Преглед на VyprVPN (2020): Безопасно и лесно! | VPNOverview

Contents

VyprVPN Review (2020) – Безопасен и лесен за използване

VyprVPN е силен конкурент сред VPN и е собственост на компанията Golden Frog. VyprVPN се намира в Швейцария, където законите за поверителност са много удобни за VPN доставчик. За да може да гарантира най-добрите нива на безопасност, Golden Frog разработва и контролира много от собствените си услуги и технологии. Например те са изградили собствен VPN протокол и напълно контролират собствената си сървърна мрежа, вместо да наемат сървъри от външни страни. Това прави VyprVPN един от най-сигурните VPN доставчици на пазара. За съжаление, скоростта на сървърите им не е толкова добра, колкото го правят, поне според нашия опит. Искате ли да научите повече за VyprVPN и нашите мисли за тяхната услуга? Ще прегледаме подробно този доставчик, така че продължавайте да четете!


Спецификации VyprVPN

 • Едновременни връзки: 3-5
 • Torrents: +
 • Нетфликс: +
 • Операционна система: Windows, Mac, iOS, Android
 • Protocollen: OpenVPN, L2TP / IPsec, PPTP, Хамелеон
 • Политика за регистрация: Без трупи
 • Сървъри: 700+ сървъра в 70+ страни
 • Цена: От $ 2,50 на месец
 • Гарантирано връщане на парите: 30 дни

Скорост – Колко бърз е VyprVPN?

За да работи VPN добре, той се нуждае от прилична работна скорост. В крайна сметка не е нужно да чакате половин час, преди да можете да гледате обикновен видеоклип в YouTube. Много VPN забавят вашата интернет връзка. Това се дължи на естеството на VPN: услугата изпраща вашия трафик на данни през различен сървър, което струва време. Въпреки това, VPN може да увеличи скоростта на вашия интернет: ако вашият интернет доставчик намалява ръчно вашата лента, VPN ви помага да заобиколите тези ограничения. И така, как постъпва VyprVPN по отношение на скоростта? Разгледахме го.

Резултати от тестовете за скорост VyprVPN

Първо, ние проучихме ефекта, който VyprVPN имаше върху нашата интернет връзка. Направихме това с помощта на тестове за скорост, предоставени от speedtest.net. Проучихме скоростите на ping, изтегляне и качване на много от сървърите на VyprVPN. Всички тестове са проведени от Холандия.

Скорост без VPN (Speedtest.net):

VyprVPN най-бързият празен тест

Изображението по-горе показва резултатите от тестовете за скорост на нашата нормална интернет връзка, без да използваме VPN. Ще използваме този тест като празен тест, за да сравним други резултати.

Скорост с локален сървър VyprVPN (Speedtest.net):

VyprVPN най-бързият локален сървър

Това са резултатите от тестовете за скорост при използване на най-бързия наличен локален VyprVPN сървър. Както можете да видите, резултатите не се различават много от нашия празен тест. Всъщност, нашият ping отпадна, което означава, че времето за реакция на връзката ни е малко по-добро с този VyprVPN сървър, отколкото без. Както скоростите ни за изтегляне и качване намаляха леко, но не драстично. Това са много добри резултати за всеки VPN сървър.

Скорост със сървър в САЩ (Speedtest.net):

VyprVPN най-бързият американски сървър

Това са резултатите от тестовете за скорост на най-бързия американски сървър VyprVPN, наличен в момента на тестване. Това в крайна сметка беше сървър в Ню Йорк. От тези резултати може да се заключи, че скоростта на нашия интернет е намаляла доста драстично. Нашият пинг се повиши драстично. Скоростта на изтегляне спадна до по-малко от 5 Mbps, което е спад от над 80%. Нашата скорост на качване също спадна до едва 10 Mbps. С други думи, американските сървъри на VyprVPN забавиха значително скоростта ни в интернет (в Холандия).

