Преглед на Ivacy 2020: Достъпна, удобна за използване VPN с някои проблеми с поверителността

Преглед на Иваси (2020)

Ivacy е основана през 2007 г. и със седалище в Сингапур. Иваси твърди, че мисията му е да създаде напълно безплатна интернет среда за всички. За да се постигне това, находчивостта е от ключово значение, заявява Иваси. Ivacy особено се радваше на похвали и признание през 2010 г., когато стана първият доставчик на VPN, предлагащ функция за разделно тунелиране. Това развитие оказа положително влияние върху скоростите, които VPN доставчиците могат да достигнат. През 2015 г. те успяха да добавят още един важен момент в списъка си с постижения. Беше тази година, когато тяхната потребителска база достигна марката от 2 милиона.


Не е трудно да разберем защо много хора отиват с Ivacy, тъй като той е много удобен за потребителите VPN доставчик, който предлага много допълнителни функции и опции. Освен това инсталирането на Ivacy е много лесно и само един абонамент ви позволява да свързвате пет устройства наведнъж. Мнозина обаче ще се съгласят, най-добрата част за този VPN доставчик е неговата много достъпна цена. Техният най-достъпен абонамент ще ви върне само $ 1 месечно (таксува се като 60 $ на всеки пет години). Това добро ли звучи, за да е вярно? Ще ви позволим да бъдете съдия по това. Прочетете по-долу за всички функции, опции и спецификации на Ivacy.

Спецификации Ivacy

 • Едновременни връзки: 5
 • Torrents: +
 • Нетфликс: +
 • Операционна система: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • протоколи: OpenVPN, L2TP / IPSec, SSTP, IKEv2, PPTP
 • Политика за регистрация: Дневници за връзка
 • Сървъри: 450+ сървъра на 100 места
 • Цена: От $ 0,99 на месец
 • Гарантирано връщане на парите: 30 дни

Скорост – колко бърза е Иваци

Един от най-важните аспекти на VPN доставчика е неговата скорост. Разбира се, не искате VPN да е толкова бавен, че се отразява негативно на поточното ви изтегляне, изтеглянето и цялостното интернет изживяване. Ето защо, въпреки че почти всеки VPN ще забави връзката ви до известна степен (поне на хартия), важно е да изберете VPN с прилична скорост. За да видим дали скоростите на Иваси са равни, ние тествахме подробно скоростта на VPN услугата им. По-долу ще намерите резултатите от тези тестове за скорост.

Резултати от тестовете за скорост на Ivacy

По-долу ще видите резултатите от различни тестове за скорост, които проведохме, за да тестваме скоростта на връзката на Ivacy. Използвахме speedtest.net за провеждане на тези тестове. Тестовете бяха извършени от нашия офис в Холандия.

Без VPN (speedtest.net):

Ivacy speedtest - без VPN

По-горе можете да видите скоростта на връзката ни, когато изобщо не сме свързани с VPN.

Сървър в Холандия (speedtest.net):

Тест за скорост на Ivacy - холандски сървър

Това са резултатите от тестовете за скорост, когато сме свързани със сървър на Ivacy в Холандия. Използвахме функцията за автоматичен избор на сървър, която ни свърза с най-бързия сървър в Холандия. Както можете да видите, скоростта ни на изтегляне е намаляла, но само незначително. Скоростта на качване е намаляла доста. Това може да причини някои проблеми, ако често качвате съдържание в интернет (например видеоклипове в YouTube или торенти). Нашият пинг почти не се е увеличил (увеличение от 8ms е много малко).

Сървър в Съединените щати (speedtest.net): 

Тест за скорост на Ivacy - сървър в САЩ

Тук можете да видите резултатите от тестовете за скорост, когато бяхме свързани със сървър на Ivacy в Съединените щати. Тъй като тестовото ни местоположение (офисът ни) беше в Холандия, горните резултати вероятно са достоен показател за това какво би се случило, ако се свържете със сървър, който е много далеч от мястото, където живеете или се намирате. Както можеше да се очаква, пингът се е увеличил доста. Това обаче е напълно нормално, когато се свързвате със сървър от другата страна на света. Скоростта на изтегляне обаче, доста впечатляващо, все още е доста добра. Скоростта на качване за съжаление е спаднала доста. Тези резултати обаче не са непременно нещо, за което да се притеснявате много, ако използвате главно своя VPN за „конвенционални дейности“, като например сърфиране, стрийминг и изтегляне, както ще видим по-нататък.

