Οι 5 κορυφαίοι πάροχοι VPN δωρεάν του 2020. Βρείτε τα καλύτερα δωρεάν VPN!

Αυτό το άρθρο παραθέτει τα καλύτερα δωρεάν VPN αυτής της στιγμής. Ένα VPN σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το Διαδίκτυο πιο ανώνυμα και με ασφάλεια καθώς σας παρέχει κρυπτογραφημένη σύνδεση. Οι περισσότεροι πάροχοι VPN απαιτούν από εσάς να πληρώσετε για να μπορείτε να κάνετε χρήση του ασφαλούς δικτύου διακομιστών τους. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι πάροχοι VPN που προσφέρουν δωρεάν σύνδεση VPN.


Όταν αρχίσετε να ψάχνετε, θα παρατηρήσετε ότι λίγες δωρεάν υπηρεσίες VPN είναι αποδεκτής ποιότητας. Ακόμη και οι καλύτερες δωρεάν συνδρομές VPN έχουν συχνά όρια δεδομένων ή όρια ταχύτητας. Ορισμένοι πάροχοι προσφέρουν μια περιορισμένη βασική εφαρμογή δωρεάν, με σκοπό να σας πείσουν να λάβετε συνδρομή επί πληρωμή μετά. Σε αυτό το άρθρο θα μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δωρεάν υπηρεσίες VPN, τον τρόπο λειτουργίας τους και γιατί πρέπει να είστε προσεκτικοί μαζί τους. Επιπλέον, θα προτείνουμε πέντε εξαιρετικές δωρεάν υπηρεσίες VPN που μπορείτε να ξεκινήσετε να χρησιμοποιείτε αμέσως.

Δοκιμές με Premium VPN Providers: Αξίζει να εξεταστεί

Ίσως ψάχνετε ένα δωρεάν VPN για περιήγηση και λήψη torrents ανώνυμα, ή για παράκαμψη ενός διαδικτυακού περιορισμού που σας εμποδίζει να έχετε πρόσβαση στο Facebook στο χώρο εργασίας ή στο σχολείο σας ή ακόμα και σε ένα γεωγραφικό μπλοκ. Αν και ορισμένα δωρεάν VPN θα κάνουν τη δουλειά τους πολύ καλά σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν θα μπορούν όλα να σας δώσουν ό, τι χρειάζεστε. Ενδέχεται να μην είναι σε θέση να ξεμπλοκάρετε τις σελίδες στις οποίες θέλετε να μεταβείτε. Επιπλέον, πολλές υπηρεσίες ισχυρίζονται ότι είναι “δωρεάν”, αλλά εξακολουθούν να λαμβάνουν κάτι από εσάς, ακόμη και αν δεν είναι χρήματα. Ορισμένα δωρεάν VPN, όπως η Hola, πωλούν τη σύνδεση δεδομένων σας σε άλλους. Άλλοι δωρεάν πάροχοι καταγράφουν ακόμη και τους ιστότοπους που επισκέπτεστε ώστε να μπορούν να πουλήσουν αυτά τα δεδομένα σε εταιρείες μάρκετινγκ. Με άλλα λόγια, μπορεί να πιστεύετε ότι η διαδικτυακή σας ζωή προστατεύεται από το VPN, αλλά εν τω μεταξύ, το απόρρητό σας διακυβεύεται ακόμη περισσότερο.

Ίσως σκέφτεστε ένα δωρεάν VPN επειδή θέλετε να δοκιμάσετε ένα (συγκεκριμένο) VPN προτού πραγματοποιήσετε μια μηνιαία πληρωμή. Αυτό είναι κατανοητό, αλλά ενδέχεται να μην έχετε την πλήρη εμπειρία με μια δωρεάν συνδρομή. Τα πληρωμένα VPN είναι γενικά πιο ασφαλή και προσφέρουν περισσότερες επιλογές, όπως απεριόριστα δεδομένα, απεριόριστες ταχύτητες, σωστή υποστήριξη πελατών και πρόσβαση στην αμερικανική έκδοση του Netflix, όπου κι αν βρίσκεστε. Εάν είστε προσεκτικοί με τα χρήματά σας, αλλά θέλετε ένα premium VPN, υπάρχει μια ισχυρή εταιρεία που προτείνουμε ολόψυχα: Surfshark. Με λίγα μόνο δολάρια (επί του παρόντος κάτω από 2 $ το μήνα), έχετε όλα τα πλεονεκτήματα ενός premium VPN. Το Surfshark προσφέρει επίσης εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο εάν τελικά δεν απολαμβάνετε το VPN – παρόλο που αμφιβάλλουμε ότι αυτό θα συμβεί.

