A VPN elmagyarázta: Hogyan működik? Miért használnád? | VPNOverview

Egyre többen használnak VPN-t az internet böngészése közben. A VPN jelentése Virtual Private NHálózat-. Ez egy egyszerű és hatékony megoldás, amely három alapvető dolgot kínál Önnek, amikor online csatlakozik: többet Biztonság, magánélet, és szabadság. Ha nem ismeri a VPN fogalmát, elég félelmetesnek tűnik. De ne aggódj! Ez az oldal pontosan elmagyarázza, hogyan működik a VPN, és miért használják az emberek. Mindent elmondunk neked, amit tudnunk kell a VPN előnyeiről és lehetőségeiről. Ezenkívül néhány kiváló VPN-szolgáltatót is elmondunk Önnek, akiket érdemes kipróbálni.


Mi a VPN??

VPN Internet NorwegianA VPN biztonságos kapcsolatot hoz létre az eszköz (például a számítógép vagy okostelefon) és az internet között. Online csatlakozáskor mindannyiunk egyedi IP-címmel rendelkezik. Össze lehet hasonlítani ezt a címet egy telefonszámmal vagy otthoni címmel, de a számítógép vagy az okostelefon esetében: az IP-cím az internetkapcsolat személyi azonosítója. Felfedik a tartózkodási helyét, és kapcsolatban áll azzal a személlyel, aki fizet az internetszolgáltatóval. IP-címével felismerhető és nyomon követhető az interneten, függetlenül attól, hogy mit csinálsz. Vagyis ha nem használ VPN-t. A VPN nem lesz mindig képes lefedni az Ön zeneszámait: vannak más módszerek is, amelyek az online identitás feltárását eredményezhetik. A WebRTC szivárgást és a böngésző ujjlenyomatát használó technikák továbbra is adatokat gyűjthetnek rólad. Ennek ellenére a VPN a legtöbb esetben nagyon jól védi Önt.

Mint korábban említettük, a VPN a virtuális magánhálózatot jelenti. Ez a privát hálózat lehetővé teszi az adatforgalom küldését egy titkosított, biztonságos kapcsolat külső szerverre. Innentől a forgalmat továbbítják az internetre. Emiatt megváltozik az internetre megjelenített IP-cím.

Ha azonnal el akarja kezdeni, akkor további lépésről lépésre talál útmutatót. Összeállítottuk az ott elérhető legjobb VPN-k listáját is. Inkább más VPN-t használ? További szolgáltatókat az áttekintő oldalon találhat. Nyomja meg az alábbi gombot a VPN-ek áttekintésének megtekintéséhez:

Mire használják a VPN-t??

Sokféle oka van annak, hogy az emberek elkezdenek használni a VPN-t. A legnagyobbokat az alábbiak szerint lehet összefoglalni: ez növeli a online adatvédelem, többet kínál Önnek online biztonság, és lehetővé teszi, hogy még többet böngészjen az interneten szabadság (mivel elkerülheti az online korlátozásokat és cenzúrát). A következő szakaszokban pontosan megmagyarázjuk, mit jelent ez.

Hogyan kínál egy VPN online biztonságot?

A VPN biztonságot kínál, mivel erősen titkosítja az összes internetes forgalmat, még mielőtt elérné a VPN szervert. Az adatforgalmat egy sokkal biztonságosabb „VPN-alagúton” keresztül is irányítja. Ez sokkal nehezebbé teszi mások, például a kormányok és a hackerek számára az adatok meghallgatását és megtekintését. Ezért különösen fontos a VPN használata (veszélyes) nyilvános WiFi-hálózatok használatakor. Otthon vagy munkahelyen ugyanolyan hasznos lehet a VPN használata. Az olyan szolgáltatók, mint a NordVPN vagy az ExpressVPN, csúcstechnológiát, AES 256 szintű titkosítást kínálnak. Az ilyen védelem mellett nem kell aggódnia, hogy bárki összegyűjti az adatait, és veled szemben felhasználja azokat.

Titkosított VPN alagút, amely megvédi a különböző csoportoktól

Hogyan kínál egy VPN online névtelenséget és adatvédelmet?

