Ivacy pregled 2020: Ugoden, uporabniku prijazen VPN z nekaterimi težavami z zasebnostjo

Ivacy pregled (2020)

Ivacy je bila ustanovljena leta 2007, sedež pa je v Singapurju. Ivacy trdi, da je njegovo poslanstvo ustvariti popolnoma brezplačno internetno okolje za vse. Za to je ključna iznajdljivost, navaja Ivacy. Ivacy je še posebej užival pohvale in priznanja leta 2010, ko so postali prvi ponudnik VPN-jev, ki je ponudil funkcijo deljenega tuneliranja. Ta razvoj je pozitivno vplival na hitrost, ki jo lahko dosežejo ponudniki VPN. V letu 2015 so uspeli dodati še en mejnik na svoj seznam dosežkov. Letos je njihova uporabniška baza dosegla znamko 2 milijona.


Ni težko razumeti, zakaj veliko ljudi hodi z Ivacyjem, saj je zelo uporabniku prijazen ponudnik VPN, ki ponuja veliko dodatnih funkcij in možnosti. Poleg tega je namestitev Ivacyja zelo enostavna in samo ena naročnina vam omogoča, da hkrati povežete pet naprav. Vendar se bodo mnogi strinjali, najboljši del tega ponudnika VPN je njegova cenovno ugodna cena. Njihova najcenejša naročnina vam bo vrnila le 1 USD mesečno (zaračunanih 60 $ vsakih pet let). Je to dobro, da je res? Pustili vam bomo, da sodite o tem. Spodaj preberite vse funkcije, možnosti in specifikacije Ivacyja.

Specifikacije Ivacy

 • Hkratne povezave: 5
 • Hudourniki: +
 • Netflix: +
 • Operacijski sistemi: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • Protokoli: OpenVPN, L2TP / IPSec, SSTP, IKEv2, PPTP
 • Politika beleženja: Dnevniki povezav
 • Strežniki: 450+ strežnikov na 100 lokacijah
 • Cena: Od 0,99 USD na mesec
 • Garancija za vračilo denarja: 30 dni

Hitrost – kako hitra je Ivacy

Eden najpomembnejših vidikov ponudnika VPN je njegova hitrost. Seveda ne želite, da je VPN tako počasen, da to negativno vpliva na vaše pretakanje, prenos in splošno internetno izkušnjo. Zato je, čeprav bo praktično vsak VPN do neke mere upočasnil vašo povezavo (vsaj na papirju), pomembno izbrati VPN z dostojno hitrostjo. Da bi videli, ali so Ivacyjeve hitrosti enake, smo temeljito preizkusili hitrost njihove VPN storitve. Spodaj najdete rezultate teh hitrostnih testov.

Rezultati preskusa hitrosti Ivacy

Spodaj boste videli rezultate različnih hitrostnih testov, ki smo jih izvedli za testiranje hitrosti povezave Ivacy. Za izvedbo teh testov smo uporabili speedtest.net. Testi so bili izvedeni iz naše pisarne na Nizozemskem.

Brez VPN-ja (speedtest.net):

Ivacy najhitreje - brez VPN

Zgoraj lahko vidite hitrost naše povezave, ko sploh nismo povezani z VPN.

Strežnik na Nizozemskem (speedtest.net):

Test hitrosti Ivacy - nizozemski strežnik

To so rezultati hitrostnih preizkusov, ko smo povezani s strežnikom Ivacy na Nizozemskem. Uporabili smo funkcijo samodejnega izbiranja strežnikov, ki nas je povezala z najhitrejšim strežnikom na Nizozemskem. Kot lahko vidite, se je naša hitrost prenosa zmanjšala, vendar le občasno. Hitrost prenosa se je precej zmanjšala. To lahko povzroči nekatere težave, če vsebino pogosto pošiljate v internet (na primer YouTube video posnetke ali hudournike). Naš ping se skoraj ni povečal (povečanje za 8 ms je zelo malo).

