A VPN hátrányai. Mit kell vigyázni! | VPNOverview

A VPN sok online adatvédelmi probléma tökéletes megoldása lehet. Végül is egy VPN elrejti az Ön IP-címét, titkosítja az Ön adatait, és feloldja az IP-címmel védett tartalmat. Röviden: biztonságot, névtelenséget és szabadságot nyújt Önnek.


Mindennek vannak hátrányai. Az alábbiakban elolvashatja, hogy milyen hátrányai lehetnek a VPN-nek, valamint az ingyenes és a fizetett VPN-k közötti különbség.

A VPN-szolgáltatások néhány általános hátránya

A VPN-kapcsolat többféle módon befolyásolhatja az internethasználatot. Néhány a leggyakoribb a következők:

 • A lassabb internet kapcsolat
 • A VPN-szolgáltatások meghatározott blokádjai (például a Netflix által)
 • Maguk a VPN-k illegális használata
 • Nem tudom, milyen erős a VPN által biztosított titkosítás
 • Internetes szokásainak naplózása és lehetséges viszonteladása harmadik fél számára
 • A kapcsolat megszakad
 • Az online büntetlenség indokolatlan érzése
 • Ingyenes VPN: néha rosszabb, mint egyáltalán nem

Az alábbiakban megtalálja ezeket a példákat részletesebben. Elmagyarázzuk, hogy miért tapasztalhatja meg a sebesség csökkenését, és hogy a VPN miként okozhat blokkolást. Ezenkívül elolvashatja a VPN jogszerűségét a különböző országokban. Arra is próbálunk segíteni, ha bármilyen nehézséggel szembesülhet a VPN biztonságának értékelésekor, és hogy mennyire valóban névtelen. Ezen problémák többségével segíthetünk megtalálni egy megfelelő szolgáltatót, amely nem okoz túl sok problémát. Egyeseknek azonban nagyobb hatása lehet a VPN-ekkel kapcsolatos tapasztalataikra. Tájékozódjon a VPN vásárlása előtt, így nem fog csalódni. Ha egyszerűen csak nagyon jó minőségű VPN-t keres, és el akarja kerülni a lehetséges hátrányokat, érdemes befektetni egy olyan VPN-szolgáltatásba, mint az ExpressVPN. Havonta több euróba kerül, de cserébe nagyszerű szolgáltatást kap.

A választott VPN-szolgáltatótól függően különleges hátrányokat tapasztalhat. Olvassa el a megvásárolni kívánt VPN áttekintését annak ellenőrzése érdekében, hogy nem talál meg semmilyen csúnya meglepetést.

A VPN csökkentheti a sebességet

Mivel az internetkapcsolatot a VPN-rel átirányítja és titkosítja a VPN-kiszolgálón keresztül, az internetkapcsolat kissé lelassulhat. Ezért fontos ellenőrizni a VPN sebességét, amikor kipróbálja. Az összes véleményünkben található egy nagy rész a sebességről. A legtöbb prémium VPN-szolgáltatás, mint például a NordVPN és az ExpressVPN, nem fogja túl lelassítani internetét, de a sebesség ritkán változatlan.

A legtöbb internetező nem veszi észre a különbséget. Azoknak az embereknek, akik online dolgokat végeznek, és gyors kapcsolat szükséges, problémák merülhetnek fel a rossz VPN használatával. Például azoknak a játékosoknak, akik online multi-player játékokat akarnak játszani, meg kell vizsgálniuk a legjobb VPN-ket a játékhoz, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy nem tapasztalnak késést.