A VPN több online névtelenséget kínál, mivel nem szörfözhet az interneten az Ön nyilvános IP-címével. Személyes IP-címét elrejtik, amint csatlakozik a VPN-kiszolgálóhoz, mivel ez a VPN-kiszolgáló IP-jévé válik. Általában mások az IP-cím alapján összekapcsolhatják az online tevékenységeidet személyazonosságával és tartózkodási helyével. Például az internetszolgáltató, a meglátogatott webhelyek és sok kormány általában láthat mindent, amit online csinál. Amikor azonban VPN-t használ, az online tevékenységei csak a VPN-kiszolgálóra vezethetők vissza, de már nem önökre (kivéve, ha természetesen be van jelentkezve egy bizonyos webhelyre, például a YouTube vagy a Google). Számos VPN-szolgáltató nem fogja nyilvánosságra hozni, vagy akár meg is figyelheti, hogy mit csinál a szerverükön keresztül. Ennélfogva sokkal névtelenné vált az interneten, mivel nem lehet azonosítani vagy nyomon követni az IP-címén keresztül.

Hogyan kínál egy VPN online szabadságot?

A VPN nagyobb szabadságot nyújthat Önnek online. Ez lehetővé teszi a szerverhez való csatlakozást az egész világon. Ha csatlakozik egy VPN szerverhez egy adott országban, akkor az internethez is hozzáférhet, mintha fizikailag abban az országban lenne. Ez hasznos, mert az internet nem mindenhol szabadon elérhető. Egyes országok cenzúrálják az internet egy részét, vagy korlátozásokat vezetnek be a közösségi média webhelyeire vagy az online streaming szolgáltatásokra. Ha nyaralni vagy átköltözött, előfordulhat, hogy nem tudja megtekinteni a szokásos adatfolyamokat. A VPN lehetővé teszi, hogy otthoni szerverein keresztül csatlakozzon az internethez. Ez általában lehetővé teszi, hogy megnézze kedvenc műsorát, vagy ismét belépjen kedvenc webhelyére. Ez fordítva is működik: ha hozzáférést szeretne elérni egy másik ország webhelyeihez vagy streaming szolgáltatásaihoz (például a Netflix eltérő verziójának megtekintéséhez), akkor ezt megteheti egy VPN segítségével.

Ha azonnal szeretne kipróbálni egy VPN-t, de nem biztos abban, hogy melyik szolgáltatót választja, keresse meg a legjobb VPN-szolgáltatók 5 legfontosabb oldalát:

Hogyan működik a VPN??

Ha megbízható VPN szolgáltatót talált, letöltheti és telepítheti a szoftverét. Ezután kiválasztja a kívánt biztonsági beállításokat, és biztonságos kapcsolatot létesít a kívánt VPN szerverrel. Amikor a kapcsolat létrejött, az alábbiak történnek az adatforgalommal:

 1. A számítógépen található VPN-szoftver titkosítja az adatforgalmat és elküldi a VPN szerverre a biztonságos kapcsolat.
 2. A számítógép titkosított adatai a VPN szerver dekódolta.
 3. A VPN szerver ezt fogja végezni küldje el adatait az internetre és kap egy választ, amelyet Önnek, a felhasználónak szántak.
 4. A forgalom akkor van újra titkosítva a VPN-kiszolgálón keresztül, és az visszaküldték neked.
 5. A készüléken a VPN-szoftver fogja használni dekódolja az adatokat így megértheti és felhasználhatja azt.

Hogyan működik egy VPN illusztráció?

Az A VPN-kapcsolat titkosítja az adatforgalmat, így a hackerek és más felek számára sokkal nehezebb megfogni és megnézni. A biztonságos kapcsolat is fokozza a felhasználó névtelenségét, mert az internetes forgalmat egy külső VPN szerver továbbítja. Mivel a VPN-kiszolgáló IP-címén keresztül szörföz az interneten, saját IP-címe rejtett marad. Általában a tartózkodási helyed és akár személyazonossága az IP-címen keresztül is felfedhető, mert az egyedi az internetkapcsolatánál. Egy másik IP (a VPN szerverhez rendelt) használatával egyik online tevékenysége sem nyomon követhető, így anonim módon szörfözhet az interneten..

A VPN alkalmazás a számítógép, táblagép vagy okostelefon háttérben fut. Hozzáférhet az internethez, mint általában, és nem fog észrevenni semmi mást – kivéve azt a tényt, hogy képes leszel megkerülni az online korlátozásokat.

A három legjobb VPN-szolgáltató

A legtöbb nagy VPN szolgáltatót teszteltük. A legjobbak kibővített áttekintését az 5 legfontosabb VPN-szolgáltatónk listáján találhatja meg. Ha egyszerű, felhasználóbarát és megbízható VPN-vel szeretne kezdeni, javasoljuk az ExpressVPN, NordVPN vagy Surfshark alkalmazást..

