VyprVPN Review (2020): Trygt og enkelt! | VPNOverview

VyprVPN Review (2020) – Sikker og enkel å bruke

VyprVPN er en sterk deltaker blant VPN-er og eies av selskapet Golden Frog. VyprVPN er lokalisert i Sveits, der personvernloven er veldig praktisk for en VPN-leverandør. For å kunne garantere de beste sikkerhetsnivåene, utvikler og kontrollerer Golden Frog mange av sine egne tjenester og teknologier. For eksempel bygde de sin egen VPN-protokoll og har full kontroll over sitt eget servernettverk i stedet for å leie servere fra eksterne parter. Dette gjør VyprVPN til en av de tryggeste VPN-leverandørene på markedet. Dessverre er ikke hastigheten på serverne deres så god som de gjør det til å være, i det minste etter vår erfaring. Vil du lære mer om VyprVPN og våre tanker om deres tjeneste? Vi skal gjennomgå denne leverandøren i detalj, så fortsett å lese!


Spesifikasjoner VyprVPN

 • Samtidige tilkoblinger: 3-5
 • torrents: +
 • Netflix: +
 • Operativsystemer: Windows, Mac, iOS, Android
 • Protocollen: OpenVPN, L2TP / IPsec, PPTP, Chameleon
 • Logg politikk: Ingen logger
 • servere: 700+ servere i 70+ land
 • Pris: Fra $ 2,50 i måneden
 • Pengene tilbake-garanti: 30 dager

Hastighet – Hvor raskt er VyprVPN?

For at en VPN skal fungere bra, trenger den anstendige arbeidshastigheter. Tross alt trenger du ikke å vente en halv time før du kan se en enkel YouTube-video. Mange VPN-er bremser internettforbindelsen din. Dette skyldes arten av en VPN: tjenesten sender datatrafikken din via en annen server, noe som koster tid. Imidlertid kan en VPN også øke internetthastigheten: Hvis Internett-leverandøren reduserer båndbredden manuelt, hjelper en VPN deg med å komme deg rundt disse begrensningene. Så, hvordan gjør VyprVPN når det gjelder hastighet? Vi så på det.

Hastighetstestresultater VyprVPN

For det første studerte vi effekten VyprVPN hadde på internettforbindelsen vår. Vi gjorde dette ved å bruke hastighetstester levert av speedtest.net. Vi studerte hastighetene for ping, nedlasting og opplasting av mange av VyprVPNs servere. Disse testene ble alle utført fra Nederland.

Hastighet uten VPN (Speedtest.net):

VyprVPN speedtest blank test

Bildet over viser hastighetstestresultatene til vår normale internettforbindelse, uten å bruke en VPN. Vi bruker denne testen som en blank test for å sammenligne andre resultater med.

Hastighet med en lokal VyprVPN-server (Speedtest.net):

VyprVPN speedtest lokal server

Dette er hastighetstestresultatene når du bruker den raskeste lokale VyprVPN-serveren som er tilgjengelig. Som du ser, avviker ikke resultatene mye fra vår blanke test. Faktisk falt pingen vår, noe som betyr at reaksjonstiden for forbindelsen vår er litt bedre med denne VyprVPN-serveren enn uten. Både nedlastings- og opplastningshastighetene falt noe, men ikke dramatisk. Dette er veldig gode resultater for enhver VPN-server.

Hastighet med en USA-server (Speedtest.net):

VyprVPN speedtest amerikansk server

Dette er hastighetstestresultatene fra den raskeste amerikanske VyprVPN-serveren som er tilgjengelig i testøyeblikket. Dette endte med å bli en server i New York. Av disse resultatene kan man konkludere med at internetthastigheten vår falt ganske dramatisk. Pingen vår gikk drastisk opp. Nedlastingshastigheten falt til under 5 Mbps, som er et fall på over 80%. Opplastningshastigheten vår falt også til bare 10 Mbps. Med andre ord, VyprVPNs amerikanske servere senket internetthastigheten vår (i Nederland) betydelig.

