ProtonVPN Review (2020) – Visoka raven varnosti | VPNoverview.com

ProtonVPN Review (2020) – Visoka raven varnosti

ProtonVPN je relativno nov ponudnik VPN iz Švice. Ponujajo brezplačno in plačljivo različico svoje programske opreme in so v lasti podjetja ProtonVPN AG. To podjetje je ProtonMail predstavilo leta 2014. ProtonMail je hitro postal največji varen ponudnik e-pošte na svetu, kar pomeni, da so zasebnost, anonimnost in šifriranje nad vsemi drugimi. ProtonVPN je hitro uspel ProtonMail. VPN je bil razvit z namenom, da kupcem nudi varne povezave zunaj e-pošte. Ta dva projekta – ProtonVPN in ProtonMail – sta bila spremenjena v dve ločeni podjetji, da bi ohranili varnost in zasebnost Protonovih strank.


Ekipa, ki stoji za ProtonVPN, si nenehno prizadeva za spremembe v svetu: usposabljajo novinarje, izobražujejo javnost in se soočajo z vladami. Poleg tega so leta 2018 začeli sodelovati z Mozillo. Ker je njihov sedež v Ženevi, Švica, niso dolžni voditi dnevnikov. ProtonVPN je na voljo za Windows, MacOS, iOS, Android in Linux ter ponuja številne dodatne možnosti prilagajanja. Poleg tega je možnih več različnih naročnin, začenši z zelo spodobno brezplačno različico.

Specifikacije ProtonVPN

 • Hkratne povezave: 2–10
 • Hudourniki: +
 • Netflix: +
 • Operacijski sistemi: Windows, MacOS, iOS, Android, Linux
 • Protokoli: IKEv2 / IPSec, OpenVPN
 • Politika beleženja: Dnevniki povezav
 • Strežniki: 698 strežnikov v 40+ državah
 • Cena: Od 4,00 USD na mesec
 • Garancija za vračilo denarja: 30 dni

Hitrost – Kako hiter je ProtonVPN?

Mnogi uporabniki želijo hiter VPN. Ne želite neskončno čakati na nalaganje videoposnetka YouTube ali datoteke za prenos preprosto zato, ker uporabljate varno internetno povezavo. Pretakanje, igranje in brskanje po spletu bi moralo biti enostavno in brez zamud. VPN lahko upočasni vašo internetno povezavo. Če to postane preveč opazno, je to nedvomno pomanjkljivost storitve.

Če želite preveriti, ali VPN upočasni vašo povezavo (ali je morda hitrejši), preizkusimo vse ponudnike VPN, ki jih preverimo glede njihove hitrosti. Spodaj boste videli različne hitrosti, ki smo jih izvedli s ProtonVPN. Hitrost VPN smo tudi preizkusili med vsakodnevno uporabo. Tako dobite dobro in popolno predstavo o učinku, ki bi ga ProtonVPN lahko imel na internetni povezavi.

Rezultati preskusa hitrosti ProtonVPN

V tem razdelku boste našli rezultate hitrostnih testov, ki smo jih dobili pri testiranju ProtonVPN. Vsi testi so bili opravljeni s pogodbo ProtonVPN Plus, ne da bi aktivirali njihovo Secure Core. Ta posebna storitev dvakrat preusmeri vašo internetno povezavo, kar še dodatno upočasni vašo hitrost, zato smo jo izpustili iz testov. Upoštevajte, da so te številke vedno odvisne od vaše lokacije, internetnega ponudnika in časa dneva. Za referenco smo dodali test hitrosti naše navadne internetne povezave brez uporabe VPN.

Hitrost brez VPN (speedtest.net):

Najhitreje brez VPN

To so rezultati speedtest.net, ko smo testirali lastno internetno povezavo brez uporabe VPN-ja. Ta test bomo uporabili za primerjavo drugih rezultatov.

Hitrost z lokalnim strežnikom (speedtest.net):

Najhitrejši strežnik Nizozemska

To so rezultati speedtest.net naše internetne povezave pri uporabi ProtonVPN strežnika, ki nam je sorazmerno blizu. V primerjavi z našim prvim testom je ping ostal popolnoma enak. To je dober znak. Hkrati se je hitrost prenosa zmanjšala približno za polovico, vendar je hitrost prenosa ostala enaka. Zdi se, da lokalni strežniki ProtonVPN opravljajo zelo dobro delo.

