TunnelBear Review (2020): Brukervennlig, men ingen Netflix

TunnelBear Review (2020) | Hyggelig og brukervennlig, men ingen Netflix eller Torrenter

TunnelBear er en av de mest muntre VPN-ene på markedet. De fleste vil kjenne denne leverandøren som en god gratis VPN-tjeneste med mye bjørn. Fordi gratisversjonen av TunnelBear nesten fungerer like bra som det betalte alternativet, er dette en god leverandør for folk som er nye på VPN-er.


TunnelBear-hovedkvarteret finner du i Canada. Nylig ble denne VPN kjøpt av internettsikkerhetsselskapet McAfee. TunnelBear gir deg tilgang til 20 forskjellige steder. De indikerer imidlertid ikke hvor mange servere de har. Dessuten må du være i stand til å bære noen ordspill, fordi denne leverandøren utmerker seg på dem.

Nedenfor kan du lese hvordan TunnelBear scorer på de forskjellige aspektene ved en VPN. Først vil du se hvordan denne VPN-en vil påvirke tilkoblingshastigheten din og din online sikkerhet. Deretter kan du lese om brukervennlighet, servernettverk og tilleggsutstyr. Forhåpentligvis vil testkjøringen vår av TunnelBear hjelpe deg med å finne ut om det er leverandøren som passer alle dine behov.

Spesifikasjoner TunnelBear

 • Samtidige tilkoblinger: 5
 • torrents:
 • Netflix:
 • Operativsystemer: Windows, Mac, iOS, Android
 • protokoller: OpenVPN, L2TP / IPsec, IKEv2
 • Logg politikk: Ingen trafikk eller IP-logger
 • servere: Servere i over 20 land
 • Pris: Fra $ 4,99 i måneden
 • Pengene tilbake-garanti: Ingen

Hastighet – Hvor raskt er TunnelBear?

Hastigheten til en VPN-tilkobling er veldig viktig hvis du vil gjøre mer enn å bare surfe på internett. Hvis du vil kunne se en film eller spille online spill, vil du legge merke til når en VPN ikke er like rask. Vi testet hastigheten på tilkoblingen vår til TunnelBear-serverne for å se om det var noe etterslep. Vi gjorde dette ved å utføre hastighetstester og ved å vurdere hastigheten til leverandøren under vår vanlige internettbruk. Nedenfor finner du resultatene.

Hastighetstestresultater TunnelBear

Først vil du kunne se resultatene fra hastighetstestene våre. Vi testet vår vanlige hastighet først for å se hvordan forbindelsen til TunnelBear-serverne ville påvirke hastigheten. Etter det har vi testet forbindelsen med en lokal server og en server i USA. Avhengig av dine egne internetthastigheter og lokasjoner, kan resultatene være forskjellige.

Hastighet uten VPN (Speedtest.net):

Tunnelbear Speedtest Ingen VPN

Dette er resultatene av internetthastigheten vår uten VPN, ment å tjene som utgangspunkt.

Hastighet med en lokal server (Speedtest.net):

Tunnelbear Speedtest NL

Dette var hastigheten vi kunne oppnå da vi koblet til en lokal TunnelBear-server. Som du kan se, har nedlastings- og opplastningshastigheten gått noe, men ikke betydelig. Dessuten har pingen holdt seg tilnærmet den samme.

Hastighet med en USA-server (Speedtest.net):

Tunnelbear Speedtest VS

Da vi koblet til den raskeste serveren i USA, fikk vi følgende hastighetstestresultater. Som du kan se har pingen sky-raket og nedlastings- og opplastingshastigheten har sunket med ganske mye. Imidlertid er disse hastighetene sannsynligvis fortsatt akseptable for de fleste internettbrukere.

Hastighet under daglig bruk

TunnelBear er veldig rask. Under vanlig surfing, se på YouTube og nedlasting kunne vi ikke merke noen endring i hastighet. Mens lag og ping økte under spill, kan du fremdeles bruke TunnelBear til å spille dine favorittskyttere eller RPG-er.

TunnelBear kobler deg automatisk til den raskeste serveren for deg. Hvis du velger “auto” -alternativene, vil TunnelBear koble deg til serveren nærmest deg. Hvis du klikker på et annet sted, sørger programvaren for at du kobler deg til den raskeste serveren de har tilgjengelig i det området. På denne måten vil du alltid koble deg til den raskest mulig serveren.

