PIA Review (2020): Sikker og billig | VPNOverview

PIA (Privat Internett-tilgang) gjennomgang (2020) – Et sikkert og billig alternativ

Privat Internett-tilgang (vanligvis forkortet PIA) er en av de større VPN-leverandørene på VPN-markedet for øyeblikket. En av de beste funksjonene er deres fokus på personvern. De har en streng policy for ikke-logg, noe som gjør PIA spesielt populær blant (bit) torrentbrukere. I tillegg er Privat Internett-tilgang kjent for sine minimalistiske og kompakte apper og programmer. Noen forbrukere mener dette er et pluss, mens andre kan vurdere det som et svikt. Vi testet denne VPN-tjenesten og så på PIAs internetthastigheter, sikkerhet, personvern, brukervennlighet, servernettverk og ekstrafunksjoner. Dette er hva vi fant.


PIA ble nylig kjøpt av Kape Technologies. Dette selskapet kjøpte også VPN-leverandørene CyberGhost og Zenmate de siste par årene. Dette kan bety noen endringer for PIA i årene som kommer. Imidlertid er det vanskelig å si hva som vil skje nøyaktig. Vi følger med for å se om endringen har noen innvirkning på brukerens sikkerhet og personvern.

Spesifikasjoner PIA

 • Samtidige tilkoblinger: 10
 • torrents: +
 • Netflix: +
 • Operativsystemer: Windows, Mac, iOS, Android, Linux
 • protokoller: OpenVPN, L2TP / IPsec, PPTP
 • Logg politikk: Ingen logger
 • servere: 3300+ servere i 30 land
 • Pris: Fra 3,33 dollar i måneden
 • Pengene tilbake-garanti: 7 dager

Hastighet – Hvor raskt er PIA?

Hastigheten til en VPN-tilkobling avhenger av mange forskjellige faktorer. Noen viktige faktorer er hastigheten på din egen forbindelse, avstanden mellom hvor du er og VPN-serveren og hastigheten og plasseringen til serveren du utveksler data med, for eksempel webserveren, torrent-serveren eller nyhetsgruppeserveren du ønsker å koble til til. Pingen (responstid) og stabiliteten til forbindelsen er også veldig viktig.

For å gi deg en god ide om hvordan Privat Internett-tilgang holder seg når det gjelder hastighet, har vi utført forskjellige hastighetstester. Vi tok også hensyn til våre personlige erfaringer ved å teste PIA under daglig bruk. Resultatene nedenfor finner du.

Hastighetstestresultater PIA

Nedenfor kan du se resultatene fra hastighetstestene vi kjørte på Privat Internett-tilgang. Vær oppmerksom på at disse målingene alltid varierer per sted, internettleverandør og tid på døgnet. Av denne grunn inkluderte vi også en hastighetstest av forbindelsen vår uten VPN som målestokk.

Hastighet uten VPN (Speedtest.net):

Speedtest PIA uten VPN

Dette er resultatene fra speedtest.net av vår egen internettforbindelse uten å bruke en VPN. Dette er en “blank” test som vi vil bruke for å sammenligne de andre resultatene med.

Hastighet med en lokal server (Speedtest.net):

Speedtest PIA VPN lokal

Dette er resultatene fra speedtest.net av internettforbindelsen vår når vi kobler til en PIA-server som er nærmest vårt sted. Resultatene er lovende. Pingen økte litt, fra 4 til 7, men nedlastings- og opplastningshastighetene reduserte neppe. I praksis bør resultater som dette bety at du merker liten eller ingen forskjell i internetthastigheter når du bruker en slik VPN-server.

