Τι είναι μια Αφιερωμένη IP; Γιατί να χρησιμοποιήσετε ένα; | Επισκόπηση VPNO

Αν συγκρίνατε παρόχους VPN, πιθανότατα έχετε συναντήσει τον όρο “αποκλειστική IP”. Οι περισσότεροι πάροχοι VPN θα το αναφέρουν ως πλεονέκτημα που ενδέχεται να προσφέρουν οι υπηρεσίες τους έναντι άλλων. Αλλά τι ακριβώς είναι ένα ειδικό IP; Γιατί θα προτιμούσατε ένα VPN που προσφέρει αυτήν την επιλογή; Αυτό το άρθρο θα σας πει τα πάντα. Θα συζητήσουμε τη διαφορά μεταξύ μιας κοινόχρηστης IP και μιας αποκλειστικής IP. Επιπλέον, θα παρουσιάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα μιας ειδικής IP.


Τι είναι μια αποκλειστική IP?

Φορητός υπολογιστής με κλειδαριάΜια αποκλειστική IP είναι μια διεύθυνση IP που χρησιμοποιείται μόνο από ένα άτομο. Τις περισσότερες φορές όταν συνδέεστε σε έναν διακομιστή VPN, κοινοποιείτε αυτήν τη διεύθυνση IP με πολλούς άλλους χρήστες. Επιλέγετε μια τοποθεσία διακομιστή, ας πούμε τη Νέα Υόρκη και θα σας δοθεί μια διεύθυνση IP με αυτήν την τοποθεσία. Αυτή η ίδια διεύθυνση IP χρησιμοποιείται επίσης από πολλούς άλλους χρήστες VPN που επέλεξαν τη Νέα Υόρκη. Εν ολίγοις, η κυκλοφορία δεδομένων περισσότερων του ενός ατόμων αποστέλλεται μέσω του ίδιου διακομιστή VPN. Αυτό δεν συμβαίνει με ένα ειδικό IP.

Με μια αποκλειστική υπηρεσία IP, ο πάροχος θα σας εκχωρήσει μια στατική διεύθυνση IP που μόνο εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Αυτή η IP θα είναι διαφορετική από την πραγματική τοπική IP σας, φυσικά, επομένως θα εξακολουθείτε να προστατεύεστε στο διαδίκτυο. Όλη η κυκλοφορία δεδομένων σας θα σταλεί μέσω αυτής της IP χωρίς να χάνεται κανένας έλεγχος του απορρήτου σας. Επιπλέον, κανένας άλλος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την αποκλειστική σας IP. Δυστυχώς, οι περισσότερες αφοσιωμένες IP κοστίζουν επιπλέον χρήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις διευθύνσεις IP, μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο μας “Ποια είναι η διεύθυνση IP μου”, το οποίο θα σας επιτρέψει να ελέγξετε την IP που χρησιμοποιείτε για να περιηγηθείτε στον Ιστό αυτήν τη στιγμή.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός αποκλειστικού IP και ενός κοινόχρηστου IP?

Η διαφορά μεταξύ ενός αποκλειστικού και ενός κοινόχρηστου IP μπορεί να έχει ήδη γίνει σαφές από την παραπάνω εξήγηση. Ανεξάρτητα, επειδή αυτή η διαφορά είναι τόσο σημαντική για να κατανοήσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των αποκλειστικών IP, θέλουμε να αφιερώσουμε λίγο επιπλέον χρόνο σε αυτό. Με μια αποκλειστική διεύθυνση IP έχετε πάντα την ίδια ακριβώς διεύθυνση IP, όπου κι αν βρίσκεστε. Μπορείτε πάντα να συνδεθείτε σε αυτήν τη διεύθυνση IP σε αυτόν τον συγκεκριμένο διακομιστή VPN.

