Avast SecureLine VPN Review (2020) – Rask, men holder logger

Avast SecureLine VPN Review (2020) – Rask, men holder logger

Avast er mest kjent for deres antivirusprogramvare. Denne programvaren er gratis og brukes av over 400 millioner mennesker over hele verden. Bortsett fra antivirus, tilbyr Avast også en VPN-tjeneste: Avast SecureLine VPN. Mens Avast først fokuserte kun på å beskytte enheter mot skadelig programvare og nettkriminalitet, har selskapet nå også som mål å kryptere og beskytte brukernes datatrafikk.

Avast er et av de største sikkerhetsselskapene i verden. Hovedkvarteret deres er i Praha, Tsjekkia. VPN-en er rask og har enkel og intuitiv programvare. Det fungerer med amerikanske Netflix og lar deg laste ned torrenter trygt. Dessverre er servernettverket deres veldig lite, og det er mange problemer når det gjelder sikkerhet og personvern. Vi vil diskutere alle disse faktorene og mer i denne gjennomgangen.

Spesifikasjoner Avast SecureLine VPN

 • Samtidige tilkoblinger: 5
 • torrents: +
 • Netflix: +
 • Operativsystemer: Windows, Mac, iOS, Android
 • protokoller: OpenVPN, IPsec, IKEv2
 • Logg politikk: Holder logger
 • servere: 55 servere i 34 land
 • Pris: 7,50 dollar i måneden
 • Pengene tilbake-garanti: 30 dager

Hastighet – Hvor raskt er Avast SecureLine VPN?

En rask VPN sikrer at Internett-hastigheten ikke synker dramatisk. Tross alt trenger du ikke å vente til Netflix skal lastes inn bare fordi du bruker en VPN-tilkobling. Vi testet Avast SecureLines hastighet, slik at du vet hva du kan forvente deg av denne VPN-en.

Speedtest-resultater Avast SecureLine VPN

For å bestemme de faktiske hastighetene til Avast SecureLine, testet vi denne VPN med Speedtest.net. Nedenfor ser du resultatene av internettforbindelsen din mens du tester Avast SecureLine. Disse testene er utført fra Nederland og tar hensyn til både lokale og amerikanske Avast SecureLine-servere. Ved hjelp av en blank test har vi også testet internetthastigheten vår uten VPN.


Hastighet uten VPN (Speedtest.net):

Hastighetstest Avast SecureLine Uten VPN

Dette er hastighetstestresultatene fra vår egen forbindelse uten VPN. Disse resultatene vil bli brukt til å sammenligne hastigheten til Avast SecureLine-serverne.

Hastighet med en lokal server (Speedtest.net):

Hastighetstest Avast SecureLine Local Server

Forbindelsen vår nådde de ovennevnte hastighetene da vi ble koblet til en lokal (i dette tilfellet nederlandske) Avast SecureLine VPN-server. I følge Avast SecureLines programvare var dette den mest optimale serveren for oss å bruke. Selv om pingen har økt sammenlignet med vår blanke test, forble både nedlastings- og opplastningshastigheten omtrent den samme. Dette er et veldig bra resultat. Avast SecureLines lokale server påvirker knapt internetthastigheten vår.

Hastighet med en USA-server (Speedtest.net):

Hastighetstest Avast SecureLine amerikansk server

Hastighetstestresultatene fra en amerikansk Avast SecureLine-server forteller en annen historie. Det er ikke uvanlig at internetthastigheten går tregt hvis du bruker en VPN-server som ligger langt fra det faktiske stedet ditt. Tross alt må dataene dine omdirigeres hele veien. Likevel har pingen økt betydelig i dette tilfellet. Nedlastingshastigheten har falt til under halvparten av det vi hadde til å begynne med. Opplastningshastigheten vår forble stabil. Selv om disse resultatene ikke er forferdelige, er de heller ikke bra.