Hastighet med en USA-server (Speedtest.net):

Speedtest PIA VPN USA

Dette er hastighetstestresultatene til internettforbindelsen vår når vi kobler til en PIA-server i USA. Dette viser et helt annet bilde: pingen økte enormt, mens nedlastings- og opplastningshastighetene gikk betydelig ned. Man vil med andre ord merke forsinkelser med resultater som dette. Slike resultater er ikke overraskende for en VPN-server som ligger et stykke unna brukeren. Tross alt betyr den avstanden at all Internett-trafikk må gjøre en stor omvei forbi serveren før den sendes til rett sted. Dette bremser nesten alltid forbindelsen din.

Hastighet under daglig bruk

PIA er en veldig hyggelig VPN til daglig bruk. Vi merket knapt en forskjell sammenlignet med internettforbindelsen vår uten VPN. Vi kunne bla gjennom, streame musikk og videoer og bruke YouTube – alt uten etterslep eller andre problemer. Vi kunne også se amerikanske Netflix med en amerikansk server. Hvis noe, trengte Netflix litt ekstra tid på å buffere en episode, men videoen ble spilt uten problemer etter det. Vi kunne spille online spill uten forsinkelse og kunne også laste ned torrenter veldig raskt: en fil på nesten 2 GB i løpet av 15 minutter. Alt i alt la vi knapt merke til at vår PIA VPN-tilkobling ble aktivert når vi brukte den til hverdagsaktiviteter på Internett – en utmerket kvalitet for en VPN å ha.

Konklusjonshastighet PIA

 • Resultatene fra hastighetstestene var blandede, med noen gode resultater for våre lokale PIA-servere og noen mindre resultater for de amerikanske serverne
 • Under den daglige bruken reduseres ikke, eller knapt, hastighetene på Internett når du surfer, streamer eller laster ned

Sikkerhet – Hvor sikker er PIA?

VPN-er handler om sikkerhet og anonymitet. En god VPN-leverandør bør håndtere dataene dine med omhu og sørge for at ingen av dem faller i gale hender. De bør også ivareta ditt privatliv og tillate deg å være så anonym som mulig når du bruker tjenestene deres. PIA setter sikkerhet og personvern først, og utmerker seg derfor absolutt med disse aspektene. De bruker bare de sterkeste VPN-protokollene, opprettholder en ikke-logg-policy og krever så lite personlig informasjon som mulig. I denne delen vil vi gå litt dypere inn i disse aspektene ved privat internettilgang.

protokoller

Når det gjelder sikkerhet og kryptering, har Privat Internett-tilgang sine saker pent i orden. De jobber med forskjellige protokoller (OpenVPN, PPTP, IPsec / L2TP) og har en SOCKS5-proxy. De fleste brukere vil ønske å velge OpenVPN, siden dette er en bunnsolid protokoll. Ønsker du mer fart og er du mindre bekymret for å kryptere dataene dine? Da kan du enkelt velge en av de andre protokollene i PIAs programvare. For å finne ut mer om protokoller kan du sjekke ut vår artikkel som sammenligner alle de forskjellige protokollene på markedet.

Logging og personvern

Privat Internett-tilgang er kjent for sin oppmerksomhet på personvern, som vises av leverandørens eneste bevegelse. PIA opprettholder en streng policy for ikke-logg. Dette skaper en tryggere og mer anonym opplevelse for brukere, som PIA verdsetter fremfor alt. Data fra brukeren blir aldri lagret på harddisker, men på en spesiell nullenhet. Dette er en virtuell enhet som automatisk later som om data som sendes gjennom den ikke eksisterer. Når informasjonen er skrevet til nullenheten, kan den ikke hente. Slik kan PIA garantere deres ikke-logg-policy.

Siden PIA ikke logger noe, kan de ikke utlevere informasjon i tilfelle rettsavgjørelse. PIAs hovedkontorer er i USA, noe som var et bevisst valg. USA er en av få nasjoner i verden som ikke har en obligatorisk politikk for oppbevaring av data. Dette betyr at PIA ikke er forpliktet til å lagre informasjon i en bestemt periode, som ofte er tilfelle i Europa. Siden PIA er lokalisert i USA, er det imidlertid mulig at de vil være forpliktet til å begynne å logge informasjon på en spesifikk bruker for å hjelpe til med å identifisere dem etter en rettskjennelse. Under flere studier og undersøkelser har PIA vist seg å ikke ha noen informasjon om VPN-bruken av kundene sine.