Strežnik v Združenih državah Amerike (speedtest.net): 

Test hitrosti Ivacy - strežnik v ZDA

Tu lahko vidite rezultate hitrostnih preizkusov, ko smo bili povezani s strežnikom Ivacy v ZDA. Ker je bila naša testna lokacija (naša pisarna) na Nizozemskem, so zgornji rezultati verjetno spodoben pokazatelj, kaj bi se zgodilo, če se povežete s strežnikom, ki je zelo oddaljen od mesta, kjer živite. Kot je bilo pričakovati, se je ping precej povečal. Vendar pa je to povsem normalno, če se povežete s strežnikom na drugem koncu sveta. Hitrost prenosa pa je precej impresivna, vendar je še vedno precej dobra. Hitrost prenosa je na žalost precej padla. Vendar ti rezultati niso nujno zaskrbljujoči, če v glavnem uporabljate svoj VPN za “običajne dejavnosti”, kot so brskanje, pretakanje in prenos, kot bomo videli kasneje.

Hitrost med vsakodnevno uporabo

Na splošno za večino resničnih namenov Ivacy nudi dobre hitrosti. Ivacyjeve hitrosti smo testirali v širokem obsegu spletnih aktivnosti in na splošno je bil VPN uspešen. Pregledali smo Ivacyjevo hitrost med spletnimi opravili, kot so brskanje po spletnih mestih, pretakanje videov (na Netflixu, npr.), Nalaganje hudournikov in igranje spletnih iger.

Med brskanjem po internetu se je Ivacy izkazal za zelo hitrega. Pravzaprav nismo opazili nobene razlike med brskanjem z VPN ali brez. Vsa spletna mesta so se hitro naložila in uspeli smo se prijaviti na poljubne spletne strani in platforme. Prav tako smo lahko brez težav ali opazne zamude preverili našo e-pošto in naložili priloge.

Tudi pretakanje videoposnetkov se je za Ivacy izkazalo kot lahka naloga in sploh nismo opazili, da se je povezava upočasnila. Šele ko smo na YouTubu odprli novo stran za pregled videov, smo opazili manjšo zamudo. Vendar je ta zamuda komaj trajala več kot sekundo. Poleg tega smo lahko brez odlašanja udobno uporabljali Netflix in Spotify s tekom Ivacy.

Poleg tega se je tudi nalaganje datotek izkazalo za hitro. Opazili smo manjšo razliko v hitrosti v nasprotju s prenosom hudournikov in drugih datotek brez VPN. Vendar to najmanj ni bilo resno vprašanje. Kar je pri Ivacyju lepo, je, da ponuja funkcijo za nalaganje datotek na dodatno dobro zavarovan strežnik.

Med igranjem na srečo smo opazili tudi izjemno majhno razliko v hitrosti med uporabo Ivacyja in igranjem brez VPN povezave, vsaj pri uporabi strežnika na Nizozemskem (kjer je naša pisarna). Ko smo preizkusili nekaj različnih iger na strežniku Ivacy v ZDA, smo opazili precej veliko zmanjšanje hitrosti. To nam pove, da boste pri igranju iger med uporabo Ivacy VPN zagotovo lahko imeli dobro izkušnjo spletnih iger, če ne izberete strežnika Ivacy, ki je zelo oddaljen od geografskega območja (pomislite predvsem na druge celine).

Zaključek Ivacyjeva hitrost

Naša zadnja razsodba o hitrosti Ivacyja je naslednja:

 • Za ponudnika VPN Ivacy ponuja nadpovprečne hitrosti.
 • Po naših hitrostnih testih Ivacy povzroči nekaj izgube hitrosti.
 • Zamude, ki jih povzroča Ivacy, so tako majhne, ​​da lahko še vedno udobno brskate, pretakate in prenašate, kadar Ivacy deluje v ozadju.
 • Igre tudi niso bile težava, čeprav se morate prepričati, da se povežete s strežnikom Ivacy, ki ni preveč oddaljen od vas. V nasprotnem primeru lahko povečan ping povzroči nekatere težave.

Varnost – kako varna je Ivacy?

Varnost in zasebnost sta morda ravno najpomembnejša vidika VPN-ja. Ljudje, še posebej po vlaganju v VPN storitev, želijo biti na spletu varni. Prav zato temeljito preučimo varnost vseh VPN-jev na našem spletnem mestu.

Ivacy trdi, da je njegova varnost “trdna”. Ivacyjeva naloga je, da navajajo varen digitalni svet, dostopen vsem. Ivacy pravi, da s svojo VPN storitvijo in edinstvenimi dodatnimi funkcijami in možnostmi pomagajo ustvariti ta svet.

