PIA Review (2020): Сигурен и евтин | VPNOverview

Преглед на PIA (частен достъп до интернет) (2020) – сигурна и евтина опция

Частният достъп до Интернет (обикновено съкратено като PIA) е един от по-големите VPN доставчици на VPN пазара в този момент. Една от най-добрите им характеристики е фокусът им върху поверителността. Те имат строга политика без регистрация, което прави PIA особено популярна сред (битовите) торент потребители. Освен това, частният достъп до Интернет е известен със своите минималистични и компактни приложения и програми. Някои потребители смятат, че това е плюс, докато други могат да го смятат за спад. Тествахме тази VPN услуга и разгледахме скоростта на интернет, сигурността, поверителността, удобството за потребителя, сървърната мрежа и допълнителните функции на PIA. Това открихме.


Наскоро PIA беше купена от Kape Technologies. Тази компания придоби и доставчиците на VPN CyberGhost и Zenmate през последните няколко години. Това може да означава някои промени за PIA през следващите години. Трудно е обаче да се каже какво точно ще се случи. Ще наблюдаваме дали промяната има някакъв ефект върху безопасността и поверителността на техните потребители.

Спецификации PIA

 • Едновременни връзки: 10
 • Torrents: +
 • Нетфликс: +
 • Операционна система: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • протоколи: OpenVPN, L2TP / IPsec, PPTP
 • Политика за регистрация: Без трупи
 • Сървъри: 3300+ сървъра в 30 страни
 • Цена: От $ 3,33 на месец
 • Гарантирано връщане на парите: 7 дни

Скорост – колко бърза е PIA?

Скоростта на VPN връзка зависи от много различни фактори. Някои ключови фактори са скоростта на вашата собствена връзка, разстоянието между това къде сте и VPN сървъра и скоростта и местоположението на сървъра, с който обменяте данни, например уеб сървъра, торент сървъра или сървъра за новинарски групи, с който искате да се свържете. да се. Ping (времето за реакция) и стабилността на връзката също са много важни.

За да ви дадем добра представа за това как частният достъп до Интернет се държи по отношение на скоростта, ние проведохме различни тестове за скорост. Взехме предвид и личния ни опит, като тествахме PIA по време на ежедневна употреба. Можете да намерите резултатите по-долу.

Резултати от тестовете за скорост PIA

По-долу можете да видите резултатите от тестовете за скорост, които проведохме в частния интернет достъп. Моля, обърнете внимание, че тези измервания винаги варират в зависимост от местоположението, интернет доставчика и времето на деня. По тази причина ние също включихме тест за скорост на нашата връзка без VPN като еталон.

Скорост без VPN (Speedtest.net):

Най-бърза PIA без VPN

Това са резултатите от speedtest.net на нашата собствена интернет връзка, без да използваме VPN. Това е „празен“ тест, който ще използваме, за да сравним другите резултати.

Скорост с локален сървър (Speedtest.net):

Най-бързият PIA VPN местен

Това са резултатите от speedtest.net на нашата интернет връзка, когато се свържем към PIA сървър, който е най-близо до нашето местоположение. Резултатите са обещаващи. Пингът леко се увеличи, от 4 на 7, но скоростите за изтегляне и качване почти не намаляха. На практика резултати като този трябва да означават, че забелязвате малка или никаква разлика в скоростите на интернет при използване на такъв VPN сървър.

Скорост със сървър в САЩ (Speedtest.net):

Най-бързият PIA VPN САЩ

Това са резултатите от тестовете за скорост на нашата интернет връзка, когато се свържем към PIA сървър в Съединените щати. Това показва съвсем различна картина: ping се увеличи неимоверно, докато скоростите за изтегляне и качване намаляха значително. С други думи, човек би забелязал закъснения с подобни резултати. Такива резултати не са изненадващи за VPN сървър, разположен на голямо разстояние от потребителя. В края на краищата това разстояние означава, че целият интернет трафик трябва да извърши страхотно отклонение покрай този сървър, преди да бъде изпратен на правилното място. Това почти винаги забавя връзката ви.

