Инсталиране на VPN на Fire TV Stick: Ето как! | VPNOverview

Инсталирането на VPN за вашия Amazon Fire TV Stick може да бъде доста неприятно, затова се опитахме да изброим всички възможни решения с ръководство стъпка по стъпка. Най-лесният начин е да изтеглите VPN приложение директно на вашия Fire TV Stick. Има обаче само двама доставчици, които предлагат приложение като това. За щастие има и други начини за това. Например, можете да инсталирате VPN на вашия рутер или на виртуален рутер на вашия компютър или Mac. И накрая, можете също да инсталирате VPN с Android APK. Надяваме се, че тази статия ще ви помогне да инсталирате VPN успешно, за да можете да се възползвате от неговите функции, когато стриймирате с вашия Fire TV Stick.


Amazon Fire Stick Set up илюстрация

Защо бихте инсталирали VPN на вашия Amazon Fire TV Stick

Amazon Fire TV Stick е идеален начин да използвате цялата си стрийминг услуга на вашия телевизор. С VPN можете да гарантирате, че това се случва безопасно и анонимно. Освен това можете да получите достъп до повече материали, заобикаляйки географските ограничения. Прочетете всичко за тази перфектна комбинация в нашата статия за използването на VPN в комбинация с Amazon Fire TV Stick.

Инсталирайте приложение за VPN на вашия Amazon Fire TV Stick

И ExpressVPN, и IPVanish имат приложение, което можете да изтеглите на своя Fire TV Stick. Използвахме ExpressVPN като пример в следващите стъпки.

 1. Потърсете „ExpressVPN“ във вашата библиотека с приложения Fire TV Stick.
 2. Изтеглете приложението ExpressVPN.
 3. Отворете приложението ExpressVPN, попълнете вашата лична информация, за да влезете в своя ExpressVPN акаунт. Все още нямате акаунт? Отидете на уебсайта им, за да създадете такъв.
 4. След като попълните данните си за вход, приложението се активира. Сега трябва да промените някои настройки. Ще се появи автоматично съобщение от ExpressVPN. Кликнете върху „Добре“.
 5. В изскачащия прозорец ExpressVPN ви пита дали сте добре с факта, че искат да се свържат чрез VPN. Кликнете върху „Добре“.
 6. Сега ExpressVPN ще ви попита дали искате да анонимно споделяте информация с тях, за да могат да подобрят услугите си. Това не е задължително, така че можете да кликнете върху „позволява” или “не позволявайте“.
 7. Приложението вече е инсталирано и готово за използване. Когато отворите приложението, ще видите дали то е включено или изключено. След като натиснете бутона, вашият VPN работи и можете да предавате безопасно и анонимно на вашия Amazon Fire TV Stick.
 8. За да прекратите връзката, просто натиснете отново същия бутон в приложението си ExpressVPN.
 9. Незадължително: За целите на заобикалянето на географските ограничения можете да изберете сървър в друга държава. В приложението ExpressVPN кликнете върху бутона, който казва „изберете местоположение“И изберете сървъра, с който искате да се свържете.

Инсталирайте VPN на вашия рутер

RouterЗа да защитите всички домашни устройства с едно движение, можете също да инсталирате своя VPN на вашия рутер. За да направите това обаче, трябва да промените фърмуера на вашия рутер, това се нарича мига. Не всички рутери са подходящи за мигане, така че се уверете, че имате правилния рутер. Освен това, това мигане може да повреди вашия рутер, ако не е направено правилно, така че не забравяйте да проверите нашето ръководство за инсталиране на VPN на вашия рутер, преди да започнете. В това ръководство обясняваме какъв тип рутер и VPN трябва да имате, ако искате да го направите. Можете също да прочетете какви стъпки трябва да предприемете, за да преминете безопасно вашия рутер.

Важно предимство на инсталирането на вашата VPN на вашия рутер е, че всичките ви устройства, които са свързани към мрежата, са защитени от VPN. Няма да се налага да инсталирате VPN софтуера на всичките си отделни устройства.

Инсталирайте VPN на виртуален рутер

Виртуален рутерАко не можете или не искате да промените фърмуера на вашия рутер, можете също да превърнете вашия компютър или Mac във виртуален рутер. Можете да инсталирате VPN на вашия компютър или Mac и да свържете Fire TV Stick към виртуалния рутер. Инсталирането на VPN на вашия компютър или Mac е много лесно, защото доставчиците създават страхотни съветници за инсталиране, които да ви помогнат в това. Wi-Fi горещата точка, която създавате на защитеното устройство, сега ще защитава всички устройства, които се свързват към този горещ точка, включително вашия Fire TV Stick.

Инсталирайте Android APK на вашия Amazon Fire TV Stick

Последният метод, който можете да използвате, за да защитите вашия Fire TV Stick с VPN, е чрез инсталиране на Android APK. APK (Android Package) е вид файл, който разделя приложение на различни малки пакети. Можете да го сравните с zip-файлове. Ако приложение не е в Play Store, можете да използвате този тип файлове, за да инсталирате приложение на устройството си с Android.

Има два начина да направите това: или чрез директно изтегляне, или чрез изтегляне на второ Android устройство. И двата метода започват с едни и същи стъпки, но след това процесът е съвсем различен. Поради тази причина ги обсъждаме отделно по-долу.

След това можете също да прочетете как можете да отворите и актуализирате тези файлове на вашия Fire TV Stick.

