ProtonVPN Review (2020) – Høyt sikkerhetsnivå | VPNoverview.com

ProtonVPN Review (2020) – Høyt sikkerhetsnivå

ProtonVPN er en relativt ny VPN-leverandør fra Sveits. De tilbyr både en gratis og en betalt versjon av programvaren deres og eies av ProtonVPN AG. Dette selskapet lanserte ProtonMail tilbake i 2014. ProtonMail ble raskt verdens største sikre e-postleverandør, og la personvern, anonymitet og kryptering fremfor alt annet. ProtonVPN lyktes raskt med ProtonMail. VPN ble utviklet for å tilby kundene sikre forbindelser utenfor e-post. Disse to prosjektene – ProtonVPN og ProtonMail – ble omgjort til to separate virksomheter for å opprettholde sikkerheten og personvernet til Protons kunder.


Teamet bak ProtonVPN jobber kontinuerlig med å gjøre en forandring i verden: de trener journalister, utdanner publikum og konfronterer regjeringer. Bortsett fra det startet de et samarbeid med Mozilla i 2018. Siden hovedkvarteret deres ligger i Genève, Sveits, er de ikke forpliktet til å føre logger. ProtonVPN er tilgjengelig for Windows, MacOS, iOS, Android og Linux og kommer med mange ekstra tilpasningsalternativer. Bortsett fra det er flere forskjellige abonnement mulig, og begynner med en veldig anstendig gratisversjon.

Spesifikasjoner ProtonVPN

 • Samtidige tilkoblinger: 2-10
 • torrents: +
 • Netflix: +
 • Operativsystemer: Windows, MacOS, iOS, Android, Linux
 • protokoller: IKEv2 / IPSec, OpenVPN
 • Logg politikk: Tilkoblingslogger
 • servere: 698 servere i 40+ land
 • Pris: Fra $ 4,00 i måneden
 • Pengene tilbake-garanti: 30 dager

Hastighet – Hvor raskt er ProtonVPN?

Mange brukere vil ha en rask VPN. Du ønsker ikke å vente i det uendelige på at en YouTube-video lastes inn eller en fil som skal lastes ned, ganske enkelt fordi du bruker en sikker internettforbindelse. Streaming, spill og surfing på nettet skal være enkelt og uten forsinkelser. En VPN kan potensielt redusere internettforbindelsen. Hvis dette blir for merkbart, er det en klar ulempe med tjenesten.

For å sjekke om en VPN bremser forbindelsen din (eller muligens gjør den raskere), tester vi alle VPN-leverandører vi vurderer på hastigheten. Nedenfor ser du forskjellige hastighetstester vi utførte med ProtonVPN. Vi har også testet VPNs hastighet under daglig bruk. På denne måten får du en god og fullstendig ide om hvilken effekt ProtonVPN kan ha på internettforbindelsen din.

Hastighetstestresultater ProtonVPN

I denne delen finner du hastighetstestresultatene vi fikk da vi testet ProtonVPN. Testene ble utført ved å bruke ProtonVPNs Plus-avtale uten å aktivere Secure Core. Denne spesielle tjenesten viderekobler internettforbindelsen din to ganger, noe som bremser hastigheten ytterligere, og vi har derfor utelatt det fra testene våre. Husk at disse numrene alltid er avhengig av din beliggenhet, internettleverandør og tidspunkt på døgnet. For referanse la vi til en hastighetstest av vår enkle internettforbindelse uten å bruke et VPN.

Hastighet uten VPN (speedtest.net):

Speedtest uten VPN

Dette er speedtest.net-resultatene da vi testet vår egen internettforbindelse uten å bruke en VPN. Vi bruker denne testen for å sammenligne de andre resultatene med.

Hastighet med en lokal server (speedtest.net):

Speedtest Server Nederland

Dette er speedtest.net-resultatene av internettforbindelsen vår når du bruker en ProtonVPN-server som er relativt nær oss. Sammenlignet med vår første test, forble pingen nøyaktig den samme. Dette er et godt tegn. Samtidig reduserte nedlastningshastigheten omtrent halvparten, men opplastningshastigheten forble den samme også. Det ser ut til at ProtonVPNs lokale servere gjør en veldig god jobb.