Hastighet under daglig bruk

Hastighetstester gir en indikasjon på hastigheten på tilkoblingen din i antall. For å få et inntrykk av den faktiske ytelsen, testet vi VyprVPN under våre daglige aktiviteter. Funnene våre er samlet sett ganske positive: Forbindelsen opplevde noen ganger etterslep, men hindret oss ikke i de fleste tilfeller. Det gikk greit å bla gjennom, streame, Netflix og se på videoer på YouTube. Noen ganger tok sider litt lenger tid å laste, men denne forsinkelsen var ikke nok til å skape reelle problemer eller irritasjoner.

Vi har opplevd mer alvorlige problemer under spill og nedlasting. Under spilling spilte selve spillet relativt jevnt, selv om lasting noen ganger tok mer tid. Dette kan være en stor ulempe under flerspillerspill på nettet. Det tok overraskende lang tid å laste ned torrenter. Vi ble tvunget til å vente på nedlastingen omtrent dobbelt så lenge som vi normalt ville gjort.

En fordel med VyprVPN er at den automatisk viser livehastigheten til hver server i sitt nettverk hvis du skulle velge den. Derfor er det veldig enkelt å velge den beste, raskeste serveren. Bortsett fra det, kan du bare klikke på ‘Raskeste server’ for å bli automatisk koblet til den raskeste serveren i det øyeblikket.

Konklusjonshastighet VyprVPN

 • VyprVPNs lokale servere er veldig raske og påvirker knapt forbindelsen vår.
 • De amerikanske serverne forårsaket en alvorlig forsinkelse av internettforbindelsen vår.
 • Det var ganske greit å bla gjennom, streame og se Netflix og YouTube.
 • Vi led av litt etterslep mens vi spilte og lastet ned.

Sikkerhet – Hvor sikker er VyprVPN?

Et av de viktigste aspektene ved enhver VPN er sikkerheten. Tross alt er det mange som bestemmer seg for å få VPN fordi de ønsker å beskytte dataene sine. Derfor er det viktig å sjekke hvor godt en spesifikk VPN, som VyprVPN, beskytter din online informasjon og trafikk. Derfor vil denne delen fokusere på protokollene som VyprVPN bruker, loggføringspolitikken deres, drepebryteren deres og den personlige informasjonen de trenger fra deg for å sette opp en konto.

protokoller

VyprVPN tilbyr fire forskjellige protokoller. Dette er OpenVPN, L2TP / IPsec, PPTP og Chameleon. OpenVPN er en veldig sterk protokoll som vi alltid vil anbefale. Chameleon er et VPN-krypteringsformat utviklet av Golden Frog. Protokollen er basert på OpenVPN, men krypterer også metadata. Derfor kan DPIs (Deep Packet Inspections) av VPN-trafikk fra regjeringer og online streamingtjenester som Netflix omgås. Tredjeparter kan ikke lenger oppdage det når du bruker en VPN, så de kan heller ikke blokkere VPN-bruken din. Dette gjør Chameleon til en trygg og praktisk protokoll. Chameleon er imidlertid bare tilgjengelig for VyprVPN-medlemmer med et premiumabonnement.

Logging og personvern

VyprVPN er en nulllogg VPN-tjeneste. Dette betyr at de ikke vil lagre data om bruken din. VyprVPNs loggføringspolicy er uavhengig revidert av et selskap som heter Leviathan. Denne tilsynet viste at VyprVPN ikke lagrer noen identifiserbare logger uten brukertillatelse. Golden Frog uttaler eksplisitt i personvernreglene at de ikke logger noen:

 • Ekte (lokale) IP-adresser
 • IP-adresser tildelt brukere
 • Tilkoblingstider
 • Datatrafikk / innhold i brukernes online kommunikasjon
 • DNS-forespørsler

Dessuten er selskapet nettnøytralt, noe som betyr at de ikke diskriminerer enheter, protokoller eller apper. De lover også å ikke strupe internetthastigheten din.

VyprVPN kan be deg dele personopplysninger, inkludert navn, e-postadresse, telefonnummer, betalingsinformasjon og adresse. Dette er mest for å tilby støtte og holde deg oppdatert med de siste nyhetene. Innsamling av personlig informasjon skjer alltid gjennom skjemaer, der det er opp til deg om du vil dele viss informasjon eller ikke.