Скорост по време на ежедневна употреба

Тестовете за скорост дават индикация за скоростта на връзката ви в цифри. За да добием представа за реалното представяне, тествахме и VyprVPN по време на ежедневните ни дейности. Нашите констатации като цяло са доста положителни: връзката понякога изпитваше известно изоставане, но не ни пречеше в повечето случаи. Сърфирането, стрийминга, Netflix и гледането на видеоклипове в YouTube всичко вървеше гладко. Понякога страниците се отнемаха малко по-дълго, но това забавяне не беше достатъчно, за да създаде реални проблеми или досада.

По време на играта и изтеглянето срещнахме по-сериозни проблеми. По време на играта самата игра се играе сравнително гладко, въпреки че зареждането понякога отнема повече време. Това може да бъде голям недостатък по време на многостранни онлайн игри. Изтеглянето на торенти отне и изненадващо дълго време. Бяхме принудени да изчакаме изтеглянето ни около два пъти по-дълго, отколкото обикновено.

Едно предимство на VyprVPN е, че той автоматично показва скоростта на живо на всеки сървър в неговата мрежа, ако трябва да го изберете. Ето защо е много лесно да изберете най-добрия и бърз сървър. Освен това можете просто да кликнете върху „Най-бърз сървър“, за да бъдете автоматично свързан към най-бързия сървър в този момент.

Скорост на заключение VyprVPN

 • Местните сървъри на VyprVPN са много бързи и почти не влияят на връзката ни.
 • Американските сървъри предизвикаха сериозно забавяне на нашата интернет връзка.
 • Сърфирането, стрийминга и гледането на Netflix и YouTube вървяха доста гладко.
 • Страдахме от известно изоставане по време на игра и изтегляне.

Безопасност – Колко сигурен е VyprVPN?

Един от най-важните аспекти на всеки VPN е неговата безопасност. В крайна сметка много хора решават да получат VPN, защото искат да защитят своите данни. Ето защо е важно да проверите доколко конкретен VPN, като VyprVPN, защитава вашата онлайн информация и трафик. Ето защо този раздел ще се съсредоточи върху протоколите, които VyprVPN използва, политиката им за регистриране, превключвателят за убийства и личната информация, от която се нуждаете от вас за създаване на акаунт.

протоколи

VyprVPN предлага четири различни протокола. Това са OpenVPN, L2TP / IPsec, PPTP и Хамелеон. OpenVPN е много силен протокол, който винаги бихме препоръчали. Хамелеонът е формат за криптиране на VPN, разработен от Golden Frog. Протоколът се основава на OpenVPN, но също така криптира метаданните. Следователно, DPI (Deep Packet Inspections) на VPN трафик от правителствата и онлайн стрийминг услуги като Netflix могат да бъдат заобиколени. Третите страни вече не могат да го забележат, когато използвате VPN, така че и те не могат да блокират използването на VPN. Това прави Хамелеон безопасен и удобен протокол. Въпреки това, Chameleon е достъпен само за членове на VyprVPN с първокласен абонамент.

Записване и поверителност

VyprVPN е VPN услуга с нулев лог. Това означава, че няма да спестят никакви данни за използването ви. Политиката за регистрация на VyprVPN беше независимо одитирана от компания, наречена Leviathan. Този одит показа, че VyprVPN не запазва никакви разпознаваеми дневници без разрешение от потребителя. Golden Frog изрично посочва в своята политика за поверителност, че не регистрира никакви:

 • Реални (локални) IP адреси
 • IP адреси, зададени на потребителите
 • Време за връзка
 • Трафик на данни / съдържание на онлайн комуникацията на потребителите
 • DNS заявки

Освен това компанията е неутрална към мрежата, което означава, че няма да бъдат дискриминирани срещу устройства, протоколи или приложения. Те също така обещават да не намаляват скоростта на вашия интернет.

VyprVPN може да ви помоли да споделите лични данни, включително вашето име, имейл адрес, телефонен номер, информация за плащане и адрес. Това е най-вече, за да предложите поддръжка и да сте в течение с най-новите новини. Събирането на лична информация винаги става чрез формуляри, от вас зависи дали искате да споделите определена информация или не.