Server i USA (speedtest.net):

Speedtest Server USA

Dette er speedtest.net-resultatene av internettforbindelsen vår mens du bruker en ProtonVPN-server i USA. Denne gangen økte pingen kraftig. Dessuten var det bare en tidel av nedlastingshastigheten igjen, selv om opplastningshastigheten går litt bedre.

Avslutningsvis: mens den amerikanske serveren ser ut til å være ganske treg, presterte den lokale serveren veldig bra.

Hastighet under daglig bruk

Med disse hastighetstestresultatene var vi nysgjerrige på å finne ut hvordan ProtonVPN ville prestere under daglig bruk. Mens vi surfer, opplevde vi små eller ingen forsinkelser. Last ned torrenter gikk like raskt: i løpet av femten minutter ville vi laste ned en anstendig størrelse fil. Vi kunne også se YouTube-videoer som vi pleide, selv om videoer trengte mer tid for buffering. Spillet var greit også: å laste de riktige sidene og grafikken kan ha tatt litt lenger tid enn vanlig, men etter det fungerte spillet som det skulle. Streaming og se Netflix fungerte også, men med en ulempe. For å se amerikanske Netflix, måtte vi bruke en amerikansk server. Forbindelsen for oss er ganske treg og resulterte i lange forsinkelser.

Konklusjonshastighet ProtonVPN

 • Hastighetstestene viste anstendige resultater, spesielt når du jobber med en lokal server.
 • Den amerikanske serveren var betydelig tregere enn vår lokale server.
 • Internetthastighet under surfing, streaming og nedlasting var anstendig.
 • Å få tilgang til amerikanske Netflix forårsaket noen forsinkelser.

Sikkerhet – Hvor sikker er ProtonVPN?

Sikkerhet er kanskje bare VPNs viktigste kvalitet. VPN-er er mest kjent for sin evne til å beskytte brukernes personvern og anonymitet. Folk bruker VPN-er for å surfe på internett uten å bli fulgt eller sporet. For å sikre at en VPN faktisk gjør dette med hell, ser vi på sikkerheten og sikkerheten til alle VPN-ene vi gjennomgår.

I denne delen vil du lese alt om ProtonVPNs sikkerhet. Hvilke protokoller bruker de? Har de ingen retningslinjer for logger? En drepe bryter? Hvilken personlig informasjon ber de om deg? Etter å ha svart på disse spørsmålene, trekker vi vår endelige dom om ProtonVPNs sikkerhet.

protokoller

ProtonVPN bruker to forskjellige protokoller for VPN-servernettverket. Disse protokollene hjelper med å kryptere dataene dine. ProtonVPN fungerer for tiden med IKEv2 / IPSec og OpenVPN. Når du bruker ProtonVPN-klienten, kan du selv velge om du vil bruke UDP (standard) eller TCP.

ProtonVPN-skaperne bestemte seg for ikke å jobbe med servere som bruker PTTP eller L2TP / IPSec. Disse protokollene er billigere å vedlikeholde, men er generelt ikke like trygge som for eksempel OpenVPN. ProtonVPN ønsker å tilby sine kunder ingenting annet enn de aller beste. Derfor jobber de bare med de sikreste protokollene.

Logging og personvern

En VPNs loggføringspolicy angir om VPN-leverandøren samler inn og lagrer data om internettbruken til kundene sine. Hvis det er tilfelle, påvirker det personvernet ditt direkte. Lagrede data kan deles med tredjeparter eller bli stjålet av hackere. Noen VPN-leverandører er til og med underlagt lokale lover som tvinger dem til å overlate informasjon til myndigheter.

