TorGuard Review (2020): trden VPN s hitrimi prenosi

TorGuard pregled (2020) – trden VPN, osredotočen na hitro prenašanje

Čeprav bi ime lahko pomenilo drugače, s projektom Tor ni povezave. Tor v imenu TorGuard se nanaša na prenos hudournikov. To je verjetno najmočnejše bogastvo TorGuarda kot ponudnika VPN. Ponosni so na to, da hitrosti prenosa ohranjajo visoke. TorGuard ima zelo spodobno količino strežnikov in zagotavlja solidno zaščito. Na svoji spletni strani ponujajo dodatne storitve, kot so načrti VPN za podjetja in predhodno utripajoči usmerjevalniki.


Za uporabnike, ki so novi v konceptu, morda niso najlažji VPN, toda za trdo nalaganje so ena najboljših možnosti tam.

Hitrost – kako hiter je TorGuard?

Da bi presodili hitrost povezave prek strežnikov TorGuard, smo jo preizkusili s spletnimi hitrostnimi testi in v vsakodnevnih dejavnostih brskanja, pretakanja, prenašanja in igranja iger. Te teste smo izvedli z Nizozemskega, tako da če živite nekje drugje, lahko dobite drugačne rezultate.

Rezultati preizkusa hitrosti TorGuard

Hitrost povezave TorGuard smo z orodjem preizkusili na speedtest.net. Tu so rezultati testov brez povezave VPN, povezava prek TorGuard strežnika na Nizozemskem in povezava prek TorGuard strežnika v ZDA.

Hitrost brez VPN (Speedtest.net):

Najhitrejša NL normalna

To so bili rezultati hitrosti, ko smo testirali svojo redno internetno povezavo brez VPN-ja.

Hitrost z lokalnim strežnikom na Nizozemskem (Speedtest.net):

Najhitrejši NL torguard

Naslednje rezultate hitrosti smo dobili, ko smo se povezali z internetom prek TorGuard strežnikov na Nizozemskem. Kot lahko vidite, so spremembe hitrosti minimalne.

Hitrost s strežnikom v ZDA (Speedtest.net):

Najhitrejši strežnik ZDA

To sta bili hitrosti, ko smo se povezali s TorGuard strežnikom v ZDA. Hitrost pinga in nalaganja se je močno spremenila, hitrost prenosa pa je ostala skoraj enaka.

Hitrosti se lahko spreminjajo, ko spreminjate protokole. Za zgornje teste smo protokole in nastavitve privzeto obdržali. Na enem od naših računalnikov ne bi mogli TorGuarda delati brez spreminjanja nekaterih protokolov in nastavitev. To je močno vplivalo na hitrost.

Hitrost med vsakodnevno uporabo

Uporaba TorGuarda ni vplivala na našo redno hitrost brskanja. Med vsakodnevno uporabo družbenih medijev in drugih spletnih strani nismo opazili nobene razlike.

Pretakanje s TorGuardom je šlo dobro. Nalaganje je trajalo nekoliko dlje pri nekaterih storitvah pretakanja. Na splošno bi lahko brez večjih težav predvajali videoposnetke in glasbo.

Nalaganje je močna plat TorGuarda. Pri hitrostih prenosa ni izgub, kot ste jih videli pri hitrostnih testih. Prenos hudournikov ni problem pri tem ponudniku.

Tudi igre na srečo niso bile problem. Čeprav je nekaj zaostanka za igro, ki smo jo preizkusili, ni bilo moteče. Vendar pa je to pri nekaterih spletnih igrah lahko zelo drugače. Če se veliko igrate, je vedno dobro, da preden naročite na naročnino, preizkusite svoj VPN s svojo najljubšo igro.

Hitrost zaključka TorGuard

 • Dobre hitrosti prenosa po vsem
 • Za vsakodnevno uporabo ni opazna razlika v hitrosti
 • Hitrost se spremeni, ko morate spremeniti nastavitve
 • Mogoče kažejo zaostanek z nekaj težjimi igrami

Varnost – Kako varen je TorGuard?