Όπως υποδηλώνει το όνομα, μοιράζεστε μια κοινόχρηστη IP με άλλους. Αυτός είναι ο κανόνας για πολλούς παρόχους VPN. Αυτό σημαίνει ότι θα λάβετε την ίδια διεύθυνση IP με διαφορετικούς χρήστες του ίδιου παρόχου. Τόσο τα δεδομένα σας όσο και η κίνηση δεκάδων άλλων ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο θα σταλούν μέσω του ίδιου διακομιστή. Για παράδειγμα, αρκετά άτομα ενδέχεται να χρησιμοποιούν τον ίδιο διακομιστή της Νέας Υόρκης για να αποκτήσουν πρόσβαση στο Netflix.

Επιπλέον, συχνά θα έχετε εκχωρηθεί διαφορετικά IP όταν συνδέεστε σε διακομιστές VPN που έχουν μόνο κοινόχρηστες διευθύνσεις. Οι πάροχοι VPN συχνά μετακινούν τους χρήστες από τη μία διεύθυνση IP στην άλλη για μεγαλύτερη ασφάλεια. Είτε συνδέεστε σε διαφορετική τοποθεσία διακομιστή είτε όχι, πιθανότατα θα έχετε πάντα μια αλλαγή στη δημόσια IP σας όταν χρησιμοποιείτε μόνο κοινόχρηστες IP. Αυτό δεν συμβαίνει με ειδικά IP. Η παρακάτω εικόνα δείχνει τη διαφορά μεταξύ των δύο τύπων διευθύνσεων IP.

Dedicated VS Shared IP

Τα πλεονεκτήματα μιας αποκλειστικής διεύθυνσης IP

Υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα στη χρήση μιας αποκλειστικής διεύθυνσης IP σε μια κοινόχρηστη διεύθυνση IP, τόσο για μεμονωμένους χρήστες όσο και για επιχειρήσεις. Παρακάτω αναφέρονται τα πιο σημαντικά.

Μείνετε εκτός της μαύρης λίστας

Λίστα με μεγεθυντικό φακόΈνα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα μιας αποκλειστικής IP είναι ότι η διεύθυνση IP σας δεν θα είναι μαύρη λίστα τόσο εύκολα. Όταν έχετε μια αποκλειστική διεύθυνση IP, θα είστε το μόνο άτομο που χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη διεύθυνση IP, ενώ οι κοινόχρηστες διευθύνσεις IP έχουν πολλούς, πολλούς χρήστες. Αυτό έχει διαφορετική επίδραση στον τρόπο με τον οποίο οι ιστότοποι θα σας λαμβάνουν ως επισκέπτες: μια ειδική διεύθυνση IP δεν θα προκαλέσει υποψίες.

Ας πάρουμε το Netflix ως παράδειγμα. Φανταστείτε ότι χρησιμοποιείτε μια κοινόχρηστη IP που προσφέρεται από έναν πάροχο VPN για να παρακολουθήσετε το Netflix. Πολύ πιθανό να μην είστε ο μόνος που θα το κάνει. Επειδή πολλά άτομα θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε διαφορετικούς λογαριασμούς Netflix από την ίδια κοινόχρηστη IP, η υπηρεσία ροής θα γίνει ύποπτη. Θα ξέρουν ότι πιθανότατα κοιτάζουν μια διεύθυνση IP από μια υπηρεσία VPN. Δεν θα μπορούν να επαληθεύσουν από ποια τοποθεσία προσπαθούν πραγματικά οι πολλοί διαφορετικοί χρήστες αυτής της IP να φτάσουν στο περιεχόμενό τους. Το Netflix προσφέρει διαφορετικές σειρές και ταινίες ανάλογα με την τοποθεσία σας. Εάν η εταιρεία δεν μπορεί να προσδιορίσει την πραγματική τοποθεσία σας, θα αποκλείσει συνεπώς την πρόσβαση εντελώς. Η κοινόχρηστη IP που χρησιμοποιείτε για να παρακολουθήσετε το Netflix θα προστεθεί στη μαύρη λίστα τους. Ως αποτέλεσμα, δεν θα μπορείτε πλέον να παρακολουθείτε κανένα περιεχόμενο χρησιμοποιώντας αυτήν τη διεύθυνση IP. Αντ ‘αυτού, θα δείτε μια ειδοποίηση που θα σας λέει να απενεργοποιήσετε τον διακομιστή μεσολάβησης εάν θέλετε να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση.