Скорост по време на ежедневна употреба

PIA е много приятен VPN за ежедневна употреба. Едва ли забелязахме разлика в сравнение с нашата интернет връзка без VPN. Можем да разглеждаме, да предаваме музика и видеоклипове и да използваме YouTube – и всичко това без забавяне или други проблеми. Също така успяхме да гледаме американски Netflix с американски сървър. Ако не друго, Netflix се нуждаеше от малко допълнително време, за да буферира епизод, но видеоклипът се възпроизвежда без никакви проблеми след това. Можехме да играем онлайн игри без никакво изоставане и също така успяхме да изтегляме торенти много бързо: файл от близо 2GB за 15 минути. Като цяло едва ли забелязахме, че нашата PIA VPN връзка беше активирана, когато я използвахме за ежедневни интернет дейности – отлично качество, за да има VPN.

Скорост на заключение PIA

 • Резултатите от тестовете за скорост бяха смесени, с някои добри резултати за нашите локални PIA сървъри и някои по-малки резултати за американските сървъри
 • По време на ежедневната употреба интернет скоростите не намаляват или почти не намаляват при сърфиране, стрийминг или изтегляне

Безопасност – Колко сигурен е PIA?

VPN се отнасят за сигурността и анонимността. Добрият доставчик на VPN трябва да борави с вашите данни внимателно и да се увери, че никой от тях не попада в грешни ръце. Те също трябва да пазят вашата поверителност и да ви позволят да останете възможно най-анонимни, когато използвате техните услуги. PIA поставя на първо място безопасността и неприкосновеността на личния живот и затова със сигурност превъзхожда тези аспекти. Те използват само най-силните VPN протоколи, поддържат политика без регистрация и изискват възможно най-малко лична информация. В този раздел ще се задълбочим малко по-задълбочено в тези аспекти на частния достъп до Интернет.

протоколи

Що се отнася до сигурността и криптирането, частният достъп до Интернет прави своите работи добре. Те работят с различни протоколи (OpenVPN, PPTP, IPsec / L2TP) и имат SOCKS5 прокси. Повечето потребители ще искат да изберат OpenVPN, тъй като това е солиден протокол. Искате ли повече скорост и по-малко ли се притеснявате от криптирането на вашите данни? Тогава можете лесно да изберете един от другите протоколи в софтуера на PIA. За да разберете повече за протоколите, можете да разгледате нашата статия, която сравнява всички различни протоколи на пазара.

Записване и поверителност

Частният достъп до Интернет е известен с вниманието си към поверителността, което се показва от всеки ход на доставчика. PIA поддържа стриктна политика без регистрация. Това създава по-сигурно и по-анонимно изживяване за потребителите, което PIA цени преди всичко. Данните за сърфиране на потребители никога не се съхраняват на твърди дискове, а на специално нулево устройство. Това е виртуално устройство, което автоматично се преструва, сякаш никакви данни, изпратени през него, не съществуват. След като информацията бъде записана на нулевото устройство, тя не може да бъде извлечена. Ето как PIA може да гарантира тяхната политика без регистрация.

Тъй като PIA не регистрира нищо, те не могат да предадат информация в случай на съдебно решение. Централните офиси на PIA са в САЩ, което беше съзнателен избор. САЩ са една от малкото държави в света, които нямат задължителна политика за запазване на данни. Това означава, че PIA не е длъжна да съхранява информация за определен период, както често се случва в Европа. Тъй като PIA се намира в САЩ, е възможно те да бъдат задължени да започнат да записват информация за конкретен потребител, за да им помогнат да идентифицират след съдебно разпореждане. По време на множество опити и разследвания PIA доказа, че не притежава информация за използването на VPN на своите клиенти.

PIA доказа, че многократно се отнасят с поверителността на клиентите си. Пример е техният избор да премахнат руските сървъри от тяхната сървърна мрежа. Преди няколко години Русия реши, че целият вътрешен трафик на данни трябва да се регистрира поне една година. Този закон направи невъзможно PIA да гарантира поверителността на своите потребители, поради което те решиха да не предлагат вече руски сървъри.

Когато използвате външен доставчик на VPN, винаги поставяте част от поверителността си в техните ръце. Това означава, че трябва да им се доверите. За щастие досега няма индикации, че PIA някога е навредила на личния живот на техните клиенти. Напротив, те стоят до своите клиенти при всеки обрат и завой.