Скорост по време на ежедневна употреба

Като цяло, за повечето цели в реалния живот, Ivacy предлага добри скорости. Тествахме скоростите на Ivacy по време на широк спектър от онлайн дейности и като цяло VPN се представи добре. Проучихме скоростта на Иваси по време на онлайн задачи като сърфиране в уебсайтове, стрийминг на видеоклипове (в Netflix, например), изтегляне на торенти и игра на онлайн игри.

При сърфиране в интернет Иваси се оказа много бърз. Всъщност просто не забелязахме разлика между сърфирането със или без VPN. Всички уебсайтове се зареждаха бързо и успяхме да влезем във всички уебсайтове и платформи, които искахме. Също така успяхме да проверим имейла си и да изтеглим прикачени файлове без никакви затруднения или забележимо забавяне.

Предаването на видеоклипове също се оказа лесна задача за Иваси и изобщо не забелязахме, че връзката ни се забавя. Едва когато отворихме нова страница за преглед на видео в YouTube, забелязахме леко забавяне. Това закъснение обаче едва ли продължи повече от секунда. Освен това бяхме в състояние да използваме Netflix и Spotify, като Ivacy работи без забавяне.

Освен това изтеглянето на файлове също се оказа бързо. Забелязахме малка разлика в скоростта за разлика от изтеглянето на торенти и други файлове без VPN. Това обаче най-малко не беше сериозен проблем. Хубавото на Ivacy е, че той предлага функция за изтегляне на файлове на допълнително добре защитен сървър.

Докато игрите забелязахме също забележително малка разлика в скоростта между използването на Ivacy и играта без VPN връзка, поне при използване на сървър в Холандия (където се намира офисът ни). Когато опитахме няколко различни игри на сървър на Ivacy в Съединените щати, забелязахме доста голям спад в скоростта. Това ни казва, че игрите, докато използвате Ivacy VPN, определено ще можете да имате добро онлайн игри, при условие че не изберете сървър на Ivacy, който е много далеч от географското място (мислите главно за различни континенти).

Заключение Скоростта на Иваси

Последната ни присъда за бързината на Иваци е следната:

 • За VPN доставчик Ivacy предлага скорост над средната.
 • Според нашите тестове за скорост Иваси причинява известна загуба на скорост.
 • Закъсненията, които причинява Ivacy, са толкова малки, че все още можете удобно да разглеждате, стриймвате и изтегляте, като Ivacy работи във фонов режим.
 • Игрите също не бяха проблем, въпреки че трябва да се уверите, че се свързвате със сървър на Ivacy, който не е твърде далеч от вас. В противен случай увеличеният ping може да причини някои проблеми.

Сигурност – Колко безопасна е Иваци?

Сигурността и поверителността може би са най-важните аспекти на VPN. Хората, особено след като инвестират в VPN услуга, искат да бъдат безопасни онлайн. Точно затова ние внимателно проучваме сигурността на всички VPN на нашия уебсайт.

Иваси твърди, че сигурността му е „рок-солидна“. Според тях мисията на Иваси е да създаде безопасен дигитален свят, достъпен за всеки. Иваси казват, че помагат за създаването на този свят с VPN услугата и уникалните си допълнителни функции и опции.

Ivacy предлага превключвател за убийство, за да защити вашата поверителност и сигурност в случай, че връзката ви със сървърите на Ivacy бъде прекъсната по някаква причина. Освен това, Ivacy предлага и NAT-защитна стена (за допълнителни $ 1 месечно). Това е защитна стена на сървърите на Ivacy, която трябва да филтрира вируси и друг зловреден софтуер, преди изобщо да достигне до вашето устройство или мрежа. Тези функции са само малка част от инструментариума на Ivacy, за да се защити вашата поверителност и сигурност онлайн. Освен това в политиката за поверителност на Ivacy се посочва, че доставчикът не води никакви регистрации в интернет дейностите на своите потребители. По-долу ще прочетете повече за протоколите за криптиране на Ivacy, тяхната политика за регистриране и други въпроси, свързани със сигурността.

