Avast SecureLine VPN Review (2020) – Бързо, но поддържа журнали

Contents

Avast SecureLine VPN Review (2020) – Бързо, но поддържа журнали

Avast е известен най-вече със своя антивирусен софтуер. Този софтуер е безплатен и се използва от над 400 милиона души по целия свят. Освен антивирусен, Avast предлага и VPN услуга: Avast SecureLine VPN. Докато в началото Avast се фокусира само върху защитата на устройствата от злонамерен софтуер и киберпрестъпност, сега компанията също се стреми да криптира и защитава трафика на данни на потребителите..


Avast е една от най-големите охранителни компании в света. Седалището им е в Прага, Чехия. Техният VPN е бърз и има прост и интуитивен софтуер. Тя работи с американския Netflix и ви позволява безопасно да изтегляте торенти. За съжаление тяхната сървърна мрежа е много малка и има много проблеми, що се отнася до сигурността и поверителността. В този преглед ще обсъдим всички тези фактори и още.

Спецификации Avast SecureLine VPN

 • Едновременни връзки: 5
 • Torrents: +
 • Нетфликс: +
 • Операционна система: Windows, Mac, iOS, Android
 • протоколи: OpenVPN, IPsec, IKEv2
 • Политика за регистрация: Поддържа журнали
 • Сървъри: 55 сървъра в 34 страни
 • Цена: $ 7,50 на месец
 • Гарантирано връщане на парите: 30 дни

Скорост – колко бърза е Avast SecureLine VPN?

Бързият VPN гарантира, че скоростта на вашия интернет не спада драстично. В крайна сметка не е нужно да чакате зареждането на Netflix само защото използвате VPN връзка. Тествахме скоростта на Avast SecureLine, така че знаете какво да очаквате от тази VPN.

Най-бързи резултати Avast SecureLine VPN

За да определим фактическите скорости на Avast SecureLine, тествахме този VPN с Speedtest.net. По-долу ще видите резултатите от нашата интернет връзка, докато тествате Avast SecureLine. Тези тестове са проведени от Холандия и вземат предвид както местните, така и американските сървъри Avast SecureLine. Чрез празен тест ние също тествахме нашата скорост на интернет без VPN.

Скорост без VPN (Speedtest.net):

Тест за скорост Avast SecureLine без VPN

Това са резултатите от тестовете за скорост на нашата собствена връзка без VPN. Тези резултати ще бъдат използвани за сравняване на скоростта на сървърите Avast SecureLine.

Скорост с локален сървър (Speedtest.net):

Тест за скорост Avast SecureLine Local Server

Връзката ни достигна горните скорости, когато бяхме свързани с локален (в случая холандски) Avast SecureLine VPN сървър. Според софтуера на Avast SecureLine това беше най-оптималният сървър за използване. Въпреки че пингът се повиши в сравнение с нашия празен тест, скоростта на изтегляне и качване остана приблизително същата. Това е много добър резултат. Локалният сървър на Avast SecureLine почти не влияе на скоростта ни в интернет.

Скорост със сървър в САЩ (Speedtest.net):

Тест за скорост Avast SecureLine American Server

Резултатите от тестовете за скорост на американски сървър Avast SecureLine разказват различна история. Не е необичайно скоростта на вашия интернет да се забави, ако използвате VPN сървър, който е разположен далеч от действителното ви местоположение. В крайна сметка вашите данни ще трябва да бъдат пренасочени по този начин. Въпреки това, ping значително се е увеличил в този случай. Скоростта на изтегляне е спаднала до по-малко от половината от това, което имахме в началото. Скоростта на качване остава стабилна. Въпреки че тези резултати не са ужасни, те също не са страхотни.

Скорост по време на ежедневна употреба

Резултатите от тестовете за скорост могат да бъдат полезни, но е по-важно да видите как скоростта на VPN влияе на потребителското изживяване. Ето защо ние изпробвахме Avast SecureLine за продължителен период .

Докато сърфирахме, не сме имали проблеми. Уеб страниците се зареждат бързо и без проблеми. Потокът в повечето случаи също протичаше много гладко. Spotify работеше без забавяне, а YouTube също едва се нуждаеше от зареждане на видеоклипове. Гледането на американската версия на Netflix също работеше, въпреки че видеозаписите се нуждаеха от известно време, за да се заредят.

