Mi a VPN kill kapcsoló? | VPNOverview

Ha érdekli a VPN-ek vagy elolvasta néhány véleményünket, akkor valószínűleg felmerült a „megszakító kapcsoló” kifejezés. A letiltás kapcsolót gyakran úgy tekintik, hogy bármely VPN-szolgáltató nagy előnyt kínál. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy sok olvasónk nem pontosan tudja, mit csinál a gyilkos kapcsoló, és miért jobb ezt használni. Ezért az alábbiakban olvassa el az összes ölési kapcsolót.


Mi az a gyilkos kapcsoló??

Öld KikapcsolásA szó legáltalánosabb értelemében az elpusztító kapcsoló olyan mechanizmust jelent, amely miatt a gép hirtelen kikapcsol, amikor valami rosszul fordul elő. Használható egy hasonló vészleállás leírására a szoftverekben is, a fizikai gépek helyett.

Ha egy gép leáll, összeomlik vagy más módon elkezdi működését, akkor a lekapcsolót azonnal felhasználhatja. A legtöbb nehézgép ilyen védőkapcsolóval rendelkezik. Mint gondolnád, a gyilkos kapcsoló elengedhetetlen minden olyan fúróval vagy fűrészeléssel ellátott géphez, amely ellenőrzés nélkül veszélyeztetheti a felhasználókat. A gyilkos kapcsolók gyakran fényes piros gombként jelennek meg ezeken a gépeken, így könnyen megtalálhatók. Ezzel az egy gombbal azonnal elkerülheti a veszélyes helyzeteket. Nem csak a nehézgépeknél, hanem néhány járműnél és felvonón is van egy vészkapcsoló, amely ölés kapcsolóként működik. Ez a funkció mindig hozzáadódik, hogy garantáljuk a felhasználó biztonságát.

Megszakító kapcsoló a szoftver számára 

Ugyanúgy, mint a gépeknél, egyes szoftverek egy kill kapcsolót is használnak. Gondolj például a nagy felhasználói cégek által használt szoftverekre, amelyek sok felhasználói adatot gyűjtenek, vagy olyan kormányzati szoftverekre, amelyek mindenféle érzékeny információt tartalmaznak. Ha a szoftver illetéktelen személyek kezébe kerül, akkor a gyilkos kapcsoló biztos lehet abban, hogy nem látják ezeket az érzékeny adatokat. Megfelelő engedély nélkül az a személy, aki megpróbál hozzáférni az információkhoz, nem fogja megkapni. Az adatokat láthatatlanná vagy elérhetetlenné teszik. A kill kapcsoló akár a szoftvert is teljesen törölheti. Ily módon minden érzékeny információ rossz kezekből áll.

A gyilkos kapcsolók más összefüggésekben is használhatók. Az okostelefonok általában használják őket a lopás megakadályozására. Mivel a gyilkos kapcsoló teljesen használhatatlanná teszi az eszközt, sokkal kevésbé valószínű, hogy a tolvajok elpazarolják az idejüket, hogy ellopják. Néhány Windows, a Google és az Apple okostelefonokon is van kill kapcsoló, hogy biztosítsák a telepített alkalmazások biztonságát. Ha egy telefonos alkalmazás megfertõzõdik káros szoftverrel, akkor a kill kapcsoló azonnal elkülönítheti és leállíthatja az alkalmazást. Ez megakadályozza a további fertőzést, és az eszköz többi részét biztonságban tartja. Ezenkívül a káros szoftverek azonnal eltávolíthatók.

Miért van a VPN-eknél kill kapcsoló??

A VPN-t használó emberek többsége a magánélet védelme érdekében használja ezt. Anonimként kívánnak maradni az internet böngészése közben, és a VPN segíthet ebben. Ha azonban a VPN átmenetileg hibásan működik, akkor védelem nélkül marad. Az Ön adatait a VPN-alagút kiegészítő védelme nélkül továbbítják az internetre. Ennek eredményeként az Ön IP-címe egyébként is látható lesz a külvilág számára. Itt jön be a kill kapcsoló.

A VPN-kikapcsolás biztosítja, hogy soha nem lép online védelem nélkül. Ha a VPN-nek a böngészés közben hibás működése van, a kill kapcsoló teljesen leállítja az internettel való kapcsolatot. Mindaddig, amíg a VPN szenved csatlakozási problémáktól, nem lesz képes böngészni, adatfolyamot letöltni és letölteni semmit. Mivel a teljes internet-kapcsolat leáll, a valódi IP-címe továbbra is védett lesz, és magánélete érintetlenül marad. A hackerek nem férhetnek hozzá az Ön adataihoz. Más szavakkal: a megszakító kapcsoló biztosítja, hogy a VPN megvédjen Önt, még akkor is, ha nem úgy működik, ahogy kellene. Az alább látható kép bemutatja, hogyan működik ez.

Öld meg a VPN illusztráció hackert

Miért esne le a VPN-kapcsolatom??