Протоколите на Иваци

Ivacy предлага на потребителите си отлична сигурност, отчасти благодарение на страхотното им криптиране: Ivacy предлага AES-256-битово криптиране. Като цяло това се счита за много безопасен тип криптиране, което е много трудно да се пробие за правителства или хакери. Ivacy предлага следните протоколи за криптиране:

 • OpenVPN
 • хитрост
 • IKEv2
 • L2TP / IPSec
 • PPTP
 • SSTP

Разбира се, всеки от тези VPN протоколи идва със собствен набор от предимства и недостатъци. По принцип OpenVPN се счита за най-безопасния от тези (и често дори всички) VPN протоколи, но теоретично някои от тези протоколи, като PPTP и IKEv2, може да могат да предлагат (малко) по-високи скорости.

Моля обърнете внимание: На някои устройства (като Mac) Ivacy поддържа само протокола IPSec (без L2TP). Този протокол се счита за доста опасен.

Политика за регистрация и поверителност

Иваси ясно заявява в своята политика за поверителност, че не водят дневници на своите потребители от какъвто и да е вид. Всъщност Иваси твърди, че „по дизайн“ те нямат чувствителни данни, които да споделят, дори ако са законово задължени да го направят. Това разбира се е чудесна новина за хора, които ценят анонимността и неприкосновеността на личния живот при доставчик на VPN, което може би е основната причина мнозина да получат VPN. Въпреки това забелязахме нещо, което смущава сървърите на Ivacy, що се отнася до поверителността и анонимността.

Преди няколко месеца забелязахме нещо необичайно, което Ivacy не спомена никъде в уебсайта си или никъде другаде: използваха сървъри, принадлежащи на GZ Systems Ltd. Тази компания притежава PureVPN, друг популярен доставчик на VPN. Потенциално това може да означава, че PureVPN или дори GZ Systems Ltd. са имали / имат достъп до данните на потребителите на Ivacy. Ние също проверихме това твърдение с помощта на тест за изтичане на DNS. Това бяха резултатите, когато бяхме свързани със сървър на Ivacy в САЩ:

Друго указание за истинността на това твърдение, което получихме, беше известно време назад, когато се свързахме с представител на Ivacy и тя погрешно изглеждаше, че вярваме, че сме потребители на PureVPN и се обърна към нас като такава.

Ivacy-DNS-теч-тест

Във всеки случай трябва да е ясно, че конкретният сървър, който тествахме, по това време беше собственост на PureVPN / GZ Systems. Опитахме се да проверим дали Ivacy в момента все още използва сървъри, принадлежащи на GZ Systems Ltd. Свързахме се с поддръжката на Ivacy, за да разберем за това. Представителят на Ivacy, с когото разговаряхме, ни помоли да изчакаме кратък момент, преди да отговори на въпроса, след което той заяви, че „Ivacy не използва сървъри, принадлежащи на GZ системи“. Вторият ни рецензент не можа да потвърди това поради технически проблем, който срещна с приложението на Ivacy. Фактът обаче остава, че цялата тази (минала) ситуация повдига някои въпроси и за съжаление служи донякъде да подкопае твърденията на Иваци за „стабилна сигурност“.

Каква информация се нуждае от Иваси?

Излишно е да казвам, че в идеалния случай искате да дадете възможно най-малко информация за себе си, когато създавате своя VPN акаунт. Даването на много лична информация при създаване на акаунт за решение за поверителност подобрява целта. Ето защо ние проверяваме колко информация се нуждае от всички VPN на нашия уебсайт при създаването на вашия акаунт. За да създадете акаунт в Ivacy, има няколко лични данни, които трябва да дадете.

Първо, трябва да получите абонамент, което означава да дадете име и имейл адрес на Иваси. В зависимост от избрания от вас начин на плащане ще трябва също да се откажете от определена информация за плащане. Ако искате да останете възможно най-анонимни, препоръчваме да използвате Bitcoin за плащане. Биткойнът е един от най-анонимните методи за плащане и ви предоставя практически пълна анонимност.

И накрая, за да завършите създаването на акаунта си, ще трябва да попълните име на акаунт и парола. Ако искате да останете анонимни, очевидно е най-добре да изберете име на акаунт, което не може да бъде проследено до вас.

Заключение Сигурността на Иваси

След като проведохме нашето проучване, заключихме следното за сигурността на Иваци:

 • Ivacy предлага солидно AES-256-битово криптиране.
 • Те предлагат някои страхотни допълнителни функции за безопасност, като например NAT защитна стена на техните сървъри и допълнителни добре защитени сървъри за изтегляне.
 • Този VPN предлага много различни протоколи за криптиране (забележете: не всички от тях са налични на всички устройства).
 • Ivacy не поддържа никакви регистрационни файлове на своите потребители.
 • Ivacy може да има доста сериозен риск за безопасността, доколкото отиват сървърите му.

