Pregled PIA (2020): varen in poceni | VPNO pregled

Pregled PIA (zasebni dostop do interneta) (2020) – varna in poceni možnost

Zasebni dostop do interneta (ponavadi skrajšano kot PIA) je v tem trenutku eden večjih ponudnikov VPN na trgu VPN. Ena njihovih najboljših lastnosti je njihova osredotočenost na zasebnost. Imajo strogo politiko brez dnevnika, zaradi česar je PIA še posebej priljubljena med (bitnimi) hudourniki. Poleg tega je zasebni dostop do interneta znan po svojih minimalističnih in kompaktnih aplikacijah in programih. Nekateri potrošniki menijo, da je to plus, drugi pa lahko menijo, da gre za upad. Preizkusili smo to storitev VPN in si ogledali internetne hitrosti, varnost, zasebnost, prijaznost do uporabnikov, omrežje strežnika in dodatne funkcije. To smo ugotovili.


PIA je pred kratkim kupila Kape Technologies. To podjetje je v zadnjih nekaj letih pridobilo tudi ponudnike VPN CyberGhost in Zenmate. To bi lahko pomenilo nekatere spremembe za PIA v prihodnjih letih. Vendar je težko reči, kaj se bo točno zgodilo. Gledali bomo, ali bo sprememba vplivala na varnost in zasebnost njihovih uporabnikov.

Specifikacije PIA

 • Hkratne povezave: 10
 • Hudourniki: +
 • Netflix: +
 • Operacijski sistemi: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • Protokoli: OpenVPN, L2TP / IPsec, PPTP
 • Politika beleženja: Brez dnevnikov
 • Strežniki: 3300+ strežnikov v 30 državah
 • Cena: Od 3,33 dolarja na mesec
 • Garancija za vračilo denarja: 7 dni

Hitrost – kako hitra je PIA?

Hitrost povezave VPN je odvisna od veliko različnih dejavnikov. Ključni dejavniki so hitrost lastne povezave, razdalja med tem, kje ste in strežnikom VPN, ter hitrost in lokacija strežnika, s katerim izmenjujete podatke, na primer spletni strežnik, strežniški strežnik ali strežnik novic, s katerimi se želite povezati. do. Zelo pomembna sta tudi ping (odzivni čas) in stabilnost povezave.

Da bi vam dali dobro predstavo o tem, kako se zasebni dostop do interneta drži glede na hitrost, smo izvedli različne hitrostne teste. Upoštevali smo tudi naše osebne izkušnje s testiranjem PIA med vsakodnevno uporabo. Rezultate najdete spodaj.

Rezultati preskusa hitrosti PIA

Spodaj si lahko ogledate rezultate hitrostnih testov, ki smo jih izvajali na zasebnem dostopu do interneta. Upoštevajte, da se te meritve vedno razlikujejo glede na lokacijo, internetnega ponudnika in čas dneva. Zaradi tega smo kot referenčno vrednost vključili tudi preizkus hitrosti naše povezave brez VPN.

Hitrost brez VPN (Speedtest.net):

Najhitrejša PIA brez VPN

To so rezultati lastne internetne povezave speedtest.net brez uporabe VPN-ja. To je “prazen” test, s katerim bomo primerjali druge rezultate.

Hitrost z lokalnim strežnikom (Speedtest.net):

Najhitrejši PIA VPN lokalni

To so rezultati speedtest.net naše internetne povezave, ko se povežemo s strežnikom PIA, ki je najbližje naši lokaciji. Rezultati so obetavni. Ping se je nekoliko povečal, s 4 na 7, hitrost prenosa in prenosa pa se je komaj zmanjšala. V praksi naj bi takšni rezultati pomenili, da pri uporabi takšnega VPN strežnika opazite malo ali nič razlike v hitrosti interneta.

