5 siguruesit më të mirë falas VPN të vitit 2020. Gjeni VPN-të më të Lira!

Ky artikull rendit VPN-të më të mira falas të këtij momenti. Një VPN ju lejon të përdorni internetin më shumë në mënyrë anonime dhe të sigurt pasi ju siguron një lidhje të koduar. Shumica e ofruesve të VPN kërkojnë që ju të paguani për të qenë në gjendje të përdorni rrjetin e tyre të sigurt të serverëve. Sidoqoftë, ka disa ofrues të VPN që ofrojnë një lidhje falas VPN.


Kur filloni të shikoni, do të vini re se disa shërbime falas VPN janë me cilësi të pranueshme. Edhe abonimet më të mira falas VPN shpesh kanë kufij të të dhënave ose kapele të shpejtësisë. Disa ofrues ofrojnë një aplikim themelor të kufizuar falas, me qëllimin t’ju bindin që të merrni një abonim të paguar më pas. Në këtë artikull do të mësoni më shumë rreth shërbimeve VPN falas, si funksionojnë ata dhe pse duhet të jeni të kujdesshëm me ta. Për më tepër, ne do t’ju rekomandojmë pesë shërbime të shkëlqyera falas VPN që mund të filloni t’i përdorni menjëherë.

Gjykimet me Ofruesit Premium VPN: Vlerësim i vlefshëm

Ju mund të kërkoni një VPN falas për të shfletuar dhe shkarkuar përrua në mënyrë anonime, ose për të anashkaluar një kufizim në internet që ju mban të mos hyni në Facebook në vendin tuaj të punës ose shkollë, apo edhe në një bllok gjeografik. Edhe pse disa VPN falas do të bëjnë punën e tyre shumë mirë në këto raste, jo të gjithë do të jenë në gjendje t’ju japin atë që ju nevojitet. Ata mund të mos jenë në gjendje të zhbllokojnë faqet që dëshironi të arrini. Për më tepër, shumë shërbime pretendojnë se janë “falas”, por prapë marrin diçka nga ju, edhe nëse nuk janë para. Disa VPN falas, siç është Hola, ia shesin të tjerët lidhjen tuaj të të dhënave. Ofruesit e tjerë të lirë madje regjistrojnë faqet e internetit që vizitoni, në mënyrë që të mund t’i shesin këto të dhëna pranë agjencive të marketingut. Me fjalë të tjera, mund të mendoni se jeta juaj në internet mbrohet nga VPN, por ndërkohë privatësia juaj rrezikohet edhe më shumë.

Ju mund të konsideroni një VPN falas sepse dëshironi të provoni një VPN (të veçantë) përpara se të bëni një pagesë mujore. Kjo është e kuptueshme, por ju mund të mos merrni përvojën e plotë me një pajtim falas. VPN-të e paguara janë përgjithësisht më të sigurta dhe ofrojnë më shumë mundësi, të tilla si të dhëna të pakufizuara, shpejtësi të pakufizuar, mbështetje të duhur të klientit dhe qasje në versionin amerikan të Netflix, kudo që të jeni. Nëse jeni të kujdesshëm me paratë tuaja, por dëshironi një VPN premium, ekziston një fitues i fortë që ju rekomandojmë me gjithë zemër: Surfshark. Për vetëm disa dollarë (aktualisht nën 2 dollarë në muaj), ju merrni të gjitha avantazhet e një VPN premium. Surfshark gjithashtu ofron një garanci 30-ditore të kthimit të parave që mund të jetë e dobishme nëse përfundoni të mos shijoni VPN në të gjitha – megjithëse dyshojmë se do të jetë kështu.

Nëse thjesht po kërkoni VPN-në më të mirë në treg, provoni ExpressVPN. Ky VPN është i qëndrueshëm, i shpejtë dhe ka servera në pothuajse 100 vende. Ata kanë një garanci bujare për kthimin e parave që ju lejon të provoni shërbimin e tyre 30 ditë pa rrezik. Nëse regjistroheni për një abonim 1-vjeçar përmes butonit më poshtë, do të merrni edhe tre muaj shtesë – falas.