I det siste førte VyprVPN logger på brukerne sine, noe som tydelig ble angitt i deres vilkår og betingelser. Dette viser at de var gjennomsiktige. Nå har de imidlertid en streng ingen loggføringspolitikk. Helt siden den nye politikken ble innstilt, ser det ut til at de har stukket av den. Med andre ord: det er liten eller ingen grunn til å frykte at VyprVPN kan registrere dataene dine bak ryggen.

VyprVPN eier også sitt eget servernettverk, inkludert sine DNS-servere. Derfor kan de sikre optimal sikkerhet og personvern. Ingen tredjeparter er involvert i tjenestene sine, noe som betyr at sjansene for en DNS-lekkasje er veldig slanke. På denne måten kan VyprVPN garantere mer anonymitet på nettet.

Drepe bryteren

Kill slå avVyprVPN har også en egen kill switch. Du kan aktivere den ved å gå til innstillingene for VyprVPN-programvaren. Klikk på knappen, så dreper bryteren på. Klikk på den en gang til for å slå den av. Flere konfigurasjoner for kill-bryteren er også mulig: du kan bestemme om du bare vil aktivere kill-bryteren når applikasjonen kjører, eller om du vil at den skal fungere til enhver tid. Hvis du velger førstnevnte, kan du bla uten VPN når du lukker programvaren. Det siste vil sikre at du aldri våger deg ubeskyttet på nettet.

Hvilken informasjon trenger VyprVPN?

Når du oppretter en VyprVPN-konto, må du gi tjenesten litt personlig informasjon. Du blir bedt om å oppgi for- og etternavn, e-postadresse og passord for kontoen din. I tillegg må du dele betalingsinformasjonen din. Du kan bruke en anonym e-postadresse, samt gi dem et annet navn, men du må alltid betale for tjenesten på en måte som gjør deg identifiserbar. Derfor kan du ikke bruke VyprVPN helt anonymt.

Konklusjon sikkerhet VyprVPN

 • VyprVPN fungerer med OpenVPN, L2TP / IPsec, PPTP og Chameleon (en Golden Frog-protokoll).
 • Golden Frog eier alle servere i sitt nettverk.
 • Denne VPN-tjenesten har en null-logg-policy som er uavhengig revidert.
 • VyprVPN har en kill switch.
 • Du må dele et for- og etternavn, e-postadresse, passord og bankinformasjon for å opprette en VyprVPN-konto.

Brukervennlighet – Hvor brukervennlig er VyprVPN?

Bortsett fra en VPNs sikkerhet og hastighet, er brukervennligheten også utrolig viktig. Uten brukbar programvare vil selv den sikreste VPN i verden fremdeles være umulig for kundene å bruke. Derfor vil denne delen spesifikt studere brukervennligheten til VyprVPN.

VyprVPN-nettstedet

Nettstedet til VyprVPN er fargerikt og enkelt å navigere. Hjemmesiden har et tydelig banner som sender deg direkte til bestillingssiden. I toppmenyen finner du også tilleggsinformasjon om VPN-er under “Hvorfor bruke en VPN?”Samt beskrivelser av de mange VyprVPN-funksjonene under“Funksjoner“. Videre vil du kunne laste ned programvaren for forskjellige operativsystemer under “VPN-apper“.

Hele nettstedet er tydelig strukturert. Imidlertid får du relativt lite informasjon på de fleste sider, ettersom mye av plassen blir tatt opp av bilder. Ofte blir du sendt til FAQ om du faktisk vil lære om VPN-er eller VyprVPNs muligheter.

VyprVPN hjemmeside

Totalt sett er VyprVPN-nettstedet godt strukturert, selv om det kanskje ikke er så mye informasjon som noen brukere ønsker å se.

Installerer VyprVPN

VyprVPNs installasjonsprosess er veldig enkel. Ved å klikke på “VPN-apper”Øverst på nettstedet finner du deg selv på høyre side med en gang.

VyprVPN installerer

Vi lastet ned programvaren på en Windows-datamaskin. Hvis du vil installere det selv, kan du bare følge disse trinnene:

 1. Klikk på logoen til operativsystemet på “VPN-apper”Side.
 2. Klikk den blå “nedlasting”-Knappen. Nedlastingen starter automatisk.
 3. Åpne den nedlastede filen og følg trinnene i installasjonsskjermen.
  VyprVPN-oppsettskjerm
 4. Når installasjonen er ferdig, klikker du på “neste” og så “Bli ferdig”.
 5. VyprVPN-programvaren åpnes automatisk. Logg deg på, så kan du komme i gang med en gang.