ProtonVPN trenger ikke å forholde seg til slike lover. ProtonVPNs hovedkvarter er i Sveits, som er kjent for sin personvernlovgivning. Landet er ikke en del av 14 øyne og er unntatt fra EUs mange regler. Av disse grunnene blir Sveits generelt sett sett på som et godt sted for en VPN-leverandør. Leverandører som befinner seg der, er ikke påkrevd å føre logger over kundene sine og trenger ikke å gi fra seg noen klientdata.

På nettstedet deres hevder ProtonVPN at de jobber med retningslinjene uten logger. Ingen informasjon om tilkoblingen eller surfeaktiviteten din blir lagret. Ting er imidlertid ikke så enkelt som det: ProtonVPN samler inn “tilkoblingslogger”. Disse dataene brukes bare for å sikre at kontoen din forblir trygg og fungerer som den skal. For dette formålet lagres en tidsstempel for den nyeste påloggingen. Dette stempelet blir overskrevet hver gang du logger deg på. Ingen informasjon som viser noe om plasseringen din, tiden du har brukt på VPN-forbindelsen eller stedet du har logget inn fra vil bli lagret.

Disse tilkoblingsloggene er nødvendige for å sikre at kontoen din ikke misbrukes. Tidsstemplet er bare koblet til kontoen din og ikke til din IP-adresse. Den siste kjente påloggingen vil bli lagret så lenge kontoen er aktiv, med mindre brukeren appellerer om å få slettet dataene.

Åpen kilde

ProtonVPN-apper har nylig blitt åpen kildekode, noe som betyr at alle kan ta en titt bak kulissene og dermed inspisere teknologien bak appen. På denne måten kan alle undersøke om påstandene selskapet fremsetter er riktige. På denne måten kan ikke selskapet skjule noe. De inviterer eksperter til å ta en titt og publisere funnene sine. På denne måten viser ProtonVPN at de faktisk gjør det de sier at de gjør.

Drepe bryteren

ProtonVPN har en innebygd kill switch. Du kan slå den av eller på i innstillingene på VPNs instrumentbord. En aktivert kill-bryter sikrer at du ikke er i fare hvis VPN-forbindelsen din midlertidig går tapt: all Internett-trafikk blokkeres automatisk, slik at den aldri kan spores tilbake til deg.

I tillegg til kill switch har ProtonVPN også en ‘Always-on VPN-funksjon’. Dette alternativet kobler deg automatisk til en annen server når du har tilkoblingsproblemer. På denne måten er du alltid online, men fortsatt kontinuerlig beskyttet.

Hvilken informasjon trenger ProtonVPN?

For å opprette en konto hos ProtonVPN, må du dele noen data med dem. Dette gjelder hovedsakelig din e-post og betalingsinformasjon. For å bruke gratisversjonen, er alt du trenger å gjøre å oppgi en e-postadresse. Betalingssiden oppgir at denne e-postadressen aldri deles med tredjeparter og bare brukes til kontorelaterte spørsmål, kommunikasjon og gjenoppretting. Selvfølgelig kan du enkelt opprette en anonym e-postadresse som ikke kan spores tilbake til deg (for eksempel med ProtonMail).

For hvert betalt ProtonVPN-abonnement, må du oppgi betalingsinformasjon. Når du betaler med PayPal eller kredittkort, må du dele noen av dine personlige opplysninger. Det er også anonyme alternativer. Vi kommer tilbake til dette senere.

Konklusjon sikkerhet ProtonVPN

 • ProtonVPN bruker bare de sikreste og beste krypterte protokollene.
 • Loggpolicy: bare tilkoblingslogger, som består av et tidsstempel for den nyeste påloggingen.
 • ProtonVPN-appene er åpen kildekode.
 • ProtonVPN har en innebygd kill-switch og et alternativ for å bytte server automatisk når tilkoblingen faller.
 • For å opprette en konto, trenger ProtonVPN din e-postadresse og betalingsinformasjon.

Brukervennlighet – Hvor brukervennlig er ProtonVPN?