Hitrost s strežnikom v ZDA (Speedtest.net):

Najhitrejša PIA VPN ZDA

To so rezultati preskusov hitrosti naše internetne povezave, ko se povežemo s strežnikom PIA v Združenih državah Amerike. To kaže povsem drugačno sliko: ping se je močno povečal, hitrost prenosa in prenosa pa se je močno zmanjšala. Z drugimi besedami, opazili bi zamude s takšnimi rezultati. Takšni rezultati niso presenetljivi za strežnik VPN, ki je oddaljen od uporabnika. Konec koncev ta razdalja pomeni, da mora ves internetni promet odlično zapeljati mimo tega strežnika, preden je poslan na pravo mesto. To skoraj vedno upočasni vašo povezavo.

Hitrost med vsakodnevno uporabo

PIA je zelo prijeten VPN za vsakodnevno uporabo. Komaj nismo opazili razlike v primerjavi z našo internetno povezavo brez VPN-ja. Lahko smo brskali, prenašali glasbo in videoposnetke ter uporabljali YouTube – vse brez zaostajanja ali drugih težav. Z ameriškim strežnikom smo si lahko ogledali tudi ameriški Netflix. Če že kaj, je Netflix potreboval nekaj dodatnega časa, da je epizodo shranil, vendar je videoposnetek pred tem predvajal brez težav. Spletne igre smo lahko igrali brez zaostajanja, poleg tega pa smo lahko zelo hitro prenesli tudi hudournike: datoteko s skoraj 2 GB v 15 minutah. Na splošno skoraj nismo opazili, da je bila naša povezava PIA VPN omogočena, ko smo jo uporabljali za vsakodnevne internetne dejavnosti – odlična kakovost, ki jo ima VPN.

Hitrost sklepanja PIA

 • Rezultati hitrostnih testov so bili mešani, nekaj dobrih rezultatov za naše lokalne PIA strežnike in nekaj manjših rezultatov za ameriške strežnike
 • Med vsakodnevno uporabo se internetne hitrosti med brskanjem, pretakanjem ali prenašanjem ali skoraj ne zmanjšajo

Varnost – Kako varna je PIA?

VPN-ji so povezani z varnostjo in anonimnostjo. Dober ponudnik VPN naj z vašimi podatki ravna previdno in se prepričajte, da noben od njih ne pade v napačne roke. Prav tako bi morali varovati vašo zasebnost in vam omogočati, da ostanete čim bolj anonimni, ko uporabljate njihove storitve. PIA na prvo mesto postavlja varnost in zasebnost, zato se pri teh vidikih zagotovo izpostavlja. Uporabljajo le najmočnejše protokole VPN, vzdržujejo pravilnik brez dnevnika in zahtevajo čim manj osebnih podatkov. V tem razdelku se bomo podrobneje seznanili s temi vidiki zasebnega dostopa do interneta.

Protokoli

Ko gre za varnost in šifriranje, imajo zasebni dostop do interneta svoje stvari lepo urejene. Delujejo z različnimi protokoli (OpenVPN, PPTP, IPsec / L2TP) in imajo proxy SOCKS5. Večina uporabnikov se bo želela odločiti za OpenVPN, saj gre za zelo trden protokol. Si želite več hitrosti in vas manj skrbi šifriranje podatkov? Nato lahko preprosto izberete enega od drugih protokolov znotraj programske opreme PIA. Če želite izvedeti več o protokolih, si oglejte naš članek, ki primerja vse različne protokole na trgu.

Beleženje in zasebnost

Zasebni dostop do interneta je znan po pozornosti na zasebnost, kar kaže ponudnik pri vsakem koraku. PIA vzdržuje strogo politiko brez dnevnika. To ustvarja varnejšo in bolj anonimno izkušnjo za uporabnike, ki jo PIA ceni predvsem. Podatki o brskanju uporabnikov se nikoli ne shranijo na trde diske, temveč na posebno ničelno napravo. To je virtualna naprava, ki se samodejno pretvarja, kot da podatkov, poslanih prek nje, ne obstaja. Ko so podatki zapisani na nično napravo, jih ni mogoče pridobiti. Tako lahko PIA zagotovi njihovo politiko brez dnevnika.

