VPN-kapcsolat beállítása a Windows 10 rendszeren (lépésről lépésre)

Számos módja van a VPN beállításának a Windows 10 számítógépen. Ebben a cikkben megvitatjuk, hogyan állíthat be VPN-t a Windows beállításain keresztül. Ez akkor hasznos, ha használni akarja például a munkáltató által biztosított VPN-hálózatot.


A Windows operációs rendszer adatvédelme

Számos VPN-szolgáltató speciális szoftvert kínál, amely lehetővé teszi a könnyű és gyors csatlakozást a sok VPN-szerverükhöz. Néhány VPN, beleértve a sok vállalati hálózatot is, nem rendelkezik saját szoftverrel. Szerencsére a Windows rendelkezik egy olyan funkcióval, amely lehetővé teszi a VPN-kapcsolat beállítását. Ebben a lépésről lépésre ismertetjük, hogyan állíthat be VPN-kapcsolatot a Windows 10 rendszerben. Van VPN-je, amely saját szoftvert kínál, például ExpressVPN vagy CyberGhost? Görgessen lefelé egy gyors útmutatóért, amely elmagyarázza a VPN beállítását ezzel a szoftverrel.

1. lépés: Szerezze be a megfelelő bejelentkezési adatokat

A VPN kapcsolat beállításához Windows 10 rendszeren a megfelelő bejelentkezési adatokra van szükség. Ellenkező esetben nem fogja elérni a VPN-kiszolgálót. Ha a VPN-kapcsolat a munkáján keresztül van rendezve, akkor a helyes bejelentkezési információt kell kérnie a főnöktől. Privát felhasználásra dolgozik VPN-sel? Ezután ezeket a részleteket saját maga készítette el fiókjának beállításakor. Ezen információkkal, amelyek gyakran felhasználónevet és jelszót és esetleg egy adott kiszolgáló címet tartalmaznak, amellyel csatlakozni lehet, követheti az alábbi három lépést a VPN-hez való kapcsolódáshoz:.

Ha még nem rendelkezik VPN-fiókkal és bejelentkezési adataival, és jó VPN-t keres az internetkapcsolat védelme érdekében, akkor mindig kipróbálhatja a CyberGhost alkalmazást. Ez a szolgáltató nagyon olcsó, de még mindig kiváló minőségű. Ezen felül 45 napos pénz-visszatérítési garanciával rendelkeznek, amely lehetővé teszi, hogy először kipróbálhassa a szolgáltatást.

2. lépés: Nyissa meg a VPN-beállításokat a Windows rendszerben

Szeretne VPN-t telepíteni a Windows 10 rendszerre? Először is ellenőriznie kell, hogy Windows-fiókot használ-e adminisztrációs jogokkal. Általában a számítógép tulajdonosa rendelkezik ezekkel a jogokkal. Ő is terjesztheti őket másoknak. Ha csak egy felhasználói fiókkal rendelkezik azon a készüléken, amelyen dolgozik, akkor automatikusan megkapja ezeket a jogokat.

Lépjen a Start menübe (a Windows logó a képernyő bal alsó sarkában), majd kattintson a gombra Beállítások. Ez a gomb gyakran úgy néz ki, mint egy kis fogaskerekű. Miután megjelenik a „Beállítások” képernyő, kattintson a gombra Hálózat és internet a menüből. Akkor válasszon VPN a képernyő bal oldalán található listából. A szöveg jobb oldalán található kép megmutatja, hogy néz ki ez. Megtalálta a VPN-beállítások képernyőt a Windows rendszeren, és készen áll a VPN-kapcsolat hozzáadására az operációs rendszeréhez.

3. lépés: VPN-kapcsolat hozzáadása

Ideje hozzáadni a VPN-kapcsolatot. Először kattintson a tetején lévő gombra, amely azt mondja Adjon hozzá egy VPN-kapcsolatot.

Adjon hozzá VPN-kapcsolatot a Windows beállításaihoz

Megjelenik egy kék képernyő. Itt megadhatja a VPN-szolgáltató adatait. Egyes országokban választhat a VPN szolgáltató számos szabványos szolgáltatótól, de ez a lépésről lépésre szóló útmutató csak a Windows (beépített) választási lehetőség.

