Ρύθμιση σύνδεσης VPN στα Windows 10 (βήμα προς βήμα)

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δημιουργήσετε ένα VPN στον υπολογιστή σας Windows 10. Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε πώς να ρυθμίσετε ένα VPN μέσω των ρυθμίσεων των Windows. Αυτό είναι χρήσιμο εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το δίκτυο VPN που παρέχεται από τον εργοδότη σας, για παράδειγμα.


Απόρρητο του λειτουργικού συστήματος των Windows

Πολλοί πάροχοι VPN παρέχουν ειδικό λογισμικό που σας επιτρέπει να συνδέεστε εύκολα και γρήγορα σε έναν από τους πολλούς διακομιστές VPN. Ωστόσο, ορισμένα VPN, συμπεριλαμβανομένων πολλών εταιρικών δικτύων, δεν συνοδεύονται από το δικό τους λογισμικό. Ευτυχώς, τα Windows διαθέτουν μια δυνατότητα που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε μόνοι σας μια σύνδεση VPN. Σε αυτόν τον αναλυτικό οδηγό, θα σας εξηγήσουμε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε μια σύνδεση VPN στα Windows 10. Έχετε ένα VPN που προσφέρει το δικό του λογισμικό, όπως το ExpressVPN ή το CyberGhost; Κάντε κύλιση προς τα κάτω για έναν γρήγορο οδηγό που εξηγεί πώς να ρυθμίσετε το VPN σας με αυτό το λογισμικό.

Βήμα 1: Λάβετε τις σωστές λεπτομέρειες σύνδεσης

Για να δημιουργήσετε μια σύνδεση VPN με τα Windows 10, χρειάζεστε τα σωστά στοιχεία σύνδεσης. Διαφορετικά, δεν θα έχετε πρόσβαση στον διακομιστή VPN. Εάν η σύνδεσή σας VPN οργανωθεί μέσω της εργασίας σας, θα πρέπει να ζητήσετε από το αφεντικό σας τα σωστά στοιχεία σύνδεσης. Εργάζεστε με ένα VPN για ιδιωτική χρήση; Στη συνέχεια, δημιουργήσατε εσείς αυτές τις λεπτομέρειες κατά τη δημιουργία του λογαριασμού σας. Με αυτές τις πληροφορίες, που συχνά αποτελούνται από όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης και ενδεχομένως μια συγκεκριμένη διεύθυνση διακομιστή για σύνδεση, μπορείτε να ακολουθήσετε τα τρία παρακάτω βήματα για να συνδεθείτε στο VPN.

Εάν δεν έχετε ακόμα λογαριασμό VPN και στοιχεία σύνδεσης και αναζητάτε ένα καλό VPN για την προστασία της σύνδεσής σας στο Διαδίκτυο, μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε το CyberGhost. Αυτός ο παροχέας είναι πολύ φθηνός, αλλά εξακολουθεί να είναι εξαιρετικής ποιότητας Επιπλέον, έχουν εγγύηση επιστροφής χρημάτων 45 ημερών, επιτρέποντάς σας να δοκιμάσετε πρώτα την υπηρεσία.

Βήμα 2: Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις VPN στα Windows

Θέλετε να εγκαταστήσετε ένα VPN στα Windows 10; Πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε λογαριασμό Windows με δικαιώματα διαχείρισης. Συνήθως ο κάτοχος του υπολογιστή έχει αυτά τα δικαιώματα. Αυτός ή αυτή μπορεί επίσης να τα διανείμει σε άλλους. Εάν έχετε μόνο έναν λογαριασμό χρήστη στη συσκευή με την οποία εργάζεστε, θα έχετε αυτόματα αυτά τα δικαιώματα.