Strežnik v Združenih državah Amerike (speedtest.net):

Najhitrejši strežnik ZDA

To so rezultati speedtest.net naše internetne povezave med uporabo strežnika ProtonVPN v Združenih državah Amerike. Tokrat se je ping močno povečal. Poleg tega je ostala le desetina hitrosti prenosa, čeprav je hitrost prenosa nekoliko boljša.

Za zaključek: čeprav se zdi, da je ameriški strežnik precej počasen, je lokalni strežnik deloval zelo dobro.

Hitrost med vsakodnevno uporabo

S temi rezultati hitrostnih testov smo radovedno ugotovili, kako naj bi ProtonVPN deloval med vsakodnevno uporabo. Med brskanjem smo naleteli na malo ali brez zamud. Nalaganje hudournikov je minilo prav tako hitro: v petnajstih minutah bomo prenesli datoteko spodobne velikosti. Lahko bi tudi gledali YouTube video posnetke kot običajno, čeprav so za shranjevanje videoposnetkov potrebovali več časa. Igranje je bilo tudi v redu: nalaganje pravih strani in grafike je morda trajalo malo dlje kot običajno, toda potem je igra delovala, kot bi morala. Tudi pretakanje in gledanje Netflixa je delovalo, vendar z eno pomanjkljivostjo. Za gledanje ameriškega Netflixa smo morali uporabiti ameriški strežnik. Ta povezava je za nas precej počasna in je povzročila dolge zamude.

Hitrost zaključka ProtonVPN

 • Hitrostni testi so pokazali spodobne rezultate, zlasti pri delu z lokalnim strežnikom.
 • Ameriški strežnik je bil bistveno počasnejši od našega lokalnega strežnika.
 • Internetna hitrost med brskanjem, pretakanjem in prenosom je bila spodobna.
 • Dostop do ameriškega Netflixa je povzročil nekaj zamud.

Varnost – Kako varen je ProtonVPN?

Varnost je lahko le najpomembnejša kakovost VPN-ja. VPN-ji so večinoma znani po svojih zmožnostih varovanja zasebnosti in anonimnosti uporabnikov. Ljudje uporabljajo VPN za brskanje po internetu, ne da bi ga spremljali ali spremljali. Da bi zagotovili, da VPN dejansko to uspešno, preučimo varnost in varnost vseh VPN-jev, ki jih pregledujemo.

V tem razdelku boste prebrali vse o varnosti ProtonVPN. Katere protokole uporabljajo? Ali nimajo pravilnika o dnevnikih? Stikalo za ubijanje? Katere osebne podatke zahtevajo od vas? Ko bomo odgovorili na ta vprašanja, bomo dokončno razsodili o varnosti ProtonVPN.

Protokoli

ProtonVPN uporablja dva različna protokola za svoje strežniško omrežje VPN. Ti protokoli pomagajo šifrirati vaše podatke. ProtonVPN trenutno sodeluje z IKEv2 / IPSec in OpenVPN. Pri uporabi odjemalca ProtonVPN lahko sami izberete, ali želite uporabljati UDP (standardno) ali TCP.

Ustvarjalci ProtonVPN so se odločili, da ne bodo delali s strežniki, ki uporabljajo PTTP ali L2TP / IPSec. Ti protokoli so cenejši za vzdrževanje, vendar na splošno niso tako varni kot na primer OpenVPN. ProtonVPN svojim strankam želi ponuditi samo najboljše. Zato delujejo le z najvarnejšimi protokoli.

Beleženje in zasebnost

V pravilniku za beleženje VPN je navedeno, ali ponudnik VPN zbira in shranjuje kakršne koli podatke o uporabi interneta svojih strank. V tem primeru to neposredno vpliva na vašo zasebnost. Shranjene podatke bi lahko delili s tretjimi osebami ali pa jih ukradli hekerji. Nekateri ponudniki VPN so celo podvrženi lokalnim zakonom, ki jih prisilijo, da informacije predajo vladam.