Për fat të mirë, ka disa mundësi të besueshme nëse një VPN falas është me të vërtetë ajo që po kërkoni. Ju mund të ekzekutoni kufijtë e të dhënave ose kapakët e shpejtësisë, por ofruesit e lirë VPN në listën më poshtë janë përgjithësisht mjaft të mirë. VPN-të për të cilat do të diskutojmë këtu e tutje janë plotësisht falas. Ju nuk duhet të regjistroheni me informacionin tuaj të pagesës ose të përdorni një garanci për kthimin e parave. Falas me të vërtetë është falas me këta ofrues të VPN-së.

VPN më e mirë falas

trofeKur një shërbim falas VPN kualifikohet mjaft i mirë për listën tonë? Epo, a VPN e mirë falas duhet të paktën të jetë – e keni guxuar atë – falas. Përveç kësaj, ka disa gjëra për të mbajtur në vëmendje: kufijtë e të dhënave, kapelat e shpejtësisë, numrin e lidhjeve të njëkohshme (në pajisje të ndryshme) që lejon, dhe vendndodhjet e serverit që ofron VPN. VPN falas shpesh kanë një kombinim të faktorëve të ndryshëm kufizues sa i përket të dhënave, shpejtësive të internetit dhe disponueshmërisë së serverit. Si i tillë, VPN më e përshtatshme varet nga dëshirat dhe nevojat tuaja personale.

Nëse doni një VPN të shpejtë, duhet të përpiqeni të gjeni një shërbim falas VPN i cili ka serverë në vendin tuaj dhe asnjë kapak shpejtësie (i cili mund të jetë i vështirë duke pasur parasysh numrin e kufizuar të serverëve që ofrojnë më shumë VPN). A keni ndërmend të përdorni VPN për transmetim? Atëherë është e rëndësishme të keni një limit të madh të të dhënave (ose në mënyrë ideale, pa kufi fare) dhe shpejtësi të mirë. Sidoqoftë, kur bëhet fjalë për transmetimin, shërbimet e paguara VPN zakonisht huazohen më mirë për këtë qëllim, për shkak të shpejtësive të tyre më të larta dhe mungesës së kapakëve të të dhënave. Edhe pse abonimet falas për VPN janë zakonisht me cilësi më të vogël se ato të paguara, ka një çift që ia vlen të provosh.

Së pari, ne do t’ju japim 5 VPN-të tona më të mira falas në mënyrë të rastësishme. Nëse doni të dini më shumë rreth këtyre ofruesve, lëvizni poshtë dhe vazhdoni të lexoni.

5 VPN-të tona më të lira

Ofrues falas VPN
Kapak shpejtësie
Kufiri mujor i të dhënave
Numri i vendndodhjeve të serverit
Netflix USA
Shkarkim në mënyrë anonime
ProtonVPNNo *Asnje3pojo
Hide.mejo10GB5jopo
TunnelBearjo500MB (1.5 GB nëse i ndani përmes Twitter)23jojo
Windscribejo2 GB (10 GB nëse regjistroni emailin tuaj)10jopo
ZoogVPNpo2GB3popo

* Shërbimi falas i ProtonVPN ka një numër të kufizuar të serverëve në dispozicion. Kur shumë përdorues janë në këta serverë në të njëjtën kohë, gjë që ndodh shpesh, mund të ndikojë negativisht në shpejtësinë tuaj të internetit.

Më poshtë do të gjeni disa informacione më të thella rreth VPN-ve falas në listën tonë.

ProtonVPN

flamur proton

Specifikimet ProtonVPN Falas

 • torrents:
 • Netflix: +
 • Lidhje të njëkohshme: 1
 • Vendndodhjet e serverit: 3
 • Kufiri i të dhënave: Asnje
 • Kapak i shpejtësisë: Asnje
 • Çmimi: Plotësisht falas

ProtonVPN është një ofrues i njohur VPN nga Zvicra që gjithashtu ofron një shërbim falas. Softueri i tyre është shumë miqësor dhe niveli i sigurisë është i shkëlqyeshëm. Versioni falas i ProtonVPN nuk ka një kufi të të dhënave ose kapak të shpejtësisë, megjithëse serverët e tyre mund të bëhen mjaft të ngadaltë kur shumë njerëz i përdorin ato në të njëjtën kohë, gjë që ndodh shpesh. ProtonVPN nuk mbështet shkarkime përrua, por ju jep herë pas here akses në Netflix, në varësi të serverit.