В миналото VyprVPN водеше регистрационни файлове на своите потребители, което беше ясно посочено в техните условия. Това показва, че те са били прозрачни. Въпреки това, сега те имат строга политика без регистрация. Откакто инсталираха тази нова политика, изглежда, че са се придържали към нея. С други думи: има почти никаква причина да се страхуваме, че VyprVPN може да записва данните зад гърба ви.

VyprVPN също притежава собствена сървърна мрежа, включително своите DNS сървъри. Следователно, те могат да гарантират оптимална безопасност и поверителност. Никакви трети страни не участват в техните услуги, което означава, че шансовете за изтичане на DNS са много малки. По този начин VyprVPN е в състояние да гарантира повече анонимност онлайн.

Kill превключвател

Kill Switch OffVyprVPN също има собствен превключвател за убийство. Можете да го активирате, като отидете на настройките на вашия софтуер VyprVPN. Щракнете върху бутона и ключът за убийство ще се включи. Щракнете върху него още веднъж, за да го изключите. Възможни са и още конфигурации на вашия превключвател за убийство: можете да решите дали искате да активирате превключвателя за убийства само когато приложението се изпълнява или искате да работи по всяко време. Ако изберете първия, ще можете да разглеждате без VPN, след като затворите софтуера. Последното ще гарантира, че никога не се впускате в интернет незащитени.

От каква информация се нуждае VyprVPN?

Когато създавате VyprVPN акаунт, трябва да предоставите на услугата някаква лична информация. Ще бъдете помолени да посочите вашето име и фамилия, имейл адрес и парола за вашия акаунт. Освен това ще трябва да споделите данните си за плащане. Бихте могли да използвате анонимен имейл адрес, както и да им дадете различно име, но винаги ще трябва да плащате за услугата по начин, който ви прави разпознаваеми. Следователно, не можете да използвате VyprVPN напълно анонимно.

Заключение за безопасност VyprVPN

 • VyprVPN работи с OpenVPN, L2TP / IPsec, PPTP и Chameleon (протокол на Golden Frog).
 • Golden Frog притежава всички сървъри в тяхната мрежа.
 • Тази VPN услуга има нулева политика за регистрация, която е независимо одитирана.
 • VyprVPN има ключ за убийство.
 • Ще трябва да споделите име и фамилия, имейл адрес, парола и банкови данни, за да създадете профил в VyprVPN.

Използваемост – колко лесен за използване е VyprVPN?

Освен безопасността и бързината на VPN, неговото удобство е също изключително важно. Без работещ софтуер, дори и най-сигурният VPN в света все още ще бъде невъзможно за потребителите. Следователно в този раздел ще се изследва специално използваемостта на VyprVPN.

Уебсайтът на VyprVPN

Уебсайтът на VyprVPN е пъстър и лесен за навигиране. На началната страница има ясен банер, който ще ви изпрати директно на страницата за поръчка. В горното меню също ще намерите допълнителна информация за VPN в „Защо да използвате VPN?”, Както и описания на многото функции на VyprVPN в„Характеристика“. Освен това ще можете да изтеглите софтуера за различни операционни системи под „VPN приложения“.

Целият уебсайт е ясно структуриран. Въпреки това получавате сравнително малко информация на повечето страници, тъй като голяма част от пространството се заема от изображения. Често ще бъдете изпратени на често задаваните въпроси, ако действително искате да научите за VPN или възможностите на VyprVPN.

Уебсайтът на началната страница на VyprVPN

Като цяло уебсайтът на VyprVPN е добре структуриран, въпреки че може да няма толкова информация, колкото някои потребители биха искали да видят.

Инсталиране на VyprVPN

Процесът на инсталиране на VyprVPN е много лесен. Като кликнете върху „VPN приложения“В горната част на уебсайта, веднага ще се озовете на правилната страница.

Инсталиране на VyprVPN

Изтеглихме софтуера на компютър с Windows. Ако искате да го инсталирате сами, можете просто да изпълните следните стъпки:

 1. Кликнете върху логото на вашата операционна система в полето „VPN приложения”Страница.
 2. Кликнете върху синьото „Изтегли”Бутон. Изтеглянето ви ще започне автоматично.
 3. Отворете изтегления файл и следвайте стъпките на екрана за настройка.
  VyprVPN екран за настройка
 4. Когато инсталацията приключи, щракнете върху „Следващия” и тогава “завършек“.
 5. Софтуерът VyprVPN ще се отвори автоматично. Влезте и можете да започнете веднага.

