ProtonVPN Review (2020) – Високо ниво на сигурност | VPNoverview.com

Contents

ProtonVPN Review (2020) – Високо ниво на сигурност

ProtonVPN е сравнително нов VPN доставчик от Швейцария. Те предлагат както безплатна, така и платена версия на софтуера си и са собственост на ProtonVPN AG. Тази компания стартира ProtonMail още през 2014 г. ProtonMail бързо се превърна в най-големия защитен доставчик на електронна поща в света, поставяйки поверителността, анонимността и криптирането над всичко останало. ProtonVPN бързо успя ProtonMail. VPN е разработен с цел да предложи на клиентите сигурни връзки извън имейл. Тези два проекта – ProtonVPN и ProtonMail – бяха превърнати в два отделни бизнеса с цел да се запази безопасността и поверителността на клиентите на Proton..


Екипът, който стои зад ProtonVPN, непрекъснато работи върху промяната в света: обучава журналисти, обучава обществеността и се противопоставя на правителствата. Освен това те започнаха сътрудничество с Mozilla през 2018 г. Тъй като централата им се намира в Женева, Швейцария, те не са длъжни да водят регистрационни файлове. ProtonVPN се предлага за Windows, MacOS, iOS, Android и Linux и се предлага с много допълнителни опции за персонализиране. Освен това са възможни множество различни абонаменти, като се започне с много прилична безплатна версия.

Спецификации ProtonVPN

 • Едновременни връзки: 2-10
 • Torrents: +
 • Нетфликс: +
 • Операционна система: Windows, MacOS, iOS, Android, Linux
 • протоколи: IKEv2 / IPSec, OpenVPN
 • Политика за регистрация: Дневници за връзка
 • Сървъри: 698 сървъра в 40+ страни
 • Цена: От $ 4,00 на месец
 • Гарантирано връщане на парите: 30 дни

Скорост – Колко бърз е ProtonVPN?

Много потребители искат бърз VPN. Не искате да чакате безкрайно да се зареди видеоклип в YouTube или файл за изтегляне, просто защото използвате защитена интернет връзка. Потокът, игрите и сърфирането в интернет трябва да са лесни и без забавяне. VPN потенциално може да забави вашата интернет връзка. Ако това стане твърде забележимо, това е категоричен недостатък на услугата.

За да проверим дали VPN забавя връзката ви (или е възможно да я ускори), тестваме всички VPN доставчици, които преглеждаме по тяхната скорост. По-долу ще видите различни скорости, които изпълнихме с ProtonVPN. Тествахме и скоростта на VPN при ежедневна употреба. По този начин получавате добра и пълна представа за ефекта, който ProtonVPN би могъл да има върху вашата интернет връзка.

Резултати от тестовете за скорост ProtonVPN

В този раздел ще намерите резултатите от тестовете за скорост, които получихме при тестване на ProtonVPN. Всички тестове бяха направени с помощта на Plus сделка на ProtonVPN, без да се активира тяхната Secure Core. Тази специална услуга пренасочва два пъти вашата интернет връзка, което допълнително забавя скоростта ви, следователно я изключихме от нашите тестове. Имайте предвид, че тези номера винаги зависят от вашето местоположение, интернет доставчик и времето на деня. За справка добавихме тест за скорост на нашата обикновена интернет връзка, без да използваме VPN.

Скорост без VPN (speedtest.net):

Скорост без VPN

Това са резултатите от speedtest.net, когато тествахме собствената си интернет връзка, без да използваме VPN. Ще използваме този тест, за да сравним другите резултати.

Скорост с локален сървър (speedtest.net):

Speedtest Server Холандия

Това са резултатите от speedtest.net на нашата интернет връзка, когато използваме ProtonVPN сървър, който е сравнително близо до нас. В сравнение с първия ни тест, пингът остана абсолютно същият. Това е добър знак. В същото време скоростта на изтегляне намалява приблизително наполовина, но скоростта на качване също остава същата. Изглежда, че локалните сървъри на ProtonVPN вършат много добра работа.

Сървър в Съединените щати (speedtest.net):

Speedtest Server САЩ

Това са резултатите от speedtest.net на нашата интернет връзка, докато използваме ProtonVPN сървър в Съединените щати. Този път пингът се увеличи значително. Освен това остана само една десета от скоростта на изтегляне, въпреки че скоростта на качване е малко по-добра.

