Surfshark Review (2020): Odličen nov VPN! | VPNO pregled

Surfshark pregled (2020) – Odličen VPN za odlično ceno

Surfshark je relativno nov ponudnik VPN-jev, ki je v zadnjih nekaj mesecih hitro postal naš najljubši. Ta storitev VPN se je začela leta 2018 in se nahaja na Britanskih Deviških otokih. Hiter pogled na Surfshark pokaže, da so njihove sedeže resnično tam, vendar je verjetno, da delujejo iz Združenega kraljestva, države s 5 očmi.


Surfshark je VPN z močno šifriranjem in zelo uporabniku prijazno programsko opremo. Zaradi nizkih cen in prijaznosti do uporabnika je Surfshark odličen VPN. Brez dvoma je ta zaganjalnik že enak dolgoročnim prvakom, kot so ExpressVPN, NordVPN ali CyberGhost.

Specifikacije Surfshark

 • Hkratne povezave: Ni omejitev
 • Hudourniki: +
 • Netflix: +
 • Operacijski sistemi: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • Protokoli: OpenVPN, IKEv2
 • Politika beleženja: Brez dnevnikov
 • Strežniki: 1040 strežnikov v 61 državah
 • Cena: Od 1,99 dolarja na mesec
 • Garancija za vračilo denarja: 30 dni

Hitrost – kako hiter je Surfshark?

Nujna je uporaba VPN-ja, ki ne vpliva na hitrost vašega interneta. VPN-ji, ki zagotavljajo, da ohranjate velik del hitrosti prenosa in nalaganja, vam omogočajo, da uživate v vseh prednostih VPN-ja brez ogrožanja internetne hitrosti. Če pa je VPN počasen, postane neuporaben. Z drugimi besedami, hitrost lahko ustvari ali prekine VPN. Da bi lahko naredili nekaj zaključkov o uspešnosti Surfsharka, smo Surfshark obsežno raziskali z izvedbo večkratnih hitrostnih testov. VPN smo preizkusili tudi med vsakodnevno uporabo. O naših ugotovitvah si lahko preberete spodaj.

Rezultati preskusa hitrosti Surfshark

To so rezultati hitrostnih testov, ki smo jih ugotovili pri testiranju Surfsharka. Upoštevajte, da se ti rezultati vedno razlikujejo glede na vašo lokacijo, ponudnika interneta in čas dneva. Da bi lahko te spremenljivke upoštevali, smo kot referenco vključili tudi hitrostni test lastne povezave brez VPN..

Hitrost brez VPN (Speedtest.net):

Surfshark Speedtest Brez VPN

To so rezultati lastne povezave speedtest.net brez uporabe VPN-ja.

Hitrost z lokalnim strežnikom (Speedtest.net):

Surfshark Speedtest Nizozemska

To so rezultati najhitrejše.net naše povezave, ko smo se povezali z najhitrejšim strežnikom Surfshark VPN, ki je najbližje našemu mestu za testiranje. S tem testom smo pokazali, kakšne hitrosti lahko doseže strežnik blizu vaše lokacije (seveda tudi glede na vaš podatkovni načrt). Bližje kot je strežnik do vaše dejanske lokacije, manjši je obvoz, ki ga bodo morali opraviti vaši podatki, da bi se lahko podali skozi ta strežnik, kar pomeni, da bo zamuda hitrosti na splošno manjša.

Hitrost, ko ste povezani z oddaljenim strežnikom (Speedtest.net):

Surfshark Speedtest ZDA

To so rezultati najhitrejše.net naše povezave, ko se povežemo z naključnim strežnikom Surfshark VPN, ki je daleč stran od nas (v tem primeru ZDA).

Kot lahko vidite, se hitrosti interneta zmanjšujejo, ko uporabljamo Surfshark. Naš lokalni Surfshark strežnik ima nekoliko višji ping in nekoliko počasnejše hitrosti prenašanja in nalaganja. Pri oddaljenih strežnikih je ta razlika precej pomembna, saj je vrhunec pinga in še posebej hitrost nalaganja precej drastičen.

