Një përmbledhje e Routers më të mirë VPN | VPNOverview

Me vendosjen e një lidhjeje VPN në ruterin tuaj, siguroni që të gjitha të dhënat që kalojnë nëpër ruter janë të koduara dhe anonimizohen automatikisht. Do të thotë që nuk duhet të instaloni një VPN në të gjitha pajisjet tuaja veç e veç; gjithçka është e koduar pasi të kalojë nëpër ruter. Më poshtë ne shpjegojmë se si funksionon e gjitha dhe ju jap disa këshilla se si të zgjidhni ruterin më të mirë VPN.


Arsyet për të instaluar një VPN në ruterin tuaj

Shumica e njerëzve thjesht instalojnë një VPN direkt në kompjuterin, laptopin, tabletin ose smartphone. Kjo është shpesh mënyra më e lehtë dhe e shpejtë për të hyrë në internet në mënyrë të sigurt dhe anonime. Sidoqoftë, përdoruesit më të përparuar mund të dëshirojnë të vendosin një VPN në ruterin e tyre. Ka disa arsye pse mund të dëshironi ta bëni këtë:

 • Me vendosjen e një lidhjeje VPN në ruter, i gjithë trafiku juaj në internet kalon në serverin VPN. Ju nuk keni nevojë të instaloni softuer VPN veçmas në çdo pajisje të vetme.
 • Disa TV Smart ose pajisje nuk kanë softuer të përcaktuar VPN. Instalimi i VPN në ruterin tuaj akoma ju jep të gjitha avantazhet e një VPN. Një nga avantazhet është të jesh në gjendje të zhbllokosh faqet e ndryshme të transmetimit.
 • Kompanitë e sigurisë shpesh zbulojnë shkelje të sigurisë në Wi-Fi publik, gjë që tregon se edhe rrjetet e sigurta Wi-Fi janë të prekshme nga hakerat. Kjo vlen edhe për rrjetet tona shtëpiake. Duke përdorur një VPN, ju e bëni më të vështirë për hakerat që të depërtojnë në rrjetin tuaj Wi-Fi.

Sapo klienti VPN në ruter të jetë vendosur si duhet, të gjitha pajisjet në rrjet janë të lidhura me pjesën tjetër të internetit përmes një lidhjeje të sigurt VPN. Grafiku i mëposhtëm tregon se si duket kur ruteri juaj është i vendosur si një klient VPN.

Vijon rutinën e lidhjes VPN

Shouldfarë duhet të kërkoni në një ruter VPN?

Ashtu si blerja e pajisjeve të tjera, ka disa gjëra të rëndësishme që duhet të mbani mend kur zgjidhni një ruter VPN. Përveç gjërave të përgjithshme si shpejtësia është mirë të shikoni gjërat e mëposhtme:

 • Procesi i instalimit: Për të instaluar një VPN në ruterin tuaj, duhet të vendosni ruterin në një mënyrë shumë specifike. Ky proces quhet ndezje. Kur zgjidhni një ruter VPN, mund të merrni një ruter para flakës. Ju shpesh duhet t’i porosisni këto nga Amerika, por ato janë një mundësi nëse nuk doni të ndizni routerin tuaj vetë. Kur bashkojmë listën tonë të ruterave më të mirë VPN, ne i kushtuam vëmendje ruterave që lehtë mund të ndezen ose ruterat që janë para-ndezur.
 • Portet e rrjetit dhe lidhja: me ruter ju mund të vendosni porte ose lidhje të ndryshme të rrjetit. Kjo ju lejon të përdorni një VPN në disa lidhje, por jo të gjitha. Për më tepër, kjo ju jep mundësinë për të vendosur servera të ndryshëm VPN në porte të ndryshme të rrjetit. Në këtë mënyrë ju mund të keni një tunel lokal VPN në njërën port, dhe një amerikan në anën tjetër. Kjo mund të jetë e dobishme për të parë Netflix Amerikan, pa qenë e nevojshme të përdorni një lidhje VPN (më të ngadaltë) amerikane për të gjitha pajisjet tuaja (nëse nuk jetoni në SH.B.A.).
 • çmim: Sigurisht, çmimi është gjithashtu një aspekt shumë i rëndësishëm për t’u marrë parasysh kur zgjidhni një ruter VPN. Dallimi në çmim ndërmjet disa ruterave është i madh. Disa ruterë VPN janë katër herë më të shtrenjtë se të tjerët. Shtë e rëndësishme të konsideroni nëse keni nevojë me të vërtetë për të gjitha opsionet shtesë që ofrojnë këto ruterë më të shtrenjtë. Për këtë arsye ne kemi parë edhe çmimin e ruterave VPN kur përpilojmë listën tonë të ruterave më të mirë.
 • Fuqia e procesorit: Zakonisht kur zgjidhni një ruter, nuk është e nevojshme t’i kushtoni shumë vëmendje procesorit. Sidoqoftë, ky është një aspekt i rëndësishëm kur shikoni në ruterat VPN. Për shkak se ruteri duhet të kriptojë dhe deshifrojë të dhënat tuaja përmes ofruesit VPN, ruteri VPN duhet të punojë pak më shumë se një ruter i rregullt. Kjo është arsyeja pse ne gjithashtu shikuam fuqinë përpunuese të ruterave të ndryshëm.