ProtonVPN se ni treba ukvarjati s takšnimi zakoni. Sedež podjetja ProtonVPN je v Švici, ki je znana po zakonodaji o zasebnosti. Država ni 14 oči in je izvzeta iz številnih pravil Evropske unije. Zaradi tega Švica na splošno velja za dobro lokacijo za ponudnika VPN. Ponudniki, ki se nahajajo tam, niso dolžni voditi dnevnikov svojih strank in jim ne smejo odpovedati nobenih podatkov o strankah.

ProtonVPN na svojem spletnem mestu trdi, da deluje s politiko brez dnevnika. Podatki o vaši povezavi ali dejavnosti brskanja niso shranjeni. Vendar stvari niso tako preproste: ProtonVPN zbira “dnevnike povezav”. Ti podatki se uporabljajo izključno za zagotovitev, da je vaš račun varen in deluje, kot bi moral. V ta namen se shrani časovni žig vaše najnovejše prijave. Ta žig se prepiše vsakič, ko se prijavite. Podatki, ki ne razkrijejo ničesar o vaši lokaciji, času, ki ste ga preživeli v VPN povezavi, niti o mestu, iz katerega ste prijavljeni, se ne shranijo..

Ti dnevniki povezav so potrebni za preprečevanje zlorabe vašega računa. Časovni žig je povezan samo z vašim računom in ne z vašim IP-naslovom. Zadnja znana prijava bo shranjena toliko časa, dokler je račun aktiven, razen če se uporabnik pritoži, da bi podatke izbrisali.

Odprtokodno

ProtonVPN aplikacije so v zadnjem času postale odprte kode, kar pomeni, da si lahko vsi ogledajo zakulisje in tako pregledajo tehnologijo, ki stoji za aplikacijo. Na ta način lahko vsakdo razišče, ali so trditve podjetja pravilne. Tako podjetje ničesar ne more skriti. Strokovnjake vabijo, naj si ogledajo in objavijo svoje ugotovitve. Tako ProtonVPN pokaže, da dejansko počnejo, kar pravijo, da počnejo.

Kill stikalo

ProtonVPN ima vgrajeno stikalo za ubijanje. Vklopite ali izklopite ga lahko v nastavitvah na nadzorni plošči VPN-ja. Aktivirano stikalo za uničenje zagotavlja, da niste ogroženi, če je povezava VPN začasno prekinjena: ves internetni promet se samodejno blokira, tako da ga nikdar ne morete izslediti.

ProtonVPN ima poleg stikala kill tudi funkcijo »Vedno vklopljena VPN«. Ta možnost vas samodejno poveže z drugim strežnikom, ko imate težave s povezavo. Tako ste vedno na spletu, vendar še vedno stalno zaščiteni.

Katere podatke potrebuje ProtonVPN?

Če želite ustvariti račun na ProtonVPN, morate z njimi deliti nekaj podatkov. To se nanaša predvsem na vaš e-poštni naslov in podatke o plačilu. Za uporabo brezplačne različice morate vnesti e-poštni naslov. Na plačilni strani piše, da tega e-poštnega naslova nikoli ne delimo s tretjimi osebami in se uporablja samo za vprašanja, povezana z računom, komunikacijo in obnovitev. Seveda bi lahko preprosto ustvarili anonimni e-poštni naslov, ki ga ni mogoče izslediti (na primer s ProtonMail).

Za vsako plačano naročnino na ProtonVPN morate vnesti podatke o plačilu. Pri plačilu s PayPalom ali s kreditno kartico se boste morali deliti z nekaterimi osebnimi podatki. Vendar obstajajo tudi anonimne možnosti. K temu se bomo vrnili pozneje.

Zaključek varnosti ProtonVPN

 • ProtonVPN uporablja samo najvarnejše in najbolje šifrirane protokole.
 • Politika dnevnika: samo dnevniki povezav, ki so sestavljeni iz časovnega žiga vašega zadnjega vpisa.
 • ProtonVPN aplikacije so odprtokodne.
 • ProtonVPN ima vgrajeno stikalo za uničenje in možnost samodejnega preklopa strežnikov, ko povezava pade.
 • Za ustvarjanje računa ProtonVPN potrebuje vaš e-poštni naslov in podatke o plačilu.

Uporabnost – Kako uporabniku prijazen je ProtonVPN?