Kill превключвател

Kill Switch OffЧастният достъп до Интернет има превключвател за убийство, който можете да намерите в настройките на таблото за управление. Активиран превключвател за убийство гарантира, че случайно няма изтичане на информация, когато вашата VPN връзка се загуби за минута. Освен това, този VPN има уникален начин за блокиране на домейни, които се използват за реклами, тракери и зловреден софтуер. Тази функция се нарича PIA MACE и може да бъде намерена в настройките под ключа за убийство.

От каква информация се нуждае PIA?

Преди да започнете да използвате VPN услугата на PIA, компанията ще се нуждае от вашата платежна информация. Частният достъп до Интернет предлага много възможности за анонимно плащане, за което ще се върнем по-късно. Но просто знайте, че не е нужно да им давате никаква лична информация за тази цел, ако не искате. Плащането с т. Е. Биткойн е много лесно. Поради това се изисква само да предоставите работещ имейл адрес, така че PIA да може да свърже акаунта ви с него. Можете, разбира се, да регистрирате нов имейл адрес специално за PIA, така че той да не може да бъде проследен до вас.

След това PIA ще създаде име на акаунт за вас и ще получите „Идентификационен номер за поръчка“ в имейл за потвърждение, след като сте платили. Можете да използвате тези кодове, когато трябва да общувате с екипа за поддръжка, например. Това е всичко, което ви трябва: работещ имейл адрес. Освен това PIA може да се използва изцяло анонимно.

Заключение за безопасност PIA

 • PIA работи с различни силни протоколи, като OpenVPN
 • PIA има строга политика без регистрация
 • PIA има вграден превключвател за убийство и PIA MACE за блокиране на реклами, тракери и зловреден софтуер
 • Единствената информация, която трябва да им дадете, за да създадете акаунт, е имейл адрес и вашата информация за плащане, но и двете могат да бъдат направени анонимно

Използваемост – колко удобна е PIA?

Удобството на потребителя може да направи или да прекъсне VPN услуга. Лесното за навигиране табло за управление означава, че можете да настроите своя VPN за нула време. Добрата цена прави стъпката към защитата си онлайн по-малка. Добре организиран уебсайт означава, че разполагате с функционално табло на компютъра за нула време. И накрая, доброто обслужване на клиентите може да ви помогне бързо да се върнете онлайн без притеснение, когато срещате проблем.

Всички тези неща имат значение при определяне на удобството за ползване на VPN доставчик. PIA оценява много задоволително по всички тези аспекти.

Уебсайтът на PIA

Уебсайтът за частен достъп до Интернет съдържа информация от камиони, удобно разделена на ясни елементи от менюто. Началната страница предоставя обобщение на най-важната информация за тяхната услуга, която включва причините за използването на VPN, кратко видео, обясняващо какво прави VPN, цените на различните им абонаменти, различните функции на PIA и някои отзиви.

Уебсайт на PIA начална страница

Използвайки менюто в горната част, можете да получите достъп до другите части на уебсайта. Тук научавате повече за това как работи VPN и как изглежда сървърната мрежа на PIA. Освен това ще намерите изтеглените файлове, обслужването на клиенти, блоговете и страницата за вход за личния си акаунт. Уебсайтът е (почти изцяло) достъпен на няколко езика.

Създаването на акаунт е много лесно и се случва автоматично, когато се регистрирате за абонамент. Можете да направите това, като изберете един от абонаментите на началната страница или като щракнете върху „Регистрирайте се сега“ в менюто. Изберете абонамента си, изберете начина на плащане и завършете регистрацията, като попълните останалата част от необходимата информация. Всичко, което трябва да направите сега, е да изтеглите софтуера.

Инсталиране на PIA

Софтуерът PIA може да бъде изтеглен за Windows, MacOS, Linux, iOS и Android. Има и разширения за Chrome, Firefox и Opera. Следователно PIA е съвместима с почти всички устройства. Страницата „Изтегляне“ на уебсайта на PIA ви показва всички ваши опции, добре показани. Просто щракнете върху дясната операционна система, за да изтеглите съответния файл.

