VPN telepítése az útválasztón: Egyszerű útmutató a DD-WRT-hez

Nagyon jó ötlet egy VPN telepítése az útválasztóra, ha szabadsággal, biztonsággal és névtelenséggel szeretné használni az internetet. A VPN telepítéséhez az útválasztóra DD-WRT szükséges. Ez egy alternatív firmware (szoftver), amelyet további funkciók hozzáadására használnak az útválasztóhoz. Az egyik ilyen lehetőség a VPN telepítése és használata az útválasztón. Olvassa el az összeset erről a szoftverről, és kövesse egy egyszerű útmutatót, amely ismerteti a telepítés módját. Ezután készen áll arra, hogy minden eszközén szabadon és névtelenül szörfözhessen.


Mi a DD-WRT?

ddwrt logóA DD-WRT egy Linux alapú, nyílt forrású, firmware IEEE 802.11 a / b / g / h / n típusú vezeték nélküli útválasztókhoz. Ez egy Broadcom vagy Atheros chipen működik. A DD-WRT fejlett lehetőségeket kínál, amelyek a normál firmware-en vagy az útválasztón nem találhatók meg. Ezen extra lehetőségek némelyike ​​a jó VPN (különösen az OpenVPN) támogatása, a WDS vezeték nélküli áthidaló / ismétlődő protokollok, a Sugár hitelesítés biztonságos vezeték nélküli kommunikáció és a fejlett szolgáltatási minőség menedzsment a sávszélesség elosztására. Ebben a cikkben mindent elolvashat a VPN telepítéséről az útválasztóra a DD-WRT segítségével.

Miért telepítsen VPN-t az útválasztóra?

A VPN telepítésével az útválasztóra védi az összes csatlakoztatott eszközt egyszerre.

VPN pajzsA VPN védi az összes internetes forgalmat oly módon, hogy titkosított alagutakon továbbítja. Harmadik felek nem látnak semmit, amit online csinál, amikor VPN-t használ.

Ezenkívül átveszi a VPN-kiszolgálóinak IP-címét, biztosítva ezzel, hogy saját IP-címe rejtve maradjon a világ számára. Az Ön IP-címe lehetővé teszi a felkeresett webhelyek számára, hogy felismerjenek téged, és követni is tudnak, ha akarják. VPN-vel ez nem lesz lehetséges, és teljesen névtelen leszel.

Végül, a VPN nagy szabadságot kínál. Mivel a VPN lehetővé teszi, hogy sok különböző országbeli szerverhez csatlakozzon, megváltoztathatja virtuális helyét. Úgy teszhet, mintha valahol másutt fér hozzá az internethez. Ilyen módon megkerülheti a földrajzi korlátozásokat, legyen szó akár a kedvenc streaming webhelyének korlátozásáról, akár a kormány nyilvánvaló cenzúrájáról..

Általában VPN-t telepít arra az eszközre, amelyet használni szeretne az internethez. Manapság azonban sok különféle eszközt használunk. Az összes otthoni vagy munkahelyi eszköz egyidejű védelmére telepítheti a VPN-t az útválasztóra.

Előtelepített VPN útválasztók

Ha azt szeretné, hogy az útválasztót VPN-ügyfélként használja, akkor az útválasztót meghatározott módon kell beállítani. Az útválasztó VPN-beállításának ilyen módját villogásnak nevezik. Az alábbiakban elolvashatod, hogyan lehet ezt megtenni. A legegyszerűbb módszer azonban egy olyan útválasztó vásárlása, amelyet már beállítottak a VPN-sel való együttműködésre. Ezt előre elvillanó útválasztóknak hívjuk.

Ezeket az előrevillogott útválasztókat gyakran egy adott VPN-szolgáltatóhoz állítják be. Így az útválasztó vásárlásakor előfizetést kell szereznie az adott VPN szolgáltatónál.

Ezen előre megvillogott útválasztók többsége az Egyesült Államokból származik. Ne feledje, hogy az adapterek eltérőek lehetnek az Ön országában. Ne felejtse el megrendelni egy adaptert, amely lehetővé teszi az útválasztó csatlakoztatását az ország hálózati övéhez.

A VPN-re vonatkozó követelmények az útválasztón

A VPN telepítéséhez az útválasztóra a következőkre van szükség:

Útválasztó, amelyre DD-WRT telepítve van (vessen egy pillantást a támogatott eszközökre, hogy megtudja, telepíthető-e a DD-WRT firmware az útválasztón)

VPN-előfizetés, amely OpenVPN-t kínál. Az OpenVPN olyan protokoll, amelyet nem minden VPN-szolgáltató kínál, ezért feltétlenül ellenőrizze a szolgáltatót. Javasolhatjuk a NordVPN-t és a Surfshark-ot szilárd VPN-szolgáltatókként, amelyek ezt a protokollt kínálják.

Telepítse a DD-WRT-t az útválasztóra

RouterA DD-WRT firmware routerre telepítésének útmutatója minden routernél különbözik. Tehát először:

-Keresse meg útválasztóját a DD-WRT webhely útválasztói adatbázisában, és töltse le a fájlt.

-Töltse le a megfelelő .bin fájlt.

-Olvassa el a hardver-specifikus utasításokat, hogy megtudja, hogyan tudja villanni az új firmware-t az útválasztón.

-háromféle módon villoghat új firmware:

  • Web-GUI
  • TFTP
  • parancs sor

Görgessen lefelé, hogy megtalálja a megfelelő villogási módszert további információkért.