VyprVPNs utseende og brukervennlighet

VyprVPN-programvare

VyprVPN-programvaren har et veldig typisk utseende. Det minner oss om programvare av for eksempel ExpressVPN. Du kan øyeblikkelig se den valgte serveren, med en stor ‘Koble‘-Knappen under. Ved å klikke på serverplassering (eller ‘servereFanen nederst), får du se den komplette listen over servere. Du kan også velge å koble deg til den raskest tilgjengelige serveren automatisk ved å klikke på “Raskeste server“. Når du har koblet deg opp, blir bakgrunnen til klienten fra grå til lilla, og gir den et mer unikt utseende.

Fanen ‘Tilpass‘Vil avsløre flere tilpassbare alternativer. Bestem om du vil aktivere Wi-Fi-beskyttelse eller drepe-bryteren, hvilken protokoll du bruker, og om VyprVPN-programvaren vil starte opp sammen med datamaskinen din. Du kan også justere dine DNS-preferanser og TAP-adapteralternativer.

Ved å klikke på de tre linjene i øverste venstre hjørne, vil du dessuten kunne se informasjon om kontoen din og programvaren, be om hjelp eller gå til bloggen.

Alt i alt er VyprVPNs programvare veldig enkel å bruke. Kunder blir ikke presentert med et rot av alternativer, men er fremdeles i stand til å konfigurere mange funksjoner for seg selv. Dette gir en fin og effektiv app.

Priser og betalingsmåter

Som med mange andre VPN-leverandører, avhenger prisen på VyprVPN av lengden på abonnementet. Vurderer du å velge et årlig abonnement? Da betaler du i gjennomsnitt en lavere pris per måned enn om du skulle valgt et månedlig abonnement. Nedenfor finner du abonnementene som VyprVPN for øyeblikket tilbyr.

VyprVPN nåværende abonnementer

Som du kan se, er VyprVPNs billigste abonnement den 2-årige planen, som koster deg bare $ 2,50 i måneden (fakturert som $ 60 hvert 2. år). Alle de ovennevnte planene inkluderer bruk av abonnementet ditt på maksimalt fem enheter og bruk av VyprVPNs helt egen Chameleon-protokoll.

VyprVPN tilbyr også et forretningsabonnement. Denne versjonen av programvaren er spesielt rettet mot bedrifter og deres ansatte. Du kan prøve denne versjonen gratis ved å bruke prøveperioden. Etter det koster det vanlige forretningsabonnementet 229 dollar i året, mens VyprVPN for Business Cloud-pakken (som inkluderer VyprVPN Cloud, en dedikert IP-adresse og en dedikert server) er $ 349 per år.

VyprVPN tillater et par forskjellige betalingsmåter:

 • Kredittkort
 • PayPal
 • UnionPay

Dessverre vil ingen av disse metodene tillate deg å være helt anonym, noe som betyr at du alltid må dele noen personlige opplysninger og betalingsdetaljer med VyprVPN.

Kundeservice

VyprVPN kundesupport kan nås på forskjellige måter. For det første kan du komme i kontakt med ‘Golden Frog Bot’ på deres hjemmeside. Bare klikk på live chat-knappen i nedre høyre hjørne. Hvis bot ikke kan svare på spørsmålet ditt, vil det komme deg i kontakt med ‘ekte’ støtte.

Live chat med VyprVPN lar deg kontakte ansatte som prøver å svare på spørsmålet eller spørsmålet ditt. Hvis mulig, sender de deg en lenke til en artikkel på nettstedet deres som inneholder mer informasjon. Denne live chat er rask og enkel. Etter å ha bedt om en live chat-økt (som inkluderer oppgi navn og e-post), snakker du med et medlem av supportteamet på kort tid.

Foruten chatten, kan du åpne en billett hos kundestøtte. Dette lar deg beskrive problemene du opplever i en melding, som du deretter kan sende til riktig avdeling via VyprVPN-nettstedet. For å sende inn et spørsmål, klikk på ‘BrukerstøtteØverst på hjemmesiden og deretter ‘Send inn en forespørsel’. Velg kategorien som passer best til søket ditt. Fyll ut e-postadressen din og en emnelinje, og still spørsmålet ditt. Hvis du vil, kan du fylle ut operativsystemet ditt og legge til vedlegg for å illustrere problemet ditt også. Du får svar via e-post i løpet av noen arbeidsdager.