Ker PIA ne evidentira ničesar, podatkov v primeru sodne odredbe ne morejo predati. Sedeži PIA so v Združenih državah Amerike, kar je bila zavestna izbira. ZDA so ena redkih držav na svetu, ki nima obvezne politike hrambe podatkov. To pomeni, da PIA ni dolžna hraniti informacij za določeno obdobje, kot je to pogosto v Evropi. Ker pa je PIA locirana v ZDA, je možno, da bodo morali začeti beležiti podatke o določenem uporabniku, da jih bodo lažje prepoznali po sodni odredbi. Med več preizkušanji in preiskavami je PIA dokazala, da nima informacij o uporabi VPN svojih strank.

PIA je dokazala, da večkrat zelo resno jemljejo zasebnost svojih strank. Primer je njihova izbira za odstranitev ruskih strežnikov iz njihovega strežniškega omrežja. Pred nekaj leti se je Rusija odločila, da mora ves domači promet podatkov beležiti vsaj eno leto. Ta zakon je PIA onemogočal, da bi zagotovil zasebnost svojih uporabnikov, zato so se odločili, da ne bodo več ponujali ruskih strežnikov.

Ko uporabljate zunanjega ponudnika VPN-ja, del svoje zasebnosti vedno dajte v njihove roke. To pomeni, da jim morate zaupati. Na srečo do zdaj ni bilo znakov, da bi PIA kdaj škodovala zasebnosti njihovih strank. Nasprotno, stojijo pri svojih kupcih ob vsakem zasuku.

Kill stikalo

Kill Switch OffZasebni dostop do interneta ima stikalo za uničenje, ki ga najdete v nastavitvah nadzorne plošče. Aktivirano stikalo za uničenje zagotavlja, da slučajno ne izgubite nobene informacije, ko se za trenutek izgubi povezava VPN. Poleg tega ima ta VPN edinstven način blokiranja domen, ki se uporabljajo za oglase, sledilce in zlonamerno programsko opremo. Ta funkcija se imenuje PIA MACE in jo najdete v nastavitvah pod stikalom kill.

Katere podatke potrebuje PIA?

Preden začnete uporabljati PIA-jevo storitev VPN, bo podjetje potrebovalo vaše plačilne podatke. Zasebni dostop do interneta ponuja veliko možnosti za anonimno plačilo, na kar se bomo vrnili kasneje. Toda vedite le, da vam v ta namen ne smete dajati nobenih osebnih podatkov, če tega ne želite. Plačevanje s t.i. Bitcoin je zelo enostavno. Zato morate le navesti delujoč e-poštni naslov, da lahko PIA z njim poveže svoj račun. Seveda lahko registrirate nov e-poštni naslov posebej za PIA, tako da ga ne boste mogli izslediti.

Nato bo PIA ustvaril ime računa in po plačilu boste v potrditvenem e-poštnem sporočilu prejeli “ID naročila”. Te kode lahko na primer uporabite, ko morate komunicirati s skupino za podporo. To je vse, kar potrebujete: delujoči e-poštni naslov. Razen tega se PIA lahko uporablja povsem anonimno.

Zaključek varnosti PIA

 • PIA deluje z različnimi močnimi protokoli, kot je OpenVPN
 • PIA ima strogo politiko brez dnevnika
 • PIA ima vgrajeno stikalo za uničenje in PIA MACE za blokiranje oglasov, sledilcev in zlonamerne programske opreme
 • Edini podatek, ki jim ga morate dati za ustvarjanje računa, je e-poštni naslov in vaše plačilne podatke, vendar je oboje mogoče opraviti anonimno.

Uporabnost – Kako uporabniku prijazen je PIA?

Uporabniku prijaznost lahko naredi ali prekine storitev VPN. Nadzorna plošča, ki jo je enostavno krmariti, pomeni, da lahko VPN nastavite takoj. Dobra cena naredi korak k manjši zaščiti na spletu. Dobro organizirano spletno mesto pomeni, da imate na svojem računalniku funkcionalno nadzorno ploščo v nobenem trenutku. In končno, dobra služba za stranke vam lahko pomaga, da se brez skrbi hitro vrnete v splet, ko imate težave.

Vse to je pomembno pri določanju prijaznosti ponudnika VPN do uporabnika. PIA glede vseh teh vidikov ocenjuje zelo zadovoljivo.

