Инсталиране на VPN за Chromecast: Ето как! | VPNOverview

Искате ли да инсталирате VPN на своя Chromecast, но не знаете как? Прочетете тук какви са възможностите. За съжаление не можете да инсталирате VPN директно на вашия Chromecast. Можете обаче да защитите вашия Chromecast, като инсталирате своя VPN на вашия рутер или създадете виртуален рутер на вашия компютър или Mac, който е защитен с VPN. Ако първо искате да прочетете повече за предимствата на използването на VPN в комбинация с вашия Chromecast, прочетете нашата статия за VPN за Chromecast.


Google Chromecast Настройка на илюстрация

Как да настроите VPN на вашия рутер

RouterЧрез настройване на VPN на вашия рутер вие защитавате всичките си устройства едновременно. Устройствата ви имат достъп до интернет чрез вашия рутер. VPN на рутера ще се увери, че всичко това е защитено и криптирано.

Първата важна стъпка е да разберете дали вашият рутер е подходящ за използване на VPN. За да инсталирате VPN, трябва да промените фърмуера на вашия рутер (мигащ), а не всеки рутер ви позволява да направите това.

Когато имате подходящ рутер, можете да започнете да го мигате, но трябва да го направите внимателно. Мигането на вашия рутер идва с рискове. Ако не знаете какво правите, можете да повредите вашия рутер. Написахме ръководство за инсталиране на вашата VPN на вашия рутер.

След като намерите подходящ рутер, мига фърмуер и инсталирате VPN, вие сте готови да свържете своя Chromecast към рутера. Това не е по-различно как обикновено го свързвате към вашия рутер.

Инсталиране на VPN на вашия рутер:

 1. Проверете дали вашият рутер е подходящ за „мигане“ (разберете как да направите това в нашата статия за VPN рутери).
 2. Промяна на фърмуера на вашия рутер и инсталирайте VPN, следвайки нашето разширено ръководство.
 3. Свържете своя Chromecast с Wi-Fi мрежа на мигащия рутер.

Как да настроите VPN на виртуален рутер

Виртуален рутерАко не е възможно да смените фърмуера на вашия рутер или звучи като твърде много проблеми? Е, можете също да създадете Wi-Fi гореща точка на вашия компютър с Windows или Mac и да свържете своя Chromecast с тази точка. Това е лесен метод за осигуряване на вашия Chromecast и започване на заобикаляне на географски ограничения. Трябва обаче да имате предвид, че този метод може да забави вашия интернет.

Инсталиране на VPN на виртуален рутер:

 1. Инсталирайте VPN на вашия компютър или Mac. Повечето доставчици имат лесен съветник за инсталиране, който ще ви води през него.
 2. Създайте Wi-Fi гореща точка на вашия компютър или Mac. Как можете да направите това се различава за всяко устройство.
 3. Свържете своя Chromecast с мрежата на вашия компютър или Mac, който е защитен с VPN.

Най-добрите доставчици на VPN за Google Chromecast

Тествахме много VPN доставчици за Google Chromecast. Тествахме ги на скоростта, местоположението на сървъра и общото качество. Следните доставчици се класираха добре в тези категории и са идеални за използване в комбинация с вашия Chromecast донгъл. Ако искате да знаете какви са нашите всеобщо любими доставчици, можете да разгледате нашия списък с най-добрите VPN доставчици. Има някои безплатни VPN услуги, но те не работят много добре, ако искате да предавате поточно предаване. Безплатните VPN услуги често нямат скорост и поставят ограничение за количеството данни, които можете да използвате. Това прави практически невъзможно да ги използвате за стрийминг.

1. ExpressVPN за Google Chromecast

ExpressVPN е един от най-добрите VPN доставчици. С повече от 1700 сървъра в над 90 държави ще можете да заобиколите всякакви географски ограничения. Приложенията им са лесни за използване и обслужването на клиентите им е страхотно. Връзките им са достатъчно бързи, за да предават филми или музика без забавяне. Прочетете повече за този доставчик в нашия пълен преглед ExpressVPN.

2. Surfshark за Google Chromecast

Surfshark е сравнително нов VPN доставчик. Въпреки това, за кратък период от време те спечелиха много щастливи потребители. Shurfshark няма ограничение за броя на хората, които могат да използват един акаунт едновременно, това е идеално, ако искате да го инсталирате на всичките си устройства. Освен това е лесно да се стриймва с този VPN поради бързите им сървъри по целия свят. В допълнение, техните са и едни от най-евтините VPN доставчици там!

3. CyberGhost за Google Chromecast

CyberGhost разполага с голямо предложение от сървъри по целия свят, които ще ви осигурят достъп до геоблокирани материали. Скоростите, които предлагат, са достатъчно високи, за да стриймират без много забавяне в най-доброто качество. Cyberghost е много достъпен за качеството, което получавате в замяна. За да научите повече за този доставчик, разгледайте нашия преглед на CyberGhost.

Заключителни мисли

Инсталирането на VPN за защита на вашия Chromecast не е толкова лесно, колкото е за Windows, Mac, Android или iOS. Ако обаче наистина искате да го направите, имате някои възможности. Можете да инсталирате VPN на вашия рутер или на виртуален рутер на вашия компютър или Mac. И в двата случая Chromecast ще бъде защитен от VPN, ако се свърже към една от тези мрежи. С комбинацията от VPN и Google Chromecast имате достъп до геоблокирано съдържание и можете да стриймвате безопасно и анонимно.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map