Dessverre kunne vi ikke teste nedlasting av Netflix eller torrent fordi TunnelBear ikke tillater disse lenger. Men mer om det senere.

Konklusjonshastighet TunnelBear

 • TunnelBear er ganske rask
 • Under daglig bruk er det ingen stor forskjell i hastighet
 • TunnelBear kobler deg automatisk til det raskeste serveralternativet

Sikkerhet – Hvor sikker er TunnelBear?

Kanskje er den viktigste funksjonen i en VPN sikkerhetsnivået den kan tilby. Folk bruker en VPN for å sikre at dataene deres forblir private og at identiteten deres er skjult. Med TunnelBear trenger du ikke å bekymre deg for din online sikkerhet. De holder seg til den høyeste internasjonale standarden for kryptering og tilbyr noen av de sikreste VPN-protokollene. I 2018 ble TunnelBear kjøpt av McAfee. Dette er ikke nødvendigvis en dårlig ting. Noen mennesker ser det imidlertid som en ulempe at VPN-tjenesten har endt opp med et amerikansk selskap.

Nedenfor vil du kunne lese alt om loggføring og personvernregler. Videre vil du finne ut hvilken informasjon TunnelBear trenger hvis du setter opp en konto hos dem.

protokoller

TunnelBear har en sterk 256-bits kryptering, som regnes som standarden for VPN-er. På de fleste enheter bruker TunnelBear OpenVPN eller IKEv2-protokollen. For iOS 9 og nyere versjoner bruker TunnelBear IPSec- eller IKEv2-protokollene.

Nedenfor finner du en tabell som gir deg en oversikt over de forskjellige protokollene TunnelBear bruker på forskjellige enheter.

Enhetstype
protokoll
Datakryptering
WindowsOpenVPN / IKEv2AES-256-CBC
AndroidOpenVPNAES-256-CBC
Mac OS XOpenVPN / IKEv2AES-256-GCM
iOS 9 og utoverIPSec / IKEv2AES-256-GCM

Logging og personvern

At TunnelBear er i et av de 5 øyne-landene, er ikke ideelt for personvern. De hevder imidlertid ikke å føre IP eller trafikklogger. TunnelBear sporer noen få andre ting, men de er forfriskende åpne om dette. Hvis du vil finne ut nøyaktig hva de sporer, kan du gå til personvernsiden deres som forklarer alt.

TunnelBear-Logging-politikk

Mens de fleste VPN-leverandører vil påstå at de ikke fører noen logger, samler de fleste av dem lignende informasjon som TunnelBear. Det er hyggelig å se at TunnelBear ikke er redd for å adressere dette på deres egen hjemmeside. Det viktigste er at de ikke fører noen trafikk eller IP-logger. Dette betyr at de ikke vil kunne se hva du gjør når du bruker VPN-en.

Tunnelbear har hatt en uavhengig parti som testet sikkerheten deres, og de publiserte resultatene. I denne forskningen kan du lese at denne tredjeparten har sjekket sikkerhetsrisikoen til TunnelBear-programvaren. Basert på denne rapporten har TunnelBear gjort flere nødvendige endringer. Dette viser at de er villige til å falle på ansiktet, hvis dette til slutt betyr at tjenesten deres blir bedre.

Kill switch: VigilantBear

VigilantBearTunnelBear har et eget kill switch-alternativ som heter VigilantBear. Selv om dette høres veldig imponerende ut, fungerer det veldig likt andre VPN-drepebrytere. VigilantBear er et sikkerhetsalternativ i TunnelBear-programvaren som sikrer at dataene dine blir beskyttet, selv når forbindelsen til VPN midlertidig går tapt. Normalt vil dette bety at dataene dine er sårbare et øyeblikk, men med en drepsbryter blir dataene dine beskyttet. VigilantBear-alternativet vil sørge for at dataene dine forblir trygge uansett hva.

Hvilken informasjon trenger TunnelBear?

For å opprette en konto med TunnelBear trenger du bare en e-postadresse og passord. Du kan betale med Bitcoin, noe som betyr at du kan opprette en konto med TunnelBear anonymt. Hvis du betaler med andre alternativer som kredittkortet ditt, vil TunnelBear imidlertid ha mer av din personlige informasjon.

