и Netflix

TorGuard не гарантира достъп до Netflix чрез редовната им услуга. Те предлагат специален IP адрес, чрез който може да е възможен достъп до Netflix. Специалният IP адрес ще ви струва допълнително. За доставчик на VPN, който надхищава Netflix, можете да разгледате нашата статия за VPN на Netflix.

TorGuard и торенти

TorGuard позволява изтеглянето на торенти чрез партньорски мрежи. Казват, че не блокират този тип трафик. TorGuard е добра VPN услуга за изтегляне и работи усилено за подобряване на скоростта на изтегляне. В нашите тестове с TorGuard можем да изтегляме файлове без забавяне.

TorGuard за бизнеса

TorGuard има специални планове за бизнеса. В бизнес VPN пакетите TorGuard предлага няколко акаунта и криптирани имейл акаунти. Освен това тези планове идват със специални IP адреси. Бизнес плановете предлагат всичко, което правят обикновените планове и други. Например, ще получите специален мениджър на акаунти, който ще ви помогне с всякакви въпроси.

Освен това всеки бизнес план се предлага със собствен лесен администриращ панел. С този панел можете да добавяте и премахвате акаунти във вашата мрежа.

управление на бизнес vpn потребител

TorGuard рутери

На уебсайта на TorGuard можете също да закупите предварително флаш рутери. Инсталирането на VPN на вашия рутер е идеално, ако искате да защитите всичките си устройства с един замах. Те продават рутери от популярни марки като Netgear, TP-link и Asus. Рутерите идват с 30 дни безплатна TorGuard VPN услуга. Тези рутери са идеални, ако търсите лесен начин да защитите всичките си устройства с един замах.

R7000-300

Опции за заключение TorGuard

 • Не можете да гледате Netflix с нормален абонамент за TorGuard.
 • Можете да изтеглите торенти с TorGuard.
 • TorGuard предлага предварително флаш рутери на своя уебсайт.
 • TorGuard предлага абонаментни планове за бизнеса.

Заключение – Нашият опит с TorGuard

Професионалисти
Против
Лесен за използванеНе работи автоматично на всички устройства
Лесен за инсталиранеУебсайтът е труден за навигация
Бърза скорост на изтеглянеНе е възможно да гледате Netflix
Възможно изтегляне чрез торентиClunky софтуер
Специализирани IP адреси
Много възможности за избор в сървърите
7-дневна гаранция за връщане на парите

TorGuard е добър доставчик на VPN за изтегляне на торент. Скоростта е добра, особено за изтегляне. Те не водят регистрационни файлове и изглежда са безопасна VPN. Установихме, че удобството на потребителите на тяхната услуга варира. Техният уебсайт определено може да бъде по-добър и за едно от нашите устройства беше трудно да накарате приложението да работи. С помощта на поддръжката на клиентите успяхме да се справим, но не можахме да използваме всички протоколи и настройки.

TorGuard има голям брой сървъри и предлага специален IP адрес. Може да се нуждаете от това, тъй като с редовната си услуга няма да имате достъп до поточни услуги като Netflix. От плюс, те предлагат услуги за бизнеса и предварително флаш рутери, които можете да използвате в комбинация с абонамент.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map