Външен вид и лекота на използване на VyprVPN

Софтуер VyprVPN

Софтуерът VyprVPN има много типичен вид. Напомня ни за софтуера, например от ExpressVPN. Можете незабавно да видите избрания сървър, с голям „ConnectБутон отдолу. Като щракнете върху местоположението на сървъра (или „СървъриВ долната част), ще видите пълния списък със сървъри. Можете също така да изберете да се свържете автоматично с най-бързия наличен сървър, като кликнете върху „Най-бързият сървър“. След като сте свързани, фонът на клиента се превръща от сив в лилав, което му придава по-уникален вид.

Разделът „ПерсонализиранеЩе разкрием още персонализирани опции. Решете дали искате да активирате Wi-Fi защита или превключвателя за убийство, кой протокол използвате и дали софтуерът VyprVPN ще се стартира заедно с вашия компютър. Можете също да коригирате вашите предпочитания за DNS и опции за TAP адаптер.

Освен това, като щракнете върху трите реда в горния ляв ъгъл, ще можете да видите информацията за вашия акаунт и софтуер, да поискате помощ или да се насочите към блога.

Като цяло софтуерът на VyprVPN е много лесен за използване. Клиентите не са представени с бъркотия от опции, но все още са в състояние да конфигурират много функции за себе си. Това прави приятно и ефективно приложение.

Цени и начини на плащане

Както при много други доставчици на VPN, цената на VyprVPN зависи от продължителността на абонамента ви. Обмисляте ли да изберете годишен абонамент? Тогава средно ще плащате по-ниска цена на месец, отколкото ако избирате месечен абонамент. По-долу ще намерите абонаментите, които VyprVPN предлага в момента.

Текущи абонаменти на VyprVPN

Както можете да видите, най-евтиният абонамент на VyprVPN е неговият 2-годишен план, който ви струва само 2,50 долара на месец (таксуван е 60 долара на всеки 2 години). Всички горепосочени планове включват използването на абонамента ви на максимум пет устройства и използването на собствения Chameleon протокол на VyprVPN.

VyprVPN предлага и бизнес абонамент. Тази версия на софтуера е специално насочена към бизнеса и техните служители. Можете да изпробвате тази версия безплатно, като използвате техния пробен период. След това редовният бизнес абонамент струва 229 долара годишно, докато пакетът им VyprVPN for Business Cloud (който включва VyprVPN Cloud, специален IP адрес и специализиран сървър) е $ 349 годишно.

VyprVPN позволява няколко различни начина на плащане:

 • Кредитна карта
 • PayPal
 • UnionPay

За съжаление, нито един от тези методи няма да ви позволи да останете напълно анонимни, което означава, че винаги трябва да споделяте някаква лична информация и данни за плащане с VyprVPN.

Обслужване на клиенти

Поддръжката на клиентите на VyprVPN може да бъде получена по различни начини. Първо, можете да се свържете с „Златната жаба бот“ на уебсайта им. Просто кликнете върху бутона за чат на живо в долния десен ъгъл. Ако ботът не може да отговори на вашия въпрос, той ще ви свърже с „истинската“ поддръжка.

Живият чат на VyprVPN ви позволява да се свържете със служители, които се опитват да отговорят на вашия въпрос или запитване. Ако е възможно, те ви изпращат връзка към статия на уебсайта си, съдържаща повече информация. Този чат на живо е бърз и лесен. След като поискате сесия на чат на живо (която включва даване на вашето име и имейл), ще разговаряте с член на екипа за поддръжка за нула време.