Konklusjon sikkerhet TunnelBear

 • Akkurat som de fleste VPN-er har TunnelBear sterk 256-bits kryptering
 • TunnelBear har sterke sikkerhetsprotokoller for alle enheter (OpenVPN, IKEv2 og IPSec)
 • TunnelBear fører ikke IP- eller trafikklogger og er ærlig om dataene de samler inn
 • TunnelBear-hovedkvarteret er i et land med 5 øyne
 • TunnelBear bruker uavhengig tredjepartsforskning for å forbedre sikkerheten
 • TunnelBear har et alternativ for kill switch kalt VigilantBear
 • For å opprette en konto, trenger du bare en e-postadresse og passord

Brukervennlighet – Hvor brukervennlig er TunnelBear?

Flere og flere er interessert i VPN-er, og det er derfor det er viktig for VPN-leverandører å ha brukervennlige apper. Det bør være enkelt å opprette en konto, installere programvaren og kommunisere med kundestøtte. Nedenfor kan du finne ut om TunnelBear er en brukervennlig leverandør.

TunnelBear-nettstedet

TunnelBear-nettstedet er veldig tydelig. Det er enkelt å opprette en konto og få informasjon om TunnelBear og dens tjenester. Alt på nettstedet holdes veldig enkelt, slik at du ikke er overbelastet med informasjon du ikke trenger. Hvis du ønsker å lære mer om detaljene til TunnelBear-tjenestene, kan du imidlertid finne mye informasjon i bunnteksten (nederst på siden).

Tunnelbear Footer Information

Kontosiden er også veldig oversiktlig. All interessant informasjon er gruppert i 3 faner. Her kan du finne kontoinfo, abonnementet ditt, fakturahistorikken din og muligheten til å laste ned all informasjonen de har om deg. TunnelBear ser ut til å tro på filosofien om at mindre er mer, og dette viser i programvaren deres.

Generelt er deres rene stil behagelig. Imidlertid, hvis du leter etter spesifikk informasjon, kan det være vanskelig å finne.

Installere TunnelBear

Det er ikke vanskelig å installere TunnelBear. Du kan laste ned programvaren fra nettstedet til din stasjonære PC. Du kan også finne appene i forskjellige app-butikker for iOS- eller Android-enheten din. Installasjonen kan ta litt tid, men installasjonsveiviseren vil gjøre alt arbeidet for deg. Det eneste du trenger å gjøre når du har lastet ned programvaren, er å åpne den og logge inn med kontoinformasjonen din. Da er du klar til å gå trygt og sikkert på nettet. Du kan installere TunnelBear på Windows, Mac, iPhone, iPad og Android. Videre har TunnelBear også en brukervennlig nettleserutvidelse.

TunnelBear Installasjonsmetoder Skjermbilde

TunnelBears utseende og brukervennlighet

Utseendet til TunnelBear-programvaren er fantastisk. De har tydelig lagt tid og krefter på hver visuell detalj. Dessuten har de prøvd å gjøre det å bruke en VPN-moro. Alt dette resulterer i klar VPN-programvare. Fordi programvaren er lekende og visuelt tiltalende, er det morsomt å bruke TunnelBear.

Brukervennligheten til TunnelBear-programvaren er stor. Som bruker er du ikke overbelastet med alternativer og innstillinger. Velge en serverplassering og koble til serveren kan gjøres ved å trykke på en knapp.

TunnelBear-innstillinger og kartskjermbilde

Som du kan se ovenfor, er TunnelBear-programvaren veldig tydelig. Det du ser er hva du får. Bortsett fra kanskje noen ekstra alternativer, er det du ser på bildet over alt du trenger.

Priser og betalingsmåter

TunnelBear er ikke den billigste VPN-en, men den er heller ikke den dyreste VPN-en. TunnelBear ber om 4,17 dollar i måneden om du får abonnementet deres i et år. De har også et gratis alternativ. Ulempen med denne gratis planen er at du bare får 500 MB data. Dette beløpet varer deg ikke lenge nok til å se en film, så for de fleste av oss er ikke gratisabonnementet et levedyktig alternativ.

TunnelBear-abonnementspriser

Som du ser på bildet over, har TunnelBear følgende priser for abonnementene sine.

 • Et gratis abonnement med en 500MB datalimit
 • Et månedlig abonnement til $ 9,99 i måneden
 • Et årlig abonnement til 49,99 dollar i året eller 4,17 dollar i måneden

Du kan bare betale for TunnelBear-abonnementene dine med kredittkort eller Bitcoin. Det er flere alternativer for kredittkort. Hvis du betaler med et kredittkort, gir du imidlertid TunnelBear ganske mye av din personlige informasjon. Så hvis du ønsker å være anonym, er det best å betale med bitcoin. Det ville være fint om TunnelBear ville akseptere betaling via PayPal og flere lokale betalingsmetoder i fremtiden.