Ker je poudarek tega ponudnika osredotočen na anonimno prenašanje, je nujno, da ima varnostno zaščiten sistem. TorGuard ima veliko varnostnih možnosti in zdi se, da ne vodi nobenih dnevnikov.

Protokoli

TorGuard podpira protokole OpenVPN, PPTP, L2TP, IPsec, SSTP in iKEV2. Za najboljšo varnost svetujejo, da vedno uporabite protokol OpenVPN.

Torguard uporablja 256-bitno šifriranje in ponuja, tako imenovano, “zaščito pred prikrivanjem” pred motnjami globinskih pregledov paketov. Na ta način lahko dostopate do interneta na varen način.

Poleg tega imajo stikalo za prekinitev, ki bo zagotovilo, da vaši podatki ne bodo izpostavljeni, ko izgubite povezavo.

Beleženje in zasebnost

TorGuard pravi, da ne vodijo dnevnikov prometa, dnevnikov povezav ali dnevnikov IP. Ponudnik je v Združenih državah Amerike. ZDA je del obveščevalne zveze Five Eyes med Avstralijo, Kanado, Novo Zelandijo, Združenim kraljestvom in ZDA. Pomeni, da si med seboj pomagajo pri preiskavah z izmenjavo informacij, ki so jih zbrali. Vendar to v resnici ni pomembno, če TorGuard ne vodi dnevnikov, ker potem ni ničesar za deliti.

Katere podatke potrebuje TorGuard?

Če želite ustvariti račun TorGuard, potrebujete samo veljaven e-poštni naslov in dostop do enega od njihovih načinov plačila. Dokler se prepričate, da se ime v e-poštnem naslovu nikakor ne zasleduje, lahko ostanete anonimni. TorGuard ne zahteva nobenih drugih kontaktnih podatkov.

Če želite ostati popolnoma anonimni, TorGuard ponuja tudi možnost plačila z bitcoinom. Drugi načini plačila, na primer kreditna kartica ali PayPal, bodo TorGuardu razkrili vašo identiteto. S plačevanjem z bitcoini boste lahko ostali popolnoma anonimni.

Zaključek varnosti TorGuard

 • TorGuard ponuja 256 bitno šifriranje
 • Imajo stikalo za prekinitev, če boste izgubili povezavo TorGuard
 • TorGuard pravi, da ne vodijo dnevnikov
 • Podpirajo protokole OpenVPN, PPTP, L2TP, IPsec, SSTP in iKEV2
 • Za ustvarjanje računa potrebujete samo e-poštni naslov

Uporabnost – Kako uporabniku prijazen je TorGuard?

Da bi videli, ali je TorGuard uporabniku prijazen, smo pregledali spletno stran, postopek namestitve, programsko opremo, načine plačila in storitve za stranke. Opazili smo, da je med TorGuard VPN lahko precej velika razlika med uporabniškimi izkušnjami. Medtem ko za nekatere deluje popolnoma dobro, je za druge lahko precej boj. Če storitev ne deluje takoj, je prijaznost do uporabnika še toliko pomembnejša.

Spletna stran Torguard

Spletna stran TorGuard je zelo čista in minimalistična. Našli boste domačo stran z vsemi bistvenimi informacijami. Zavihki na vrhu strani vas vodijo do različnih izdelkov, ki jih ponujajo: Anonymous VPN, Anonymous Proxy, Business VPN, Email in Router. Ko kliknete »usmerjevalnik«, se odpre novo okno z njihovo spletno trgovino z usmerjevalnikom. Zadnji zavihek je zavihek »Nakup zdaj«, ki vas vodi do njihove trgovine. Če že imate račun, tukaj najdete stran z računom. Na strani svojega računa lahko upravljate svoj račun.