Ivacy ponuja stikalo za ukinitev, ki vam pomaga zaščititi zasebnost in varnost v primeru, če je povezava s strežniki Ivacy iz kakršnega koli razloga prekinjena. Poleg tega Ivacy ponuja tudi NAT-požarni zid (za dodatnih 1 dolar na mesec). To je požarni zid na Ivacyjevih strežnikih, ki bi moral filtrirati viruse in drugo zlonamerno programsko opremo, še preden sploh doseže vašo napravo ali omrežje. Te funkcije so le majhen del orodja Ivacy, ki varuje vašo spletno zasebnost in varnost. Poleg tega Ivacyjeva politika zasebnosti določa, da ponudnik ne vodi nobenih dnevnikov o internetnih dejavnostih svojih uporabnikov. Spodaj boste prebrali več o protokolih šifriranja Ivacy, njihovi politiki beleženja in drugih zadevah, povezanih z varnostjo.

Ivacyjevi protokoli

Ivacy nudi svojim uporabnikom odlično varnost, deloma tudi zahvaljujoč odličnemu šifriranju: Ivacy ponuja AES-256-bitno šifriranje. Na splošno to velja za zelo varno vrsto šifriranja, ki jo je vlade ali hekerji zelo težko pobiti. Ivacy ponuja naslednje protokole šifriranja:

 • OpenVPN
 • Nevidnost
 • IKEv2
 • L2TP / IPSec
 • PPTP
 • SSTP

Seveda ima vsak od teh protokolov VPN svoj nabor prednosti in slabosti. Na splošno velja, da je OpenVPN najvarnejši od teh (in pogosto celo vseh) protokolov VPN, vendar bi teoretično nekateri od teh protokolov, kot sta PPTP in IKEv2, lahko ponudili (nekoliko) večje hitrosti.

Prosimo, upoštevajte: Na nekaterih napravah (kot je Mac) Ivacy podpira samo protokol IPSec (brez L2TP). Ta protokol velja za precej nevaren.

Politika beleženja in zasebnost

Ivacy v svoji politiki zasebnosti jasno navaja, da ne vodijo nobenih dnevnikov svojih uporabnikov. V resnici Ivacy trdi, da “po načrtu” nimajo občutljivih podatkov za skupno rabo, čeprav so to zakonsko zavezani. To je seveda odlična novica za ljudi, ki cenijo anonimnost in zasebnost pri ponudniku VPN, kar je verjetno glavni razlog, da mnogi dobijo VPN. Vendar smo v zvezi z zasebnostmi in anonimnostjo opazili nekaj motečega pri Ivacyjevih strežnikih.

Pred nekaj meseci smo opazili nekaj nenavadnega, kar Ivacy ni nikjer omenil na svoji spletni strani ali nikjer drugje: uporabljali so strežnike, ki pripadajo GZ Systems Ltd. To podjetje je lastnik PureVPN, še enega priljubljenega ponudnika VPN. To lahko pomeni, da je imel PureVPN ali celo GZ Systems Ltd. / dostop do podatkov uporabnikov Ivacyja. To trditev smo preverili tudi s testom puščanja DNS. To so bili rezultati, ko smo bili povezani s strežnikom Ivacy v ZDA:

Še en dokaz resnice te trditve, ki smo jo prejeli, je bil nekaj časa nazaj, ko smo stopili v stik s predstavnikom Ivacyja in ona je zmotno verjela, da smo uporabniki PureVPN, in nas je naslavljala kot tako.

Ivacy-DNS-test tesnosti

Vsekakor bi moralo biti jasno, da je bil določen strežnik, ki smo ga testirali, v tistem času v lasti PureVPN / GZ Systems. Poskušali smo preveriti, ali Ivacy še vedno uporablja strežnike, ki pripadajo GZ Systems Ltd. Za stik s podjetjem Ivacy smo se obrnili na podporo uporabnikom. Predstavnik Ivacyja, s katerim smo klepetali, nas je počakal na kratek trenutek, preden je odgovoril na vprašanje, nakar je dejal, da “Ivacy ne uporablja strežnikov, ki pripadajo sistemom GZ”. Naš drugi pregledovalec tega ni mogel preveriti zaradi tehnične težave, ki jo je naletel na aplikacijo Ivacy. Vendar dejstvo ostaja dejstvo, da celotna (pretekla) situacija sproža nekaj vprašanj in žal nekoliko spodkopava trditve Ivacyja o “trdni varnosti”.