PIA har bevist at de tar kundenes personvern veldig alvorlig ved flere anledninger. Et eksempel er deres valg om å fjerne de russiske serverne fra servernettverket. For noen år siden bestemte Russland seg for at all innenlandsk datatrafikk må logges i minst ett år. Denne loven gjorde det umulig for PIA å garantere brukernes personvern, og det er grunnen til at de bestemte seg for ikke lenger å tilby russiske servere.

Når du bruker en ekstern VPN-leverandør, plasserer du alltid en del av personvernet deres i hendene. Dette betyr at du må sette din lit til dem. Heldigvis har det ikke vært noen indikasjoner så langt at PIA noen gang har skadet kundenes privatliv. Tvert imot, de står ved kundene sine i alle vendinger.

Drepe bryteren

Kill slå avPrivat Internett-tilgang har en drepebryter som du finner i innstillingene på dashbordet. En aktivert drepesvitsj sørger for at du ikke lekker informasjon ved et uhell når VPN-forbindelsen din er tapt i et minutt. I tillegg har denne VPN en unik måte å blokkere domener som brukes til annonser, trackere og malware. Denne funksjonen kalles PIA MACE og kan bli funnet i innstillingene under kill-bryteren.

Hvilken informasjon trenger PIA?

Før du kan begynne å bruke PIAs VPN-tjeneste, trenger selskapet betalingsinformasjonen din. Privat internettilgang tilbyr mange muligheter for å betale anonymt, som vi vil komme tilbake til senere. Men bare vet at du ikke trenger å gi dem noen personlig informasjon for dette formålet hvis du ikke vil. Å betale med dvs. Bitcoin er veldig enkelt. Du er derfor bare pålagt å oppgi en fungerende e-postadresse slik at PIA kan koble kontoen din til den. Du kan selvfølgelig registrere en ny e-postadresse spesifikt for PIA slik at den ikke kan spores tilbake til deg.

Deretter oppretter PIA et kontonavn for deg, og du vil motta en ‘ordre-ID’ i en e-postbekreftelse etter at du har betalt. Du kan bruke disse kodene når du for eksempel trenger å kommunisere med supportteamet. Det er alt du trenger: en fungerende e-postadresse. Annet enn det kan PIA brukes helt anonymt.

Konklusjon sikkerhet PIA

 • PIA jobber med forskjellige sterke protokoller, for eksempel OpenVPN
 • PIA har en streng nei-logg-policy
 • PIA har en innebygd kill switch og PIA MACE for blokkering av annonser, trackere og malware
 • Den eneste informasjonen du trenger å gi dem for å opprette en konto, er en e-postadresse og betalingsinformasjonen din, men begge deler kan gjøres anonymt

Brukervennlighet – Hvor brukervennlig er PIA?

Brukervennlighet kan lage eller ødelegge en VPN-tjeneste. Et dashbord som er enkelt å navigere, betyr at du kan konfigurere VPN på kort tid. En god pris gjør skrittet mot å beskytte deg selv mindre. Et godt organisert nettsted betyr at du har et funksjonelt instrumentbord på datamaskinen din på kort tid. Og til slutt kan en god kundeservice hjelpe deg med å komme deg raskt tilbake på nettet uten å bekymre deg når du opplever et problem.

Alle disse tingene betyr noe når du bestemmer brukervennligheten til en VPN-leverandør. PIA scorer veldig tilfredsstillende på alle disse aspektene.