Hastighet under daglig bruk

Resultatene for hastighetstester kan være nyttige, men det er viktigere å se hvordan en VPNs hastighet påvirker brukeropplevelsen. Derfor prøvde vi Avast SecureLine i en lengre periode .

Mens vi blar gjennom opplevde vi ingen problemer. Nettsider lastes raskt og uten problemer. Streaming gikk i de fleste tilfeller veldig greit også. Spotify fungerte uten forsinkelser og YouTube trengte knapt å laste inn videoer. Det å se den amerikanske versjonen av Netflix fungerte også, selv om videoer trengte å laste inn tid.

Nedlasting var rimelig enkelt når du bruker de spesialiserte P2P-serverne levert av Avast. Filer fra e-post ble lastet ned med et øyeblikk. Du kan også trygt laste ned torrenter med denne VPN. Mens vår lokale server ikke ga oss tilgang til The Pirate Bay, kunne vi laste ned ganske raskt med en amerikansk server. Under online spill merket vi knapt en forskjell sammenlignet med vår vanlige internettopplevelse heller.

Konklusjonshastighet Avast SecureLine VPN

 • Avast SecureLine VPN kan nå veldig anstendige hastigheter.
 • Opp- og nedlastningshastighetene ble knapt påvirket da vi brukte en lokal server.
 • Avast SecureLines USA-servere var merkbart tregere (i Europa) enn våre lokale servere.
 • Vi merket veldig liten forskjell i hastighet under surfing, nedlasting, spill og streaming, selv om det tok lengre tid før Netflix lastet.

Sikkerhet – Hvor sikker er Avast SecureLine VPN?

Generelt kan man si at en sikker VPN er en god VPN. Mange bruker tross alt en VPN for å beskytte deres online sikkerhet og personvern. Derfor studerer vi nøye sikkerheten til alle leverandører vi tester. Vi ser blant annet på Avast SecureLines protokoller, så vel som loggføringspolitikken deres.

protokoller

Avast SecureLine VPN bruker sterk AES 256-bit kryptering. Bortsett fra det hadde denne leverandøren forskjellige protokoller, inkludert OpenVPN, IPsec og IKEv2. Protokollen som skal brukes for VPN-tilkoblingen din, avhenger av operativsystemet:

Operativsystem
Brukt protokoll
WindowsOpenVPN (UDP)
MacIPsec
AndroidOpenVPN (UDP)
iOSIPsec / IKEv2

Noe å huske på når du bruker Avast SecureLine VPN på Mac, er at IPsec ikke brukes i kombinasjon med L2TP, som normalt er tilfelle. Kombinasjonen av disse to protokollene gjør systemet mye tryggere. Imidlertid er IPsec ansvarlig for kryptering, noe som betyr at med Avast SecureLine for Mac, i det minste blir tilkoblingen din kodet. Likevel er dette noe du kanskje vil ta i betraktning når du velger VPN.

Logging og personvern

Det er mye å si om Avast SecureLines loggpolicy og måten Avast håndterer kundenes personvern. Først av alt så vi på fakta som angitt i VPNs personvernregler. Helt på toppen er det en litt bekymringsfull uttalelse: “Selv om vi respekterer personvernet ditt og tar anstrengende tiltak for å beskytte det, betyr det ikke at du er helt anonym til oss.” Avast SecureLine sier med andre ord at de ikke gjør brukerne sine helt anonyme, i det minste ikke for selskapet selv. De samler alle slags informasjon for å få tjenestene sine til å fungere riktig, men de tar dette mye lenger enn de fleste anstendige VPN-tjenester gjør.