Spletna stran PIA

Spletno spletno mesto Zasebni dostop do interneta vsebuje nabor informacij, ki so priročno razdeljene na jasne menije. Domača stran vsebuje povzetek najpomembnejših informacij o njihovi storitvi, ki vključuje razloge za uporabo VPN, kratek videoposnetek, ki razlaga, kaj VPN počne, cene njihovih različnih naročnin, različne funkcije PIA in nekaj pregledov.

Spletna stran PIA

S pomočjo menija na vrhu lahko dostopate do drugih delov spletnega mesta. Tukaj boste izvedeli več o tem, kako deluje VPN in kako izgleda strežniška mreža PIA. Poleg tega boste našli svoj prenos, storitev za stranke, bloge in stran za prijavo za svoj osebni račun. Spletno mesto je (skoraj v celoti) na voljo v več jezikih.

Ustvarjanje računa je zelo enostavno in se samodejno zgodi, ko se registrirate za naročnino. To lahko storite tako, da na domači strani izberete eno od naročnin ali pa v meniju kliknete »Registriraj se zdaj«. Izberite svojo naročnino, izberite način plačila in dokončajte registracijo tako, da izpolnite preostale podatke. Vse, kar morate storiti zdaj, je prenesti programsko opremo.

Namestitev PIA

Programsko opremo PIA lahko prenesete za Windows, MacOS, Linux, iOS in Android. Na voljo so tudi razširitve za Chrome, Firefox in Opera. PIA je zato združljiva s skoraj vsemi napravami. Stran »Prenos« spletnega mesta PIA vam pokaže, da so vse vaše možnosti lepo prikazane. Preprosto kliknite desni operacijski sistem in naložite ustrezno datoteko.

Zaslon za prenos PIA

Uporabili smo aplikacijo PIA za Windows, zato bodo navodila za prenos, ki jih bomo razložili, za Windows. Takoj, ko odprete preneseno datoteko, se bo namestitveni program začel. Namestitev armaturne plošče traja manj kot minuto, vendar jo PIA korak za korakom natančno razloži. Za prijavo uporabite podatke o svojem računu. Zdaj lahko resnično začnete.

PIA-zaslon - Windows-Home

Videz PIA in enostavna uporaba

Programska oprema podjetja PIA je zasnovana tako, da vam čim manj ovira. Ko odprete nadzorno ploščo, boste videli velik gumb “ON”, majhen zemljevid in strežnik VPN, ki je izbran za vas. Po povezavi s strežnikom VPN boste na dnu našli svoj IP naslov, skupaj z IP strežnikom VPN, ki ga v tistem trenutku uporabljate. Če kliknete puščico na dnu, boste videli več informacij in možnosti: redno izbrani strežniki VPN, delovanje in uporaba vaše povezave, hitre nastavitve in vrsta naročnine, ki jo imate.

Začetni zaslon aplikacije PIA Screenshot

Ko v zgornjem desnem kotu kliknete tri pike, boste lahko dostopali do bolj obsežnih nastavitev. Na primer, lahko jezik, temo in splošne nastavitve konfigurirate v razdelku »Splošno« ali pa podatke o svojem računu pregledate pod »Račun«. Stikalo ubijanja in PIA MACE najdete v razdelku »Zasebnost«. Poleg tega lahko nastavitve omrežja nastavite v razdelku »Omrežje«, nastavitve povezave pa pod »Povezava«. Te nastavitve so nekoliko naprednejše, vendar so nastavljene na najboljše nastavitve za uporabnike, ki želijo začeti privzeto takoj. Podporo – na primer ogled programske opreme in povezava do službe za pomoč – najdete v razdelku »Pomoč«.

Nastavitve zaslona za iOS PIA

Ko je ne uporabljate, bo nadzorna plošča izginila z vašega zaslona. Če ga potrebujete, ga najdete v opravilni vrstici. Včasih boste morda morali klikniti puščico v spodnjem desnem kotu zaslona (^). To boste morali klikniti, če želite povezavo omogočiti ali onemogočiti. Tako bo aplikacija ostala skrita, razen če je resnično potrebujete. To je uporabna funkcija, ko želite preprečiti, da bi bil vaš VPN brez pogleda, lahko pa vas moti, če želite nekaj narediti na nadzorni plošči: ko kliknete nekje drugje na zaslonu, nadzorna plošča spet ne bo več.