В заключение: докато американският сървър изглежда доста бавен, локалният сървър се представи много добре.

Скорост по време на ежедневна употреба

С тези резултати от тестовете за скорост ни беше любопитно да разберем как ще се представи ProtonVPN по време на ежедневна употреба. Докато разглеждахме, срещнахме малко до никакви забавяния. Изтеглянето на торенти мина също толкова бързо: в рамките на петнадесет минути ще изтеглим файл с приличен размер. Можем също така да гледаме видеоклипове в YouTube както обикновено, въпреки че за буферирането им е необходимо повече време. Игрите също бяха наред: зареждането на правилните страници и графики може да отнеме малко повече време, отколкото обикновено, но след това играта функционира както трябва. Излъчването и гледането на Netflix също работиха, но с един недостатък. За да гледаме американския Netflix, трябваше да използваме американски сървър. Тази връзка за нас е доста бавна и доведе до дълги закъснения.

Скорост на заключение ProtonVPN

 • Тестовете за скорост показаха прилични резултати, особено при работа с локален сървър.
 • Американският сървър беше значително по-бавен от нашия местен сървър.
 • Интернет скоростта по време на сърфиране, стрийминг и изтегляне беше прилична.
 • Достъпът до американската Netflix предизвика известно забавяне.

Безопасност – Колко сигурен е ProtonVPN?

Безопасността може би е най-важното качество на VPN. VPN мрежите са известни най-вече със способността си да пазят поверителността и анонимността на потребителите. Хората използват VPN, за да сърфират в интернет, без да бъдат следени или проследявани. За да гарантираме, че VPN действително прави това успешно, ние разглеждаме безопасността и сигурността на всички VPN, които преглеждаме.

В този раздел ще прочетете всичко за безопасността на ProtonVPN. Кои протоколи използват? Имат ли политика без регистрация? Превключвател за убийство? Коя лична информация те искат от вас? След като отговорим на тези въпроси, ще вземем окончателната си присъда за сигурността на ProtonVPN.

протоколи

ProtonVPN използва два различни протокола за тяхната VPN сървърна мрежа. Тези протоколи помагат за криптиране на вашите данни. Понастоящем ProtonVPN работи с IKEv2 / IPSec и OpenVPN. Когато използвате клиента ProtonVPN, можете сами да изберете дали искате да използвате UDP (стандартен) или TCP.

Създателите на ProtonVPN решиха да не работят със сървъри, използващи PTTP или L2TP / IPSec. Тези протоколи са по-евтини за поддръжка, но като цяло не са толкова безопасни, колкото например OpenVPN. ProtonVPN иска да предложи на своите клиенти нищо освен най-доброто. Следователно те работят само с най-безопасните протоколи.

Записване и поверителност

Политиката за регистриране на VPN заявява дали доставчикът на VPN събира и запазва данни за използването на интернет от своите клиенти. Ако случаят е такъв, това влияе пряко на поверителността ви. Запазените данни могат да бъдат споделяни с трети страни или крадени от хакери. Някои доставчици на VPN дори са подчинени на местните закони, които ги принуждават да предават информация на правителствата.

ProtonVPN не трябва да се занимава с такива закони. Седалището на ProtonVPN е в Швейцария, която е известна със своето законодателство за поверителност. Страната не е част от 14 очи и е изключена от многото правила на Европейския съюз. По тези причини Швейцария обикновено се разглежда като добро местоположение за доставчик на VPN. Доставчиците, разположени там, не са длъжни да водят журнали на своите клиенти и не е необходимо да се отказват от клиентски данни.

На своя уебсайт ProtonVPN твърди, че работят с политика без регистрация. Не се запазва информация за вашата връзка или активност при сърфиране. Нещата обаче не са толкова прости: ProtonVPN събира „дневници за връзка“. Тези данни се използват единствено, за да се гарантира, че акаунтът ви остава безопасен и функционира както трябва. За тази цел се запазва времева марка на последното ви влизане. Този печат се презаписва при всяко влизане. Няма да се запазва информация, разкриваща нищо за вашето местоположение, времето, което сте прекарали в VPN-връзката или мястото, от което сте влезли..

Тези дневници за връзка са необходими, за да се гарантира, че акаунтът ви не се злоупотребява. Печатът на времето е свързан само с вашия акаунт, а не с вашия IP адрес. Последното известно вход ще бъде запазено, докато акаунтът е активен, освен ако потребителят не поиска да изтрие данните.