Αν απλά αναζητάτε το καλύτερο VPN στην αγορά, δοκιμάστε το ExpressVPN. Αυτό το VPN είναι σταθερό, γρήγορο και διαθέτει διακομιστές σε σχεδόν 100 χώρες. Έχουν μια γενναιόδωρη εγγύηση επιστροφής χρημάτων που σας επιτρέπει να δοκιμάσετε την υπηρεσία τους 30 ημέρες χωρίς κίνδυνο. Εάν εγγραφείτε για συνδρομή 1 έτους μέσω του παρακάτω κουμπιού, θα λάβετε ακόμη και τρεις μήνες επιπλέον – δωρεάν.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές αξιόπιστες επιλογές εάν ένα δωρεάν VPN είναι αυτό που ψάχνετε. Μπορεί να αντιμετωπίσετε όρια δεδομένων ή όρια ταχύτητας, αλλά οι δωρεάν πάροχοι VPN στην παρακάτω λίστα είναι γενικά αρκετά καλοί. Τα VPN που θα συζητήσουμε από εδώ και πέρα ​​είναι εντελώς δωρεάν. Δεν χρειάζεται να εγγραφείτε στα στοιχεία πληρωμής σας ή να χρησιμοποιήσετε εγγύηση επιστροφής χρημάτων. Δωρεάν είναι πραγματικά δωρεάν με αυτούς τους παρόχους VPN.

Το καλύτερο δωρεάν VPN

τρόπαιοΠότε μια δωρεάν υπηρεσία VPN θεωρείται αρκετά καλή για τη λίστα μας; Λοιπόν, ένα καλό δωρεάν VPN πρέπει τουλάχιστον – να το μαντέψατε – δωρεάν. Εκτός από αυτό, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να προσέχετε: όρια δεδομένων, όρια ταχύτητας, τον αριθμό των ταυτόχρονων συνδέσεων (σε διαφορετικές συσκευές) που επιτρέπει και τοποθεσίες διακομιστή που προσφέρει το VPN. Τα δωρεάν VPN συχνά συνδυάζουν διαφορετικούς περιοριστικούς παράγοντες σχετικά με τα δεδομένα, τις ταχύτητες του Διαδικτύου και τη διαθεσιμότητα του διακομιστή. Ως εκ τούτου, το πιο κατάλληλο δωρεάν VPN εξαρτάται από τις προσωπικές σας επιθυμίες και ανάγκες.

Εάν θέλετε ένα γρήγορο VPN, θα πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε μια δωρεάν υπηρεσία VPN που διαθέτει διακομιστές στη χώρα σας και χωρίς όριο ταχύτητας (κάτι που μπορεί να είναι δύσκολο λόγω του περιορισμένου αριθμού διακομιστών που προσφέρουν οι περισσότερες δωρεάν VPN). Σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε το VPN για ροή; Στη συνέχεια, είναι σημαντικό να έχετε ένα μεγάλο όριο δεδομένων (ή ιδανικά, καθόλου όριο) και καλές ταχύτητες. Ωστόσο, όταν πρόκειται για ροή, οι υπηρεσίες VPN επί πληρωμή συνήθως προσφέρονται καλύτερα για το σκοπό αυτό, λόγω των υψηλότερων ταχυτήτων τους και της έλλειψης ορίων δεδομένων. Παρόλο που οι δωρεάν συνδρομές VPN είναι συνήθως χαμηλότερης ποιότητας από αυτές που πληρώνονται, υπάρχει ένα ζευγάρι που αξίζει να δοκιμάσετε.

Αρχικά, θα σας δώσουμε τα 5 καλύτερα δωρεάν VPN μας σε τυχαία σειρά. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτούς τους παρόχους, μετακινηθείτε προς τα κάτω και συνεχίστε να διαβάζετε.

Τα κορυφαία 5 δωρεάν VPN μας

Δωρεάν πάροχος VPN
Όριο ταχύτητας
Μηνιαίο όριο δεδομένων
Αριθμός τοποθεσιών διακομιστή
Netflix ΗΠΑ
Λήψη ανώνυμα
ProtonVPNΟχι*Κανένας3ΝαίΟχι
Κρύψε μεΟχι10 GB5ΟχιΝαί
TunnelBearΟχι500MB (1,5 GB αν τα μοιραστείτε μέσω Twitter)23ΟχιΟχι
WindscribeΟχι2 GB (10 GB εάν καταχωρίσετε το email σας)10ΟχιΝαί
ZoogVPNΝαί2 GB3ΝαίΝαί

* Η δωρεάν υπηρεσία ProtonVPN διαθέτει περιορισμένο αριθμό διαθέσιμων διακομιστών. Όταν πολλοί χρήστες βρίσκονται σε αυτούς τους διακομιστές ταυτόχρονα, κάτι που συμβαίνει συχνά, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ταχύτητα του διαδικτύου σας.

