ProtonVPN-katsaus (2020) – korkea turvallisuustaso VPNoverview.com

ProtonVPN-katsaus (2020) – korkea turvallisuustaso

ProtonVPN on suhteellisen uusi VPN-palveluntarjoaja Sveitsistä. Ne tarjoavat sekä ilmaisen että maksetun version ohjelmistostaan ​​ja ovat ProtonVPN AG: n omistuksessa. Tämä yritys käynnisti ProtonMailin vuonna 2014. ProtonMailista tuli nopeasti maailman suurin suojattujen sähköpostien tarjoaja. Se asetti yksityisyyden, nimettömyyden ja salauksen ennen kaikkea. ProtonVPN onnistui nopeasti seuraamaan. VPN kehitettiin tarjoamaan asiakkaille turvallisia yhteyksiä sähköpostin ulkopuolella. Nämä kaksi hanketta – ProtonVPN ja ProtonMail – muutettiin kahdeksi erilliseksi liiketoiminnaksi Protonin asiakkaiden turvallisuuden ja yksityisyyden ylläpitämiseksi..


ProtonVPN: n takana oleva tiimi pyrkii jatkuvasti muuttamaan maailmaa: kouluttaa toimittajia, kouluttaa yleisöä ja kohdata hallituksia. Sen lisäksi he aloittivat yhteistyön Mozillan kanssa vuonna 2018. Koska heidän pääkonttorinsa sijaitsee Genevessä, Sveitsissä, heillä ei ole velvollisuutta pitää lokitietoja. ProtonVPN on saatavana Windowsille, MacOS: lle, iOS: lle, Androidille ja Linuxille, ja se sisältää monia muita mukautusvaihtoehtoja. Sen lisäksi, useita erilaisia ​​tilauksia on mahdollista, alkaen erittäin kunnollisesta ilmaisesta versiosta.

Tekniset tiedot ProtonVPN

 • Samanaikaiset yhteydet: 2-10
 • torrentit: +
 • Netflix: +
 • Käyttöjärjestelmät: Windows, MacOS, iOS, Android, Linux
 • protokollat: IKEv2 / IPSec, OpenVPN
 • Kirjauskäytäntö: Yhteyslokit
 • palvelimet: 698 palvelinta yli 40 maassa
 • Hinta: Alkaen 4,00 dollaria kuukaudessa
 • Rahat takaisin takuu: 30 päivää

Nopeus – kuinka nopea on ProtonVPN?

Monet käyttäjät haluavat nopean VPN: n. Et halua odottaa loputtomasti YouTube-videon lataamista tai tiedoston lataamista yksinkertaisesti siksi, että käytät suojattua Internet-yhteyttä. Verkon suoratoiston, pelaamisen ja surffailun pitäisi olla helppoa ja ilman viiveitä. VPN voi hidastaa Internet-yhteyttäsi. Jos tästä tulee liian havaittavaa, se on palvelun selvä haitta.

Tarkistaaksemme, hidastaako VPN-yhteysasi (vai tekeeko se nopeampaa), testaamme kaikkia tarkistamiamme VPN-palveluntarjoajia niiden nopeuden suhteen. Alla näet erilaisia ​​nopeustestejä, jotka suoritimme ProtonVPN: llä. Olemme myös testanneet VPN: n nopeuden päivittäisessä käytössä. Tällä tavalla saat hyvän ja täydellisen kuvan ProtonVPN: n vaikutuksesta Internet-yhteyteesi.

Nopeustestin tulokset ProtonVPN

Tästä osiosta löydät nopeustestausten tulokset, jotka saimme ProtonVPN: ää testattaessa. Kaikki testit tehtiin ProtonVPN Pluss -sopimuksella aktivoimatta niiden Secure Corea. Tämä erityinen palvelu ohjaa Internet-yhteytesi kahdesti, mikä hidastaa nopeutta entisestään, joten jätimme sen pois testistämme. Muista, että nämä numerot ovat aina riippuvaisia ​​sijainnistasi, Internet-palveluntarjoajalta ja kellonajasta. Viitteenä lisäsimme nopeuden testin tavalliselle Internet-yhteytellemme käyttämättä VPN: tä.

Nopeus ilman VPN: tä (speedtest.net):

Nopein ilman VPN: tä

Nämä ovat speedtest.net-tuloksia, kun testasimme omaa internetyhteyttä käyttämättä VPN: tä. Käytämme tätä testiä vertailla muita tuloksia.

Nopeus paikallisella palvelimella (speedtest.net):

Speedtest Server Hollanti

Nämä ovat nopeimmin.net-tuloksia Internet-yhteytestämme käytettäessä ProtonVPN-palvelinta, joka on suhteellisen lähellä meitä. Verrattuna ensimmäiseen testiimme, ping pysyi täsmälleen samana. Tämä on hyvä merkki. Samalla latausnopeus laski suunnilleen puoleen, mutta latausnopeus pysyi samalla tasolla. Näyttää siltä, ​​että ProtonVPN: n paikalliset palvelimet tekevät erittäin hyvää työtä.