Prosimo, upoštevajte: to ne pomeni, da je kakovost ameriških strežnikov slabša od kakovosti naših lokalnih strežnikov. To samo kaže, da strežniki, ki so daleč od vas, vplivajo na vašo hitrost bolj kot strežniki, ki so zaprti. Ameriški strežniki so še vedno zelo kakovostni in so kot nalašč za gledanje ameriškega Netflixa.

Hitrost med vsakodnevno uporabo

Zaradi rezultatov testov, zlasti tistih na ameriškem strežniku, smo imeli dvome glede uspešnosti Surfsharka, ko gre za internetne hitrosti. Presenetljivo je, da se je VPN med vsakodnevno uporabo izkazal za fantastično. Surfshark smo preizkušali med brskanjem, gledanjem Netflixa, prenašanjem torrentov in igranjem spletnih iger, kar nas je vsakič presenetilo.

Med brskanjem sploh nismo opazili učinka Surfsharka na naše internetne hitrosti. Spletna mesta so se hitro naložila, pošiljanje e-pošte, nalaganje prilog in brskanje po družabnih medijih so šli zelo hitro. Tudi pri gledanju videoposnetkov na YouTubu in Netflixu nismo imeli težav. Zdi se, da je Netflix medpomnilnik hitreje kot pri drugih ponudnikih VPN. To je zelo pomembno, če upoštevate rezultate hitrostnih testov. Kljub temu lahko samozavestno rečemo, da Surfshark deluje odlično za pretakanje (zlasti Netflix).

Tudi nalaganje hudournikov je potekalo brez napora. V kratkem nam je uspelo prenesti razmeroma velike datoteke. Še več, Surfshark je celo opazil, da uporabljamo program hudournika in se samodejno preklopi z običajnega strežnika VPN na specializiran strežnik P2P, da olajša prenos. To smo ugotovili kot zelo uporabniku prijazno.

Prav tako nismo igrali nobenega zaostajanja med igranjem. Uporabljali smo tako lokalne kot ameriške strežnike brez opaznih zamud. Pri igranju spletnega strelca prve osebe nismo opazili nobene razlike tudi glede hitrosti reakcije.

Zaključna hitrost Surfshark

Rezultati hitrostnih testov niso bili fantastični, vendar tudi niso bili slabi. Med vsakodnevno uporabo nismo imeli težav. V nekaterih situacijah se je Surfshark celo izkazal za hitrejšega od nekaterih drugih naših ponudnikov VPN. Torej, če povzamem, to so naše ugotovitve:

 • Surfsharkova VPN ima med vsakodnevno uporabo velike hitrosti interneta
 • Preskusi hitrosti kažejo rahlo do relativno močno zmanjšanje hitrosti prenosa in prenosa
 • Po našem mnenju je Surfshark VPN z nadpovprečnimi internetnimi hitrostmi zaradi fantastičnih zmogljivosti med vsakodnevno uporabo

Varnost – Kako varen je Surfshark?

Internetna varnost je lahko najpomembnejši dejavnik pri izbiri VPN-ja. Kar zadeva ta dejavnik, smo s Surfsharkom zelo zadovoljni. Surfshark sprejme vse potrebne previdnosti, da zagotovi varno povezavo. Poleg varnih strežnikov z močnimi šifrirnimi protokoli ponujajo tudi možnost povezovanja prek dveh strežnikov VPN hkrati (MultiHop). To pomeni, da boste še bolj varni. Surfshark ima tudi stikalo kill. Ko to aktivirate in se zgodi, da povezava VPN prekine, vaši podatki ne bodo poslani, dokler povezava ne bo obnovljena. Tako lahko še vedno brskate in prenašate, ne da bi vam bilo treba skrbeti za varnost ali radovedne oči.

Poleg tega se Surfshark nahaja na Britanskih Deviških otokih, kar je zelo varna lokacija za vse ponudnike VPN. Edina slaba stran je, da se zdi, da delujejo iz Velike Britanije, kjer zakoni o zasebnosti niso tako dobri, kot si morda mislite. Zato Surfsharku ne moremo dati popolne ocene za varnost. Kljub temu je ta VPN na splošno varnejši od večine drugih, zlasti brezplačnih VPN-jev.