Avast lover aldri å lagre din komplette IP-adresse, DNS-forespørsler eller aktivitetslogger. Likevel er det mange andre data som er logget aktivt. For det første trenger Avast din informasjon for å kunne opprette en konto. Tenk på e-postadressen din, et brukernavn, passord og betalingsmåte. Avast vil spare enda mer informasjon om deg når du bruker SecureLine-tjenesten deres. Dette inkluderer:

 • Tidstempler av forbindelsen din
 • IP-nettets subnett (som nesten er hele IP-en, lagre for de siste sifrene)
 • IP-adressen til VPN-serveren du bruker
 • Mengden data som sendes gjennom tilkoblingen

Denne informasjonen kan være veldig følsom. Selv om Avast ikke logger hele IP-adressen din, kjenner den til en stor del av den adressen. Bare de siste sifrene blir anonymisert. Dette betyr at de omtrent vet hvor du er. Alle data som er nevnt over, vil bli lagret i tretti dager. Informasjon om operativsystemet ditt, VPN-programvareversjonen du bruker, samt alternativer du justerer i den programvaren (for eksempel å aktivere kill switch) vil bli logget og lagret i opptil to år.

I tillegg jobber Avast sammen med tredjeparter. Spesielt når det gjelder iOS og Android, kan dette være problematisk. SecureLine samler inn informasjon om operativsystemene som deretter deles med Google Firebase Analytics (anonymisert), Google Fabric Crashlytics (ikke personlig identifiserbar) og AppsFlyer Analytics (for å følge markedsføringskampanjer).

I bunnen av personvernreglene nevner Avast SecureLine at de kan dele dine personopplysninger med eksterne parter hvis det er juridiske krav til det. Alt i alt er det ganske tydelig at Avast SecureLine ikke kan tilby full anonymitet.

Avast solgte personlige brukerdata

Mens Avast SecureLine VPN ikke fungerer med den samme personvernerklæringen som resten av Avasts millionbedrift, er det fortsatt verdt å sjekke ut hvordan Avast håndterer brukernes personvern. Et datterselskap av Avast ble nylig fanget og solgte nettleserhistoriske data om gratis Avast-antivirusbrukere til andre parter. Selv om denne informasjonen ikke kom fra Avast VPN-brukere, er denne oppdagelsen bekymringsfull. Det gir ikke noe godt for selskapets følelse av personvern og sikkerhet.

Drepe bryteren

Avast SecureLine har en innebygd kill switch. For å aktivere det, klikk først “Meny”I VPNs instrumentbord og velg deretter“innstillinger”. Klikk på fanen “Nettverksikkerhet”Og deretter den tomme boksen foran“Aktiver Kill Switch”For å slå på dette alternativet. En kill switch vil avbryte internettforbindelsen din hvis VPN-en blir koblet fra. På denne måten vil du aldri tilfeldig lekke personlig eller sensitiv informasjon på nettet.

Hvilken informasjon trenger Avast SecureLine VPN?

Hvis du oppretter en konto med Avast SecureLine, må du dele flere opplysninger med dem. Du vil også bli tildelt flere ID-koder, som vil være knyttet til kontoen din. Dette inkluderer:

 • E-post (for kommunikasjon og fakturaer)
 • Brukernavn
 • Lisensnøkkel (for å aktivere abonnementet)
 • Sluttdato for abonnementet ditt
 • Informasjon om prøveperioder

Dataene som er nevnt over, vil bli lagret så lenge du bruker tjenesten. I mange tilfeller er dette for å kunne få tjenesten til å fungere som den skal. Du kan bruke en anonymisert e-postadresse og brukernavn for å beskytte personvernet ditt opp til en viss grad.

Konklusjonssikkerhet Avast SecureLine VPN

 • Avast SecureLine VPN bruker følgende protokoller: OpenVPN (UDP), IPSec og IKEv2, avhengig av operativsystem du bruker.
 • Avasts loggpolicy er problematisk: de logger deler av IP-en din sammen med annen informasjon.
 • Denne VPN-en logger ikke brukernes nettleseraktivitet eller DNS-forespørsler.
 • Nettleserdata fra gratis Avast-brukere har blitt solgt til andre parter i det siste.
 • Avast SecureLine har en innebygd kill switch.
 • Hvis du vil lage en Avast SecureLine-konto, må du dele e-postadressen din og et brukernavn.