Μεταβείτε στο μενού έναρξης (κάνοντας κλικ στο Λογότυπο των Windows στην κάτω αριστερή γωνία της οθόνης σας) και κάντε κλικ στο Ρυθμίσεις. Αυτό το κουμπί μοιάζει συχνά με ένα μικρό γρανάζι. Μόλις ανοίξει η οθόνη «Ρυθμίσεις», κάντε κλικ Δίκτυο και διαδίκτυο από το μενού. Στη συνέχεια, επιλέξτε VPN από τη λίστα στην αριστερή πλευρά της οθόνης. Η εικόνα στα δεξιά αυτού του κειμένου δείχνει πώς μοιάζει. Βρήκατε τώρα την οθόνη ρυθμίσεων VPN στα Windows και είστε έτοιμοι να προσθέσετε μια σύνδεση VPN στο λειτουργικό σας σύστημα.

Βήμα 3: Προσθήκη σύνδεσης VPN

Ήρθε η ώρα να προσθέσετε μια σύνδεση VPN. Πρώτα κάντε κλικ στο κουμπί στην κορυφή που λέει Προσθέστε μια σύνδεση VPN.

Προσθέστε σύνδεση VPN στις ρυθμίσεις των Windows

Θα εμφανιστεί μια μπλε οθόνη. Εδώ μπορείτε να εισαγάγετε τις λεπτομέρειες του παροχέα VPN σας. Σε ορισμένες χώρες μπορείτε να επιλέξετε ένα Πάροχος VPN από έναν αριθμό τυπικών παρόχων, αλλά αυτός ο αναλυτικός οδηγός εστιάζει μόνο στο Windows (ενσωματωμένα) επιλογή.

Δώστε στη σύνδεση VPN ένα αναγνωρίσιμο όνομα κάτω Ονομα σύνδεσης. Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να επιλέξετε «εργασία σύνδεσης VPN» εάν το χρειάζεστε μόνο για δραστηριότητες που σχετίζονται με την εργασία.

Προσθέστε σύνδεση VPN στις ρυθμίσεις της μπλε οθόνης των WindowsΥπό Όνομα διακομιστή ή διεύθυνση, εισαγάγετε τη διεύθυνση IP ή τη διεύθυνση URL του διακομιστή VPN. Αυτές οι πληροφορίες παρέχονται από τον πάροχο της σύνδεσης, π.χ. το αφεντικό σου.

Υπό Τύπος VPN, επιλέξτε το πρωτόκολλο VPN που θέλετε να χρησιμοποιήσετε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα μπορείτε να επιλέξετε το Αυτόματο επιλογή εδώ. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πρωτόκολλα VPN, διαβάστε το άρθρο μας σχετικά με αυτό το θέμα.

Υπό Τύπος πληροφοριών σύνδεσης Μπορείτε να καθορίσετε τον τρόπο με τον οποίο θέλετε να συνδεθείτε. Στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό περιλαμβάνει τη χρήση ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης. Οι εναλλακτικές λύσεις περιλαμβάνουν τη σύνδεση με μια έξυπνη κάρτα ή πιστοποιητικό.

Υπό Ονομα χρήστη και Κωδικός πρόσβασης, συμπληρώστε τα απαραίτητα στοιχεία σύνδεσης.

Σημείωση: είναι ασφαλέστερο να μην κάνετε τον υπολογιστή να θυμάται τα στοιχεία σύνδεσής σας εάν χρησιμοποιείτε δημόσιο υπολογιστή. Επιλέξτε να αποθηκεύσετε τα δεδομένα μόνο εάν ο υπολογιστής σας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ξένους και προστατεύεται καλά!

Μόλις ολοκληρώσετε την εισαγωγή όλων των απαραίτητων δεδομένων, κάντε κλικ στο Σώσει.

Βήμα 4: Σύνδεση με τον διακομιστή VPN

Χρήση του μενού VPN στο Ρυθμίσεις (όπως περιγράφεται στο βήμα 1) μπορείτε πλέον να επιλέξετε την προστιθέμενη σύνδεση VPN από τη λίστα που εμφανίζεται και να συνδεθείτε σε αυτόν τον διακομιστή VPN. Τώρα είστε συνδεδεμένοι με ασφάλεια και έχετε πρόσβαση στο Διαδίκτυο με ασφάλεια και ιδιωτικότητα.

