TunnelBear Review (2020): Φιλικό προς το χρήστη, αλλά χωρίς Netflix

Contents

TunnelBear Review (2020) | Ωραίο και φιλικό προς το χρήστη, αλλά όχι Netflix ή Torrents

Το TunnelBear είναι ένα από τα πιο χαρούμενα VPN στην αγορά. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα γνωρίζουν αυτόν τον πάροχο ως μια καλή δωρεάν υπηρεσία VPN με πολλές αρκούδες. Επειδή η δωρεάν έκδοση του TunnelBear λειτουργεί σχεδόν ακριβώς όπως και η επιλογή επί πληρωμή, αυτός είναι ένας καλός πάροχος για άτομα που είναι καινούργια σε VPN.


Η έδρα του TunnelBear βρίσκεται στον Καναδά. Πρόσφατα, αυτό το VPN αγοράστηκε από την εταιρεία ασφάλειας Διαδικτύου McAfee. Το TunnelBear σάς παρέχει πρόσβαση σε 20 διαφορετικές τοποθεσίες. Ωστόσο, δεν δείχνουν πόσους διακομιστές διαθέτουν. Επιπλέον, πρέπει να είστε σε θέση να υποφέρετε κάποια λογικά, επειδή αυτός ο πάροχος υπερέχει σε αυτούς.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε πώς βαθμολογεί το TunnelBear στις διάφορες πτυχές ενός VPN. Αρχικά θα δείτε πώς αυτό το VPN θα επηρεάσει την ταχύτητα σύνδεσης και την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο. Στη συνέχεια, μπορείτε να διαβάσετε σχετικά με τη φιλικότητα προς το χρήστη, το δίκτυο διακομιστών και την πρόσθετη επιλογή τους. Ας ελπίσουμε ότι η δοκιμαστική λειτουργία του TunnelBear θα σας βοηθήσει να καταλάβετε εάν είναι ο πάροχος που ταιριάζει σε όλες τις ανάγκες σας.

Προδιαγραφές TunnelBear

 • Ταυτόχρονες συνδέσεις: 5
 • Χείμαρροι:
 • Netflix:
 • Λειτουργικά συστήματα: Windows, Mac, iOS, Android
 • Πρωτόκολλα: OpenVPN, L2TP / IPsec, IKEv2
 • Πολιτική καταγραφής: Χωρίς κυκλοφορία ή αρχεία καταγραφής IP
 • Διακομιστές: Διακομιστές σε 20+ χώρες
 • Τιμή: Από 4,99 $ το μήνα
 • Εγγύηση επιστροφής χρημάτων: Κανένας

Ταχύτητα – Πόσο γρήγορα είναι το TunnelBear?

Η ταχύτητα μιας σύνδεσης VPN είναι πολύ σημαντική αν θέλετε να κάνετε περισσότερα από την απλή περιήγηση στο Διαδίκτυο. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε μια ταινία ή να παίξετε διαδικτυακά παιχνίδια, θα παρατηρήσετε πότε ένα VPN δεν είναι τόσο γρήγορο. Δοκιμάσαμε την ταχύτητα της σύνδεσής μας με τους διακομιστές TunnelBear για να δούμε αν υπήρχε καθυστέρηση. Το κάναμε αυτό κάνοντας δοκιμές ταχύτητας και εκτιμώντας την ταχύτητα του παρόχου κατά τη διάρκεια της τακτικής μας χρήσης στο Διαδίκτυο. Παρακάτω θα βρείτε τα αποτελέσματα.

Αποτελέσματα δοκιμής ταχύτητας TunnelBear

Πρώτα θα μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα των δοκιμών ταχύτητας. Δοκιμάσαμε πρώτα την κανονική ταχύτητα για να δούμε πώς η σύνδεση με τους διακομιστές TunnelBear θα επηρέαζε την ταχύτητα. Μετά από αυτό, δοκιμάσαμε τη σύνδεση με έναν τοπικό διακομιστή και έναν διακομιστή στις Η.Π.Α. Ανάλογα με τις δικές σας ταχύτητες και τοποθεσίες στο Διαδίκτυο, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι διαφορετικά.