Brukervennlighet – Hvor brukervennlig er Avast SecureLine VPN?

For at folk skal kunne bruke et VPN, må det være brukervennlig. I denne delen skal vi se på forskjellige faktorer for å bestemme brukbarheten til Avast SecureLine, inkludert nettstedet, installasjonen, programvaren og den generelle støtten..

Avast SecureLine VPN-nettsted

Avast SecureLine VPN har ikke et eget nettsted. I stedet er det en informativ personsøker om SecureLine på Avasts generelle nettsted. All informasjon er på ett sted, men dessverre er denne informasjonen svært begrenset.

Avast SecureLine VPN-hjemmeside

Siden er veldig organisert og oversiktlig. Du finner forklaringer om de forskjellige funksjonene til VPN, dens forskjellige servere, priser og ekstraalternativer. Hver seksjon har en liten pil du kan klikke for å lese mer detaljert informasjon. Dessverre består selv denne detaljerte delen bare av et par setninger. Selv om nettstedet ser veldig organisert ut, blir de forskjellige aspektene av VPN ikke forklart så bra som vi ønsket.

Installere Avast SecureLine VPN

Det er enkelt å installere Avast SecureLine. Vi installerte programvaren på vår Windows-datamaskin, men det er alternativer for Android, iOS og Mac også. Nedlastningsknappen på nettstedet endres avhengig av hvilket operativsystem du bruker for å få tilgang til siden. Hvis du trenger litt hjelp med å installere Avast Secureline, kan du følge disse trinnene:

 1. Klikk “Last ned til PC”På den offisielle Avast SecureLine-siden. En fil blir automatisk lastet ned.
 2. Klikk på nedlastingen og klikk deretter “Løpe”.
 3. Velg ønsket språk og klikk på “OK”.
 4. Følg trinnene og klikk på “Installere”. Vent til programmet blir installert.
 5. Klikk “Bli ferdig”. Programvaren åpnes automatisk og kan brukes med en gang.

Det er like enkelt å opprette en konto for å bruke Avast SecureLine med. Du kan gjøre dette på en av to måter. For det første kan du øyeblikkelig få et abonnement. I dette tilfellet vil du kunne opprette en Avast-konto som du kan bruke til å logge på. Det andre alternativet er å bruke prøveperioden på sju dager før du går inn i tjenesten.

Avast SecureLine VPNs utseende og brukervennlighet

Avast SecureLines programvare er veldig enkel og intuitiv. Som tilfellet er for de fleste andre leverandører, jobber du med et dashbord som inneholder en stor “ON” -knapp. Hvis du klikker på denne knappen uten å velge en plassering først, kobles du automatisk til den mest optimale (vanligvis den nærmeste) serveren. Hvis du ønsker å endre språk for programvaren, går du til “Meny”Og klikk“innstillinger”.

Avast SecureLine-programvare VPN på

Dashbordet viser IP-adressen din, IP-adressen til VPN-serveren du bruker, og hvor lang tid du har koblet deg til den serveren så langt. Du kan justere plasseringen ved å klikke på “Bytt sted”. Dette tar deg til serverlisten.

Programvaren viser ganske mange popups når det kobles til. Heldigvis kan du enkelt slå av dem ved å gå til “Meny”Og endre innstillingene. Der kan du også aktivere kill-bryteren (når du går til “Nettverksikkerhet”) Og last ned nettleserutvidelsene for Firefox, Chrome og Avast Secure Browser (når du går til“Nettleserintegrasjon“).

Avast SecureLines programvare fungerer som den skal. Likevel har det et par ulemper. Vår største sorg var mangelen på alternativer som programvaren tilbyr. Dette trenger ikke å være et problem for en begynnende bruker, men kan være upraktisk for den mer erfarne VPN-brukeren.