Palvelin Yhdysvalloissa (speedtest.net):

Speedtest Server USA

Nämä ovat nopein testi.net-tuloksia Internet-yhteytestämme käytettäessä ProtonVPN-palvelinta Yhdysvalloissa. Tällä kertaa ping nousi huomattavasti. Lisäksi vain kymmenesosa latausnopeudesta oli jäljellä, vaikka latausnopeus olisi hiukan parempi.

Yhteenvetona: Vaikka amerikkalainen palvelin näyttää olevan melko hidas, paikallinen palvelin toimi hyvin.

Nopeus päivittäisessä käytössä

Näiden nopeustestatulosten avulla olimme uteliaita selvittämään, kuinka ProtonVPN toimisi päivittäisessä käytössä. Selaamisen aikana havaitsimme vähän tai ei viiveitä. Torrentsien lataaminen sujui yhtä nopeasti: viisitoista minuutin sisällä lataamme kunnollisen kokoisen tiedoston. Voimme myös katsoa YouTube-videoita normaalisti, vaikka videot vaativat enemmän aikaa puskurointiin. Peli oli myös kunnossa: oikeiden sivujen ja grafiikoiden lataaminen on saattanut viedä hiukan kauemmin kuin tavallisesti, mutta sen jälkeen peli toimi niin kuin pitäisi. Netflixin suoratoisto ja katselu toimivat myös, mutta yhdellä haittalla. Amerikkalaisen Netflixin katselemiseen meidän oli käytettävä amerikkalaista palvelinta. Tämä yhteys meille on melko hidasta ja johti pitkiin viiveisiin.

Päätelmänopeus ProtonVPN

 • Nopeustesti osoitti kunnollisia tuloksia, etenkin kun työskentelit paikallisen palvelimen kanssa.
 • Amerikkalainen palvelin oli huomattavasti hitaampaa kuin paikallinen palvelimemme.
 • Internetin nopeus selaamisen, suoratoiston ja lataamisen aikana oli kohtuullista.
 • American Netflix -yritykseen pääsy aiheutti viiveitä.

Turvallisuus – Kuinka turvallinen ProtonVPN on?

Turvallisuus saattaa olla vain VPN: n tärkein laatu. VPN-verkot tunnetaan enimmäkseen kyvystään suojata käyttäjien yksityisyyttä ja nimettömyyttä. Ihmiset käyttävät VPN-verkkoja surffatakseen Internetissä ilman, että heitä seurataan tai seurataan. Varmistaaksemme, että VPN todella suorittaa tämän onnistuneesti, tutkimme kaikkien tarkistamiemme VPN: ien turvallisuutta.

Tässä osiossa luet kaiken ProtonVPN: n turvallisuudesta. Mitä protokollia he käyttävät? Onko heillä ei kirjautumiskäytäntöä? Tappokytkin? Mitä henkilökohtaisia ​​tietoja he kysyvät sinulta? Kun olemme vastanneet näihin kysymyksiin, teemme lopullisen tuomion ProtonVPN: n turvallisuudesta.

protokollat

ProtonVPN käyttää kahta eri protokollaa VPN-palvelinverkossaan. Nämä protokollat ​​auttavat salaamaan tietojasi. ProtonVPN toimii tällä hetkellä IKEv2 / IPSecin ja OpenVPN: n kanssa. Kun käytät ProtonVPN-asiakasohjelmaa, voit itse valita, haluatko käyttää UDP (standardi) vai TCP.

ProtonVPN-luojat päättivät olla työskentelemättä palvelimien kanssa, jotka käyttävät PTTP: tä tai L2TP / IPSec: tä. Näitä protokollia on halvempaa ylläpitää, mutta ne eivät yleensä ole yhtä turvallisia kuin esimerkiksi OpenVPN. ProtonVPN haluaa tarjota asiakkailleen vain parasta. Siksi ne toimivat vain turvallisimmissa protokolloissa.

Lokit ja yksityisyys

VPN: n kirjauskäytäntö ilmoittaa, kerääkö ja tallentaako VPN-palveluntarjoaja tietoja asiakkaidensa Internet-käytöstä. Jos näin on, se vaikuttaa suoraan yksityisyyteesi. Tallennettuja tietoja voidaan jakaa kolmansien osapuolten kanssa tai hakkerit voivat varastaa ne. Jotkut VPN-palveluntarjoajat ovat jopa paikallisen lain alaisia, jotka pakottavat heidät luovuttamaan tietoja hallituksille.