Përveç kësaj, ju gjithashtu duhet t’i kushtoni vëmendje të madhe çmimit të vetë softverit VPN. Në fund të fundit, shumica e VPN-ve nuk janë të lira. Për të përdorur funksionalitetin VPN të këtyre ruterave, duhet të merrni edhe një abonim VPN.

Ruterat më të mirë VPN (për t’i ndezur ato vetë)

Për të filluar, ne do të diskutojmë pesë ruterë që mund t’i vendosni vetë. Këto janë të ashtuquajturat ruterë klientësh VPN, të cilët mund t’i vendosni për t’u lidhur me ofruesin VPN. Nëse ky proces i vendosjes së routerit tuaj duket shumë komplekse për ju, mund të preferoni një ruter që është vendosur tashmë nga dyqani ose prodhuesi. Më tej në këtë artikull do të diskutojmë, gjithashtu, ku mund të blini ruterat që janë vendosur tashmë për përdorim të VPN (ruterat para-flakës).

1. Asus RT-AC88U – Mundësia më e mirë me 8 porte të rrjetit

Asus RT-AC88UAsus RT-AC88U është një ruter i shkëlqyeshëm VPN me 8 porte të rrjetit. Për shkak të shpejtësisë, numrit të porteve, instalimit të lehtë të softuerit VPN dhe çmimit të arsyeshëm, ky ruter ka merituar vendin e parë në këtë listë. Shpejtësitë më të larta me këtë ruter mund të arrihen me pajisje që mbështesin një lidhje 5GHz. Në përgjithësi, kjo është një zgjedhje e shkëlqyeshme: performancë e shkëlqyer, shumë porte, e thjeshtë për t’u instaluar softuer dhe akoma një çmim i mirë.

2. Asus ROG Rapture GT-AC5300 – Performanca fantastike por pak më e shtrenjtë.

Asus ROG Rapture GT-AC5300Asus ROG Rapture GT-AC5300 është një pjesë mbresëlënëse e teknologjisë. Ky ruter duket më shumë si një anije kozmike sesa një ruter normal. Ajo që është shumë e bukur për këtë ruter është se mund të përdorni një port rrjeti për të përcaktuar nëse duhet të përdoret një lidhje VPN. Në këtë mënyrë ju mund të zgjidhni të devijoni dhe kriptoni vetëm një pjesë të pajisjeve tuaja përmes lidhjes VPN. Paraardhësi i këtij ruteri ishte i preferuari ynë, por me ardhjen e Asus RT-AC88U ky ruter ka rënë pak.

Ju gjithashtu mund të zgjidhni të vendosni tunele të shumta VPN. Për shembull, një pajisje mund të lidhet me një server lokal VPN përmes ruterit, ndërsa një pajisje tjetër (në të njëjtin rrjet) është e lidhur me një server amerikan VPN. Dobishme nëse doni të shihni Netflix-in Amerikan, për shembull. Me butonin më poshtë mund të porosisni Asus ROG Rapture GT-AC5300.

3. Linksys WRT3200ACM – Opsion i ngurtë

Linksys WRT3200ACMLinksys WRT3200ACM është jashtëzakonisht e lehtë për tu vendosur në kombinim me shumicën e VPN-ve. Sidomos ExpressVPN, ofruesi ynë i preferuar VPN, punon shumë mirë me këtë ruter të Linksys. Kur të keni një abonim me ExpressVPN, do të merrni një kod aktivizimi. Vendosni këtë kod në ruterin tuaj të ri Linksys WRT3200ACM dhe jeni gati të përdorni internetin në mënyrë të sigurt dhe anonime me të gjitha pajisjet tuaja!

Ju mund të përdorni OpenVPN TCP dhe UDP si protokola VPN. Kalimi midis serverëve është gjithashtu shumë i lehtë. Ky ruter bazohet në OpenWRT dhe firmware i këtij versioni është zhvilluar posaçërisht për ExpressVPN. Megjithëse ky ruter akoma funksionon shumë mirë me ofruesit e tjerë VPN.