Удобството на Иваци

Ivacy е много удобен за потребителите доставчик на VPN. Ивайси очевидно имаше основните функции на доставчик на VPN в задната част на ума си, когато проектираше приложението си. Когато сте свързани с един от сървърите на Ivacy, веднага ще видите местоположението на сървъра, към който сте свързан, и за колко време сте свързани. Освен това приложението има специални опции за изтегляне, стрийминг и деблокиране на географски ограничено съдържание.

Уебсайтът на Иваси

Уебсайтът на Ivacy е ясен, добре проектиран и съдържа цялата информация (бъдещи), която потребителите на Ivacy изискват. На началната му страница ще намерите обща информация за Ivacy и защо VPN е важен и ценен инструмент за защита на вашата поверителност. Ще намерите и по-задълбочена информация за самия Иваси, като различните му абонаменти и цени. Уебсайтът е много добре проектиран и навигира по интуитивен начин. Той дори има прозорец за чат на живо, в който можете да въведете всеки въпрос, който може да имате, след което скоро ще бъдете подпомогнат от представител на Ivacy (повече за това по-късно). Единственият реален недостатък, който можем да измислим, е фактът, че уебсайтът на Иваси е малко тежък за реклама.

След като влезете в уебсайта, ще имате достъп до настройките и опциите на вашия акаунт. Подобно на останалата част от уебсайта, тази страница с членове е лесна за използване и улеснява конфигурирането на вашия акаунт. На тази страница веднага ще видите цялата си минала кореспонденция с поддръжката на клиентите на Ivacy и всички неплатени сметки. От тук можете също да отворите нов билет с поддръжката на клиентите на Ivacy, за всякакви въпроси, които може да имате. Освен това, ако клиентите преминат към опцията „пренасочване към порт“ в главното меню, те ще получат малко информация за незадължителната NAT-защитна стена и възможността да добавят тази допълнителна функция за безопасност към абонамента си.

Процедура за инсталиране на Ivacy

Инсталирането на Ivacy на вашето устройство е много лесно. В крайна сметка този VPN доставчик предлага софтуер за всички основни устройства и операционни системи (Windows, Mac, Android, iOS и Linux). Много лесно е да изтеглите всички тези различни приложения. Можете да инсталирате Ivacy на повечето устройства в 6 прости стъпки:

 • Отидете на уебсайта на Иваци.
 • Кликнете върху „Вземете Ivacy“ или превъртете надолу, за да изберете абонамент и изберете всички желани добавки (NAT-защитна стена и / или специален IP адрес) и заплатете с предпочитания от вас начин на плащане.
 • Изтеглете подходящото приложение за вашата операционна система.
 • Влезте с данните си в лога (които ще ви бъдат изпратени по имейл).
 • Изберете сървър и се свържете с него.
 • Насладете се на безопасно и свободно сърфиране в мрежата!

Както четете по-горе, в 6 бързи и лесни стъпки можете да инсталирате Ivacy на устройството си. На мобилни устройства става още по-лесно, тъй като ви позволяват просто да изтеглите приложението Ivacy от AppStore (на iPhone) или Google Playstore (на телефони с Android). Мобилните приложения на Ivacy предлагат всички функции и опции, които се предлагат от версията Desktop. Ще обсъдим това по-подробно в следващия раздел на този преглед.

Външен вид и удобство за потребителя на софтуера на Ivacy

Мобилно приложение на IvacyНе можем да подчертаем достатъчно, че Ivacy е много удобен за потребителите доставчик на VPN. Специално за „VPN начинаещи“, приложенията на Ivacy са страхотни. Приложението е много интуитивно и има отделно подменю за всяка различна функция, като стрийминг, изтегляне и деблокиране на уебсайтове и съдържание. Това означава, че Иваси се грижи добре за основните групи хора, които използват VPN, и причините, поради които използват VPN.

Безспорно приложението на Ivacy изглежда много професионално както на работния плот, така и на мобилния телефон. И двете версии ви позволяват бързо да се свържете към VPN сървър с едно натискане на големия бял бутон. Както можете да видите на екрана вдясно, е лесно да превключвате между различни опции и местоположения на сървъра, дори и в мобилната версия.