Παρακάτω θα βρείτε περισσότερες αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα δωρεάν VPN στη λίστα μας.

ProtonVPN

πανό πρωτονίων

Προδιαγραφές ProtonVPN Δωρεάν

 • Χείμαρροι:
 • Netflix: +
 • Ταυτόχρονες συνδέσεις: 1
 • Τοποθεσίες διακομιστή: 3
 • Όριο δεδομένων: Κανένας
 • Όριο ταχύτητας: Κανένας
 • Τιμή: Εντελώς δωρεάν

Το ProtonVPN είναι ένας δημοφιλής πάροχος VPN από την Ελβετία που προσφέρει επίσης δωρεάν υπηρεσία. Το λογισμικό τους είναι πολύ φιλικό προς το χρήστη και το επίπεδο ασφάλειας είναι μεγάλο. Η δωρεάν έκδοση του ProtonVPN δεν έχει όριο δεδομένων ή όριο ταχύτητας, αν και οι διακομιστές τους μπορούν να γίνουν αρκετά αργοί όταν πολλοί άνθρωποι τους χρησιμοποιούν ταυτόχρονα, κάτι που συμβαίνει συχνά. ProtonVPN δεν υποστηρίζει λήψεις torrent, αλλά σας παρέχει περιστασιακά πρόσβαση στο Netflix, ανάλογα με τον διακομιστή.

Ωστόσο, πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν δοκιμαστική περίοδο του ProtonVPN εάν θέλετε να παρακολουθήσετε το Netflix με ένα VPN. Αυτή η δοκιμή σάς προσφέρει premium λειτουργίες, ώστε να έχετε πρόσβαση σε πολύ περισσότερους διακομιστές από ό, τι στους οκτώ διακομιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες, τις Κάτω Χώρες και την Ιαπωνία. Κατά τη διάρκεια της πιο πρόσφατης δοκιμής της συμβατότητας του ProtonVPN με το Netflix (στις 27 Μαρτίου – δοκιμάσαμε τη δωρεάν δοκιμαστική έκδοση, επειδή ο ελεγκτής μας έλαβε αυτόματα πρόσβαση σε αυτό κατά την εγγραφή ενός νέου λογαριασμού) διαπιστώσαμε ότι πολλοί από τους διακομιστές του ProtonVPN αποκλείονται από το Netflix. Ωστόσο, στο τέλος βρήκαμε έναν διακομιστή με τον οποίο θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε το Netflix. Ως εκ τούτου, σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιήσετε τη δωρεάν δοκιμαστική έκδοση για το Netflix, ώστε να έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρείτε έναν διακομιστή που λειτουργεί με την υπηρεσία ροής.

Εάν χρησιμοποιείτε αυτήν την δωρεάν έκδοση, το λογισμικό θα προσπαθεί τακτικά να σας πείσει να κάνετε αναβάθμιση στην έκδοση επί πληρωμή. Το ProtonVPN σάς παρέχει πρόσβαση σε τρία τοποθεσίες διακομιστή: τρία βρίσκονται στις Κάτω Χώρες, τρία στην Ιαπωνία και δύο στις ΗΠΑ. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ProtonVPN Free μία συσκευή κάθε φορά, αλλά βλέποντας ότι είναι δωρεάν, μπορείτε θεωρητικά να εγγραφείτε πολλές φορές με διαφορετικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εκτός από τη δωρεάν υπηρεσία της ProtonVPN, εξετάσαμε επίσης την premium (επί πληρωμή) έκδοση αυτού του παρόχου. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το ProtonVPN γενικά και μπορείτε να διαβάσετε την πλήρη κριτική μας εδώ.