ExpressVPN

Az ExpressVPN az egyik legjobb VPN-szolgáltató, amelyet eddig teszteltünk. Több ezer gyors és stabil szervert kínálnak, szép alkalmazásokat kínálnak minden eszköz számára, és kiváló ügyfélszolgálatot kínálnak. A Netflix-szel is működik, így a kedvenc műsor nézése közben is védelmet élvezhet. Az ExpressVPN 30 napos pénz-visszafizetési garanciával rendelkezik, így kipróbálhatja, mielőtt hosszabb előfizetést kapna.

Az ExpressVPN célja, hogy a legjobb minőséget kínálja Önnek, és ennek árcédulája is van. Nem a legolcsóbb VPN-szolgáltató, de speciális kedvezményes ajánlatunkkal havi 6,67 dollár előfizetést kaphat. Ez az előfizetés lehetővé teszi öt eszköz védelmét az ExpressVPN segítségével. A szolgáltatóról az ExpressVPN teljes áttekintésében olvashat bővebben. Kattintson az alábbi gombra, hogy megnézze az ExpressVPN különleges ajánlatát.

NordVPN

A NordVPN szintén jelenleg a legjobb VPN-szolgáltatók közé tartozik. Ez a jó és megbízható VPN szolgáltatás nagyon magas szintű biztonságot nyújt. Szoftvere elegánsnak tűnik, miközben egyszerûen használható. A magas szintű biztonság miatt az NordVPN lassabb, mint az ExpressVPN, de ez még mindig nagyon jó választás. Az általuk kínált minőségért nagyon megfizethetők. Sőt, az alkalmazások felhasználóbarát és jól felépített. Tudjon meg többet róluk a teljes NordVPN ismertetőnkben.

A NordVPN 30 napos pénz-visszafizetési garanciával rendelkezik, akárcsak az ExpressVPN. Nagyon megfizethető ajánlatokkal is rendelkeznek, különösen, ha hosszabb ideig előfizetésre vállalkozol. Ne felejtse el ellenőrizni a kapott kedvezményt, ha a weboldalon található linkeket használja, vagy az alábbi gombra kattint.

További tanácsok: Egyes útválasztók lehetővé teszik a VPN-kapcsolat telepítését. Ilyen módon a VPN-kapcsolatot az összes otthoni eszközéhez felhasználhatja. Ennek telepítése néhány ember számára kihívást jelenthet. Javasoljuk, hogy használja a DD-WRT router szoftvert. Ha segítségre van szüksége a VPN telepítéséhez az útválasztóra, nyugodtan nézze meg a témáról szóló cikkünket. Alternatív megoldás lehet egy olyan VPN kiválasztása, amely nagy számú kapcsolatot tesz lehetővé egyetlen előfizetéssel. Ebben az esetben a Surfshark lesz a legjobb választás.

Surfshark

A Surfshark egy viszonylag új, de nagyon hatékony VPN-szolgáltató, amely az elmúlt évben jelentősen nőtt. A Surfshark legnagyobb előnye, hogy lehetővé teszi kiszolgálóinak annyi eszközön történő használatát, amennyit csak akar. Ha meg akarja óvni az egész családban használt összes eszközt, vagy egyszerűen csak sok készülékkel rendelkezik, a Surfshark remek megoldás. Emellett ez a szolgáltató is hihetetlenül olcsó: havonta kevesebb, mint 2 dollár előfizetéssel rendelkezik!

VPN-t használ?

Lady JusticeNéhányan kíváncsi, hogy a VPN használata jogszerű-e. Végül is a szolgáltatás lehetővé teszi, hogy sokkal anonimabbá váljon az interneten, ami nagyon hasznos lehet a hackerek és az online bűnözők számára. Ha ezeket az embereket nem lehet online nyomon követni, elvégre sokkal nehezebb őket büntetni. De ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a VPN illegális. Éppen ellenkezőleg: sok hivatalos vállalat és vállalkozás együttműködik a VPN-ekkel és javasolja a használatot. Az Európai Unió is támogatja az internetes szabadságot, amelyet a VPN megadhat neked.

A világ számos országában a VPN használatát teljesen legálisnak tekinti. Illegális tevékenységek folytatása a VPN használata közben azonban továbbra is illegális. Ezért a VPN használata legális tevékenységekhez, például böngészéshez, játékhoz, Netflixhez, YouTube-hoz vagy valami máshoz egyáltalán nem jelent problémát. Ha VPN-t használ például illegális fájlok, például filmek és zenék nem hivatalos másolatainak letöltésére, akkor valószínűleg megsérti a helyi törvényeket. Noha a VPN több névtelenséget nyújt az interneten, és a tisztviselők számára sokkal nehezebb lesz követni téged, a letöltés önmagában még mindig illegális.