Sidoqoftë, duhet t’ju njoftojmë se është më mirë të përdorni periudhën e provës falas të ProtonVPN nëse dëshironi të shikoni Netflix me një VPN. Ky gjyq ju jep veçori premium, kështu që ju do të keni akses në shumë më shumë serverë sesa vetëm tetë serverët në Shtetet e Bashkuara, Hollandë dhe Japoni. Gjatë provës sonë më të fundit të pajtueshmërisë së ProtonVPN me Netflix (më 27 Mars – ne testuam versionin e provës falas sepse testuesi ynë automatikisht pranoi qasje në këtë pas regjistrimit të një llogarie të re) zbuluam se shumë nga serverët e ProtonVPN janë bllokuar nga Netflix. Sidoqoftë, ne në fund gjetëm një server që mund të shikonim me Netflix. Si i tillë, ne ju këshillojmë të përdorni versionin e provës falas për Netflix, në mënyrë që të keni më shumë të ngjarë të gjeni një server që punon me shërbimin streaming..

Nëse përdorni këtë version falas, programi rregullisht do të përpiqet t’ju bindë që të azhurnoni versionin e paguar. ProtonVPN ju lejon qasje në tre vendndodhjet e serverit: tre ndodhen në Hollandë, tre në Japoni dhe dy në SH.B.A. Mund të përdorni ProtonVPN Free në një pajisje në një kohë, por duke parë si të lirë ju mund të regjistroheni teorikisht disa herë me adresa të ndryshme emaili.

Përveç shërbimit falas të ProtonVPN, ne gjithashtu kemi shqyrtuar versionin premium (të paguar) të këtij ofruesi. Ne jemi shumë të kënaqur me ProtonVPN në përgjithësi, dhe ju mund të lexoni rishikimin tonë të plotë pikërisht këtu.

Hide.me

logo.me logo

Specifikimet Fsheh.me VPN

 • torrents: +
 • Netflix:
 • Lidhje të njëkohshme: 1
 • Vendndodhjet e serverit: 5
 • Kufiri i të dhënave: 10 GB në muaj
 • Kapak i shpejtësisë: jo
 • Çmimi: Plotësisht falas

Hide.me ofron një VPN të paguar dhe falas. Abonimi falas ju lejon qasje pesë serverë: në Hollandë, Kanada, Singapor dhe dy në SH.B.A. Versioni falas i Hide.me ka një limit të dhënash 10 GB në muaj. Do të jeni në gjendje të mbroni vetëm njërën nga pajisjet tuaja njëherësh, por shërbimi mban një politikë “pa log”.

Me mbështetje për Windows, iOS, MacOS, Android dhe FireOS, Hide.me mund të përdoret në pothuajse të gjitha pajisjet. Shërbimi gjithashtu lejon trafikun P2P, edhe me pajtimin e tij falas VPN. Kjo do të thotë që mund të shkarkoni torrente, megjithëse ka të ngjarë të arrini kufirin e të dhënave relativisht shpejt nëse vendosni të përdorni VPN për këtë qëllim. Versioni falas i Hide.me ju mundëson gjithashtu akses 24/7 në mbështetjen e klientit.

TunnelBear

Logoja e tunelit

Specifikimet TunnelBear VPN

 • torrents:
 • Netflix:
 • Lidhje të njëkohshme: 5
 • Vendndodhjet e serverit: 20
 • Kufiri i të dhënave: 500MB – 1.5 GB në muaj
 • Kapak i shpejtësisë: jo
 • Çmimi: Plotësisht falas

TunnelBear është një tjetër mundësi e mirë nëse po kërkoni një VPN falas. Ndërfaqja është e qartë, argëtuese dhe e lehtë për t’u përdorur. Instalimi i VPN është gjithashtu i shpejtë dhe i lehtë. Për më tepër, siguria dhe kriptimi janë të barabarta. Versioni falas i TunnelBear nuk shpejton kapakun. Sidoqoftë, ka një kufiri i të dhënave prej 500MB në muaj. Ju mund ta zgjasni këtë kufi deri në 1.5 GB duke promovuar TunnelBear në Twitter.