Κρύψε με

λογότυπο hide.me

Προδιαγραφές Hide.me VPN

 • Χείμαρροι: +
 • Netflix:
 • Ταυτόχρονες συνδέσεις: 1
 • Τοποθεσίες διακομιστή: 5
 • Όριο δεδομένων: 10 GB ανά μήνα
 • Όριο ταχύτητας: Οχι
 • Τιμή: Εντελώς δωρεάν

Το Hide.me προσφέρει τόσο πληρωμένο όσο και δωρεάν VPN. Η δωρεάν συνδρομή σάς παρέχει πρόσβαση σε πέντε διακομιστές: στις Κάτω Χώρες, τον Καναδά, τη Σιγκαπούρη και δύο στις ΗΠΑ. Η δωρεάν έκδοση του Hide.me έχει όριο δεδομένων 10 GB ανά μήνα. Θα μπορείτε να προστατεύετε μόνο μία από τις συσκευές σας κάθε φορά, αλλά η υπηρεσία διατηρεί πολιτική “χωρίς καταγραφή”.

Με υποστήριξη για Windows, iOS, MacOS, Android και FireOS, το Hide.me μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες σχεδόν τις συσκευές. Η υπηρεσία επίσης επιτρέπει κυκλοφορία P2P, ακόμη και με τη δωρεάν συνδρομή VPN. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να κατεβάσετε torrents, αν και πιθανότατα θα φτάσετε στο όριο δεδομένων σχετικά γρήγορα εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε το VPN για αυτόν τον σκοπό. Η δωρεάν έκδοση του Hide.me σας παρέχει επίσης 24/7 πρόσβαση στην υποστήριξη πελατών.

TunnelBear

Λογότυπο Tunnelbear

Προδιαγραφές TunnelBear VPN

 • Χείμαρροι:
 • Netflix:
 • Ταυτόχρονες συνδέσεις: 5
 • Τοποθεσίες διακομιστή: 20
 • Όριο δεδομένων: 500MB – 1,5 GB ανά μήνα
 • Όριο ταχύτητας: Οχι
 • Τιμή: Εντελώς δωρεάν

Το TunnelBear είναι μια άλλη καλή επιλογή αν ψάχνετε για δωρεάν VPN. Η διεπαφή είναι καθαρή, διασκεδαστική και εύχρηστη. Η εγκατάσταση του VPN είναι επίσης γρήγορη και εύκολη. Επιπλέον, η ασφάλεια και η κρυπτογράφηση είναι μέχρι το ίδιο επίπεδο. Η δωρεάν έκδοση του TunnelBear δεν περιορίζει τις ταχύτητες. Ωστόσο, έχει όριο δεδομένων 500MB ανά μήνα. Μπορείτε να αυξήσετε αυτό το όριο έως και 1,5 GB προωθώντας το TunnelBear στο Twitter.

Ακόμη και με τη δωρεάν έκδοση, το TunnelBear σάς επιτρέπει να επιλέξετε από όλα 23 διακομιστές. Αυτό είναι υπέροχο, γιατί σημαίνει ότι οι διακομιστές δεν θα επιβραδύνουν όσο οι διακομιστές που ανήκουν σε δωρεάν VPN με μόνο λίγους διακομιστές. Όσον αφορά τις τοποθεσίες διακομιστή, οι επιλογές σας περιλαμβάνουν (αλλά δεν περιορίζονται σε αυτές) τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, τις Κάτω Χώρες και την Ιταλία. Καταφέραμε να χρησιμοποιήσουμε πολλές διαφορετικές διαδικτυακές υπηρεσίες ροής, όπως το Hulu, το BBC iPlayer και το YouTube. Το TunnelBear είναι διαθέσιμο για Windows, Mac, Android και iOS. Αυτός ο πάροχος έχει ορισμένους περιορισμούς, αλλά εξακολουθεί να είναι ένα εντελώς καλό δωρεάν VPN. Αν θέλετε να κατεβάσετε τη δωρεάν έκδοση, κάντε κλικ στην επιλογή «Τιμολόγηση» στο επάνω μέρος του ιστότοπού τους. Στη συνέχεια, επιλέξτε τη δωρεάν συνδρομή.

Windscribe

Πανό Windscribe

Προδιαγραφές Windscribe VPN

 • Χείμαρροι: +
 • Netflix:
 • Ταυτόχρονες συνδέσεις: Απεριόριστος
 • Τοποθεσίες διακομιστή: 11
 • Όριο δεδομένων: 2 GB – 10 GB ανά μήνα
 • Όριο ταχύτητας: Οχι
 • Τιμή: Εντελώς δωρεάν