TunnelBear Paymentmethods

Dessverre tilbyr TunnelBear ingen tilbakebetalingsgarantier. Spesielt hvis du vil tiltrekke deg nye brukere, er dette ikke ideelt.

Kundeservice

TunnelBear SupportBear

TunnelBear-kundesupporten kan bli bedre. Spørsmålene våre ble besvart godt og vennlig, men det var vanskelig å komme i kontakt med dem uten konto. Selv med en konto kan du ikke kontakte dem direkte. Du kan sende inn et spørsmål gjennom deres vanlige støtteskjema, og du vil sannsynligvis få svar innen 24 timer. Dessverre kan du ikke stille mer enn ett spørsmål hver time.

TunnelBear kundeservice

Dette gjør TunnelBear kundesupport veldig vanskelig å få til. Mange VPN-leverandører har et Live Chat-alternativ, som lar deg raskt få svar på spørsmålene dine. TunnelBear svarer riktignok på spørsmålene dine høflig, men det tar mer tid enn hos de fleste andre leverandører.

Konklusjon brukbarhet TunnelBear

 • TunnelBear-nettstedet er oversiktlig
 • Du kan installere TunnelBear på hvilken som helst enhet uten problemer
 • TunnelBear-programvaren ser fantastisk ut og er enkel å bruke
 • Du kan betale for ditt TunnelBear-abonnement med kredittkort eller Bitcoin
 • TunnelBear-kundesupporten er ok, men vanskelig å nå

Servernettverk TunnelBear

For å kunne fjerne blokkering av bestemt innhold på nettet er det viktig at VPN-leverandøren din har servere i forskjellige land. Hvis du for eksempel vil ha tilgang til det amerikanske Netflix-innholdet, trenger du en VPN-leverandør med servere i USA. Du kan også bruke VPN til å omgå sensur i landet ditt ved å koble til servere i et annet land. Nedenfor kan du finne all informasjonen på TunnelBear-servernettverket.

Antall servere og lokasjoner

TunnelBear har servere på over 20 steder. Dessverre vil ikke Tunnelbear opplyse om hvor mange servere de faktisk har. De hevder at dette ville fare for deres servere. På hjemmesiden deres kan du se i hvilke land de har servere, bare ikke hvor mange.

TunnelBear-servere-land

TunnelBear gjør det enkelt å koble til den raskeste serveren. Hver gang du bruker tjenesten deres, kobles du automatisk til deres raskeste server.

Hvis du ser på mengden servere, er TunnelBear-tilbudet ikke veldig imponerende. Imidlertid har de gode servere på de vanligste stedene. Dessuten tilbyr alle serverne deres en stabil internettforbindelse.

Dedikert IP-adresse

TunnelBear tilbyr ikke dedikerte IP-adresser. De sier at de vil begynne å gjøre dette for bedrifter i fremtiden, gjennom “TunnelBear for Teams” -planene. Om de noen gang vil tilby dette til private brukere er uklart.

Konklusjonsservernettverk TunnelBear

 • TunnelBear har raske servere på mer enn 20 steder
 • Av sikkerhetsgrunner oppgir ikke TunnelBear hvor mange serveringer de eier
 • TunnelBear tilbyr ikke dedikerte IP-adresser
 • TunnelBear kobler deg automatisk til deres raskeste server

TunnelBears alternativer

Ikke alle VPN-leverandører tilbyr de samme funksjonene. Tilleggsfunksjonene kan være akkurat det du leter etter noen ganger. For eksempel støtter ikke alle leverandører Netflix eller torrents. Nedenfor kan du lese om alle TunnelBear-alternativene, inkludert kombinasjonen av deres tjeneste med Netflix og torrents.

TunnelBear og Netflix

TunnelBear støtter ikke Netflix. Dette betyr at du ikke vil kunne bruke Netflix når du er koblet til en TunnelBear-server, verken innholdet i ditt eget land eller innholdet til for eksempel den amerikanske Netflix. Hvis du vil bli beskyttet av en VPN, men også kan streame favorittprogrammet ditt på Netflix, er du kanskje bedre med ExpressVPN, Surfshark eller CyberGhost.