На пръв поглед Иваси похарчи много време и усилия, за да създаде възможно най-удобно за потребителите приложение. Явно те свършиха чудесна работа.

Цени и платежни схеми

Ivacy е много достъпен VPN доставчик. Колкото по-дълго купувате абонамент, толкова по-достъпна ще бъде месечната ставка. Ако получите абонамент, който може да бъде анулиран всеки месец, това ще ви върне $ 8,95 на месец. Едногодишен план струва 3 долара на месец. Ако се ангажирате с 2-годишен абонамент, това ще ви струва $ 1,99 на месец. Ако обаче търсите наистина достъпен абонамент, не можете да сбъркате с 5-годишния план на Иваси, който струва само 1 долар на месец. Това наистина прави Ivacy един от най-достъпните VPN мрежи на пазара.

За съжаление, Ivacy не предлага безплатна версия на VPN. Нито предлагат пробна версия. За щастие всички абонаменти, които са за една година или повече, идват с 30-дневна гаранция за връщане на парите. Всъщност това означава, че можете да изпробвате Ivacy за 30 дни, преди да се ангажирате с (дългосрочен) абонамент. Ако отидете с 30-дневния абонамент, получавате само 7-дневна гаранция за връщане на парите.

За да закупите абонамента си за Ivacy, можете да изберете от следните начини на плащане:

 • Кредитна / дебитна карта (Visa, MasterCard, American Express, Discover Network, JCB, Diners Club)
 • PayPal
 • BitPay
 • Alipay
 • Перфектни пари
 • Платежна стена (Идеално, Neosurf, Clickandbuy, Dotpay, Onecard, Mobiamo)
 • Криптовалута (няколко опции, включително BitCoin)

Някои от възможностите за плащане на Ivacy

Обслужване на клиенти

Иваси работи усилено, за да отговори на вашите въпроси възможно най-бързо и качествено. Има различни начини да се свържете с поддръжката на Ivacy. Можете да им изпратите имейл, да започнете чат на живо на уебсайта им или дори да ги посетите лично в техния офис в Сингапур. Също така, те имат много полезна и обширна страница “Често задавани въпроси” (FAQ) на своя уебсайт. Излишно е да казваме, че ние също се свързахме с Ivacy, за да проверим тяхната отзивчивост и качеството на тяхната поддръжка на клиенти.

Свързахме се с Иваси няколко пъти, използвайки удобната функция за чат на живо на техния уебсайт. Например, ние им зададохме въпроси за техните сървъри и за това дали имат друг офис освен този в Сингапур (те нямат) и те ни отговориха много бързо и ефективно. Начинът, по който се обърнаха към нас беше много любезен и всеки път се питаха дали отговорът им отговаря на нашите въпроси съответно.

За да започнете чат и да зададете въпрос на уебсайта на Ivacy, не е необходимо да попълвате никаква информация. Не е нужно да сте и клиент на Ivacy. Това е чудесен начин да получите повече информация за Ivacy, преди дори да се ангажирате с 30-дневния период на връщане на парите, който получавате за всички абонаменти за една година. Освен това, ако не сте влезли в уебсайта им и сте свързани с VPN сървър, той също така се подава на идеята да бъдете възможно най-анонимни, дори когато се свързвате с поддръжката на клиенти..

Заключение удобство за ползване на Иваци

Въз основа на нашия опит с използването и тестване на Ivacy, тези наши заключения относно неговата удобство за ползване:

 • Ivacy е много лесен за използване
 • И настолните, и мобилните приложения на Ivacy са интуитивни и много лесни за използване
 • Уебсайтът на Иваси е ясен и добре проектиран, но доста тежък за реклама
 • Създаването на акаунт в Ivacy е бързо и лесно
 • Получаването на абонамент за Ivacy е удобно, тъй като те приемат много различни методи на плащане
 • За съжаление, Ivacy не предлага пробна или безплатна версия
 • Поддръжката на клиентите на Ivacy е много лесна за достигане и много полезна

Сървърна мрежа на Иваси

Сървърната мрежа на Ivacy е доста голяма, особено за VPN, който все още не е един от най-големите играчи. Те предлагат 450+ сървъра в над 100 страни. Повечето сървъри са разположени на двата континента, които имат най-много потребители на Ivacy, които са Северна Америка (конкретно САЩ) и Европа. По-долу ще прочетете повече за сървърите на Ivacy, местоположението на сървъра и опциите и възможностите на сървъра.