Protokoli

Surfshark uporablja izključno dva najvarnejša protokola: OpenVPN in IKEv2. Čeprav to pomeni, da imajo omejeno izbiro protokolov, so tisti, ki jih ponujajo, zelo močni. Očitno niso pripravljeni na kompromise, ko gre za varnost svojih uporabnikov.

Surfshark protokoli

Beleženje in zasebnost

Surfshark ima pravilnik “brez dnevnikov”. Prizadevali so si, da bi za delovanje svojega VPN-a zahtevali čim manj osebnih podatkov. Vendar to ne pomeni, da ne potrebujejo nobenih informacij. Tako kot večina drugih ponudnikov bodo tudi ti potrebovali vaš e-poštni naslov, da ustvari račun in podatke o plačilu, da bodo lahko obdelali vaša plačila. Več o tem kasneje.

Drugič, Surfshark – kot večina VPN-jev – zahteva določene informacije za spremljanje njihove storitve. Na primer, uporabljajo anonimizirane podatke za spremljanje, kako zaseden je njihov strežnik, in za preverjanje, ali obstajajo težave s povezavo. Te težave ni mogoče zaslediti do določenega uporabnika in zadevajo samo splošno uporabo njihovih strežnikov in storitev. Poleg tega se zdi, da Surfshark ne vodi nobenih dnevnikov. Kot smo že omenili, imajo strog pravilnik “brez dnevnikov”, zato v njihovih predpisih ne najdemo ničesar, kar bi nasprotovalo temu.

Katere podatke potrebuje Surfshark?

Vse, kar morate storiti za ustvarjanje računa pri Surfsharku, je, da VPN posredujete svoj e-poštni naslov in geslo. Če se prepričate, da o vas ne vsebuje nobenih informacij, ste dobri. Če želite ostati še bolj anonimni, priporočamo plačilo prek anonimne storitve, kot je Bitcoin. Če namesto tega izberete plačilo s storitvijo, kot je PayPal, boste morali deliti nekaj informacij o svojem računu PayPal, da lahko dokončate plačilo.

Zaključek varnosti Surfshark

Surfshark smo ugotovili kot razmeroma varen ponudnik VPN. Edina pomanjkljivost, s katero smo se srečali, so stvari, s katerimi se spopada skoraj vsak VPN. Zato smo prišli do naslednjih zaključkov o varnosti Surfsharka:

 • Sedeži podjetja Surfshark se nahajajo na Britanskih Deviških otokih, vendar se zdi, da delujejo iz Velike Britanije, kar ni idealno
 • Surfshark je varen VPN z zelo močnimi šifrirnimi protokoli (OpenVPN in IKEv2)
 • Surfshark ne vodi hlodov
 • Za ustvarjanje računa Surfshark lahko plačate z Bitcoin in jim morate navesti le svoj e-poštni naslov in geslo
 • Surfshark ne spremlja določenih uporabniških podatkov, vendar uporablja anonimizirane podatke, da določi nalaganje strežnika in odkrije morebitne težave s povezavo.

Uporabnost – Kako uporabniku prijazen je Surfshark?

Surfshark se odlikuje po prijaznosti do uporabnika. Njihova programska oprema je zelo enostavna za uporabo, saj ima nekaj super priročnih možnosti. Poleg tega je njihova storitev za stranke zelo enostavno doseči, če nenazadnje potrebujete pomoč.

Spletno mesto Surfshark

Spletna stran Surfshark nas nekoliko spominja na spletno stran NordVPN. Spletno mesto je dobro organizirano, ne preveč zasedeno in vse informacije, ki so na voljo, so na voljo. Poleg ključnih informacij, kot so funkcije in cene v zgornji vrstici, najdete povezavo do pogostih vprašanj v nogi. Oddelek s pogostimi vprašanji je zelo jasno organiziran. Surfshark je ponudnik, ki se v celoti osredotoča na čim bolj učinkovito posredovanje pomembnih informacij svojim bralcem in uporabnikom.