Fennáll annak a veszélye, hogy bizonyos szolgáltatások blokkolják

Netflix logó

Egyes szolgáltatások elriasztják a VPN használatát. Ez általában azt jelenti, hogy van valami, amelyhez nem szabad hozzáférni, de VPN-vel érkezik. Például néhány kormány blokkolja az állampolgárok számára bizonyos tartalmat, mert úgy gondolja, hogy alkalmatlan, vagy veszélyezteti értéküket. Vagy néha egyes tartalomszolgáltatók kizárják az országokat használó országokat, mert egyszerűen nem fizették meg például a licencdíj egy részét. Ez a helyzet a BBC iPlayer esetében. A VPN használatával megkerülheti ezeket a korlátozásokat, és bármilyen módon hozzáférhet a tartalomhoz. Ezért a VPN-ek nem nagyon népszerűek ezekben a kormányokban. Ez akár az összes VPN általános tilalmát is eredményezheti.

A VPN-ket az olyan streaming szolgáltatások is blokkolják, mint a Netflix és a Hulu. Mivel ezek a vállalatok szerződéseket kötöttek a filmforgalmazókkal, amelyek csak bizonyos országokban teszik lehetővé a tartalom megjelenítését, a VPN-ek után kezdték el őket folytatni. A VPN segítségével az emberek hozzáférnek egy másik ország tartalmához ezen streaming szolgáltatásokon. Mivel a Netflixnek valószínűleg nincs joga megjeleníteni ezt a tartalmat az Ön országában, a VPN használatával harcolnak. Ezt úgy teszik, hogy blokkolják az IP-címeket, amelyek egyszerre nagy mennyiségű emberrel férnek hozzá a szolgáltatásukhoz. Például, ha megosztott IP-címen keresztül fér hozzá hozzájuk, a többi felhasználóval egy időben. Ez nagyon bosszantó lehet, ha csak filmet akar nézni. Szerencsére vannak olyan VPN-szolgáltatók, amelyek megbizonyosodnak arról, hogy mindig van-e olyan szerver, amellyel a Netflixet megnézheti. Ha olyan prémium VPN-t szeretne, amely lehetővé teszi a Netflix használatát, tekintse meg az ExpressVPN-t.

A VPN nem minden országban törvényes

Annak ellenére, hogy gyanúsnak tekinthetjük, a VPN használata a legtöbb országban legális. Valójában a legtöbb nagyvállalat és vállalat VPN-t használ biztonságának részeként. Vannak bizonyos kivételek. Egyes országok teljes ellenőrzést akarnak élvezni azon dolgok felett, amelyeket polgáraik megismernek az interneten. Mivel a VPN felhasználható a kormány cenzúrájának megkerülésére, ez néhány totalitárius országban illegális.

Egyes országokban, például Oroszországban és Kínában csak a kormány által jóváhagyott VPN-ket használhatja. A VPN használata ott nem feltétlenül illegális, ám ellenőrzést akarnak tartani felett. Néhány minőségi VPN szolgáltató, például a NordVPN, kifejlesztettek speciális „eltakarított szervereket”, amelyeket olyan országokban is lehetne használni, mint Kína, még akkor is, ha a kormány nem engedélyezi. Más országokban, például Észak-Koreaban a VPN használata teljesen tiltott, azaz nem engedélyezett a VPN használata. Ez azonban csak akkor jelent problémát, ha egy olyan országban él, amely korlátozza vagy tiltja a VPN-ek használatát.

A fogyasztók számára nehéz ellenőrizni a titkosítás minőségét

Nehéz lehet kideríteni, hogy a VPN-szolgáltatók valóban azt teszik-e, amit ígértek. Gyakran csak kiderül, hogy nem, ha rosszul fordul elő. Az átlagos PC-felhasználó nem ismeri a kriptográfiát. Valóban mindez biztonságos-e a szolgáltatás nyújtása? Ezért a felülvizsgálatok nagyon fontosak ebben az ágazatban. Mielőtt elkötelezné magát a VPN-szolgáltatóval történő előfizetéssel, okos elolvasni néhány (felhasználói) véleményt.

Áttekintéseinkben megtudhatja, hogy a szolgáltatók milyen naplókat tartanak, és többet tudnak megtudni a VPN általános minőségéről és biztonságáról. Ez magában foglalja a VPN-szolgáltató által használt protokollok és titkosítások rövid ismertetését is. A nagy VPN-szolgáltatókról a weboldalunkon található áttekintések. Érdemes átnézni a legfontosabb ajánlásainkat is.