Edhe me versionin e tij falas, TunnelBear ju lejon të zgjidhni nga të gjitha ato 23 servera. Kjo është e shkëlqyeshme, sepse do të thotë që serverët nuk do të ngadalësohen aq shumë sa serverët që i përkasin VPN-ve falas me vetëm një server të vogël. Për sa i përket vendndodhjeve të serverëve, opsionet tuaja përfshijnë (por nuk kufizohen vetëm në) SH.B.A., Mbretërinë e Bashkuar, Kanada, Gjermani, Japoni, Hollandë dhe Itali. Ne ishim në gjendje të përdorim disa shërbime të ndryshme në internet, përkatësisht Hulu, BBC iPlayer dhe YouTube. TunnelBear është në dispozicion për Windows, Mac, Android dhe iOS. Ky ofrues ka disa kufizime, por gjithsesi është një VPN krejtësisht e mirë falas. Nëse doni të shkarkoni versionin falas, klikoni “‘mimi” në krye të faqes së tyre të internetit. Pastaj zgjidhni abonimin falas.

Windscribe

Baner për xhamat

Specifikimet Paraprakisht VPN

 • torrents: +
 • Netflix:
 • Lidhje të njëkohshme: i pakufizuar
 • Vendndodhjet e serverit: 11
 • Kufiri i të dhënave: 2 GB – 10 GB në muaj
 • Kapak i shpejtësisë: jo
 • Çmimi: Plotësisht falas

Windscrib ka një softuer miqësor me përdoruesit dhe aplikacionet që janë të thjeshtë për t’u instaluar. Ky VPN falas ka një kufiri i të dhënave prej 2 GB në muaj. Sidoqoftë, nëse vendosni të ndani adresën tuaj të emailit me Windscrib, do të keni mundësi të përdorni deri në 10 GB nje muaj. Përsëri, mbani në mend se kjo është teknikisht një pagesë: ju paguani me adresën tuaj të emailit dhe merrni më shumë të dhëna si kthim. Sidoqoftë, edhe me atë kufi, do t’i mbaroni të dhënat shpejt pas një dite të përdorimit të rëndë të internetit, veçanërisht kur shkarkoni ose transmetoni. Për më tepër, versioni falas i Windscrib nuk ofron të njëjtin nivel sigurie si versioni i paguar. Jo se siguria e Windscrib-it mungon, por mund të ishte më mirë.

Ofertat e xhamave 11 servera nëpër vende të ndryshme te përdoruesit e saj të lirë. Kjo duhet të jetë mjaft për përdoruesin mesatar falas të VPN-së. Për më tepër, ju mund të përdorni Windscrib në aq pajisje sa dëshironi.

ZoogVPN

Banderolë zoog

Specifikimet Zoog VPN

 • torrents: +
 • Netflix: +
 • Lidhje të njëkohshme: 1
 • Vendndodhjet e serverit: 3
 • Kufiri i të dhënave: 2 GB në muaj
 • Kapak i shpejtësisë: po
 • Çmimi: Plotësisht falas

ZoogVPN është një shërbim falas VPN me një lidhje të arsyeshme. Zoog VPN nuk duket se regjistron trafikun tuaj të internetit. Ata tregojnë se versioni i tyre i paguar është më i sigurt se versioni i tyre falas, megjithatë. ZoogVPN ka tre servera në dispozicion për përdoruesit falas: një në Amsterdam (Hollandë), një në Londër (MB) dhe një në Washington (SH.B.A.). Versioni falas mund të përdoret vetëm në një pajisje ne nje kohe. Përveç kësaj, ZoogVPN ka të dyja një kufiri i të dhënave prej 2 GB në muaj dhe a kapak shpejtësie. Ky ofrues i VPN është mjaft i shpejtë, por nëse serverët e tij po përjetojnë një trafik të rëndë, përdoruesit e lirë do të jenë të parët që do ta vënë re. Lidhjet e tyre do të ngadalësohen në mënyrë të konsiderueshme.