Ταχύτητα χωρίς VPN (Speedtest.net):

Tunnelbear Speedtest Όχι VPN

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ταχύτητάς μας στο Διαδίκτυο χωρίς VPN, που προορίζονται να χρησιμεύσουν ως σημείο εκκίνησης.

Ταχύτητα με έναν τοπικό διακομιστή (Speedtest.net):

Tunnelbear Speedtest NL

Αυτή ήταν η ταχύτητα που μπορούσαμε να αποκτήσουμε όταν συνδεθήκαμε με έναν τοπικό διακομιστή TunnelBear. Όπως μπορείτε να δείτε, η ταχύτητα λήψης και μεταφόρτωσης έχει μειωθεί ελαφρώς αλλά όχι σημαντικά. Επιπλέον, το ping έχει παραμείνει σχεδόν το ίδιο.

Ταχύτητα με διακομιστή ΗΠΑ (Speedtest.net):

Tunnelbear Speedtest VS

Όταν συνδεθήκαμε με τον ταχύτερο διακομιστή στις Η.Π.Α., έχουμε τα ακόλουθα αποτελέσματα δοκιμών ταχύτητας. Όπως μπορείτε να δείτε, το ping έχει πετάξει στον ουρανό και η ταχύτητα λήψης και μεταφόρτωσης έχει μειωθεί αρκετά. Ωστόσο, αυτές οι ταχύτητες είναι πιθανώς ακόμη αποδεκτές για τους περισσότερους χρήστες του Διαδικτύου.

Ταχύτητα κατά την καθημερινή χρήση

Το TunnelBear είναι πολύ γρήγορο. Κατά τη διάρκεια της κανονικής περιήγησης, παρακολούθησης του YouTube και λήψης δεν θα μπορούσαμε να παρατηρήσουμε καμία αλλαγή στην ταχύτητα. Ενώ η καθυστέρηση και το ping μας αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το TunnelBear για να παίξετε τα αγαπημένα σας shooter ή RPG.

Το TunnelBear θα σας συνδέσει αυτόματα με τον ταχύτερο διακομιστή για εσάς. Εάν ορίσετε τις επιλογές “auto”, το TunnelBear θα σας συνδέσει με τον πλησιέστερο διακομιστή σας. Εάν κάνετε κλικ σε διαφορετική τοποθεσία, το λογισμικό διασφαλίζει τη σύνδεση με τον ταχύτερο διακομιστή που διαθέτει στη συγκεκριμένη περιοχή. Με αυτόν τον τρόπο θα συνδέεστε πάντα στον ταχύτερο δυνατό διακομιστή.

Δυστυχώς, δεν ήταν δυνατή η δοκιμή της λήψης Netflix ή torrent, επειδή το TunnelBear δεν τα επιτρέπει πλέον. Αλλά περισσότερα σε αυτό αργότερα.

Συμπέρασμα ταχύτητα TunnelBear

 • Το TunnelBear είναι αρκετά γρήγορο
 • Κατά τη διάρκεια της καθημερινής χρήσης δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα
 • Το TunnelBear θα σας συνδέσει αυτόματα στην πιο γρήγορη επιλογή διακομιστή

Ασφάλεια – Πόσο ασφαλές είναι το TunnelBear?

Ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό ενός VPN είναι το επίπεδο ασφάλειας που μπορεί να προσφέρει. Οι χρήστες χρησιμοποιούν ένα VPN για να βεβαιωθούν ότι τα δεδομένα τους παραμένουν ιδιωτικά και ότι η ταυτότητά τους είναι κρυφή. Με το TunnelBear δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για την ασφάλειά σας στο διαδίκτυο. Συμμορφώνονται με το υψηλότερο διεθνές πρότυπο για κρυπτογράφηση και προσφέρουν μερικά από τα ασφαλέστερα πρωτόκολλα VPN. Το 2018 το TunnelBear αγοράστηκε από την McAfee. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Ωστόσο, ορισμένοι το θεωρούν μειονέκτημα ότι η υπηρεσία VPN κατέληξε σε μια αμερικανική εταιρεία.

Παρακάτω θα μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα σχετικά με την καταγραφή και την πολιτική απορρήτου τους. Επιπλέον, θα μάθετε ποιες πληροφορίες χρειάζεται το TunnelBear εάν δημιουργήσετε λογαριασμό μαζί τους.