V ozadju vaše naprave deluje VPN. Brez večjega vmešavanja s vaše strani zagotavlja varno in anonimno internetno izkušnjo. Zato je pomembno, da je VPN enostaven za uporabo in uporabniku prijazen. Če namestitev in nastavitev VPN-ja hitro mine, boste lahko začeli prej. Dobra podporna ekipa in nizka cena pomagata tudi pri prijaznosti VPN-ja do uporabnikov. Za zagotovitev najboljše izkušnje uporabljamo ta razdelek za pregled splošne prijaznosti ProtonVPN do uporabnika. Ogledali smo si njihovo spletno stran, postopek namestitve, programsko opremo, ceno in storitve za stranke ter o vsakem podali svoje mnenje.

Spletno mesto ProtonVPN

Domača stran spletnega mesta ProtonVPN je videti dobro in je enostavna za uporabo. Takoj vidite povezavo, ki vodi do plačilne strani z različnimi naročninami ProtonVPN. Če se pomaknete navzdol, boste našli informacije o različnih funkcijah ProtonVPN in prednostih VPN na splošno. Domača stran deli tudi tvitove uporabnikov, ki govorijo o svojih izkušnjah.

Zgornja vrstica vam omogoča, da se pomikate po različnih straneh na spletnem mestu: informacije, funkcije, cene, blog in podpora. Na voljo sta tudi gumb za prijavo in neposredne povezave do družbenih medijev ProtonVPN. Spletno mesto je na voljo samo v angleščini.

Domača stran spletnega mesta ProtonVPN

Če kliknete katerega koli Pridobite ProtonVPN zdaj ali Cenitev, preusmerjeni boste na stran s naročnino, kjer lahko izbirate med različnimi naročninami na ProtonVPN. Če izberete enega, vas bo samodejno preusmeril na stran za plačilo, kjer boste lahko vnesli svoje podatke.

Skratka: po spletnem mestu je zelo enostavno krmariti, hkrati pa ponuja veliko informacij o ProtonVPN in VPN-jih na splošno.

Namestitev ProtonVPN

Če želite uporabljati ProtonVPN, potrebujete račun. Če želite nastaviti račun, boste morali navesti nekaj informacij, predvsem svojo e-pošto (čeprav to lahko storite anonimno prek ProtonMail) in podatke o plačilu. Prav tako morate pomisliti na ime in geslo računa. Ko kupite svoj račun, je čas, da prenesete programsko opremo za odjemalce ProtonVPN. To stran je enostavno najti, ko ste pravkar ustvarili račun, vendar je drugače skrito. Če ga želite najti, se pomaknite vse do dna spletnega mesta in kliknite Prenesi v spodnjem levem kotu.

Stran za prenos spletnega mesta ProtonVPN

Armaturno ploščo lahko naložite za Windows, MacOS in Linux. Poleg tega vam bo stran za prenos zagotovila povezave do aplikacij Google Play in App Store. Naročnika smo prenesli za Windows in to je postopek, ki ga bomo ocenili in razpravljali tukaj.

Po kliku Prenos za Windows, smo odprli preneseno datoteko.

Zaslon za prenos ProtonVPN

Zaslon, ki se je prikazal, je bil samoumeven: sledite navodilom in namestite ProtonVPN. Edino, kar smo morali storiti, je dati programsko dovoljenje za uporabo v naši napravi.

Prijava na nadzorno ploščo ProtonVPN

Ko je namestitev končana in ne bi trajala več kot minuto, se programska oprema zažene sama od sebe in prikaže se nadzorna plošča. Tu se lahko prijavite s svojimi podatki o računu.

Skratka, postopek namestitve je preprost, čeprav je stran za prenos nekoliko težko najti, če že imate račun in morate samo pridobiti programsko opremo.

Videz ProtonVPN in enostavna uporaba

ProtonVPN-jeva programska oprema je enostavna za navigacijo in je lepa na oči, hkrati pa tudi zasedena. Na nadzorni plošči je seznam držav na strani zaslona, ​​vključno z iskalno vrstico in možnostjo omogočanja posebnega varnega jedra ProtonVPN (za uporabnike s ProtonVPN Plus ali Visionary). Ta možnost zagotavlja dodatno plast zaščite. Obstaja tudi gumb za hitro povezavo, ki samodejno izbere najhitrejši ali najbližji strežnik v tistem trenutku in vas poveže z njim. Poleg zavihka, ki vsebuje lokacije strežnika, obstaja tudi zavihek, imenovan »Profili«. Tu lahko nastavite osebne profile z lastnimi željami, ne glede na to, ali gre za določeno državo, strežnik ali protokol. Vaš IP naslov je prikazan na vrhu zaslona in se bo po povezavi spremenil v ProtonVPN IP.