PIAs nettsted

Nettstedet Privat Internett-tilgang inneholder en lastebil med informasjon, som enkelt kan skilles inn i klare menyelementer. Hjemmesiden gir et sammendrag av den viktigste informasjonen om deres tjeneste, som inkluderer grunner til å bruke en VPN, en kort video som forklarer hva en VPN gjør, prisene på de forskjellige abonnementene deres, de forskjellige funksjonene i PIA og noen anmeldelser.

PIAs hjemmeside

Ved hjelp av menyen øverst kan du få tilgang til de andre delene av nettstedet. Her lærer du mer om hvordan en VPN fungerer og hvordan servernettet til PIA ser ut. I tillegg finner du nedlastinger, kundeservice, blogger og påloggingssiden for din personlige konto. Nettstedet er (nesten helt) tilgjengelig på flere språk.

Å opprette en konto er veldig enkelt og skjer automatisk når du registrerer deg for et abonnement. Du kan gjøre dette ved å velge et av abonnementene på hjemmesiden eller ved å klikke på ‘Registrer deg nå’ i menyen. Velg abonnement, velg betalingsmåte og fullfør registreringen ved å fylle ut resten av informasjonen som trengs. Alt du trenger å gjøre nå er å laste ned programvaren.

Installere PIA

PIA-programvaren kan lastes ned for Windows, MacOS, Linux, iOS og Android. Det finnes også utvidelser for Chrome, Firefox og Opera. PIA er derfor kompatibel med nesten alle enheter. ‘Last ned’ -siden til nettstedet til PIA viser deg alle alternativene dine pent vises. Bare klikk på riktig operativsystem for å laste ned den aktuelle filen.

PIA nedlastingsskjerm

Vi brukte Windows-applikasjonen av PIA, derfor vil nedlastingsinstruksjonene vi forklarer være for Windows. Så snart du åpner den nedlastede filen, vil installasjonsprogrammet starte. Det tar mindre enn ett minutt å installere dashbordet, men blir likevel nøye forklart trinn for trinn av PIA. Bruk kontoinformasjonen din for å logge på. Nå kan du virkelig komme i gang.

PIA-Skjermbilde-Windows-Home

PIAs utseende og brukervennlighet

PIAs programvare er designet for å komme i din vei så lite som mulig. Når du åpner dashbordet, vil du se en stor ‘ON’ knapp, et lite kart og VPN-serveren som er valgt for deg. Etter at du har koblet til VPN-serveren, finner du IP-adressen din nederst, sammen med IP-adressen til VPN-serveren du bruker i det øyeblikket. Hvis du klikker på pilen nederst, ser du mer informasjon og muligheter: jevnlig valgte VPN-servere, ytelse og bruk av tilkoblingen, hurtiginnstillinger og typen abonnement du har.

PIA-skjermbilde App Homescreen

Når du klikker på de tre prikkene i øverste høyre hjørne, vil du kunne få tilgang til mer omfattende innstillinger. Du kan for eksempel konfigurere språk, tema og generelle preferanser under ‘Generelt’, eller gjennomgå kontoinformasjonen din under ‘Konto’. Drepsbryteren og PIA MACE finner du under ‘Personvern’. Videre kan du konfigurere nettverksinnstillingene dine under ‘Nettverk’ og tilkoblingsinnstillingene dine under ‘Tilkobling’. Disse innstillingene er litt mer avanserte, men er konfigurert til de beste innstillingene for brukere som ønsker å komme i gang med en gang som standard. Til slutt kan du finne støtte – for eksempel en omvisning i programvaren og en lenke til helpdesk – under ‘Hjelp’.

PIA-skjermbilde iOS-innstillinger

Dashbordet forsvinner fra skjermen når du ikke bruker det. Hvis du trenger det, kan du finne det i oppgavelinjen. Noen ganger kan det hende du må klikke på den lille pilen i nedre høyre hjørne av skjermen (^). Du må klikke på dette hvis du vil aktivere eller deaktivere forbindelsen. På denne måten forblir applikasjonen skjult med mindre du virkelig trenger det. Dette er en nyttig funksjon når du vil holde VPN utenfor synet, men det kan være irriterende når du vil gjøre noe i dashbordet: så snart du klikker et annet sted på skjermen, er dashbordet borte igjen.