Πρωτόκολλα

Το TunnelBear διαθέτει μια ισχυρή κρυπτογράφηση 256-bit, η οποία θεωρείται το πρότυπο για VPN. Στις περισσότερες συσκευές το TunnelBear χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο OpenVPN ή IKEv2. Για iOS 9 και νεότερες εκδόσεις, το TunnelBear χρησιμοποιεί τα πρωτόκολλα IPSec ή IKEv2.

Παρακάτω θα βρείτε έναν πίνακα που σας δίνει μια επισκόπηση των διαφορετικών πρωτοκόλλων που χρησιμοποιεί το TunnelBear σε διαφορετικές συσκευές.

Τύπος συσκευής
Πρωτόκολλο
Κρυπτογράφηση δεδομένων
ΠαράθυραOpenVPN / IKEv2AES-256-CBC
AndroidOpenVPNAES-256-CBC
Mac OS XOpenVPN / IKEv2AES-256-GCM
iOS 9 και μετάIPSec / IKEv2AES-256-GCM

Καταγραφή και απόρρητο

Αυτό το TunnelBear βρίσκεται σε μία από τις χώρες των 5 Eyes δεν είναι ιδανικό για λόγους απορρήτου. Ωστόσο, ισχυρίζονται ότι δεν τηρούν αρχεία καταγραφής IP ή κυκλοφορίας. Το TunnelBear παρακολουθεί μερικά άλλα πράγματα, αλλά είναι αναζωογονητικά ανοιχτά σχετικά με αυτό. Εάν θέλετε να μάθετε ακριβώς τι παρακολουθούν, μπορείτε να μεταβείτε στη σελίδα απορρήτου τους, η οποία εξηγεί τα πάντα.

Πολιτική TunnelBear-Logging

Ενώ οι περισσότεροι πάροχοι VPN ισχυρίζονται ότι δεν διατηρούν αρχεία καταγραφής, οι περισσότεροι από αυτούς συλλέγουν παρόμοιες πληροφορίες με το TunnelBear. Είναι ωραίο να βλέπουμε ότι το TunnelBear δεν φοβάται να το αντιμετωπίσει στον δικό του ιστότοπο. Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν διατηρούν αρχεία κίνησης ή IP. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούν να δουν τι κάνετε όταν χρησιμοποιείτε το VPN τους.

Η Tunnelbear είχε δοκιμάσει ένα ανεξάρτητο μέρος για την ασφάλειά τους και δημοσίευσαν τα αποτελέσματα. Σε αυτήν την έρευνα μπορείτε να διαβάσετε ότι αυτό το τρίτο μέρος έχει ελέγξει τους κινδύνους ασφάλειας του λογισμικού TunnelBear. Με βάση αυτήν την αναφορά, η TunnelBear έχει πραγματοποιήσει αρκετές απαραίτητες αλλαγές. Αυτό δείχνει ότι είναι πρόθυμοι να πέσουν στο πρόσωπό τους, εάν αυτό τελικά σημαίνει ότι η υπηρεσία τους θα είναι καλύτερη.

Διακόπτης Kill: VigilantBear

ΈγκαιροςΤο TunnelBear έχει τη δική του επιλογή διακόπτη kill που ονομάζεται VigilantBear. Ενώ αυτό ακούγεται πολύ εντυπωσιακό, λειτουργεί πολύ παρόμοια με άλλους διακόπτες kill VPN. Το VigilantBear είναι μια επιλογή ασφάλειας στο λογισμικό TunnelBear που διασφαλίζει ότι τα δεδομένα σας προστατεύονται ακόμη και όταν η σύνδεση με το VPN σας χαθεί προσωρινά. Κανονικά αυτό θα σήμαινε ότι τα δεδομένα σας είναι ευάλωτα για μια στιγμή, αλλά με έναν διακόπτη kill τα δεδομένα σας παραμένουν προστατευμένα. Η επιλογή VigilantBear θα διασφαλίσει ότι τα δεδομένα σας παραμένουν ασφαλή, ανεξάρτητα από το τι.

Τι πληροφορίες χρειάζεται το TunnelBear?