Flash DD-WRT Web-GUI-n keresztül

Ez a módszer a legjobb választás többek között a Linksys útválasztók számára.

1.Állítsa alaphelyzetbe az útválasztót (az útválasztó hátulján található hard reset gomb segítségével)

2.Jelentkezzen be az útválasztó felügyeleti rendszerébe az útválasztó IP-címére kattintva (görgessen lefelé, hogy megtudja, hogyan teheti ezt)

3.Keresse meg a menüben azt a helyet, ahol frissítheti útválasztóját, vagy új firmware-t villoghat rajta

4.Az új firmware villogása (Fontos: ne szakítsa meg ezt a folyamatot, mert helyrehozhatatlanul tönkreteheti az útválasztót)

5.Állítsa vissza az útválasztót

Manuálisan keresse meg a router IP-jét

Kövesse ezeket a lépéseket, hogy manuálisan keresse meg az útválasztó IP-jét a Windows rendszerben.

1. lépés. Lépjen a „Start” gombra és nyomja meg a „Futtatás” gombot.

Ezt nehéz lehet megtalálni a Windows 10 rendszerben, így a billentyűparancsot is használhatja, ha egyszerre megnyomja a WIN (az a gombot, amelyen az ablak van) és r gombot. Ezt az ablakot látja:

Router cmd

2. lépés. Írja be a „cmd” értéket, és nyomja meg az OK gombot

router parancs

3. lépés. Írja be az „ipconfig” elemet, és nyomja meg az enter billentyűt

router IP

Az alapértelmezett átjáró vagy a szabványos átjáró után megtalált IP-cím az útválasztó IP-címe. Most másolja ezt a számot a böngésző címsorába, hogy elérje az útválasztót.

Flash DD-WRT firmware a TFTP-n keresztül

Leggyakrabban a GUI flash módszert részesítik előnyben, de bizonyos hardver-specifikus esetekben a TFTP-t választhatja. A TFTP-t biztonságos módszernek tekintik az útválasztó villogásához.

A TFTP nagyon egyszerű és csak két kattintást igényel. Ez a módszer különösen akkor jó, ha a webes felhasználói felület hibás, vagy ha az útválasztó elérhetetlennek tűnik.

Flash DD-WRT firmware parancssoron keresztül

Ez a módszer csak az útválasztókra alkalmazható, amelyekre már telepítve van a DD-WRT, és amikor a Telnet / SSH be van kapcsolva. Ez az egyetlen mód a vezeték nélküli frissítésre, mert a fájlok a DD-WRT szerverekről származnak, és ellenőrizhető összeggel ellenőrizhetők.

1. Telenet vagy SSH a DD-WRT útválasztóhoz

2.Töltse le a firmware-t a router / tmp mappába a wget vagy az scp segítségével

CD / tmp
wget https://dd-wrt.com/dd-wrtv2/downloads/stable/dd-wrt.v2x_generic.bin

3.Hasonlítsa össze az ellenőrző összeget az eredetivel

md5sum dd-wrt.v2x_generic.bin

4.Villog a firmware

írj dd-wrt.v2x_generic.bin linux

5.Reboot

Telepítsen egy VPN-t a DD-WRT-re

Most villogott a DD-WRT az útválasztón, és ez most képes lesz VPN-kapcsolatot tárolni. Gratulálok, a legnehezebb munka megtörtént! A VPN telepítése a DD-WRT-re:

1. Jelentkezzen be az útválasztón (ahogy korábban is tette, keresse meg az IP-címet, és írja be a böngésző címsorába).

2. Lépjen a „Beállítás”, majd az „Alapbeállítás” elemre..

3. Ugrás a „Network Address Server Setting” (DHCP) részre, töltse ki a VPN-szolgáltató DNS-kiszolgálójának címeit, és mentse el ezeket a beállításokat.

4. Kapcsolja ki az IPv6-t (az IPv6 használata néha IP szivárgást mutat).

5. Lépjen a „Szolgáltatások” szakaszba, majd kattintson a „VPN” fülre. Kapcsolja be az OpenVPN ügyfelet az „Open OpenVPN kliens indítása” rész engedélyezése elemére kattintva..

router

6. Most töltse ki VPN-szolgáltatójának adatait (pl. NordVPN: Bejelentkezés, jelszó, szerver címe és VPN-protokoll típusa).

7. Másolja a tanúsítvány tartalmát és a kulcsfájlt a megfelelő mezőbe.

8. Amint az adatokat az „Alkalmazás beállításai” menüben menti, kapcsolat létesül a VPN szerverrel. Az összes internetes forgalom a VPN-kiszolgálón keresztül megy keresztül. Annak ellenőrzéséhez, hogy minden történt-e, lépjen a „status” fülre és az „OpenVPN” szakaszra.

Végső gondolatok

Szeretné, hogy minden otthoni eszközét VPN védje? Ezután jó ötlet a VPN telepítése az útválasztóra. Először azonban telepítenie kell a DD-WRT-t az útválasztón, és a VPN-szolgáltatónak felajánlnia kell egy OpenVPN protokollt, hogy ez működjön. Remélhetőleg a fenti útmutató segített a VPN telepítésében az útválasztón. Ne feledje, hogy előzetesen villogott útválasztókat is vásárolhat, amelyek sok problémát takarítanak meg.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me