Προηγμένες ρυθμίσεις

Αφού προσθέσετε μια σύνδεση VPN, θα έχετε επιπλέον επιλογές εκτός από την απενεργοποίηση και ενεργοποίηση του VPN. Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να δημιουργήσετε έναν διακομιστή μεσολάβησης. Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο μενού για προχωρημένους. Αυτό μπορεί να γίνει ακολουθώντας ξανά το βήμα 2, κάνοντας κλικ στη σύνδεση VPN που θέλετε να αλλάξετε και επιλέγοντας Προχωρημένες επιλογές. Αλλάξτε αυτές τις ρυθμίσεις μόνο εάν είστε απόλυτα σίγουροι τι κάνετε. Τα Windows και ο πάροχος VPN συνεργάζονται ήδη για να σας παρέχουν μια ασφαλή σύνδεση. Επομένως, ειδικά ως αρχάριος, δεν χρειάζεται να αλλάξετε προηγμένες ρυθμίσεις για να προστατευτείτε στο διαδίκτυο.

Ρυθμίσεις VPN στα Windows μέσω Ειδοποιήσεων

Για να αποκτήσετε πρόσβαση στην ενότητα VPN στις ρυθμίσεις σας γρήγορα και εύκολα, μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες που καθορίζονται στο βήμα 2, αλλά μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ Ειδοποιήσεις (το μπαλόνι πληροφοριών) στην κάτω δεξιά γωνία της γραμμής εργασιών. Το παραπάνω στιγμιότυπο οθόνης δείχνει πώς μοιάζει αυτή η οθόνη. Κάντε κλικ VPN και θα μεταφερθείτε απευθείας στην οθόνη Ρυθμίσεις VPN.

Λογισμικό VPN στα Windows 10

Η χρήση του VPN μέσω των ρυθμίσεών σας στα Windows 10 μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη. Μετά από όλα, τα Windows σας συνδέουν αυτόματα με το διακομιστή VPN, οπότε δεν χρειάζεται να ενεργοποιείτε το VPN χειροκίνητα κάθε φορά. Επιπλέον, σας δίνει την ευκαιρία να συνδεθείτε σε ένα ιδιωτικό δίκτυο από απόσταση και με ασφάλεια. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, τα άτομα που εργάζονται από το σπίτι χρησιμοποιώντας έναν διακομιστή VPN για να τους δώσουν πρόσβαση σε όλα τα έγγραφα και άλλα αρχεία εντός του εταιρικού δικτύου.

Ωστόσο, δεν είναι πάντα βολικό να συνδέετε το VPN με το λειτουργικό σας σύστημα. Εάν χρησιμοποιείτε πάροχο VPN επί πληρωμή, όπως το NordVPN ή την ιδιωτική πρόσβαση στο Διαδίκτυο, σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό που περιλαμβάνεται. Αυτά τα προγράμματα υποστηρίζουν συχνά πρόσθετα πρωτόκολλα VPN, χρησιμοποιούν τους δικούς τους διακομιστές DNS για την αποφυγή διαρροών DNS και διαθέτουν διακόπτη kill που παρεμβαίνει αυτόματα σε περίπτωση διακοπής της σύνδεσης VPN. Με άλλα λόγια, εάν χρησιμοποιείτε λογισμικό VPN αντί να συνδεθείτε στον διακομιστή VPN μέσω Windows, θα είστε πιο ασφαλείς.

Ρύθμιση VPN σε Windows με λογισμικό VPN: ένας βήμα προς βήμα οδηγός

Η εγκατάσταση ενός VPN στα Windows 10 χρησιμοποιώντας επίσημο λογισμικό VPN είναι πολύ εύκολη και έχει ως εξής:

Εγκαταστήστε το VPN Step-Step Desktop

 1. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό στον ιστότοπο VPN. Μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο του επιθυμητού παρόχου VPN (π.χ. ιστότοπος του CyberGhost) και επιλέξτε τη συνδρομή που θέλετε. Ακολουθήστε τα βήματα για να αγοράσετε μια συνδρομή και να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό.
 2. Πραγματοποιήστε λήψη του λογισμικού VPN από τον επίσημο ιστότοπο. Συχνά, ο πάροχός σας θα σας στείλει στη λήψη αμέσως μετά την κατάργηση της συνδρομής σας.
 3. Εγκαταστήστε το λογισμικό VPN. Μετά τη λήψη του αρχείου εγκατάστασης, μπορείτε να κάνετε κλικ σε αυτό και να ακολουθήσετε τα βήματα για να εγκαταστήσετε το λογισμικό VPN στον υπολογιστή σας.
 4. Συνδεθείτε στο λογισμικό με τον λογαριασμό σας. Αυτό είναι συχνά θέμα συμπλήρωσης του συνδυασμού ονόματος χρήστη και κωδικού πρόσβασης που δημιουργήσατε στο βήμα 1.
 5. Επιλέξτε τον επιθυμητό διακομιστή VPN (προαιρετικός). Ανάλογα με το τι θέλετε να κάνετε στο διαδίκτυο, μπορείτε να επιλέξετε μια κατάλληλη τοποθεσία διακομιστή. Θα μπορούσατε, για παράδειγμα, να επιλέξετε έναν αμερικανικό διακομιστή για να παρακολουθήσετε την αμερικανική έκδοση του Netflix ή να καταργήσετε τον αποκλεισμό του Skype, του Facebook ή οποιωνδήποτε άλλων υπηρεσιών που ενδέχεται να μομφιστούν στη χώρα σας. Εάν δεν έχετε συγκεκριμένο στόχο εκτός από την ασφαλή σύνδεση στο διαδίκτυο, μπορείτε απλά να επιλέξετε τον πλησιέστερο διακομιστή.
 6. Ενεργοποιήστε το VPN. Τα περισσότερα προγράμματα VPN διαθέτουν ένα μεγάλο κουμπί λειτουργίας που ενεργοποιεί το VPN με ένα μόνο κλικ. Στην πραγματικότητα, εάν παραλείψετε το βήμα 5, το λογισμικό πιθανότατα θα επιλέξει αυτόματα τον πλησιέστερο ή ταχύτερο διακομιστή για εσάς.

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα VPN στα Windows 10?

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους χρήστες να χρησιμοποιούν ένα VPN. Αυτά είναι τα πιο συνηθισμένα:

 • Κρυπτογράφηση δεδομένων για επιπλέον προστασία εναντίον χάκερ και εγκληματιών στον κυβερνοχώρο (καθώς και άλλων υποκλοπών, όπως κυβερνήσεις και επιχειρήσεις).
 • Ασφαλής χρήση δημόσιων δικτύων.
 • Πρόσβαση σε υπηρεσίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο εντός δικτύου εταιρείας ή ιδρύματος.
 • Απόκρυψη της πραγματικής τοποθεσίας και της διεύθυνσης IP σας.
 • Λήψη ανώνυμων torrents.
 • Παράκαμψη περιφερειακών αποκλεισμών, για παράδειγμα, ορισμένων υπηρεσιών ταινιών (Netflix) ή δικτύων κοινωνικών μέσων.
 • Παράκαμψη λογοκρισίας σε μια χώρα ·
 • Αύξηση της ταχύτητας σύνδεσης με άλλο διακομιστή.

Η δημιουργία ενός VPN στον υπολογιστή σας Windows 10 είναι πάντα καλή ιδέα. Πιθανότατα χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας για πολλές από τις καθημερινές σας δραστηριότητες στο Διαδίκτυο. Με ένα VPN, θα προστατεύεστε κατά τη διάρκεια όλων αυτών των δραστηριοτήτων, ενώ ταυτόχρονα αυξάνετε το διαδικτυακό απόρρητο και την ελευθερία σας.

Εάν δεν έχετε ήδη ένα VPN και θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα για να ασφαλίσετε το ιδιωτικό σας δίκτυο, έχετε πολλές επιλογές. Ίσως θέλετε έναν ιδιωτικό πάροχο VPN. Εάν δεν έχετε ιδέα από πού να ξεκινήσετε, ρίξτε μια ματιά στους 5 καλύτερους παρόχους VPN. Αυτή η λίστα μπορεί να σας βοηθήσει όταν προσπαθείτε να κάνετε την επιλογή σας.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map