Spletno mesto TorGuard

Spletno mesto se zdi jasno, toda ko iščete natančnejše informacije, je to včasih težko najti. Spletno mesto nima funkcije iskanja, kar je preveč slabo, ker je nekatere podatke težko najti.

Ponujajo minimalne informacije o svojih dodatnih storitvah. V razdelku spletnega dnevnika je več obsežnih informacij, vendar je to zelo težko iskati in navigirati.

Namesto iskalne vrstice lahko s pomočjo klepeta za pomoč strankam pridobite potrebne informacije.

Namestitev TorGuarda

Namestitev TorGuarda na vaše naprave je zelo enostavna.

V računalniku se lahko prijavite na spletni strani in našli boste pregled programov, ki jih lahko prenesete. Na pametnem telefonu lahko odprete trgovino z aplikacijami in od tam prenesete njihovo aplikacijo.

Namestitev TorGuarda:

 1. Na spletni strani TorGuard izberite naročnino TorGuard, ki vam je všeč.
 2. Zaključite postopek plačila tako, da izpolnite potrebne podatke.
 3. Prenesite program / aplikacijo v svojo napravo.
 4. Prijavite se s podatki računa.
 5. Izberite želene protokole ali pustite privzete nastavitve.
 6. Pritisnite povezavo in uživajte v TorGuardu.

Ob poskusu prijave v aplikacijo smo dobili obvestilo, da naše geslo ni pravilno, čeprav smo bili prepričani, da je to pravo geslo. Upoštevati moramo, da se to očitno pogosteje zgodi uporabnikom TorGuarda. Povezali smo se s podporo za stranke in so nam bili v veliko pomoč. Za rešitev težave smo morali spremeniti geslo, preden smo lahko pridobili dostop do aplikacije. To je pomenilo tudi, da moramo spremeniti svoje podatke tudi na računalniku.

Izgled in enostavnost uporabe TorGuarda

Nekoliko neroden videz aplikacij pušča nekaj prostora za izboljšave. Lahko se celo zdi nekoliko zastarela, kar ni narobe, samo manj privlačna. Aplikacija prikazuje tudi nekatere stvari, ki jih večina uporabnikov ne bo razumela ali potrebovala. Te možnosti krčijo orodje, ki bi bilo brez njih čistejše in jasnejše. Na voljo pa so vse funkcije, ki jih bodo redni uporabniki potrebovali, na primer gumb za izbiro strežnika ter gumb za povezavo in izklop..

Mobilna aplikacija je nekoliko bolj jasna, vendar nima nekaterih funkcij aplikacije TorGuard za osebni računalnik. Običajni uporabnik te možnosti ne bo zgrešil, vendar utegne varnostni napoved.

Cene in načini plačila

Stroški polletne in letne naročnine na TorGuard se znižajo na 5 USD na mesec. Četrtletna naročnina znaša 6,70 USD na mesec, mesečna naročnina pa je najdražja s svojimi 9,99 USD na mesec. Kot lahko vidite na spodnji sliki, med funkcijami, ki jih boste dobili pri različnih načrtih, ni razlike, razlika je le v dolžini naročnine.

Ponujajo 7-dnevno garancijo vračila denarja, tako da, če niste zadovoljni s storitvijo, lahko dobite denar.

Anonimni načrti VPN

TorGuard ponuja naslednje načine plačila:

 • Kreditne kartice
 • PayPal
 • Bitcoin in druge kripto valute
 • Veliko drugih možnosti prek plačilnega zidu

TorGuard ima več kot 80 različnih možnosti plačila. To pomeni, da boste verjetno našli primeren način plačila za vas.

Storitev za stranke

Ker spletna stran TorGuard ni enostavna za navigacijo, je podpora za stranke še toliko pomembnejša. Lažje je uporabljati storitev LiveChat, da najdete svojo pot na spletnem mestu, kot pa da sami iščete nekaj. Imajo 24/7 storitev za podporo strankam. Včasih se lahko z nekom pogovarjaš neposredno, kar je lepo in večino časa deluje dobro. V drugih trenutkih morate izpolniti osebne podatke, preden se z nekom pogovorite. To je lahko zelo moteče, če ne želite deliti teh informacij.