ProtonVPN: n ei tarvitse käsitellä tällaisia ​​lakeja. ProtonVPN: n pääkonttori on Sveitsissä, joka tunnetaan tietosuojalainsäädännöstään. Maa ei kuulu 14 silmään, ja se on vapautettu monista Euroopan unionin säännöistä. Näistä syistä Sveitsiä pidetään yleensä hyvänä sijaintina VPN-palveluntarjoajalle. Siellä sijaitsevien palveluntarjoajien ei tarvitse pitää kirjaa asiakkailleen, eikä heidän tarvitse luopua asiakastiedoista.

ProtonVPN väittää verkkosivustollaan työskentelevän ilman lokkeja koskevaa käytäntöä. Tietoja yhteys- tai selaustoiminnostasi ei tallenneta. Asiat eivät kuitenkaan ole niin yksinkertaisia: ProtonVPN kerää ‘yhteyslokeja’. Tietoja käytetään yksinomaan sen varmistamiseksi, että tilisi on turvassa ja toimii niin kuin pitäisi. Tätä tarkoitusta varten viimeisimmän kirjautumistunnuksesi aikaleima tallennetaan. Tämä leima korvataan aina, kun kirjaudut sisään. Ei tallenneta tietoja, jotka paljastavat mitään sijainnistasi, ajasta, jonka vietit VPN-yhteyteen tai paikkaan, josta olet kirjautunut sisään.

Nämä yhteyslokit ovat välttämättömiä sen varmistamiseksi, että tiliäsi ei väärinkäytetä. Aikaleima on kytketty vain tiliisi eikä IP-osoitteeseesi. Viimeisin tunnettu kirjautumistunnus tallennetaan niin kauan kuin tili on aktiivinen, paitsi jos käyttäjä vetoaa tietojen poistamiseen.

Avoin lähdekoodi

ProtonVPN-sovelluksista on viime aikoina tullut avoimen lähdekoodin ohjelmia, mikä tarkoittaa, että jokainen voi katsoa kulissien takana ja tarkastaa sovelluksen takana olevan tekniikan. Tällä tavalla jokainen voi tutkia, ovatko yrityksen väitteet oikeita. Tällä tavalla yritys ei voi piilottaa mitään. He kutsuvat asiantuntijoita katsomaan ja julkaisemaan havaintonsa. Tällä tavalla ProtonVPN osoittaa, että he todella tekevät sen mitä sanovat tekevänsä.

Tapa kytkin

ProtonVPN: ssä on sisäänrakennettu tapikytkin. Voit kytkeä sen päälle tai pois päältä VPN: n kojetaulun asetuksissa. Aktivoitu tapinkytkin varmistaa, että et ole vaarassa, jos VPN-yhteys katoaa väliaikaisesti: kaikki Internet-liikenne estetään automaattisesti, joten sitä ei voida koskaan jäljittää sinuun..

Tappokytkimen lisäksi ProtonVPN: ssä on myös aina käytössä oleva VPN-ominaisuus. Tämä vaihtoehto yhdistää sinut automaattisesti toiseen palvelimeen, kun sinulla on yhteysongelmia. Tällä tavalla olet aina verkossa, mutta silti jatkuvasti suojattu.

Mitä tietoja ProtonVPN tarvitsee?

Tilin luomiseksi ProtonVPN: ssä sinun on jaettava joitain tietoja heidän kanssaan. Tämä koskee lähinnä sähköposti- ja maksutietojasi. Ilmaisen version käyttäminen edellyttää, että syötät vain sähköpostiosoitteen. Maksusivulla todetaan, että tätä sähköpostiosoitetta ei koskaan jaeta kolmansien osapuolten kanssa ja että sitä käytetään vain tiliä koskeviin kysymyksiin, viestintään ja palautukseen. Voit tietysti luoda helposti nimettömän sähköpostiosoitteen, jota ei voida jäljittää sinulle (esimerkiksi ProtonMaililla).

Jokaisesta maksetusta ProtonVPN-tilauksesta sinun on annettava maksutiedot. Maksamalla PayPalilla tai luottokortilla, sinun on osittain annettava joitain henkilökohtaisia ​​tietojasi. On kuitenkin myös nimettömiä vaihtoehtoja. Palaamme tähän myöhemmin.

Päätelmien turvallisuus ProtonVPN

 • ProtonVPN käyttää vain turvallisimpia ja parhaimpia salattuja protokollia.
 • Lokikäytäntö: vain yhteyslokit, jotka koostuvat viimeisimmän kirjautumistunnuksesi aikaleimasta.
 • ProtonVPN-sovellukset ovat avoimen lähdekoodin sovelluksia.
 • ProtonVPN: ssä on sisäänrakennettu tapikytkin ja mahdollisuus vaihtaa palvelimia automaattisesti, kun yhteys katkeaa.
 • Tilin luomiseksi ProtonVPN tarvitsee sähköpostiosoitteesi ja maksutiedot.

Käytettävyys – Kuinka käyttäjäystävällinen on ProtonVPN?