Katere podatke potrebuje Ivacy?

Ni treba posebej poudarjati, da v idealnem primeru želite pri ustvarjanju VPN računa dati čim manj informacij o sebi. Dajanje veliko osebnih podatkov pri ustvarjanju računa za zasebnost rešuje namen. Zato preučujemo, koliko informacij potrebujejo vsi VPN-ji na našem spletnem mestu pri ustvarjanju računa. Če želite ustvariti račun Ivacy, morate navesti nekaj osebnih podatkov.

Najprej morate pridobiti naročnino, kar pomeni, da Ivacy navede ime in e-poštni naslov. Glede na izbrani način plačila se boste morali odreči tudi določenim podatkom o plačilu. Če želite ostati čim bolj anonimni, priporočamo, da za plačilo uporabite Bitcoin. Bitcoin je eden izmed najbolj anonimnih načinov plačila in vam omogoča praktično popolno anonimnost.

Za zaključek ustvarjanja računa boste morali izpolniti ime računa in geslo. Če želite ostati anonimni, je očitno najbolje izbrati ime računa, ki vam ga ni mogoče izslediti.

Zaključek Ivacyjeva varnost

Po opravljeni raziskavi smo o Ivacyjevi varnosti ugotovili naslednje:

 • Ivacy ponuja trdno AES-256-bitno šifriranje.
 • Ponujajo nekaj odličnih dodatnih varnostnih funkcij, na primer požarni zid NAT na svojih strežnikih in izjemno dobro zavarovane strežnike za prenos.
 • Ta VPN ponuja veliko različnih protokolov šifriranja (opomba: niso vsi na voljo v vseh napravah).
 • Ivacy ne vodi nobenih dnevnikov o svojih uporabnikih.
 • Ivacy ima lahko resno tveganje za varnost, kar zadeva njegove strežnike.

Ivacy prijaznost do uporabnika

Ivacy je zelo uporabniku prijazen ponudnik VPN. Ivacy je pri oblikovanju svoje aplikacije očitno imel glavne funkcije ponudnika VPN. Ko ste povezani z enim od Ivacyjevih strežnikov, boste takoj videli lokacijo strežnika, s katerim ste povezani in koliko časa ste povezani. Poleg tega ima aplikacija namenjene možnosti za prenos, pretakanje in deblokiranje geografsko omejenih vsebin.

Ivacyjevo spletno mesto

Spletno mesto Ivacy je jasno, dobro oblikovano in vsebuje vse informacije (bodoče), ki jih potrebujejo uporabniki Ivacy. Na njegovi domači strani boste našli splošne informacije o Ivacyju in zakaj je VPN pomembno in dragoceno orodje za zaščito vaše zasebnosti. Prav tako boste našli bolj poglobljene informacije o samem Ivacyju, kot so različne naročnine in cene. Spletno mesto je zelo dobro zasnovano in na njem deluje intuitivno. Ima celo okno za klepet v živo, v katerega lahko vnesete kakršno koli vprašanje, po katerem vam bo kmalu pomagal predstavnik Ivacyja (več o tem kasneje). Edina resnična slabost, ki si jo lahko omislimo, je dejstvo, da je Ivacyjevo spletno mesto malce težko.

Ko se prijavite na spletnem mestu, boste imeli dostop do nastavitev in možnosti vašega računa. Kot ostala spletna stran je tudi ta članska stran uporabniku prijazna in olajša konfiguracijo vašega računa. Na tej strani boste takoj videli vso svojo dosedanjo korespondenco z Ivacyjevo podporo strankam in vse neplačane račune. Od tu lahko za kakršna koli vprašanja odprete novo vozovnico s podporo Ivacyjeve stranke. Če se stranke v glavnem meniju pomaknejo do možnosti za posredovanje pristanišč, dobijo nekaj informacij o izbirnem NAT-požarnem zidu in možnost dodajanja te dodatne varnostne funkcije v svojo naročnino..