Priser og betalingsmåter

Avast SecureLine VPN har et uvanlig prissystem sammenlignet med andre leverandører. De fleste VPN-er, som ExpressVPN og Surfshark, tilbyr en lavere månedlig pris hvis du velger et lengre abonnement (for eksempel et årlig abonnement i stedet for et månedlig). Avast SecureLine har imidlertid faste priser. Disse prisene er bare avhengig av antall og type enheter du ønsker å beskytte.

Hvis du vil bruke VPN på PC eller Mac, vil det koste deg henholdsvis 69,99 dollar i året (5,83 dollar / måned) eller 59,99 dollar i året ($ 5,00 / måned). Vil du ha VPN for Android eller iPhone / iPad? Da vil det være rettferdig 19,99 dollar i året (1,67 dollar / måned). Hvis du vil beskytte flere forskjellige enheter samtidig, kan du få et abonnement på 89,99 dollar i året (7,50 dollar / måned). Dette endelige abonnementet støtter både smarttelefon og skrivebord og er tilgjengelig for flere enheter, noe som gir mulighet for opptil fem samtidige tilkoblinger. Prisen på dette abonnementet er sammenlignbart (selv om det er litt dyrere enn) et ExpressVPN-abonnement. Med andre ord: dette er langt fra den billigste VPN-en på det nåværende markedet.

Prisabonnement Avast SecureLine

Avast SecureLines abonnement har 30 dager pengene tilbake-garanti. Dessuten er det en ukes prøveperiode, slik at du kan teste ut tjenesten før du går inn på et årlig abonnement.

Du kan betale for abonnementet på forskjellige måter:

 • Kredittkort (VISA, MasterCard, Discover, American Express og mer)
 • Direkte bankoverføring
 • PayPal
 • Lokale betalingsalternativer

Dette betyr at det ikke er noen helt anonym måte å betale på, for eksempel med Bitcoin. På plussiden er det landsspesifikke betalingsalternativer, for eksempel iDeal i Nederland.

Kundeservice

Avast SecureLines kundeservice er bare tilgjengelig på engelsk og ikke tilgjengelig når du har en gratis konto. Du kan kanskje finne et svar på spørsmålene dine i Avast SecureLine kunnskapsdatabase, men hvis du virkelig har problemer, trenger du en betalt konto for å få hjelp.

Når du er en gratis bruker og prøver å kontakte kundestøtte, blir du pekt tilbake til databasen og Avast Forum, der andre brukere kan hjelpe deg. Bortsett fra det fikk vi imidlertid ingen hjelp og ingen måte å kontakte en Avast SecureLine-ansatt via live chat eller e-post.

Kundeservice Avast SecureLine

Til slutt kunne vi ikke stille spørsmålene våre til Avasts kundeservice. Dette er merkelig: det er tilsynelatende ingen måte å bruke støtte når du er en gratis bruker.

Konklusjonsbrukbarhet Avast SecureLine VPN

 • Avast SecureLines nettsted er en personsøker som er oversiktlig, men ikke veldig informativ.
 • Det er enkelt og intuitivt å installere Avast SecureLine-programvaren.
 • Programvaren er enkel å jobbe med, men tilbyr ikke mange alternativer.
 • Prisene for et fullt Avast SecureLine-abonnement er veldig høye.
 • Avast SecureLine tilbyr forskjellige betalingsmetoder, inkludert PayPal og kredittkort.
 • Avast SecureLine har 30 dager pengene tilbake-garanti.
 • Denne VPN-en har en FAQ-seksjon (kunnskapsdatabasen) og et forum. Kundesupport (via e-post og live chat) er fremdeles bare tilgjengelig for betalende kunder.

Servernettverk Avast SecureLine

Avast SecureLines servernettverk inkluderer 55 servere i 34 land. Avast SecureLine tilbyr spesialiserte P2P-servere samt servere for streaming. Denne delen vil fortelle deg mer om Avast SecureLines servere og serverplasseringer.