VPN toimii laitteen taustalla. Ilman paljon puuttumista sivuisi, se tarjoaa turvallisen ja nimettömän Internet-kokemuksen. Siksi on tärkeää, että VPN on helppo käyttää ja käyttäjäystävällinen. Jos VPN: n asentaminen ja määrittäminen menee nopeasti, voit aloittaa käytön nopeammin. Hyvä tukitiimi ja alhainen hinta auttavat myös VPN: n käyttäjäystävällisyydessä. Varmistaaksesi parhaan kokemuksen, tässä osiossa tarkastellaan ProtonVPN: n yleistä käyttäjäystävällisyyttä. Tarkastelimme heidän verkkosivustoa, asennusprosessia, ohjelmistoja, hintaa ja asiakaspalvelua ja annimme mielipiteemme jokaisesta.

ProtonVPN-verkkosivusto

ProtonVPN-verkkosivuston kotisivu näyttää hyvältä ja on helppo navigoida. Heti näet linkin, joka johtaa suoraan maksusivulle eri ProtonVPN-tilauksilla. Vieritettäessä on tietoja ProtonVPN: n eri ominaisuuksista ja VPN: n eduista yleensä. Kotisivu jakaa myös tweets käyttäjille, jotka puhuvat kokemuksistaan.

Yläpalkin avulla voit navigoida verkkosivuston eri sivuille: tiedot, ominaisuudet, hinnat, blogi ja tuki. Sisäänkirjautumispainike ja suorat linkit ProtonVPN: n sosiaaliseen mediaan ovat myös saatavilla. Verkkosivusto on saatavana vain englanniksi.

ProtonVPN-verkkosivuston kotisivu

Jos napsautat jompaakumpaa Hanki ProtonVPN nyt tai hinnoittelu, sinut ohjataan tilaussivulle, jossa voit valita eri ProtonVPN-tilauksista. Yhden valitseminen vie sinut automaattisesti maksusivulle, jolla voit täyttää tietosi.

Lyhyesti: verkkosivustossa on erittäin helppo navigoida samalla kun se tarjoaa runsaasti tietoa ProtonVPN: stä ja VPN: istä yleensä.

ProtonVPN: n asentaminen

Tarvitset tilin ProtonVPN: n käyttämiseen. Tilin luomiseksi sinun on annettava joitain tietoja, etenkin sähköpostiosoitteesi (vaikka tämä voidaan tehdä nimettömästi ProtonMailin kautta) ja maksutiedot. Sinun on myös ajateltava tilin nimi ja salasana. Kun olet ostanut tilisi, on aika ladata ProtonVPN-asiakasohjelmisto. Tämä sivu on helppo löytää, kun olet juuri luonut tilin, mutta on hiukan piilotettu. Löydä se vierittämällä kokonaan alas verkkosivun alaosaan ja napsauttamalla ladata vasemmassa alakulmassa.

ProtonVPN-verkkosivun lataussivu

Hallintapaneeli voidaan ladata Windowsille, MacOS: lle ja Linuxille. Sen lisäksi lataussivulta löytyy linkkejä Google Play- ja App Store -sovelluksiin. Latasimme asiakkaan Windowsille, ja tätä menettelyä arvioimme ja keskustelemme täällä.

Napsauttamisen jälkeen Lataa Windowsille, avasimme ladatun tiedoston.

ProtonVPN-latausnäyttö

Näytetty näyttö oli itsestään selvä: noudata ohjeita ja asenna ProtonVPN. Ainoa asia, joka meidän oli tehtävä, oli antaa ohjelman käyttöoikeus laitteellemme.

ProtonVPN-hallintapaneeli Kirjaudu sisään

Kun asennus on valmis, joka ei saisi kestää yli minuutin, ohjelmisto käynnistyy itsestään ja kojetaulu tulee näkyviin. Täällä voit kirjautua sisään tilitiedoillasi.

Lyhyesti sanottuna, asennusprosessi on helppo, vaikka lataussivua on melko vaikea löytää, jos sinulla on jo tili ja sinun on vain hankittava ohjelmisto.

ProtonVPN: n ulkonäkö ja helppokäyttöisyys

ProtonVPN: n ohjelmisto on helppo navigoida ja mukava silmissä, mutta myös vähän kiireinen. Kojelauta sisältää luettelon maista näytön sivulla, mukaan lukien hakupalkki ja mahdollisuus ottaa käyttöön ProtonVPN: n erityinen suojattu ydin (käyttäjille, joilla on ProtonVPN Plus tai Visionary). Tämä vaihtoehto tarjoaa ylimääräisen suojakerroksen. Siellä on myös Pikayhteys-painike, joka valitsee automaattisesti nopeimman tai lähimmän palvelimen tuolloin ja yhdistää sinut siihen. Palvelimen sijainteja sisältävän välilehden lisäksi on olemassa myös Profiilit-välilehti. Täällä voit asettaa henkilökohtaisia ​​profiileja omilla mieltymyksilläsi, olipa kyseessä sitten tietty maa, palvelin tai protokolla. IP-osoitteesi näkyy näytön yläosassa ja muuttuu ProtonVPN IP: ksi, kun muodostat yhteyden.

