Μια επισκόπηση των καλύτερων δρομολογητών VPN | Επισκόπηση VPNO

Ρυθμίζοντας μια σύνδεση VPN στο δρομολογητή σας, διασφαλίζετε ότι όλα τα δεδομένα που περνούν μέσω του δρομολογητή κρυπτογραφούνται αυτόματα και ανώνυμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε ένα VPN σε όλες τις συσκευές σας ξεχωριστά. όλα κρυπτογραφούνται μόλις περάσει από το δρομολογητή. Παρακάτω εξηγούμε πώς λειτουργούν όλα και σας δίνουμε μερικές συμβουλές για το πώς να επιλέξετε τον καλύτερο δρομολογητή VPN.


Λόγοι για την εγκατάσταση ενός VPN στο δρομολογητή σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς εγκαθιστούν ένα VPN απευθείας στον υπολογιστή, το φορητό υπολογιστή, το tablet ή το smartphone τους. Αυτός είναι συχνά ο ευκολότερος και ταχύτερος τρόπος πρόσβασης στο Διαδίκτυο με ασφάλεια και ανώνυμα. Ωστόσο, πιο προχωρημένοι χρήστες μπορεί να επιθυμούν να δημιουργήσουν ένα VPN στο δρομολογητή τους. Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να το κάνετε αυτό:

 • Ρυθμίζοντας μια σύνδεση VPN στο δρομολογητή, όλη η κίνηση στο Διαδίκτυο περνά μέσω του διακομιστή VPN. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε λογισμικό VPN ξεχωριστά σε κάθε συσκευή.
 • Ορισμένες έξυπνες τηλεοράσεις ή συσκευές δεν διαθέτουν καθορισμένο λογισμικό VPN. Η εγκατάσταση του VPN στο δρομολογητή σας εξακολουθεί να σας παρέχει όλα τα πλεονεκτήματα ενός VPN. Ένα από τα πλεονεκτήματα είναι η απεμπλοκή διαφορετικών ιστότοπων ροής.
 • Οι εταιρείες ασφαλείας συχνά ανακαλύπτουν παραβιάσεις ασφάλειας στο δημόσιο Wi-Fi, κάτι που δείχνει ότι ακόμη και τα ασφαλή δίκτυα Wi-Fi είναι ευάλωτα σε χάκερ. Αυτό ισχύει και για τα οικιακά μας δίκτυα. Χρησιμοποιώντας ένα VPN, δυσκολεύεστε τους εισβολείς να εισέλθουν στο δίκτυό σας Wi-Fi.

Μόλις ο πελάτης VPN στο δρομολογητή έχει ρυθμιστεί σωστά, όλες οι συσκευές στο δίκτυο είναι συνδεδεμένες στο υπόλοιπο Διαδίκτυο μέσω ασφαλούς σύνδεσης VPN. Το παρακάτω γραφικό δείχνει πώς φαίνεται όταν ο δρομολογητής σας έχει ρυθμιστεί ως πελάτης VPN.

Αναβοσβήνει ο δρομολογητής σύνδεσης VPN

Τι πρέπει να αναζητήσετε σε έναν δρομολογητή VPN?

Ακριβώς όπως η αγορά άλλου υλικού, υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε κατά την επιλογή ενός δρομολογητή VPN. Εκτός από τα γενικά πράγματα όπως η ταχύτητα, καλό είναι να δείτε τα ακόλουθα πράγματα:

 • Διαδικασία εγκατάστασης: Για να εγκαταστήσετε ένα VPN στο δρομολογητή σας, πρέπει να ρυθμίσετε το δρομολογητή με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται αναβοσβήνει. Κατά την επιλογή ενός δρομολογητή VPN, μπορείτε να λάβετε έναν προ-αναβοσβήνει δρομολογητή. Συχνά πρέπει να τα παραγγείλετε από την Αμερική, αλλά είναι μια επιλογή εάν δεν θέλετε να αναβοσβήνετε μόνοι σας το δρομολογητή σας. Κατά τη σύνταξη της λίστας των καλύτερων δρομολογητών VPN, δώσαμε προσοχή σε δρομολογητές που μπορούν εύκολα να αναβοσβήνουν ή δρομολογητές που έχουν προ-αναβοσβήνει.
 • Θύρες δικτύου και συνδεσιμότητα: με δρομολογητές μπορείτε να ρυθμίσετε διαφορετικές θύρες δικτύου ή συνδέσεις. Αυτό σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα VPN σε ορισμένες συνδέσεις, αλλά όχι σε όλες. Επιπλέον, σας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε διαφορετικούς διακομιστές VPN σε διαφορετικές θύρες δικτύου. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να έχετε μια τοπική σήραγγα VPN στη μία θύρα και μια αμερικανική στην άλλη. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για την παρακολούθηση του American Netflix, χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε μια (πιο αργή) αμερικανική σύνδεση VPN για όλες τις συσκευές σας (εάν δεν ζείτε στις ΗΠΑ).
 • Τιμή: Φυσικά, η τιμή είναι επίσης μια πολύ σημαντική πτυχή που πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά την επιλογή ενός δρομολογητή VPN. Η διαφορά στην τιμή μεταξύ ορισμένων δρομολογητών είναι τεράστια. Ορισμένοι δρομολογητές VPN είναι τέσσερις φορές ακριβότεροι από άλλους. Είναι σημαντικό να εξετάσετε εάν χρειάζεστε πραγματικά όλες τις επιπλέον επιλογές που προσφέρουν αυτοί οι πιο ακριβοί δρομολογητές. Για αυτόν τον λόγο, εξετάσαμε επίσης την τιμή των δρομολογητών VPN κατά τη σύνταξη της λίστας μας με τους καλύτερους δρομολογητές.
 • Ισχύς επεξεργαστή: Συνήθως όταν επιλέγετε έναν δρομολογητή, δεν χρειάζεται να δώσετε μεγάλη προσοχή στον επεξεργαστή. Ωστόσο, αυτή είναι μια σημαντική πτυχή κατά την εξέταση δρομολογητών VPN. Επειδή ο δρομολογητής πρέπει να κρυπτογραφήσει και να αποκρυπτογραφήσει τα δεδομένα σας μέσω του παρόχου VPN, ο δρομολογητής VPN πρέπει να λειτουργεί λίγο πιο σκληρά από έναν κανονικό δρομολογητή. Γι ‘αυτό εξετάσαμε επίσης τη δύναμη επεξεργασίας των διαφόρων δρομολογητών.

Επιπλέον, πρέπει επίσης να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην τιμή του ίδιου του λογισμικού VPN. Σε τελική ανάλυση, τα περισσότερα VPN δεν είναι δωρεάν. Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργικότητα VPN αυτών των δρομολογητών, πρέπει επίσης να λάβετε συνδρομή VPN.

Οι καλύτεροι δρομολογητές VPN (για να τους αναβοσβήσετε μόνοι σας)

Για να ξεκινήσετε, θα συζητήσουμε πέντε δρομολογητές που μπορείτε να ρυθμίσετε μόνοι σας. Αυτοί είναι οι λεγόμενοι δρομολογητές πελατών VPN, τους οποίους μπορείτε να ρυθμίσετε για να συνδεθείτε στον πάροχο VPN. Εάν αυτή η διαδικασία ρύθμισης του δικού σας δρομολογητή φαίνεται πολύ περίπλοκη για εσάς, ίσως προτιμάτε έναν δρομολογητή που έχει ήδη ρυθμιστεί από το κατάστημα ή τον κατασκευαστή. Στη συνέχεια, σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε επίσης πού μπορείτε να αγοράσετε δρομολογητές που έχουν ήδη ρυθμιστεί για χρήση VPN (προ-φλας δρομολογητές).