V ta namen so ohranili razdelek »Moj račun« na spletnem mestu čim bolj preprosto. Obstaja nekaj gumbov za prenos programske opreme za določene naprave in operacijske sisteme. Prav tako lahko vidite, kdaj se bo vaša naročnina končala. Tu sta gumb za spremembo gesla in gumb za odjavo. Kot rezultat tega je upravljanje računa Surfshark zelo enostavno.

Surfshark Screenshot Account Pagina

Namestitev Surfsharka

Postopek namestitve Surfsharka je neverjetno enostaven in preprost. Na mobilnih napravah lahko aplikacijo VPN prenesete iz App Store ali Google Play. V računalniku Mac ali PC preprosto kliknite ustrezno ikono na spletnem mestu.

Dejanska namestitev poteka tako:

 1. Izberite naročnino in pojdite skozi korake postopka naročanja
 2. Vpiši se na spletno mesto Surfshark
 3. Kliknite ikono vašega operacijskega sistema
 4. Odprite datoteko .exe ste jih prenesli
 5. Pojdite skozi korake čarovnika za namestitev
 6. Odprite programsko opremo Surfshark s klikom na hiperpovezavo
 7. Vpiši se s podatki za prijavo, ki ste jih ustvarili za svoj račun
 8. Če želite, izberite strežnik in nato omogočite Surfshark

Izgled in enostavna uporaba Surfsharka

Surfshark Software

Videz in enostavna uporaba programske opreme Surfshark sta morda ena najboljših lastnosti tega VPN-ja. Ko se prijavite, vas ne bodo preplavile nešteto možnosti in nastavitev. Namesto tega prikazujete samo tiste stvari, ki so pomembne povprečnemu uporabniku VPN. Vse možnosti in nastavitve vključujejo jasen opis in po vseh menijih je enostavno krmariti.

Za Surfshark ni potrebno, da ročno izberete pravi strežnik za vse, kar načrtujete v spletu. Preprosto se povežite s VPN Surfsharka in ta bo samodejno prepoznal, ko boste na primer naložili hudournik. V tem primeru vam strežnika P2P ne bo treba ročno izbrati, saj bo program to storil namesto vas. Poleg tega vsi ameriški strežniki delujejo z Netflixom in celo brez napora lahko nastavite dvojni tunel VPN. Zaradi vseh teh elementov je Surfshark zelo uspešen in uporabniku prijazen VPN.

Surfshark in Linux

Surfshark je na voljo tudi za uporabnike Linuxa. Konkretno, aplikacija terminala je na voljo uporabnikom Ubuntu in Debiana. Žal to ni skoraj toliko konkurentov, kot sta NordVPN in ExpressVPN. Uporabniki drugih distrosov pa lahko uporabljajo ročne strežnike OpenVPN. Spodaj si lahko preberete kratek povzetek naših izkušenj z uporabo SurfSharka v sistemu Debian.

Število strežnikov, ki so na voljo uporabnikom Linuxa, je v primerjavi s celotnim strežniškim omrežjem Surfshark nekoliko omejeno. Uporabniki Linuxa, namesto do 1040+ strežnikov, imajo dostop do približno 102 strežnikov, razširjenih v 61 državah. Na žalost je kakovost vaše povezave precej odvisna od tega, kateri strežnik izberete. Nekateri strežniki Surfsharka lahko tekmujejo z najboljšimi ponudniki VPN. Drugi komaj uspejo doseči četrtino vaše celotne hitrosti interneta. Ko se povežete z novim strežnikom, preverite hitrost in preverite, ali imate enega izmed dobrih.

Še bolj zaskrbljujoče je, da uporabniki Linuxa, medtem ko so povezani s programom Surfshark, trpijo zaradi puščanja DNS ali preglednih posrednikov. To težavo lahko odpravite, če ste še posebej pametni z Linuxom ali s pomočjo službe za stranke. Kljub temu se težava sploh ne bi smela pojaviti.

