TorGuard Review (2020): En solid VPN med raske nedlastinger

TorGuard Review (2020) – En solid VPN med fokus på rask nedlasting

Selv om navnet kan antyde noe annet, er det ingen forbindelse til Tor-prosjektet. Toren i navnet TorGuard viser til nedlasting av torrenter. Dette er sannsynligvis den sterkeste eiendelen til TorGuard som VPN-leverandør. De er stolte av å holde nedlastingshastighetene høye. TorGuard har en veldig anstendig mengde servere og gir solid beskyttelse. På hjemmesiden deres tilbyr de ekstra tjenester, for eksempel VPN-planer for bedrifter og forhåndsblinkede rutere.


De er kanskje ikke den enkleste VPN-en for brukere som er nye i konseptet, men for hardcore nedlasting er de et av de beste alternativene der ute.

Hastighet – Hvor raskt er TorGuard?

For å bedømme hastigheten på tilkoblingen gjennom TorGuard-serverne, testet vi den med online hastighetstester og gjennom våre daglige aktiviteter med surfing, streaming, nedlasting og spill. Vi gjennomførte disse testene fra Nederland, så hvis du bor et annet sted kan du få forskjellige resultater.

Hastighetstestresultater TorGuard

Vi testet hastigheten på TorGuard-tilkoblingen med verktøyet på speedtest.net. Her er resultatene fra tester uten VPN-tilkobling, en tilkobling gjennom en TorGuard-server i Nederland, og en tilkobling gjennom en TorGuard-server i U.S.A..

Hastighet uten VPN (Speedtest.net):

Speedtest NL normal

Dette var hastighetsresultatene da vi testet vår vanlige internettforbindelse uten VPN.

Hastighet med en lokal server i Nederland (Speedtest.net):

Speedtest NL torguard

Følgende hastighetsresultater fikk vi når vi koblet til internett via en TorGuard-servere i Nederland. Som du kan se er hastighetsendringene minimale.

Hastighet med en USA-server (Speedtest.net):

Speedtest usa-server

Dette var hastighetene da vi koblet til en TorGuard-server i USA. Ping- og opplastingshastigheten har endret seg drastisk, men nedlastingshastigheten har holdt seg tilnærmet den samme.

Merk at hastighetene kan variere når du gjør endringer i protokollene. For testene over holdt vi protokollene og innstillingene som standard. På en av datamaskinene våre kunne vi ikke få TorGuard til å fungere uten å endre noen av protokollene og innstillingene. Dette påvirket hastigheten mye.

Hastighet under daglig bruk

Å bruke TorGuard påvirket ikke vår vanlige surfehastighet. Vi merket ingen forskjell under daglig bruk av sosiale medier og andre nettsteder.

Streaming med TorGuard gikk bra. Lasting tok litt lenger tid på noen strømmetjenester. Totalt sett kunne vi streame videoer og musikk uten større problemer.

Nedlasting er TorGuards sterke side. Det er ikke noe tap i nedlastingshastigheter som du har sett i hastighetstestene. Det er ikke noe problem å laste ned torrenter hos denne leverandøren.

Spill var heller ikke noe problem. Selv om det var noe etterslep, var det ikke irriterende for spillet vi testet. Imidlertid kan dette være veldig forskjellig for noen online spill. Hvis du spiller mye, er det alltid en god idé å teste VPN-en med favorittspillet ditt før du forplikter deg til et abonnement.

Konklusjonshastighet TorGuard

 • Gode ​​nedlastingshastigheter gjennom hele
 • Ingen merkbar forskjell i hastighet for daglig bruk
 • Hastighet endres når du må endre innstillingene
 • Kan vise etterslep med noen tyngre spill

Sikkerhet – Hvor sikker er TorGuard?

Fordi denne leverandørens fokus er på anonym nedlasting, er det viktig at de har et vanntett sikkerhetssystem på plass. TorGuard har mange sikkerhetsalternativer og ser ikke ut til å føre logger av noe slag.

protokoller

TorGuard støtter OpenVPN, PPTP, L2TP, IPsec, SSTP og iKEV2 protokoller. For den beste sikkerheten anbefaler de at du alltid bruker OpenVPN-protokollen.

Torguard bruker 256-biters kryptering og tilbyr, hva de kaller, “stealth protection” mot Deep Packet Inspection interferens. Slik får du tilgang til internett på en sikker måte.

Dessuten har de en drepebryter som sørger for at dataene dine ikke blir eksponert når du mister forbindelsen.

