VPN më e mirë për TV inteligjent | Merrni më shumë nga TV juaj! | VPNOverview.com

Nëse zotëroni një TV të zgjuar është shumë e lehtë të transmetoni filmat dhe seritë tuaja të preferuara, pa pasur nevojë të përdorni pajisje shtesë. Ju nuk duhet të lidhni një laptop me TV-në tuaj për të hyrë në Netflix ose Hulu për shembull. Në fund të fundit, e gjithë USP e TV zgjuar është aftësia e tyre për t’u lidhur direkt me internet.


Sidoqoftë, edhe me një TV të zgjuar mund të dilni në disa çështje kur përpiqeni të shikoni shfaqjen tuaj të preferuar. Një çështje e zakonshme quhet gjeo-bllokuese. Kjo do të thotë që shumë shërbime streaming, të tilla si Netflix, Hulu, iPlayer në BBC dhe madje edhe Youtube, bllokojnë (një pjesë) të përmbajtjes së tyre për shikuesit në rajone ose vende të caktuara. Për shembull, versioni amerikan i Netflix, i cili ka numrin më të madh të filmave dhe serive, është i arritshëm vetëm për transmetuesit e vendosur në Shtetet e Bashkuara. Po kështu, hyrja në iPlayer-in e BBC-së është normalisht e mundur vetëm nga Britania e Madhe.

Sidoqoftë, ekziston një zgjidhje shumë e thjeshtë, për të shmangur këto dhe kufizimet e tjera gjeografike. Kjo mund të arrihet pa shumë telashe duke përdorur një VPN (Virtual Private Network).

A doni të dini më shumë rreth mundësive dhe avantazheve që sjell një VPN dhe cili VPN është i duhuri për TV tuaj inteligjent? Në atë rast, vazhdoni të lexoni më poshtë.

Pse do ta instaloj një VPN në TV tim të zgjuar?

Siç u tregua më lart, përdorimi i një VPN është mënyra e përsosur për të anashkaluar kufizimet gjeografike në TV tuaj të zgjuar. Kjo do të thotë që VPN-të janë një mënyrë e shkëlqyeshme për të hyrë në më shumë filma, seri dhe shfaqje për të transmetuar në TV tuaj inteligjent.

Avantazhi tjetër kryesor i përdorimit të një VPN është efekti pozitiv që ka kjo në privatësinë dhe sigurinë tuaj në internet, për shkak të kriptimit dhe adresës IP të ndryshuar të një VPN të mirë. Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth kësaj, hidhini një sy këtij artikulli.

Përafrimi i kufizimeve gjeografike në TV tuaj të zgjuar

Me një VPN për TV tuaj të zgjuar, më në fund do të jeni në gjendje të shikoni filma dhe shfaqje në të cilat normalisht do të jeni të bllokuar nga qasja, bazuar në vendndodhjen tuaj gjeografike. Lessshtë e panevojshme të thuhet, kjo ka disa avantazhe të dallueshme, të tilla si aftësia për të hyrë në versionin e gjerë amerikan të Netflix nga kudo në botë. Ose aftësia për të parë Hulu jashtë SH.B.A.-së, ose përmbajtje nga iPlayer i BBC jashtë MB, ose qasje në videot e bllokuara në YouTube.

Shikoni versionin amerikan të Netflix kudo

Siç mund ta dini, versioni amerikan i Netflix, i cili përmban numrin më të madh të serive dhe filmave deri më tani, ndër të cilët shumë tituj ekskluzivë të SH.B.A.-së, është normalisht i paarritshëm nëse nuk jeni në SH.B.A. Kjo mund të nënkuptojë shumë mirë nëse nuk jetoni në SH.B.A. ose nëse jeni me pushime, nuk do të mund të shikoni shfaqjen ose filmin tuaj të preferuar. Për fat të mirë, një VPN shpesh e bën të lehtë për të kapërcyer këto kufizime Netflix.

Shumë shërbime transmetimi këto ditë, përfshirë Netflix, zbulojnë dhe bllokojnë përdoruesit e VPN. Ata e bëjnë këtë duke bllokuar adresa specifike IP, nëse vërejnë shumë trafik (me shumë mundësi përdoruesit VPN ose proxy) që vijnë nga ato adresa. Kjo është arsyeja pse paguan për të investuar në një VPN të mirë me shumë serverë (adresa IP) dhe karakteristika të dobishme për të luftuar kufizimet gjeografike, si p.sh.