Όπως δείχνει το παράδειγμα, ένας ιστότοπος μπορεί να αποκλείσει μια κοινόχρηστη διεύθυνση IP όταν πολλοί άνθρωποι τη χρησιμοποιούν για να αποκτήσουν πρόσβαση. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείτε μια αποκλειστική IP, θα είστε το μόνο άτομο που προσπαθεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτόν τον ιστότοπο, είτε πρόκειται για Netflix είτε για άλλη πλατφόρμα. Επομένως, οι πιθανότητες είναι πολύ μικρότερες που η IP σας θα τοποθετηθεί στη μαύρη λίστα. Θα μπορείτε να απολαμβάνετε δωρεάν internet για όσο διάστημα θέλετε. Εν ολίγοις: με μια αποκλειστική IP θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε όλες τις αγαπημένες σας υπηρεσίες ροής χωρίς να ανησυχείτε για αποκλεισμό.

Χωρίς επιπλέον επαλήθευση

Όταν οι ιστότοποι κάνουν μαύρη λίστα της διεύθυνσης IP σας, αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή υπάρχει αίσθηση δυσπιστίας ή υποψίας. Πιθανότατα, η χρήση αυτής της διεύθυνσης IP ήταν ακανόνιστη και απρόβλεπτη. Λόγω αυτών των παρατυπιών, ο ιστότοπος υποπτεύεται κατάχρηση της IP ή του λογαριασμού σας και λαμβάνει μέτρα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό σημαίνει να τοποθετήσετε το IP σας στη μαύρη λίστα, αλλά θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι πρέπει να περάσετε ένα επιπλέον βήμα επαλήθευσης για να μπορέσετε να συνδεθείτε σε μια υπηρεσία.

Ιστότοποι όπως το Gmail, το PayPal και το eBay μπορούν να ζητήσουν επιπλέον επαλήθευση εάν βλέπουν ταυτόχρονα πολλά άτομα να χρησιμοποιούν μια διεύθυνση IP. Γίνονται επίσης ύποπτοι όταν χρησιμοποιείτε διαφορετική διεύθυνση IP για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας από ό, τι κάνατε για τη δημιουργία αυτού του λογαριασμού. Τις περισσότερες φορές δεν θα εμπιστεύονται αυτές τις (κοινόχρηστες) διευθύνσεις IP, γεγονός που τους κάνει να θέλουν να ελέγξουν ξανά την ταυτότητά σας. Θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να σας ζητήσουν να επαληθεύσετε ότι δεν είστε ρομπότ. Υπάρχει πιθανότητα, κάθε φορά που αποκτάτε πρόσβαση σε μια υπηρεσία με διαφορετική διεύθυνση IP, θα πρέπει να κάνετε ένα επιπλέον βήμα. Με ένα ειδικό IP δεν θα έχετε αυτό το πρόβλημα, το οποίο μπορεί να σας εξοικονομήσει πολύ χρόνο.

Ταχύτερα email

Ένα άλλο πλεονέκτημα μιας αποκλειστικής IP είναι ότι τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από αυτούς τους τύπους διευθύνσεων IP εμπιστεύονται περισσότερο από υπηρεσίες αλληλογραφίας όπως το Gmail από ότι τα μηνύματα που προέρχονται από μια κοινόχρηστη διεύθυνση IP. Η επισκεψιμότητα μέσω email μέσω αποκλειστικών διευθύνσεων IP έχει προτεραιότητα έναντι της επισκεψιμότητας που δημιουργείται μέσω κοινών διευθύνσεων IP. Αυτό συμβαίνει, επειδή τα μηνύματα που αποστέλλονται μέσω κοινόχρηστων διευθύνσεων IP πρέπει να ελεγχθούν ξανά από την υπηρεσία. Αυτά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενδέχεται ακόμη και να καταλήξουν στον φάκελο ανεπιθύμητου του παραλήπτη. Για να βεβαιωθείτε ότι τα email σας θα φτάσουν πιο γρήγορα στον προορισμό τους και δεν θα καταλήξουν στο φάκελο spam, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια αποκλειστική διεύθυνση IP. Θα μπορείτε να επικοινωνείτε πολύ πιο γρήγορα, κάτι που μπορεί να έχει μεγάλη σημασία σε ορισμένες περιπτώσεις, για παράδειγμα στην εργασία.