Για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό με το TunnelBear χρειάζεστε μόνο μια διεύθυνση email και έναν κωδικό πρόσβασης. Μπορείτε να πληρώσετε με το Bitcoin, που σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό στην TunnelBear ανώνυμα. Ωστόσο, εάν πληρώσετε με άλλες επιλογές όπως η πιστωτική σας κάρτα, το TunnelBear θα έχει περισσότερα από τα προσωπικά σας στοιχεία.

Συμπέρασμα ασφάλεια TunnelBear

 • Όπως τα περισσότερα VPN, το TunnelBear διαθέτει ισχυρή κρυπτογράφηση 256-bit
 • Το TunnelBear διαθέτει ισχυρά πρωτόκολλα ασφαλείας για όλες τις συσκευές (OpenVPN, IKEv2 και IPSec)
 • Το TunnelBear δεν διατηρεί αρχεία καταγραφής IP ή κυκλοφορίας και είναι ειλικρινές για τα δεδομένα που συλλέγουν
 • Τα κεντρικά γραφεία της TunnelBear βρίσκονται σε χώρα 5 Eyes
 • Το TunnelBear χρησιμοποιεί ανεξάρτητη έρευνα τρίτων για τη βελτίωση της ασφάλειάς τους
 • Το TunnelBear διαθέτει μια επιλογή διακόπτη kill που ονομάζεται VigilantBear
 • Για να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό, χρειάζεστε μόνο μια διεύθυνση email και έναν κωδικό πρόσβασης

Ευχρηστία – Πόσο φιλικό προς το χρήστη είναι το TunnelBear?

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι ενδιαφέρονται για VPN, γι ‘αυτό είναι σημαντικό για τους παρόχους VPN να έχουν φιλικές προς το χρήστη εφαρμογές. Η δημιουργία λογαριασμού, η εγκατάσταση του λογισμικού και η επικοινωνία με την υποστήριξη πελατών θα πρέπει να είναι εύκολη. Παρακάτω μπορείτε να μάθετε εάν το TunnelBear είναι ένας φιλικός προς τον χρήστη πάροχος.

Ο ιστότοπος του TunnelBear

Ο ιστότοπος TunnelBear είναι πολύ σαφής. Είναι εύκολο να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό και να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με το TunnelBear και τις υπηρεσίες του. Τα πάντα στον ιστότοπο διατηρούνται πολύ απλά, ώστε να μην είστε υπερφορτωμένοι με πληροφορίες που δεν χρειάζεστε. Ωστόσο, εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις λεπτομέρειες των υπηρεσιών TunnelBear, μπορείτε να βρείτε πολλές πληροφορίες στο υποσέλιδο (στο κάτω μέρος της σελίδας).

Πληροφορίες υποσέλιδου Tunnelbear

Η σελίδα λογαριασμού είναι επίσης πολύ σαφής. Όλες οι ενδιαφέρουσες πληροφορίες ομαδοποιούνται σε 3 καρτέλες. Εδώ μπορείτε να βρείτε τις πληροφορίες του λογαριασμού σας, τη συνδρομή σας, το ιστορικό τιμολογίων σας και την ευκαιρία να κατεβάσετε όλες τις πληροφορίες που έχουν σε εσάς. Το TunnelBear φαίνεται να πιστεύει στη φιλοσοφία ότι το λιγότερο είναι περισσότερο, και αυτό φαίνεται στο λογισμικό τους.

Γενικά, το καθαρό τους στυλ είναι ευχάριστο. Ωστόσο, εάν αναζητάτε συγκεκριμένες πληροφορίες μπορεί να είναι δύσκολο να βρεθεί.

Εγκατάσταση του TunnelBear

Η εγκατάσταση του TunnelBear δεν είναι δύσκολη. Μπορείτε να κατεβάσετε το λογισμικό από τον ιστότοπο στον επιτραπέζιο υπολογιστή σας. Μπορείτε επίσης να βρείτε τις εφαρμογές σε διαφορετικά καταστήματα εφαρμογών για τη συσκευή σας iOS ή Android. Η εγκατάσταση ενδέχεται να διαρκέσει λίγο, αλλά ο οδηγός εγκατάστασης θα κάνει όλη τη δουλειά για εσάς. Το μόνο που πρέπει να κάνετε μόλις κατεβάσετε το λογισμικό είναι να το ανοίξετε και να συνδεθείτε με τα στοιχεία του λογαριασμού σας. Τότε είστε έτοιμοι να συνδεθείτε στο διαδίκτυο με ασφάλεια. Μπορείτε να εγκαταστήσετε το TunnelBear σε Windows, Mac, iPhone, iPad και Android. Επιπλέον, το TunnelBear διαθέτει επίσης μια εύχρηστη επέκταση προγράμματος περιήγησης.