Generelt er PIAs programvare gjennomsiktig og hyggelig å jobbe med. Den har et rolig utseende og tydelige alternativer.

Priser og betalingsmåter

PIA tilbyr tre abonnementer å velge mellom: et månedlig, et 6-måneders og et årlig alternativ. Hvis du bestemmer deg for a månedsplan—Som du kan kansellere etter hver måned — det vil koste $ 9,95 per måned. EN 6-måneders plante kommer ned til 5,99 dollar per måned. Hvis du velger a årsplan, du bare bruker $ 2,85 per måned. Dette betyr at du sparer over 50% sammenlignet med et månedlig abonnement. Kort sagt: jo lengre abonnement, jo billigere er det relativt for deg.

Priser PIA

Alle abonnement på Privat Internett-tilgang gir deg full tilgang til hele VPN-nettverket. De gir også en 7-dagers pengene-tilbake-garanti, slik at du kan prøve VPN før du forplikter deg til en kontrakt.

PIA godtar mange forskjellige betalingsalternativer:

 • PayPal
 • Kredittkort (Visa, MasterCard, Amex, Discover, JCB)
 • AmazonPay
 • Bitcoin
 • BitcoinCash
 • Zcash
 • Ethereum
 • litecoin
 • Bitpay
 • iDeal
 • sofort
 • Mint forhåndsbetalt
 • Stråle

Mange alternativer for å betale abonnementet vårt, tror vi. Det er forskjellige anonyme betalingsmetoder, for eksempel Bitcoin, som lar deg opprettholde fullstendig privatliv, selv når det gjelder kjøp av din VPN-forbindelse. Igjen setter PIA anonymitet først, noe som blir satt stor pris på av mange brukere – inkludert oss selv.

PIA og Linux

PIA tar godt vare på sine Linux-brukere. For Debian, Fedora, Slackware og Arch distribusjonsbrukere er det mulig å installere OpenVPN gjennom terminalen. Men langt bedre er alternativet å installere Windows UI for Linux. Spesielt for nye brukere av Linux kan dette være utrolig praktisk. Med et slikt brukergrensesnitt tilgjengelig for Linux, er PIA en av de svært få VPN-leverandørene som har prøvd å gjøre livet enklere for Linux-brukere. Dessverre er appen bare tilgjengelig for Linux-distribusjoner som også har systemd programvarepakken. Disse inkluderer Linux Mint, Ubuntu, Debian og Arch.

PIAs servernettverk er ikke det mest omfattende, og inneholder heller ikke de raskeste serverne der ute – den æren går til ExpressVPN. Men det er mange servere for de aller fleste brukere, og de fleste servere viser en pålitelig grad av pålitelighet og konsistens. Under testing av PIA møtte vi ikke noen sikkerhetsproblemer overhodet. For å fullføre det hele, tilbyr PIA en rekke nyttige tilleggsfunksjoner. For det første er det PIAs eget program som heter “Mace”. Dette programmet tilbyr ekstra sikkerhet mot annonser, trackere og malware. I appen har du også muligheten til å bytte til tilpassede DNS-servere eller endre krypteringsnivået. Selvfølgelig er det også en kill switch til stede, og endelig kan du velge å rute trafikken din gjennom en SOCKS5-proxy for ekstra tunneling gjennom SSH.

PIA har kanskje ikke flest servere, eller de raskeste serverne, men PIA er både konkurransedyktig og konsistent på tvers av hver kategori. Enten det er hastighet, sikkerhet eller brukervennlighet, tilbyr PIA et kvalitetsprodukt som er et fint valg for de fleste Linux-brukere.