Брой сървъри и местоположения

Ivacy има сървъри в над 100 страни. Средно те имат 2 сървърни местоположения за всяка държава, въпреки че по-големите страни като Русия и САЩ имат повече сървъри. Всъщност САЩ имат 18. Във всеки случай Ivacy предлага повече от достатъчно сървъри и сървърни местоположения, за да направи геоблокирането на много жизнеспособна опция с тази VPN. По-долу ще видите броя сървъри, които Ivacy предлага на континент:

Ivacy сървъри-континент

Само за сърфиране в уебсайтове можете да използвате всеки от сървърите на Ivacy, но Ivacy предлага и някои специални сървъри за конкретни цели. Например, те предлагат специални поточни сървъри, до които можете да навигирате, като щракнете върху функцията за стрийминг в менюто отляво на приложението на Ivacy. Когато сте свързани с тези сървъри, веднага ще получите достъп до любимите си поточни услуги. Това прави Ivacy много удобна за потребителите опция за хора, които например обичат да използват Netflix.

Освен това Ivacy разполага и с набор от специални P2P сървъри, които правят изтеглянето (торенти) много удобно. Можете да се свържете с тези сървъри, като изберете функцията за изтегляне в приложението Ivacy. Тези сървъри за изтегляне са разпространени по целия свят.

Специализиран IP адрес

Ivacy предлага и специални IP адреси. Има няколко причини, поради които може да искате да използвате специален IP адрес. Например, посветените IP адреси са по-малко вероятно да бъдат блокирани от Netflix и други (стрийминг) услуги, отколкото „нормалните VPN IP адреси“. Обикновено един VPN сървър се използва от много голяма група потребители на VPN. Това означава, че стрийминг услуги като Netflix ще забележат, че получават много трафик от един и същ IP адрес. Специален IP адрес е уникален за всеки потребител, който има такъв, което означава, че не се сблъсквате с този проблем и е много по-малко вероятно да бъдете блокирани от уебсайтове и приложения.

Тъй като специален IP адрес е точно за вас, това означава, че ако искате, винаги можете да използвате един и същ IP адрес, въпреки че използвате VPN. Това може да бъде много полезно, тъй като някои онлайн услуги (например портали за онлайн банкиране) предприемат допълнителни предпазни мерки за безопасност, когато получат опит за влизане от много различен IP адрес. Често, за да позволят на потребителите да влизат от различен IP адрес, тези услуги изискват допълнителна проверка, като например попълване на код за сигурност, който банката изпраща на вашия телефон. Ако пътувате много например и считате, че тези мерки за безопасност (макар и много важни) са малко прекалено големи, просто можете да получите специален IP.

Ivacy предлага на своите потребители всички гореспоменати предимства с техните специални IP адреси. Тези специални IP разходи струват $ 1,99 на месец. Ако сравните това с много други доставчици на VPN, това е доста достъпно. Ivacy има няколко сървъра, които поддържат специални IP адреси. Тези сървъри са разположени в САЩ, Австралия, Канада, Германия, Хонконг, Сингапур и Великобритания.

Заключение Сървърна мрежа и местоположения

След нашите обширни тестове и проучвания за Ivacy, това е последната ни присъда за сървърната мрежа на Ivacy:

 • Ivacy има сравнително голяма сървърна мрежа с 450+ сървъра в над 100 страни.
 • Сървърната мрежа на Ivacy е широко разпространена по всички континенти.
 • Този VPN предлага и специални сървъри за стрийминг и изтегляне.
 • Ivacy предлага и специални IP адреси за допълнителни $ 1,99 на месец.

Опции и функции на Иваси

Ivacy предлага всички стандартни опции, които може да очаквате от съвременен VPN, но не спира до там. Те имат и много допълнителни функции, някои от които са доста уникални.

Иваси предлага превключвател за убийство. Това е функционалност, която по същество изключва интернет връзката ви, ако по някаква причина се загуби връзка с VPN сървъра. Това е мярка за безопасност, за да се предотврати компрометирането на вашата поверителност и сигурност в случай на малко вероятна загуба на връзка. Вашата интернет връзка ще бъде възстановена веднага щом VPN връзката ви се стартира и работи.