Отворен код

Приложенията ProtonVPN наскоро станаха с отворен код, което означава, че всеки може да хвърли поглед зад кулисите и по този начин да инспектира технологията зад приложението. По този начин всеки може да проучи дали твърденията, които компанията отправя, са правилни. По този начин компанията не може да скрие нищо. Те канят експерти да разгледат и публикуват своите открития. По този начин ProtonVPN показва, че всъщност правят това, което казват, че правят.

Kill превключвател

ProtonVPN има вграден превключвател за убийство. Можете да го включите или изключите в настройките на таблото за управление на VPN. Активиран превключвател за убийства гарантира, че не сте изложени на риск, ако вашата VPN връзка временно се изгуби: целият интернет трафик се блокира автоматично, така че никога не може да бъде проследен до вас.

В допълнение към превключвателя за убийство, ProtonVPN има и „Винаги включена VPN функция“. Тази опция автоматично ви свързва с друг сървър, когато имате проблеми с връзката. По този начин винаги сте онлайн, но все още непрекъснато защитени.

От каква информация се нуждае ProtonVPN?

За да създадете акаунт в ProtonVPN, трябва да споделите някои данни с тях. Това се отнася главно до вашите имейл и данни за плащане. За да използвате безплатната версия, трябва само да въведете имейл адрес. На страницата за плащане се посочва, че този имейл адрес никога не се споделя с трети страни и се използва само за въпроси, свързани с профила, комуникация и възстановяване. Разбира се, можете лесно да създадете анонимен имейл адрес, който не може да бъде проследен до вас (например с ProtonMail).

За всеки платен абонамент за ProtonVPN трябва да въведете данни за плащане. Когато плащате с PayPal или кредитна карта, ще трябва да се разделите с някои от личните си данни. Има обаче и анонимни опции. Ще се върнем към това по-късно.

Заключение за безопасност ProtonVPN

 • ProtonVPN използва само най-безопасните и най-добре криптирани протоколи.
 • Политика за регистрация: само дневници за връзка, които се състоят от времеви отпечатък от последното ви вход.
 • Приложенията ProtonVPN са с отворен код.
 • ProtonVPN има вграден превключвател за убийство и опция за автоматично превключване на сървърите при отпадане на връзката.
 • За да създаде акаунт, ProtonVPN се нуждае от вашия имейл адрес и данни за плащане.

Използваемост – Колко удобен за потребителите е ProtonVPN?

VPN работи във фонов режим на вашето устройство. Без много намеса от ваша страна, той осигурява сигурно и анонимно интернет изживяване. Ето защо е важно VPN да се работи лесно и лесно. Ако инсталирането и настройката на VPN започне бързо, ще можете да започнете по-рано. Добрият екип за поддръжка и ниската цена също помагат за удобството на потребителите на VPN. За да гарантираме, че имате най-доброто изживяване, ние използваме този раздел, за да разгледаме общата удобство на ProtonVPN към потребителя. Разгледахме уебсайта им, процеса на инсталиране, софтуера, цената и обслужването на клиентите и даваме своето мнение за всеки.

Уебсайтът ProtonVPN

Началната страница на уебсайта ProtonVPN изглежда добре и е лесна за навигиране. Незабавно виждате връзка, която води директно до страницата за разплащане с различните абонаменти за ProtonVPN. Превъртайки надолу, ще намерите информация за различните функции на ProtonVPN и предимствата на VPN като цяло. Началната страница също споделя туитове от потребители, които говорят за своя опит.

Горната лента ви позволява да навигирате до различните страници на уебсайта: информация, функции, цени, блог и поддръжка. Предвидени са и бутон за влизане и директни връзки към социалните медии на ProtonVPN. Уебсайтът е достъпен само на английски.

Начална страница на уебсайта на ProtonVPN

Ако щракнете върху едно от двете Вземете ProtonVPN сега или Ценообразуване, ще бъдете отведени до страницата за абонаменти, където можете да избирате между различни ProtonVPN абонаменти. Избирането на такъв автоматично ще ви отведе до страницата за плащане, където можете да попълните вашата информация.

Накратко: уебсайтът е много лесен за навигиране, като същевременно предоставя много информация за ProtonVPN и VPN мрежи като цяло.