Antall servere og lokasjoner

Avast SecureLine har ikke et gigantisk servernettverk med 34 land og 55 servere. Den ser spesielt liten ut sammenlignet med de tusenvis av servere som tilbys av for eksempel CyberGhost og NordVPN. Likevel har Avast SecureLine flere nyttige alternativer. For eksempel vil programvaren automatisk bestemme hvilken server som er det optimale stedet ditt, slik at du kan bruke den til å sikre at du har den raskeste tilkoblingen.

Avast SecureLine VPN-serverplasseringer

Her er en oversikt over alle serverplasseringer som for øyeblikket er tilgjengelige med Avast SecureLine VPN:

 • Australia (Melbourne)
 • Østerrike (Wien)
 • Belgia (Brussels)
 • Brasil (São Paulo)
 • Canada (Montreal, Toronto)
 • Kina (Hong Kong)
 • Tsjekkisk Republikk (Praha)
 • Danmark (København)
 • Finland (Helsinki)
 • Frankrike (Paris)
 • Tyskland (Berlin, Frankfurt)
 • Ungarn (Budapest)
 • Israel (Petach Tikwa)
 • Italia (Milan)
 • Japan (Tokyo)
 • Luxemburg (Luxemburg)
 • Malaysia (Johor Bahru)
 • Mexico (Mexico City)
 • Nederland (Amsterdam)
 • New-Zealand (Auckland)
 • Norge (Oslo)
 • Polen (Warszawa)
 • Portugal (Leiria)
 • Russland (Moskva, St. Petersburg)
 • Singapore (Singapore)
 • Sør-Afrika (Johannesburg)
 • Sør-Korea (Seoul)
 • Spania (Barcelona, ​​Madrid)
 • Sverige (Stockholm)
 • Sveits (Zurich)
 • Taiwan (Taipei)
 • Tyrkia (Istanbul)
 • Storbritannia (Glasgow, London, Eventyrland)
 • forente stater (Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Gotham City, Honolulu, Jacksonville, Las Vegas, Los Angeles, Miami, New York, Phoenix, Salt Lake City, San Francisco, Seattle, Washington DC)

Som du allerede har lagt merke til, tilbyr Avast SecureLine et par uvanlige steder. Wonderland, i Storbritannia, og Gotham City, i USA, er fiktive steder som vises i Alice in Wonderland og Batman-tegneseriene. Hvis du velger et av disse stedene, ser du følgende:

Avast SecureLine VPN-serverplassering Gotham City

Avast hevder at din beliggenhet, til andre på nettet, vil være “Gotham City, USA”. Selvfølgelig eksisterer ikke dette stedet. I stedet får du en IP-adresse i New York (og en i London hvis du velger Wonderland). For fremmede på nettet vil det virke som om du er i en av disse byene, i stedet for de fiktive.

Avast SecureLine har spesielle servere som fungerer for P2P-trafikk og streaming. Disse serverne hjelper deg med å laste ned anonymt og streame enkelt og fritt.

Hensikt:
Tilgjengelige serverplasser:
P2P-trafikkTyskland (Frankfurt), Frankrike, Nederland, Tsjekkia, Storbritannia (London), USA (Miami, New York, Seattle)
streamingTyskland (Frankfurt), Storbritannia (Wonderland), USA (Gotham City, Miami, New York)

Dedikert IP-adresse

For øyeblikket er det ikke mulig å be om en dedikert IP-adresse med Avast SecureLine.

Konklusjonsservernettverk Avast SecureLine

 • Avast SecureLine har et lite servernettverk med 55 servere i 34 land.
 • De tilbyr spesielle servere for streaming og nedlasting.
 • To fiktive servere, Gotham City og Wonderland, er også en del av servernettverket.
 • Det er ikke mulig å be om en dedikert IP-adresse med Avast SecureLine.