Освен чата, можете да отворите билет при поддръжка на клиенти. Това ви позволява да опишете проблемите, които срещате в съобщение, което след това можете да изпратите по имейл до правилния отдел чрез уебсайта VyprVPN. За да изпратите въпрос, щракнете върху „поддържаВ горната част на началната страница и след това „Изпратете заявка“. Изберете категорията, която най-добре отговаря на вашето запитване. Попълнете своя имейл и тема и поставете въпроса си. Ако искате, можете да попълните вашата ОС и да добавите прикачени файлове, за да илюстрирате по-добре проблема си. Ще получите отговор по имейл в рамките на няколко работни дни.

Заключение използваемостта VyprVPN

 • И уебсайтът на VyprVPN, и техният софтуер са ясни и лесни за използване.
 • Инсталирането на VyprVPN е бързо и лесно.
 • VyprVPN предлага месечен, годишен и двугодишен план.
 • Не е възможно да платите за абонамента си VyprVPN анонимно.
 • Можете да се свържете с поддръжката на VyprVPN чрез бот, чат на живо и система за билети, която работи по електронната поща.

Сървърна мрежа VyprVPN

Сървърната мрежа на VPN е изключително важна. С голяма и широка мрежа ще можете да деблокирате повече части от интернет. В крайна сметка ще можете да избирате от безброй локации в света, което ви дава повече свобода онлайн. От друга страна, специален IP адрес може да ви даде повече сигурност и последователност от динамичен IP. Вероятността IP адресът, който използвате, е в черен списък, е много по-тънък.

Този раздел ще се съсредоточи върху сървърната мрежа на VyprVPN и възможността да поискате специален IP адрес.

Брой сървъри и местоположения

VyprVPN има над 700 сървъра в повече от 70 места. Освен това, те имат множество IP адреси на сървър, което прави броя на IP адресите под контрола на VyprVPN над 200 000. Има сървъри в Северна Америка, Централна Америка, Южна Америка, Океания, Африка, Европа, Азия и Близкия изток. На всичкото отгоре в мрежата постоянно се добавят нови сървъри и местоположения. В списъка по-долу ще намерите всички налични в момента сървър местоположения:

VyprVPN сървърна мрежа

Освен това, VyprVPN контролира собствената си сървърна мрежа. Няма участие на трети страни, които отдават под наем сървъри. Това увеличава сигурността на сървърите и дори теоретично може да доведе до по-стабилна и по-висока скорост.

Специализиран IP адрес

VyprVPN ви позволява да работите със специален IP адрес. Това означава, че ще имате един фиксиран IP адрес, който се различава от местния IP адрес. По този начин няма да се налага да потвърждавате самоличността си всеки път, когато използвате VPN и се опитате да влезете, например, своя имейл. Основният недостатък на специален IP адрес е, че улеснява третите страни да проследяват вашето онлайн поведение, дори ако те не могат да разберат кой или къде сте.

Специалната IP опция на VyprVPN е достъпна само като част от Premium абонамента. Той е включен в облака VyprVPN, който е допълнителна услуга, която предлага повишена безопасност, когато използвате обществени или лични облачни сървъри.

Заключение Сървърна мрежа VyprVPN

 • VyprVPN има 700+ сървъра на 70+ сървър места.
 • Възможно е да използвате специален IP адрес само когато имате абонамент за Premium VyprVPN.

Опциите на VyprVPN

Много VPN правят повече от безопасността и поверителността на интернет. VPN може бързо да спечели популярност, ако успешно работи например с Netflix. Способността да изтеглите безопасно също е важно за много потребители. Този раздел ще ви разкаже всичко за различните опции, които VyprVPN може да предложи.

VyprVPN и Netflix

VyprVPN активно се опитва да поддържа Netflix достъпен със своите сървъри. За съжаление, това не работи за всички сървъри. В резултат на това няма да можете да изберете всяко местоположение на сървъра, за да получите достъп до съдържанието на Netflix в тази страна. Въпреки това, VyprVPN работи с американската Netflix, както и с британската, канадската и немската версия на уебсайта. Просто изберете сървър в една от тези четири страни и пристъпете към началната страница на Netflix. Влезте и веднага ще имате достъп до всички сериали и филми, предлагани в избраната от вас държава.