Инсталиране на ProtonVPN

За да използвате ProtonVPN, ще ви трябва акаунт. За да настроите акаунт, ще трябва да предоставите някаква информация, най-вече електронната си поща (въпреки че това може да стане анонимно чрез ProtonMail) и данни за плащане. Също така трябва да измислите име и парола на акаунта. След като закупите акаунта си, е време да изтеглите клиентския софтуер ProtonVPN. Тази страница е лесна за намиране, когато току-що сте направили акаунт, но е малко скрита в противен случай. За да го намерите, превъртете до края на уебсайта и щракнете Изтегли в долния ляв ъгъл.

Страница за изтегляне на уебсайта ProtonVPN

Таблото за управление може да бъде изтеглено за Windows, MacOS и Linux. Освен това, страницата за изтегляне ще ви предостави връзки към приложенията на Google Play и App Store. Изтеглихме клиента за Windows и това е процедурата, която ще оценим и обсъдим тук.

След щракване Изтеглете за Windows, отворихме изтегления файл.

ProtonVPN Изтегляне на екрана

Екранът, който показа, се обяснява самостоятелно: следвайте инструкциите и инсталирайте ProtonVPN. Единственото, което трябваше да направим, беше да дадем разрешение на програмата да се използва на нашето устройство.

Вход в ProtonVPN таблото

След като инсталацията приключи, която не трябва да отнеме повече от минута, софтуерът се стартира сам и се появява табло за управление. Тук можете да влезете с данните на акаунта си.

Накратко, процесът на инсталиране е лесен, въпреки че страницата за изтегляне е малко трудна за намиране, ако вече имате акаунт и просто трябва да получите софтуера.

Външен вид и лекота на използване на ProtonVPN

Софтуерът на ProtonVPN е лесен за навигация и е приятен за очите, но също така е много зает. Таблото за управление съдържа списък на страните отстрани на екрана, включително лента за търсене и опция за активиране на специалното сигурно ядро ​​на ProtonVPN (за потребители с ProtonVPN Plus или Visionary). Тази опция осигурява допълнителен слой защита. Има и бутон за бързо свързване, който автоматично избира най-бързия или най-близкия сървър в този момент и ви свързва с него. В допълнение към раздела, съдържащ местоположението на сървъра, има и раздел, наречен „Профили“. Тук можете да настроите лични профили със собствени предпочитания, независимо дали това е конкретна държава, сървър или протокол. Вашият IP адрес се показва в горната част на екрана и ще се промени на ProtonVPN IP, след като се свържете.

По-голямата част от екрана е заета от карта на света. Триъгълниците на картата представляват различните местоположения на сървъра, от които можете да избирате. В долната част на екрана можете да проследите колко сте изтеглили и качили по време на текущата си сесия, колко бърза е връзката ви и колко дълго е продължила сесията ви до този момент. Появата на картата е много привлекателна. Като цяло, външният вид на цялото табло е професионален и приятен.

ПротонVPN табло

ProtonVPN има много възможности. Много от тях са директно достъпни на главния екран. Останалото можете да намерите в настройките. Отидете на относно за да намерите информация за вашата версия на софтуера. при Сметка ще можете да правите промени в своя акаунт и абонаментен план. Профили ви показва различните профили, които сте направили.

при Настройки можете да промените как и кога програмата се стартира и дали известията изскачат на екрана. Можете също да изберете протокол, да изберете да се свържете автоматично или да активирате Бърза връзка. Отидете на напреднал раздела, за да намерите превключвателя за убийство, защита от течове на DNS и разделяне на тунели.

Предимството на софтуера ProtonVPN е, че много опции могат да бъдат достъпни с едно щракване. Можете лесно да персонализирате опита си. Това е полезно за хора с опит с VPN, но може да бъде пречка за начинаещи.

Цени и начини на плащане

ProtonVPN има четири различни VPN абонамента. В зависимост от абонамента по ваш избор ще ви бъдат достъпни различни функции.

Най- безплатна версия на ProtonVPN не струва нищо и ви дава достъп до сървъри в три различни страни (Холандия, САЩ и Япония). Тази версия работи само за едно устройство на акаунт в даден момент. Няма ограничение на скоростта, но малкият брой налични сървъри ще повлияе на скоростта ви в интернет. Колкото повече хора използват един и същ сървър, толкова по-бавно става. В резултат на това скоростта ви може да е много по-ниска, отколкото сте свикнали. ProtonVPN Free няма ограничение за данни, така че можете да го използвате за неопределено време. Въпреки това ProtonVPN Free не ви дава достъп до софтуера на Secure Core и не поддържа стрийминг, торенти или Tor.