En VPN kjører i bakgrunnen på enheten din. Uten mye forstyrrelse fra din side gir det en sikker og anonym internettopplevelse. Derfor er det viktig at en VPN er enkel å jobbe med og brukervennlig. Hvis det raskt går å installere og konfigurere VPN, kan du komme i gang før. Et godt supportteam og en lav pris hjelper også med brukervennligheten til en VPN. For å sikre at du får den beste opplevelsen, bruker vi dette avsnittet for å se på den generelle brukervennligheten til ProtonVPN. Vi så på nettstedet deres, installasjonsprosessen, programvaren, prisen og kundeservicen og ga vår mening om hver.

ProtonVPN-nettstedet

Hjemmesiden til ProtonVPN-nettstedet ser bra ut og er enkel å navigere. Øyeblikkelig ser du en lenke som fører direkte til betalingssiden med de forskjellige ProtonVPN-abonnementene. Rulling nedover finner du informasjon om ProtonVPNs forskjellige funksjoner og fordelene med en VPN generelt. Hjemmesiden deler også tweets fra brukere som snakker om opplevelsene sine.

Den øverste linjen lar deg navigere til de forskjellige sidene på nettstedet: informasjon, funksjoner, priser, blogg og support. En påloggingsknapp og direkte lenker til ProtonVPNs sosiale medier er også gitt. Nettstedet er bare tilgjengelig på engelsk.

ProtonVPN hjemmeside

Hvis du klikker på en av Få ProtonVPN nå eller Priser, Du blir ført til abonnementssiden, der du kan velge mellom forskjellige ProtonVPN-abonnementer. Hvis du velger en, vil du automatisk føre deg til betalingssiden, hvor du kan fylle ut informasjonen din.

Kort sagt: nettstedet er veldig enkelt å navigere og gir også rikelig med informasjon om ProtonVPN og VPN generelt.

Installerer ProtonVPN

For å bruke ProtonVPN, trenger du en konto. For å sette opp en konto, må du oppgi litt informasjon, spesielt e-posten din (selv om dette kan gjøres anonymt via ProtonMail) og betalingsdetaljer. Du må også tenke på et kontonavn og passord. Når du har kjøpt kontoen din, er det på tide å laste ned ProtonVPN-klientprogramvaren. Denne siden er lett å finne når du nettopp har laget en konto, men er litt skjult ellers. For å finne det, blar du helt ned til bunnen av nettstedet og klikker nedlasting i nedre venstre hjørne.

ProtonVPN Nettstedets nedlastingsside

Dashbordet kan lastes ned for Windows, MacOS og Linux. Bortsett fra det vil nedlastingssiden gi deg koblinger til appene Google Play og App Store. Vi lastet ned klienten for Windows, og det er prosedyren vi vurderer og diskuterer her.

Etter å ha klikket Last ned for Windows, vi åpnet den nedlastede filen.

ProtonVPN nedlastingsskjerm

Skjermen som viste var selvforklarende: følg instruksjonene og installer ProtonVPN. Det eneste vi måtte gjøre var å gi programmet tillatelse til å bli brukt på enheten vår.

ProtonVPN Dashboard Logg inn

Når installasjonen er fullført, som ikke bør ta mer enn ett minutt, starter programvaren opp av seg selv og et instrumentpanel vises. Her kan du logge inn med kontoinformasjonen din.

Kort sagt, installasjonsprosessen er enkel, selv om nedlastingssiden er litt vanskelig å finne om du allerede har en konto og bare trenger å skaffe programvaren.

ProtonVPNs utseende og brukervennlighet

ProtonVPNs programvare er lett å navigere og fin på øynene, men også litt opptatt. Dashbordet inneholder en liste over land på siden av skjermen, inkludert en søkefelt og muligheten til å aktivere ProtonVPNs spesielle Secure Core (for brukere med ProtonVPN Plus eller Visionary). Dette alternativet gir et ekstra lag med beskyttelse. Det er også en Quick Connect-knapp, som automatisk velger den raskeste eller nærmeste serveren i det øyeblikket og kobler deg til den. I tillegg til fanen som inneholder serverplasseringene, er det også en fane som heter ‘Profiler’. Her kan du sette opp personlige profiler med dine egne preferanser, enten det er et bestemt land, server eller protokoll. IP-adressen din vises øverst på skjermen og vil endres til en ProtonVPN IP når du kobler til.