TunnelBjørn og torrenter

TunnelBear tillater ikke P2P-trafikk. Dette betyr at du ikke kan laste opp eller laste ned noen torrenter når du er koblet til via en TunnelBear-server. Tilbyderen ønsker ikke å oppmuntre til nedlasting av ulovlige filer. Dessverre betyr dette at du heller ikke kan laste ned lovlige torrenter. Hvis du vil ha en VPN-leverandør som tillater torrents, kan du se på NordVPN eller IPVanish.

GhostBear: et ekstra våpen mot sensur og fartsbegrensninger

GhostBear

GhostBear er en ekstra funksjon i TunnelBear. Denne funksjonen hjelper deg med å skjule dine krypterte data som vanlige data. Noen Internett-leverandører, selskaper eller myndigheter kan begrense internettets hastighet eller frihet når de oppdager at du bruker en VPN. Ved å få de krypterte dataene til å se ut som vanlig trafikk med GhostBear, vil ingen mistenke at du bruker en VPN.

TunnelBear-nettleserutvidelsene for Chrome og Opera

TunnelBear har en nettleserutvidelse for Chrome og Opera. Utvidelsen fungerer på samme måte som en vanlig VPN, bare i nettleseren din. Dette er ideelt hvis du ikke vil at all trafikk skal gå gjennom VPN-en. Dessuten er det en brukervennlig måte å omgå geografiske begrensninger, for eksempel når du bruker Linux.

TunnelBear Blocker for Chrome

TunnelBear har utviklet sin egen annonseblokkering for uønskede annonser. Blocker for Chrome blokkerer ikke bare annonser, men hjelper også med å beskytte personvernet ditt. Blokkeringen blokkerer sporing av e-post, for å sikre at ingen kan bruke sporingspiksler i markedsføringsemails på deg. Det blokkerer også ultralydsporing. Slik kan lydene som plukkes opp gjennom mikrofonen på telefonen, ikke brukes i sporing. Videre beskytter den mot Adobe Flash, informasjonskapsler, skript, malware og fingeravtrykk av nettlesere. Det gjør alt dette for å beskytte personvernet ditt på nettet.

TunnelBear Blocker

TunnelKjør for lag

TunnelBear BusinessTunnelBear har også en VPN-tjeneste for bedrifter, som de kaller TunnelBear for Teams. Dette tilbyr de samme funksjonene som deres vanlige VPN, men med noen ekstra fordeler. For eksempel har den et ekstra administrasjonsalternativ, prioritert støtte og muligheten til å legge til personer. Forretningsalternativet til TunnelBear fungerer veldig bra. Fordi de ikke tillater Netflix eller torrent nedlasting av tjenesten er dessuten ideell for større selskaper.

Konklusjon – Vår erfaring med TunnelBear

Pros
Ulemper
Fin og brukervennlig programvareIngen Netflix-tilgang
Lett å installereIngen strømper tillatt
Ganske billigIngen dedikert IP
Innebygd drepebryterKundesupport er vanskelig å nå
Gratis versjon med 500 MB datagrense
God avtale for bedrifter
GhostBear-alternativ som fungerer godt mot sensur og fartsbegrensninger
TunnelBear er åpen om loggpolitikken deres
100% flere vitser om bjørner enn noen annen VPN

TunnelBear scorer bra på de fleste av de vanlige VPN-funksjonene. Farten deres er høy, serverne er stabile, og de tilbyr stor sikkerhet og personvern. Dessuten er det forfriskende å se hvor ærlig og åpen TunnelBear handler om loggpolitikken deres. Imidlertid er det VPN-leverandører som tilbyr mer sikkerhet og personvern.

TunnelBear er en ganske god VPN for de fleste brukere. Programvaren er enkel å bruke, tilbyr nok beskyttelse og ser fantastisk ut. TunnelBear gjør VPN-er virkelig tilgjengelig for alle.

For de mer avanserte VPN-brukerne tilbyr TunnelBear sannsynligvis ikke nok. En ulempe med TunnelBear er at de ikke støtter Netflix eller tillater nedlasting av torrent. Dessuten har de bare servere på 20 steder, noe som ikke er mye på VPN-markedet. TunnelBear fokuserer på kryptering og personvern, ikke for eksempel å omgå geografiske begrensninger. De prøver å kompensere dette med GhostBear, men dette klarer likevel ikke å løfte Netflix-forbudet.

Alt i alt vil vi anbefale TunnelBear til nye VPN-brukere som leter etter litt ekstra sikkerhet og personvern.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me