Kundeservice

PIAs helpdesk tilbyr forskjellige muligheter. Du kan konsultere databasen eller bruksanvisningen deres når du har problemer. Det er også mulig å gi tilbakemelding hvis du mener at PIA bør fikse et visst eksisterende problem eller legge til en funksjon. Andre brukere kan ‘stemme’ for dette, hvoretter PIA vil avgjøre om de kan gjøre noe med tilbakemeldingene.

PIA Support Page

Hvis du får et problem som du ikke kan løse etter å ha konsultert databasen, kan du også kontakte PIA ved å fylle ut et kontaktskjema. Du må gi litt informasjon om kontoen din og stille spørsmålet ditt. Dette skjemaet må fylles ut på engelsk. Du får svaret på e-post.

Vi sendte dem et spørsmål selv og fikk svar tilbake etter 6 timer. E-posten inneholdt mer detaljert informasjon og oppfølgingsspørsmål som kan hjelpe oss mer hvis vi trengte den. Alt i alt var svaret grundig nok. Selv om PIA ikke tilbyr live chat og du derfor må vente litt på svar, synes vi systemet de har nå er veldig anstendig.

Konklusjon brukbarhet PIA

 • Nettstedet til PIA er veldig lærerikt og oversiktlig
 • Å installere PIA er raskt og enkelt
 • PIAs programvare finner du på oppgavelinjen og er enkel å navigere
 • Det er tre PIA-abonnementer, hvorav en 1-årsplan er det billigste alternativet til $ 2,85 per måned
 • PIA tilbyr mange forskjellige og mange anonyme betalingsalternativer
 • Kundeservicen er nyttig og fungerer gjennom et elektronisk skjema og en e-post, selv om det går litt tregt

Server Network PIA

En VPN-leverandørens servernett bestemmer mulighetene dine. Du må kunne velge mellom flere serverplasseringer hvis du vil omgå en geografisk begrensning. For eksempel når du vil se tilbudet fra amerikanske Netflix fra et annet land. I denne delen vil vi fortelle deg hvor mange servere og serverplasseringer Privat Internett-tilgang tilbyr. Vi vil også kort forklare hvorfor PIA valgte å ikke tilby dedikerte IP-adresser.

Antall servere og lokasjoner

For øyeblikket har Privat Internett-tilgang mer enn 3300 servere i 30 land. For de fleste brukere er dette mer enn nok servere på mange steder. PIA indikerer at de kontinuerlig jobber med å utvide servernettverket, slik at du kan sjekke nettstedet deres for å finne ut den siste utviklingen.

Skjermbilde av PIA-regioner

I skrivende stund har PIA forskjellige servere (og serverplasseringer) over 30 land:

Land
Antall serverplasseringer
Antall servere
Australia3142
Østerrike117
Belgia115
Canada3246
Tsjekkisk Republikk117
Danmark126
Finland120
Frankrike148
Tyskland279
Hong Kong116
Ungarn110
India14
Irland110
Israel18
Italia11. 3
Japan116
Luxembourg110
Mexico133
Nederland1548
New Zealand116
Norge128
Polen110
Romania128
Singapore120
Spania114
Sverige1100
Sveits185
De forente arabiske emirater14
Storbritannia3188
forente stater14 1525

Dedikert IP-adresse

Privat Internett-tilgang tilbyr ikke dedikerte IP-adresser. De vil alltid tilby den høyeste mulige form for anonymitet, og det er grunnen til at alle IP-adressene deres er delte adresser. Dette beskytter ditt personvern online. PIA ser en dedikert IP som noe mer enn en vanlig, usikker internettforbindelse, og ser derfor ingen grunn til å tilby denne tjenesten.