VPN Falas vs VPN e Paguar

Duhet të keni kujdes kur përdorni shërbime falas VPN. Një studim midis mbi 300 aplikacioneve falas VPN ka treguar se shumë prej tyre nuk punojnë siç duhet ose nuk i trajtojnë mirë të dhënat tuaja. Kërkohet qasje në të gjitha llojet e informacioneve të panevojshme të ndjeshme (të tilla si kontaktet, fotot dhe media sociale), dhe disa ofrues të lirë madje infektojnë pajisjen tuaj me spyware dhe malware të tjerë. Shumë shërbime falas VPN janë gjithashtu në pronësi të kompanive kineze, të cilat mund të shkaktojnë që të keni disa dyshime në lidhje me qëllimet e tyre dhe nivelin e sigurisë së VPN-ve. Ndërsa të gjithë ne përdorim pa ndërprerje të internetit këto ditë, ajo paguan për të përdorur një shërbim të mirë dhe të besueshëm VPN.

Shërbimet e paguara VPN në përgjithësi do të jenë më të vëmendshëm ndaj intimitetit tuaj dhe do të ofrojnë një nivel më të përparuar të sigurisë, si dhe shumë karakteristika të tjera shtesë. Për shembull, lidhjet kanë tendencë të jenë shumë më të shpejta, ju lejohen lidhje të shumta të njëkohshme (kështu që mund të ndani pajtimin tuaj me miqtë dhe familjen ose thjesht të përdorni një llogari si në laptop ashtu edhe në telefonin tuaj), dhe madje mund të merrni qasje në transmetim shërbime të tilla si Netflix. Ju gjithashtu mund të shkarkoni me siguri torrentë dhe nuk do të duhet të shqetësoheni për kufijtë e të dhënave. Shumica e këtyre karakteristikave nuk janë të disponueshme me shërbime falas. Për më tepër, pajtimet e paguara VPN janë bërë mjaft të lira. Nëse doni të dini se cilët ofrues janë shërbimet më të mira VPN të momentit, ne dëshirojmë t’ju referojmë në këtë përmbledhje:

VPN të lira

Ekzistojnë ndryshime të mëdha në çmime midis VPN të paguara. Sidomos nëse jeni duke kërkuar një VPN falas, çmimi i disa ofruesve VPN premium mund të ju shokojë. Për fat të mirë, ka një numër i ofruesve VPN që ofrojnë lidhje fantastike VPN për çmime shumë të ulëta. Për vetëm disa dollarë në muaj, ju mund të merrni një VPN me të vërtetë të mirë dhe të shijoni qetësinë tuaj në lidhje me sigurinë e lidhjes dhe të dhënave tuaja në internet. Një shembull i mirë i një VPN të shkëlqyeshme që kushton pak, është Surfshark. Dëshironi të dini më shumë rreth VPN-ve të ndryshme të lira atje? Ju mund të dëshironi të shikoni artikullin tonë:

VPN Falas pa Kufijtë e të Dhënave

Siç e keni parë, shumica e VPN-ve më të mira vijnë me kufij të të dhënave. Përdoruesit e lirë VPN janë të kufizuar në këtë mënyrë, sepse mbajtja e serverëve VPN dhe lidhjeve VPN kushton para. Kufijtë e të dhënave lejojnë ofruesin të ju lejojë të njiheni me shërbimin e tyre VPN pa u kushtuar atyre shumë para. Sidoqoftë, ekziston një VPN e mirë falas pa një kufi të të dhënave: ProtonVPN. Në vend të një kufiri të të dhënave, versioni falas i këtij VPN ndonjëherë mund të jetë mjaft i ngadaltë, pasi të gjithë përdoruesit e tij të lirë janë përhapur në vetëm tre serverë. Kur këta serverë bëhen shumë të mbushur me njerëz, shpejtësia juaj do të zbresë. Proton shpreson se kjo e bën përdorimin e gjatë të shërbimit të tyre falas më pak tërheqës. Nëse shpejtësia e zvogëluar nuk është çështje për ju (për shembull kur nuk keni nevojë për VPN tuaj ndërsa transmetoni), sigurisht që ProtonVPN ia vlen të merret parasysh.