Merrni mundësinë e përdorimit të iPlayer BBC jashtë Mbretërisë së Bashkuar

Ashtu si Netflix, iPlayer i BBC është një shërbim shumë i popullarizuar në transmetim. Playershtë media player e BBC-së (British Broadcasting Corporation) në media, duke ju lejuar të ndiqni shfaqjet tuaja të preferuara britanike ose t’i shikoni ato më vonë.

Fatkeqësisht për shkak të çështjeve të të drejtave, iPlayer i BBC normalisht mund të arrihet nga brenda Mbretërisë së Bashkuar. Për fat të mirë, ka mënyra për ta kapërcyer këtë pse dhe, ju e keni besuar atë, përdorimi i një VPN është një nga mënyrat më të mira për ta bërë këtë. Një VPN e mirë do t’ju lejojë të vazhdoni të ndjekni shumë nga shfaqjet tuaja të preferuara britanike dhe të jeni të sigurt dhe anonimë ndërsa bëni këtë.

Shikoni Hulu jashtë SH.B.A..

Hulu është një shërbim transmetimi shumë si Netflix. Sidoqoftë, një nga ndryshimet kryesore është se Hulu nuk është i disponueshëm fare jashtë SH.B.A.-së (ndryshe nga Netlflix, i cili ofron shfaqje të ndryshme në bazë të vendit ku je). Shumë çmime Hulu për ofertën e saj të madhe të filmave dhe serive. Duke përdorur një VPN ju mund të jeni një nga shumë njerëz që gëzojnë zgjedhjen e gjerë të filmave dhe serive të Hulu, pavarësisht nëse jeni në SHBA apo jo!

Qasja në videot e bllokuara në YouTube

Ndonjëherë kur po përpiqeni të luani një video në YouTube, do të shihni një mesazh që thotë “Kjo video nuk është e disponueshme në vendin tuaj” ose diçka me natyrë të ngjashme. Ky është sigurisht një shembull kryesor i një kufizimi gjeografik. Ndoshta mënyra më e mirë për ta anashkaluar këtë është duke u lidhur me një server VPN në një nga vendet ku videoja është e disponueshme.

VPN më e mirë për TV tuaj Smart

Nëse jeni duke kërkuar një VPN të mirë për TV tuaj inteligjent është shumë e rëndësishme të siguroheni që të zgjidhni një VPN i cili ofron shpejtësi të mira. Meqenëse do të përdorni kryesisht TV tuaj inteligjent për të transmetuar përmbajtje me gjatësi mesatare dhe të gjata, një VPN që zvogëlon në masë të madhe shpejtësinë tuaj në internet mund të bëhet një telash mjaft lehtë. Kjo është arsyeja pse në përgjithësi, ne nuk ju rekomandojmë të përdorni një shërbim falas VPN. Në fund të fundit, shumë shërbime falas VPN zbatojnë kufizime të shpejtësisë ose të të dhënave. Dy gjëra që dëshironi të shmangni kur shikoni seri dhe filma të plotë.

Gjithashtu, VPN me pagesë zakonisht ofrojnë shumë më tepër serverë dhe vendndodhje serveri sesa homologët e tyre falas, duke ju dhënë më shumë mundësi kur bëhet fjalë për zhbllokimin e serive dhe filmave tuaj të preferuar. Të gjitha këto gjëra të konsideruara, kemi zgjedhur disa ofrues të VPN të cilat besojmë se janë opsionet më të përshtatshme VPN për TV inteligjent atje.

VPN më e mirë gjithëpërfshirëse për TV të zgjuar: ExpressVPN

ExpressVPN është një ofrues i shkëlqyeshëm VPN i cili, sinqerisht, performon mirë në të gjitha frontet. Siguria e shkëlqyeshme, një numër i madh i serverëve dhe lidhjet e shpejta të rrufeve janë disa nga gjërat e ofruara nga ExpressVPN. Sidomos për Android TV, i cili është një lloj i njohur i TV zgjuar, ExpressVPN është një mundësi e shkëlqyeshme, falë aplikacionit të tij shumë miqësor për Android.

ExpressVPN ofron mbi 3000 servera në 94 vende, duke e bërë atë një VPN të shkëlqyeshme për qëllime zhbllokimi. Gjithashtu, ExpressVPN ofron encryption 256-bit, mbështetje shumë të mirë të klientit dhe një politikë të rreptë të mos-logs.