Инсталиране на VPN на вашия Amazon Fire TV Stick с директно изтегляне на APK

 1. Уверете се, че вашият Amazon Fire TV Stick позволява външни приложения, можете да направите следното:
  1. Отидете на „настройки“В своя Amazon Fire TV Stick и след това в”система“.
  2. Превъртете надолу и отидете на „опции за програмисти“.
  3. Включете опцията, която гласи „приложения от неизвестни източници“.
 2. Отидете на уебсайта на вашия доставчик на VPN и потърсете URL адреса за техния APK файл.
 3. Отидете на своя телевизор Amazon Fire и въведете „изтегляне”В лентата за търсене.
 4. Инсталирайте „приложение за изтегляне”И го отворете.
 5. Поставете URL адреса на APK файла и го изтеглете.
 6. APK файлът ще бъде инсталиран директно. Ако това не е така, отидете на „изтегляния“В приложението Downloader и кликнете върху файла APK, за да го инсталирате.
 7. Приложението на вашия доставчик на VPN трябва да е готово за използване сега. Ако това не е така, съветваме ви да се свържете с поддръжката на клиенти на вашия VPN доставчик.

Инсталиране на VPN на вашия Amazon Fire TV Stick с и APK на второ Android устройство

За този метод трябва да имате други устройства с Android, това може да е телефон, лаптоп или таблет, което няма значение.

 1. Уверете се, че вашият Amazon Fire TV Stick позволява външни приложения, можете да направите следното:
  1. Отидете на „настройки“В своя Amazon Fire TV Stick и след това в”система“.
  2. Превъртете надолу и отидете на „опции за програмисти“.
  3. Включете опцията, която гласи „приложения от неизвестни източници“.
  4. Отидете на „система“И щракнете върху” около “и изберете”мрежа“.
  5. Запишете IP адреса на вашия Amazon Fire TV.
 2. Изтеглете и инсталирайте приложението на вашия доставчик на VPN чрез Google Play Store на второто си устройство с Android.
 3. Изтеглете и инсталирайте приложението „Apps2Fire“На второто ви устройство с Android.
 4. Отвори “Apps2Fire“И кликнете върху трите точки в горния десен ъгъл и натиснете„настройвам“.
 5. В прозореца, който се отваря, поставяте IP адреса на вашия Amazon Fire TV, който сте записали по-рано. След това щракнете върху „спасяване“.
 6. Отидете до трите малки точки в горния десен ъгъл на „Apps2Fire“Отново и изберете„качване на приложения“.
 7. Изберете приложението на вашия доставчик на VPN. Приложението автоматично ще бъде инсталирано на вашия Fire TV сега. Ако това не помогне, препоръчваме ви да се свържете с поддръжката на клиенти на вашия VPN доставчик.

Отваряне на VPN приложение, което беше инсталирано с APK

Инсталираното приложение APK няма да се появи веднага в менюто на стандартното приложение. За да отворите приложението и да използвате VPN услугата, трябва да изпълните следните стъпки:

 1. Отидете в менюто “Старт” на вашия Fire TV.
 2. Отидете на „настройки” и тогава “приложения“.
 3. Изберете „управление на инсталирани приложения“.
 4. Ще видите списък с приложения, които сте качили на своя Fire TV. Изберете приложението VPN, което искате да използвате, и кликнете върху „стартиране на приложение“.
 5. В приложението трябва да влезете във вашия VPN акаунт. Зависи от доставчика на VPN как правите това. Най-вероятно ще трябва да въведете своя имейл адрес и парола.
 6. Изберете местоположението на сървъра, с който искате да се свържете и включете VPN. VPN ще бъде включен, докато не изключите своя Amazon Fire TV Stick или не прекъснете връзката с приложението VPN.

Актуализиране на APK приложение на My Fire TV Stick

Когато сте инсталирали ръчно приложение на вашия Fire TV Stick, то няма да се актуализира автоматично. На теория не е необходимо да актуализирате приложение, стига то да работи и връзката да е стабилна и безопасна. Въпреки това е добре да се актуализира за безопасност веднъж. Ще трябва да го направите ръчно, по следния начин:

 1. Отидете на „настройки”На вашия Fire TV Stick.
 2. Изберете „приложения“И кликнете върху”управление на инсталирани приложения“.
 3. Изберете вашето VPN приложение и натиснете „принудително спиране“.
 4. Сега отново трябва да инсталирате VPN приложението. Можете да направите това по същия начин, както сте го направили за първи път.
 5. След като го инсталирате отново на своя Fire TV Stick, ще видите прозорец с въпроса дали искате да инсталирате и актуализирате за приложението си. Изберете „да“.
 6. Приложението вече ще се актуализира. Веднага след като направите това, трябва да влезете отново в приложението, за да установите връзка с вашата VPN.

Заключителни мисли

Въпреки че инсталирането на VPN за вашия Amazon Fire TV Stick може да е малко затруднение, възможно е да следвате тези стъпки. С използването на APK файлове можете да изтеглите VPN приложение, което не е в Google Play Store и да го инсталирате на своя Fire TV Stick. Това може да стане или директно на Fire TV Stick, или чрез второ Android устройство. След като го инсталирате, можете да го отворите и да използвате своя VPN на вашия Fire TV Stick. Не забравяйте, че ръчно инсталираното приложение няма да се актуализира автоматично. Това означава, че ще трябва ръчно да актуализирате приложението веднъж всеки път. Наслаждавайте се на стрийминг към вашия Fire TV стик безопасно, анонимно и свободно! Ing to Fire TV stick безопасно, анонимно и свободно!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me