Ivacyjev postopek namestitve

Namestitev Ivacyja v napravo je zelo enostavna. Navsezadnje ta ponudnik VPN ponuja programsko opremo za vse večje naprave in operacijske sisteme (Windows, Mac, Android, iOS in Linux). Prenesite vse te različne aplikacije zelo enostavno. Na večino naprav lahko Ivacy namestite v 6 preprostih korakih:

 • Pojdite na spletno mesto Ivacy.
 • Kliknite »Pridobite Ivacy« ali se pomaknite navzdol, da izberete naročnino in izberete želene dodatke (NAT-požarni zid in / ali namenski IP) in plačate z želenim načinom plačila.
 • Prenesite pravo aplikacijo za svoj operacijski sistem.
 • Podatki se prijavite s svojim zapisnikom (ki vam ga bomo poslali po e-pošti).
 • Izberite strežnik in se povežite z njim.
 • Uživajte v varnem in svobodnem brskanju po spletu!

Kot ste prebrali zgoraj, lahko v 6 hitrih in preprostih korakih namestite Ivacy v svojo napravo. Na mobilnih napravah je to še lažje, saj vam omogočajo, da preprosto naložite aplikacijo Ivacy iz AppStore (na iPhone) ali Google Playstore (na telefonih Android). Ivacine mobilne aplikacije ponujajo vse funkcije in možnosti, ki jih ponuja namizna različica. O tem bomo podrobneje razpravljali v naslednjem razdelku tega pregleda.

Videz in prijaznost do programske opreme Ivacy

Ivacy mobilna aplikacijaNe moremo dovolj poudariti, da je Ivacy zelo uporabniku prijazen ponudnik VPN. Posebej za “začetnike VPN” so Ivacijeve aplikacije odlične. Aplikacija je zelo intuitivna in ima ločen podmeni za vse različne funkcije, kot so pretakanje, prenos in deblokiranje spletnih strani in vsebine. To pomeni, da Ivacy dobro skrbi za glavne skupine ljudi, ki uporabljajo VPN, in razloge, da uporabljajo VPN.

Brez dvoma je Ivacyjeva aplikacija tako na namizju kot mobilni napravi zelo profesionalna. Obe različici omogočata hitro povezavo s strežnikom VPN z enim pritiskom velikega belega gumba. Kot lahko vidite na posnetku zaslona na desni, je enostavno preklapljanje med različnimi možnostmi in lokacijami strežnika, tudi v mobilni različici.

Ivacy je na videz porabil veliko časa in truda za ustvarjanje aplikacije, ki je čim bolj prijazna uporabnikom. Jasno so naredili odlično delo.

Cene in plačilni mehanizmi

Ivacy je zelo dostopen ponudnik VPN. Dlje ko kupite naročnino, bolj ugodna bo mesečna cena. Če dobite naročnino, ki jo lahko prekličete vsak mesec, vam bo to povrnilo 8,95 USD na mesec. Enoletni načrt stane 3 USD na mesec. Če se boste zavezali za dvoletno naročnino, vas bo to stalo 1,99 USD na mesec. Če pa iščete resnično cenovno ugodno naročnino, ne morete iti narobe s petletnim načrtom Ivacyja, ki stane samo 1 dolar na mesec. Zaradi tega je Ivacy eden najbolj dostopnih VPN-jev na trgu.

Na žalost Ivacy ne ponuja brezplačne različice svojega VPN-ja. Prav tako ne ponujajo preskusne različice. Na srečo vse naročnine, ki trajajo eno leto ali dlje, prihajajo s 30-dnevno garancijo vračila denarja. To dejansko pomeni, da lahko Ivacy preizkusite 30 dni, preden se obvezujete (dolgoročno) naročnino. Če greste s 30-dnevno naročnino, prejmete le 7-dnevno garancijo vračila denarja.

Če želite kupiti naročnino na Ivacy, lahko izbirate med naslednjimi načini plačila:

 • Kreditna / debetna kartica (Visa, MasterCard, American Express, Discover Network, JCB, Diners Club)
 • PayPal
 • BitPay
 • AliPay
 • PerfectMoney
 • Plačilni zid (Idealno, Neosurf, Clickandbuy, Dotpay, Onecard, Mobiamo)
 • Kriptovaluta (več možnosti, vključno z BitCoinom)

Nekaj ​​možnosti plačila Ivacy

Storitev za stranke

Ivacy si močno prizadeva, da bi na vaša vprašanja odgovorila čim hitreje in boljše. Na Ivacyjevo podporo strankam obstajajo različni načini. Lahko jim pošljete e-pošto, začnete klepet v živo na njihovem spletnem mestu ali jih celo osebno obiščete v njihovi pisarni v Singapurju. Prav tako imajo na svoji spletni strani zelo koristno in obsežno stran »Pogosto zastavljena vprašanja« (FAQ). Ni treba posebej poudarjati, da smo tudi sami kontaktirali Ivacy, da bi preizkusili njihovo odzivnost in kakovost njihove podpore strankam.