Konklusjon brukbarhet VyprVPN

 • Både VyprVPNs nettsted og programvaren deres er oversiktlige og brukervennlige.
 • Det er raskt og enkelt å installere VyprVPN.
 • VyprVPN tilbyr en månedlig, årlig og en toårig plan.
 • Det er ikke mulig å betale for ditt VyprVPN-abonnement anonymt.
 • Du kan kontakte VyprVPN-støtte via en bot, en live chat og et billettsystem som fungerer via e-post.

Servernettverk VyprVPN

Et VPN-servernettverk er utrolig viktig. Med et stort og bredt nettverk vil du kunne fjerne blokkeringen av flere deler av internett. Tross alt kan du velge mellom utallige steder i verden, noe som gir deg mer online-frihet. På den annen side kan en dedikert IP-adresse gi deg mer sikkerhet og konsistens enn en dynamisk IP. Sjansene for at IP-adressen du bruker er på en svarteliste er mye slankere.

Denne delen vil fokusere på VyprVPNs servernettverk og muligheten til å be om en dedikert IP-adresse.

Antall servere og lokasjoner

VyprVPN har over 700 servere på mer enn 70 steder. Dessuten har de flere IP-er per server, noe som gjør at antall IP-adresser under VyprVPNs kontroll teller over 200.000. Det er servere i Nord-Amerika, Mellom-Amerika, Sør-Amerika, Oseania, Afrika, Europa, Asia og Midt-Østen. På toppen av det blir stadig nye servere og lokasjoner lagt til nettverket. Du finner alle serverplasseringer som for øyeblikket er tilgjengelige på listen nedenfor:

VyprVPN-servernettverk

Videre har VyprVPN kontroll over sitt eget servernettverk. Det er ingen involvering fra tredjeparter som leier ut servere. Dette øker serverenes sikkerhet og kan til og med, teoretisk sett sørge for en mer stabil og høyere hastighet.

Dedikert IP-adresse

VyprVPN lar deg jobbe med en dedikert IP-adresse. Dette betyr at du vil ha en fast IP-adresse som skiller seg fra din lokale IP. På denne måten slipper du å bekrefte identiteten din hver gang du bruker en VPN og prøver å logge deg på for eksempel e-posten din. Den største ulempen med en dedikert IP-adresse er at den gjør det enklere for tredjeparter å spore din online oppførsel, selv om de ikke helt kan finne ut hvem eller hvor du er.

VyprVPNs dedikerte IP-alternativ er bare tilgjengelig som en del av Premium-abonnementet. Det er inkludert i VyprVPN Cloud, som er en ekstra tjeneste som gir økt sikkerhet når du bruker offentlige eller personlige skyservere.

Konklusjonsservernettverk VyprVPN

 • VyprVPN har 700+ servere på 70+ serverplasser.
 • Det er bare mulig å bruke en dedikert IP-adresse når du har et Premium VyprVPN-abonnement.

VyprVPNs alternativer

Mange VPN-er gjør mer enn å øke din internetsikkerhet og personvern. En VPN kan raskt få popularitet hvis den for eksempel lykkes med Netflix. Å kunne laste ned trygt er også viktig for mange brukere. Denne delen vil fortelle deg alt om de forskjellige alternativene VyprVPN har å tilby.

VyprVPN og Netflix

VyprVPN prøver aktivt å holde Netflix tilgjengelig med sine servere. Dessverre fungerer dette ikke for alle servere. Som et resultat vil du ikke kunne velge noe serversted for å få tilgang til Netflix-innholdet i det landet. Imidlertid fungerer VyprVPN med amerikanske Netflix, så vel som med den britiske, kanadiske og tyske versjonen av nettstedet. Bare velg en server i et av de fire landene og surfe til Netflix hjemmeside. Logg deg på, så får du øyeblikkelig tilgang til alle serier og filmer som tilbys i landet du har valgt.