Det meste av skjermen er tatt opp av et verdenskart. Trekantene på kartet representerer de forskjellige serverplasseringene du kan velge mellom. Nederst på skjermen kan du spore hvor mye du har lastet ned og lastet opp i løpet av den nåværende økten, hvor rask tilkoblingen din er, og hvor lenge økten har vart til det tidspunktet. Kartets utseende er veldig tiltalende. Alt i alt er utseendet til hele dashbordet profesjonelt og hyggelig.

ProtonVPN Dashboard

ProtonVPN har mange alternativer. Mange er direkte tilgjengelig på hovedskjermen. Resten finner du i innstillingene. Gå til Om for å finne informasjon om din versjon av programvaren. Under Regnskap kan du gjøre endringer i kontoen og abonnementsplanen din. profiler viser deg de forskjellige profilene du har laget.

Under innstillinger du kan endre hvordan og når programmet starter opp og om varsler dukker opp på skjermen. Du kan også velge en protokoll, velge å koble til automatisk eller aktivere Quick Connect. Gå til Avansert fane for å finne drepebryteren, DNS-lekkasjebeskyttelse og delt tunneling.

Fordelen med ProtonVPN-programvaren er at mange alternativer kan nås med et enkelt klikk. Du kan enkelt tilpasse opplevelsen. Dette er nyttig for personer med erfaring med VPN-er, men det kan være en hindring for nybegynnere.

Priser og betalingsmåter

ProtonVPN har fire forskjellige VPN-abonnementer. Avhengig av hvilket abonnement du velger, vil forskjellige funksjoner være tilgjengelige for deg.

De gratis versjon av ProtonVPN koster ikke noe og gir deg tilgang til servere i tre forskjellige land (Nederland, USA og Japan). Denne versjonen fungerer bare for en enhet per konto om gangen. Det er ingen hastighetsgrense, men det lille antallet tilgjengelige servere vil påvirke internetthastigheten din. Jo flere som bruker samme server, jo tregere blir det. Som et resultat kan hastigheten din være mye lavere enn du er vant til. ProtonVPN Free har ingen datagrense, så du kan bruke den på ubestemt tid. ProtonVPN Free gir deg imidlertid ikke tilgang til Secure Core-programvaren og støtter ikke streaming, torrents eller Tor.

Det billigste betalte alternativet for ProtonVPN heter Grunnleggende. Hvis du velger en årskontrakt i stedet for å velge månedlige betalinger, får du til og med 20% rabatt på abonnementet ditt, og dette gjelder alle ProtonVPN-abonnementene. Basic ProtonVPN-tjenesten gir deg tilgang til alle serverplasseringene deres, lar deg beskytte to enheter når som helst og beskytter deg mens du bruker P2P.

De ProtonVPN Plus-pakke er litt dyrere enn Basic-alternativet og inkluderer alt fra den pakken og mer: støtte for Tor og streaming, Plus-servere og Secure Core. Du kan bruke dette abonnementet på opptil fem enheter samtidig.

Hvis du vil ha den komplette pakken, ProtonVPN Visionary er avtalen for deg. Dette gir deg alle fordelene med Plus, tilgang til ti enheter når som helst og ProtonMail Visionary. På denne måten kan du bruke Protons fantastiske personvernorienterte e-post så vel som VPN-en.

ProtonVPN-priser

Avhengig av hvilken type abonnement du ønsker, er det sannsynligvis et alternativ for deg hos ProtonVPN. En av fordelene med ProtonVPN er at de tilbyr en veldig anstendig gratis VPN. På toppen av det er deres betalte abonnement godt priset.