1. Asus RT-AC88U – Η καλύτερη επιλογή με 8 θύρες δικτύου

Asus RT-AC88UΤο Asus RT-AC88U είναι ένα εξαιρετικό router VPN με 8 θύρες δικτύου. Λόγω της ταχύτητάς του, του αριθμού των θυρών, της εύκολης εγκατάστασης λογισμικού VPN και της λογικής τιμής, αυτός ο δρομολογητής αξίζει την πρώτη θέση σε αυτήν τη λίστα. Οι υψηλότερες ταχύτητες με αυτόν τον δρομολογητή μπορούν να επιτευχθούν με συσκευές που υποστηρίζουν σύνδεση 5GHz. Συνολικά, αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή: εξαιρετική απόδοση, πολλές θύρες, εύκολο στην εγκατάσταση λογισμικού και ακόμα καλή τιμή.

2. Asus ROG Rapture GT-AC5300 – Φανταστική απόδοση αλλά ελαφρώς πιο ακριβή.

Asus ROG Rapture GT-AC5300Το Asus ROG Rapture GT-AC5300 είναι ένα εντυπωσιακό κομμάτι τεχνολογίας. Αυτός ο δρομολογητής μοιάζει περισσότερο με διαστημόπλοιο από έναν κανονικό δρομολογητή. Αυτό που είναι πολύ ωραίο για αυτόν τον δρομολογητή είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια θύρα δικτύου για να προσδιορίσετε εάν θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί μια σύνδεση VPN. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επιλέξετε να εκτρέψετε και να κρυπτογραφήσετε μόνο ένα μέρος των συσκευών σας μέσω της σύνδεσης VPN. Ο προκάτοχος αυτού του δρομολογητή ήταν το αγαπημένο μας, αλλά με την άφιξη του Asus RT-AC88U αυτός ο δρομολογητής έχει μειωθεί λίγο.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε τη δημιουργία πολλών σηράγγων VPN. Για παράδειγμα, μία συσκευή μπορεί να συνδεθεί σε έναν τοπικό διακομιστή VPN μέσω του δρομολογητή, ενώ μια άλλη συσκευή (στο ίδιο δίκτυο) είναι συνδεδεμένη σε έναν αμερικανικό διακομιστή VPN. Χρήσιμο αν θέλετε να παρακολουθήσετε το αμερικανικό Netflix, για παράδειγμα. Με το παρακάτω κουμπί μπορείτε να παραγγείλετε το Asus ROG Rapture GT-AC5300.

3. Linksys WRT3200ACM – Στερεά επιλογή

Linksys WRT3200ACMΗ σύνδεση Linksys WRT3200ACM είναι εξαιρετικά εύκολη σε συνδυασμό με τα περισσότερα VPN. Ειδικά το ExpressVPN, ο αγαπημένος μας πάροχος VPN, λειτουργεί πολύ καλά με αυτόν τον δρομολογητή Linksys. Όταν έχετε συνδρομή στο ExpressVPN, θα λάβετε έναν κωδικό ενεργοποίησης. Εισαγάγετε αυτόν τον κωδικό στο νέο σας δρομολογητή Linksys WRT3200ACM και είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το Διαδίκτυο με ασφάλεια και ανώνυμα με όλες τις συσκευές σας!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το OpenVPN TCP και UDP ως πρωτόκολλα VPN. Η εναλλαγή μεταξύ διακομιστών είναι επίσης πολύ εύκολη. Αυτός ο δρομολογητής βασίζεται σε OpenWRT και το υλικολογισμικό αυτής της έκδοσης έχει αναπτυχθεί ειδικά για ExpressVPN. Αν και αυτός ο δρομολογητής εξακολουθεί να λειτουργεί πολύ καλά με άλλους παρόχους VPN.