Изтеглянето беше сравнително лесно при използване на специализираните P2P сървъри, предоставени от Avast. Файлове от имейлите бяха изтеглени с миг на око. Можете също така безопасно да изтеглите торенти с тази VPN. Въпреки че местният ни сървър не ни даде достъп до The Pirate Bay, успяхме да изтеглим доста бързо с американски сървър. По време на онлайн игрите едва забелязахме разлика в сравнение с обичайното ни интернет изживяване.

Скорост на заключение Avast SecureLine VPN

 • Avast SecureLine VPN може да достигне много прилични скорости.
 • Скоростта на повишаване и изтегляне почти не се повлия, когато използвахме локален сървър.
 • Сървърите на Avast SecureLine в САЩ бяха забележимо по-бавни (в Европа) от нашите местни сървъри.
 • Забелязахме много малка разлика в скоростта по време на сърфиране, изтегляне, игри и стрийминг, въпреки че отнема повече време, за да се зареди Netflix.

Безопасност – Колко сигурен е Avast SecureLine VPN?

Като цяло може да се каже, че безопасна VPN е добра VPN. Много хора използват VPN, за да защитят своята онлайн безопасност и поверителност. Ето защо внимателно изучаваме сигурността на всички доставчици, които тестваме. Освен всичко друго, ще разгледаме протоколите на Avast SecureLine, както и тяхната политика за регистриране.

протоколи

Avast SecureLine VPN използва силно AES 256 битово криптиране. Освен това, този доставчик имаше различни протоколи, включително OpenVPN, IPsec и IKEv2. Протоколът, който ще бъде използван за вашата VPN връзка, зависи от вашата операционна система:

Операционна система
Използван протокол
WindowsOpenVPN (UDP)
MacIPsec
андроидOpenVPN (UDP)
IOSIPsec / IKEv2

Нещо, което трябва да имате предвид, когато използвате Avast SecureLine VPN на Mac е, че IPsec не се използва в комбинация с L2TP, както обикновено е. Комбинацията от тези два протокола прави системата много по-безопасна. IPsec обаче е отговорен за криптирането, което означава, че с Avast SecureLine за Mac поне връзката ви ще бъде кодирана. Въпреки това, това е нещо, което може да искате да вземете предвид при избора на VPN.

Записване и поверителност

Много може да се каже за политиката на регистриране на Avast SecureLine и за начина, по който Avast борави с поверителността на клиентите. Първо разгледахме фактите, както е посочено в политиката за поверителност на VPN. В самия й връх има леко притеснително твърдение: „Докато ние уважаваме вашата поверителност и предприемаме строги мерки за нейното защита, това не означава, че сте напълно анонимни към нас“. С други думи, Avast SecureLine казва, че те не правят своите потребители напълно анонимни, поне не към самата компания. Те събират всякаква информация, за да накарат правилно да функционират услугите им, но те отвеждат това много по-далеч от повечето прилични VPN услуги.

Avast обещава никога да не запазва пълния ви IP адрес, DNS заявки или регистрационни файлове на дейности. Въпреки това има много други данни, които активно се логват. На първо място, Avast се нуждае от вашата информация, за да може да създаде акаунт. Помислете за своя имейл адрес, потребителско име, парола и начин на плащане. Avast ще спести още повече информация за вас, когато използвате тяхната услуга SecureLine. Това включва:

 • Часови марки на вашата връзка
 • Вашата подмрежа на IP адрес (който е почти целият ви IP, освен последните цифри)
 • IP адресът на VPN сървъра, който използвате
 • Количеството данни, изпратени чрез връзката

Тази информация може да бъде много чувствителна. Въпреки че Avast не регистрира пълния ви IP адрес, той знае огромна част от този адрес. Само последните цифри ще бъдат анонимни. Това означава, че грубо знаят къде се намирате. Всички споменати по-горе данни ще бъдат запазени за тридесет дни. Информацията за вашата операционна система, версията на VPN софтуера, която използвате, както и опциите, които коригирате в рамките на този софтуер (като активиране на ключа за убийство), ще бъдат регистрирани и запазвани до две години.

Освен това Avast работи съвместно с трети страни. По-конкретно, когато става дума за iOS и Android, това може да е проблематично. SecureLine събира информация за тези операционни системи, която след това се споделя с Google Firebase Analytics (анонимно), Google Fabric Crashlytics (не се идентифицира лично) и AppsFlyer Analytics (за следващи маркетингови кампании).

В края на своята политика за поверителност Avast SecureLine споменава, че могат да споделят личните ви данни с външни лица, ако има законови изисквания за това. Като цяло, съвсем ясно е, че Avast SecureLine не може да предложи пълна анонимност.