Večino zaslona zavzame zemljevid sveta. Trikotniki na zemljevidu predstavljajo različne lokacije strežnikov, ki jih lahko izbirate. Na dnu zaslona lahko sledite, koliko ste naložili in naložili med svojo trenutno sejo, kako hitro je povezava in kako dolgo je trajala vaša seja do tega trenutka. Videz zemljevida je zelo privlačen. V celoti je videz celotne armaturne plošče profesionalen in prijeten.

ProtonVPN nadzorna plošča

ProtonVPN ima veliko možnosti. Mnogi so neposredno na voljo na glavnem zaslonu. Ostalo najdete v nastavitvah. Pojdi do O tem da poiščete informacije o svoji različici programske opreme. Spodaj račun boste lahko spremenili svoj račun in naročninski načrt. Profili prikazuje različne profile, ki ste jih naredili.

Spodaj Nastavitve lahko spremenite, kako in kdaj se program zažene ter ali se na zaslonu prikažejo obvestila. Izberete lahko tudi protokol, se odločite za samodejno povezavo ali aktiviranje hitre povezave. Pojdi na Napredno na kartici za iskanje stikala za odstranjevanje, zaščito pred puščanjem DNS in deljenje predorov.

Prednost programske opreme ProtonVPN je, da je do številnih možnosti mogoče dostopati z enim klikom. Svojo izkušnjo lahko enostavno prilagodite. To je koristno za ljudi z izkušnjami z VPN, vendar je lahko ovira za začetnike.

Cene in načini plačila

ProtonVPN ima štiri različne naročnine VPN. Glede na vašo naročnino vam bodo na voljo različne funkcije.

The brezplačna različica ProtonVPN ne stane nič in vam omogoča dostop do strežnikov v treh različnih državah (na Nizozemskem, v ZDA in na Japonskem). Ta različica deluje samo za eno napravo na račun hkrati. Omejitev hitrosti ni, vendar bo majhno število strežnikov, ki so na voljo, vplivalo na vašo hitrost interneta. Bolj ko ljudje uporabljajo isti strežnik, počasneje postane. Posledično je lahko vaša hitrost precej manjša, kot ste bili vajeni. ProtonVPN Free nima omejitev podatkov, zato jo lahko uporabljate v nedogled. Vendar ProtonVPN Free ne omogoča dostopa do programske opreme Secure Core in ne podpira pretakanja, hudournikov ali Tor.

Pokliče se najcenejša plačana možnost ProtonVPN Osnovni. Če izberete letno pogodbo, namesto da bi se odločili za mesečna plačila, prejmete celo 20% popust na svojo naročnino in to velja za vse naročnine ProtonVPN. Storitev Basic ProtonVPN vam omogoča dostop do vseh njihovih strežniških lokacij, omogoča zaščito dveh naprav kadarkoli in vas ščiti med uporabo P2P.

The Paket ProtonVPN Plus je nekoliko dražja od osnovne možnosti in vključuje vse iz tega paketa in še več: podporo Toru in pretakanju, Plus strežnike in Secure Core. To naročnino lahko hkrati uporabljate na največ petih napravah.

Če želite celoten paket, ProtonVPN vizionar je dogovor za vas. To vam daje vse prednosti Plus, dostop do desetih naprav kadarkoli in ProtonMail Visionary. Tako lahko uporabite Protonovo neverjetno zasebno e-poštno sporočilo in njihov VPN.

Cene ProtonVPN

Glede na vrsto naročnine, ki jo želite, pri programu ProtonVPN za vas verjetno obstaja možnost. Ena od prednosti ProtonVPN je, da ponujajo zelo spodoben brezplačen VPN. Poleg tega so njihove plačljive naročnine po ugodnih cenah.