Suurimman osan näytöstä vie maailmankartta. Kartan kolmiot edustavat erilaisia ​​palvelimen sijainteja, joista voit valita. Näytön alareunassa voit seurata, kuinka paljon olet ladannut ja ladannut nykyisen istunnosi aikana, kuinka nopea yhteys on ja kuinka kauan istunto on kestänyt siihen pisteeseen saakka. Kartan ulkoasu on erittäin houkutteleva. Kaiken kaikkiaan kojelaudan ulkoasu on ammattimaista ja miellyttävää.

ProtonVPN-hallintapaneeli

ProtonVPN: llä on runsaasti vaihtoehtoja. Monet ovat suoraan saatavissa päänäytöltä. Loput löytyvät asetuksista. Mene Noin löytääksesi tietoja ohjelmistoversiosta. Alla Tili voit tehdä muutoksia tiliisi ja tilaussuunnitelmaan. Profiilit näyttää erilaisia ​​profiileja, jotka olet tehnyt.

Alla asetukset voit muuttaa miten ja milloin ohjelma käynnistyy ja näkyvätkö ilmoitukset näytöllä. Voit myös valita protokollan, valita yhteyden muodostamisen automaattisesti tai aktivoida pikayhteyden. Siirry Pitkälle kehittynyt -välilehti löytää tappauskytkin, DNS-vuodonsuojaus ja jaetun tunneloinnin.

ProtonVPN-ohjelmiston etuna on, että moniin vaihtoehtoihin pääsee yhdellä napsautuksella. Voit mukauttaa kokemuksen helposti. Tämä on hyödyllinen ihmisille, joilla on kokemusta VPN: n käytöstä, mutta se voi olla este aloittelijoille.

Hinnoittelu ja maksutavat

ProtonVPN: llä on neljä erilaista VPN-tilausta. Valitsemasi tilauksen mukaan sinulle on saatavana erilaisia ​​ominaisuuksia.

ProtonVPN: n ilmainen versio ei maksa mitään ja antaa sinulle pääsyn palvelimiin kolmessa eri maassa (Alankomaat, USA ja Japani). Tämä versio toimii vain yhdellä laitteella tiliä kohden kerrallaan. Nopeusrajoitusta ei ole, mutta käytettävissä olevien palvelimien pieni määrä vaikuttaa Internet-nopeuteen. Mitä enemmän ihmiset käyttävät samaa palvelinta, sitä hitaampi se on. Seurauksena on, että nopeutesi voi olla paljon pienempi kuin olet tottunut. ProtonVPN Free: llä ei ole datarajaa, joten voit käyttää sitä määräämättömästi. ProtonVPN Free ei kuitenkaan anna sinulle pääsyä Secure Core -ohjelmistoon, eikä se tue suoratoistoa, torrentteja tai Tor.

ProtonVPN: n halvin maksettu vaihtoehto on nimeltään perustiedot. Jos valitset vuotuisen sopimuksen kuukausimaksujen sijasta, saat jopa 20% alennuksen tilauksestasi, ja tämä koskee kaikkia ProtonVPN-tilauksia. ProtonVPN-peruspalvelu tarjoaa pääsyn kaikkiin heidän palvelimen sijaintiin, antaa sinun suojata kahta laitetta milloin tahansa ja suojaa sinua P2P: n käytön aikana..

ProtonVPN Plus -paketti on hieman kalliimpaa kuin Basic-vaihtoehto ja sisältää kaiken paketista ja muusta: tori Torille ja streamingille, Plus-palvelimet ja Secure Core. Voit käyttää tätä tilausta enintään viidessä laitteessa samanaikaisesti.

Jos haluat koko paketin, ProtonVPN-visionääri on paljon sinulle. Tämä antaa sinulle kaikki Plus-edut, pääsyn kymmenelle laitteelle milloin tahansa ja ProtonMail Visionary. Tällä tavalla voit käyttää Protonin hämmästyttävää yksityisyyttä koskevaa sähköpostia sekä heidän VPN: ää.

ProtonVPN hinnat

ProtonVPN: ssä on todennäköisesti vaihtoehto valitsemasi tilaustyypin mukaan. Yksi ProtonVPN: n eduista on, että ne tarjoavat erittäin kunnollisen ilmaisen VPN: n. Lisäksi heidän maksamansa tilaukset ovat hyvin hinnoiteltuja.