PIA екран за изтегляне

Използвахме приложението на PIA за Windows, следователно инструкциите за изтегляне, които ще обясним, ще бъдат за Windows. Щом отворите изтегления файл, инсталаторът ще започне. Инсталирането на арматурното табло отнема по-малко от минута, но въпреки това е внимателно обяснено стъпка по стъпка от PIA. Използвайте информацията за вашия акаунт, за да влезете. Сега наистина можете да започнете.

PIA-Screenshot-Windows-Home

Външен вид и лекота на използване на PIA

Софтуерът на PIA е създаден така, че да ви възпрепятства възможно най-малко. Когато отворите таблото за управление, ще видите голям бутон „ON“, малка карта и VPN сървъра, който е избран за вас. След като се свържете с VPN сървъра, ще намерите вашия IP адрес в долната част, заедно с IP на VPN сървъра, който използвате в този момент. Ако кликнете върху стрелката в долната част, ще видите повече информация и възможности: редовно подбрани VPN сървъри, ефективност и използване на вашата връзка, бързи настройки и вида на абонамента, който имате.

PIA Screenshot App Начален екран

Когато кликнете върху трите точки в горния десен ъгъл, ще имате достъп до по-всеобхватни настройки. Например можете да конфигурирате езика, темата и общите предпочитания в „Общи“ или да прегледате информацията за акаунта си в „Акаунт“. Превключвателят за убийство и PIA MACE можете да намерите в „Поверителност“. Освен това можете да настроите вашите мрежови предпочитания под „Мрежа“ и предпочитанията за връзка под „Свързване“. Тези настройки са малко по-напреднали, но са конфигурирани до най-добрите настройки за потребителите, които искат да започнат веднага по подразбиране. И накрая, можете да намерите поддръжка – като обиколка на софтуера и връзка към сервизната помощ – под „Помощ“.

Настройки за iOS на PIA

Таблото за управление ще изчезне от дисплея ви, когато не го използвате. Ако имате нужда от него, можете да го намерите в лентата на задачите си. Понякога може да се наложи да щракнете върху малката стрелка в долния десен ъгъл на вашия дисплей (^). Ще трябва да щракнете върху това, ако искате да активирате или деактивирате връзката. По този начин приложението ще остане скрито, освен ако наистина не ви е необходимо. Това е полезна функция, когато искате да предпазите VPN от полезрението си, но може да бъде досадно, когато искате да направите нещо в рамките на таблото за управление: веднага щом щракнете някъде другаде на дисплея, таблото отново няма.

Като цяло софтуерът на PIA е прозрачен и приятен за работа. Има спокоен външен вид и ясни опции.

Цени и начини на плащане

PIA предлага три абонамента да избирате: месечен, 6-месечен и годишен вариант. Ако решите на a месечен план—Което можете да отмените след всеки месец – това ще струва $ 9.95 на месец. А 6-месечно растение се свежда до $ 5,99 на месец. Ако изберете a годишен план, ще харчите само $ 2,85 на месец. Това означава, че спестявате над 50% в сравнение с месечен абонамент. Накратко: колкото по-дълъг е абонаментът ви, толкова по-евтино е сравнително за вас.

Цени PIA

Всички абонаменти за частен интернет достъп ви дават пълен достъп до цялата им VPN мрежа. Те също така предоставят 7-дневна гаранция за връщане на парите, което ви позволява да изпробвате VPN, преди да се ангажирате с договор.

PIA приема много различни опции за плащане:

 • PayPal
 • Кредитна карта (Visa, MasterCard, Amex, Discover, JCB)
 • AmazonPay
 • Bitcoin
 • BitcoinCash
 • Zcash
 • Ethereum
 • Litecoin
 • Bitpay
 • идеален
 • Sofort
 • Предплатена мента
 • Лъч

Имаме много възможности за плащане на абонамента си, според нас. Има различни методи за анонимно плащане, като биткойн, които ви позволяват да поддържате пълна поверителност, дори когато става въпрос за закупуване на вашата VPN връзка. Отново PIA поставя анонимността на първо място, което е високо оценено от много потребители – включително и от нас.