4. TP-Link Archer C2300 – φθηνότερο

TP-Link Archer C2300Το TP-Link Archer C2300 μπορεί να μην είναι ο καλύτερος δρομολογητής στη λίστα όσον αφορά την απόδοση, αλλά εξακολουθεί να λειτουργεί καλά. Γι ‘αυτό το προτείνουμε ως μοντέλο αρχικού επιπέδου. Η ασφάλεια και το απόρρητο στο διαδίκτυο πρέπει να είναι προσβάσιμα σε όλους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν έχουν τα χρήματα για έναν από τους προαναφερθέντες δρομολογητές VPN.

Τούτου λεχθέντος, αυτός ο δρομολογητής είναι πιθανώς ο καλύτερος δρομολογητής VPN της στιγμής στο εύρος τιμών του. Μπορείτε να επιτύχετε εξαιρετικές ταχύτητες με αυτόν τον δρομολογητή, αν και οι καλύτερες ταχύτητες επιτυγχάνονται όταν οι συνδεδεμένες συσκευές υποστηρίζουν 5GHz.

5. Asus ROG Rapture GT-AX11000 – Φανταστικός δρομολογητής αλλά πολύ ακριβός και επιτυγχάνει υψηλές ταχύτητες στο Wireless AX.

Asus ROG Rapture GT-AX11000Παρόλο που αυτός ο δρομολογητής θα είναι πολύ ισχυρός για πολλούς χρήστες, θέλαμε να το αναφέρουμε ως νούμερο 5 στην επισκόπηση του δρομολογητή VPN. Είναι πιθανώς ο καλύτερος διαθέσιμος δρομολογητής αυτή τη στιγμή, αλλά το μειονέκτημα είναι ότι μπορείτε να φτάσετε μόνο στις υψηλότερες ταχύτητες μόνο με συσκευές που υποστηρίζουν την τεχνολογία Wireless AX. Ίσως αυτός ο δρομολογητής να αξίζει υψηλότερη θέση στο μέλλον, αλλά προς το παρόν αυτή η επιλογή είναι υπερβολικά ακριβή για πολλούς χρήστες και δεν θα είναι όλες οι λειτουργίες του σχετικές για τον μέσο χρήστη.

Πώς αναβοσβήνετε το δρομολογητή σας?

Για να αναβοσβήνετε το δρομολογητή σας και να διασφαλίσετε ότι οι συνδεδεμένες συσκευές είναι συνδεδεμένες στο Διαδίκτυο μέσω σύνδεσης VPN, πρέπει να ακολουθήσετε τα ακόλουθα βήματα:

 • Βρείτε το δρομολογητή σας στη βάση δεδομένων του δρομολογητή του DD-WRT (σε αυτήν τη σελίδα) και κατεβάστε το αρχείο .bin.
 • Ελέγξτε τις συγκεκριμένες οδηγίες σε αυτήν τη σελίδα DD-WRT για να μάθετε πώς να εγκαταστήσετε ακριβώς το νέο υλικολογισμικό. Εάν ο δρομολογητής σας δεν αναφέρεται εδώ, παρακαλούμε Google το δρομολογητή σας σε συνδυασμό με το DD-WRT.
 • Ο ευκολότερος τρόπος είναι να αλλάξετε το υλικολογισμικό χρησιμοποιώντας το Web-GUI:
  • Επαναφέρετε το δρομολογητή σας (μέσω του κουμπιού του δρομολογητή σας).
  • Συνδεθείτε στο σύστημα διαχείρισης του δρομολογητή σας μέσω του υπολογιστή σας, στον οποίο μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση μέσω της διεύθυνσης IP του δρομολογητή σας.
  • Αναζητήστε το σύστημα διαχείρισης για το πού μπορείτε να αναβοσβήνετε νέο υλικολογισμικό
  • Αναβοσβήνει το υλικολογισμικό (αυτή η διαδικασία ενδέχεται να μην διακοπεί, διαφορετικά ο δρομολογητής σας ενδέχεται να είναι μόνιμα κατεστραμμένος).
  • Επαναφέρετε το δρομολογητή σας.
 • Ο δρομολογητής σας έχει τώρα αναβοσβήνει.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να αναβοσβήνετε το δρομολογητή σας, ανατρέξτε στο άρθρο μας DD-WRT, το οποίο εξηγεί, με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, πώς να αναβοσβήνετε το δρομολογητή.