ProtonVPN hyväksyy seuraavat maksutavat:

 • Visa, Mastercard
 • PayPal
 • Bitcoin
 • Käteinen raha

Kuten huomaat, ProtonVPN: ssä on useita maksutapoja. Maksaminen on mahdollista nimettömästi, esimerkiksi käyttämällä Bitcoinia. Voit maksaa myös käteisellä, kunhan sinulla on ProtonVPN-tili. Voit lukea lisää tästä ProtonVPN-verkkosivustolla. Jos maksat PayPalilla tai luottokortilla, sinun on annettava joitain henkilökohtaisia ​​tietoja. ProtonVPN toimii kuitenkin suojattujen SSL-salattujen maksujen kanssa, joten tietosi, joka lähetetään ProtonVPN: lle maksua varten, turvallisuutesi ei vaarannu.

Kaikilla maksuteilla ProtonVPN-tilauksilla on 30 päivän rahat takaisin -takuu: jos et ole tyytyväinen heidän palveluunsa, viesti vain heille ja he antavat sinulle rahat takaisin. Tähän on kuitenkin yksi sivuhuomautus: jos olet maksanut nimettömästi, palveluntarjoajan on paljon vaikeampaa palauttaa rahat.

Asiakaspalvelu

ProtonVPN-verkkosivustolla on laaja UKK, joka tarjoaa vastauksia kaikenlaisiin kysymyksiin. He kutsuvat tätä heidän “tietopohjakseen” ja löydät sen Tukipalvelusta. Jos kysymystäsi ei ole luettelossa tai vastaus ei ole ratkaissut ongelmaasi, voit aina ottaa yhteyttä ProtonVPN-tukitiimiin. Tukisivun alareunassa on linkki, joka ohjaa sinut yhteyslomakkeeseen. Kirjoita käyttöjärjestelmäsi, käyttäjänimesi ja sähköpostiosoitteesi ja selitä ongelmasi. Tukitiimi ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse yhden tai kahden työpäivän kuluessa.

Kun esittelimme ongelman joukkueelle, saimme vastauksen päivän sisällä. Asiakaspalvelutiimi toimitti meille selitykset, lähetti meille linkin sivulle heidän UKK: staan ​​ja kysyi meiltä lisätietoja. Vastauksen jälkeen meille tarjottiin useita ratkaisuja. Tästä voimme poistaa sen, että tukitiimi on erittäin perusteellinen: he yrittävät selvittää tarkalleen, mikä aiheuttaa ongelmasi, ja tekevät parhaansa ratkaistakseen sen. Sen lisäksi, että ProtonVPN: n vastaaminen voi viedä hetken, tämä oli suhteellisen hyvä kokemus. Ainoa tapa parantaa sitä olisi, jos ProtonVPN ottaisi käyttöön live-chat-palvelun.

Päätelmien käytettävyys ProtonVPN

 • ProtonVPN-verkkosivusto sisältää paljon tietoa, mutta se on helppo navigoida.
 • ProtonVPN: n asennus on nopeaa ja kohtuullisen helppoa.
 • ProtonVPN-ohjelmistolla on monia vaihtoehtoja, jotka voivat olla vaikeita aloittelijoille.
 • ProtonVPN: ssä on ilmainen versio, jossa on rajoitetut palvelimet.
 • Vuotuisen tilauksen valitseminen antaa sinulle 20% alennuksen.
 • ProtonVPN tukee useita maksutapoja, mukaan lukien nimettömiä tapoja.
 • Asiakaspalvelu on erittäin hyödyllistä, mutta toimii vain lomakkeiden ja sähköpostin kautta.

Palvelinverkko ProtonVPN

Laaja ja hyvin toimiva palvelinverkko on suuri etu kaikille VPN-palveluntarjoajille monista syistä. Ensinnäkin, laaja verkko on hyödyllinen, jos haluat välttää geo-estämisen. Mitä enemmän palvelinpaikkoja palveluntarjoajalla on, sitä todennäköisempää on, että tarvitsemasi maa on heidän joukossa. Tämä koskee amerikkalaisen Netflix-katselua Yhdysvaltojen ulkopuolella, mutta myös jos haluat lukea tietyn verkkolehden, jota ei ole vapaasti saatavissa ympäri maailmaa.

Tässä osassa tutkimme ProtonVPN: n tarjoamia palvelimia ja palvelimien sijainteja. Keskustelemme myös siitä, onko mahdollista pyytää omaa IP-osoitetta.

Palvelimien lukumäärä ja sijainnit

ProtonVPN: llä oli kirjoittamishetkellä lähes 700 palvelinta yli 40 maassa. Eri palvelimen sijainnit on lueteltu alla:

 • Australia
 • Itävalta
 • Belgia
 • Brasilia
 • Bulgaria
 • Kanada
 • Costa Rica
 • Tšekin tasavalta
 • Tanska
 • Viro
 • Suomi
 • Ranska
 • Kreikka
 • Saksa
 • Hongkong
 • Intia
 • Irlanti
 • Israel
 • Japani
 • Italia
 • Latvia
 • Liettua
 • Luxemburg
 • Moldova
 • Alankomaat
 • Uusi Seelanti
 • Norja
 • Portugali
 • Romania
 • Venäjä
 • Serbia
 • Singapore
 • Espanja
 • Etelä-Afrikka
 • Etelä-Korea
 • Ruotsi
 • Sveitsi
 • Taiwan
 • Ukraina
 • Yhdistynyt kuningaskunta
 • Yhdysvallat

ProtonVPN työskentelee jatkuvasti palvelinverkossaan, eli käytettävissä olevat maat ja palvelimet muuttuvat jatkuvasti. Vieraile heidän verkkosivustollaan ajantasainen luettelo sijainneista.