Uporabnost pa je v redu. Namestitev je kos pogače, izbor ukazov, ki se jih morate naučiti, pa je omejen in intuitiven. Surfshark vključuje tudi številne čedne dodatne funkcije, kot so samodejni izbor najboljšega razpoložljivega strežnika, stikalo za ubijanje, multi-hop in možnost enostavno preklapljanja med strežniki UDP in TCP. Na žalost te dodatne funkcije ne nadomeščajo puščanja DNS, preglednih posrednikov ali neenakomerne kakovosti razpoložljivih strežnikov. Poleg tega te funkcije pogosto niso na voljo. Zaradi vseh teh negativnih dejavnikov SurfShark ni na našem seznamu najboljših VPN-jev za Linux.

Cene in načini plačila

Surfshark je zelo ugoden. To je ena najcenejših možnosti. Kot pri večini drugih VPN-jev tudi pri naročilu za daljše obdobje prejmete popust. A mesečna naročnina stane 11,95 USD na mesec, a 1-letna naročnina stane 5,99 USD na mesec, in a Dvoletna naročnina stane samo 1,99 USD na mesec. Na njihovi spletni strani so te cene na voljo tudi v evrih, dolarjih AUS / CAN, kitajskem juanu in britanskih funtih.

Cene Surfshark

Ne glede na to, katero naročnino dobite, Surfshark ponuja 30-dnevno garancijo vračila denarja, naročnino pa lahko uporabljate na neomejenem številu naprav. Načini plačila vključujejo naslednje možnosti:

 • Kreditna kartica (Mastercard, Visa, American Express in Discover Card)
 • PayPal
 • Google Pay
 • Bitcoin in druge kripto valute (z uporabo CoinGate ali CoinPayments)
 • Sofort
 • Druge, lokalne možnosti plačila

Storitev za stranke

Surfshark ima odlično storitev za stranke. Ko smo preizkusili funkcijo klepeta na njihovi spletni strani, smo v nekaj minutah stopili v stik in jim pomagali dejanski zaposleni. Naša težava je bila, da sprva nismo mogli gledati ameriškega Netflixa, vendar nam je služba za stranke lahko pomagala odpraviti to v trenutku. Cenili smo tudi dejstvo, da smo se pogovarjali z resnično osebo. Nismo prejeli avtomatiziranih odgovorov od robota. To je olajšanje v primerjavi s storitvijo za stranke na nekaterih drugih VPN-jih.

Zaključek uporabnosti Surfshark

Na podlagi naših izkušenj s Surfsharkom smo prišli do naslednjih zaključkov:

 • Surfshark je zelo uporabniku prijazen VPN
 • Programska oprema Surfshark je intuitivna in lahko razumljiva
 • Ustvarjanje in upravljanje računa je zelo enostavno
 • Namestitev programske opreme Surfshark je enostavna
 • Storitve za stranke Surfsharka se hitro odzovejo in jih izvajajo dejanski ljudje
 • Surfshark je eden najcenejših ponudnikov VPN in ponuja 30-dnevno garancijo vračila denarja za vse njihove naročnine

Survershark omrežje strežnikov

Surfshark ima obsežno omrežje strežnikov: imajo 1040 strežnikov v 61 državah in lokacijah. To je zelo priročno za obhod geo blokov. V večini držav imajo več strežnikov. Zlasti ameriški strežniki so številni, kar najverjetneje zagotavlja, da bo Netflix še naprej deloval v tej državi.

Poleg tega so vsi strežniki Surfshark prijazni P2P. To pomeni, da vam ne bo treba izbrati posebnega strežnika P2P, če želite na primer prenesti hudournike. Poleg tega vam Surfshark ponuja možnost povezovanja na dva VPN strežnika hkrati (MultiHop). Vaši podatki bodo poslani prek enega, temveč dveh strežnikov VPN. To povečuje vašo spletno varnost in anonimnost. Tega ne podpirajo vsi strežniki Surfsharka. Namesto tega je na voljo trinajst vnaprej izbranih kombinacij dveh strežnikov. Trije od teh imajo ameriški strežnik kot izhodni strežnik. To je zelo koristno za deblokiranje veliko geo-omejene vsebine, kot je ameriška različica Netflix, hkrati pa je še dodatno varna.