A csökkenő VPN-kapcsolatnak több oka lehet. Íme néhány a leggyakoribb:

 • Rossz internet kapcsolat: Ha kezdetben instabil internetkapcsolattal dolgozik, akkor a VPN valószínűleg zavarodhat. Ez akkor fordulhat elő, ha például gyenge jelű Wi-Fi hálózatot használ. A hálózatok közötti folyamatos váltásnak hasonló hatása van.
 • Problémák a VPN-kiszolgálóval: Egy másik lehetséges ok maga a VPN-szerver. Ha egy szerver valamilyen belső hibát tapasztal, ez okozhatja a VPN-kapcsolat teljes hiányát. A problémákat a szerver jelerőssége, a fizikai szerver megszakadása vagy a kapcsolat egyszerű időkorlátozásai okozhatják. Sőt, ha egy adott szervert egyszerre sok ember használ, akkor ez túlzsúfolt. Ilyenkor gyakran jelentkeznek problémák is: a kapcsolat hihetetlenül lassúvá válhat, vagy teljesen leeshet.
 • Tűzfal, víruskereső vagy útválasztó beállításai: Egy másik lehetséges akadályozó tényező a készüléken lévő többi program beállításaiban rejtőzködhet. Egyes programok speciális beállításokkal rendelkeznek, amelyek aktiválásuk után nem engedik meg a VPN-nek, hogy kapcsolatot létesítsen. Egy tűzfal vagy víruskereső program kockázatnak tekintheti a VPN külső kapcsolatát. Ennek eredményeként megpróbálják leállítani a VPN-t, és a biztonságos alagútját szabálytalan és megbízhatatlanná kell kapcsolni. Még a router és az eszköz automatikus frissítése is ilyen problémákat okozhat.

Melyik VPN-eknek van jó kill kapcsolója?

Általában véve az emberek úgy vélik, hogy a gyilkos kapcsoló minden VPN szolgáltatás pozitív kiegészítése. Természetéből adódóan az aktivált kill kapcsoló bizonyos időtartamra megakadályozhatja az online lépést. Ez azonban a legtöbb esetben meghaladja az alternatívát: védetlen az internet. A kill kapcsoló növeli az online adatvédelmet, és segít az internetkapcsolat irányításában.

Sok VPN-nek van egy kill kapcsolója. Egyes szolgáltatók megkövetelik, hogy a beállítások megváltoztatásával kézzel kapcsolja be, mások azonban alapértelmezés szerint aktiválták. Egyes VPN szolgáltatók azonban jobbak, mint mások. Ezért az alábbiakban felsoroltuk a két legjobb VPN-szolgáltatót, amelyek kill funkciót kínálnak.

ExpressVPN

Az ExpressVPN már jó ideje tetején van a pillanat legjobb VPN-jeinek listáján. A gyilkos kapcsolót „Network Lock” -nek hívják, és elérhető a Windows, a Mac, a Linux és az összes útválasztó számára (az alkalmazásukon keresztül). Ha a kapcsolat megszakad, a Network Lock észreveszi és azonnal lekapcsolja az internettel való kommunikációt. A hálózati zár biztosítja, hogy az Ön személyes adatait ne küldje el, amíg az ExpressVPN sikeresen helyreállítja a kapcsolatot a szerverrel. Abban a pillanatban a Network Lock lehetővé teszi az adatforgalom újbóli továbbítását. A jó kill kapcsolón kívül az ExpressVPN gyors kiszolgálókkal is rendelkezik, nagyon felhasználóbarát, és a Netflix-szel működik.

NordVPN

A NordVPN egy másik következetes és megbízható lehetőség. Ez a VPN-szolgáltató kill kapcsolója Windows, MacOS, Android és iOS rendszereken működik. Az opció be van építve a szoftverbe, és könnyen be- és kikapcsolható. A NordVPN azt ajánlja, hogy a felhasználók a lehető legnagyobb mértékben használják a gyilkos kapcsolót. A társaság ezt utolsó védelmi vonalnak tekinti. Ezenkívül a NordVPN lehetővé teszi a felhasználók számára a „gyilkossági listák” létrehozását, amelyekbe belefoglalhat olyan alkalmazásokat, amelyeket nem akar blokkolni időtúllépés esetén. Ilyen módon akkor is elérhetsz egyes programokat, ha a kill kapcsolót aktiválta és a VPN-kapcsolat megszakad. Általában véve a NordVPN kiterjedt szerverhálózattal rendelkezik, és viszonylag olcsó. Még akkor is működik, ha az Egyesült Államokon kívül tartózkodsz és nézni akarod az American Netflix-et.

Végső gondolatok

A gyilkos kapcsoló vagy a vészleállítás hasznos szoftver, amely segíti a felhasználó védelmét. Ha a VPN megszakítóról beszélünk, ez azt jelenti, hogy az Ön adatai biztonságban vannak, még akkor is, ha a VPN szoftver hibásan működik, és a védett kapcsolat megszűnik. Nem fog tudni online védelem nélkül menni, és a webhelyek nem fogják tudni felfedezni a valódi IP-címüket. Ha VPN-t keres kill-kapcsolóval, szeretnénk az ExpressVPN vagy a NordVPN-re hivatkozni. Ezek a VPN-szolgáltatók biztosan segítenek biztonságban maradni!

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map