Kaikki ProtonVPN-palvelimet ovat palveluntarjoajan omistamia ja omistamia, mutta kaikki eivät ole kaikkien käyttäjien käytettävissä. Palvelimien lukumäärä, joihin sinulla on pääsy, riippuu osittain tilauksesta. Kanssa ilmainen versio ProtonVPN: n versiosta sinulla on pääsy vain tiettyihin ilmaisiin palvelimiin Japanissa, Alankomaissa ja Yhdysvalloissa. Basic-, Plus- ja Visionary-tilauksilla on pääsy kaikkiin palvelinpaikkoihin.

ProtonVPN tarjoaa myös erityisiä palvelimia P2P (Sveitsissä, Alankomaissa, Singaporessa ja Ruotsissa) ja palvelimet, jotka tukevat kaksoiskäyttöä Tor (Hongkongissa, Yhdysvalloissa ja Sveitsissä).

Lopuksi palvelinpaikkojen käyttäminen Secure Core -tilassa toimii hieman eri tavalla. Suojattu ydin palvelimet lisäävät ylimääräisen suojakerroksen yhteyteen luomalla kaksoistunnelin. Tämä tarkoittaa, että olet yhteydessä valittuun palvelinpaikkaan Secure Core -palvelimen kautta joko Sveitsissä, Islannissa tai Ruotsissa. Nämä ovat palvelinvalinnat, joita Secure Core tarjoaa:

Suojattu ydinpalvelin
Palvelimen sijainnit
IslantiBelgia, Brasilia, Kanada, Costa Rica, Saksa, Irlanti, Israel, Alankomaat, Norja, Venäjä, Espanja, Yhdysvallat
RuotsiViro, Suomi, Ranska, Hong Kong, Japani, Uusi-Seelanti, Portugali, Venäjä, Etelä-Afrikka, Etelä-Korea, Taiwan
SveitsiAustralia, Itävalta, Bulgaria, Kanada, Tšekin tasavalta, Tanska, Kreikka, Intia, Italia, Latvia, Luxemburg, Portugali, Romania, Serbia, Singapore, Ukraina, Iso-Britannia, Yhdysvallat

Omistettu IP-osoite

ProtonVPN ei tällä hetkellä tarjoa omistettuja IP-osoitteita. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää vain palvelimia, jotka ovat myös muiden asiakkaiden käytettävissä. Toisin sanoen jaat IP-osoitteen useiden ihmisten kanssa. IP-osoitteiden jakaminen muiden kanssa samalla VPN: llä on parempi henkilökohtaisen turvallisuutesi ja yksityisyytesi kannalta: jos kaikki käyttävät samaa IP: tä, varsinkin jos kaikki siinä olevat tiedot ovat salattuja, on vaikeampaa, ellei mahdotonta jäljittää verkkoliikennettä takaisin yhdelle henkilölle . Tästä syystä ProtonVPN: llä on vain dynaamiset jaetut IP-osoitteet.

Päätelmäpalvelinverkko ProtonVPN

 • ProtonVPN: llä on lähes 700 palvelinta yli 40 maassa.
 • Palvelimien lukumäärä ja sijainti, johon sinulla on käyttöoikeus, riippuvat osittain tilauksesta (ilmainen vs. premium).
 • ProtonVPN ei tarjoa omistettuja IP-osoitteita.

ProtonVPN: n vaihtoehdot

Ohjelmistossa käytettävissä olevien vaihtoehtojen lisäksi, kuten keskustelimme käyttäjäystävällisyysosiossa, ProtonVPN: llä on myös monia muita toimintoja. ProtonVPN: n avulla sinulla on (rajoitettu) pääsy Netflixiin ja voit ladata torrentteja nimettömästi käyttämällä yhtä heidän erityisistä palvelimistaan. Tässä osassa kerromme sinulle lisää jokaisesta näistä vaihtoehdoista sekä ProtonVPN: n suojatusta ytimestä.

ProtonVPN ja Netflix

Kysymys, jota usein kysytään mistä tahansa VPN: stä, on se, voitko käyttää sitä Netflixin katsomiseen. Netflix yrittää estää VPN-verkkoja pääsemästä sisältöinsä pysyäkseen sopimusten maantieteellisesti rajoitettujen lausekkeiden mukaisina. On kuitenkin monia VPN-verkkoja, jotka jatkavat taistelua ja yrittävät kiertää nuo lohkot. ProtonVPN yrittää myös pitää Netflixin toimivana käyttäjiensä kanssa, ja tulokset ovat erilaisia.