Το Windscribe διαθέτει φιλικό προς το χρήστη λογισμικό και εφαρμογές που είναι εύκολο να εγκατασταθούν. Αυτό το δωρεάν VPN διαθέτει όριο δεδομένων 2 GB ανά μήνα. Ωστόσο, εάν επιλέξετε να μοιραστείτε τη διεύθυνση email σας με το Windscribe, θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έως 10 GB ένα μήνα. Και πάλι, λάβετε υπόψη ότι αυτό είναι τεχνικά μια πληρωμή: πληρώνετε με τη διεύθυνση email σας και λαμβάνετε περισσότερα δεδομένα σε αντάλλαγμα. Ακόμα και με αυτό το όριο, ωστόσο, θα εξαντληθούν γρήγορα δεδομένα μετά από μια μέρα έντονης χρήσης Διαδικτύου, ειδικά όταν κάνετε λήψη ή ροή. Επιπλέον, η δωρεάν έκδοση του Windscribe δεν προσφέρει το ίδιο επίπεδο ασφάλειας με την έκδοση επί πληρωμή. Όχι ότι λείπει η ασφάλεια του Windscribe, αλλά θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Προσφορές Windscribe 11 διακομιστές σε διάφορες χώρες στους δωρεάν χρήστες του. Αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό για τον μέσο δωρεάν χρήστη VPN. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Windscribe σε όσες συσκευές θέλετε.

ZoogVPN

Ζωολογικό πανό

Προδιαγραφές Zoog VPN

 • Χείμαρροι: +
 • Netflix: +
 • Ταυτόχρονες συνδέσεις: 1
 • Τοποθεσίες διακομιστή: 3
 • Όριο δεδομένων: 2 GB ανά μήνα
 • Όριο ταχύτητας: Ναί
 • Τιμή: Εντελώς δωρεάν

Το ZoogVPN είναι μια δωρεάν υπηρεσία VPN με μια αρκετά ασφαλή σύνδεση. Το Zoog VPN δεν φαίνεται να καταγράφει την επισκεψιμότητα στο διαδίκτυο. Ωστόσο, δείχνουν ότι η πληρωμένη έκδοση τους είναι πιο ασφαλής από την δωρεάν έκδοση. Το ZoogVPN έχει τρεις διακομιστές διαθέσιμο για δωρεάν χρήστες: ένα στο Άμστερνταμ (Ολλανδία), ένα στο Λονδίνο (Ηνωμένο Βασίλειο) και ένα στην Ουάσιγκτον (ΗΠΑ). Η δωρεάν έκδοση μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε μία συσκευή κάθε φορά. Επιπλέον, το ZoogVPN έχει και τα δύο όριο δεδομένων 2 GB ανά μήνα και ένα όριο ταχύτητας. Αυτός ο πάροχος VPN είναι αρκετά γρήγορος, αλλά εάν οι διακομιστές του αντιμετωπίζουν μεγάλη κυκλοφορία, οι δωρεάν χρήστες θα είναι οι πρώτοι που θα παρατηρήσουν. Οι συνδέσεις τους θα επιβραδυνθούν σημαντικά.

Δωρεάν VPN έναντι VPN επί πληρωμή

Πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε δωρεάν υπηρεσίες VPN. Μια μελέτη σε περισσότερες από 300 δωρεάν εφαρμογές VPN έδειξε ότι πολλές από αυτές δεν λειτουργούν σωστά ή δεν αντιμετωπίζουν καλά τα δεδομένα σας. Απαιτείται πρόσβαση σε όλα τα είδη περιττών ευαίσθητων πληροφοριών (όπως οι επαφές, οι φωτογραφίες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και ορισμένοι δωρεάν πάροχοι μολύνουν ακόμη και τη συσκευή σας με λογισμικό υποκλοπής spyware και άλλο κακόβουλο λογισμικό. Πολλές δωρεάν υπηρεσίες VPN ανήκουν επίσης σε κινεζικές εταιρείες, γεγονός που μπορεί να σας προκαλέσει υποψίες σχετικά με τις προθέσεις τους και το επίπεδο ασφάλειας των VPN. Καθώς όλοι κάνουμε αδιάκοπη χρήση του Διαδικτύου αυτές τις μέρες, πληρώνει για τη χρήση μιας καλής και αξιόπιστης υπηρεσίας VPN.