Avast продаде лични потребителски данни

Въпреки че Avast SecureLine VPN не работи със същото изявление за поверителност като останалата част от компанията за милиони долари на Avast, все пак си струва да проверите как Avast се справя с личния живот на своите потребители. Наскоро едно дъщерно дружество на Avast беше хванато да продава данни за историята на браузъра на безплатни потребители на антивирусни продукти Avast на други страни. Въпреки че тази информация не е от потребители на Avast VPN, това откритие е тревожно. Това не е добре за чувството за поверителност и сигурност на компанията.

Kill превключвател

Avast SecureLine има вграден превключвател за убийство. За да го активирате, първо щракнете върху „Меню“В таблото за управление на VPN и след това изберете„Настройки“. Кликнете върху раздела „Мрежова сигурност“И след това празното поле пред”Активирайте Kill Switch”, За да включите тази опция. Превключвателят за убиване ще прекъсне интернет връзката ви, ако вашият VPN се прекъсне. По този начин никога няма да пропуснете лична или чувствителна информация онлайн.

От каква информация се нуждае от Avast SecureLine VPN?

Ако създадете акаунт с Avast SecureLine, ще трябва да споделите с тях няколко части информация. Ще ви бъдат присвоени и няколко идентификационни номера, които ще бъдат прикачени към вашия акаунт. Това включва:

 • Имейл (за комуникация и фактури)
 • Потребителско име
 • Лицензен ключ (за да активирате абонамента си)
 • Крайната дата на абонамента ви
 • Информация за пробни периоди

Данните, споменати по-горе, ще бъдат запазени, докато използвате услугата. В много случаи това е, за да може услугата да функционира както трябва. Можете да използвате анонимизиран имейл адрес и потребителско име, за да защитите до известна степен вашата поверителност.

Заключение за безопасност Avast SecureLine VPN

 • Avast SecureLine VPN използва следните протоколи: OpenVPN (UDP), IPSec и IKEv2, в зависимост от операционната система, която използвате.
 • Политиката за регистриране на Avast е проблематична: те регистрират част от вашия IP заедно с друга информация.
 • Тази VPN не регистрира активността на браузъра на потребителите или заявките за DNS.
 • Данните на браузъра за безплатни потребители на Avast са били продадени на други страни в миналото.
 • Avast SecureLine има вграден превключвател за убийство.
 • Ако искате да направите акаунт в Avast SecureLine, трябва да споделите своя имейл адрес и потребителско име.

Използваемост – Колко удобен за потребителите е Avast SecureLine VPN?

За да могат хората успешно да използват VPN, той трябва да е удобен за потребителя. В този раздел ще разгледаме различни фактори, за да определим използваемостта на Avast SecureLine, включително нейния уебсайт, инсталация, софтуер и цялостна поддръжка.

Уебсайтът на Avast SecureLine VPN

Avast SecureLine VPN няма отделен уебсайт. Вместо това има общ информационен едно пейджър за SecureLine на общия уебсайт на Avast. Цялата информация е на едно място, но за съжаление тази информация е много ограничена.

Уебсайтът на Avast SecureLine VPN за начална страница

Страницата е много организирана и ясна. Ще намерите обяснения за различните функции на VPN, различните му сървъри, цени и допълнителни опции. Всеки раздел има малка стрелка, на която можете да кликнете, за да прочетете по-подробна информация. За съжаление, дори този подробен раздел се състои само от няколко изречения. Въпреки че уебсайтът изглежда много организиран, различните аспекти на VPN не се обясняват така, както бихме искали.

Инсталиране на Avast SecureLine VPN

Инсталирането на Avast SecureLine е лесно. Инсталирахме софтуера на нашия компютър с Windows, но има опции и за Android, iOS и Mac. Бутонът за изтегляне на уебсайта ще се промени в зависимост от това коя ОС използвате за достъп до страницата. Ако имате нужда от малко помощ за инсталирането на Avast Secureline, можете да следвате тези стъпки:

 1. Кликнете върху „Изтеглете за компютър”На официалната уеб страница на Avast SecureLine. Файл автоматично ще бъде изтеглен.
 2. Кликнете върху изтеглянето и след това щракнете върху „тичам“.
 3. Изберете предпочитания от вас език и кликнете върху „Добре“.
 4. Следвайте стъпките и кликнете върху „Инсталирай“. Изчакайте да бъде инсталирана програмата.
 5. Кликнете върху „завършек“. Софтуерът ще се отвори автоматично и може да се използва веднага.