ProtonVPN toteaa usein kysytyissä kysymyksissä, että he eivät halua rohkaista Netflixin esittämiä tekijänoikeuslakien ja lausuntojen rikkomista. Silti heidän mielestään Netflix ei saisi kieltää VPN-verkkojen käyttöä, koska VPN tarjoaa turvallisuuden ja yksityisyyden. ProtonVPN haluaa, että käyttäjät voivat käyttää Netflixiä turvallisesti käyttämättä sitä välttämättä maantieteellisten tukosten kiertämiseen.

Siitä huolimatta on mahdollista katsella American Netflixiä Yhdysvaltojen ulkopuolelta, kun käytetään ProtonVPN: tä. Yhdistämisen jälkeen yhdysvaltalaiseen palvelimeen voimme katsella sarjoja, kuten The Office US, kuten normaalisti eivät olisi meille käytettävissä. Lataaminen kesti hieman kauemmin kuin tavallisesti, mutta tämä on järkevää, koska testaamme VPN-verkkojamme Hollannissa. Protonilla voit käyttää Netflixin amerikkalaista, brittiläistä ja saksalaista versiota.

ProtonVPN ja torrentit

Torrentsien lataaminen ProtonVPN: llä on nopeaa ja helppoa. Pystyimme lataamaan sopivan kokoisen tiedoston nopeasti. Lataamisen aikana voimme surffata verkossa ilman huomattavia viivytyksiä. Käytimme tässä ProtonVPN: n omistamia P2P-palvelimia, mikä on välttämätöntä. Jos aiot ladata jotain ProtonVPN: llä ja haluat varmistaa, että yhteys on suojattu, käytä aina yhtä näistä P2P-palvelimista, muuten et ole suojattu.

Suojattu ydin

ProtonVPN: n erityispiirre on niiden suojattu verkko. Secure Core -sovelluksen avulla ne tarjoavat käyttäjilleen entistä enemmän turvallisuutta. Secure Core luo kaksinkertaisen VPN-tunnelin, joka pitää yhteyden turvassa verkkopohjaisilta hyökkäyksiltä. Secure Core ohjaa Internet-liikenteesi eri palvelimille ennen kuin se poistuu ProtonVPN-verkosta. Tätä varten käytettävät omat Secure Core -palvelimet sijaitsevat Sveitsissä, Islannissa ja Ruotsissa, missä ProtonVPN-tietokeskukset on perustettu.

Secure Core on saatavana ProtonVPN Plus- ja Visionary -sovelluksiin, ja se voidaan kytkeä päälle ja pois päältä manuaalisesti. Lisäksi, kuten otsikko ‘Palvelinverkko’ on kuvattu, voit valita poistumispalvelimen sijainnista riippuen, mille Secure Core -palvelimelle haluat lähettää tietoja..

Päätelmävaihtoehdot ProtonVPN

 • Mahdollisuus katsella American Netflixiä, vaikka lataus saattaa kestää tavallista pidempään sijainnistasi riippuen.
 • ProtonVPN: ssä on erityisiä P2P-palvelimia, joiden avulla voit ladata torrentit turvallisesti.
 • ProtonVPN: n Secure Core tarjoaa ylimääräisen suojauksen.

Johtopäätös – Kokemuksemme ProtonVPN: stä

Plussat
Haittoja
Helppo asentaaTukitiimi on saatavana vain yhteyslomakkeella
Verkkosivustolla on helppo navigoidaMonet vaihtoehdot saattavat olla hämmentäviä aloittelijoille
Paljon vaihtoehtoja
Vahva salaus
Pääsy Netflixiin
Kunnollisesti hinnoiteltu
Turvallinen ydin lisää turvallisuutta

ProtonVPN on jo luonut vahvan maineen. He käsittelevät palvelimiensa turvallisuutta erittäin hyvin ja tarjoavat monia vaihtoehtoja parantaa tätä entisestään. Secure Core varmistaa, että premium-käyttäjillä on mahdollisuus suojella itseään kaksois-VPN-tunnelilla. Lisäksi VPN on hyvin hinnoiteltu, toimii Netflixin ja latauksien kanssa ja on hieno näyttää. Paikalliset palvelimemme osoittivat nopeuden menettämistä vain vähän. Valitettavasti amerikkalaiset palvelimet eivät toimineet yhtä hyvin meille. Tämän lisäksi asiakaspalvelu on hiukan hankala, vaikka saamme apua olikin erittäin täydellistä ja kunnollista. Kaiken kaikkiaan ProtonVPN on ehdottomasti hyvä valinta, jos etsit VPN-palvelua, jolla on monia vaihtoehtoja ja vahva salaus.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me