Adjon meg egy felismerhető nevet a VPN-kapcsolat alatt A kapcsolat neve. Például választhatja a „VPN-kapcsolat működése” lehetőséget, ha csak munkával kapcsolatos tevékenységekre van szüksége.

Adja hozzá a VPN-kapcsolatot a Windows kék képernyő beállításaihozAlatt Szerver neve vagy címe, írja be a VPN-kiszolgáló IP-címét vagy szerver URL-jét. Ezt az információt a kapcsolat szolgáltatója biztosítja, pl. a főnököd.

Alatt VPN típus, válassza ki a használni kívánt VPN protokollt. A legtöbb esetben kiválaszthatja a Automatikus opció itt. A VPN-protokollokkal kapcsolatos további információkért kérjük, olvassa el a témáról szóló cikket.

Alatt A bejelentkezési információ típusa megadhatja a bejelentkezés módját. A legtöbb esetben ez felhasználói név és jelszó használatát foglalja magában. Alternatív megoldásként bejelentkezhet intelligens kártyával vagy tanúsítvánnyal.

Alatt Felhasználónév és Jelszó, töltse ki a szükséges bejelentkezési adatokat.

Megjegyzés: Ha nyilvános számítógépet használ, akkor a legbiztonságosabb, ha a számítógépet nem emlékezi meg a bejelentkezési információkra. Csak akkor válassza az adatok mentését, ha a számítógépet idegenek nem használják, és jól védett!

Miután befejezte az összes szükséges adatot, kattintson a gombra Megment.

4. lépés: Csatlakozás a VPN szerverhez

A VPN menü használata a Beállítások (az 1. lépésben leírtak szerint) kiválaszthatja a hozzáadott VPN-kapcsolatot a megjelenített listából, és csatlakozhat az adott VPN-kiszolgálóhoz. Most már biztonságosan csatlakozik, és biztonságosan és privát módon férhet hozzá az internethez.

További beállítások

A VPN-kapcsolat hozzáadása után a VPN-kikapcsolás és bekapcsolás mellett további lehetőségek is vannak. Beállíthat például egy proxykiszolgálót. Ehhez lépjen a speciális menübe. Ezt megteheti a 2. lépés ismételt követésével, a megváltoztatni kívánt VPN-kapcsolatra kattintással és a választással Haladó beállítások. Csak akkor módosítsa ezeket a beállításokat, ha teljesen biztos benne, hogy mit csinál. A Windows és a VPN-szolgáltatója már együttműködnek a biztonságos kapcsolat biztosítása érdekében. Tehát, különösen kezdőként, nem kell módosítania a speciális beállításokat az online védelem érdekében.

VPN-beállítások a Windows rendszerben az Értesítések segítségével

A beállítások VPN szakaszának gyors és egyszerű eléréséhez kövesse a 2. lépésben leírt utasításokat, de rákattinthat értesítések (információs ballon) a tálca jobb alsó sarkában. A fenti képernyőkép megmutatja, hogy néz ki ez a képernyő. kettyenés VPN és közvetlenül a VPN-beállítások képernyőre kerül.

VPN szoftver Windows 10 rendszeren

A VPN használata a Windows 10 beállításain keresztül nagyon hasznos lehet. Végül is a Windows automatikusan összekapcsol téged a VPN szerverrel, így nem kell minden alkalommal manuálisan bekapcsolnia a VPN-t. Sőt, lehetőséget ad arra, hogy távolról és biztonságosan csatlakozzon magánhálózathoz. Gondolj például azokra az emberekre, akik otthoni otthonukban dolgoznak VPN szervert használva, hogy hozzáférjenek a vállalati hálózaton belüli összes dokumentumhoz és egyéb fájlhoz..