ProtonVPN sprejema naslednje načine plačila:

 • Visa, Mastercard
 • PayPal
 • Bitcoin
 • Gotovina

Kot vidite, je na ProtonVPN več možnosti plačila. Plačati je mogoče anonimno, na primer z uporabo Bitcoina. Plačujete lahko tudi z gotovino, če imate račun ProtonVPN. Več o tem si lahko preberete na spletni strani ProtonVPN. Če plačujete s PayPal ali kreditno kartico, morate navesti nekaj osebnih podatkov. Vendar ProtonVPN deluje z varnimi plačili, šifriranimi s protokolom SSL, zato, razen če so vaši podatki poslani ProtonVPN za plačilo, vaša varnost ni ogrožena..

Vse plačane naročnine na ProtonVPN imajo 30-dnevno garancijo vračila denarja: če niste zadovoljni z njihovo storitvijo, jim le sporočite in vrnili vam bodo denar. Pri tem pa obstaja ena stran: če ste plačali anonimno, je ponudniku veliko težje vrniti svoj denar.

Storitev za stranke

Na spletnem mestu ProtonVPN je veliko pogostih vprašanj, ki ponujajo odgovore na vse vrste vprašanj. Temu rečejo njihova ‘baza znanja’ in našli ga boste v podpori. Če vaše vprašanje ni na seznamu ali odgovor ni rešil vaše težave, se lahko vedno obrnete na skupino za podporo ProtonVPN. Na dnu strani za podporo je povezava, ki vas bo preusmerila na kontaktni obrazec. Vnesite svoj operacijski sistem, uporabniško ime in e-poštni naslov ter razložite svojo težavo. Skupina za podporo vam bo v enem ali dveh delovnih dneh prišla po e-pošto.

Ko smo ekipi predstavili težavo, smo v enem dnevu prejeli odgovor. Skupina za pomoč strankam nam je dala pojasnila, nam poslala povezavo do strani iz njihovih pogostih vprašanj in nas prosila za več informacij. Ko smo odgovorili, so nam ponudili številne rešitve. Kar lahko od tega odvzamemo, je, da je skupina za podporo zelo temeljita: poskušajo ugotoviti, kaj točno povzroča vašo težavo, in po svojih najboljših močeh jo rešiti. Poleg dejstva, da bo ProtonVPN lahko trajal kar nekaj časa, je bila to razmeroma dobra izkušnja. Edino, kar bi lahko izboljšali, bi bilo, če bi ProtonVPN uvedel storitev klepetanja v živo.

Zaključek uporabnosti ProtonVPN

 • Spletno mesto ProtonVPN vsebuje veliko informacij, vendar je enostavno za krmarjenje.
 • Postopek namestitve ProtonVPN je hiter in dokaj enostaven.
 • Programska oprema ProtonVPN ima veliko možnosti, kar je lahko začetnikom težko.
 • ProtonVPN ima brezplačno različico z omejenimi strežniki.
 • Če izberete letno naročnino, imate 20% popust.
 • ProtonVPN podpira več načinov plačila, vključno z anonimnimi.
 • Storitev za stranke je zelo koristna, vendar deluje samo prek obrazcev in e-pošte.

Strežniško omrežje ProtonVPN

Široko in dobro delujoče omrežje strežnikov je iz več razlogov velika prednost katerega koli ponudnika VPN. Najprej je koristno široko omrežje, če se želite izogniti geo blokiranju. Več strežniških lokacij ima ponudnik, bolj verjetno je, da je med njimi država, ki jo potrebujete. To velja za gledanje ameriškega Netflixa zunaj ZDA, vendar tudi, če želite prebrati poseben spletni časopis, ki ni na voljo po vsem svetu.

V tem razdelku bomo preučili različne strežnike in lokacije strežnikov, ki jih ponuja ProtonVPN. Pogovorili se bomo tudi o tem, ali je mogoče zahtevati poseben naslov IP.