Internetes szokásainak naplózása és lehetséges viszonteladása harmadik fél számára

Az előfizetés VPN-szolgáltatótól való megszerzésének az az ötlete, hogy az internetes forgalmat a szerverein keresztül irányítja. Titkosítják az Ön adatait, és lehetővé teszik, hogy a sok szerverük egyikét felhasználják az IP-cím elrejtésére. Ez azt jelenti, hogy bíznia kell a VPN-ben, hogy nem bántalmazza a szervereiken áthaladó adatokat. Alapvetően vásárolt biztonságot és névtelenséget. Számos VPN-szolgáltató tartja az alku végét, és teljes mértékben figyelmen kívül hagyja az Ön személyes adatait. Nem naplózza, amit csinál, és nem tárolja az adatait.

Néhány VPN-szolgáltató azonban naplózza az Ön adatait. Számos ingyenes VPN csinálja ezt (erről később bővebben), és néhány szolgáltató licencszerződésében világossá teszi, hogy ezt megteheti. Ez természetesen legyőzi a VPN szolgáltatás megszerzésének teljes célját. De ezek nem a legrosszabb elkövetők. Az igazán zavaró eseteket fizetett VPN szolgáltatók fizetik, akik azt állítják, hogy nem jelentkeznek be, de később találtak rá. Például az FBI felkérte az egyik VPN szolgáltatót (HideMyAss), hogy adjon információt egyik ügyfeléről a sötét interneten folytatott illegális tevékenységek gyanúja miatt. Noha a vállalat eredetileg megtagadta, végül nagyon konkrét naplókat adtak át a felhasználót illetően, ideértve a bejelentkezési időket, a letöltéseket, a sávszélesség-felhasználást stb..

Ez a figyelmeztető mese ismét emlékezteti bennünket, hogy a VPN szolgáltatóval történő előfizetés aláírása előtt több forrást és áttekintést kell megnéznünk..

A kapcsolat megszakad

Számos VPN-szolgáltató szoftvert tartalmaz öl-kapcsolót. Ez egy nagyon hasznos szolgáltatás. Amikor a VPN-szerverrel való kapcsolat megszakad, hirtelen védelem nélkül marad, és online viselkedése kapcsolódik a tényleges IP-címhez. Ennek elkerülése érdekében a kill-switch azonnal megszakítja a teljes internetkapcsolatot, és csak akkor áll helyre, ha a VPN-vel való kapcsolat helyreállt..

Ennek hátránya az, hogy Nos, már nem csatlakozik az internethez. A minőségi VPN szolgáltatók azonban nagyon ritkán találkoznak ezzel a kérdéssel.

Az online büntetlenség indokolatlan érzése

Vannak olyan emberek, akik úgy vélik, hogy VPN-kapcsolata teljesen névtelenné teszi őket, és a rosszindulatú programok nem érintik őket. Ez azon téves hiedelemhez vezet, hogy érintetlenek az interneten. Nyilvánvalóan nem ez a helyzet.

Még erősen titkosított és stabil VPN-kapcsolattal is:

 • Tájékozódjon az interneten keresztül a hirdetők, nyomkövetők, hackerek, hírszerző ügynökségek stb.
 • Célzott és áldozatul váljon az adathalász támadásoknak
 • Fertőződjön valamilyen típusú rosszindulatú programmal
 • Távolítson el bizonyos hálózatokat, adatbázisokat, weboldalakat stb.

A VPN-k gondoskodnak arról, hogy adatai titkosítva legyenek, az IP-címe rejtve maradjon, és hozzáférjen olyan tartalomhoz, amely korábban nem volt elérhető a külföldiek számára. De ha egy hacker vagy egy hírszerző ügynökség nyomon követni akarja Önt, akkor az IP-címén kívül más módon is azonosíthat téged. Az Ön IP-címe csak az első nyom, amelyet kereshetnek. Mint ilyen, a VPN-kapcsolat nem más, mint egy engedéllyel járó, illegális vagy gondatlan magatartásban való részvétel licence az interneten. Mindig használja a józan észét, és légy óvatos.