Στιγμιότυπο οθόνης Μέθοδοι εγκατάστασης TunnelBear

Η εμφάνιση και η ευκολία χρήσης του TunnelBear

Η εμφάνιση του λογισμικού TunnelBear είναι καταπληκτική. Έβαλαν καθαρά χρόνο και προσπάθεια σε κάθε οπτική λεπτομέρεια. Επιπλέον, προσπάθησαν να κάνουν τη χρήση ενός διασκεδαστικού VPN. Όλα αυτά οδηγούν σε καθαρό λογισμικό VPN. Επειδή το λογισμικό είναι παιχνιδιάρικο και ελκυστικό οπτικά, είναι διασκεδαστικό να χρησιμοποιείτε το TunnelBear.

Η φιλικότητα προς το χρήστη του λογισμικού TunnelBear είναι εξαιρετική. Ως χρήστης δεν έχετε υπερφορτωθεί με επιλογές και ρυθμίσεις. Η επιλογή μιας τοποθεσίας διακομιστή και η σύνδεση με τον διακομιστή μπορούν να γίνουν πατώντας ένα κουμπί.

Ρυθμίσεις TunnelBear και Στιγμιότυπο οθόνης χάρτη

Όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, το λογισμικό TunnelBear είναι πολύ σαφές. Αυτό που βλέπετε είναι αυτό που παίρνετε. Εκτός από ίσως κάποιες επιπλέον επιλογές, αυτό που βλέπετε στην παραπάνω εικόνα είναι το μόνο που χρειάζεστε.

Τιμολόγηση και τρόποι πληρωμής

Το TunnelBear δεν είναι ούτε το φθηνότερο VPN αλλά ούτε και το πιο ακριβό VPN. Το TunnelBear ζητά 4,17 $ το μήνα εάν λάβετε τη συνδρομή τους για ένα χρόνο. Έχουν επίσης μια δωρεάν επιλογή. Το μειονέκτημα αυτού του δωρεάν προγράμματος είναι ότι λαμβάνετε μόνο 500 MB δεδομένων. Αυτό το ποσό δεν θα σας διαρκέσει αρκετά για να παρακολουθήσετε μια ταινία, οπότε για τους περισσότερους από εμάς η δωρεάν συνδρομή δεν είναι βιώσιμη επιλογή.

Τιμές συνδρομής TunnelBear

Όπως μπορείτε να δείτε στην παραπάνω εικόνα, το TunnelBear έχει τις ακόλουθες τιμές για τις συνδρομές τους.

 • Δωρεάν συνδρομή με 500MB datalimit
 • Μηνιαία συνδρομή Για 9,99 $ το μήνα
 • Ετήσια συνδρομή Για 49,99 $ ετησίως ή 4,17 $ το μήνα

Μπορείτε να πληρώσετε μόνο για τις συνδρομές σας στο TunnelBear με πιστωτική κάρτα ή Bitcoin. Υπάρχουν πολλές επιλογές πιστωτικών καρτών. Ωστόσο, εάν πληρώσετε με πιστωτική κάρτα, δίνετε στο TunnelBear πολλά από τα προσωπικά σας στοιχεία. Έτσι, εάν θέλετε να παραμείνετε ανώνυμοι, είναι καλύτερο να πληρώσετε με bitcoin. Θα ήταν ωραίο εάν η TunnelBear δέχεται πληρωμές μέσω PayPal και περισσότερων τοπικών μεθόδων πληρωμής στο μέλλον.

Τρόποι πληρωμής TunnelBear

Δυστυχώς, το TunnelBear δεν προσφέρει εγγυήσεις επιστροφής χρημάτων. Ειδικά αν θέλετε να προσελκύσετε νέους χρήστες, αυτό δεν είναι ιδανικό.