Създаването на акаунт за използване на Avast SecureLine е също толкова лесно. Можете да направите това по един от двата начина. Първо, можете незабавно да получите абонамент. В този случай ще можете да направите акаунт в Avast, с който можете да влезете. Другата възможност е да използвате безплатния седемдневен пробен период, преди да се ангажирате с услугата.

Външен вид и лекота на използване на Avast SecureLine VPN

Софтуерът на Avast SecureLine е много прост и интуитивен. Както е при повечето други доставчици, вие ще работите с табло, съдържащо голям бутон „ON“. Ако щракнете върху този бутон, без първо да изберете местоположение, автоматично ще бъдете свързани с най-оптималния (обикновено най-близкият) сървър. Ако искате да промените езика на софтуера, отидете на „Меню“И кликнете върху”Настройки“.

Avast SecureLine Software VPN на

Таблото за управление показва вашия IP адрес, IP на VPN сървъра, който използвате, и колко време сте били свързани с този сървър досега. Можете да коригирате местоположението, като кликнете върху „Промяна на местоположението“. Това ще ви отведе до списъка със сървъри.

Софтуерът показва доста изскачащи прозорци, докато се свързва. За щастие можете лесно да ги изключите, като отидете на „Меню”И промяна на настройките. Там можете също да активирате ключа за убийство (когато отидете на „Мрежова сигурност”) И изтеглете разширенията на браузъра за Firefox, Chrome и Avast Secure Browser (когато отидете на„Интеграция в браузъра“).

Софтуерът на Avast SecureLine работи както трябва. Въпреки това, той има няколко недостатъка. Най-голямата ни мъка беше липсата на възможности, предлагани от софтуера. Това не трябва да е проблем за начинаещ потребител, но може да се окаже неудобно за по-опитния VPN потребител.

Цени и начини на плащане

Avast SecureLine VPN има необичайна система за ценообразуване в сравнение с други доставчици. Повечето VPN мрежи, като ExpressVPN и Surfshark, предлагат по-ниска месечна цена, ако изберете по-дълъг абонамент (например годишен абонамент вместо месечен). Avast SecureLine обаче има фиксирани цени. Тези цени зависят само от броя и вида устройства, които искате да защитите.

Ако искате да използвате VPN на PC или Mac, това ще ви струва съответно $ 69,99 годишно ($ 5,83 / месец) или $ 59,99 годишно ($ 5,00 / месец). Искате ли VPN за Android или iPhone / iPad? Тогава ще бъде просто $ 19,99 годишно ($ 1,67 на месец). Ако искате да защитите няколко различни устройства наведнъж, можете да получите абонамент за $ 89,99 годишно ($ 7,50 / месец). Този окончателен абонамент поддържа както смартфон, така и десктоп и е достъпен за множество устройства, като позволява до пет едновременни връзки. Цената на този абонамент е сравнима (макар и малко по-скъпа от) абонамент за ExpressVPN. С други думи: това далеч не е най-евтината VPN на настоящия пазар.

Цени абонаменти Avast SecureLine

Абонаментите на Avast SecureLine имат 30-дневна гаранция за връщане на парите. Освен това има пробен период за една седмица, така че можете да изпробвате услугата, преди да се ангажирате с годишен абонамент.

Можете да платите за абонамента си по различни начини:

 • Кредитна карта (VISA, MasterCard, Discover, American Express и други)
 • Директен банков превод
 • PayPal
 • Опции за местно плащане

Това означава, че няма напълно анонимен начин за плащане, като например с Bitcoin. От плюс, има опции за плащане, специфични за страната, като iDeal в Холандия.

Обслужване на клиенти

Обслужването на клиенти на Avast SecureLine е достъпно само на английски и не е достъпно, когато имате безплатен акаунт. Може да успеете да намерите отговор на въпросите си в базата данни на Avast SecureLine, но ако наистина изпитвате проблеми, ще ви е необходим платен акаунт, за да получите помощ.

Когато сте безплатен потребител и се опитате да се свържете с поддръжката на клиенти, ще бъдете насочени обратно към базата данни и към Avast Forum, където други потребители може да са в състояние да ви помогнат. Отделно от това обаче не ни беше предоставена помощ и няма начин да се свържем със служител на Avast SecureLine чрез чат на живо или имейл.