Οι υπηρεσίες VPN επί πληρωμή γενικά θα λαμβάνουν περισσότερο υπόψη το απόρρητό σας και θα προσφέρουν ένα πιο προηγμένο επίπεδο ασφάλειας, καθώς και πολλές άλλες επιπλέον δυνατότητες. Για παράδειγμα, οι συνδέσεις τείνουν να είναι πολύ γρηγορότερες, επιτρέπονται πολλές ταυτόχρονες συνδέσεις (ώστε να μπορείτε να μοιράζεστε τη συνδρομή σας με φίλους και συγγενείς ή απλά να χρησιμοποιείτε έναν λογαριασμό τόσο στον φορητό υπολογιστή όσο και στο τηλέφωνό σας) και ενδέχεται να έχετε ακόμη πρόσβαση σε ροή υπηρεσίες όπως το Netflix. Μπορείτε επίσης να κατεβάσετε με ασφάλεια torrents και να μην ανησυχείτε για τα όρια δεδομένων. Οι περισσότερες από αυτές τις λειτουργίες δεν είναι διαθέσιμες με δωρεάν υπηρεσίες. Επιπλέον, οι συνδρομές VPN επί πληρωμή έχουν γίνει αρκετά φθηνές. Αν θέλετε να μάθετε ποιοι πάροχοι είναι οι καλύτερες υπηρεσίες VPN αυτήν τη στιγμή, θα θέλαμε να σας παραπέμψουμε σε αυτήν την επισκόπηση:

Φτηνά VPN

Υπάρχουν μεγάλες διαφορές τιμών μεταξύ των πληρωμένων VPN. Ειδικά αν ψάχνετε για ένα δωρεάν VPN, η τιμολόγηση ορισμένων premium παροχέων VPN μπορεί να σας σοκάρει. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί πάροχοι VPN που προσφέρουν φανταστικές συνδέσεις VPN σε πολύ χαμηλές τιμές. Για λίγα δολάρια το μήνα, μπορείτε να αποκτήσετε ένα πολύ καλό VPN και να απολαύσετε την ηρεμία σας σχετικά με την ασφάλεια της σύνδεσης στο Διαδίκτυο και των δεδομένων σας. Ένα καλό παράδειγμα ενός εξαιρετικού VPN που κοστίζει λίγο, είναι το Surfshark. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα διαφορετικά φθηνά VPN εκεί έξω; Ίσως θέλετε να δείτε το άρθρο μας:

Δωρεάν VPN χωρίς όρια δεδομένων

Όπως έχετε δει, τα περισσότερα δωρεάν δωρεάν VPN συνοδεύονται από όρια δεδομένων. Οι χρήστες δωρεάν VPN περιορίζονται με αυτόν τον τρόπο, επειδή η διατήρηση διακομιστών VPN και συνδέσεων VPN κοστίζει χρήματα. Τα όρια δεδομένων επιτρέπουν στον πάροχο να σας επιτρέψει να γνωρίσετε την υπηρεσία VPN χωρίς να τους κοστίζει πολλά χρήματα. Ωστόσο, υπάρχει ένα καλό δωρεάν VPN χωρίς όριο δεδομένων: το ProtonVPN. Αντί για όριο δεδομένων, η δωρεάν έκδοση αυτού του VPN μπορεί να είναι αρκετά αργή κατά καιρούς, καθώς όλοι οι δωρεάν χρήστες του απλώνονται σε τρεις μόνο διακομιστές. Όταν αυτοί οι διακομιστές συσσωρευτούν, η ταχύτητά σας θα μειωθεί. Η Proton ελπίζει ότι αυτή η μακροχρόνια χρήση της δωρεάν υπηρεσίας τους είναι λιγότερο ελκυστική. Εάν οι μειωμένες ταχύτητες δεν αποτελούν πρόβλημα για εσάς (για παράδειγμα όταν δεν χρειάζεστε το VPN σας κατά τη ροή), το ProtonVPN σίγουρα αξίζει να εξεταστεί.

Ένα μεγάλο μειονέκτημα στα όρια δεδομένων των δωρεάν VPN είναι ότι συχνά σας εμποδίζουν να παρακολουθείτε μια ολόκληρη ταινία ή εκπομπή. Εάν παρακολουθείτε κάτι σε μια διαδικτυακή ροή ή ακόμα και στο Netflix, θα έχετε ήδη φτάσει το όριο των δεδομένων σας μετά από περίπου μία ώρα ή δύο. Έτσι, ακόμη και αν η ταχύτητα της σύνδεσης δεν αποτελεί πρόβλημα, η απόλαυση της προβολής σας θα είναι βραχύβια.