Ingyenes VPN: néha rosszabb, mint egyáltalán nem

Hátrányok nélküli VPNVannak, akik kipróbálják egy ingyenes VPN szolgáltatást. Ebben egyáltalán nincs semmi baj. Sajnos azonban sok ingyenes VPN-szolgáltatót nem az a célja, hogy az átlagos felhasználó számára nagyobb adatvédelmet és névtelenséget biztosítsanak az interneten, hanem kizárólag pénzt keresjenek. Kiváló példa a Hola VPN, egy olyan VPN szolgáltatás, amelytől el kell kerülnie. Az ilyen típusú VPN-k nem a VPN-szolgáltatás értékesítését, hanem az Ön személyes adatainak harmadik fél számára történő eladását célozzák. Amikor VPN szolgáltatást használ, akkor a forgalmat a szerverein keresztül irányítja. Fizet egy előfizetési díjat, titkosítja az Ön adatait, és megígéri, hogy nem naplózza vagy tárolja az összes adatát. Számos ingyenes VPN-szolgáltatás azonban pénzt keres el azáltal, hogy adatait eladja például a hirdetőknek. Ebben az esetben jobb, ha egyáltalán nem rendelkezik VPN-szolgáltatással, ehelyett telepít egy Adblocker vagy más biztonsági funkciókat.

Számos ingyenes VPN-szolgáltató rendelkezik adatkorlátozásokkal, sebességkorlátozásokkal, hirdetésekkel és letöltési korlátozásokkal. E korlátozások miatt egyszerűen nem élvezetes élmény. Sőt, sok ingyenes VPN alkalmazás nem biztonságos, kémprogramokat vagy rosszindulatú programokat tartalmaz a letöltésben. Kérjük, legyen óvatos, mielőtt kipróbálna néhány ingyenes VPN-szolgáltatást. Ha kipróbálni szeretne egy vagy kettőt, kérjük, olvassa el az ingyenes VPN-szolgáltatókról szóló cikkünket. A ProtonVPN egy ingyenes VPN, amelyen jóváhagyási bélyegzőnk van.

Végső gondolatok

A VPN fő hátrányai bosszantóak, de nem feltétlenül érintik a legtöbb felhasználót. A legtöbb probléma az ingyenes vagy olcsóbb VPN-szolgáltatásokkal merül fel. Például bizonyos esetekben az is előfordulhat, hogy az internetkapcsolat még gyorsabb lesz, miután csatlakozik egy VPN-szolgáltatóhoz. Ez akkor fordulhat elő, ha az internetszolgáltató fojtja a kapcsolatot. A VPN-szolgáltatás ezután titkosítja az Ön adatait, így sokkal kevésbé valószínű, hogy az internetszolgáltató megpróbálja gátolni. Ebben a forgatókönyvben a kapcsolat biztonságosabb és gyorsabb.

A kifejezetten a VPN szolgáltatásokhoz tervezett blokádok szintén nem mindig jelentik a problémát. A Netflix nem tudja és nem blokkolja az összes VPN-kiszolgálót. Számos VPN-szolgáltató gyorsan és egyszerűen hozzáférhet a Netflixhez az egész világon.

Vannak olyan VPN-k is, amelyek nem rendelkeznek kill kapcsolóval. Ily módon nem hirtelen áll le az internet-kapcsolat, bár ez kevésbé biztonságos.

Végül, feltétlenül vannak bizonyos hátrányok, amikor VPN szolgáltatást használ. Ezek közül sok nagyon korlátozott minőségi szolgáltató használatakor. A legjobb dolog, amit megtehet, alaposan mérlegelje, melyik VPN-szolgáltató a legjobb az Ön számára.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map