Обслужване на клиенти Avast SecureLine

В крайна сметка не можахме да зададем въпросите си на обслужването на клиентите на Avast. Това е странно: очевидно няма начин да използвате поддръжката, когато сте безплатен потребител.

Заключение използваемост Avast SecureLine VPN

 • Уебсайтът на Avast SecureLine е ясен пейджър, който е ясен, но не е много информативен.
 • Инсталирането на софтуера Avast SecureLine е лесно и интуитивно.
 • Софтуерът е лесен за работа, но не предлага много опции.
 • Цените за пълен абонамент за Avast SecureLine са много високи.
 • Avast SecureLine предлага различни методи за плащане, включително PayPal и кредитна карта.
 • Avast SecureLine има 30-дневна гаранция за връщане на парите.
 • Тази VPN има раздел с често задавани въпроси (база данни със знания) и форум. И все пак, поддръжката на клиенти (чрез имейл и чат на живо) е достъпна само за плащане на клиенти.

Сървърна мрежа Avast SecureLine

Сървърната мрежа на Avast SecureLine включва 55 сървъра в 34 държави. Avast SecureLine предлага специализирани P2P сървъри, както и сървъри за стрийминг. Този раздел ще ви разкаже повече за сървърите и местоположенията на сървърите на Avast SecureLine.

Брой сървъри и местоположения

Avast SecureLine няма гигантска сървърна мрежа с 34 държави и 55 сървъра. Изглежда особено малък в сравнение с хилядите сървъри, предлагани например от CyberGhost и NordVPN. Въпреки това Avast SecureLine има няколко полезни опции. Например, софтуерът автоматично ще определи кой сървър е вашето оптимално местоположение, така че можете да го използвате, за да сте сигурни, че имате най-бързата връзка.

Местоположение на сървъра Avast SecureLine VPN

Ето преглед на всички разположени в момента сървъри с Avast SecureLine VPN:

 • Австралия (Мелбърн)
 • Австрия (Виена)
 • Белгия (Брюксел)
 • Бразилия (Сао Пауло)
 • Канада (Монреал, Торонто)
 • Китай (Хонг Конг)
 • Чехия (Прага)
 • Дания (Копенхаген)
 • Финландия (Хелзинки)
 • Франция (Париж)
 • Германия (Берлин, Франкфурт)
 • Унгария (Будапеща)
 • Израел (Петач Тиква)
 • Италия (Милано)
 • Япония (Токио)
 • Люксембург (Люксембург)
 • Малайзия (Джохор Бару)
 • Мексико (Мексико сити)
 • Холандия (Амстердам)
 • Нова Зеландия (Оукланд)
 • Норвегия (Осло)
 • Полша (Варшава)
 • Португалия (Лейрия)
 • Русия (Москва, Санкт Петербург)
 • Сингапур (Сингапур)
 • Южна Африка (Йоханесбург)
 • Южна Кореа (Сеул)
 • Испания (Барселона, Мадрид)
 • Швеция (Стокхолм)
 • Швейцария (Цюрих)
 • Тайван (Taipei)
 • Турция (Istanbul)
 • Великобритания (Глазгоу, Лондон, страната на чудесата)
 • Съединени щати (Атланта, Бостън, Чикаго, Далас, Готъм Сити, Хонолулу, Джаксънвил, Лас Вегас, Лос Анджелис, Маями, Ню Йорк, Феникс, Солт Лейк Сити, Сан Франциско, Сиатъл, Вашингтон)

Както вече сте забелязали, Avast SecureLine предлага няколко необичайни локации. Страната на чудесата, в Обединеното кралство и Готъм Сити, в САЩ, са измислени места, които се появяват в Алиса в страната на чудесата и комиксите на Батман. Ако изберете едно от тези места, ще видите следното:

Местоположение на Avast SecureLine VPN сървър Gotham City

Avast твърди, че вашето местоположение, за други онлайн, ще бъде „Готъм Сити, САЩ“. Разбира се, това място всъщност не съществува. Вместо това ще получите IP адрес в Ню Йорк (и един в Лондон, ако изберете Wonderland). За непознати онлайн, изглежда, че сте в някой от тези градове, вместо измислените.

Avast SecureLine има специални сървъри, които работят за P2P трафик и стрийминг. Тези сървъри ви помагат да изтеглите анонимно и да предавате лесно и свободно.