Konklusjonsservernettverk PIA

 • For tiden har PIA over 3300 servere i 30 land
 • De har 14 serverplasser i USA
 • PIA tilbyr ikke dedikerte IP-adresser

PIAs alternativer

De fleste brukere synes det er viktig at en VPN holder dem trygge og anonyme, men en VPN gir deg også mer frihet til å bruke internett. For eksempel kan du få tilgang til Netflix-tilbudet fra forskjellige land, noe som betyr at du kan se et større utvalg av show og filmer. Det er også mye tryggere å laste ned torrenter med en VPN. Vi vil diskutere disse mulighetene i dette avsnittet.

PIA og Netflix

Netflix-appikonÅ se (utenlandsk) Netflix er et hett tema i VPNs verden. Netflix kjemper hardt mot VPN og blokkerer hver IP-adresse de kjenner fra en VPN-leverandør. For mange tilbydere er det vanskelig å få Netflix til å fungere med VPN-tilkoblingen deres. PIA gjør sitt beste for å fortsette å gjøre det mulig for deg.

Da vi utførte vår test, kunne vi få tilgang til amerikanske Netflix fra Nederland gjennom en VPN-server i New York. PIA fortalte at Netflix fungerer på deres amerikanske, kanadiske og britiske servere. Dette antyder at de jobber hardt for å holde det slik. Uansett er det på dette tidspunktet mulig å se tilbudet fra den amerikanske Netflix fra andre land ved å bruke PIA.

PIA og torrenter

Det er mulig å laste ned filer via P2P når du bruker Private Internet Access-servere. Det er enkelt å laste ned torrenter og går raskt. Du legger ikke engang merke til at du bruker en VPN, bortsett fra at du faktisk er beskyttet og laster ned anonymt.

PIA Nettleserutvidelse

Bortsett fra PIA-programvaren, har PIA også en praktisk nettleserutvidelse. Dette fungerer omtrent det samme som den vanlige desktop- og smarttelefonprogramvaren. Forskjellen er at nettleserutvidelsen bare sikrer at nettlesertrafikken kjører via VPN. Andre applikasjoner som bruker internett, men ikke kjører gjennom nettleseren, er ikke beskyttet av VPN-tilkoblingen. Forresten, nettleserutvidelsen gir deg ekstra alternativer med hensyn til sporing, som vist nedenfor i et skjermbilde av utvidelsesinnstillingene.

Innstillinger for PIA-nettleserutvidelse

PIA blekksprut-proxy

Hvis du har sett på PIA-nettstedet, har du kanskje lagt merke til at de også snakker om noe som kalles en “Squid Proxy”. Vi så at det var ganske mange spørsmål om dette på nettet, så vi trodde det var nødvendig å kort forklare hva dette er. Squid Proxies fra PIA brukes når du bruker nettleserutvidelsen. PIA bruker disse Squid Proxies for å holde nettlesertilleggstrafikken atskilt fra sin vanlige VPN-app-trafikk. Squid Proxies kan cache nettsteder for å få dem til å laste raskere hvis du besøker det samme nettstedet flere ganger.

Konklusjonsalternativer PIA

 • Du kan se det amerikanske, britiske og kanadiske Netflix med PIA
 • Det er enkelt, raskt og sikkert å laste ned torrenter med PIA
 • PIA bruker Squid Proxies for nettleserutvidelsen sin

Intervju med PIA

Vi hadde muligheten til å stille noen spørsmål til folkene bak kulissene på Privat Internett-tilgang. Vi snakket om sikkerheten og personvernet til deres tjenester og hvordan de administrerer serverne deres. Finn ut hva spørsmålene våre var og svarene som PIA hadde for oss (om enn den litt kondenserte versjonen).

1. Oppbevarer du logger som lar deg koble en IP-adresse til en bestemt bruker?

“Nei, vi fører ingen logger.”

2. Kan du fortelle oss litt mer om lovene om lagring av data du må overholde?

“For øyeblikket er det ingen lover i USA som forplikter VPN-leverandører til å lagre data.”