PIA и Linux

PIA се грижи добре за своите потребители на Linux. За потребители на Debian, Fedora, Slackware и Arch разпространение е възможно да инсталирате OpenVPN през терминала. Далеч по-добра е възможността да инсталирате потребителския интерфейс на Windows за Linux. Специално за новите потребители на Linux, това може да бъде невероятно удобно. С такъв потребителски интерфейс, наличен за Linux, PIA е един от много малкото VPN доставчици, който се опита да улесни живота на потребителите на Linux. За съжаление, приложението е достъпно само за Linux дистрибуции, които също имат системния софтуерен пакет. Те включват Linux Mint, Ubuntu, Debian и Arch.

Сървърната мрежа на PIA не е най-обширната, нито съдържа най-бързите сървъри там – тази чест е на ExpressVPN. Но има много сървъри за огромната част от потребителите и повечето от сървърите показват забележима степен на надеждност и последователност. Докато тествахме PIA, не срещнахме никакви проблеми със сигурността. В допълнение към всичко, PIA предлага редица полезни допълнителни функции. Първо, има собствена програма на PIA, наречена „Mace“. Тази програма предлага допълнителна сигурност срещу реклами, тракери и зловреден софтуер. В приложението имате и възможност да преминете към персонализирани DNS сървъри или да промените нивото на криптиране. Разбира се, има и превключвател за убийство и накрая можете да изберете да насочите трафика си чрез прокси SOCKS5 за допълнително тунелиране през SSH.

PIA може да няма най-много сървъри или най-бързите сървъри, но PIA е конкурентна и последователна във всяка категория. Независимо дали става въпрос за бързина, сигурност или използваемост, PIA предлага качествен продукт, който е чудесен избор за повечето потребители на Linux.

Обслужване на клиенти

Службата за помощ на PIA предлага различни възможности. Можете да се консултирате с тяхната база данни или ръководства за инструкции, когато имате проблем. Възможно е също така да предоставите обратна връзка, ако смятате, че PIA трябва да отстрани определен съществуващ проблем или да добави функция. Други потребители могат да „гласуват“ за това, след което PIA ще определи дали могат да направят нещо с обратната връзка.

Страница за поддръжка на PIA

Ако срещнете проблем, който не можете да отстраните след консултация с базата данни, можете също да се свържете с PIA, като попълните контактна форма. Ще трябва да дадете малко информация за акаунта си и да зададете въпроса си. Този формуляр трябва да бъде попълнен на английски език. Ще получите отговора им по имейл.

Ние сами им изпратихме въпрос и получихме отговор след 6 часа. Имейлът съдържаше по-подробна информация и последващи въпроси, които биха могли да ни помогнат повече, ако се наложи. Като цяло отговорът беше достатъчно задълбочен. Въпреки че PIA не предлага чат на живо и следователно трябва да изчакате малко за отговор, смятаме, че системата, която имат сега, е много прилична.

Заключение използваемостта PIA

 • Уебсайтът на PIA е много информативен и ясен
 • Инсталирането на PIA е бързо и лесно
 • Софтуерът на PIA може да се намери в лентата на задачите и е лесен за навигация
 • Има три абонамента за PIA, от които 1-годишен план е най-евтиният вариант при $ 2,85 на месец
 • PIA предлага много различни и много анонимни възможности за плащане
 • Обслужването на клиенти е полезно и работи чрез онлайн формуляр и имейл, въпреки че е малко бавно

PIA сървърна мрежа

Сървърната мрежа на доставчик на VPN определя вашите възможности. Ако искате да заобиколите географско ограничение, ще трябва да можете да избирате от няколко местоположения на сървъра. Например, когато искате да гледате офертата на американския Netflix от друга държава. В този раздел ще ви кажем колко сървъра и местоположението на сървърите предлага частен достъп до Интернет. Също така ще обясним накратко защо PIA избра да не предлага специални IP адреси.

Брой сървъри и местоположения

Към настоящия момент, частният достъп до Интернет има повече от 3300 сървъра в 30 държави. За повечето потребители това е повече от достатъчно сървъри на достатъчно места. PIA посочва, че непрекъснато работят върху разширяването на своята сървърна мрежа, така че можете да проверите уебсайта им, за да разберете най-новите разработки.