Število strežnikov in lokacij

Surfshark ima 1040 strežnikov na 61 lokacijah. Te lokacije so razporejene po naslednjih državah:

Zemljišče
Albanija
Avstralija
Avstrija
Belgija
Bosna in Hercegovina
Brazilija
Bolgarija
Kanada
Čile
Hrvaška
Kostarika
Hrvaška
Ciper
Češka
Danska
Estonija
Finska
Francija
Nemčija
Grčija
Hong Kong
Madžarska
Islandija
Indija
Indonezija
Irska
Izrael
Italija
Japonska
Kazahstan
Latvija
Libija
Luksemburg
Malezija
Moldavija
Nizozemska
Nova Zelandija
Nigerija
Severna Makedonija
Norveška
Paragvaj
Na Poljskem
Portugalska
Romunija
Rusija
Singapur
Srbija
Singapur
Slovaška
Slovenija
Južna Afrika
Južna Koreja
Španija
Švedska
Švica
Tajvan
Tajska
puran
Ukrajina
Združeni Arabski Emirati
Združeno kraljestvo
Združene države
Vietnam

Namenski naslov IP

Do zdaj Surfshark ne ponuja možnosti, da bi zahteval namenski naslov IP. Kljub temu pa se pri izbiri določenega strežnika običajno povežete z istim strežnikom in istim naslovom IP. Vendar to ni vedno tako: če izberete možnost »optimalne lokacije«, obstaja verjetnost, da boste vsakič dobili drug strežnik. To je zato, ker Surfshark pregleda količino prometa na različnih strežnikih in izbere strežnik, ki v tistem trenutku najbolje deluje.

Vendar je Surfshark z zadnjo posodobitvijo dodal nekaj strežnikov s „statičnim“ IP-naslovom. To pomeni, da bo IP-naslov teh strežnikov vedno enak. Čeprav jih od tega trenutka ne bi priporočali, ker se zdi, da so v skupni rabi in niso namenjeni. Teoretično pa lahko s temi strežniki dostopate do spletnih mest in aplikacij, ki vas blokirajo, če se prijavite z drugega naslova IP, kot ga običajno, medtem ko še vedno uživate v dodatni zaščiti zaradi tunela in šifriranja VPN Surfsharka. Vendar sami nismo preizkusili, ali to dejansko deluje dobro, zato ne moremo zagotoviti, da je to izvedljiv in dober način za dostop do teh storitev.

Zaključek strežniške mreže Surfshark

To so zaključki, ki smo jih dosegli v zvezi s strežniško mrežo in lokacijami Surfsharka:

 • Surfshark ima odlično strežniško mrežo 1040 strežnikov na 61 lokacijah
 • Obstaja množica ameriških strežnikov in zdi se, da vsi delujejo z Netflixom
 • Surfshark ima posebne strežnike P2P, s katerimi ste samodejno povezani
 • Podatke lahko pošiljate prek dveh strežnikov VPN hkrati

Možnosti Surfsharka

Poleg standardnih možnosti ponuja Surfshark tudi uporabne dodatne funkcije. Surfshark ima na primer izbirno stikalo za uničenje, možnost istočasne povezave prek dveh strežnikov VPN (temu pravijo MultiHop), beli seznam, ki omogoča obisk določenih spletnih mest ali aplikacij, ne da bi najprej šel skozi VPN, in CleanWeb možnost, ki blokira oglase, sledilce in zlonamerno programsko opremo. Poleg tega Netflix in hudourniki dobro sodelujejo s Surfsharkom.

MultiHop, Whitelister in CleanWeb

Posnetek zaslona Surfshark MultiHopVse tri funkcije Surfsharka so pravilno delovale, ko smo jih preizkusili. CleanWeb je uspel blokirati oglase, ki jim je uspelo zdrsniti tudi mimo naših običajnih oglaševalcev. Možnost MultiHop zagotavlja nekaj dodatne varnosti, vendar negativno vpliva na vaše hitrosti interneta. Konec koncev mora vaš promet namesto enega strežnika VPN namesto enega. Beli seznam za aplikacije in spletna mesta vam omogoča, da se povežete z določenimi aplikacijami in spletnimi mesti, ki jim zaupate, z uporabo lastnega IP naslova, namesto s strežnikom VPN. To bi se v nekaterih situacijah zagotovo lahko izkazalo.