VyprVPN lar deg ikke bare streame Netflix, men fungerer også med alle slags andre streamingtjenester som Amazon Prime, HBO GO og Hulu. Akkurat som tilfellet er med Netflix, fungerer bare spesifikke VyprVPN-servere med disse tjenestene. Disse serverne er de i USA, Storbritannia, Canada og Tyskland.

Land
Tilgjengelige strømmetjenester med VyprVPN
forente staterNetflix, Amazon Prime Now, HBO Go / Now, MLB.tv, WatchESPN og ESPN +, YouTube, Spotify, Crunchyroll, DAZN, NFL Gamepass og Hulu
StorbritanniaNetflix UK, Amazon Prime Now UK, TVPlayer, Channel 4/5, Eurosport, ITV, NFL Gamepass, Sky GO, Sky Sports UK og Hulu
CanadaNetflix Canada, DAZN, NHL.TV, MuchTV, CBC og Hulu
TysklandNetflix Germany, DAZN, Eurosport, RTL, Sky Go Germany, ARD, ZDF, Pro 7 og Amazon Prime Germany.

VyprVPN og torrenter

Bortsett fra strømming, kan du også trygt laste ned torrenter med VyprVPN. VyprVPN støtter P2P-nettverk, slik at du kan være anonym selv mens du laster ned. Dessverre tok nedlasting lang tid under testene våre. Nedlastingshastighetene var lavere enn vi er vant til. Det tok oss dobbelt så lang tid å laste ned en fil.

NAT-brannmuren

VyprVPN-programvaren din inkluderer NAT-brannmuren. Dette er et ekstra lag med beskyttelse for internettforbindelsen din. Innkommende datatrafikk blokkeres automatisk hvis den ikke har blitt bedt om direkte av brukeren. Hvis du har VyprVPN, vil du øyeblikkelig kunne bruke denne beskyttelsen.

VyprVPN kan hjelpe deg med å sikre at det ikke blir sendt skadelige data til datamaskinen din av eksterne parter. NAT-brannmuren er en ekstra forsvarslinje for datamaskinens brannmur. Dette er spesielt nyttig når du ofte bruker offentlige Wi-Fi-hotspots.

Konklusjonsalternativer VyprVPN

 • VyprVPN kan fjerne blokkering av flere strømmetjenester (inkludert Netflix) med deres amerikanske, kanadiske, tyske og britiske servere..
 • Du kan bruke VyprVPN til å laste ned torrenter trygt, selv om nedlastningshastighetene ikke er optimale.
 • VyprVPN har en NAT-brannmur som beskytter datatrafikken din.

Konklusjon – Vår erfaring med VyprVPN

Alt i alt er VyprVPN en veldig anstendig VPN-leverandør som har tjent mye tilbake av tilliten de mistet med sin første loggføringspolicy: De pleide å logge personopplysninger, men ikke lenger. De kan nå garantere sin ingen loggføringspolicy gjennom en uavhengig revisjon. Derfor føler vi oss trygge nok til å si at VyprVPN ikke lenger lagrer identifiserbar informasjon om brukerne sine. De har også et anstendig størrelse nettverk, som er helt under deres kontroll. Dessuten gir Chameleon-teknologien en unik funksjon som viser at VyprVPN virkelig har som mål å beskytte kundene så godt som mulig. Endelig fungerer VyprVPN med Netflix og laster ned torrenter også.

Dessverre viste det seg at VyprVPN-serverne ikke var så raske som lovet. Vi opplevde litt etterslep under spill og nedlasting. Vi har til og med fått forsinkelser av og til under andre online aktiviteter. Dessuten er noen alternativer, for eksempel den dedikerte IP-adressen, bare tilgjengelige hvis du betaler ekstra for et Premium-abonnement. De tilbyr heller ingen betalingsmetoder som hjelper deg å være helt anonym.

Til tross for disse ulempene, er VyprVPN en solid VPN som scorer ganske bra i vår totale liste. Denne leverandøren vil beskytte dataene dine godt og tilbyr nyttige ekstraalternativer som kan øke din online opplevelse.

Pros
Ulemper
Netflix USA muligNoen ganger forsinker opplevelser
Det er mulig å laste ned TorrentNoen alternativer er bare tilgjengelige med Premium-abonnement
Indikerer hastighet per serverIngen anonyme betalingsmetoder
God og brukervennlig programvare
Ingen logger
Opprinnelig protokoll (kameleon)
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map