Снимка на PIA региони

По време на писането PIA разполага с различни сървъри (и сървърни местоположения) в 30 държави:

Страна
Брой местоположения на сървъра
Брой сървъри
Австралия3142
Австрия117
Белгия115
Канада3246
Чехия117
Дания126
Финландия120
Франция148
Германия279
Хонг Конг116
Унгария110
Индия14
Ирландия110
Израел18
Италия113
Япония116
Люксембург110
Мексико133
Холандия1548
Нова Зеландия116
Норвегия128
Полша110
Румъния128
Сингапур120
Испания114
Швеция1100
Швейцария185
Обединени арабски емирства14
Великобритания3188
Съединени щати14 1525

Специализиран IP адрес

Частният интернет достъп не предлага специални IP адреси. Те винаги искат да предложат възможно най-високата форма на анонимност, поради което всичките им IP адреси са споделени адреси. Това по-добре защитава вашата поверителност онлайн. PIA вижда посветен IP като нищо повече от нормална, необезпечена интернет връзка и следователно не вижда причина да предлага тази услуга.

Заключение PIA сървърна мрежа

 • В момента PIA има над 3300 сървъра в 30 държави
 • Те имат 14 локации на сървъри в САЩ
 • PIA не предлага специални IP адреси

Опции на PIA

Повечето потребители смятат, че е важно VPN да ги пази и анонимни, но VPN ви дава и повече свобода да използвате интернет. Например, можете да получите достъп до офертата на Netflix от различни страни, което означава, че можете да гледате по-голям избор от предавания и филми. Изтеглянето на торенти също е много по-безопасно с VPN. Ще разгледаме тези възможности в този раздел.

PIA и Netflix

Netflix App IconГледането (чуждестранно) Netflix е гореща тема в света на VPN. Netflix се бори с VPN мрежите и блокира всеки IP адрес, за който знаят, че е от VPN доставчик. За много доставчици е трудно Netflix да работи с тяхната VPN връзка. PIA прави всичко възможно, за да продължи да ви прави възможно.

Когато извършихме нашия тест, имахме достъп до американския Netflix от Холандия чрез VPN сървър в Ню Йорк. PIA ни каза, че Netflix работи на техните американски, канадски и британски сървъри. Това подсказва, че работят усилено, за да го запазят. Във всеки случай понастоящем е възможно да гледате офертата на американския Netflix от други страни, използвайки PIA.

PIA и торенти

Възможно е да изтегляте файлове през P2P, когато използвате частните сървъри за достъп до Интернет. Изтеглянето на торенти е лесно и върви бързо. Дори не забелязвате, че използвате VPN, освен че наистина сте защитени и изтегляте анонимно.

Разширение за браузър PIA

Освен софтуера PIA, PIA има и удобно разширение за браузър. Това работи приблизително същото като обикновения софтуер за настолни компютри и смартфони. Разликата е, че разширението на браузъра гарантира само, че трафикът на браузъра се изпълнява чрез VPN. Други приложения, които използват интернет, но не стартират през браузъра, не са защитени от VPN връзката. Между другото, разширението на браузъра ви дава допълнителни опции относно проследяването, както е показано по-долу на екрана на настройките на разширението.

Настройки за разширение на браузъра PIA

PIA Squid-Proxy

Ако сте разгледали уебсайта на PIA, може би сте забелязали, че те също говорят за нещо, наречено „Squid Proxy“. Видяхме, че има доста въпроси относно този онлайн, така че решихме, че е необходимо да обясним накратко какво е това. При използване на разширението на браузъра се използват Squid Proxies от PIA. PIA използва тези Squid Proxies, за да поддържа трафика на разширенията на браузъра си отделен от обичайния си трафик за VPN приложения. Squid Proxies може да кешира уебсайтове, за да ги накара да се зареждат по-бързо, ако посетите един и същ сайт няколко пъти.

Опции за заключение PIA

 • Можете да гледате американската, британската и канадската Netflix с PIA
 • Изтеглянето на торенти с PIA е лесно, бързо и сигурно
 • PIA използва Squid Proxies за разширението си в браузъра

Интервю с PIA

Имахме възможността да зададем някои въпроси на хората зад кулисите в частния достъп до интернет. Говорихме за безопасността и поверителността на тяхната услуга и начина, по който управляват сървърите си. Разберете какви бяха нашите въпроси и отговорите, които PIA имаше за нас (макар и леко съкратената версия).

1. Поддържате ли журнали, които биха ви позволили да свържете IP адрес с определен потребител?