Z Ivacyjem smo večkrat stopili v stik s pomočjo priročne funkcije za klepet v živo na njihovi spletni strani. Na primer, smo jim zastavili vprašanja o njihovih strežnikih in o tem, ali imajo poleg te v Singapurju še kakšno pisarno (nimajo) in so nam odgovorili zelo hitro in učinkovito. Način, na katerega so nas nagovorili, je bil zelo vljuden in vsakič so povprašali, ali je njihov odgovor ustrezno odgovoril na naša vprašanja.

Če želite začeti klepet in postaviti vprašanje na spletnem mestu Ivacy, vam ni treba izpolnjevati nobenih informacij. Tudi Ivacyjeva stranka ni potrebna. To je odličen način, da pridobite nekaj več informacij o Ivacyju, preden se celo zavežete za 30-dnevno obdobje vračila denarja, ki ga dobite pri vseh naročninah v enem letu. Če niste prijavljeni na njihovo spletno mesto in ste povezani s strežnikom VPN, se vam zdi tudi, da bi bili čim bolj anonimni, tudi ko se obrnete na podporo strankam.

Zaključek prijaznost do uporabnika Ivacy

Na podlagi naših izkušenj z uporabo in testiranjem Ivacy-ja so ti naši sklepi glede prijaznosti do uporabnika:

 • Ivacy je zelo uporabniku prijazen
 • Tako namizne kot mobilne aplikacije Ivacy so intuitivne in zelo enostavne za uporabo
 • Spletno mesto Ivacy je jasno in dobro oblikovano, vendar precej oglaševalsko
 • Ustvarjanje računa Ivacy je hitro in enostavno
 • Pridobiti naročnino na Ivacy je priročno, saj sprejemajo veliko različnih načinov plačila
 • Na žalost Ivacy ne ponuja preskusne ali brezplačne različice
 • Podpora strankam Ivacy je zelo enostavna za dosego in zelo koristna

Ivacyjevo strežniško omrežje

Ivacyjevo strežniško omrežje je precej veliko, še posebej za VPN, ki še ni eden največjih predvajalnikov. Ponujajo 450+ strežnikov v več kot 100 državah. Večina strežnikov je na obeh celinah, ki imajo največ uporabnikov Ivacyja, to sta Severna Amerika (posebej ZDA) in Evropa. Spodaj boste prebrali več o strežnikih Ivacy, lokacijah strežnikov ter možnostih in možnostih strežnika.

Število strežnikov in lokacij

Ivacy ima strežnike v več kot 100 državah. V povprečju imajo 2 lokaciji strežnikov na državo, čeprav imajo večje države, kot sta Rusija in ZDA, več strežnikov. Dejansko ima ZDA 18. Vsekakor pa Ivacy ponuja več kot dovolj strežnikov in strežniških lokacij, da bi s tem VPN-jem geoblokiranje postalo zelo izvedljiva možnost. Spodaj boste videli število strežnikov, ki jih Ivacy ponuja na celini:

Ivacy-strežniki-celina

Za samo brskanje po spletnih mestih lahko uporabite katerega koli strežnika Ivacyja, vendar Ivacy ponuja tudi nekaj posebnih strežnikov za posebne namene. Na primer, ponujajo posebne strežniške strežnike, do katerih se lahko pomikate s klikom na funkcijo pretakanja v meniju na levi strani Ivacyjeve aplikacije. Ko ste povezani s temi strežniki, boste takoj dobili dostop do svojih najljubših storitev pretakanja. Zaradi tega je Ivacy zelo uporabniku prijazna možnost za ljudi, ki radi na primer uporabljajo Netflix.