Na splošno je programska oprema PIA pregledna in prijetna za delo. Ima miren videz in jasne možnosti.

Cene in načini plačila

PIA ponuja med tremi naročninami: mesečno, 6-mesečno in letno možnost. Če se odločite za a mesečni načrt– ki ga lahko prekličete po vsakem mesecu – bo to stalo 9,95 USD na mesec. A 6-mesečna rastlina prihaja do 5,99 USD na mesec. Če izberete letni načrt, boste porabili samo 2,85 USD na mesec. To pomeni, da prihranite več kot 50% v primerjavi z mesečno naročnino. Skratka: daljša kot je vaša naročnina, cenejša je za vas.

Cene PIA

Vse naročnine na zasebni dostop do interneta vam omogočajo popoln dostop do njihovega celotnega omrežja VPN. Zagotavljajo tudi 7-dnevno garancijo za vračilo denarja, ki vam omogoča, da preizkusite VPN, preden prevzamete pogodbo.

PIA sprejema veliko različnih možnosti plačila:

 • PayPal
 • Kreditna kartica (Visa, MasterCard, Amex, Discover, JCB)
 • AmazonPay
 • Bitcoin
 • BitcoinCash
 • Zcash
 • Ethereum
 • Litecoin
 • Bitpay
 • iDeal
 • Sofort
 • Predplačnikova meta
 • Greda

Mislimo, da obstaja veliko možnosti za plačilo naročnine. Obstajajo različni anonimni načini plačila, na primer Bitcoin, ki vam omogočajo, da ohranite popolno zasebnost, tudi ko gre za nakup VPN povezave. Ponovno PIA na prvo mesto postavlja anonimnost, ki jo mnogi uporabniki zelo cenijo – tudi mi.

PIA in Linux

PIA dobro skrbi za svoje uporabnike Linuxa. Za uporabnike Debian, Fedora, Slackware in Arch distribucijo je mogoče namestiti OpenVPN prek terminala. Daleč boljša je možnost namestitve uporabniškega vmesnika Windows za Linux. Zlasti za nove uporabnike Linuxa je to lahko zelo priročno. S takim uporabniškim vmesnikom, ki je na voljo za Linux, je PIA eden redkih ponudnikov VPN, ki je poskušal olajšati življenje uporabnikom Linuxa. Na žalost je aplikacija na voljo samo za distribucije Linuxa, ki imajo tudi sistemsko programsko zbirko. Sem spadajo Linux Mint, Ubuntu, Debian in Arch.

PIA-jevo strežniško omrežje ni najobsežnejše, niti ne vsebuje najhitrejših strežnikov tam – ta čast pripada ExpressVPN. Vendar obstaja veliko strežnikov za veliko večino uporabnikov in večina strežnikov ima vidno stopnjo zanesljivosti in doslednosti. Med testiranjem PIA nismo naleteli na nobene varnostne težave. Poleg tega PIA ponuja številne dodatne funkcije. Prvič, obstaja lastni program PIA, imenovan Mace. Ta program nudi dodatno varnost pred oglasi, sledilci in zlonamerno programsko opremo. V aplikaciji imate tudi možnost preklopa na strežnike DNS po meri ali spremembo stopnje šifriranja. Seveda je na voljo tudi stikalo kill, in končno lahko izberete, da svoj promet usmerite prek proxy SOCKS5 za dodatno tuneliranje skozi SSH.

PIA morda nima največ strežnikov ali najhitrejših strežnikov, vendar je PIA konkurenčna in dosledna v vsaki kategoriji. Naj gre za hitrost, varnost ali uporabnost, PIA ponuja kvaliteten izdelek, ki je odlična izbira za večino uporabnikov Linuxa.

Storitev za stranke

Služba za pomoč PIA ponuja različne možnosti. Ko imate težave, se lahko posvetujete z njihovo bazo podatkov ali navodili za uporabo. Povratne informacije lahko pošljete tudi, če menite, da bi moral PIA odpraviti določeno obstoječo težavo ali dodati funkcijo. Drugi uporabniki lahko “glasujejo” za to, nakar bo PIA ugotovila, ali lahko s povratnimi informacijami kaj storijo.