„Не, не съхраняваме никакви дневници.“

2. Бихте ли ни разказали малко повече за законите за запазване на данни, които трябва да спазвате?

“В момента в САЩ няма закони, които задължават VPN доставчиците да съхраняват данни.”

3. Какви инструменти използвате за наблюдение и борба с неправилното използване на вашите услуги?

„Не наблюдаваме или регистрираме дейностите на нашите потребители. Понякога това може да доведе до проблеми, когато сървърите ни се злоупотребяват, тъй като не можем да идентифицираме потребителя, който нарушава правилата. Ние изброяваме подробно какво е и не е разрешено в нашите условия за използване. Понякога клиент ще се свърже с нас, тъй като се нуждае от помощ за техническото нарушаване на нашите правила (например, защото те искат да хакнат, да излязат или да извършат друга незаконна дейност). Ние винаги прекратяваме тези сметки. “

4. Какво се случва, когато получите известие за премахване на DMCA или европейския му еквивалент?

„Известията за премахване на DMCA се обработват от нашия правен отдел. За нас обаче е невъзможно да свържем информация с определен потребител, тъй като не поддържаме регистрационни файлове. “

5. Какви стъпки се предприемат, ако се издаде съдебно решение за проследяване на конкретен потребител? Случвало ли се е това преди? Бихте ли могли да идентифицирате потребител в такъв случай?

„Съдебните разпореждания се обработват от нашия правен отдел. Но тъй като не регистрираме нищо, не можем да предадем никакви данни. “

6. Разрешено ли е BitTorrent и друг трафик за споделяне на файлове на всички ваши сървъри?

„Да, торентът е разрешен на всички наши сървъри, въпреки че изтеглянето и споделянето на незаконни материали не е разрешено от закона. От време на време има доставчици, които ще блокират порталите, използвани за торенти. Ето защо имаме няколко сървъра, които позволяват пренасочване на пристанищата, така че можем да заобиколим тези блокове. “

7. Имате ли собствени DNS сървъри?

„Да, ние имаме собствени DNS сървъри. Те предотвратяват възможни течове на DNS. Нашите PIA приложения автоматично използват тези DNS сървъри. “

8. Имате ли физически контрол над всичките си сървъри?

„В момента имаме 3292 сървъра в над 29 държави. Ето защо ние сме принудени да използваме редица външни центрове за данни и доставчици, всички от които са обвързани от строги споразумения, които са в съответствие със стойностите на частния достъп до Интернет. Ние също така непрекъснато наблюдаваме състоянието и регулациите на страните, в които се намират нашите сървъри. Ако има промени в регламентите, ние определяме дали „разходите и ползите” все още отговарят на нашите изисквания. В някои уникални случаи това ще доведе до спиране на услугите ни в определена държава (например в Русия през 2016 г.). “

Заключение – Нашият опит с PIA

Професионалисти
Против
Силна сигурностБез живо обслужване на клиенти
Без трупиТаблото за управление е част от лентата със задачи
Силен фокус върху поверителността
Много сървъри
Бързи сървъри
Сравнително евтино
US Netflix работи
Прост и ясен софтуер и уебсайт

Частният достъп до Интернет е един от най-големите VPN доставчици в момента. Те са известни с фокуса си върху сигурността и поверителността. И то поради добра причина: тяхната политика без регистрация е въздухонепроницаема и те следят внимателно всички промени в света, които биха могли да засегнат личния живот на техните потребители. В допълнение, те предлагат богат избор от сървъри и сървърни местоположения, които като цяло осигуряват стабилна и бърза връзка. Американските Netflix и други стрийминг услуги изглежда се поддържат правилно.

На всичкото отгоре PIA е на много разумни цени, когато се регистрирате за абонамент за по-дълго време. Това, комбинирано с прост и чист софтуер, ни прави с удоволствие препоръчване на PIA, ако търсите качествен VPN. Единствените възможни недостатъци са липсата на чат на живо с обслужването на клиентите и фактът, че таблото изчезва, когато щракнете някъде другаде на вашия дисплей. От само себе си се разбира, че това са незначителни недостатъци, които някои дори биха могли да считат за активи. В заключение, PIA е много надежден, бърз и добър VPN доставчик.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me