Εξυπηρέτηση πελατών

Υποστήριξη TunnelBearBear

Η υποστήριξη πελατών της TunnelBear θα μπορούσε να είναι καλύτερη. Οι ερωτήσεις μας απαντήθηκαν καλά και ευγενικά, αλλά ήταν δύσκολο να έρθουμε σε επαφή μαζί τους χωρίς λογαριασμό. Ακόμη και με λογαριασμό δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί τους. Μπορείτε να στείλετε μια ερώτηση μέσω της τυπικής φόρμας υποστήριξής τους και πιθανότατα θα λάβετε απάντηση εντός 24 ωρών. Δυστυχώς, δεν μπορείτε να κάνετε περισσότερες από μία ερωτήσεις κάθε ώρα.

Εξυπηρέτηση πελατών TunnelBear

Αυτό καθιστά την υποστήριξη πελατών της TunnelBear πολύ δύσκολη. Πολλοί πάροχοι VPN έχουν μια επιλογή ζωντανής συνομιλίας, η οποία σας επιτρέπει να λαμβάνετε γρήγορα απαντήσεις στις ερωτήσεις σας. Το TunnelBear απαντά ευγενικά στις ερωτήσεις σας, αλλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο από ό, τι με τους περισσότερους άλλους παρόχους.

Συμπέρασμα ευχρηστία TunnelBear

 • Ο ιστότοπος TunnelBear είναι ξεκάθαρος
 • Μπορείτε να εγκαταστήσετε το TunnelBear σε οποιαδήποτε συσκευή χωρίς προβλήματα
 • Το λογισμικό TunnelBear φαίνεται υπέροχο και είναι εύκολο στη χρήση
 • Μπορείτε να πληρώσετε για τη συνδρομή σας στο TunnelBear με πιστωτική κάρτα ή Bitcoin
 • Η υποστήριξη πελατών της TunnelBear είναι εντάξει, αλλά είναι δύσκολο να προσεγγιστεί

Δίκτυο διακομιστή TunnelBear

Για να μπορέσετε να καταργήσετε τον αποκλεισμό συγκεκριμένου περιεχομένου στο διαδίκτυο, είναι σημαντικό ο πάροχος VPN να διαθέτει διακομιστές σε διαφορετικές χώρες. Εάν θέλετε να αποκτήσετε πρόσβαση στο αμερικανικό περιεχόμενο Netflix, για παράδειγμα, χρειάζεστε έναν πάροχο VPN με διακομιστές στις Η.Π.Α. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το VPN για να παρακάμψετε τη λογοκρισία στη χώρα σας συνδέοντας σε διακομιστές σε άλλη χώρα. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε όλες τις πληροφορίες στο δίκτυο διακομιστή TunnelBear.

Αριθμός διακομιστών και τοποθεσιών

Το TunnelBear διαθέτει διακομιστές σε περισσότερες από 20 τοποθεσίες. Δυστυχώς, η Tunnelbear δεν θα αποκαλύψει πόσους διακομιστές έχουν στην πραγματικότητα. Υποστηρίζουν ότι αυτό θα έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των διακομιστών τους. Στον ιστότοπό τους μπορείτε να δείτε σε ποιες χώρες διαθέτουν διακομιστές, όχι πόσες.

Διακομιστές TunnelBear

Το TunnelBear διευκολύνει τη σύνδεση με τον ταχύτερο διακομιστή. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε την υπηρεσία τους, συνδέεστε αυτόματα στον ταχύτερο διακομιστή τους.

Αν κοιτάξετε τον αριθμό των διακομιστών, η προσφορά TunnelBear δεν είναι πολύ εντυπωσιακή. Ωστόσο, έχουν καλούς διακομιστές στις πιο κοινές τοποθεσίες. Επιπλέον, όλοι οι διακομιστές τους προσφέρουν μια σταθερή σύνδεση στο Διαδίκτυο.

Αποκλειστική διεύθυνση IP

Το TunnelBear δεν προσφέρει αποκλειστικές διευθύνσεις IP. Λένε ότι θέλουν να αρχίσουν να το κάνουν αυτό για επιχειρήσεις στο μέλλον, μέσω των σχεδίων τους «TunnelBear for Teams». Εάν θα το προσφέρουν ποτέ σε ιδιωτικούς χρήστες δεν είναι σαφές.