Logging og personvern

TorGuard sier at de ikke har trafikklogger, tilkoblingslogger eller IP-logger. Tilbyderen er lokalisert i USA. USA er en del av Five Eyes etterretningsallianse mellom Australia, Canada, New Zealand, Storbritannia og USA. Dette betyr at de hjelper hverandre i undersøkelser ved å utveksle informasjon de har samlet. Dette betyr ikke egentlig noe om TorGuard ikke fører logger, for da er det ingenting å dele.

Hvilken informasjon trenger TorGuard?

For å opprette en TorGuard-konto trenger du bare en gyldig e-postadresse og tilgang til en av betalingsmåtene deres. Så lenge du sørger for at navnet i e-postadressen ikke kommer tilbake til deg på noen måte, kan du holde deg anonym. TorGuard ber ikke om annen kontaktinformasjon.

Hvis du vil være helt anonym, tilbyr TorGuard også muligheten til å betale med bitcoin. Andre betalingsmetoder, for eksempel kredittkort eller PayPal, vil avsløre identiteten din til TorGuard. Ved å betale med bitcoins vil du kunne være helt anonym.

Konklusjon sikkerhet TorGuard

 • TorGuard tilbyr 256-biters kryptering
 • De har en drepebryter i tilfelle du kan miste TorGuard-tilkoblingen
 • TorGuard sier at de ikke fører logger
 • De støtter OpenVPN, PPTP, L2TP, IPsec, SSTP og iKEV2 protokoller
 • Du trenger bare en e-postadresse for å opprette en konto

Brukervennlighet – Hvor brukervennlig er TorGuard?

For å se om TorGuard er brukervennlig undersøkte vi nettstedet, installasjonsprosessen, programvare, betalingsmåter og kundeservice. Vi la merke til at det kan være ganske stor forskjell mellom brukeropplevelser med TorGuard VPN. Selv om det fungerer perfekt for noen, kan det være ganske en kamp for andre. Hvis tjenesten ikke fungerer umiddelbart, er brukervennligheten enda viktigere.

Torguard-nettstedet

TorGuard-nettstedet er veldig rent og minimalistisk. Du finner en hjemmeside med all nødvendig informasjon. Fanene øverst på siden fører deg til de forskjellige produktene de tilbyr: Anonym VPN, Anonym Proxy, Business VPN, Email og Router. Når du klikker på “ruter”, åpnes et nytt vindu med ruteren nettbutikk. Den siste fanen er fanen “Kjøp nå”, som leder deg til butikken deres. Hvis du allerede har en konto, er det her du finner kontosiden. På kontosiden din kan du administrere kontoen din.

TorGuard nettsted

Nettstedet virker klart, men når du leter etter mer spesifikk informasjon kan dette noen ganger være vanskelig å finne. Nettstedet har ingen søkefunksjon, som er for dårlig fordi noe informasjon er vanskelig å finne.

De tilbyr minimal informasjon om tilleggstjenestene deres. Det er mer omfattende informasjon i bloggdelen, men dette er veldig vanskelig å søke og navigere.

I stedet for en søkefelt kan du bruke kundeservicechatboksen for å få den informasjonen du trenger.

Installere TorGuard

Det er veldig enkelt å installere TorGuard på enhetene dine.

På din PC kan du logge inn på nettstedet, og du finner en oversikt over programmene du kan laste ned. På smarttelefonen din kan du gå til app store og laste ned appen deres derfra.

Installere TorGuard:

 1. Velg et TorGuard-abonnement som du liker på TorGuard-nettstedet.
 2. Fullfør betalingsprosedyren ved å fylle ut nødvendig informasjon.
 3. Last ned programmet / applikasjonen på enheten din.
 4. Logg inn med kontodataene dine.
 5. Velg dine foretrukne protokoller, eller la den ligge på standardinnstillingene.
 6. Trykk på koble til og nyt TorGuard.

Når vi prøvde å logge på appen, fikk vi et varsel om at passordet vårt ikke var riktig, selv om vi var sikre på at det var riktig passord. Vi må merke oss at dette tilsynelatende skjer oftere for TorGuard-brukere. Vi kontaktet kundesupporten, og de var veldig hjelpsomme. For å løse problemet måtte vi endre passordet vårt før vi kunne få tilgang til appen. Dette betydde også at vi måtte endre informasjonen vår på datamaskinen vår også.

TorGuards utseende og brukervennlighet

Det noe klunkete utseendet til applikasjonene etterlater noe rom for forbedringer. Det kan til og med føles noe utdatert, noe som ikke er galt, bare mindre attraktivt. Appen viser også noen ting som de fleste brukere ikke vil forstå eller trenger. Disse alternativene roter verktøyet som ville være renere og tydeligere uten dem. Imidlertid er alle funksjonene som vanlige brukere trenger, tilgjengelige, for eksempel en “velg server” -knapp og en tydelig “koble til” og “kobler ut” -knappen.

