Τι είναι ένας διακόπτης kill VPN; | Επισκόπηση VPNO

Εάν ενδιαφέρεστε για VPN ή έχετε διαβάσει μερικές από τις κριτικές μας, πιθανότατα έχετε συναντήσει τον όρο “kill switch”. Ο διακόπτης kill θεωρείται συχνά μεγάλο πλεονέκτημα οποιουδήποτε παρόχου VPN που προσφέρει. Ωστόσο, πολλοί από τους αναγνώστες μας δεν φαίνεται να γνωρίζουν ακριβώς τι κάνει ένας διακόπτης kill και γιατί είναι καλύτερο να το χρησιμοποιήσουμε. Επομένως, μπορείτε να διαβάσετε όλα σχετικά με το διακόπτη kill παρακάτω.


Τι είναι ένας διακόπτης kill?

Σκοτώστε απενεργοποίησηΜε τη γενικότερη έννοια της λέξης, ένας διακόπτης kill αναφέρεται σε έναν μηχανισμό που αναγκάζει μια μηχανή να σβήσει απότομα όταν κάτι πάει στραβά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να περιγράψει μια παρόμοια διακοπή έκτακτης ανάγκης σε λογισμικό αντί για φυσικά μηχανήματα.

Εάν ένα μηχάνημα σπάσει, καταρρεύσει ή αρχίσει να λειτουργεί με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, ο διακόπτης kill μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τον κλείσει αμέσως. Τα περισσότερα είδη βαρέων μηχανημάτων διαθέτουν διακόπτη όπως αυτό για προστασία. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, ένας διακόπτης kill είναι απαραίτητος για οποιοδήποτε μηχάνημα με τρυπάνια ή πριόνια που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τους χρήστες του όταν είναι εκτός ελέγχου. Οι διακόπτες Kill εμφανίζονται συχνά ως έντονα κόκκινα κουμπιά σε αυτά τα μηχανήματα, επομένως είναι εύκολο να βρεθούν. Με αυτό το κουμπί, θα μπορείτε αμέσως να αποφύγετε επικίνδυνες καταστάσεις. Όχι μόνο τα βαριά μηχανήματα, αλλά και ορισμένα οχήματα και ανελκυστήρες έχουν ένα κουμπί έκτακτης ανάγκης που λειτουργεί ως διακόπτης θανάτωσης. Αυτή η λειτουργία προστίθεται πάντα για να εγγυηθεί την ασφάλεια του χρήστη.

Ένας διακόπτης kill για λογισμικό 

Όπως και με τα μηχανήματα, κάποιο λογισμικό χρησιμοποιεί επίσης έναν διακόπτη kill. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, λογισμικό που χρησιμοποιείται από μεγάλες εταιρείες που συλλέγουν πολλά δεδομένα χρηστών ή κυβερνητικό λογισμικό που περιέχει κάθε είδους ευαίσθητες πληροφορίες. Εάν το λογισμικό καταλήξει στα χέρια μη εξουσιοδοτημένων ατόμων, ένας διακόπτης kill μπορεί να βεβαιωθεί ότι δεν θα δει κανένα από αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα. Χωρίς τη σωστή εξουσιοδότηση, το άτομο που προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες δεν θα το λάβει. Τα δεδομένα θα γίνουν αόρατα ή απρόσιτα. Ο διακόπτης kill θα μπορούσε ακόμη και να διαγράψει εντελώς το λογισμικό. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε ευαίσθητη πληροφορία παραμένει μακριά από λάθος χέρια.

Οι διακόπτες Kill μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν σε άλλα περιβάλλοντα. Τα smartphone τείνουν να τα χρησιμοποιούν για να αποθαρρύνουν την κλοπή. Εφόσον ο διακόπτης kill μπορεί να κάνει τη συσκευή εντελώς άχρηστη, είναι πολύ λιγότερο πιθανό οι κλέφτες να σπαταλήσουν το χρόνο τους προσπαθώντας να την κλέψουν. Ορισμένα smartphone Windows, Google και Apple διαθέτουν επίσης διακόπτη kill για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των εγκατεστημένων εφαρμογών. Εάν μια εφαρμογή στο τηλέφωνο έχει μολυνθεί από επιβλαβές λογισμικό, ο διακόπτης kill μπορεί να απομονώσει και να σταματήσει αμέσως αυτήν την εφαρμογή. Αυτό αποτρέπει την περαιτέρω μόλυνση και διατηρεί την υπόλοιπη συσκευή ασφαλή. Επιπλέον, το επιβλαβές λογισμικό μπορεί να αφαιρεθεί αμέσως.

Γιατί τα VPN έχουν διακόπτη kill?