ProtonVPN aksepterer følgende betalingsmetoder:

 • Visa, Mastercard
 • PayPal
 • Bitcoin
 • Penger

Som du ser er det flere betalingsalternativer på ProtonVPN. Det er mulig å betale anonymt, for eksempel ved å bruke Bitcoin. Du kan også betale kontant, så lenge du har en ProtonVPN-konto. Du kan lese mer om dette på ProtonVPN-nettstedet. Hvis du betaler med PayPal eller kredittkort, må du oppgi noe personlig informasjon. ProtonVPN fungerer imidlertid med sikre SSL-krypterte betalinger, så bortsett fra at dataene dine blir sendt til ProtonVPN for betaling, er ikke sikkerheten din kompromittert.

Alle betalte ProtonVPN-abonnement har en 30-dagers pengene-tilbake-garanti: Hvis du ikke er fornøyd med tjenesten deres, kan du bare melding til dem, så gir de deg pengene dine. Det er imidlertid en side-merknad til dette: hvis du har betalt anonymt, er det mye vanskeligere for leverandøren å returnere pengene dine.

Kundeservice

Det er en omfattende FAQ på ProtonVPN-nettstedet som gir svar på alle slags spørsmål. De kaller dette deres ‘kunnskapsbase’, og du finner det under Support. Hvis spørsmålet ditt ikke er oppført, eller svaret ikke har løst problemet ditt, kan du alltid kontakte ProtonVPN-supportteamet. Det er en lenke nederst på støttesiden som viderekobler deg til et kontaktskjema. Skriv inn operativsystem, brukernavn og e-postadresse og forklar problemet. Støtteteamet vil komme tilbake til deg via e-post innen en eller to virkedager.

Da vi presenterte et problem for teamet, fikk vi svar i løpet av en dag. Kundeserviceteamet ga oss forklaringer, sendte oss en lenke til en side fra vanlige spørsmål og ba oss om mer informasjon. Etter at vi hadde svart, ble vi tilbudt en rekke løsninger. Det vi kan ta bort fra dette, er at supportteamet er veldig grundige: De prøver å finne ut nøyaktig hva som forårsaker problemet ditt, og gjør sitt beste for å løse det. Bortsett fra at det kan ta litt tid før ProtonVPN reagerer, var dette en relativt god opplevelse. Den eneste måten det kan forbedres ville være hvis ProtonVPN introduserte en live chat-tjeneste.

Konklusjon brukbarhet ProtonVPN

 • ProtonVPN-nettstedet inneholder mye informasjon, men er lett å navigere.
 • Installasjonsprosessen til ProtonVPN er rask og rimelig enkel.
 • ProtonVPN-programvaren har mange alternativer, som kan være vanskelig for nybegynnere.
 • ProtonVPN har en gratis versjon med begrensede servere.
 • Å velge et årlig abonnement gir deg 20% ​​rabatt.
 • ProtonVPN støtter flere betalingsmetoder, inkludert anonyme måter.
 • Kundeservice er veldig hjelpsom, men fungerer bare gjennom skjemaer og e-post.

Servernettverk ProtonVPN

Et bredt og velfungerende servernettverk er en stor fordel for enhver VPN-leverandør av mange grunner. For det første er et bredt nettverk nyttig hvis du vil unngå geo-blokkering. Jo flere serverplasseringer en leverandør har, desto mer sannsynlig er det at landet du trenger er blant dem. Dette gjelder å se på American Netflix utenfor USA, men også hvis du vil lese en spesifikk nettavis som ikke er fritt tilgjengelig over hele verden.

I denne delen undersøker vi de forskjellige serverne og serverplasseringene ProtonVPN tilbyr. Vi vil også diskutere om det er mulig å be om en egen IP-adresse.