Освен това, Ivacy предлага възможност за използване на тяхната NAT-защитна стена. Това е защитна стена на ниво сървър (на сървърите на Ivacy), която по същество функционира като допълнителен слой защита между вас и вируси и друг зловреден софтуер. В крайна сметка тази защитна стена може да филтрира много злонамерен софтуер, преди дори да достигне до защитната стена на вашата мрежа и следователно до вашата мрежа или устройство. Освен това, често пъти нормалната защитна стена на вашия рутер може дори да не работи в тази ситуация, тъй като много от тези защитни стени не могат успешно да прочетат информацията, която се изпраща между вашия компютър и VPN сървъра (поради криптиране). Ето защо бихме предложили да използвате NAT-защитната стена, която предлага Ivacy.

И накрая, Ivacy предлага опция за „разделно тунелиране“ и всъщност беше първата VPN, която направи това през 2010 г. С тази опция можете да изберете кои данни искате да бъдат изпратени през VPN връзка и кои данни могат просто да бъдат изпратени “ както обикновено ”(не е криптиран и защитен от VPN). Основното предимство тук е, че можете да намалите количеството данни, изпращани до и от вашия компютър чрез VPN връзка, което означава, че вашата VPN връзка вероятно ще се ускори (малко).

Иваси и Netflix

Иваси работи добре с Netflix. Специализираните поточни сървъри на Ivacy ще ви дадат достъп до популярната стрийминг услуга. За да работи това, трябва да използвате специалната функция за стрийминг на приложението, което означава, че не можете да получите достъп до всяка отделна версия на Netflix за конкретната държава. Освен това, по време на нашите тестове забелязахме, че докато американският поточен сървър работи добре, останалите имат някои проблеми. Въпреки това, тъй като американската версия на Netflix е най-популярната и най-голямата, не виждаме това да е голям проблем за много хора.

Иваци и порой

Иваси работи добре, когато става дума за изтегляне на торенти. Беше ни лесно да изтегляме всякакви различни торент файлове с Иваци. Ако отидете до специалната опция за изтегляне в приложението Ivacy, можете лесно да избирате между различните сървъри, които поддържат (P2P) изтегляне. Ivacy има приличен брой сървъри, които поддържат (P2P) изтегляне.

Заключение Иваци и неговите характеристики

Професионалисти
Против
Лесен за използванеНа някои устройства Ivacy предлага само протокола IPSec
Много допълнителни функции и опцииВъзможен риск за сигурността: не е ясно дали те управляват собствените си сървъри
Лесен за инсталиранеПоточните сървъри в Европа не винаги работят (добре)
Бърза и приятелска поддръжка на клиенти
Много достъпни (от $ 1 на месец)
Съвместими с САЩ Netflix
Торент съвместим
30-дневна гаранция за връщане на парите
Предлага специални IP адреси
Предлага много различни протоколи

Като цяло, Ivacy е отличен доставчик на VPN. Те осигуряват бързи и стабилни връзки и много удобен за ползване софтуер и приложения. Освен това, тази VPN позволява на потребителите да избират от широк избор от различни протоколи и допълнителни функции и опции.

Пример: Ivacy предлага разделно тунелиране, NAT-защитна стена, специални IP адреси и ключ за убийство. Приложението Ivacy е много интуитивно. Можете просто да изберете опцията и типа сървъри, които искате да използвате в приложението. С помощта на опцията за стрийминг лесно получавате достъп до американската версия на Netflix и с помощта на функцията за изтегляне можете да изтегляте торенти с впечатляващи скорости.

За съжаление обаче, Иваси се продава накратко, що се отнася до сигурността. Въпреки че Ivacy използва солидно AES-256-битово криптиране, не е ясно дали тяхната VPN връзка използва / използва сървъри, които не са техни: сървъри, принадлежащи на PureVPN. Освен това, Ivacy изглежда съхранява дневници за свързаност. С други думи, Ivacy е много удобен за потребителите VPN с много допълнителни функции и опции, но има някои недостатъци, що се отнася до поверителността и сигурността.

Основно препоръчваме Ivacy на хора, които имат много специфични „VPN-изисквания“, които една от многото допълнителни функции на Ivacy могат да изпълнят, или за първи път VPN потребители, поради своята приятелска употреба. Въпреки това, на хората, които търсят VPN, който свети, когато става въпрос за поверителност и сигурност, вероятно бихме били по-склонни да препоръчаме PIA или ExpressVPN.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me