Δουλεύοντας από το σπίτι

Επιχειρηματίες χειραψίαΓια επιχειρηματικούς χρήστες, μια ειδική IP μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη για την απόκτηση πρόσβασης σε ένα συγκεκριμένο δίκτυο. Ορισμένα δίκτυα είναι προσβάσιμα μόνο μέσω συγκεκριμένων διευθύνσεων IP για λόγους ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο, το αφεντικό σας μπορεί να εγγυηθεί ότι μόνο εκείνα τα άτομα που έχουν πρόσβαση στη σύνδεση στο Διαδίκτυο στο γραφείο μπορούν να φτάσουν σε σημαντικά έγγραφα και άλλα δεδομένα που σχετίζονται με την επιχείρηση. Το μειονέκτημα αυτού του συστήματος είναι ότι δεν θα έχετε πρόσβαση σε κανένα από αυτά τα αρχεία μόνο με τη δική σας σύνδεση στο Διαδίκτυο στο σπίτι ή με μια κοινόχρηστη διεύθυνση IP που προσφέρεται από ένα VPN.

Με ένα ειδικό IP θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτά τα δίκτυα, όπου κι αν βρίσκεστε. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει πολύ όταν θέλετε να εργαστείτε από το σπίτι ή ακόμα και εν κινήσει. Μέσω της αποκλειστικής σας IP, θα μπορείτε εύκολα να συνδεθείτε στο δίκτυο εργασίας σας. Ταυτόχρονα, το ειδικό IP θα προστατεύει τη σύνδεσή σας ανά πάσα στιγμή.

Μια σημαντική σημείωση που πρέπει να αναφερθεί εδώ είναι ότι δεν θα έχετε τη δυνατότητα πρόσβασης στο δίκτυο της επιχείρησής σας με οποιαδήποτε αποκλειστική IP. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια αποκλειστική διεύθυνση IP για εργασία από το σπίτι, είναι να επικοινωνήσετε με το αφεντικό σας και να τους ζητήσετε να κανονίσουν μια ασφαλή σύνδεση με τη σωστή διεύθυνση IP για ή μαζί σας.

Τα μειονεκτήματα μιας αποκλειστικής διεύθυνσης IP

Δυστυχώς, υπάρχουν επίσης ορισμένα μειονεκτήματα από την ύπαρξη αποκλειστικής διεύθυνσης IP. Πρώτα απ ‘όλα, η υπηρεσία είναι σπάνια δωρεάν: πιθανότατα θα πρέπει να πληρώσετε περισσότερα για την υπηρεσία VPN σας εάν θέλετε μια αποκλειστική IP. Η τιμή ενός αποκλειστικού IP μπορεί να κυμαίνεται από λίγα δολάρια το μήνα έως πάνω από 100 δολάρια το χρόνο. Δεδομένου ότι αυτά τα κόστη θα αυξήσουν την τιμή της μηνιαίας συνδρομής σας, είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη.

Ένα άλλο σημαντικό μειονέκτημα είναι ότι θα μπορούσατε να θυσιάσετε μέρος του απορρήτου που παρέχει ένα VPN. Εάν χρησιμοποιείτε μια στατική αποκλειστική IP, οι ιστότοποι μπορούν ακόμα να δημιουργήσουν ένα προφίλ για εσάς με βάση τις προτιμήσεις σας στο διαδίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να σας εμφανίζουν εξατομικευμένες διαφημίσεις. Επιπλέον, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα κάποιος να συνδέσει τις ενέργειές σας στο διαδίκτυο με το άτομο σας. Αυτό σημαίνει ότι είστε κάπως λιγότερο ανώνυμοι με ένα ειδικό IP.

Dedicated IP: μια επισκόπηση των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων

Για μια γρήγορη περίληψη των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων μιας αποκλειστικής IP, μπορείτε να δείτε τον παρακάτω πίνακα.