Število strežnikov in lokacij

ProtonVPN ima v času pisanja že skoraj 700 strežnikov v več kot 40 državah. Spodaj so navedene različne lokacije strežnika:

 • Avstralija
 • Avstrija
 • Belgija
 • Brazilija
 • Bolgarija
 • Kanada
 • Kostarika
 • Češka
 • Danska
 • Estonija
 • Finska
 • Francija
 • Grčija
 • Nemčija
 • Hong Kong
 • Indija
 • Irska
 • Izrael
 • Japonska
 • Italija
 • Latvija
 • Litva
 • Luksemburg
 • Moldavija
 • Nizozemska
 • Nova Zelandija
 • Norveška
 • Portugalska
 • Romunija
 • Rusija
 • Srbija
 • Singapur
 • Španija
 • Južna Afrika
 • Južna Koreja
 • Švedska
 • Švica
 • Tajvan
 • Ukrajina
 • Združeno kraljestvo
 • Združene države

ProtonVPN nenehno deluje na svojem strežniškem omrežju, kar pomeni, da se razpoložljive države in strežniki nenehno spreminjajo. Obiščite njihovo spletno mesto za posodobljen seznam lokacij.

Vsi strežniki ProtonVPN so v lasti in namenjeni ponudniku, vendar vsi niso na voljo vsem uporabnikom. Število strežnikov, do katerih imate dostop, je deloma odvisno od vaše naročnine. Z brezplačna različica od ProtonVPN imate dostop le do določenih brezplačnih strežnikov na Japonskem, Nizozemskem in v Združenih državah Amerike. Naročnine Basic, Plus in Visionary imajo dostop do vseh lokacij strežnika.

ProtonVPN ponuja tudi posebne strežnike za P2P (v Švici, na Nizozemskem, v Singapurju in na Švedskem) in strežniki, ki podpirajo dvojno uporabo Tor (v Hong Kongu, ZDA in Švici).

Končno uporaba strežniških lokacij v načinu varnega jedra deluje nekoliko drugače. The Varno jedro strežniki dodajo dodatno povezavo zaščiti z vašo povezavo z ustvarjanjem dvojnega tunela. To pomeni, da boste prek strežnika Secure Core povezani bodisi v Švici, na Islandiji ali na Švedskem, povezani z želeno lokacijo strežnika. To so izbire strežnika, ki jih ponuja Secure Core:

Secure Core strežnik
Lokacije strežnika
IslandijaBelgija, Brazilija, Kanada, Kostarika, Nemčija, Irska, Izrael, Nizozemska, Norveška, Rusija, Španija, Združene države Amerike
ŠvedskaEstonija, Finska, Francija, Hong Kong, Japonska, Nova Zelandija, Portugalska, Rusija, Južna Afrika, Južna Koreja, Tajvan
ŠvicaAvstralija, Avstrija, Bolgarija, Kanada, Češka, Danska, Grčija, Indija, Italija, Latvija, Luksemburg, Portugalska, Romunija, Srbija, Singapur, Ukrajina, Združeno kraljestvo, Združene države

Namenski naslov IP

ProtonVPN trenutno ne ponuja namenskih IP naslovov. To pomeni, da lahko uporabljate samo strežnike, ki so na voljo tudi drugim strankam. Z drugimi besedami, IP naslov delite z več ljudmi. Skupna raba naslovov IP z drugimi, ki uporabljajo isti VPN, je boljša za vašo osebno varnost in zasebnost: če vsi uporabljajo isti IP, še posebej, če so vsi podatki na njem šifrirani, je težje, če ne nemogoče, slediti spletnemu prometu nazaj eni osebi . Zaradi tega ima ProtonVPN samo dinamične, skupne naslove IP.

Zaključek strežniškega omrežja ProtonVPN

 • ProtonVPN ima skoraj 700 strežnikov v več kot 40 državah.
 • Število strežnikov in lokacija, do katerih imate dostop, je deloma odvisno od vaše naročnine (brezplačno v primerjavi s premijo).
 • ProtonVPN ne ponuja namenskih IP naslovov.

Možnosti ProtonVPN

Poleg možnosti, ki so na voljo v programski opremi, kot smo razpravljali v razdelku o prijaznosti do uporabnika, ima ProtonVPN tudi številne druge funkcije. S ProtonVPN imate dostop do Netflixa (omejen) in lahko hranite anonimke z enim njihovih posebnih strežnikov. V tem razdelku vam bomo povedali več o vsaki od teh možnosti in o varnem jedru ProtonVPN.