Συμπέρασμα δίκτυο διακομιστή TunnelBear

 • Το TunnelBear διαθέτει γρήγορους διακομιστές σε περισσότερες από 20 τοποθεσίες
 • Για λόγους ασφαλείας, η TunnelBear δεν αποκαλύπτει τον αριθμό των υπηρεσιών που κατέχουν
 • Το TunnelBear δεν προσφέρει αποκλειστικές διευθύνσεις IP
 • Το TunnelBear θα σας συνδέσει αυτόματα στον ταχύτερο διακομιστή του

Οι επιλογές του TunnelBear

Δεν προσφέρουν όλοι οι πάροχοι VPN τις ίδιες δυνατότητες. Οι πρόσθετες δυνατότητες μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε μερικές φορές. Για παράδειγμα, δεν υποστηρίζουν όλοι οι πάροχοι Netflix ή torrents. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε όλες τις επιλογές του TunnelBear, συμπεριλαμβανομένου του συνδυασμού της υπηρεσίας τους με το Netflix και τα torrents.

TunnelBear και Netflix

Το TunnelBear δεν υποστηρίζει το Netflix. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Netflix όταν είστε συνδεδεμένοι σε διακομιστή TunnelBear, ούτε το περιεχόμενο στη χώρα σας ούτε το περιεχόμενο, για παράδειγμα, του αμερικανικού Netflix. Αν θέλετε να προστατευτείτε από ένα VPN, αλλά και να μπορείτε να κάνετε streaming της αγαπημένης σας εκπομπής στο Netflix, ίσως να είστε καλύτερα με τα ExpressVPN, Surfshark ή CyberGhost.

TunnelBear και torrents

Το TunnelBear δεν επιτρέπει κυκλοφορία P2P. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ανεβάσετε ή να κατεβάσετε torrents όταν είστε συνδεδεμένοι μέσω διακομιστή TunnelBear. Ο πάροχος δεν θέλει να ενθαρρύνει τη λήψη παράνομων αρχείων. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη νόμιμων torrents. Εάν θέλετε έναν πάροχο VPN που επιτρέπει torrents μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο NordVPN ή IPVanish.

GhostBear: ένα επιπλέον όπλο κατά της λογοκρισίας και των περιορισμών ταχύτητας

GhostBear

Το GhostBear είναι ένα επιπλέον χαρακτηριστικό του TunnelBear. Αυτή η λειτουργία βοηθά στην απόκρυψη των κρυπτογραφημένων δεδομένων σας ως κανονικά δεδομένα. Ορισμένοι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου, εταιρείες ή κυβερνήσεις μπορούν να περιορίσουν την ταχύτητα ή την ελευθερία του διαδικτύου σας όταν εντοπίσουν ότι χρησιμοποιείτε ένα VPN. Κάνοντας τα κρυπτογραφημένα δεδομένα να μοιάζουν με κανονική κίνηση με το GhostBear, κανείς δεν θα υποψιάζεται ότι χρησιμοποιείτε ένα VPN.

Οι επεκτάσεις προγράμματος περιήγησης TunnelBear για Chrome και Opera

Το TunnelBear διαθέτει επέκταση προγράμματος περιήγησης για Chrome και Opera. Η επέκταση λειτουργεί το ίδιο με ένα κανονικό VPN, ακριβώς στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Αυτό είναι ιδανικό εάν δεν θέλετε όλη η επισκεψιμότητά σας να περάσει μέσω του VPN σας. Επιπλέον, είναι ένας φιλικός προς τον χρήστη τρόπος παράκαμψης τυχόν γεωγραφικών περιορισμών, για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε Linux.

TunnelBear Blocker για Chrome

Το TunnelBear έχει αναπτύξει το δικό του πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων για ανεπιθύμητες διαφημίσεις. Το Blocker για το Chrome δεν αποκλείει μόνο διαφημίσεις αλλά βοηθά επίσης στην προστασία του απορρήτου σας. Ο Αποκλεισμός αποκλείει την παρακολούθηση email, για να βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει pixel παρακολούθησης στο μάρκετινγκ των email σας. Αποκλείει επίσης την υπερηχητική παρακολούθηση. Με αυτόν τον τρόπο οι ήχοι που λαμβάνονται μέσω του μικροφώνου του τηλεφώνου σας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην παρακολούθηση. Επιπλέον, προστατεύει από το Adobe Flash, τα cookies, τα σενάρια, το κακόβουλο λογισμικό και τα δακτυλικά αποτυπώματα του προγράμματος περιήγησης. Κάνει όλα αυτά για την προστασία του απορρήτου σας στο διαδίκτυο.