4. TP-Link Archer C2300 – Më e lirë

TP-Link Archer C2300TP-Link Archer C2300 mund të mos jetë ruteri më i mirë në listë për sa i përket performancës, por ai ende funksionon mirë. Kjo është arsyeja pse ne e rekomandojmë atë si një model të nivelit të hyrjes. Siguria dhe privatësia në internet duhet të jenë të arritshme për të gjithë, përfshirë ata që nuk kanë para për një nga ruterët e lartpërmendur VPN.

Duke thënë këtë, ky ruter është ndoshta ruteri më i mirë VPN i momentit në diapazonin e tij të çmimeve. Ju mund të arrini shpejtësi të shkëlqyera me këtë ruter, megjithëse shpejtësitë më të mira arrihen kur pajisjet e lidhura mbështesin 5GHz.

5. Asus ROG Rapture GT-AX11000 – Ruter fantastik por shumë i shtrenjtë dhe që arrihet me shpejtësi të lartë në Wireless AX.

Asus ROG Rapture GT-AX11000Edhe pse ky ruter do të jetë shumë i fuqishëm për shumë përdorues, ne prapë donim ta përmendnim atë si numrin 5 në përmbledhjen e routerit tonë VPN. Probablyshtë ndoshta ruteri më i mirë i disponueshëm për momentin, por dobësi është se ju mund të arrini vetëm shpejtësitë më të larta me pajisje që mbështesin teknologjinë Wireless AX. Ndoshta ky ruter meriton një vend më të lartë në të ardhmen, por tani për tani kjo mundësi është shumë e shtrenjtë për shumë përdorues dhe jo të gjitha funksionalitetet e tij do të jenë do të jenë të rëndësishme për përdoruesit e avarage.

Si e ndez ruterin tuaj?

Në mënyrë që të ndezni routerin tuaj, dhe në këtë mënyrë të siguroni që pajisjet e lidhura të jenë të lidhura në internet përmes një lidhjeje VPN, duhet të ndërmarrni hapat e mëposhtëm:

 • Gjeni routerin tuaj në bazën e të dhënave të ruterit të DD-WRT (në këtë faqe) dhe shkarkoni skedarin .bin;
 • Kontrolloni udhëzimet specifike në këtë faqe DD-WRT për të zbuluar se si të instaloni firmware-in e ri saktësisht. Nëse ruteri juaj nuk është i listuar këtu, ju lutemi Google ruterin tuaj në kombinim me DD-WRT;
 • Mënyra më e lehtë është të ndryshoni firmware është duke përdorur Web-GUI:
  • Rivendosni routerin tuaj (përmes butonit në ruterin tuaj);
  • Hyni në sistemin e menaxhimit të routerit tuaj përmes kompjuterit tuaj, i cili mund të arrihet përmes adresës IP të routerit tuaj;
  • Kërkoni në sistemin e menaxhimit, ku mund të ndizni firmware-in e ri;
  • Flash firmware (ky proces mund të mos ndërpritet, përndryshe ruteri juaj mund të dëmtohet përgjithmonë);
  • Rivendosni routerin tuaj;
 • Tani ruteri juaj është ndezur.

Për më shumë informacion se si të ndezni routerin tuaj, ju lutemi shikoni artikullin tonë DD-WRT, i cili shpjegon, në detaje më të mëdha, se si të ndezni routerin tuaj.

Ruterat më të mirë VPN me firmware VPN të para-instaluar

Në vend që ta ndezni routerin tuaj, mund të zgjidhni gjithashtu të blini një ruter që është konfiguruar saktë për të punuar siç duhet në kombinim me një VPN specifike. Ky quhet një ruter para flakës. Ne kemi zgjedhur disa ruterë që janë vendosur tashmë për të punuar mirë me një ofrues specifik VPN. Më poshtë mund të gjeni ruterat më të mirë për ExpressVPN. Ne zgjodhëm ExpressVPN sepse është ofruesi ynë i preferuar VPN numër 1, sipas testeve dhe vlerësimeve tona.

Për të përdorur funksionimin e VPN, do t’ju duhet të merrni një pajtim në ofruesin VPN që ruteri mbështet. Ju lutemi vini re se të gjithë ruterat e parakohshëm vijnë nga Amerika dhe ju do të duhet të paguani me kartë krediti ose Paypal. Ju gjithashtu duhet të porosisni një përshtatës të veçantë, nëse jetoni jashtë SH.B.A.-së dhe keni një lloj tjetër të prizës elektrike.