VyprVPN не ви позволява само да предавате Netflix, но също така работи и с всякакви други услуги за стрийминг като Amazon Prime, HBO GO и Hulu. Точно както е в Netflix, само специфични сървъри VyprVPN работят с тези услуги. Тези сървъри са тези в САЩ, Великобритания, Канада и Германия.

Страна
Налични услуги за стрийминг с VyprVPN
Съединени щатиNetflix, Amazon Prime Now, HBO Go / Now, MLB.tv, WatchESPN и ESPN +, YouTube, Spotify, Crunchyroll, DAZN, NFL Gamepass и Hulu
ВеликобританияNetflix UK, Amazon Prime Now UK, TVPlayer, Channel 4/5, Eurosport, ITV, NFL Gamepass, Sky GO, Sky Sports UK и Hulu
КанадаNetflix Canada, DAZN, NHL.TV, MuchTV, CBC и Hulu
ГерманияNetflix Германия, DAZN, Eurosport, RTL, Sky Go Germany, ARD, ZDF, Pro 7 и Amazon Prime Germany.

VyprVPN и торенти

Освен поточно предаване, можете спокойно да изтеглите торенти с VyprVPN. VyprVPN поддържа P2P мрежи, което ви позволява да останете анонимни дори при изтегляне. За съжаление изтеглянето отне много време по време на нашите тестове. Скоростта на изтегляне беше по-ниска, отколкото сме свикнали. Отне ни два пъти повече за изтегляне на файл.

NAT защитна стена

Вашият софтуер VyprVPN включва NAT защитната стена. Това е допълнителен слой защита за вашата интернет връзка. Входящият трафик на данни се блокира автоматично, ако не е поискан директно от потребителя. Ако имате VyprVPN, веднага ще можете да използвате тази защита.

VyprVPN може да ви помогне да не се изпращат злонамерени данни към вашия компютър от външни лица. NAT защитната стена е допълнителна защита за защитната стена на вашия компютър. Това е особено полезно, когато често използвате обществени Wi-Fi горещи точки.

Опции за заключения VyprVPN

 • VyprVPN може да деблокира няколко стрийминг услуги (включително Netflix) с техните американски, канадски, немски и британски сървъри.
 • Можете да използвате VyprVPN за безопасно изтегляне на торенти, въпреки че скоростта на изтегляне не е оптимална.
 • VyprVPN има NAT защитна стена, която защитава вашия трафик на данни.

Заключение – Нашият опит с VyprVPN

Като цяло, VyprVPN е много приличен доставчик на VPN, който спечели много от доверието, което са загубили с първоначалната си политика за логване: те са регистрирали лични данни, но не повече. Те вече могат да гарантират своята политика без регистрация чрез независим одит. Ето защо се чувстваме достатъчно уверени да кажем, че VyprVPN вече не съхранява идентифицираща информация за своите потребители. Те имат и прилична по размер сървърна мрежа, която е напълно под техен контрол. Нещо повече, тяхната технология Chameleon създава уникална функция, показвайки, че VyprVPN наистина има за цел да защити клиентите си възможно най-добре. И накрая, VyprVPN работи с Netflix и също така изтегля торенти.

За съжаление, сървърите на VyprVPN не се оказаха толкова бързи, колкото обещаха. Изпитахме известно изоставане по време на игра и изтегляне. Дори имахме случайни закъснения по време на други онлайн дейности. Освен това някои опции, като специалният IP адрес, са достъпни само ако плащате допълнително за Premium абонамент. Те също не предлагат никакви методи за плащане, които да ви помогнат да останете напълно анонимни.

Въпреки тези недостатъци, VyprVPN е солиден VPN, който се представя доста добре в общия ни списък. Този доставчик ще защити добре вашите данни и предлага полезни допълнителни опции, които могат да увеличат вашето онлайн изживяване.

Професионалисти
Против
Netflix САЩ е възможноПонякога опитът изостава
Възможни са изтегляния на торентНякои опции са достъпни само с Premium абонамент
Показва скорост на сървърБез анонимни методи на плащане
Добър и удобен за употреба софтуер
Без трупи
Оригинален протокол (Хамелеон)
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map