Οι καλύτεροι δρομολογητές VPN με προεγκατεστημένο υλικολογισμικό VPN

Αντί να αναβοσβήνετε μόνοι σας το δρομολογητή, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αγοράσετε έναν δρομολογητή που έχει ήδη ρυθμιστεί σωστά ώστε να λειτουργεί σωστά σε συνδυασμό με ένα συγκεκριμένο VPN. Αυτό ονομάζεται προ-αναβοσβήνει δρομολογητής. Έχουμε επιλέξει μερικούς δρομολογητές που έχουν ήδη ρυθμιστεί ώστε να λειτουργούν καλά με έναν συγκεκριμένο πάροχο VPN. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τους καλύτερους δρομολογητές για το ExpressVPN. Επιλέξαμε το ExpressVPN επειδή είναι ο νούμερο 1 προτιμώμενος πάροχος VPN, σύμφωνα με τις δοκιμές και τις κριτικές μας.

Για να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργικότητα VPN, θα χρειαστεί να λάβετε συνδρομή στον πάροχο VPN που υποστηρίζει ο δρομολογητής. Λάβετε υπόψη ότι όλοι οι προ-αναβοσβήνει δρομολογητές προέρχονται από την Αμερική και θα πρέπει να πληρώσετε με πιστωτική κάρτα ή Paypal. Πρέπει επίσης να παραγγείλετε έναν ειδικό προσαρμογέα, εάν ζείτε εκτός των ΗΠΑ και έχετε διαφορετικό τύπο πρίζας.

1. Asus RT-AC5300 DD-WRT FlashRouter για ExpressVPN

Asus-RT-AC5300Ο πρώτος δρομολογητής που επιλέξαμε για το ExpressVPN είναι ο Asus RT-AC5300. Αυτός είναι ένας πραγματικός καταπληκτικός δρομολογητής. Αυτός ο δρομολογητής δεν μοιάζει μόνο με έναν ισχυρό σταθμό, είναι. Εσωτερικά θα βρείτε έναν πολύ γρήγορο επεξεργαστή 1,4 GHz, εξωτερικά μπορείτε να δείτε όχι λιγότερο από 8 κεραίες. Σας επιτρέπει να συνδέετε εύκολα 10 ή περισσότερες συσκευές ταυτόχρονα. Αυτός ο δρομολογητής περιγράφεται επίσης ως η βέλτιστη επιλογή για διαδικτυακά παιχνίδια και παρακολούθηση βίντεο σε ποιότητα 4K.

Αυτός ο συνδυασμός είναι ιδανικός για ροή του Netflix σε υψηλή ποιότητα ή για παρακολούθηση του BBC iPlayer. Με το παρακάτω κουμπί μπορείτε να παραγγείλετε το Asus RT-AC5300. Αυτός ο δρομολογητής έχει ρυθμιστεί ώστε να λειτουργεί τέλεια σε συνδυασμό με το ExpressVPN.

.

2. Linksys WRT3200ACM για ExpressVPN

Linksys WRT3200ACMΈχουμε ήδη συζητήσει το Linksys WRT3200ACM στα κορυφαία μας 5, αλλά επειδή αυτός ο δρομολογητής λειτουργεί τόσο καλά με το ExpressVPN, το βάζουμε επίσης στη λίστα των προ-φλας δρομολογητών. Είναι ένας εξαιρετικός δρομολογητής VPN για το ExpressVPN και αν το παραγγείλετε χρησιμοποιώντας το παρακάτω κουμπί, δεν χρειάζεται να το αναβοσβήσετε μόνοι σας.

.

Πώς ρυθμίζετε ένα VPN στο δρομολογητή σας?