Αποκλεισμός TunnelBear

TunnelBear για ομάδες

Επιχείρηση TunnelBearΤο TunnelBear διαθέτει επίσης μια υπηρεσία VPN για επιχειρήσεις, την οποία ονομάζουν TunnelBear for Teams. Αυτό προσφέρει τις ίδιες δυνατότητες με το κανονικό τους VPN, αλλά με ορισμένα πρόσθετα προνόμια. Για παράδειγμα, έχει μια πρόσθετη επιλογή διαχείρισης, υποστήριξη προτεραιότητας και την ευκαιρία να προσθέσετε άτομα. Η επιχειρηματική επιλογή του TunnelBear λειτουργεί πολύ καλά. Επιπλέον, επειδή δεν επιτρέπουν τη λήψη του Netflix ή του torrent, η υπηρεσία είναι ιδανική για μεγαλύτερες εταιρείες.

Συμπέρασμα – Η εμπειρία μας με το TunnelBear

Πλεονεκτήματα
Μειονεκτήματα
Ωραίο και φιλικό προς το χρήστη λογισμικόΧωρίς πρόσβαση στο Netflix
Εύκολη εγκατάστασηΔεν επιτρέπονται torrents
Αρκετά φθηνόΧωρίς αποκλειστική IP
Ενσωματωμένος διακόπτης killΗ υποστήριξη πελατών είναι δύσκολη
Δωρεάν έκδοση με όριο δεδομένων 500MB
Καλή προσφορά για επιχειρήσεις
Επιλογή GhostBear που λειτουργεί καλά κατά της λογοκρισίας και των περιορισμών ταχύτητας
Το TunnelBear είναι ανοιχτό σχετικά με την πολιτική καταγραφής τους
100% περισσότερα αστεία σχετικά με τις αρκούδες από οποιοδήποτε άλλο VPN

Το TunnelBear έχει καλή βαθμολογία στις περισσότερες από τις κανονικές δυνατότητες VPN. Η ταχύτητά τους είναι υψηλή, οι διακομιστές είναι σταθεροί και προσφέρουν μεγάλη ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Επιπλέον, είναι αναζωογονητικό να βλέπει κανείς πόσο ειλικρινές και ανοιχτό είναι το TunnelBear σχετικά με τις πολιτικές καταγραφής. Ωστόσο, υπάρχουν πάροχοι VPN που προσφέρουν περισσότερη ασφάλεια και απόρρητο.

Το TunnelBear είναι ένα πολύ καλό VPN για τους περισσότερους χρήστες. Το λογισμικό είναι εύκολο στη χρήση, προσφέρει αρκετή προστασία και φαίνεται φοβερό. Το TunnelBear καθιστά πραγματικά τα VPN προσβάσιμα σε όλους.

Για τους πιο προχωρημένους χρήστες VPN, το TunnelBear πιθανώς δεν προσφέρει αρκετά. Ένα μειονέκτημα του TunnelBear είναι ότι δεν υποστηρίζουν το Netflix ή δεν επιτρέπουν τη λήψη torrent. Επιπλέον, έχουν μόνο διακομιστές σε 20 τοποθεσίες, οι οποίοι δεν είναι πολλοί στην αγορά VPN. Το TunnelBear εστιάζει στην κρυπτογράφηση και το απόρρητο, όχι, για παράδειγμα, παρακάμπτοντας τους γεωγραφικούς περιορισμούς. Προσπαθούν να το αντισταθμίσουν με το GhostBear, αλλά αυτό εξακολουθεί να μην καταργεί την απαγόρευση του Netflix.

Συνολικά, θα συνιστούσαμε το TunnelBear σε νέους χρήστες VPN που αναζητούν επιπλέον ασφάλεια και απόρρητο.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me