Začetni konec LiveChat-a

V LiveChatu dobite razmeroma hitre odzive in ljudje, s katerimi smo govorili, so bili zelo vljudni.

Vstopnico lahko oddate tudi na TorGuard podporo ali TorGuard prodajo ali podružnično podporo. Ko to storite, izpolnite podatke, ki jih že imajo (če že uporabljate njihovo storitev). Poleg tega lahko na vozovnico dodate slike in posnetke zaslona, ​​da podprete svoje vprašanje. Očitno so se trudili, da bi to naredili čim bolj priročno za uporabnika.

Če privzete nastavitve v vaši napravi ne delujejo, vam lahko služba za pomoč pomaga spremeniti nastavitve in protokole na način, ki bo deloval za vašo napravo. Vendar to pomeni, da nimajo vsi enake izbire v nastavitvah in protokolih. Iz tega razloga bi bilo najbolje uporabiti 7-dnevno obdobje vračila denarja za preizkus, ali storitev deluje na vseh vaših napravah.

Zaključek uporabnosti TorGuard

 • Spletna stran Torguard bi lahko bila boljša.
 • Namestitev TorGuarda je dokaj enostavna.
 • Programska oprema je videti zastarela, vendar deluje v redu.
 • TorGuard ponuja več kot 80 možnosti plačila.

Strežniško omrežje TorGuard

TorGuard ima veliko mrežo strežnikov. Poleg tega ponujajo namenske naslove IP za doplačilo.

Število strežnikov in lokacij

TorGuard ima več kot 3000 strežnikov v več kot 50 državah. Ta velika ponudba strežnikov je lepo razporejena po svetu. Zlasti imajo strežnike v Savdski Arabiji, Egiptu in Vietnamu, ki jih običajno ne vidite pri drugih storitvah VPN. Če posebej iščete strežnik v eni od teh držav, je TorGuard morda VPN za vas.

Pred povezavo lahko izberete strežnik. Aplikacija vam pokaže strežnike, ki so na voljo za izbrane protokole in nastavitve.

TorGuard strežniki

Namenski naslov IP

TorGuard ponuja namensko storitev IP-naslovov. To pomeni, da boste dobili dodeljen naslov IP, ki ga boste uporabljali samo vi. Običajno z VPN imate dostop le do naslovov IP, ki jih delite z drugimi. Na splošno to v resnici ni pomembno. Vendar nekatere storitve pretakanja zdaj lahko zaznajo število uporabnikov na enem naslovu IP in blokirajo te naslove. Če želite zaobiti geografske omejitve na Netflixu, potrebujete namenski IP s svojo naročnino na TorGuard.

Poleg tega z običajno naročnino preklapljate med različnimi naslovi IP. Nekatera spletna mesta to opazijo in prosijo za dodatno preverjanje vaše identitete, da bi preverili, ali resnično vi dostopate do njihovega spletnega mesta. Če uporabljate namenski naslov IP, boste vsakič dostopali do njihovega spletnega mesta z istega naslova IP in tako ne sumite.

Ko plačate namenski IP, se lahko obrnete na službo za podporo TorGuard z želeno lokacijo. Dodelili vam bodo naslov IP v državi, ki jo izberete. Včasih bodo morali naročiti nove IP-je, kar pomeni, da boste morda morali počakati 1 ali 2 dni.

TorGuard te namenske naslove IP imenuje tudi “pretakanje IP-jev”. Namenski IP vam bo vsak mesec povrnil 7,99 USD, kar bo povrnilo stroške vaše naročnine na VPN.