Η ρύθμιση και η σωστή ρύθμιση του VPN στο δρομολογητή σας είναι αρκετά απλή. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται αναβοσβήνει, στην οποία προσαρμόζετε το υλικολογισμικό του δρομολογητή. Χρειάζεστε όμως τις σωστές οδηγίες, επειδή υπάρχει μια μικρή πιθανότητα ο δρομολογητής να καταστραφεί εάν το κάνετε λάθος.

Το OpenWRT είναι το πιο κοινό πακέτο ανοιχτού κώδικα που κάνει τους δρομολογητές σας έτοιμους για σύνδεση VPN. Έχουμε γράψει ένα εκτενές εγχειρίδιο σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης του DD-WRT και του VPN στο δρομολογητή σας. Σε αυτό το εγχειρίδιο εξηγούμε τη διαδικασία βήμα προς βήμα και προσθέσαμε εικόνες για να την κάνουμε ακόμα πιο εύκολη.

Έχω ήδη ένα μόντεμ Wi-Fi, που παρέχεται από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου μου, πώς λειτουργεί με ένα δρομολογητή VPN?

Πιθανότητες να λάβετε ένα μόντεμ Wi-Fi από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου (ISP). Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να συνδέσετε τις συσκευές σας σε έναν δρομολογητή VPN, πρέπει να το αγοράσετε ξεχωριστά και να το συνδέσετε στο μόντεμ Wi-Fi του ISP σας. Ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσετε ένα καλώδιο για να συνδέσετε το δρομολογητή VPN σας στο μόντεμ Wi-Fi. Αυτό σας επιτρέπει να φτάσετε στις υψηλότερες ταχύτητες. Πρέπει επίσης να ρυθμίσετε το μόντεμ Wi-Fi σε «λειτουργία γέφυρας». Αυτό διασφαλίζει ότι το μόντεμ Wi-Fi μεταδίδει μόνο το Διαδίκτυο στον επόμενο δρομολογητή και δεν λειτουργεί ως ίδιος ο δρομολογητής. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε ακόμα να συνδέσετε έναν δρομολογητή VPN με ένα τυπικό μόντεμ Wi-Fi από τον πάροχο διαδικτύου.

Συμπέρασμα VPN router

Εάν αναζητάτε έναν καλό δρομολογητή VPN, δώστε προσοχή σε παράγοντες όπως η διαδικασία εγκατάστασης, ο αριθμός των θυρών δικτύου, η τιμή και η ισχύς του επεξεργαστή. Προκειμένου να σας δώσουμε μια σαφή επισκόπηση των καλύτερων δρομολογητών VPN, πραγματοποιήσαμε μια συγκριτική έρευνα για τους καλύτερους δρομολογητές VPN. Οι κορυφαίοι 5 δρομολογητές στους οποίους πρέπει να ρυθμίσετε το δικό σας VPN είναι:

 1. Asus RT-AC88U
 2. Asus ROG Rapture GT-AC5300
 3. Linksys WRT3200ACM
 4. TP-Link Archer C2300
 5. Asus ROG Rapture GT-AX11000

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να παραγγείλετε έναν προ-αναβοσβήνει δρομολογητή από την Αμερική. Δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε μόνοι σας ένα VPN, αλλά θα σας κοστίσει λίγο περισσότερα χρήματα και ίσως χρειαστεί να αγοράσετε έναν ξεχωριστό προσαρμογέα για την τροφοδοσία του δρομολογητή σας. Επομένως, σας συνιστούμε να αναβοσβήνετε μόνοι σας το δρομολογητή σας χρησιμοποιώντας το βήμα προς βήμα πρόγραμμα DD-WRT. Ακόμα ενδιαφέρεται για έναν προ-αναβοσβήνει δρομολογητή, προτείνουμε αυτά τα δύο για το ExpressVPN:

 1. Asus RT-AC5300
 2. Linksys WRT3200ACM
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map