Një dobësi e madhe e kufijve të të dhënave të VPN-ve falas është se ata shpesh do t’ju pengojnë të shikoni një film ose shfaqje të tërë. Nëse po shihni diçka në një rrymë në internet, ose edhe në Netflix, do të godisni kufirin e të dhënave tuaja pas rreth një ore ose dy tashmë. Pra, edhe nëse shpejtësia e lidhjes nuk është çështje, kënaqësia juaj për shikimin do të jetë jetëshkurtër.

Pa VPN pa kapakë të shpejtësisë

Meqenëse shumica e VPN-ve falas përdorin kufijtë e të dhënave, ata nuk shohin nevojën për të zbatuar gjithashtu kapele të shpejtësisë. Si rezultat, këto VPN shpesh janë po aq shpejt sa VPN-të e paguara. Disa VPN të lira zgjedhin të mos aplikojnë kapele shpejtësie sepse serverët e tyre të lirë janë aq të zënë sa që lidhja nuk do të jetë shumë e shpejtë sidoqoftë. Për fat të mirë, ka ofrues që ofrojnë relativisht shumë servera si pjesë e abonimeve të tyre falas, siç janë TunnelBear dhe Windscrib. Kjo do të thotë që, edhe pse lidhja VPN është e lirë, shpejtësitë janë akoma shumë të përshtatshme. Sidomos TunnelBear tregon qartë se si do të dukej një abonim i paguar me ta, pasi ato ju lejojnë qasje në të gjithë serverët e tyre.

VPN falas për të gjitha pajisjet tuaja

Shumica e mirë VPN falas ofrojnë softuer dhe aplikacione që janë në përputhje me pajisjet më të zakonshme dhe sistemet operative. Kjo do të thotë që VPN të tilla janë të lehta për t’u instaluar në kompjuterin tuaj, smartphone dhe tablet. Disa VPN madje ofrojnë softuer për sisteme operative më pak të njohura, duke bërë të mundur përdorimin e një VPN falas në Linux, për shembull. Ne do të diskutojmë shkurtimisht pajisjet e ndryshme më poshtë.

VPN falas për kompjuterin tuaj ose Mac

Shumica e VPN-ve falas janë në dispozicion për Windows dhe Mac. Ekzistojnë dy mënyra me të cilat mund të përdorni një VPN në kompjuterin tuaj: ose shkarkoni një aplikacion për sistemin tuaj operativ, ose shtoni një shtesë të shfletuesit në shfletuesit tuaj. Disa VPN janë të disponueshme vetëm si një shtesë të shfletuesit, për shembull Chrome ose Firefox. Kjo do të thotë se ata NUK mbrojnë të gjithë trafikun tuaj të internetit, përfshirë torrentët dhe postimet elektronike. E vetmja gjë që mbron një zgjatim i shfletuesit VPN, është trafiku në internet që kalon përmes shfletuesit tuaj, siç është bankingu përmes faqes së internetit të bankës tuaj.

Sisteme të ndryshme operimi kërkojnë lloje të ndryshme të programeve VPN. Përdoruesit Linux shpesh do të kenë një kohë më të vështirë për të vendosur një lidhje VPN sesa përdoruesit e Windows ose Mac. Instalimi i një VPN në Windows ose Mac është zakonisht vetëm çështje e shkarkimit dhe instalimit të programit, ndërsa përdoruesit Linux shpesh duhet të konfigurojnë manualisht lidhjen e tyre VPN..

VPN Falas për iOS dhe Android

VPN në celularPërveç VPN për kompjuterat desktop, VPN-të për telefonat inteligjentë po bëhen gjithnjë e më të popullarizuara. Jo vetëm që i përdorim gjithnjë e më shumë telefonat inteligjentë, por gjithashtu kemi tendencë t’i lidhim ato në rrjete Wi-Fi të pambrojtur më shpesh sesa ne me një kompjuter. Një VPN falas është padyshim me vlerë të shtuar për çdo përdorues të smartphone që shpesh e gjen atë vetë dhe në lidhje me përdorimin e këtyre rrjeteve. Përveç Windows dhe Mac, pothuajse të gjitha VPN të mirë falas ofrojnë softuer si për Android ashtu edhe për iOS. Të gjithë VPN-të që kemi renditur më lart si VPN-të më të lira falas të momentit ofrojnë softuer për Android dhe iOS.