Πλεονεκτήματα μιας ειδικής IP
Μειονεκτήματα μιας ειδικής IP
Δεν θα αποκλειστείτε από ιστότοπους όπως το NetflixΥψηλότερο κόστος
Δεν χρειάζεται διπλή επαλήθευση όταν επισκέπτεστε ιστότοπους όπως το Gmail, το eBay ή το PayPalΛιγότερη ανωνυμία
Τα email θα σταλούν και θα ληφθούν με ταχύτερο ρυθμό
Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν θα κατευθύνονται στον φάκελο spam
Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε δίκτυα που επιτρέπουν μόνο μία συγκεκριμένη IP, ανεξάρτητα από την τοποθεσία σας

Εξαιρετικές υπηρεσίες VPN με ειδική επιλογή IP

Έχετε αποφασίσει ότι θέλετε να αποκτήσετε μια αποκλειστική IP, αλλά δεν είστε σίγουροι για το ποιος πάροχος VPN θα επιλέξει για αυτό το σκοπό; Παρακάτω παραθέτουμε τους τρεις καλύτερους παρόχους VPN που προσφέρουν μια αποκλειστική υπηρεσία IP.

Αφιερωμένο IP με το TorGuard

Όταν σκεφτόμαστε αποκλειστικές υπηρεσίες IP, ο πρώτος πάροχος που έρχεται στο μυαλό είναι ο TorGuard. Το TorGuard μπορεί να μην είναι το καλύτερο VPN για να το χρησιμοποιήσει ο καθένας, αφού σίγουρα χρειάζεται ένα πρακτικό χέρι για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σωστά. Επομένως, δεν θα προτείνουμε αυτό το VPN σε αρχάριους. Οι χρήστες χρειάζονται κάποια τεχνική τεχνογνωσία, γεγονός που καθιστά το λογισμικό TorGuard κάπως λιγότερο φιλικό προς τον χρήστη. Το TorGuard είναι ωστόσο ένα καλό VPN με μεγάλη ταχύτητα, πολλούς διακομιστές και εξαιρετική ασφάλεια. Το πιο σημαντικό, από όλους τους παρόχους που αναφέρουμε εδώ, το TorGuard έχει τις περισσότερες επιλογές τοποθεσιών για αποκλειστικούς χρήστες IP.

Η αποκλειστική υπηρεσία IP TorGuard είναι λογικά φθηνή. Επιπλέον, το κόστος της υπηρεσίας θα μειωθεί μαζί με τη μηνιαία τιμή της συνδρομής σας όταν αποφασίσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Είναι επίσης πολύ εύκολο να αποκτήσετε ένα αποκλειστικό IP με το TorGuard: μπορείτε να επιλέξετε ένα στη σελίδα παραγγελίας, καθώς λαμβάνετε τη συνδρομή σας.

Αφιερωμένο IP με NordVPN

Το NordVPN είναι ένας από τους καλύτερους παρόχους VPN στην αγορά. Το VPN τους είναι γρήγορο, ασφαλές και προσφέρουν μια αποκλειστική υπηρεσία IP. Στα μάτια μας, το NordVPN είναι ο καλύτερος πάροχος που προσφέρει μια αποκλειστική υπηρεσία IP. Ωστόσο, η αποκλειστική υπηρεσία IP τους δεν έχει εξελιχθεί ακόμα, όπως, για παράδειγμα, η υπηρεσία που προσφέρει η TorGuard. Το NordVPN προσφέρει αποκλειστικά IP σε επτά διαφορετικές τοποθεσίες: τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Κάτω Χώρες και τη Γαλλία.

Δυστυχώς, η ειδική επιλογή IP είναι αρκετά δύσκολο να εγκατασταθεί και να ρυθμιστεί στο NordVPN. Θα πρέπει να έχετε μια συνδρομή NordVPN για να ξεκινήσετε και, στη συνέχεια, να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό για να πληρώσετε την αποκλειστική σας IP μέσω ενός ειδικού κωδικού κουπονιού. Στη συνέχεια, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την υποστήριξη πελατών της NordVPN για να συνδυάσετε τους δύο λογαριασμούς.