Poleg tega ima Ivacy tudi nabor posebnih P2P strežnikov, zaradi katerih je nalaganje (hudourniki) zelo priročno. Na te strežnike se lahko povežete z izbiro funkcije prenosa v aplikaciji Ivacy. Ti prenosni strežniki so razširjeni po vsem svetu.

Namenski IP-naslov

Ivacy ponuja tudi namenske IP-naslove. Obstaja več razlogov, zakaj boste morda želeli uporabiti namenski IP-naslov. Na primer, namenske IP-je bo manj verjetno blokiral Netflix in druge (pretočne) storitve kot “običajni IP-ji VPN”. Običajno en sam strežnik VPN uporablja zelo velika skupina uporabnikov VPN. To pomeni, da bodo storitve pretakanja, kot je Netflix, opazile, da dobivajo veliko prometa z istega IP-naslova. Namenski naslov IP je edinstven za vsakega uporabnika, ki ga ima, kar pomeni, da ne naletite na to težavo in je veliko manj verjetno, da ga bodo spletna mesta in aplikacije blokirale.

Ker je namenjen naslov IP samo za vas, to pomeni, da lahko, če želite, vedno uporabljate isti naslov IP, čeprav uporabljate VPN. To je lahko zelo koristno, saj nekatere spletne storitve (na primer portali za spletno bančništvo) sprejmejo dodatne varnostne ukrepe, ko se poskusijo prijaviti iz zelo drugačnega naslova IP. Te storitve pogosto zahtevajo dodatno preverjanje, na primer izpolnjevanje varnostne kode, ki jo banka pošlje na vaš telefon. Če na primer veliko potujete in menite, da so ti varnostni ukrepi (čeprav zelo pomembni) nekoliko preveč težav, lahko preprosto pridobite namenski IP.

Ivacy svojim uporabnikom ponuja vse omenjene prednosti s svojimi namenskimi IP naslovi. Ta namenska IP stane 1,99 USD dodatno na mesec. Če to primerjate s številnimi drugimi ponudniki VPN, je to povsem dostopno. Ivacy ima nekaj strežnikov, ki podpirajo namenske naslove IP. Ti strežniki se nahajajo v ZDA, Avstraliji, Kanadi, Nemčiji, Hong Kongu, Singapurju in Veliki Britaniji.

Zaključek omrežja in lokacije strežnika

Po obsežnih testih in raziskavah Ivacy-ja je to naša zadnja razsodba o strežniku Ivacyjeve mreže:

 • Ivacy ima razmeroma veliko strežniško omrežje s 450+ strežniki v več kot 100 državah.
 • Ivacyjevo strežniško omrežje je razpršeno po vseh celinah.
 • Ta VPN ponuja tudi posebne strežnike za pretakanje in prenašanje.
 • Ivacy ponuja tudi namenske IP-naslove za dodatnih 1,99 USD mesečno.

Možnosti in funkcije Ivacyja

Ivacy ponuja vse standardne možnosti, ki jih lahko pričakujete od sodobnega VPN-a, vendar se na tem ne ustavi. Imajo tudi veliko dodatnih funkcij, od katerih so nekatere precej unikatne.

Ivacy ponuja stikalo za ubijanje. To je funkcija, ki v bistvu prekine internetno povezavo, če se iz kakršnega koli razloga izgubi povezava s strežnikom VPN. To je varnostni ukrep za preprečevanje ogrožanja vaše zasebnosti in varnosti v primeru malo verjetne izgube povezave. Vaša internetna povezava bo obnovljena, takoj ko se ponovno vzpostavi povezava z VPN.

Poleg tega Ivacy ponuja možnost uporabe njihovega NAT-požarnega zidu. To je požarni zid na ravni strežnika (na Ivacyjevih strežnikih), ki v bistvu deluje kot dodatna zaščita med vami in virusi ter drugo zlonamerno programsko opremo. Konec koncev lahko ta požarni zid odstrani veliko zlonamerne programske opreme, preden sploh doseže požarni zid vašega omrežja in s tem vaše omrežje ali napravo. Poleg tega v nekaterih primerih običajni požarni zid na usmerjevalniku v tem primeru sploh ne deluje, saj mnogi od teh požarnih zidov ne morejo uspešno prebrati informacij, poslanih med računalnikom in strežnikom VPN (zaradi šifriranja). Zato predlagamo, da uporabite NAT-požarni zid, ki ga ponuja Ivacy.