1. Asus RT-AC5300 DD-WRT FlashRouter për ExpressVPN

Asus-RT-AC5300Ruteri i parë që kemi zgjedhur për ExpressVPN është Asus RT-AC5300. Ky është një ruter i vërtetë i frikshëm. Ky ruter nuk do të duket thjesht si një central elektrik, është. Brenda do të gjeni një procesor shumë të shpejtë 1.4 GHz, nga jashtë mund të shihni jo më pak se 8 antena. Kjo ju lejon të lidhni lehtësisht 10 ose më shumë pajisje në të njëjtën kohë. Ky ruter përshkruhet gjithashtu si zgjidhja optimale për lojrat në internet dhe shikimin e videove me cilësi 4K.

Ky kombinim është ideal për transmetimin e Netflix në cilësi të lartë, ose shikimin e iPlayer të BBC-së. Me butonin më poshtë mund të porosisni Asus RT-AC5300. Ky ruter është vendosur për të punuar në mënyrë të përsosur në kombinim me ExpressVPN.

.

2. Linksys WRT3200ACM për ExpressVPN

Linksys WRT3200ACMNe kemi diskutuar tashmë për Linksys WRT3200ACM në 5-in tonë të parë, por për shkak se ky ruter funksionon aq mirë me ExpressVPN, ne gjithashtu e vendosëm atë në listën tonë të ruterave para-flakës. Shtë një ruter i shkëlqyeshëm VPN për ExpressVPN, dhe nëse e porosisni duke përdorur butonin më poshtë, nuk do të duhet ta ndezni vetë.

.

Si vendosni një VPN në ruterin tuaj?

Vendosja dhe konfigurimi i saktë i VPN në ruterin tuaj është mjaft e thjeshtë. Ky proces quhet ndezje, në të cilin rregulloni firmware-in e ruterit. Megjithatë, ju duhen udhëzimet e duhura, sepse ekziston një shans i vogël që ruteri të dëmtohet nëse e bëni gabim.

OpenWRT është paketa më e zakonshme e burimit të hapur që i bën ruterët tuaj të gatshëm për një lidhje VPN. Ne kemi shkruar një manual të gjerë se si të instaloni DD-WRT dhe VPN në ruterin tuaj. Në këtë manual ne shpjegojmë procesin hap pas hapi dhe shtojmë imazhe për ta bërë atë edhe më të lehtë.

Unë tashmë kam një modem Wi-Fi, të siguruar nga ofruesi im i shërbimit të internetit, si funksionon ai me një Ruter VPN?

Shanset janë që të keni marrë një modem Wi-Fi nga ofruesi i shërbimit tuaj të internetit (ISP). Nëse akoma doni t’i lidhni pajisjet tuaja me një ruter VPN, duhet ta blini veç e veç dhe ta lidhni atë me modemin Wi-Fi të ISP tuaj. Mënyra më e mirë është të përdorni një kabllo për të lidhur routerin VPN me modemin tuaj Wi-Fi. Kjo ju lejon të arrini shpejtësinë më të lartë. Ju gjithashtu duhet ta vendosni modemin tuaj Wi-Fi në “modalitetin e urës”. Kjo siguron që modemi juaj Wi-Fi transmeton vetëm internetin në ruterin tjetër dhe nuk vepron si vetë ruter. Në këtë mënyrë ju akoma mund të lidhni një ruter VPN me një modem standard Wi-Fi nga ofruesi juaj i internetit.

Përfundim ruteri VPN

Nëse jeni duke kërkuar për një ruter të mirë VPN, kushtojini vëmendje faktorëve të tillë si procesi i instalimit, numrit të porteve të rrjetit, çmimit dhe fuqisë së procesorit. Për t’ju dhënë një përmbledhje të qartë të ruterave më të mirë VPN, ne kemi kryer një hulumtim krahasues për ruterët më të mirë VPN vetë. 5 kryesorët tanë kryesorë të rrugës në të cilat duhet të vendosni VPN tuaj janë:

 1. Asus RT-AC88U
 2. Asus ROG Rapture GT-AC5300
 3. Linksys WRT3200ACM
 4. TP-Link Archer C2300
 5. Asus ROG Rapture GT-AX11000

Ju gjithashtu mund të zgjidhni të porosisni një ruter para flakës nga Amerika. Ju nuk duhet të instaloni vetë një VPN, por do t’ju kushtojë pak më shumë para dhe mund t’ju duhet të blini një përshtatës të veçantë për të routerin tuaj. Prandaj do t’ju rekomandojmë të ndizni ruterin tuaj vetë duke përdorur planin tonë hap pas hapi DD-WRT. Ende të interesuar për një ruter të parakohshëm, ne rekomandojmë këto dy për ExpressVPN:

 1. Asus RT-AC5300
 2. Linksys WRT3200ACM
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me