ProtonVPN in Netflix

Vprašanje, ki se pri katerem koli VPN-ju pogosto zastavlja, je, ali ga lahko uporabljate za gledanje Netflixa. Netflix poskuša preprečiti VPN-jem dostop do njihove vsebine, da bi ostali v skladu s klavzulami, ki jih omejujejo geografsko območje. Vendar pa obstaja veliko VPN-jev, ki nadaljujejo boj in poskušajo obiti te bloke. ProtonVPN tudi Netflix poskuša ohraniti delo za svoje uporabnike z mešanimi rezultati.

ProtonVPN v svojih pogostih vprašanjih navaja, da ne želijo spodbujati kršenja zakonov in izjav o avtorskih pravicah, kot jih je predložil Netflix. Kljub temu menijo, da Netflix ne bi smel prepovedati uporabe VPN-jev, ker VPN ponuja varnost in zasebnost. ProtonVPN želi, da lahko uporabniki varno uporabljajo Netflix, ne da bi ga nujno uporabljali za izogibanje geografskim blokadam.

Ne glede na to je med uporabo ProtonVPN mogoče gledati ameriške Netflix izven ZDA. Po povezavi z ameriškim strežnikom smo si lahko ogledali serije, kot je Office US, ki nam običajno ne bi bile na voljo. Nalaganje je trajalo nekoliko dlje kot običajno, vendar je to smiselno, ker testiramo svoje VPN na Nizozemskem. S Protonom lahko dostopate do ameriške, britanske in nemške različice Netflixa.

ProtonVPN in hudourniki

Prenos hudournikov s ProtonVPN je hiter in enostaven. Datoteke spodobne velikosti smo lahko v trenutku prenesli. Med nalaganjem smo lahko brskali po spletu brez opaznih zamud. Za to smo uporabili enega od namenskih strežnikov P2P ProtonVPN, kar je nujno. Če boste nekaj prenesli s programom ProtonVPN in želite zagotoviti, da je vaša povezava varna, vedno uporabite enega od teh strežnikov P2P, sicer ne boste zaščiteni.

Varno jedro

Posebnost ProtonVPN je njihovo omrežje Secure Core. S programom Secure Core svojim uporabnikom nudijo še večjo varnost. Secure Core ustvari dvojni tunel VPN, ki varuje povezavo pred napadi prek omrežja. Secure Core preusmeri vaš internetni promet na različne strežnike, preden zapusti omrežje ProtonVPN. Namenski strežniki Secure Core, ki se uporabljajo v ta namen, imajo sedež v Švici, Islandiji in na Švedskem, kjer so bili postavljeni podatkovni centri ProtonVPN.

Secure Core je na voljo za ProtonVPN Plus in Visionary in ga je mogoče vklopiti in izklopiti ročno. Poleg tega, kot je opisano v naslovu “Strežniško omrežje”, lahko izberete, kateremu strežniku Secure Core želite poslati podatke, odvisno od lokacije izhodnega strežnika..

Možnosti zaključka ProtonVPN

 • Možnost gledanja ameriškega Netflixa, čeprav lahko nalaganje traja dlje kot običajno, odvisno od vaše lokacije.
 • ProtonVPN ima posebne P2P strežnike, ki omogočajo varno prenašanje hudournikov.
 • Secure Core ProtonVPN nudi dodatno zaščito.

Zaključek – Naše izkušnje s ProtonVPN

Prednosti
Slabosti
Enostaven za namestitevPodporna skupina je na voljo samo preko kontaktnega obrazca
Po spletnem mestu je enostavno krmaritiŠtevilne možnosti so morda za začetnike moteče
Veliko možnosti
Močno šifriranje
Dostop do Netflixa
Pristojna cena
Secure Core za dodatno varnost

ProtonVPN si je že ustvaril močan ugled. Zelo dobro se spopadajo z varnostjo svojih strežnikov in ponujajo veliko možnosti, da to še izboljšajo. Secure Core zagotavlja, da se premium uporabniki lahko zaščitijo z dvojnim tunelom VPN. Še več, VPN je zelo dober, deluje z Netflixom in prenaša in ima lep videz. Naši lokalni strežniki so pokazali malo izgube hitrosti. Na žalost ameriški strežniki niso delovali tako dobro kot pri nas. Poleg tega je služba za stranke nekoliko okorna, čeprav je bila pomoč, ki smo jo dobili, zelo popolna in spodobna. Na splošno je ProtonVPN vsekakor dobra izbira, če iščete VPN z veliko možnostmi in močnim šifriranjem.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map