Δωρεάν VPN χωρίς όρια ταχύτητας

Δεδομένου ότι τα περισσότερα δωρεάν VPN χρησιμοποιούν ήδη όρια δεδομένων, δεν βλέπουν την ανάγκη επιβολής περιορισμών ταχύτητας. Ως αποτέλεσμα, αυτά τα VPN είναι συχνά εξίσου γρήγορα με τα πληρωμένα VPN. Ορισμένα δωρεάν VPN επιλέγουν να μην εφαρμόσουν όρια ταχύτητας, επειδή οι δωρεάν διακομιστές τους είναι τόσο απασχολημένοι που η σύνδεση δεν πρόκειται να είναι πολύ γρήγορη. Ευτυχώς, υπάρχουν πάροχοι που προσφέρουν σχετικά πολλούς διακομιστές ως μέρος των δωρεάν συνδρομών τους, όπως το TunnelBear και το Windscribe. Αυτό σημαίνει ότι, παρόλο που η σύνδεση VPN είναι δωρεάν, οι ταχύτητες εξακολουθούν να είναι πολύ καλές. Ειδικά το TunnelBear δείχνει σαφώς πώς θα μοιάζει μια συνδρομητική συνδρομή μαζί τους, καθώς σας δίνουν πρόσβαση σε όλους τους διακομιστές τους.

Δωρεάν VPN για όλες τις συσκευές σας

Τα περισσότερα καλά δωρεάν VPN προσφέρουν λογισμικό και εφαρμογές που είναι συμβατές με τις πιο κοινές συσκευές και λειτουργικά συστήματα. Αυτό σημαίνει ότι τέτοια VPN είναι εύκολο να εγκατασταθούν στον υπολογιστή, το smartphone και το tablet σας. Ορισμένα VPN προσφέρουν ακόμη και λογισμικό για λιγότερο γνωστά λειτουργικά συστήματα, καθιστώντας δυνατή τη χρήση ενός δωρεάν VPN σε Linux, για παράδειγμα. Θα συζητήσουμε εν συντομία τις διάφορες συσκευές παρακάτω.

Δωρεάν VPN για τον υπολογιστή ή το Mac σας

Τα περισσότερα δωρεάν VPN είναι διαθέσιμα για Windows και Mac. Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα VPN στον υπολογιστή σας: είτε κατεβάζετε μια εφαρμογή για το λειτουργικό σας σύστημα είτε προσθέτετε μια επέκταση προγράμματος περιήγησης στα προγράμματα περιήγησής σας. Ορισμένα VPN είναι διαθέσιμα μόνο ως επέκταση προγράμματος περιήγησης, για παράδειγμα για Chrome ή Firefox. Αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ προστατεύουν όλη την κυκλοφορία σας στο Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των torrents και των email. Το μόνο πράγμα που προστατεύει μια επέκταση προγράμματος περιήγησης VPN, είναι η κίνηση στο Διαδίκτυο μέσω του προγράμματος περιήγησής σας, όπως οι διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές μέσω του ιστότοπου της τράπεζάς σας.

Διαφορετικά λειτουργικά συστήματα απαιτούν διαφορετικά είδη λογισμικού VPN. Οι χρήστες Linux συχνά δυσκολεύονται να δημιουργήσουν μια σύνδεση VPN από τους χρήστες Windows ή Mac. Η εγκατάσταση ενός VPN σε Windows ή Mac είναι συνήθως θέμα λήψης και εγκατάστασης του προγράμματος, ενώ οι χρήστες Linux θα πρέπει συχνά να ρυθμίζουν χειροκίνητα τη σύνδεση VPN τους.

Δωρεάν VPN για iOS και Android

VPN σε κινητόΕκτός από τα VPN για επιτραπέζιους υπολογιστές, τα VPN για smartphone γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Όχι μόνο χρησιμοποιούμε τα smartphone μας όλο και περισσότερο, αλλά τείνουμε επίσης να τα συνδέουμε σε μη προστατευμένα δίκτυα Wi-Fi συχνότερα από ό, τι με έναν υπολογιστή. Ένα δωρεάν VPN είναι επομένως σίγουρα προστιθέμενης αξίας για κάθε χρήστη smartphone που συχνά βρίσκει τον εαυτό του και για τη χρήση αυτών των δικτύων. Εκτός από τα Windows και Mac, σχεδόν όλα τα καλά δωρεάν VPN προσφέρουν λογισμικό για Android και iOS. Όλα τα VPN που έχουμε αναφέρει παραπάνω ως τα καλύτερα δωρεάν VPN για την ώρα προσφέρουν λογισμικό για Android και iOS.