Antall servere og lokasjoner

I skrivende stund har ProtonVPN nesten 700 servere i over 40 land. De forskjellige serverplasseringene er listet nedenfor:

 • Australia
 • Østerrike
 • Belgia
 • Brasil
 • Bulgaria
 • Canada
 • Costa Rica
 • Tsjekkisk Republikk
 • Danmark
 • Estland
 • Finland
 • Frankrike
 • Hellas
 • Tyskland
 • Hong Kong
 • India
 • Irland
 • Israel
 • Japan
 • Italia
 • Latvia
 • Litauen
 • Luxembourg
 • Moldova
 • Nederland
 • New Zealand
 • Norge
 • Portugal
 • Romania
 • Russland
 • Serbia
 • Singapore
 • Spania
 • Sør-Afrika
 • Sør-Korea
 • Sverige
 • Sveits
 • Taiwan
 • Ukraina
 • Storbritannia
 • forente stater

ProtonVPN jobber kontinuerlig med deres servernettverk, noe som betyr at de tilgjengelige land og servere endrer seg kontinuerlig. Besøk nettstedet deres for en oppdatert liste over steder.

Alle ProtonVPNs servere er eid av og dedikert til leverandøren, men ikke alle er tilgjengelige for alle brukere. Antall servere du har tilgang til, avhenger delvis av abonnementet ditt. Med gratis versjon av ProtonVPN har du bare tilgang til spesifikke gratis servere i Japan, Nederland og USA. Basic-, Plus- og Visionary-abonnementene har tilgang til alle serverplasseringer.

ProtonVPN tilbyr også spesielle servere for P2P (i Sveits, Nederland, Singapore og Sverige) og servere som støtter dobbeltbruk med Tor (i Hong Kong, USA og Sveits).

Til slutt fungerer bruk av serverplasseringer i Secure Core-modus litt annerledes. De Sikker kjerne servere legger til et ekstra lag med beskyttelse til forbindelsen din ved å opprette en dobbel tunnel. Dette betyr at du vil være koblet til den serverplassen du velger, via en Secure Core-server i Sveits, Island eller Sverige. Dette er servervalgene Secure Core tilbyr:

Secure Core-server
Serverplasseringer
IslandBelgia, Brasil, Canada, Costa Rica, Tyskland, Irland, Israel, Nederland, Norge, Russland, Spania, USA
SverigeEstland, Finland, Frankrike, Hong Kong, Japan, New Zealand, Portugal, Russland, Sør-Afrika, Sør-Korea, Taiwan
SveitsAustralia, Østerrike, Bulgaria, Canada, Tsjekkia, Danmark, Hellas, India, Italia, Latvia, Luxembourg, Portugal, Romania, Serbia, Singapore, Ukraina, Storbritannia, USA

Dedikert IP-adresse

For øyeblikket tilbyr ProtonVPN ikke dedikerte IP-adresser. Dette betyr at du bare kan bruke servere som er tilgjengelige for andre kunder også. Med andre ord deler du en IP-adresse med flere personer. Å dele IP-adresser med andre som bruker samme VPN er bedre for din personlige sikkerhet og personvern: Hvis alle bruker samme IP, spesielt hvis alle dataene på den er kryptert, er det vanskeligere, om ikke umulig, å spore online trafikk tilbake til en person . Av denne grunn har ProtonVPN bare dynamiske, delte IP-adresser.

Konklusjonsservernettverk ProtonVPN

 • ProtonVPN har nesten 700 servere i over 40 land.
 • Antall servere og beliggenhet du har tilgang til, er delvis avhengig av abonnementet ditt (gratis kontra premium).
 • ProtonVPN tilbyr ikke dedikerte IP-adresser.

ProtonVPNs alternativer

I tillegg til alternativene som er tilgjengelige på programvaren, som vi diskuterte i delen om brukervennlighet, har ProtonVPN også en rekke andre funksjoner. Med ProtonVPN har du (begrenset) tilgang til Netflix og kan laste ned torrenter anonymt ved å bruke en av deres spesielle servere. I denne delen vil vi fortelle deg mer om hvert av disse alternativene, samt om ProtonVPNs Secure Core.

ProtonVPN og Netflix

Et spørsmål som ofte stilles om hvilken som helst VPN er om du kan bruke den til å se Netflix. Netflix prøver å blokkere VPN fra å få tilgang til innholdet sitt for å holde seg i tråd med de geobegrensede klausulene i kontraktene sine. Imidlertid er det mange VPN-er som fortsetter kampen og prøver å komme seg rundt disse blokkene. ProtonVPN prøver også å holde Netflix i arbeid for sine brukere, med blandede resultater.