Предназначение:
Налични местоположения на сървъра:
P2P трафикГермания (Франкфурт), Франция, Холандия, Чехия, Обединеното кралство (Лондон), САЩ (Маями, Ню Йорк, Сиатъл)
StreamingГермания (Франкфурт), Обединеното кралство (страната на чудесата), САЩ (Готъм Сити, Маями, Ню Йорк)

Специализиран IP адрес

В момента не е възможно да се изисква специален IP адрес с Avast SecureLine.

Заключение Сървърна мрежа Avast SecureLine

 • Avast SecureLine има малка сървърна мрежа с 55 сървъра в 34 страни.
 • Те предлагат специални сървъри за стрийминг и изтегляне.
 • Два измислени сървъра, Gotham City и Wonderland, също са част от сървърната мрежа.
 • Не е възможно да поискате специален IP адрес с Avast SecureLine.

Опциите на Avast SecureLine

Подобно на много други VPN, Avast SecureLine предлага множество разширения на браузъра. Освен това, те имат ключ за убийство и някои опции, които правят работата с VPN много по-лесна. Например, можете да накарате VPN да се свърже автоматично в момента, в който стартирате опцията на устройството си, веднага щом има интернет връзка. Повечето прилични VPN имат такива опции, което не прави Avast SecureLine много уникален. Определен плюс на Secureline обаче е, че той работи с American Netflix и за изтегляне на торенти.

Avast SecureLine VPN и Netflix

Avast SecureLine предлага специални поточни сървъри. С тях можете да гледате американската версия на Netflix. Всички други локални версии на Netflix изглежда не са налични в момента на тестване. Използването на френски сървър за достъп до френската версия на Netflix, следователно може (не винаги) да ви даде достъп до платформата.

Грешка в Avast SecureLine Netflix

За щастие, поточните сървъри в САЩ, Германия и Обединеното кралство ви позволяват да деблокирате и гледате онлайн поточно съдържание. Възможно е също да гледате BBC iPlayer, например. Тествахме американския Netflix със сървъра Gotham City (Ню Йорк) и това работи перфектно. Понякога зареждането на филми отнема малко повече време, отколкото бяхме свикнали, но това се дължи главно на намаляването на скоростта, което се случи с използването на американски сървъри, докато сме разположени в Европа.

Avast SecureLine VPN и торенти

Avast SecureLine ви позволява безопасно да изтегляте торенти. VPN предлага специални сървъри за P2P данни. Тези сървъри са налични в Германия, Франция, Холандия, Чехия, Обединеното кралство и Съединените щати. Въпреки че някои сървъри може да не ви предоставят достъп до The Pirate Bay (например холандския сървър), в противен случай те работят много добре.

Изводи – Нашият опит с Avast SecureLine VPN

Професионалисти
Против
Много бързи локални сървъриЗапазва дневниците за връзка и част от вашия IP адрес
Безопасни протоколи (но внимавайте, когато използвате IPsec на Mac)Поддръжка на клиенти е достъпна само за плащащи клиенти
Интуитивен софтуерМалка сървърна мрежа
Лесен за инсталиранеAvast е имало скандали за поверителност в миналото
Специални P2P и поточни сървъриПотокът може да е бавен на моменти
Дава достъп до американската NetflixСравнително скъп
30 дни гаранция за връщане на парите
Евтин абонамент за смартфон

Avast SecureLine VPN е бърз VPN, който оставя много да се желае, що се отнася до безопасността. Те имат малка сървърна мрежа със само 55 сървъра и предлагат само клиентска поддръжка на плащащи клиенти. Освен това абонаментите им са сравнително скъпи, ако искате да използвате VPN на повече от едно устройство наведнъж.

Със своите отлични резултати от тестови скорости, по-специално при използване на локални сървъри и специализираните P2P и поточни услуги, Avast SecureLine също има своите силни костюми. Софтуерът е лесен за използване и технологията им за криптиране е сравнително безопасна. Това обаче ни отвежда до нашия най-сериозен проблем с тази VPN: тяхната политика за сеч.

Avast SecureLine поддържа дневници на своите клиенти. Те открито признават, че техните потребители никога няма да бъдат напълно анонимни. Освен всичко друго, Avast SecureLine поддържа дневници на връзки и дори (части от) потребителски IP адреси. Наскоро стана ясно, че историята на браузъра на сто милиона потребители на антивирус Avast е продадена на трети страни, което е много тревожно. Поради тези проблеми с поверителността и безопасността, не препоръчваме Avast SecureLine, ако искате VPN да сърфира в интернет анонимно. Вместо това е по-добре да потърсите по-частна, по-добре криптирана VPN като ExpressVPN или PIA.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me