Zaključek strežniške mreže TorGuard

 • TorGuard ima več kot 3000 strežnikov
 • Strežniki so razširjeni v več kot 50 različnih držav
 • TorGuard ponuja namenske IP naslove

Možnosti TorGuarda

Poleg rednih VPN funkcij, TorGuard ponuja še nekaj dodatkov. Spodaj najdete informacije o podjetju TorGuard za podjetja in njihove posebne predhodno utripajoče usmerjevalnike.

TorGuard in Netflix

TorGuard ne zagotavlja dostopa do Netflixa prek njihove redne storitve. Ponujajo namenski IP naslov, prek katerega bi bil mogoče dostopati do Netflixa. Namenski IP-naslov vas bo stal. Za ponudnika VPN, ki nadgrajuje Netflix, si oglejte naš članek o Netflix VPN-jih.

TorGuard in hudourniki

TorGuard omogoča prenos hudournikov prek omrežij enakovrednih omrežij. Pravijo, da te vrste prometa ne blokirajo. TorGuard je dobra VPN storitev za prenos in si močno prizadeva za izboljšanje hitrosti prenosa. V naših testih s TorGuardom smo lahko brez odlašanja prenesli datoteke.

TorGuard za podjetja

TorGuard ima posebne načrte za podjetja. TorGuard v poslovnih paketih VPN ponuja več računov in šifriranih e-poštnih računov. Poleg tega ti načrti vključujejo namenske naslove IP. Poslovni načrti ponujajo vse, kar običajni načrti počnejo, in še več. Na primer, dobili boste posebnega upravitelja računa, ki vam bo pomagal pri kakršnih koli vprašanjih.

Poleg tega vsak poslovni načrt ima svojo enostavno skrbniško ploščo. S to ploščo lahko dodate in odstranjujete račune v svojem omrežju.

upravljanje vpn poslov vpn

TorGuard usmerjevalniki

Na spletni strani TorGuard lahko kupite tudi vnaprej utripajoče usmerjevalnike. Namestitev VPN-ja na usmerjevalnik je idealna, če želite naenkrat zaščititi vse svoje naprave. Prodajajo usmerjevalnike priljubljenih blagovnih znamk, kot so Netgear, TP-link in Asus. Usmerjevalniki imajo 30 dni brezplačne TorGuard VPN storitve. Ti usmerjevalniki so idealni, če iščete enostaven način za zaščito vseh naprav naenkrat.

R7000-300

Možnosti zaključka TorGuard

 • Ne morete gledati Netflixa z običajno naročnino na TorGuard.
 • Torrent lahko prenesete s programom TorGuard.
 • TorGuard na svoji spletni strani ponuja vnaprej utripajoče usmerjevalnike.
 • TorGuard ponuja naročniške načrte za podjetja.

Zaključek – Naše izkušnje s TorGuardom

Prednosti
Slabosti
Enostaven za uporaboNe deluje samodejno na vseh napravah
Enostaven za namestitevSpletno mesto je težko krmariti
Hitrost prenosaNetflixa ni mogoče gledati
Možen prenos prek hudournikovNerodna programska oprema
Namenski naslovi IP
Veliko izbire na strežnikih
7-dnevno jamstvo vračila denarja

TorGuard je dober ponudnik VPN za nalaganje torrentov. Hitrost je dobra, še posebej za prenos. Ne vodijo dnevnikov in zdi se, da so varen VPN. Ugotovili smo, da je prijaznost njihovih storitev do uporabnikov različna. Njihova spletna stran bi vsekakor lahko bila boljša in za eno od naših naprav je bilo težko, da bi aplikacija delovala. S pomočjo podpore strankam smo vseeno upravljali, vendar nismo mogli izkoristiti vseh protokolov in nastavitev.

TorGuard ima veliko število strežnikov in ponuja namenski IP naslov. To boste morda potrebovali, ker z njihovo redno storitvijo ne boste mogli dostopati do pretočnih storitev, kot je Netflix. Poleg tega ponujajo storitve za podjetja in predhodno utripajoče usmerjevalnike, ki jih lahko uporabite v kombinaciji s naročnino.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map