Stran za podporo PIA

Če naletite na težavo, ki je ne morete odpraviti po posvetovanju z bazo podatkov, se lahko obrnete tudi na PIA, tako da izpolnite kontaktni obrazec. Morali boste navesti nekaj informacij o svojem računu in zastaviti svoje vprašanje. Ta obrazec mora biti izpolnjen v angleščini. Njihov odgovor boste prejeli po e-pošti.

Sami smo jim poslali vprašanje in odgovor dobili po 6 urah. E-poštno sporočilo je vsebovalo podrobnejše informacije in nadaljnja vprašanja, ki bi nam lahko pomagala, če bi ga potrebovali. V celoti je bil odgovor dovolj temeljit. Čeprav PIA ne ponuja klepeta v živo in moraš zato počakati na odgovor, menimo, da je sistem, ki ga imajo zdaj, zelo spodoben.

Zaključek uporabnosti PIA

 • Spletna stran PIA je zelo informativna in jasna
 • Namestitev PIA je hitra in preprosta
 • Programska oprema PIA je na voljo v opravilni vrstici in je enostavna za krmarjenje
 • Obstajajo tri naročnine PIA, med katerimi je enoletni načrt najcenejša možnost, in sicer 2,85 dolarja na mesec
 • PIA ponuja veliko različnih in veliko možnosti anonimnih plačil
 • Služba za stranke je koristna in deluje prek spletnega obrazca in e-pošte, čeprav je nekoliko počasna

PIA strežniškega omrežja

Strežniško omrežje ponudnika VPN določa vaše možnosti. Če želite obiti geografsko omejitev, boste morali izbirati med več lokacijami strežnika. Na primer, ko želite gledati ponudbo ameriškega Netflixa iz druge države. V tem razdelku vam bomo povedali, koliko strežnikov in strežniških lokacij ponuja zasebni dostop do interneta. Na kratko bomo tudi pojasnili, zakaj se je PIA odločila, da ne bo ponudila namenskih IP naslovov.

Število strežnikov in lokacij

Trenutno ima zasebni dostop do interneta več kot 3300 strežnikov v 30 državah. Za večino uporabnikov je to več kot dovolj strežnikov na številnih lokacijah. PIA navaja, da nenehno delajo na širjenju svojega strežniškega omrežja, tako da lahko preverite njihovo spletno mesto, če želite izvedeti najnovejša dogajanja.

Posnetek zaslona regij PIA

Ob pisanju ima PIA v 30 državah različne strežnike (in lokacije strežnikov):

Država
Število lokacij strežnika
Število strežnikov
Avstralija3142
Avstrija117
Belgija115
Kanada3246
Češka117
Danska126
Finska120
Francija148
Nemčija279
Hong Kong116
Madžarska110
Indija14
Irska110
Izrael18
Italija113
Japonska116
Luksemburg110
Mehika133
Nizozemska1548
Nova Zelandija116
Norveška128
Na Poljskem110
Romunija128
Singapur120
Španija114
Švedska1100
Švica185
Združeni Arabski Emirati14
Združeno kraljestvo3188
Združene države14 1525

Namenski naslov IP

Zasebni dostop do interneta ne ponuja namenskih IP naslovov. Vedno želijo ponuditi najvišjo možno obliko anonimnosti, zato so vsi njihovi naslovi IP skupni naslovi. To bolje varuje vašo spletno zasebnost. PIA vidi namenski IP kot nič drugega kot običajno, nezavarovano internetno povezavo, zato ne vidi razloga za ponudbo te storitve.

Zaključek omrežja PIA

 • Trenutno ima PIA več kot 3300 strežnikov v 30 državah
 • V ZDA imajo 14 lokacij strežnikov
 • PIA ne ponuja namenskih IP naslovov

Možnosti PIA

Za večino uporabnikov se zdi pomembno, da VPN ostane varen in anonimen, VPN pa vam daje tudi več svobode pri uporabi interneta. Na primer, lahko dostopate do ponudbe Netflix v različnih državah, kar pomeni, da si lahko ogledate večji izbor oddaj in filmov. Prenos hudournikov je tudi veliko bolj varen z VPN. O teh možnostih bomo razpravljali v tem razdelku.