Nazadnje, Ivacy ponuja možnost “split-tunneling” in je bil dejansko prvi VPN, ki je to storil leta 2010. S to možnostjo lahko izberete, katere podatke želite poslati preko VPN povezave in katere podatke lahko preprosto pošljete ” kot običajno “(ni šifrirano in zaščiteno z VPN). Glavna prednost pri tem je, da lahko prek povezave VPN zmanjšate količino podatkov, ki jih pošljete v računalnik in iz njega, kar pomeni, da se bo vaša VPN povezava verjetno nekoliko pospešila.

Ivacy in Netflix

Ivacy dobro sodeluje z Netflixom. Ivacyjevi namenski strežniški strežniki vam bodo omogočili dostop do priljubljene storitve za pretakanje. Da bi to delovalo, morate uporabiti posebno funkcijo za pretakanje aplikacije, kar pomeni, da ne morete dobiti dostopa do vsake posamezne različice Netflixa, ki obstaja. Še več, med našimi testi smo opazili, da medtem ko ameriški pretočni strežnik deluje dobro, ostali pa imajo nekaj težav. Ker pa je ameriška različica Netflix-a daleč najbolj priljubljena in največja, ne vidimo, da to predstavlja veliko težavo za veliko ljudi.

Ivacy in hudourniki

Ivacy dobro deluje, ko gre za nalaganje hudournikov. Z Ivacyjem smo zlahka prenesli vse vrste različnih torrent datotek. Če se v aplikaciji Ivacy pomaknete do namenske možnosti prenosa, lahko enostavno izbirate med različnimi strežniki, ki podpirajo prenos (P2P). Ivacy ima dostojno število strežnikov, ki podpirajo (P2P) prenos.

Zaključek Ivacy in njegove značilnosti

Prednosti
Slabosti
Enostaven za uporaboNa nekaterih napravah Ivacy ponuja samo protokol IPSec
Veliko dodatnih funkcij in možnostiMožno tveganje za varnost: ni jasno, ali upravljajo s svojimi strežniki
Enostaven za namestitevStrežni strežniki v Evropi ne delujejo vedno (dobro)
Hitra in prijazna podpora strankam
Zelo ugodno (od 1 USD na mesec)
Združljiv ameriški Netflix
Torrent združljiv
30-dnevno jamstvo za vračilo denarja
Ponuja namenske naslove IP
Ponuja veliko različnih protokolov

Skupaj je Ivacy odličen ponudnik VPN. Zagotavljajo hitre in stabilne povezave ter zelo uporabniku prijazno programsko opremo in aplikacije. Poleg tega ta VPN uporabnikom omogoča izbiro med številnimi različnimi protokoli in dodatnimi funkcijami in možnostmi.

Primer: Ivacy ponuja split-tunneling, NAT-požarni zid, namenske IP naslove in kill stikalo. Aplikacija Ivacy je zelo intuitivna. V aplikaciji lahko preprosto izberete možnost in vrsto strežnikov, ki jih želite uporabiti. Z možnostjo pretakanja enostavno dobite dostop do ameriške različice Netflixa in s funkcijo prenosa lahko nalagate hudournike z impresivno hitrostjo.

Žal pa se Ivacy prodaja na kratko, ko gre za varnost. Čeprav Ivacy uporablja trdno AES-256-bitno šifriranje, ni jasno, ali njihova VPN povezava uporablja / uporablja strežnike, ki niso njihovi: strežnike, ki pripadajo PureVPN. Tudi Ivacy izgleda, da hrani dnevnike povezljivosti. Z drugimi besedami, Ivacy je zelo uporabniku prijazen VPN z veliko dodatnimi funkcijami in možnostmi, vendar ima nekaj pomanjkljivosti, ko gre za zasebnost in varnost.

Ivacy v glavnem priporočamo ljudem, ki imajo zelo specifične “VPN-zahteve”, ki jih lahko zaradi prijaznosti do uporabnika izpolni ena od številnih dodatnih funkcij Ivacy-ja ali prvo uporabnikom VPN-ja. Vendar bi ljudem, ki iščejo VPN, ki sveti, ko gre za zasebnost in varnost, verjetno bolj naklonjeni priporočanju PIA ali ExpressVPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map