Обажда се най-евтината платена опция за ProtonVPN Основен. Ако изберете годишен договор, вместо да избирате месечни плащания, дори получавате 20% отстъпка от абонамента си и това важи за всички абонаменти на ProtonVPN. Основната услуга ProtonVPN ви дава достъп до всички техни сървърни места, позволява ви да защитите две устройства по всяко време и ви защитава, докато използвате P2P.

Най- Пакет ProtonVPN Plus е малко по-скъп от опцията Basic и включва всичко от този пакет и повече: поддръжка за Tor и стрийминг, Plus сървъри и Secure Core. Можете да използвате този абонамент на до пет устройства едновременно.

Ако искате пълния пакет, ProtonVPN Visionary е сделката за вас. Това ви дава всички предимства на Plus, достъп за десет устройства по всяко време и ProtonMail Visionary. По този начин можете да използвате невероятния ориентиран към поверителността имейл на Proton, както и техните VPN.

Цени на ProtonVPN

В зависимост от типа на абонамента, който искате, в ProtonVPN вероятно има опция за вас. Едно от предимствата на ProtonVPN е, че те предлагат много приличен безплатен VPN. На всичкото отгоре, платените им абонаменти са на добра цена.

ProtonVPN приема следните методи на плащане:

 • Visa, Mastercard
 • PayPal
 • Bitcoin
 • Пари в брой

Както можете да видите, в ProtonVPN има много опции за плащане. Възможно е да плащате анонимно, например като използвате Bitcoin. Можете също да плащате в брой, стига да имате ProtonVPN сметка. Можете да прочетете повече за това на уебсайта ProtonVPN. Ако плащате с PayPal или кредитна карта, трябва да предоставите някаква лична информация. Въпреки това, ProtonVPN работи със сигурни SSL-кодирани плащания, така че освен изпращането на данните ви към ProtonVPN за плащане, сигурността ви не е нарушена.

Всички платени абонаменти за ProtonVPN имат 30-дневна гаранция за връщане на парите: ако не се задоволявате с тяхната услуга, просто им изпратете съобщение и те ще ви върнат парите. Има обаче една забележка към това: ако сте платили анонимно, доставчикът е много по-трудно да върне парите си.

Обслужване на клиенти

На уебсайта ProtonVPN има разширен FAQ, който предоставя отговори на всякакви въпроси. Те наричат ​​това „база знания“ и ще го намерите в Поддръжка. Ако въпросът ви не е посочен или отговорът не е решил проблема ви, винаги можете да се свържете с екипа за поддръжка на ProtonVPN. Има връзка в долната част на страницата за поддръжка, която ще ви пренасочи към контактна форма. Въведете вашата операционна система, потребителско име и имейл адрес и обяснете проблема си. Екипът за поддръжка ще се свърже с вас по имейл в рамките на един или два работни дни.

Когато представихме проблем на екипа, получихме отговор в рамките на един ден. Екипът за обслужване на клиенти ни предостави обяснения, изпрати ни линк към страница от техните често задавани въпроси и ни помоли за повече информация. След като отговорихме, ни предложиха редица решения. Това, което можем да отнемем от това, е, че екипът за поддръжка е много задълбочен: те се опитват да установят какво точно причинява проблема ви и правят всичко възможно, за да го решат. Освен факта, че ProtonVPN може да отнеме известно време, за да отговори, това беше сравнително добро преживяване. Единственият начин той да бъде подобрен би бил, ако ProtonVPN въведе услуга за чат на живо.

Заключение използваемост ProtonVPN

 • Уебсайтът ProtonVPN съдържа много информация, но е лесен за навигация.
 • Процесът на инсталиране на ProtonVPN е бърз и сравнително лесен.
 • Софтуерът ProtonVPN има много опции, които могат да бъдат трудни за начинаещи.
 • ProtonVPN има безплатна версия с ограничени сървъри.
 • Изборът на годишен абонамент ви дава 20% отстъпка.
 • ProtonVPN поддържа няколко начина на плащане, включително анонимни.
 • Обслужването на клиенти е много полезно, но работи само чрез формуляри и имейл.