Avast SecureLines alternativer

Akkurat som mange andre VPN-er tilbyr Avast SecureLine flere nettleserutvidelser. Dessuten har de en drepebryter og noen alternativer som gjør det lettere å jobbe med VPN. For eksempel kan du få VPN-tilkoblingen automatisk øyeblikket du starter enheten, så snart det er en internettforbindelse tilgjengelig. De fleste anstendige VPN-er har slike alternativer, som ikke gjør Avast SecureLine veldig unik. Et klart pluss av Secureline er imidlertid at den fungerer med amerikanske Netflix og for å laste ned torrenter.

Avast SecureLine VPN og Netflix

Avast SecureLine tilbyr spesielle streamingtjenere. Med disse kan du se den amerikanske versjonen av Netflix. Alle andre lokale versjoner av Netflix ser ikke ut til å være tilgjengelige i det øyeblikket de testes. Ved å bruke en fransk server for å få tilgang til den franske versjonen av Netflix, kan det derfor (alltid) ikke gi deg tilgang til plattformen.

Avast SecureLine Netflix-feil

Heldigvis lar streaming-servere i USA, Tyskland og Storbritannia deg fjerne blokkering og se streaming-innhold på nettet. Det er også mulig å se BBC iPlayer, for eksempel. Vi testet den amerikanske Netflix med Gotham City (New York) -serveren, og dette fungerte perfekt. Noen ganger tok det å laste filmer litt lenger tid enn vi var vant til, men dette skyldtes hovedsakelig hastighetsreduksjonen som fulgte med å bruke amerikanske servere mens vi var stasjonert i Europa.

Avast SecureLine VPN og torrenter

Avast SecureLine lar deg trygt laste ned torrenter. VPN tilbyr spesielle servere for P2P-data. Disse serverne er tilgjengelige i Tyskland, Frankrike, Nederland, Tsjekkia, Storbritannia og USA. Selv om noen servere kanskje ikke gir deg tilgang til The Pirate Bay (for eksempel den nederlandske serveren), fungerer de veldig bra ellers.

Konklusjoner – Vår erfaring med Avast SecureLine VPN

Pros
Ulemper
Veldig raske lokale servereLagrer tilkoblingslogger og deler av IP-adressen din
Sikre protokoller (men vær forsiktig når du bruker IPsec på Mac)Kundestøtte kun tilgjengelig for betalende kunder
Intuitiv programvareLite servernettverk
Lett å installereAvast har hatt personvernskandaler i det siste
Spesielle P2P- og streamingservereStreaming kan være treg til tider
Gir tilgang til amerikanske NetflixRelativt dyrt
30 dager pengene tilbake-garanti
Billig abonnement for smarttelefon

Avast SecureLine VPN er en rask VPN som overlater mye å være ønsket når det kommer til sikkerhet. De har et lite servernettverk med bare 55 servere og tilbyr kun kundestøtte til betalende kunder. Dessuten er abonnementene deres relativt dyre hvis du vil bruke VPN på mer enn én enhet om gangen.

Avast SecureLine har sine utmerkede hastighetstestresultater, spesielt når du bruker lokale servere, og de spesialiserte P2P- og streamingtjenestene. Programvaren er enkel å bruke og krypteringsteknologien deres er relativt sikker. Dette bringer oss imidlertid til vårt mest alvorlige problem med denne VPN: loggpolitikken deres.

Avast SecureLine fører logger over kundene sine. De innrømmer åpent at brukerne deres aldri vil være helt anonyme. Avast SecureLine holder blant annet tilkoblingslogger og jevn (deler av) bruker-IP-adresser. Nylig kom det fram at nettleserhistorikken til hundre millioner Avast-antivirusbrukere er solgt til tredjepart, noe som er veldig bekymringsfullt. På grunn av disse personvern- og sikkerhetsproblemene anbefaler vi ikke Avast SecureLine hvis du vil at en VPN skal surfe på internett anonymt. I stedet er det bedre å gå for en mer privat, bedre kryptert VPN som ExpressVPN eller PIA.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me