Mobilappen er litt tydeligere, men mangler ikke noe av funksjonaliteten til TorGuard-applikasjonen for PC. En vanlig bruker vil ikke gå glipp av dette alternativet, men en sikkerhetsfreak kan være.

Priser og betalingsmåter

Kostnadene for et halvårlig og årlig TorGuard-abonnement kommer ned til $ 5 i måneden. Et kvartalsabonnement kommer ned på $ 6,70 i måneden, og månedsabonnementet er dyrest med $ 9,99 i måneden. Som du ser på bildet under, er det ingen forskjell mellom funksjonene du vil motta med de forskjellige planene, den eneste forskjellen er lengden på abonnementet.

De tilbyr en 7-dagers pengene-tilbake-garanti, så hvis du ikke er fornøyd med tjenesten, kan du få pengene tilbake.

Anonyme VPN-planer

TorGuard tilbyr følgende betalingsmåter:

 • Kredittkort
 • PayPal
 • Bitcoin og andre kryptokurser
 • Mange andre alternativer gjennom betalingsmur

TorGuard har over 80 forskjellige betalingsalternativer. Dette betyr at du sannsynligvis vil finne en passende betalingsmåte for deg.

Kundeservice

Fordi TorGuard-nettstedet ikke er veldig enkelt å navigere i kundestøtten er enda viktigere. Det er lettere å bruke LiveChat-tjenesten for å finne veien på nettstedet enn det er å se etter noe selv. De har en kundesupport 24/7. Noen ganger kan du snakke med noen direkte som er fint og fungerer bra mesteparten av tiden. I andre øyeblikk må du fylle ut personlig informasjon før du snakker med noen. Dette kan være ganske irriterende hvis du ikke vil dele denne informasjonen.

LiveChat start slutt

I LiveChat får du relativt raske svar, og menneskene vi snakket med var veldig høflige.

Du kan også sende en billett til TorGuard Support eller TorGuard Sales eller Affiliate Support. Når du gjør dette fyller du ut informasjonen de allerede har (hvis du allerede bruker tjenesten deres). Dessuten kan du legge til bilder og skjermbilder på billetten din for å støtte spørsmålet ditt. De har tydeligvis prøvd å gjøre dette så praktisk som mulig for brukeren.

Hvis standardinnstillingene ikke fungerer på enheten din, kan kundeservicen hjelpe deg med å endre innstillingene og protokollene på en måte som fungerer for enheten din. Dette betyr imidlertid at ikke alle har de samme valgene i innstillinger og protokoller. Av denne grunn er det best å bruke tilbakebetalingsperioden på 7 dager til å teste om tjenesten fungerer på alle enhetene dine.

Konklusjon brukbarhet TorGuard

 • Nettstedet Torguard kan være bedre.
 • Det er ganske enkelt å installere TorGuard.
 • Programvaren ser utdatert, men fungerer bra.
 • TorGuard tilbyr over 80 betalingsalternativer.

Servernettverk TorGuard

TorGuard har et stort nettverk av servere. Dessuten tilbyr de dedikerte IP-adresser mot en ekstra avgift.

Antall servere og lokasjoner

TorGuard har over 3000 servere i mer enn 50 land. Dette store tilbudet med servere er pent spredt over hele verden. Spesielt har de servere i Saudi-Arabia, Egypt og Vietnam, som du vanligvis ikke ser med andre VPN-tjenester. Hvis du spesifikt er ute etter en server i et av disse landene, kan TorGuard være VPN for deg.

Du kan velge en server før du kobler til. Applikasjonen viser serverne som er tilgjengelige for protokollene og innstillingene du har valgt.

TorGuard-servere

Dedikert IP-adresse

TorGuard tilbyr en dedikert IP-adressetjeneste. Dette betyr at du får tildelt en IP-adresse som bare vil bli brukt av deg. Normalt får du med en VPN bare tilgang til IP-adresser du deler med andre. Generelt spiller ikke dette noen rolle. Imidlertid kan noen strømmetjenester nå registrere antall brukere på en IP-adresse og blokkere disse adressene. For å omgå geografiske begrensninger på Netflix trenger du en dedikert IP med ditt TorGuard-abonnement.