Τα περισσότερα άτομα που χρησιμοποιούν VPN, το κάνουν για να προστατεύσουν το απόρρητό τους. Επιθυμούν να παραμείνουν ανώνυμοι κατά την περιήγηση στο Διαδίκτυο, και ένα VPN μπορεί να βοηθήσει με αυτό. Εάν, ωστόσο, το VPN σας είχε προσωρινά δυσλειτουργία, θα σας μείνει απροστάτευτο. Τα δεδομένα σας θα σταλούν στο Διαδίκτυο χωρίς την πρόσθετη προστασία μιας σήραγγας VPN. Ως αποτέλεσμα, η διεύθυνση IP σας θα είναι ορατή στον εξωτερικό κόσμο. Εδώ μπαίνει ο διακόπτης kill.

Ο διακόπτης VPN kill διασφαλίζει ότι δεν θα συνδεθείτε ποτέ στο Διαδίκτυο χωρίς προστασία. Εάν το VPN σας δυσλειτουργεί ενώ κάνετε περιήγηση, ο διακόπτης kill θα διακόψει εντελώς τη σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο. Για όσο διάστημα το VPN υποφέρει από προβλήματα σύνδεσης, δεν θα μπορείτε να περιηγηθείτε, να κάνετε ροή ή να κατεβάσετε οτιδήποτε. Αφού σταματήσει ολόκληρη η σύνδεσή σας στο Διαδίκτυο, η πραγματική σας διεύθυνση IP θα παραμείνει προστατευμένη και το απόρρητό σας θα παραμείνει άθικτο. Οι χάκερ δεν θα μπορούν να φτάσουν στα δεδομένα σας. Με άλλα λόγια, ο διακόπτης kill διασφαλίζει ότι το VPN σας προστατεύει, ακόμα και όταν δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Η παρακάτω εικόνα δείχνει πώς λειτουργεί αυτό.

Σκοτώστε το διακόπτη VPN με το χάκερ

Γιατί θα πέσει η σύνδεση VPN μου?

Μια διακοπή σύνδεσης VPN μπορεί να έχει πολλές αιτίες. Ακολουθούν μερικές από τις πιο συχνές:

  • Κακή σύνδεση στο Διαδίκτυο: Αν εργάζεστε με μια ασταθή σύνδεση στο Διαδίκτυο για να ξεκινήσετε, πιθανότατα το VPN σας μπορεί να χαλάσει. Αυτό μπορεί να συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε ένα δίκτυο Wi-Fi με αδύναμο σήμα, για παράδειγμα. Η συνεχής εναλλαγή μεταξύ δικτύων έχει παρόμοιο αποτέλεσμα.
  • Προβλήματα με τον διακομιστή VPN: Μια άλλη πιθανή αιτία είναι ο ίδιος ο διακομιστής VPN. Εάν ένας διακομιστής αντιμετωπίζει κάποιο είδος εσωτερικής δυσλειτουργίας, αυτό μπορεί να προκαλέσει τη διακοπή της σύνδεσης VPN στο σύνολό του. Προβλήματα θα μπορούσαν να προκληθούν από την ισχύ του σήματος του διακομιστή, τις διακοπές στο φυσικό διακομιστή ή από απλές διακοπές χρόνου σύνδεσης. Επιπλέον, όταν ένας συγκεκριμένος διακομιστής χρησιμοποιείται από πολλά άτομα ταυτόχρονα, γίνεται υπερπληθυσμένος. Σε αυτές τις στιγμές, εμφανίζονται συχνά προβλήματα: η σύνδεση μπορεί να γίνει εξαιρετικά αργή ή να πέσει εντελώς.
  • Ρυθμίσεις τείχους προστασίας, προστασίας από ιούς ή δρομολογητή: Ένας άλλος πιθανός παράγοντας παρεμπόδισης θα μπορούσε να κρύβεται στις ρυθμίσεις άλλων προγραμμάτων στη συσκευή σας. Ορισμένα προγράμματα έχουν συγκεκριμένες ρυθμίσεις που, όταν ενεργοποιηθούν, δεν επιτρέπουν στο VPN σας να δημιουργήσει σύνδεση. Ένα πρόγραμμα τείχους προστασίας ή προστασίας από ιούς θα μπορούσε να θεωρήσει την εξωτερική σύνδεση του VPN ως κίνδυνο. Ως αποτέλεσμα, θα προσπαθήσουν να σταματήσουν το VPN, μετατρέποντας την ασφαλή σήραγγά σας σε ακανόνιστη και αναξιόπιστη σύνδεση. Ακόμη και οι αυτόματες ενημερώσεις του δρομολογητή σας και της συσκευής σας θα μπορούσαν να προκαλέσουν προβλήματα αυτού του είδους.