VPN falas për tablet

Telefonat inteligjentë nuk janë pajisjet e vetme që funksionojnë në Android dhe iOS: Edhe iPads dhe tabletët Android. Shtë shumë e thjeshtë të instaloni dhe konfiguroni programin falas VPN në tabletin tuaj nëse e keni marrë atë tashmë në telefonin tuaj, pasi kjo funksionon njësoj për të dy. Kjo është ideale nëse doni të shihni versionin Amerikan të Netflix në iPad tuaj, për shembull. Ashtu si për telefonat inteligjentë, të gjitha VPN-të falas të listuara më sipër kanë softuer për iPads dhe tabletët Android.

Vende falas të serverëve VPN

Sa i përket vendndodhjeve të serverëve, shumica e VPN-ve falas ofrojnë një madhësi të vogël të mostrës së pajtimit të tyre të paguar, përveç TunnelBear. TunnelBear ju lejon hyrjen në të gjithë rrjetin global të serverëve.

VPN falas
Vendndodhjet e serverit
ProtonVPNSHBA, Hollanda dhe Japonia
Hide.meSHBA (Lindja, Perëndimi, Mesme), Hollanda, Gjermania dhe Kanada
TunnelBearTë gjithë serverët e tyre globalë përfshirë SH.B.A. dhe MB
WindscribeSHBA, Mbretëria e Bashkuar, Hollanda, Kanada, Hong Kong, Francë, Gjermani, Zvicër, Norvegji dhe Rumani
ZoogVPNSHBA, Mbretëria e Bashkuar dhe Hollanda

Përfundim: Cila është VPN më e mirë falas?

VPN falas janë të përshtatshme kur i përdorni vetëm ato herë pas here dhe nuk keni nevojë për shumë të dhëna. Për shembull, një VPN falas është e dobishme për të anashkaluar shpejt një bllok IP adresash (gjeo-). Shërbimet VPN falas që ne kemi diskutuar në këtë artikull, në përgjithësi mbështesin platforma të shumta dhe sistemet operative. Pra, nëse kërkoni një VPN falas për iPad, një VPN falas për Android ose një VPN falas për iPhone, shërbimet e lartpërmendura VPN duhet të funksionojnë për pajisjen tuaj. Sidoqoftë, në momentin kur filloni të përdorni një VPN falas për Netflix ose Popcorn Time, ka të ngjarë të keni probleme me kufijtë e të dhënave dhe kapakët e shpejtësisë. Në mënyrë të ngjashme, do të përjetoni kufizime për të shkarkuar shfaqje dhe filma me një version falas. Si rezultat, me siguri do të keni nevojë për një VPN të paguar shumicën e kohës nëse doni të shkarkoni ose përdorni përdorimin e shërbimeve të transmetimit video dhe audio.

Nuk është e thjeshtë të japësh një përgjigje të qartë për pyetjen se cili shërbim falas VPN është më i miri. Nëse dëshironi të shkoni për një shërbim falas VPN, atëherë sigurohuni që të zgjidhni një nga ofruesit që kemi listuar. Sidomos pasi që shumë aplikacione falas VPN në Play Store dhe App Store nuk funksionojnë siç duhet — ose janë edhe të dëmshme për pajisjen / privatësinë tuaj — ne ju rekomandojmë të mos shkarkoni VPN-në e parë të lirë që ju gjeni. Për shembull, qëndroni shumë larg nga VPN Hola falas. Në fund të fundit, siguria e internetit fillon me një VPN të mirë, dhe një VPN e keqe mund të ketë efektin e kundërt.

Më poshtë, do të gjeni një tabelë që përmban ato që konsiderojmë si ofruesit më të mirë falas të VPN kur merrni parasysh kritere të ndryshme:

kriteri
Opsioni më i mirë falas VPN
shpejtësiWindscribe
të dhënaProtonVPN
Vendndodhjet e serveritTunnelBear
siguriProtonVPN
Lehtësinë e përdorimitTunnelBear
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map