Med et normalt abonnement bytter du dessuten mellom forskjellige IP-adresser. Noen nettsteder legger merke til dette og ber om ekstra bekreftelse av identiteten din, for å sjekke om det virkelig er du som prøver å få tilgang til nettstedet deres. Hvis du bruker en dedikert IP-adresse, får du tilgang til nettstedet deres fra den samme IP-adressen hver gang, og forårsaker ingen mistanke.

Når du har betalt for den dedikerte IP-en, kan du kontakte TorGuard support desk med ønsket sted. De tilordner deg en IP-adresse i det landet du velger. Noen ganger må de bestille nye IP-er, noe som betyr at du kanskje må vente i 1 eller 2 dager.

TorGuard kaller også disse dedikerte IP-adressene “streaming IP-er”. En dedikert IP vil sette deg tilbake $ 7,99 hver måned, på toppen av kostnadene for ditt VPN-abonnement.

Konklusjonsservernettverk TorGuard

 • TorGuard har over 3000 servere
 • Serverne er spredt over mer enn 50 forskjellige land
 • TorGuard tilbyr dedikerte IP-adresser

TorGuards alternativer

Bortsett fra de vanlige VPN-funksjonene, tilbyr TorGuard flere statister. Nedenfor finner du informasjon om TorGuard for bedrifter og deres spesielle forhåndsblinkede rutere.

TorGuard og Netflix

TorGuard garanterer ikke tilgang til Netflix gjennom deres vanlige tjeneste. De tilbyr dedikert IP-adresse som det kan være mulig å få tilgang til Netflix med. Den dedikerte IP-adressen vil koste deg ekstra. For en VPN-leverandør som overlister Netflix, kan du se på artikkelen vår om Netflix VPN-er.

TorGuard og torrents

TorGuard tillater nedlasting av torrenter gjennom peer-to-peer nettverk. De sier at de ikke blokkerer denne typen trafikk. TorGuard er en god VPN-tjeneste for nedlasting og jobber hardt for å forbedre nedlastningshastighetene. I testene våre med TorGuard kunne vi laste ned filer uten forsinkelse.

TorGuard for bedrifter

TorGuard har spesielle planer for virksomheter. I forretnings VPN-pakker tilbyr TorGuard flere kontoer og krypterte e-postkontoer. Disse planene har dessuten dedikerte IP-adresser. Forretningsplanene tilbyr alt de vanlige planene gjør, og mer. For eksempel vil du få en dedikert kontoadministrator som hjelper deg med spørsmål.

Dessuten har hver forretningsplan sitt eget enkle administrasjonspanel. Med dette panelet kan du legge til og fjerne kontoer i nettverket ditt.

business vpn brukeradministrasjon

TorGuard-rutere

På TorGuard-nettstedet kan du også kjøpe forhåndsblinkede rutere. Det er ideelt å installere et VPN på ruteren hvis du vil beskytte alle enhetene dine på en gang. De selger rutere fra populære merker som Netgear, TP-link og Asus. Ruterne kommer med 30 dager gratis TorGuard VPN-tjeneste. Disse ruterne er ideelle hvis du leter etter en enkel måte å beskytte alle enhetene dine på én gang.

R7000-300

Konklusjonsalternativer TorGuard

 • Du kan ikke se Netflix med et normalt TorGuard-abonnement.
 • Du kan laste ned torrenter med TorGuard.
 • TorGuard tilbyr forhåndsblinkede rutere på deres hjemmeside.
 • TorGuard tilbyr abonnementsplaner for virksomheter.

Konklusjon – Vår erfaring med TorGuard

Pros
Ulemper
Lett å brukeFungerer ikke automatisk på alle enheter
Lett å installereNettsted vanskelig å navigere
Rask nedlastningshastighetIkke mulig å se Netflix
Last ned via torrents muligClunky programvare
Dedikerte IP-adresser
Mange valg på servere
7-dagers pengene-tilbake-garanti

TorGuard er en god VPN-leverandør for nedlasting av torrent. Hastigheten er god, spesielt for nedlasting. De fører ikke logger og ser ut til å være en sikker VPN. Vi har funnet ut at brukervennligheten til tjenesten deres varierer. Nettstedet deres kan definitivt være bedre, og for en av enhetene våre var det vanskelig å få applikasjonen til å fungere. Ved hjelp av kundesupport klarte vi, men vi kunne ikke benytte oss av alle protokollene og innstillingene.

TorGuard har et stort antall servere og tilbyr dedikert IP-adresse. Du trenger kanskje dette fordi du med den vanlige tjenesten ikke vil ha tilgang til strømmetjenester som Netflix. På plussiden tilbyr de tjenester for bedrifter og forhåndsblinkede rutere som du kan bruke i kombinasjon med et abonnement.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me