Ποια VPN έχουν έναν καλό διακόπτη kill?

Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι θεωρούν έναν διακόπτη kill μια θετική προσθήκη σε οποιαδήποτε υπηρεσία VPN. Λόγω της ίδιας της φύσης του, ένας ενεργοποιημένος διακόπτης kill θα μπορούσε να σας εμποδίσει να συνδεθείτε στο διαδίκτυο για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτό ξεπερνά την εναλλακτική λύση: είναι απροστάτευτη στο Διαδίκτυο. Ο διακόπτης kill αυξάνει το διαδικτυακό σας απόρρητο και σας βοηθά να διατηρείτε τον έλεγχο της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο.

Πολλά VPN διαθέτουν διακόπτη kill. Ορισμένοι πάροχοι απαιτούν να το ενεργοποιήσετε με το χέρι αλλάζοντας τις ρυθμίσεις, ενώ άλλοι πάροχοι το έχουν ενεργοποιήσει ως προεπιλογή. Ορισμένοι πάροχοι VPN είναι καλύτεροι από άλλους, ωστόσο. Για αυτόν τον λόγο, παραθέτουμε δύο από τους καλύτερους παρόχους VPN που προσφέρουν έναν διακόπτη kill παρακάτω.

ExpressVPN

Εδώ και αρκετό καιρό, το ExpressVPN βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τα καλύτερα VPN της στιγμής. Ο διακόπτης kill ονομάζεται «Network Lock» και είναι διαθέσιμος για Windows, Mac, Linux και όλους τους δρομολογητές (μέσω της εφαρμογής τους). Εάν η σύνδεσή σας σταματήσει, το Κλείδωμα δικτύου θα παρατηρήσει και θα διακόψει αμέσως κάθε επικοινωνία με το Διαδίκτυο. Το Κλείδωμα δικτύου θα διασφαλίσει ότι κανένα από τα προσωπικά σας στοιχεία δεν αποστέλλεται έως ότου το ExpressVPN αποκαταστήσει με επιτυχία τη σύνδεση στο διακομιστή. Εκείνη τη στιγμή, το Κλείδωμα δικτύου θα επιτρέψει την αποστολή κίνησης δεδομένων ξανά. Εκτός από έναν καλό διακόπτη kill, το ExpressVPN διαθέτει επίσης γρήγορους διακομιστές, είναι πολύ φιλικό προς το χρήστη και συνεργάζεται με το Netflix.

NordVPN

Το NordVPN είναι μια άλλη συνεπής και αξιόπιστη επιλογή. Ο διακόπτης kill αυτού του παρόχου VPN λειτουργεί σε Windows, macOS, Android και iOS. Η επιλογή έχει ενσωματωθεί στο λογισμικό και είναι εύκολο να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί. Το NordVPN συνιστά στους χρήστες να χρησιμοποιούν το διακόπτη kill όσο το δυνατόν περισσότερο. Η εταιρεία την βλέπει ως τελευταία γραμμή άμυνας. Επιπλέον, το NordVPN επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν «λίστες δολοφονιών», στις οποίες μπορείτε να συμπεριλάβετε εφαρμογές που δεν θέλετε να αποκλείονται σε περίπτωση λήξης χρονικού ορίου. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε ορισμένα προγράμματα ακόμα και όταν έχει ενεργοποιηθεί ο διακόπτης kill και η σύνδεση VPN διακόπτεται. Γενικά, το NordVPN διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο διακομιστών και είναι σχετικά φθηνό. Λειτουργεί ακόμη και όταν βρίσκεστε εκτός των ΗΠΑ και θέλετε να παρακολουθήσετε το American Netflix.

Τελικές σκέψεις

Ένας διακόπτης kill, ή μια στάση έκτακτης ανάγκης, είναι μια χρήσιμη λειτουργία λογισμικού που βοηθά στην προστασία του χρήστη. Όταν μιλάτε για διακόπτη kill VPN, αυτό σημαίνει ότι οι πληροφορίες σας παραμένουν ασφαλείς ακόμη και όταν το λογισμικό VPN δυσλειτουργεί και η προστατευμένη σύνδεσή σας διακόπτεται. Δεν θα μπορείτε να συνδεθείτε στο διαδίκτυο χωρίς προστασία και οι ιστότοποι δεν θα μπορούν να ανακαλύψουν την πραγματική σας διεύθυνση IP. Αν αναζητάτε ένα VPN με διακόπτη kill, θα θέλαμε να σας παραπέμψουμε σε ExpressVPN ή NordVPN. Αυτοί οι πάροχοι VPN σίγουρα θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς!

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me