Δωρεάν VPN για tablet

Τα smartphone δεν είναι οι μόνες συσκευές που λειτουργούν σε Android και iOS: κάνουν και iPad και tablet Android. Είναι πολύ εύκολο να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε το δωρεάν λογισμικό VPN στο tablet σας εάν το έχετε ήδη αποκτήσει στο τηλέφωνό σας, καθώς αυτό λειτουργεί το ίδιο και για τα δύο. Αυτό είναι ιδανικό αν θέλετε να παρακολουθήσετε την αμερικανική έκδοση του Netflix στο iPad σας, για παράδειγμα. Όπως και για τα smartphone, όλα τα δωρεάν VPN που αναφέρονται παραπάνω διαθέτουν λογισμικό τόσο για iPad όσο και για tablet Android.

Δωρεάν τοποθεσίες διακομιστή VPN

Όσον αφορά τις τοποθεσίες διακομιστή, τα περισσότερα δωρεάν VPN προσφέρουν ένα μικρό μέγεθος δείγματος της συνδρομής επί πληρωμή, εκτός από το TunnelBear. Το TunnelBear σάς παρέχει πρόσβαση σε ολόκληρο το παγκόσμιο δίκτυο διακομιστών.

Δωρεάν VPN
Τοποθεσίες διακομιστή
ProtonVPNΟι ΗΠΑ, οι Κάτω Χώρες και η Ιαπωνία
Κρύψε μεΟι ΗΠΑ (Ανατολή, Δύση, Μέση), Ολλανδία, Γερμανία και Καναδάς
TunnelBearΌλοι οι παγκόσμιοι διακομιστές τους, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου
WindscribeΟι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Κάτω Χώρες, ο Καναδάς, το Χονγκ Κονγκ, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Νορβηγία και η Ρουμανία
ZoogVPNΟι ΗΠΑ, το ΗΒ και οι Κάτω Χώρες

Συμπέρασμα: Ποιο είναι το καλύτερο δωρεάν VPN?

Τα δωρεάν VPN είναι κατάλληλα όταν τα χρησιμοποιείτε μόνο κάθε τόσο και δεν χρειάζεστε πάρα πολλά δεδομένα. Για παράδειγμα, ένα δωρεάν VPN είναι βολικό να παρακάμψει γρήγορα ένα μπλοκ διεύθυνσης IP (geo-). Οι δωρεάν υπηρεσίες VPN που έχουμε συζητήσει σε αυτό το άρθρο υποστηρίζουν γενικά πολλές πλατφόρμες και λειτουργικά συστήματα. Έτσι, είτε αναζητάτε δωρεάν VPN για iPad, δωρεάν VPN για Android ή δωρεάν VPN για iPhone, οι παραπάνω υπηρεσίες VPN θα πρέπει να λειτουργούν για τη συσκευή σας. Ωστόσο, τη στιγμή που θα αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ένα δωρεάν VPN για Netflix ή Popcorn Time, πιθανότατα θα αντιμετωπίσετε προβλήματα με όρια δεδομένων και όρια ταχύτητας. Ομοίως, θα αντιμετωπίσετε περιορισμούς για τη λήψη εκπομπών και ταινιών με δωρεάν έκδοση. Ως αποτέλεσμα, πιθανότατα θα καταλήξετε να χρειάζεστε ένα πληρωμένο VPN τις περισσότερες φορές εάν θέλετε να κάνετε λήψη ή να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες ροής βίντεο και ήχου.

Δεν είναι εύκολο να δώσετε μια σαφή απάντηση στο ερώτημα ποια δωρεάν υπηρεσία VPN είναι η καλύτερη. Εάν θέλετε να πάρετε μια δωρεάν υπηρεσία VPN, βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει έναν από τους παρόχους που έχουμε αναφέρει. Ειδικά επειδή πολλές δωρεάν εφαρμογές VPN στο Play Store και στο App Store δεν λειτουργούν σωστά – ή είναι ακόμη και επιβλαβείς για τη συσκευή σας / το απόρρητό σας – σας συνιστούμε να μην κάνετε λήψη του πρώτου δωρεάν VPN που θα βρείτε. Για παράδειγμα, μείνετε μακριά από το δωρεάν VPN Hola. Σε τελική ανάλυση, η ασφάλεια στο Διαδίκτυο ξεκινά με ένα καλό VPN και ένα κακό VPN μπορεί να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Παρακάτω, θα βρείτε έναν πίνακα που περιέχει τους καλύτερους παρόχους VPN δωρεάν όταν εξετάζουμε διαφορετικά κριτήρια:

Κριτήριο
Η καλύτερη δωρεάν επιλογή VPN
ΤαχύτηταWindscribe
ΔεδομέναProtonVPN
Τοποθεσίες διακομιστήTunnelBear
ΑσφάλειαProtonVPN
Ευκολία στη χρήσηTunnelBear
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me