PIA in Netflix

Ikona aplikacije NetflixGledanje (tujih) Netflix je vroča tema v svetu VPN. Netflix se močno bori proti VPN-jem in blokira vsak IP naslov, za katerega vedo, da je od ponudnika VPN. Pri mnogih ponudnikih je zato Netflix delo s svojo VPN povezavo težko. PIA se po svojih najboljših močeh trudi, da vam to omogoča.

Ko smo opravili test, smo prek VPN strežnika v New Yorku lahko dostopali do ameriškega Netflixa z Nizozemske. PIA nam je povedala, da Netflix deluje na njihovih ameriških, kanadskih in britanskih strežnikih. To kaže na to, da se zelo trudijo, da bi tako tudi ostalo. Vsekakor je v tem trenutku mogoče gledati ponudbo ameriškega Netflixa iz drugih držav s pomočjo PIA.

PIA in hudourniki

Med uporabo zasebnih strežnikov za dostop do interneta je možno naložiti datoteke prek P2P. Nalaganje hudournikov je enostavno in hitro mine. Sploh ne opaziš, da uporabljaš VPN, le da si res zaščiten in prenašaš anonimno.

Razširitev brskalnika PIA

Poleg programske opreme PIA ima PIA tudi priročno razširitev za brskalnik. To deluje približno enako kot navadna programska oprema za namizje in pametne telefone. Razlika je v tem, da razširitev brskalnika zagotavlja le, da brskalniški promet teče prek VPN-ja. Druge aplikacije, ki uporabljajo internet, vendar ne delujejo prek brskalnika, niso zaščitene s povezavo VPN. Mimogrede, razširitev brskalnika vam ponuja dodatne možnosti glede sledenja, kot je prikazano spodaj na posnetku zaslona nastavitev razširitve.

Nastavitve razširitve brskalnika PIA

PIA Squid-Proxy

Če ste pogledali spletno stran PIA, ste morda opazili, da govorijo tudi o nečem, imenovanem “Proxy Squid Proxy”. Videli smo, da je v zvezi s tem kar nekaj vprašanj na spletu, zato smo mislili, da je treba na kratko pojasniti, kaj je to. Squid Proxies iz PIA se uporabljajo pri uporabi razširitve brskalnika. PIA uporablja te posrednike Squid Proxy, da promet razširitev brskalnika loči od običajnega prometa z aplikacijo VPN. Proxyji Squid lahko predpomnijo spletna mesta, da se naložijo hitreje, če isto mesto obiščete večkrat.

Možnosti zaključka PIA

 • Ameriški, britanski in kanadski Netflix si lahko ogledate s PIA
 • Prenos hudournikov s PIA je enostaven, hiter in varen
 • PIA za razširitev brskalnika uporablja Squid Proxies

Intervju s PIA

Pri zasebnem dostopu do interneta smo imeli možnost zastaviti nekaj vprašanj ljudem v ozadju. Govorili smo o varnosti in zasebnosti njihovih storitev ter načinu upravljanja njihovih strežnikov. Ugotovite, kakšna so bila naša vprašanja in odgovore, ki jih je za nas imela PIA (čeprav nekoliko zgoščena različica).

1. Ali vodite dnevnike, ki bi omogočili povezavo naslova IP z določenim uporabnikom?

“Ne, ne hranimo nobenih dnevnikov.”

2. Ali nam lahko poveste malo več o zakonih o hrambi podatkov, ki se jih morate držati?

“Trenutno v ZDA ni zakonov, ki bi zavezali ponudnike VPN, da shranjujejo podatke.”