Сървърна мрежа ProtonVPN

Широката и добре работеща сървърна мрежа е голямо предимство на всеки VPN доставчик по много причини. На първо място, широка мрежа е полезна, ако искате да избегнете геоблокиране. Колкото повече сървъри разполага с доставчик, толкова по-вероятно е, че държавата, от която се нуждаете, е сред тях. Това се отнася за гледането на американски Netflix извън САЩ, но също така и ако искате да прочетете конкретен онлайн вестник, който не е свободно достъпен в целия свят.

В този раздел ще проучим различните сървъри и сървърни местоположения, които ProtonVPN предлага. Също така ще обсъдим дали е възможно да поискате специален IP адрес.

Брой сървъри и местоположения

Към момента на писането ProtonVPN има почти 700 сървъра в над 40 страни. По-долу са изброени различните местоположения на сървъра:

 • Австралия
 • Австрия
 • Белгия
 • Бразилия
 • България
 • Канада
 • Коста Рика
 • Чехия
 • Дания
 • Естония
 • Финландия
 • Франция
 • Гърция
 • Германия
 • Хонг Конг
 • Индия
 • Ирландия
 • Израел
 • Япония
 • Италия
 • Латвия
 • Литва
 • Люксембург
 • Молдова
 • Холандия
 • Нова Зеландия
 • Норвегия
 • Португалия
 • Румъния
 • Русия
 • Сърбия
 • Сингапур
 • Испания
 • Южна Африка
 • Южна Кореа
 • Швеция
 • Швейцария
 • Тайван
 • Украйна
 • Великобритания
 • Съединени щати

ProtonVPN непрекъснато работи върху тяхната сървърна мрежа, което означава, че наличните държави и сървърите постоянно се променят. Посетете уебсайта им за актуален списък с местоположения.

Всички сървъри на ProtonVPN са собственост и са посветени на доставчика, но не всички са достъпни за всеки потребител. Броят на сървърите, до които имате достъп отчасти зависи от вашия абонамент. С безплатна версия на ProtonVPN имате достъп само до конкретни безплатни сървъри в Япония, Холандия и Съединените щати. Абонаментите за Basic, Plus и Visionary имат достъп до всички места на сървъра.

ProtonVPN предлага и специални сървъри за P2P (в Швейцария, Холандия, Сингапур и Швеция) и сървъри, които поддържат двойна употреба с възвишение (в Хонконг, САЩ и Швейцария).

И накрая, използването на местоположението на сървъра в режим на Secure Core работи малко по-различно. Най- Безопасно ядро сървърите добавят допълнителен слой защита към вашата връзка чрез създаване на двоен тунел. Това означава, че ще бъдете свързани с местоположението на сървъра по ваше желание чрез Secure Core сървър или в Швейцария, Исландия или Швеция. Това са изборите на сървъра, които Secure Core предлага:

Защитен сървър на Core
Местоположение на сървъра
ИсландияБелгия, Бразилия, Канада, Коста Рика, Германия, Ирландия, Израел, Холандия, Норвегия, Русия, Испания, САЩ
ШвецияЕстония, Финландия, Франция, Хонконг, Япония, Нова Зеландия, Португалия, Русия, Южна Африка, Южна Корея, Тайван
ШвейцарияАвстралия, Австрия, България, Канада, Чехия, Дания, Гърция, Индия, Италия, Латвия, Люксембург, Португалия, Румъния, Сърбия, Сингапур, Украйна, Обединеното кралство, САЩ

Специализиран IP адрес

Понастоящем ProtonVPN не предлага специални IP адреси. Това означава, че можете да използвате само сървъри, които са достъпни и за други клиенти. С други думи, споделяте IP адрес с множество хора. Споделянето на IP адреси с други, използващи същия VPN, е по-добро за вашата лична безопасност и поверителност: ако всеки използва един и същ IP, особено ако всички данни в него са криптирани, е по-трудно, ако не и невъзможно, да се проследи онлайн трафик обратно до един човек , Поради тази причина ProtonVPN има само динамични, споделени IP адреси.

Заключение Сървърна мрежа ProtonVPN

 • ProtonVPN има почти 700 сървъра в над 40 страни.
 • Броят на сървърите и местоположението, до които имате достъп, отчасти зависи от вашия абонамент (безплатно срещу премиум).
 • ProtonVPN не предлага специални IP адреси.