Néhány ország úgy véli, hogy a VPN használata illegális. Ha többet szeretne tudni ezekről az országokról és általában a VPN-ek jogszerű és illegális használatáról, erről a cikkben olvashat bővebben. A VPN használata a (nyugati) világ legtöbb részében nem okoz problémát. Éppen ellenkezőleg, azt ajánljuk.

Melyek a különféle VPN-protokollok?

A VPN-kapcsolatok titkosított kapcsolatot használnak, amelyet alagútnak is neveznek. Számos különféle módszer (protokoll) létezik ilyen VPN-kapcsolat létrehozására. A leggyakoribb VPN-protokollok:

 • OpenVPN: Az OpenVPN az egyik leggyakrabban használt protokoll. Ez egy nyílt forráskódú protokoll, amely az OpenSSl és SSLv3 / TLSv1 protokollokon alapuló titkosítást használ. A legtöbb VPN-szolgáltató támogatja az OpenVPN-t, és sokféle platformon elérhető (például Windows, Mac (OSx), Android, iOS, Linux, útválasztók). Legtöbben úgy gondolják, hogy az OpenVPN a legjobb választás.
 • IPSec / L2TP: ez a protokoll egyesíti az IPsec-t az adatok titkosításához az L2TP-vel a biztonságos kapcsolathoz. A legtöbb operációs rendszer IPsec / L2TP-t tartalmaz, és ezek jó választás, ha az OpenVPN nem érhető el.
 • PPTP: A PPTP (pont-pont alagút protokoll) az egyik első elérhető protokoll. Ez a protokoll tartalmaz néhány (potenciális) szivárgást. Ezért e protokoll használata csak akkor javasolt, ha a sebesség fontosabb, mint a biztonság. Ez akkor fordulhat elő, ha meg akarja kerülni a streaming szolgáltatások által bevezetett korlátozásokat.
 • Softether: A Softether, a fent említettektől eltérően, nem önálló protokoll, hanem nyílt forrású alkalmazás, amely különböző platformon működik, és támogatást nyújt olyan VPN-protokollokhoz, mint például az SSL VPN, L2TP / IPsec, OpenVPN és a Microsoft Secure Socket Tunneling Protocol. . A Softether egyetlen VPN szervert biztosít Önnek.
 • WireGuard: A WireGuard egy viszonylag új protokoll, amelyre az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet fordítanak. Linux kernelre fut, és még jobb teljesítmény elérésére törekszik, mint az OpenVPN és az IPsec. További információkért látogasson el a weboldalra.

Saját VPN beállítása

A saját VPN-kapcsolat beállítása egyszerűbb, mint amilyennek látszik. A VPN szolgáltatója elvégzi a legtöbb munkát az Ön számára. Először meg kell találnia egy kedvelt VPN-szolgáltatót (webhelyünkön megtalálhatja a különféle szolgáltatók áttekintését és néhány ajánlást). Amikor megtalálja az igényeinek megfelelőt, feliratkozik a szolgáltatásra, és letöltheti és telepíti az általuk nyújtott szoftvert. Csak pár percbe telik, mire a VPN szerverein keresztül online lépni tud. Most biztonságos és névtelen módon csatlakozhat az internethez, minden korlátozástól és cenzúrától mentesen, amelyet a földrajzi helyzete előírhat.!

A legtöbb VPN-szolgáltató szoftvert kínál minden típusú eszközre és operációs rendszerre (Windows, Mac, iPhone, Android).

Az első lépések a VPN használatával 3 egyszerű lépésben

Ha el akar kezdeni használni a VPN-t, de nem tudja pontosan, hol kezdje, akkor a megfelelő helyen van. A VPN használatának megkezdése nagyon egyszerű, és mindössze öt percig tart. Az alábbiakban bemutatjuk a három egyszerű lépést:

1. lépés: Feliratkozás egy megbízható VPN-szolgáltatóra

Kezdőknek javasoljuk az ExpressVPN vagy a NordVPN használatát. Ezeket a szolgáltatókat széles körben teszteltük és megállapítottuk, hogy nagyon alkalmasak kezdőknek, mivel könnyen érthetőek és felállíthatók, ugyanakkor nagyon gyorsak is. Ezenkívül ez a két VPN-szolgáltató lehetővé teszi több eszköz biztonságát egyetlen előfizetéssel és 30 napos pénz-visszafizetési garanciát kínál. Így egy hónapig kipróbálhatja őket anélkül, hogy ragaszkodna egy hosszú távú előfizetéshez. Továbbá, a weboldalunkon található hivatkozások és gombok használatával kedvezményt kap Önnek ezeknél a szolgáltatóknál. Nézze meg átfogó véleményeinket az áttekintő oldalon. Természetesen áttekintettük más VPN-szolgáltatókat is. Néhány más lenyűgöző VPN a CyberGhost, PIA, SurfShark és ProtonVPN. Ez utóbbi valószínűleg az egyik legjobb ingyenes VPN-előfizetést is kínálja, amelyről a cikkben olvashat: A 2020 legjobb 5 ingyenes VPN-szolgáltatója.

Miután kiválasztotta a VPN-szolgáltatóját, előfizetnie kell őket. Hozzon létre egy fiókot, és ellenőrizze, hogy kéznél van-e a bejelentkezési információ. A következő lépésekben lesz szüksége rá. Mint a cikkben korábban már említésre került, az ExpressVPN és a NordVPN egyaránt 30 napos pénz-visszafizetési garanciával rendelkezik, kérdéseket nem tettek fel. Tehát mindig kipróbálhatja őket, és visszatérítést kaphat, ha a VPN nem az Ön számára.

2. lépés: Töltse le a VPN alkalmazást

Most, hogy feliratkozott a preferált VPN-szolgáltatóra, egyszerűen le kell töltenie ennek a szolgáltatónak a VPN-alkalmazásait Android okostelefonjára, iPhone-jára, táblagépére vagy számítógépére. Keresse fel a VPN-szolgáltató webhelyét a szükséges szoftver megtalálásához. Ne próbálja meg letölteni más forrásból, mivel ezek a letöltések gyakran tartalmaznak felpuhult vagy akár rosszindulatú programokat is. Miután sikeresen letöltötte és telepítette a szoftvert, képes lesz bejelentkezni.

3. lépés: Aktiválja a VPN alkalmazást, és kezdje el biztonságosan és szabadon böngészni az interneten

A VPN alkalmazás bekapcsolásakor (általában egyetlen gomb megnyomásával) a VPN kapcsolat létrejön. Általában nem is veszi észre, hogy aktiválódik, mivel az eszköz háttérben fut. Amíg ez engedélyezve van, sokkal biztonságosabban, magántulajdonban és szabadon böngészhet az interneten.

És ennyi is van rajta! Ha elvégzi ezeket a lépéseket, egy VPN védi meg.

A VPN telepítése ugyanolyan egyszerű, mint az alábbi egyszerű lépések végrehajtása. Ha meg szeretné tudni, hogy hogyan telepíthet VPN-t az adott eszközére, akkor nézze meg a „VPN beállítás” részt. Ebben a szakaszban a VPN telepítésének különféle módjai találhatók egy adott eszközre. A telepítés az eszközétől és az operációs rendszertől függően változhat, de az alábbiak szerint jár:

Telepítse a VPN lépésről lépésre az asztali számítógépet

Ha pontosan szeretné tudni, hogy a VPN hogyan működik, olvassa tovább. Az alábbiakban ezt magyarázzuk el.

Miért használna VPN-t??

Számos oka van annak, hogy az emberek miért használnak VPN-t. A leggyakoribbak a következők:

 • Névtelenség az interneten: A VPN-kapcsolat elrejti a valódi IP-címét és helyét. VPN-kapcsolat esetén annak a VPN-kiszolgálónak az IP-címét használja, amelyhez csatlakozik. Ilyen módon a saját IP-címe rejtett marad. A webhelyek és más felek az IP-cím alapján nem tudják visszaazonosítani az online tevékenységeidet az Ön tartózkodási helyére és személyazonosságára (feltéve, hogy a szolgáltatónak megfelelő bejelentkezési tilalmi politikája van). A VPN használatakor csak egy furcsa IP-címet fognak látni, amelynek semmi köze sincs hozzád. A VPN segítségével névtelenül böngészhet az interneten.
 • Védelem a hackerek és a kormányok ellen: Az emberek egyre inkább tudomásul veszik az Internet sebezhetőségét. Biztonságos VPN-kapcsolat nélkül másoknak sokkal könnyebb megfogni, megnézni és ellopni azokat az adatokat, amelyeket gyakran öntudatlanul terjesztnek az internetes böngészés során. Anélkül, hogy tudta volna, mások megérinthetik az eszközöket és felhasználhatják a személyes adatait. Megakadályozhatja ezt egy VPN-sel, mert ez titkosítja az összes internetes forgalmat.
 • Biztonságos internet-hozzáférés a nyilvános hálózatokban: A nyilvános hálózat használata nagyon kockázatos lehet. Ugyanazon hálózat többi felhasználója egyszerűen hozzáférhet az Ön adataihoz és személyes adataihoz. Mivel nem akarja, hogy mások hozzáférjenek például az e-mail bejelentkezéshez, a képekhez / fájlokhoz vagy a hitelkártya-információkhoz, érdemes lehet VPN-kapcsolatot használni. A VPN titkosítja az összes internetes forgalmat. A hacker csak titkosított anyagot fog látni, és nem fogja látni vagy használni az Ön személyes adatait.
 • A cenzúra és a földrajzi korlátozások megkerülése: Egy normál internetes felhasználó számára számos korlátozás vonatkozhat arra, hogy mit tud és mit nem tud elérni online. Például nem nézheti meg a BBC iPlayer összes elérhető tartalmát, ha nem brit IP-címen keresztül fér hozzá az internethez. Egyes streaming szolgáltatások, például a Netflix, eltérő tartalmat kínálnak a különböző földrajzi övezetekben. Egyes kormányok (például Kína, Törökország és Egyiptom) blokkolják a hozzáférést bizonyos internetes szolgáltatásokhoz, például a WhatsApp, a Skype, a Facebook vagy a Twitter. Ha megváltoztatja földrajzi helyét VPN-sel, megkerülheti ezeket a különféle korlátozásokat.
 • Letöltés és feltöltés névtelenül: Bizonyos torrentek letöltése egyes országokban illegális, és a korábban még soha nem töltött letöltőket nyomon követik, és néha még büntetőjogi eljárás alá vonják őket. Természetesen nem támogatunk semmilyen jogellenes tevékenységet. Megértjük azonban, hogy az emberek a magánéletre és a névtelenségre vágynak, nem csak az internet böngészésekor, hanem a fájlok feltöltése és letöltése közben is. VPN kapcsolat használatával biztosíthatja, hogy senki sem tudja, mit tölt le vagy tölt fel. A titkosított forgalom és az újrairányított IP-cím miatt névtelenül letölthet egy VPN-sel.
 • Megakadályozhatja a vállalatokat, hogy hozzanak létre egy fájlt: A hirdetési hálózatok, mint például a Facebook, a Google és a Twitter folyamatosan információkat gyűjtnek rólad az online forgalom során. Ezen információkkal megmutathatják testreszabott hozzáadásait, de ami még fontosabb: szabadon értékesíthetik ezeket az információkat harmadik fél számára. Az adatok VPN segítségével történő titkosításával ezek a hálózatok nem tudnak információkat gyűjteni rólad, és kevésbé lesznek befolyásuk arra, amit online lát.
 • Hozzáférés a vállalat hálózatához: Egyre több társaság biztosítja az embereknek a lehetőséget, hogy otthonról vagy például külföldön dolgozzanak. Egyesek VPN-kapcsolatot használnak otthoni vállalati hálózathoz való hozzáféréshez. Ez lehetővé teszi az emberek számára, hogy hatékonyan dolgozzanak otthonról.

Ha többet szeretne tudni arról, hogy miért használnak VPN-t az emberek, kérjük, olvassa el a témával kapcsolatos cikket: Milyen előnyei vannak a VPN-nek?

VPN kapcsolat használata

Ha VPN-kapcsolatot akar használni a számítógépén, akkor szüksége lesz egy VPN-fiókra. A legtöbb kiváló minőségű VPN-szolgáltató olyan előfizetéseket kínál, amelyek havi pár dollárnál nem többet fizetnek. Miután regisztrált valamelyik VPN-szolgáltatónál egy fiókra, megadják a bejelentkezési információkat a VPN-kiszolgálóikról. Ezután ezeket a bejelentkezési információkat felhasználhatja kapcsolat létesítésére egy vagy több (általában két) szerverrel, amelyet a szolgáltatója kínál. A legtöbb szolgáltató olyan szoftvert kínál, amely megkönnyíti a kapcsolat beállítását a különböző eszközökön. Ezután kiválaszthatja az igényeinek megfelelő protokollt, és kiválaszthat egy adott országban vagy városban található szervert.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map