Surfshark posnetek zaslona CleanWeb Whitelister

Poleg tega je Surfshark nedavno dodal še dve novi funkciji: HackLock in BlindSearch. HackLock je možnost, ki jo lahko uporabite, ki vas bo obvestila, ko bo v e-pošti ali geslih lahko ogrožena. BlindSearch je odgovor Surfsharka na anonimni iskalnik DuckDuckGo. Vendar sta tako HackLock kot BlindSearch še vedno v Beti.

Posnetek zaslona Surfshark HackLock BlindSearch

Surfshark in Netflix

Surfshark želi odblokirati Netflix za vse svoje uporabnike. Med našimi testi smo vsi ameriški strežniki delovali z Netflixom. Poleg tega Surfshark omogoča tudi dostop do vsebine drugih lokalnih različic Netflixa. Surfshark se aktivno osredotoča na to, da knjižnicam petnajstih držav omogoči dostop do svojih uporabnikov. Te države so: Združene države, Združeno kraljestvo, Kanada, Francija, Nemčija, Japonska, Nizozemska, Italija, Indija, Turčija, Brazilija, Singapur in Norveška.

Če za obisk Netflixa uporabite drugo lokacijo strežnika, boste samodejno poslani v ameriško različico Netflixa (ZDA). Na njihovi spletni strani Surfshark omenja, da jih lahko vprašate o kateri koli knjižnici Netflix, do katere želite imeti dostop, vendar ni na njihovem seznamu. Morda bi ga lahko odklenili za vas.

Če še vedno ne morete vzpostaviti Netflixa s tem pametnim sistemom, se obrnite na Surfshark. Njihova podpora za stranke v živo deluje učinkovito in ponavadi lahko pomaga. Lahko vam svetujejo, kateri strežnik izbrati ali poskusite rešiti težavo z njihove strani. Običajno vam lahko pomagajo v nekaj minutah. Skratka, Surfshark je zelo primeren za pretakanje in Netflix.

Surfshark in hudourniki

Surfshark ima specializirane strežnike P2P, ki zagotavljajo dodatno varnost med nalaganjem hudournikov. Ni vam treba ročno izbrati teh strežnikov: ti se samodejno aktivirajo, ko odprete program za hudournike. Strežnik VPN bo prepoznal promet P2P in vas povezal s strežnikom P2P. Sumimo celo, da vas lahko samodejno poveže prek strežnikov MultiHop. To pomeni dodatno zaščito pred radovednimi očmi.

Možnosti zaključka Surfshark

 • Surfshark ponuja različne funkcije, ki blokirajo oglase, bela spletna mesta in ponujajo povečano raven varnosti
 • Tako ameriški strežniki kot strežniki drugih držav so sodelovali z Netflixom
 • Torrents s programom Surfshark lahko varno in enostavno prenesete
 • Surfshark za Linux ni tako dober kot različica Windows

Zaključek – Naše izkušnje s Surfsharkom

Prednosti
Slabosti
Zelo enostaven za uporabo Programska oprema je na voljo samo v angleščini
Enostaven za namestitev Ni možnosti ročnega izbiranja strežnika
Na voljo so le varni protokoli in brez dnevnikov Razlika v hitrosti med strežniki je lahko precej velika
Zelo poceni
Netflix deluje v vseh državah
Prenos hudournikov je dovoljen
Odlična hitrost med redno uporabo interneta
Koristne dodatne funkcije, kot sta AdBlocker in Whitelister
Odlična storitev za stranke

Kar se nas tiče, je Surfshark odličen ponudnik VPN, ki je enak današnjim največjim in najbolj priljubljenim VPN-jem. Nizke cene, dostopna programska oprema in uporabne dodatne funkcije so nas spodbudile k uvrstitvi Surfsharka visoko na lestvico.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map