Παρά αυτές τις δυσκολίες, το NordVPN προσφέρει μεγάλη αξία για τα χρήματα που ξοδεύετε. Αυτό καθιστά το NordVPN ένα φανταστικό VPN, ανεξάρτητα από το αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε μια αποκλειστική IP. Εάν θέλετε μια αποκλειστική IP, το NordVPN θα σας δώσει ένα με επιπλέον 70 $ επιπλέον των δαπανών της συνδρομής σας. Όσον αφορά τη λειτουργία του VPN γενικά, συμπεριλαμβανομένης της φιλικότητας προς το χρήστη, προτιμούμε το Nord από το TorGuard. Ωστόσο, όταν αναζητάτε συγκεκριμένες επιλογές για αποκλειστικά IP, ίσως θέλετε να πάτε με το TorGuard.

Αφιερωμένο IP με το CyberGhost

Η τρίτη επιλογή καλών VPN με αποκλειστική υπηρεσία IP είναι το CyberGhost. Αυτός ο πάροχος VPN είναι πολύ φιλικός προς το χρήστη, φθηνός και αξιόπιστος. Πρόσφατα, το CyberGhost άρχισε να προσφέρει αποκλειστικά IP. Από τώρα, η υπηρεσία διαθέτει αποκλειστικά IP διαθέσιμα στον Καναδά, τη Γερμανία, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να παρακολουθείτε το American Netflix με αποκλειστική IP από τις ΗΠΑ.

Μπορείτε εύκολα να αποκτήσετε μια αποκλειστική IP στο CyberGhost στην ίδια σελίδα όπου εγγραφείτε για την υπηρεσία. Φροντίστε να αποκτήσετε το αποκλειστικό σας IP ταυτόχρονα με τη συνδρομή σας, καθώς δεν μπορείτε να το προσθέσετε αργότερα. Ένα ειδικό IP κοστίζει μόνο 5 $ το μήνα επιπλέον, πέρα ​​από τη συνήθη συνδρομή σας. Ευτυχώς, μια συνδρομή στο CyberGhost είναι πολύ καλή τιμή, ειδικά όταν επιλέγετε να εγγραφείτε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Λόγω αυτού, η συνολική τιμή συμπεριλαμβανομένης μιας αποκλειστικής IP δεν είναι τόσο κακή. Συνολικά, το CyberGhost είναι μια πολύ καλή επιλογή προϋπολογισμού για όσους αναζητούν ένα εξαιρετικό VPN με μια αφιερωμένη επιλογή IP.

Τελικές σκέψεις

Μια αποκλειστική διεύθυνση IP σάς δίνει την ευκαιρία να συνδεθείτε στο διαδίκτυο με ασφαλή τρόπο με την ίδια διεύθυνση IP κάθε φορά. Αυτή η διεύθυνση IP δεν είναι ίδια με την πραγματική σας IP, αλλά ούτε θα κοινοποιηθεί σε άλλους χρήστες VPN. Δεν προσφέρουν όλοι οι πάροχοι VPN τη δυνατότητα να ζητήσουν αποκλειστική IP. Όταν προσφέρουν, θα σας κοστίσει περισσότερο από μια κανονική συνδρομή VPN.

Ένα ειδικό IP έχει πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σε σύγκριση με ένα κοινόχρηστο IP. Σε γενικές γραμμές, μια ειδική IP θα σας κάνει πιο ορατούς σε ιστότοπους και άλλα μέρη. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο, εάν δεν θέλετε να επαληθεύετε συνεχώς την ταυτότητά σας ή δεν θέλετε να αποκλείεται η IP που χρησιμοποιείτε από ιστότοπους και υπηρεσίες όπως το Netflix. Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης ότι εγκαταλείπετε μέρος της ανωνυμίας του VPN. Αν θέλετε να αποκτήσετε ένα VPN που διαθέτει αποκλειστική υπηρεσία IP, προτείνουμε TorGuard, NordVPN ή CyberGhost.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me