ProtonVPN uttaler i sine vanlige spørsmål at de ikke ønsker å oppmuntre til brudd på opphavsrettslover og uttalelser slik Netflix har fremmet. De synes likevel Netflix ikke bør forby bruk av VPN-er, fordi en VPN tilbyr sikkerhet og personvern. ProtonVPN vil at brukere skal kunne trygt bruke Netflix uten nødvendigvis å bruke det for å omgå geografiske blokkeringer.

Uansett er det mulig å se American Netflix fra utenfor USA når du bruker ProtonVPN. Etter å ha koblet til en amerikansk server, kunne vi se på serier som The Office US, som normalt ikke ville være tilgjengelige for oss. Lasting tok litt lengre tid enn vanlig, men dette er fornuftig fordi vi tester VPN-ene våre i Nederland. Med Proton får du tilgang til den amerikanske, britiske og tyske versjonen av Netflix.

ProtonVPN og torrenter

Det er raskt og enkelt å laste ned torrenter med ProtonVPN. Vi kunne laste ned en anstendig størrelse på kort tid. Under nedlasting kunne vi surfe på nettet uten merkbare forsinkelser. Vi brukte en av ProtonVPNs dedikerte P2P-servere for dette, noe som er viktig. Hvis du skal laste ned noe ved hjelp av ProtonVPN og du vil forsikre deg om at tilkoblingen din er sikker, bruker du alltid en av disse P2P-serverne, ellers blir du ikke beskyttet.

Sikker kjerne

En spesiell funksjon ved ProtonVPN er deres Secure Core-nettverk. Med Secure Core tilbyr de brukerne enda større sikkerhet. Secure Core oppretter en dobbel VPN-tunnel som holder forbindelsen trygg mot nettverksbaserte angrep. Secure Core viderekobler Internett-trafikken til forskjellige servere før den forlater ProtonVPN-nettverket. De dedikerte Secure Core-serverne som brukes til dette formålet er basert i Sveits, Island og Sverige, der ProtonVPN-datasentre er satt opp.

Secure Core er tilgjengelig for ProtonVPN Plus og Visionary og kan slås av og på manuelt. I tillegg, som beskrevet under overskriften ‘Server-nettverk’, kan du velge hvilken Secure Core-server du vil sende data til, avhengig av din exit-serverplassering.

Konklusjonsalternativer ProtonVPN

 • Mulighet for å se American Netflix, selv om lasting kan ta lengre tid enn vanlig, avhengig av hvor du befinner deg.
 • ProtonVPN har spesifikke P2P-servere som lar deg trygt laste ned torrenter.
 • ProtonVPNs Secure Core tilbyr ekstra beskyttelse.

Konklusjon – Vår erfaring med ProtonVPN

Pros
Ulemper
Lett å installereStøtteteam kun tilgjengelig via kontaktskjema
Nettstedet er enkelt å navigereDe mange alternativene kan være forvirrende for nybegynnere
Mange alternativer
Sterk kryptering
Tilgang til Netflix
Anstendig priset
Sikker kjerne for ekstra sikkerhet

ProtonVPN har allerede bygget opp et sterkt rykte. De håndterer sikkerheten til serverne deres veldig godt og tilbyr mange alternativer for å forbedre dette enda mer. Secure Core sikrer at premium-brukere har muligheten til å beskytte seg ved å bruke en dobbel VPN-tunnel. Videre er VPN godt priset, fungerer med Netflix og nedlastinger, og har et pent utseende. Våre lokale servere viste lite tap av hastighet. Dessverre har de amerikanske serverne ikke fungert like bra for oss. Bortsett fra det er kundeservicen litt tungvint, selv om hjelpen vi fikk var veldig komplett og anstendig. Alt i alt er ProtonVPN definitivt et godt valg hvis du leter etter en VPN med mange alternativer og sterk kryptering.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me