3. Hvilke verktøy bruker du for å overvåke og bekjempe feil bruk av tjenestene dine?

“Vi overvåker eller logger ikke aktivitetene til brukerne våre. Noen ganger kan dette føre til problemer når serverne våre blir misbrukt, fordi vi ikke kan identifisere brukeren som bryter reglene. Vi viser i detalj hva som er og ikke er tillatt i bruksvilkårene våre. Noen ganger vil en kunde kontakte oss fordi de trenger hjelp med teknisk brudd på reglene våre (for eksempel fordi de mener å hacke, sprite eller utføre en annen ulovlig aktivitet). Vi avslutter alltid disse kontoene. “

4. Hva skjer når du mottar en varsel om bortføring av DMCA, eller det europeiske tilsvarer det?

“Merknader om fjerning av DMCA håndteres av vår juridiske avdeling. Det er imidlertid umulig for oss å knytte informasjon til en viss bruker, siden vi ikke fører logger. “

5. Hvilke grep tas hvis det blir gitt en domstol for å spore opp en bestemt bruker? Har dette noen gang skjedd før? Vil du være i stand til å identifisere en bruker i et slikt tilfelle?

“Domstolsordre blir håndtert av vår juridiske avdeling. Men siden vi ikke logger noe, kan vi ikke utlevere noen data. “

6. Er BitTorrent og annen fildelingstrafikk tillatt på alle serverne dine?

“Ja, torrenting er tillatt på alle serverne våre, selv om det ikke er lov å laste ned og dele ulovlig materiale. Nå og da er det tilbydere som vil blokkere portaler som brukes til torrenter. Derfor har vi et par servere som tillater portvideresending, slik at vi kan omgå disse blokkene. “

7. Har du dine egne DNS-servere?

“Ja, vi har egne DNS-servere. Disse forhindrer mulige DNS-lekkasjer. Våre PIA-applikasjoner bruker automatisk disse DNS-serverne. “

8. Har du fysisk kontroll over alle serverne dine?

“For øyeblikket har vi 3292 servere i over 29 land. Derfor er vi tvunget til å bruke en rekke eksterne datasentre og leverandører, som alle er bundet av strenge avtaler som er i samsvar med verdiene til Privat Internett-tilgang. Vi overvåker også kontinuerlig status og regelverk i landene som serverne våre befinner seg i. Hvis det er endringer i regelverket, bestemmer vi om “kostnadene og fordelene” fremdeles oppfyller kravene våre. I noen unike tilfeller vil dette føre til å suspendere tjenestene våre i et visst land (for eksempel i Russland i 2016). ”

Konklusjon – Vår erfaring med PIA

Pros
Ulemper
Sterk sikkerhetIngen live kundeservice
Ingen loggerDashbord er en del av oppgavelinjen
Sterkt fokus på personvern
Mange servere
Raske servere
Relativt billig
Amerikanske Netflix fungerer
Enkel og tydelig programvare og nettsted

Privat internettilgang er en av de største VPN-leverandørene for øyeblikket. De er kjent for sitt fokus på sikkerhet og personvern. Og av en god grunn: deres ikke-logg-policy er lufttett, og de holder et våkent øye med alle endringer i verden som kan påvirke brukernes personvern. I tillegg tilbyr de et bredt utvalg av servere og serverplasseringer, som generelt gir en stabil og rask tilkobling. De amerikanske Netflix og andre strømmetjenester ser ut til å være støttet riktig.

På toppen av alt det, er PIA veldig rimelig når du registrerer deg for et abonnement over lengre tid. Dette kombinert med enkel og ren programvare gjør at vi med glede anbefaler PIA hvis du er ute etter en VPN av høy kvalitet. De eneste mulige ulempene er mangelen på en live chat med kundeservicen, og det at dashbordet forsvinner når du klikker et annet sted på skjermen. Det sier seg selv at dette er mindre ulemper, som noen til og med kan anse som eiendeler. Avslutningsvis er PIA en veldig pålitelig, rask og god VPN-leverandør.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me