VPN me buxhet më të mirë premium për TV të zgjuar: Surfshark

Surfshark është një shërbim shumë i mirë, por edhe shumë i përballueshëm VPN. Sidomos kur e konsideroni që abonimi i tij më i përballueshëm fillon me vetëm 1,99 dollarë në muaj, Surfshark ofron shpejtësi çuditërisht të mira të transmetimit. Në rishikimin tonë të Surfshark, i cili u krye nga zyra jonë në Hollandë, kemi vërejtur se veçanërisht serverët e tij amerikanë dukeshin shumë të shpejtë. Kjo e bën Surfshark një VPN të shkëlqyeshme për shikimin e versionit të gjerë amerikan të Netflix, kudo që të jeni.

Për më tepër, Surfshark është një VPN shumë miqësor për përdoruesit që ofron mbështetje të shkëlqyeshme të klientit dhe një ndërfaqe po aq mbresëlënëse, të qartë, miqësore për përdoruesit. Kjo, e kombinuar me përballueshmërinë e saj, e bën Surfshark një VPN të shkëlqyeshme për përdoruesit e TV inteligjentë që kurrë më parë nuk kanë përdorur një VPN. Për më tepër, përdoruesit e TV të zgjuar Android do të jenë të lumtur të dëgjojnë se Surfshark ka një aplikacion të shkëlqyeshëm Android.

VPN e shkëlqyeshme për zhbllokimin e TV zgjuar: VyprVPN

Ashtu si Surfshark dhe ExpressVPN, VyprVPN ofron një aplikacion të shkëlqyeshëm Android i cili mund të instalohet lehtë në një TV Android, që është një shpërblim i mirë për pronarët e këtij lloji të TV inteligjent. Për më tepër, VyprVPN është një VPN e shpejtë dhe e shpejtë me një numër të madh të serverëve. Gjithashtu, me “Chameleon” VPN-encryption e VyprVPN është e shkëlqyeshme për zhbllokimin e përmbajtjes Netflix dhe kufizimeve të tjera gjeo-kufizuese. Me pak fjalë, VyprVPN është një VPN e shkëlqyeshme për TV-in tuaj të zgjuar.

Përputhshmëria e VPN me një TV të zgjuar

Për fat të mirë, praktikisht të gjitha TV zgjuar ju lejojnë të lidheni me një VPN, duke vendosur një VPN në ruterin tuaj ose në një ruter virtual në kompjuterin tuaj Windows ose Mac. Ndoshta ju preferoni të përdorni një aplikacion të thjeshtë për tu vendosur VPN direkt nga dyqani i lojërave ose dyqani i aplikacioneve. Në këtë rast, do t’ju duhet një lloj specifik i një TV inteligjent, përkatësisht një TV Android ose një Apple TV.

Vendosja e një VPN në TV tuaj të zgjuar

Vendosja e një VPN në TV tuaj të zgjuar mund të bëhet në disa mënyra të ndryshme. Një nga mënyrat më të zakonshme është vendosja e një VPN në ruterin tuaj, që do të thotë të gjitha pajisjet që janë të lidhur me këtë ruter, përfshirë TV tuaj të zgjuar, automatikisht do të lidhen me VPN. Mënyra të tjera për të vendosur një VPN në TV tuaj të zgjuar janë: vendosja e një VPN në një ruter virtual në kompjuterin tuaj ose thjesht duke shkarkuar një aplikacion VPN direkt në TV tuaj të zgjuar. Vini re se kjo metodë e fundit funksionon vetëm kur keni një TV Android ose një Apple TV. A keni nevojë për ndihmë më shumë për vendosjen e një VPN në TV Smart tuaj? Atëherë mos ngurroni të shikoni këtë manual.

Mendimet përfundimtare

Përdorimi i një VPN në TV tuaj të zgjuar është një mënyrë e shkëlqyeshme për të anashkaluar gjeo-blloqet. Kjo e bën një VPN një mënyrë të shkëlqyeshme për të parë filma dhe filma që nuk janë të arritshëm atje ku jetoni ose ku po kaloni pushimet tuaja. Për më tepër, duke përdorur një VPN në TV tuaj të zgjuar, ashtu si në çdo pajisje tjetër, gjithashtu do të thotë se identiteti juaj do të mbrohet shumë më mirë nga qeveritë, kompanitë, markerët dhe hakerat. Kjo ju ndihmon të rimarrni privatësinë tuaj në internet dhe të mbroni më mirë informacionin tuaj personal. Në përgjithësi, ne patjetër ju rekomandojmë që të lidhni TV tuaj inteligjent me një VPN. Për këtë qëllim, ne zakonisht këshillojmë përdorimin e ExpressVPN, Surfshark ose VyprVPN.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map