3. Katera orodja uporabljate za spremljanje in boj proti nepravilni uporabi svojih storitev?

»Ne spremljamo in ne beležimo dejavnosti naših uporabnikov. Včasih lahko to povzroči težave, ko so naši strežniki zlorabljeni, saj ne moremo prepoznati uporabnika, ki krši pravila. Podrobno navajamo, kaj in v naših pogojih uporabe ni dovoljeno. Občasno nas bo stranka poklicala, ker potrebuje pomoč pri tehničnem kršenju naših pravil (na primer zato, ker želijo vdreti, freak ali izvajati drugo nezakonito dejavnost). Te račune vedno ukinemo. “

4. Kaj se zgodi, ko prejmete obvestilo o odstranitvi DMCA ali njegov evropski ekvivalent?

»Obvestila o odvzemu DMCA ureja naš pravni oddelek. Vendar pa je nemogoče, da podatke povežemo z določenim uporabnikom, saj ne vodimo dnevnikov. “

5. Kateri koraki se sprejmejo, če je izdan sodni nalog za izsleditev določenega uporabnika? Se je to že kdaj zgodilo? Bi lahko v takšnem primeru prepoznali uporabnika?

„Sodne odredbe obravnava naš pravni oddelek. Ker pa ničesar ne beležimo, ne moremo izročiti nobenih podatkov. “

6. Ali je dovoljen promet BitTorrent in drugih datotek za skupno rabo datotek na vseh vaših strežnikih?

“Da, hudourništvo je dovoljeno na vseh naših strežnikih, čeprav nalaganje in deljenje nezakonitega materiala ni dovoljeno z zakonom. Vsake toliko časa obstajajo ponudniki, ki bodo blokirali portale, ki se uporabljajo za hudournike. Zato imamo nekaj strežnikov, ki dovoljujejo posredovanje vrat, tako da lahko te bloke zaobidimo. “

7. Ali imate svoje DNS strežnike?

“Da, imamo svoje DNS strežnike. Te preprečujejo morebitno puščanje DNS. Naše PIA aplikacije samodejno uporabljajo te DNS strežnike. “

8. Ali imate fizični nadzor nad vsemi strežniki?

“Trenutno imamo 3292 strežnikov v več kot 29 državah. Zato smo prisiljeni uporabljati številne zunanje podatkovne centre in dobavitelje, ki so zavezani strogim sporazumom, ki so v skladu z vrednostmi zasebnega dostopa do interneta. Prav tako nenehno spremljamo stanje in predpise držav, v katerih se nahajajo naši strežniki. Če pride do sprememb v predpisih, ugotovimo, ali “stroški in koristi” še vedno ustrezajo našim zahtevam. V nekaterih edinstvenih primerih bo to začasno ustavilo naše storitve v določeni državi (na primer v Rusiji leta 2016). “

Zaključek – Naše izkušnje s PIA

Prednosti
Slabosti
Močna varnostBrez storitve za stranke v živo
Brez dnevnikovNadzorna plošča je del opravilne vrstice
Močna osredotočenost na zasebnost
Veliko strežnikov
Hitri strežniki
Relativno poceni
Ameriški Netflix deluje
Preprosta in jasna programska oprema in spletno mesto

Zasebni dostop do interneta je eden največjih ponudnikov VPN v tem trenutku. Znani so po osredotočenosti na varnost in zasebnost. In z dobrim razlogom: njihova politika brez prijav je neprepustna in pozorno spremljajo vse spremembe v svetu, ki bi lahko vplivale na zasebnost njihovih uporabnikov. Poleg tega nudijo širok izbor strežnikov in strežniških lokacij, ki na splošno zagotavljajo stabilno in hitro povezavo. Zdi se, da so bile ameriške storitve Netflix in druge storitve pretakanja pravilno podprte.

Poleg tega je PIA po daljši registraciji za naročnino zelo ugodna cena. Zaradi kombinacije preproste in čiste programske opreme vam z veseljem priporočamo PIA, če iščete kvaliteten VPN. Edina možna slabost sta pomanjkanje pogovora v živo s službo za stranke in dejstvo, da armaturna plošča izgine, ko kliknete nekje drugje na zaslonu. Samoumevno je, da gre za manjše pomanjkljivosti, ki jih nekateri morda celo obravnavajo kot premoženje. Za zaključek je PIA zelo zanesljiv, hiter in dober ponudnik VPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map