Опциите на ProtonVPN

В допълнение към опциите, налични в софтуера, както разгледахме в раздела за удобство на потребителя, ProtonVPN има и редица други функции. С ProtonVPN имате (ограничен) достъп до Netflix и можете да изтегляте торенти анонимно, като използвате един от техните специални сървъри. В този раздел ще ви разкажем повече за всяка от тези опции, както и за защитното ядро ​​на ProtonVPN.

ProtonVPN и Netflix

Въпрос, който често се задава за всеки VPN, е дали можете да го използвате за гледане на Netflix. Netflix се опитва да блокира VPN достъпа до съдържанието им, за да остане в съответствие с клаузите в техните договори. Въпреки това, има много VPN, които продължават борбата и се опитват да заобиколят тези блокове. ProtonVPN също се опитва да поддържа Netflix да работи за своите потребители със смесени резултати.

ProtonVPN заявява в своите често задавани въпроси, че не искат да насърчават нарушаването на законите и изявленията за авторските права, изложени от Netflix. Все пак те смятат, че Netflix не трябва да забранява използването на VPN, защото VPN предлага сигурност и поверителност. ProtonVPN искат потребителите да могат безопасно да използват Netflix, без непременно да го използват за заобикаляне на географски блокажи.

Независимо от това, че е възможно да гледате американски Netflix отвъд Съединените щати, когато използвате ProtonVPN. След като се свържем с американски сървър, можехме да гледаме серии като The Office US, които обикновено не биха ни били достъпни. Зареждането отне малко повече от обикновено, но това има смисъл, защото тестваме нашите VPN мрежи в Холандия. С Proton имате достъп до американската, британската и немската версия на Netflix.

ProtonVPN и торенти

Изтеглянето на торенти с ProtonVPN е бързо и лесно. Успяхме да изтеглим файл с приличен размер за нула време. Докато изтегляме, можем да сърфираме в мрежата без забележими забавяния. За това използвахме един от специализираните P2P сървъри на ProtonVPN, което е от съществено значение. Ако ще изтеглите нещо, използвайки ProtonVPN и искате да сте сигурни, че връзката ви е защитена, винаги използвайте един от тези P2P сървъри, в противен случай няма да бъдете защитени.

Безопасно ядро

Особеност на ProtonVPN е тяхната Secure Core мрежа. Със Secure Core те предлагат на потребителите си още повече сигурност. Secure Core създава двоен VPN тунел, който поддържа връзката безопасна от мрежови атаки. Secure Core пренасочва вашия интернет трафик към различни сървъри, преди да напусне мрежата ProtonVPN. Специалните сървъри на Secure Core, използвани за тази цел, са базирани в Швейцария, Исландия и Швеция, където са създадени центрове за данни на ProtonVPN.

Secure Core е наличен за ProtonVPN Plus и Visionary и може да се включва и изключва ръчно. Освен това, както е описано в заглавието „Сървърна мрежа“, можете да изберете на кой Secure Core сървър, до който искате да изпратите данни, в зависимост от местоположението на вашия изходен сървър.

Опции за заключение ProtonVPN

 • Възможност за гледане на американски Netflix, въпреки че зареждането може да отнеме повече от обикновено, в зависимост от местоположението ви.
 • ProtonVPN има специфични P2P сървъри, които ви позволяват безопасно да изтегляте торенти.
 • Secure Core на ProtonVPN предлага допълнителна защита.

Заключение – Нашият опит с ProtonVPN

Професионалисти
Против
Лесен за инсталиранеЕкипът за поддръжка е достъпен само чрез формата за контакт
Уебсайтът е лесен за навигиранеМногото опции могат да бъдат объркващи за начинаещи
Много опции
Силно криптиране
Достъп до Netflix
Прилична цена
Secure Core за допълнителна безопасност

ProtonVPN вече изгради силна репутация. Те се справят много добре със сигурността на своите сървъри и предлагат много възможности за подобряване на това. Secure Core гарантира, че първоначалните потребители имат възможност да се защитят чрез използване на двоен VPN тунел. Освен това VPN е с добра цена, работи с Netflix и изтегляне и има приятен външен вид. Местните ни сървъри показаха малка загуба на скорост. За съжаление американските сървъри не се представиха толкова добре за нас. Освен това обслужването на клиенти е малко тромаво, въпреки че получената помощ беше много пълна и прилична. Като цяло, ProtonVPN определено е добър избор, ако търсите VPN с много опции и силно криптиране.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map