A VPN és az operációs rendszer összekapcsolása azonban nem mindig kényelmes. Ha fizetett VPN szolgáltatót, például NordVPN vagy Privát Internet hozzáférést használ, javasoljuk, hogy használja a mellékelt szoftvert. Ezek a programok gyakran támogatnak további VPN-protokollokat, saját DNS-kiszolgálóikat használják a DNS-szivárgások megakadályozására, és rendelkeznek egy kill kapcsolóval, amely automatikusan beavatkozik, ha a VPN-kapcsolat leesik. Más szavakkal, ha a VPN-szoftvert használja ahelyett, hogy a VPN-kiszolgálóra bejelentkezik a Windowson keresztül, akkor biztonságosabb lesz.

VPN beállítása Windows rendszeren a VPN szoftverrel: lépésről lépésre

A VPN telepítése a Windows 10 operációs rendszerre a hivatalos VPN szoftver használatával nagyon egyszerű, és az alábbiak szerint jár:

Telepítse a VPN lépésről lépésre az asztali számítógépet

 1. Hozzon létre egy fiókot a VPN webhelyen. Lépjen a kívánt VPN szolgáltató hivatalos webhelyére (például a CyberGhost webhelyére), és válassza ki a kívánt előfizetést. Hajtsa végre a lépéseket az előfizetés megvásárlásához és a fiók létrehozásához.
 2. Töltse le a VPN szoftvert a hivatalos weboldalon. Gyakran a szolgáltatója közvetlenül az előfizetés levonása után küldi el a letöltésre.
 3. Telepítse a VPN szoftvert. Miután letöltötte a telepítő fájlt, rákattinthat, és végrehajthatja a VPN szoftver számítógépére történő telepítésének lépéseit.
 4. Jelentkezzen be a szoftverbe a fiókoddal. Ez gyakran az 1. lépésben létrehozott felhasználónév és jelszó kombináció kitöltésének kérdése.
 5. Válassza ki a kívánt VPN szervert (választható). Attól függően, hogy mit szeretne online tenni, kiválaszthatja a megfelelő szerverhelyet. Kiválaszthat például egy amerikai szervert, hogy megnézze a Netflix amerikai verzióját, vagy feloldja a Skype, a Facebook vagy bármely más olyan szolgáltatás blokkolását, amelyet országában cenzúrázhatnak. Ha nincs más konkrét célja, mint hogy biztonságosan csatlakozzon az internethez, egyszerűen kiválaszthatja a legközelebbi szervert.
 6. Kapcsolja be a VPN-t. A legtöbb VPN-programnak van egy nagy bekapcsológombja, amely egyetlen kattintással bekapcsolja a VPN-t. Valójában, ha kihagyja az 5. lépést, a szoftver valószínűleg automatikusan kiválasztja az Önhöz legközelebbi vagy leggyorsabb kiszolgálót.

Miért használjon VPN-t Windows 10 rendszeren??

Számos oka van annak, hogy az emberek használják a VPN-t. Ezek a leggyakoribbak:

 • Adatok titkosítása a hackerek és a számítógépes bűnözők (valamint más lehallgatók, például a kormányok és a vállalkozások) elleni extra védelem érdekében;
 • A nyilvános hálózatok biztonságos használata;
 • Hozzáférés olyan szolgáltatásokhoz, amelyeket csak egy vállalat vagy intézmény hálózatán lehet használni;
 • A valós hely és az IP-cím elrejtése;
 • Névtelen letöltés a torrentokról;
 • Ha megkerüli például a bizonyos filmszolgáltatások (Netflix) vagy a közösségi média hálózatainak regionális blokádjait;
 • A cenzúra megkerülése egy országban;
 • Egy másik szerverrel való kapcsolat sebességének növelése.

A VPN beállítása a Windows 10 számítógépen mindig jó ötlet. Valószínűleg a napi sokféle internetes tevékenységhez használja a készüléket. A VPN-vel védve lesz mindezen tevékenységek során, miközben növeli online adatvédelmi és szabadságát.

Ha még nem rendelkezik VPN-lel, és szeretne egyet használni a magánhálózat biztonságához, akkor számos lehetősége van. Érdemes lehet egy magán VPN szolgáltatót. Ha fogalma sincs, hol kezdje, tekintse meg az öt legjobb VPN szolgáltatót. Ez a lista segíthet, ha megpróbál döntését meghozni.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map